درود بر همهي دوستان گرانقدر
مطلبي باعث شد كه اين پست را ارسال نمايم و چند لحظهاي وقت شما را بگيرم.
از همان اول كه گوشكن جديد يعني گوشكن بر پايهي وردپرس راهاندازي شد مجتبي نوع عضويت مرا به مدير تغيير داد تا بتوانم در مديريت سايت به او كمك كنم. اما به هر دليل من خيلي كم به وظيفهاي كه خودم پيشنهادش كرده بودم گردن گذاشتم و كمكاري كردم.
اما امروز كه با خواندن مطلب مجتبي تصميم گرفتم حضور جدي داشته باشم به عنوان اولين قدم از مجتبي كسب تكليف كردم و او مواردي را به من گفت و من شروع كردم و فهميدم كه در اين مدت مجتبي چه سختياي را متحمل ميشده.
از اول كار اين در ذهنم ميچرخيد كه چرا مجتبي در مورد اين موضوع اينجا چيزي نمينويسد و تصميم گرفتم كه نكاتي را در مورد نوشتن در گوشكن بنويسم. اميدوارم مجتبي از دستم ناراحت نشود و همچنين نويسندههاي گرامي سايت.
نكات فني كه در ارسال مطلب به سايت بايد به آنها توجه نماييد:
1: حتما دستهبندي مناسب براي مطلب خود را انتخاب نماييد. من مطالب بسيار زيادي را ديدم كه متاسفانه فاقد دستهبندي بودند يا به اشتباه دستهبندي شده بودند. دستهبنديها بسيار مهم هستند. زيرا به بازديدكنندگان اجازه ميدهند كه مطالب سايت را به تفكيك موضوع مشاهده نمايند. قبول كنيد كه دوست نداريد وقتي مثلا موضوع آموزشها را در يك سايت انتخاب كردهايد به مطالبي كه مربوط به سينما، ورزش و هر مطلب بيربط ديگري است، بر بخوريد.
2: مجتبي يعني مدير محترم سايت براي اينكه مطالبي كه خودش و دوستان عزيز ديگر زحمت نوشتنشان را متحمل ميشوند به بهترين وجه ممكن در موتورهاي جستجو نمايش يابند يا به اصطلاح Index شوند از يك افزونه استفاده ميكند. اين افزونه در هنگام ارسال يك مطلب از نويسنده كمي اطلاعات اضافي ميگيرد و با استفاده از اين اطلاعات به اين امر كه به سيو هم معروف است كمك ميكند و با توجه به آمار نمونهاي كه مجتبي در پاسخ من كه پرسيده بودم آيا اين افزونه مفيد است يا نه به من داده است بسيار هم مفيد بوده. اما اشكال كار اينجاست كه بسياري از دوستان گرامي كه زحمت نويسندگي گوشكن را ميكشند به دليل ناآگاهي يا غفلت اطلاعات خواسته شده را به افزونه نميدهند و مديران سايت بايد اين ضعف را جبران كنند. كاري كه وقت زيادي ميطلبد.
فقط دو فيلد اضافي است كه بايد آنها را پر كنيد و زحمت خود را تكميل نماييد تا مطالب شما بهتر در گوگل و بقيهي موتورهاي جستجو نمايش يابد كه در زير به آنها اشاره ميكنم:
Title: در اين فيلد فقط كافي است عنواني را كه در قسمت عنوان مطلب نوشتهايد را كپي پيست نماييد و يا عنواني را مرتبط با مطلب ولي متفاوت از عنوان اصلي بنويسيد.
Keywords: در اين قسمت برچسبهايي كه در قسمت برچسبهاي مطلب نوشتهايد را كپي پيست نماييد. در اينجا هم ميتوانيد كليدواژههايي متفاوت از آنهايي كه در برچسب نوشتهايد را بنويسيد با اين شرط كه به مطلب مربوط باشند.
اين كار براي شما اصلا سخت نخواهد بود ولي كمك زيادي به سايت خودتان خواهد كرد. پس لطفا آنها را جدي بگيريد.
3: حتما براي مطلب خود برچسب بگذاريد. اين خيلي مهم است. چند كلمه يا جملهي شاخص در مطلب خود را در فيلد بنويسيد و هر كدام را با كاماي انگليسي از يكديگر جدا كنيد.
يك مشكل همين كاما است. برخي از دوستان همهي كار را درست انجام ميدهند ولي براي جداسازي كلمات و جملاتي كه به عنوان برچسب وارد ميكنند از ويرگول يا كاماي فارسي استفاده مينمايند كه چون براي وردپرس قابل قبول نيست به جاي ايجاد چندين برچسب همهي برچسبهايي كه وارد كرده ايد را به يك برچسب تبديل ميكند كه به هيچ دردي نميخورد. در بسياري از صفحهكليدهاي فارسي كاماي انگليسي با استفاده از شيفت به علاوهي ع يا همان u نگاشته ميشود. اما در بعضي از صفحهكليدها مثل مال من كاماي انگليسي وجود ندارد و اين مورد باعث سختتر شدن برچسب گذاري ميشود. در اين صورت شما مجبوريد يا بعد از نوشتن هر برچسب صفحهكليد خود را انگليسي كنيد و كاما بگذاريد و يا كاما را انتخاب و كپي كنيد و بعد از هر برچسب پيست نماييد.
خلاصه به هر طريق لطفا از كاماي انگليسي استفاده نماييد.
4: در صورتي كه در مطلب خود از لينك استفاده ميكنيد قبل از تصميم به ارسال آن مطلب لينكها را تست كنيد تا سالم باشند.
توجه داشته باشيد كه در بسياري از سايتها مثل www.VatanDownload.com در سرور امكاني به اسم Hot link protection فعال است كه فقط به كساني اجازهي دانلود ميدهد كه در خود آن سايت لينك را كليك كرده باشند. بنابر اين اگر شما لينك دانلود فايلي را از اين نوع سايتها در پست خود بگذاريد كاربران گوشكن نخواهند توانست آن فايل را دانلود نمايند.
اگر اشتباه نكرده باشم اخيرا خود وردپرس آپلود مستقيم در پست را به امكاناتش افزوده است. بعد از صحبت با مجتبي و امتحان اينكه آيا اين امكان براي نابينايان قابل استفاده است يا نه اگر موافقت حاصل شد آموزش آپلود در پست را خواهم گذاشت.
در آخر از همهي كساني كه با ارسال مطالب زيباي خود باعث رونق اين سايت ميشوند تشكر فراوان دارم. من با اينكه معمولا در سكوت به سر ميبرم ولي گوشكن را دنبال ميكنم و از اين به بعد هم بيشتر از قبل با اين سايت دوستداشتني خواهم بود.
به اميد آيندهاي روشنتر.
4 دیدگاه دربارهٔ «نكاتي در مورد نوشتن در گوشكن»
سلام به همه دوستان عزیز. راستش من از مطالب مفید سایت گوش کن حسابی استفاده کردم و دوست دارم مطالب خودم را هم با شما در میان بگذارم. اگر خوشتان آمد بخوانید.
باسلام.من هم دوست دارم کلاس آموزش زیست شناسی در سایت ارائه دهم.اما نمی دانم چطور. لطفا مرا راهنمایی کنید.
سلام. با آرزوي موفقيت روز افزون براي شما من بسيار خوشحالم كه اين سايت وجود داره و ما نابينا ها ميتوانيم از اطلاعات و آموزشهاي موجود استفاده كنيم. اميدوارم سايت گوش كن هميشه پايدار بماند من هم فيلمهايي از راديوفيلم دارم كه نميدانم چگونه آنها را برايتان بفرستم كه مورد استفاده همگان قرار بگيرد با تشكر از زحمات شما .
سلام بسیار عالی و کامل