سسِ سرکه خرما و روغن زیتون

سسِ سرکه خرما و روغن زیتون

امروز هم خیلی دیر تقریباً ساعت هفت از آموزشگاه نابینایان شهید احمد سامانی رسیدم خونه. همیشه زود میرم که دیر بیام! ی جورایی ساعت شیش صبح از خونه زدم بیرون و سیزده ساعت بعد رسیدم خونه. خوبه. هر چی بیشتر فعالیت کنم و بیشتر راه برم پاهام نرم تر میشه ولی به دردش عادت نمی کنم و مشکل اساسیم هم همین جاست. مادر سپید گفت که روغن شترمرغ استفاده کنم ولی کو روغن شترمرغ؟! توی نظر ها هم ازشون پرسیدم که گویا وقت نکردند سؤال منو بخونند که اصلاً جوابی واسش نوشته بشه. نمیدونم مثلاً باید بری در چه مغازه ای دقیقاً چیچی فوروشی و بگی روغن شترمرغ میخوام که چپ چپ نگات نکنند!

این روغن شترمرغ رو که گیرش نیاوردم ولی ی روغن دیگه هست که ترکیب شدهشو تونستم گیر بیارم. اونم روغن زیتونه. البته فکر کنم این یکی بیشتر واسه شکم خوب باشه تا پا! بله. قضیه از اینجا آب میخوره که من ی رفیق دارم توی مجتمع فولاد مبارکه کار میکنه و هر وقت از سر کارش بر میگرده و من هم بر می گردم و بقیه اهالی محل هم بر می گردند البته هر کی از سر کار خودش, وقتی که تو محله سر چهار راه وای میستیم به چرت گفتن, این دوستمون همهش از غذا های خوشمزه اون جا میگه که چیچیزاسیون با دسر پیلینگ پولونگ و با سسِ گورباچوف بهشون میدند و خیییلی طعم خوبی داره! یکی از همین روز ها داشت در مورد سسِ سرکه خرما و روغن زیتون صحبت می کرد و می گفت که 35% از این سس رو سرکه خرما و 65% باقیش رو روغن زیتون کیلویی خدا تومن تشکیل میده و وقتی روی سالاد که چه ارز کنم روی نون خشک هم بریزی طعم لازانیا با مخلفات رو میگیره. می گفت اول قبل از استفاده باید این سسِ نازنین رو چند بار تکونش بدی و نوشته روی خود سس هم تاکید کرده که حتماً این کارو بکنید. من هم که این چند وقته خوب خودمو کنترل کرده بودم و هی هر چی اون می گفت جلوی شکممو می گرفتم که به عقلم فشار نیاره و ی چیزی از دهنم نپره دیگه نتونستم و گفتم هی مثل مسلسل گل واژه صادر نکن و مردی یکی از اون سس ها رو بیار ببینیم چیه اصلاً. حالا امروز یکی از اون سس ها که توی بازار هم پیداش نکردم و روی بسته بندیش هم درج شده: “به سفارش مجتمع فولاد مبارکه” برام آورده و میخوام با سالادی نه چندان مجلسی امتحانش کنم. بالاخره یا کاسه سالاد رو با این سس به گند میکشم و با ذائقه من جور در نمیاد, یا در چشش اول کشش اول نیز به وجود میاد و من یک دل نه صد دل عاشق سسِ سرکه خرما و روغن زیتون میشم و در تب این عشق چه ها که به سرم نمیاد.

به هر حال که این دو هر دو روغنند. اما این کجا و آن کجا!

درباره مجتبی خادمی

مجتبی خادمی. متولد 7 بهمن 66. دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه اصفهان. ارزیاب مرکز تماس گروه صنعتی انتخاب. گرداننده اسبق محله نابینایان. مدرس علوم کامپیوتر و زبان انگلیسی. طراح وب. برنامه نویس. مجری برنامه های رادیویی. آشنا به راه اندازی و استفاده از چاپگر های خط بینایی و بریل. دوره پیش دبستانی را در مدرسه کمتوانان ذهنی بصیرت زرین شهر گذراندم. دوره های دبستان و راهنمایی را در مجتمع آموزشی ابابصیر اصفهان. پایه اول دبیرستان را در دبیرستان غیر انتفاعی محمد باقر زرین شهر. پایه های دوم و سوم هنرستان را در رشته کامپیوتر در هنرستان ملا صدرا. مقطع کاردانی کامپیوتر را در دانشگاه های آزاد مبارکه و دولتی شهرکرد. و مقطع کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی را در دانشگاه اصفهان گذراندم. همزمان، در انجمن موج نور نابینایان، به عنوان مسئول تولید محتوا، مؤلف کتب صوتی ویژه نابینایان، صدابردار، مسئول کنترل کیفی مواد آموزشی، پاسخگو به پرسش های کامپیوتری نابینایان، طراح سامانه تلفن گویا، مدرس کلاس های آموزش رایانه و مسیر یابی ویژه نابینایان، مدرس دوره های تربیت مربی آموزش رایانه به نابینایان، و تحلیلگر نیاز های آموزشی نابینایان در خانه ریاضیات مشغول به خدمت شدم. در ادامه، به عنوان اپراتور در مرکز تماس گروه صنعتی انتخاب مشغول بودم و اکنون در مقام ارزیاب در تیم پایش عملکرد در گروه صنعتی انتخاب خدمت می کنم. از دوران کودکی، مخارج زندگی و تحصیل را شخصا به عهده گرفتم و به سختی فراهم کردم. در دوران دبیرستان، اولین رساله ی گویا در ایران از آیتالله مکارم شیرازی را به کمک خواهرم و روحانی محل، تهیه کردم و در سطح وسیعی بین نابینایان در کشور توزیع کردم. در همان دوران، اولین مجموعه ی آموزشی بازی های کامپیوتری ویژه نابینایان را تولید و در سطح وسیعی بین نابینایان در کشور توزیع نمودم. در دوران نوجوانی، اولین بازی رایانه ای ویژه نابینایان به زبان فارسی با نام دو در جنگل را طراحی کردم و توسعه دادم. به ترجمه و دوبله ی بازی های رایانه ای محبوب نابینایان از جمله تخت گاز و شو‌دان جهت استفاده ی نابینایان این مرز و بوم مبادرت ورزیده ام. اولین کتابچه ی راهنمای آموزش رایانه به کودکان نابینا را طراحی کردم و توسعه دادم. در دوران دانشجویی، اولین، پر بازدید ترین و پر محتواترین سایت ویژه نابینایان ایران با نام گوشکن را تأسیس کردم. همواره در سایت گوش‌کن، سه شعار آموزش، استقلال و تفریح نابینایان را دنبال کرده و در جهت سوق دادن نابینایان به سمت این سه هدف، اقدام به ضبط آموزش های مختلف، تولید و ترجمه ی مقالات مرتبط و تشویق دیگران به انجام نظیر این کار ها نموده ام. تهیه کننده و مجری یکی از پر شنونده ترین برنامه های اولین رادیوی اینترنتی نابینایان ایران (که تعطیل شده) بودم. همیشه از مصاحبه های آگاهی بخش با رسانه ها از جمله برنامه به روز شبکه سوم سیما به عنوان یکی از کارشناسان فاوا و نابینایان استقبال کرده ام. به دلیل تجربه ی تدریس موفق به دانش آموزان، همواره با استقبال والدین کودکان و نوجوانان جهت تدریس روبرو بوده ام. از تألیفاتم می توانم به کتاب آموزش نرم افزار آماری SPSS به اتفاق استاد ندا همتپور اشاره کنم. یکی از مهمترین نرم افزار های مسیریابی نابینایان را با نام نزدیک یاب به همراه دفترچه راهنمای استفاده، جهت کمک به استقلال نابینایان در رفت و آمد، ترجمه کردم و به رایگان در سطح بین المللی برای تمام فارسی زبانان منتشر نمودم. در حال حاضر، رویای امکان سفر به استان های محروم جهت همسان سازی سطح آموزشی و پرورشی کودکان محروم با کودکان کلان شهر ها را در ذهن می پرورانم. اطلاعات تماس: شماره موبایل شخصی: 09139342943 آدرس ایمیل شخصی: gooshkon2020@gmail.com شناسه اسکایپ: mojtaba1007 شناسه تلگرام: @luckymojy آدرس شناسه تلگرام: https://t.me/luckymojy شماره واتساپ: 09139342943 آدرس وبلاگ شخصی: https://gooshkon.wordpress.com
این نوشته در صحبت های خودمونی, کودکان و نونهالان ارسال و , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

5 Responses to سسِ سرکه خرما و روغن زیتون

  1. 1
  2. 2
    حسین بلوردی says:

    مجتبی چه پست با حالیپیدا کردم! نمیدونم آخرش چی شد خوشت اومد از سس یا نه! من که معدم خرابه ولی یکی میگفت سرکه خرما واست خوبه روغن زیتون هم واسم خوبه فکر کنم با این نسبت که گفتی خودم میتونم یه سس درست کنم چون هم روغنش قابل تهیه هست هم به تازگی سرکه خرما رو هم تونستم پیدا کنم! پیش به سوی سس سرکه خرما!

  3. 3
    AMIR says:

    سلام خوبی حالا که خوردی طرز تهیه این سس رو مینوشتی من تو بازار پیدا نکردم تو هر وبلاگی هم میرم نیست اگه پیدا کردی سس رو طرز تهیه روی جلدش بود رو بگو ما هم درست کنیم ببینیم چه مزه ای است

  4. 4

دیدگاهتان را بنویسید