لزوم آشپزی در رستوران محله نابینایان

سلام و به قول شهیار دوروووووود به همه ی هم محله ای های صمیمی و مهربونم .
دخترا و پسرای گل که از آشپزی :سوختن :شل شدن غذا و و یه سری از این مشکلات میترسید

این که شوخی بود ولی حالا دیگه وارد بحث جدی میشیم :
بچه ها ما نابیناها برای استقلال فقت به این احتیاج نداریم که تنها به بیرون یا به مسافرت بریم به این احتیاج نداریم که مثلا کامپیوتر رو کاملا بلد باشیم و موسیقی رو قورت بدیم و غیره ما و به خصوص دخترای گل برای استقلال احتیاج داریم که توی خونه به کسی وابسته نباشیم اگر مامان به دلیلی میخواست بره مسافرت و کسی خونه نبود که از ما مراقبت کنه هی دلشوره نداشته باشه که ای وای چیکار باید کنم و دختر یا پسرمو پیشه که نگهدارم تا مراقبش باشه . ما باید کارهای خونه که مهارت یک زن مهسوب میشه رو خیلی خیلی خوب یاد بگیریم که از اون جمله مهارت آشپزی هست که اکثرا از اون میترسیم و سعی نمیکنیم که یادش بگیریم ولی یه جایی احساس میکنیم که باید دیگه کاملا و در همه ی زمینه ها مستقل باشیم .بچه ها من آشپزی رو در 4 سالی که دانشجو بودم و پیشه خانوادم نبودم یاد گرفتم من تو خوابگاه زندگی میکردم و همه ی غذا ها رو به طور تئوری بلد بودم ولی عملی نه و این واقعا مشکل زیادی واسم البته فقت تو ترم 1 واسم پیش آورد که دیگه عزممو جزم کردم که آشپزی رو یاد بگیرم و گرفتم دیگه نمیگم که چه مشکلاتی تو اون ترم واسم پیش اومد و چه کلاه های سرم رفت ولی فهمیدم که ما نابیناها باید حتما آشپزی رو بلد باشیم تا بتونیم واقعا مستقل شیم .
نمیگم آشپزیم حرف نداره ولی بالاخره هیچوقت حتا اگه کسیم پیشم نباشه گشنه نمیمونم .
بچه ها آشپزی خیلی ساده هست و به نظر من اصلا احتیاج به بینایی نداره بیشتر به حس چشایی بویایی و لامسه احتیاج داره مثلا وقتی میخواین سیبزمینی رو سرخ کنید که همه ی ما از جمله خودم فکر میکردم واااای خیلی سخته من رنگش رو که نمیبینم که بدونم کی طلایی شده که درش بیارم و 1000 تا از این سوالها بعد وقتی امتحان کردم فهمیدم که چقدر آسونه سیبزمینی وقتی سرخ میشه هم بوش تغییر میکنه و هم سبکتر میشه و خیلی راحت وقتی همش میزنی جا به جا میشه اینطور میفهمی که کاملا سرخ شده غذا های دیگه هم مثل همین خیلی ساده و راحت هستند فقت کافیه تجربه کنید تا دیگه واسه همیشه طالبش بشید چون آشپزی یه لذت خاصی به نظر من داره .
بچه ها و به خصوص خانمای مهربون محله از آشپزی نترسید و سعی کنید که غذا بپزید حتا اگر غذاتون واسه اولین بار و شاید هم دو و سومین بار بسوزه شفته بشه نپخته باشه روحیه تون رو از دست ندید و به خودتون امید بدین که من میتونم و باره دیگه حتما غذام عاااالی میشه و مطمئن باشید که همینطور میشه .من همه چی رو تونستم یاد بگیرم به جز این املای فارسی رو همیشه هم املام 10 11 بوده اگه غلط املایی داشتم که مطمئنم دارم ازتون معذرت میخوام 🙂
بچه ها نظرتون چیه که واستون دستوره پخت یه کیک خوشمزه رو تو پست بعدی بزارم .اگه دوست دارین و موافقید تو نظرات بگید که بزارم .
به امید اون روزی که همه ی خانمای گوش کن آشپزای ماحری بشن و همینجا تو گوش کن یه رستوران راه بندازیم و انواع دسر از کیکهای خوشمزه و شیرینی و بستنی تا انواع غذا ها از دیزی گرفته تا استیک و لازانیا رو اینجا سرو کنیم 🙂

درباره ساجده

سلام به همه ی دوستان خوبم. من ساجده بهادری هستم متولد شیراز و اصالتن آبادانی ولی به دلیل ازدواجم ساکن کرج هستم. خانم خوب و مهربون و صادقی هستم و از دروغ متنفر. لیسانس روانشناسی کودکان استثنایی دارم ولی در حال حاضر خانه دار هستم. خیلی خوشحالم که در این محله و بین شما دوستان گلم هستم. برای همه ی شما آرزوی موفقیت و بهروزی دارم...
این نوشته در آموزش, رستوران محله نابینایان, صحبت های خودمونی, کودکان و نونهالان ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

47 Responses to لزوم آشپزی در رستوران محله نابینایان

  1. 1
    مینا says:

    سلام ساجده جون آشپزی واقعا یکی از چیزاییه که ما بهش نیاز داریم
    به نظر من اگه دستورشو توی محله بذارید عالی میشه
    راشتس اول

  2. 2
    محمدرضا قنبری says:

    سلام! خیلی عالیه. البته یجوری توضیح بدین که بیشتر از یه رستوران تو محله نداشته باشیم. بیشتر فک نکنم بودجه بدن! من واقعا آشپزی دوست دارم.

  3. 3
    مسعود says:

    سلام.
    من به خوبی لزوم آشپزی رو در زندگیم حس میکنم و کم کم تو فکر دست به کار شدن برای یادگیریش هستم.‏ البت من مشکلی ندارم و یه خواهر کوچیکتر از خودم دارم که هم کار بلده هم بامعرفت.
    ممنونم از این پست مفید.

  4. 4
    زهره says:

    سلام ساجده جونم آفرین کدبانو جان.
    فکر کنم وقتشه!!
    منم موافقم
    من چون تا حالا مجبور نشدم و همیشه اگه مامانم هم نبوده یکی از خواهرهام بودن خیلی کم آشپزی کردم و در حد غذاهای ساده بلدم
    راستی من واسه روغن ریختن داخل ظرف مشکل دارم نمیدونم چطوری بفهمم چقدر ریخته شده چون مثل آب و مای,ات دیگه نیست. و غلظت داره نمیتونم دقیق بسنجم.
    کسی در این مورد تجربه ای داره ممنونش میشم بهم بگه

  5. 5
    مرتضی معصومی. says:

    سلام، آفرین
    بزن دست قشنگرو به افتخار ساجده جان، مرسی ممنون از پستهای قشنگتان، من هم با کیک موافقم، راستی من هم کم و پیش آش پذی کردم در حال حاضر جوری هستم که گرسنه نمانم

  6. 6
    Sarah says:

    سلام، با تموم حرف هات موافقم و پیشنهاد میدم که دستور پخت هر غذایی رو اینجا بذاریم و البته هرکس غذایی رو یاد بده که خودش درست کرده تا بتونه از تجربیات غیر دیداری اش هم بنویسه.

  7. 7
    sara besharat says:

    سلام ساجده جان واقعاً تو محله یه همچین رستورانی کم بود من که شدیداً استقبال میکنم.من قبل از ازدواجم میتونم بگم اصلاً بلد نبودم آشپزی کنم ولی الآن ای بدک نیست.ولی خوشحال میشم از تجربیات دوستام استفاده کنم.زهره جان من برای ریختن روغن توی ظرف از ظرف های مخصوص روغن که شبیه سس پاش هست استفاده میکنم.این جوری وقتی سر ظرف روغن رو کج میکنیم مقدار کمی روغن خالی میشه و به این ترتیب میتونی مثلاً بسنجی که برای هر غذا چند بار باید ظرف حاوی روغن رو کج کنی.ساجده جان اگه میشه آی دی اسکایپت رو در اختیار خانم ها بذار تا فراتر از این محله با هم آشنا شیم و از تجربیات هم استفاده کنیم!
    ایمیل منو که داری؟
    sara.besharat@gmail.com و آی دی اسکایپم sara.besharat هست اگه مایل بودی ادم کن.بازم مرسی

  8. 8
    cheshmak says:

    بسیار عالی
    مجتبی که یادتان است شش ماهی پیش طرز سرخ کردن سیب زمین را گذاشت توی محله من هم خیلی سعی کردم با یکی از دخترهای نابینا قرار بگذارم و طرز تهیه یک غذا را ضبط کنم ولی نشد که نشد
    حالا ساجده آمد بسیار عالی
    مرسی استاد

  9. 9
    sanna says:

    سلام سلام سلام سلام هوهو من بعد از سارا جون.مرسی ساجده عزیز منم خوشال میشم باهات بیشتر دوست شم و بحرفم راجه به آشپزی هم حرفات کاملً درسه ای ول منم از آشپزی و معمولً از نتیجه کارم لذت میبرم هنر شیرینی هست مخصوصً اگه برا هف هش ده دوازه نفر غذا درست کنی که البته من یک بار تجربش کردم خلاصه کارتون درسته پیشاپیش مرسی از کمک های دوستهای عزیز دور و نزدیک

  10. 10
    sanna says:

    ههه آقای چشمک یه کم دیرتر میومدین.بازم گفت نه.تو معادله

  11. 11
    ساجده says:

    سلااام و 1000 سلااام به دوستان خوبم .
    مینای قهرمان محمدرضا عزیز مسعود گل زهره جونم مجتبی مهربون مرتضی جان و سارا و باز هم سارا خانمیها استاد خوبم چشمک و سنا جان خیلی ممنونم که این پست رو خوندید و ازش خوشتون اومد و نظر دادین و معزرت میخوام که دیر جواب میدم .
    زهره جان من واسه روغن ریختن از استکان یا نیم لیوانی استفاده میکنم چون میتونی راحت با انگشتت اندازه بگیری و دیگه اندازه ها دستت میاد .
    سارا جونم منم خیلی خوشحال میشم که بتونم ارتباط سمیمیتر و نزدیکتر با شماها داشته باشم و از تجربیاتتون استفاده کنم .این ایدی اسکایپ من هست sajedeh.bahadori و این هم ادرس ایمیل من هست sajedehbahadori@gmail.com
    پیروز باشید .

  12. 12
    هومن says:

    سلام خوبین؟ خب منم موافقم منم دوست دارم یاد بگیرم. مجتبی یه رستوران بزن تو محله منم چی کار کنم دیگه یه پیانو میخریم میذاریم اونجا من میزنم مردم بیان اونجا هم غذا بخورن هم موزیک گوش بدن. ساجده ببین اگه شدی آشپز این محله برای رستوران ما پول زیاد نداریم بدیما از الان بگیم!!!!!!!! هاهاها ما به یک خواننده هم احتیاج داریم که چشمک و نسیم آتش هستن. چشمک من خودم آهنگاتو میسازم بیا بخون!!!!!!! نسیم جان توم همینطور بیا من کاراتو میزنم!!!!!! الان بچه ها پیش خودشون میگن خدا هومنو شفا بده!!!!!! عاشقتونم فعلا.

  13. 13
    yaser says:

    سلام من نیز با رستوران موافق هستم

  14. 14
    ساجده says:

    سلااام .من با پیشنهاد هومن خیلی موافقم اینجوری هسااااابی رستورانمون میگیره و هسابیی پول دار میشیم 🙂
    ممنون هومن جان و یاسر عزیز که نظر دادین .

  15. 15
    ghanbar says:

    درود
    هوم بسیار عالی کی دستور پخت را علنی می کنی اگه برامان بفرستی که خوب خوب می شه .حالا هر کدام از ما اگه غذامان بسوزه یکی دو سه بار فک می کنی چند سال طول بکشه تا رستوران بزنیم .
    از شوخی بگذریم مشخص است که تجربه داری و می تونی بهترین دستورها را برایمان بنویسی پس یا علی و احسنت بر شما

  16. 16
    زهره says:

    ساجده تو همیشه کارت بیسته عزیزم.
    ایول مجتبی شما هم تجربه داری فکر کنم همه فن حریفیا! ممنون از راهنماییت, ساجده جوووون و سارا جووووون عروس گلم ممنون از راهنماییتون, واقعً خیلی به دردم خورد مرسی,

    راستی سارا جان به دوست من سلام برسون بهش بگو بیاد چون اونم خییییلی در آشپزی ماهر و خبره هست

  17. 17
    ساجده says:

    سلاااام قنبر عزیز بابا کجایی دیگه نمیای و کم پیدا شدی راستی تو فیسبوک هم ادت کردم ممنون که این پست رو خوندی و خوشحالم که نظر دادی .
    خواهش میکنم زهره جان تو گلی خانمی .

  18. 18
    الماسی says:

    سلام به همگی
    آشپزیم بد نیست . از کیک و شیرینی هم که هوچی بلد نیستم !
    تکنیک سیب زمینی سرخ کردنتون هم عالی بود !
    بهترین راه برای اینکه بفهمم غذایی به اندازه کافی سرخ شده یا نه اینه که یه ناخنک بهش بزنم 🙂
    ولی گذشته از تموم اینها .. آشپزی یعنی پیمانه ! با اینکه بینا هستم ولی اگر روزی پیمانه ی نمکم توی قوطیش نباشه خیلی مشکل میفهمم که چقدر باید نمک بریزم ! یه خورده یه خورده میریزم و تند تند غذا رو هم میزنم و مزه مزه میکنم ببینم شور نشه !
    خلاصه اینکه جونم به جون پیمانه های آشپزخونه وصله ! پیمانه ی برنج پیمانه ی زردچوبه پیمانه ی فلفل پیمانه ی نمک … و از همه مهمتر پیمانه ی چایی!!!

  19. 19
    ساجده says:

    سلام الماسی جونم .ممنون که نظر دادی و ممنون که کاملتر توضیح دادی .منم با ناخونک زدن و مزه چشیدن موافقم ولی من سعی کردم که به پیمانه متکی نباشم و همه چیز رو با دستم اندازه بگیرم چیزهای مثل چای نمک فلفل و غیره .

  20. 20

    شرمنده آجی دیر اومدم درود بچه ها اولا من با رستوران موافق نیستم شما یه دفه میخواید از پله اول برید آخر اول به نظر من یه ساندویچی بزنید باشه چون خیلی بچه های با حالی هستیم من قبول میکنم با نوازندگی هومن بخونم چشمک را دیگه نمیدونم اصلا به کلی فراموش کردم چی میخواستم بگم آهان میخواستم بگم منم در پی یاد گرفتن آشپذی هستم اگه نسیم بخواد و آتش هم همکاری کنه ده بیس سال دیگه یاد میگیریم وقت زیاده بذار معسود یاد بگیره من میرم پیشش یاد میگیرم ساجده که بهم یاد نمیده

  21. 21
    ساجده says:

    سلاااام داداشی خودم که گفته یادت نمیدم خودم در خدمتت هستم ولی باید قول بدی که بیای تو رستوران بخونی 🙂 ممنون نسیم جان که نظر دادی .

    • 21.1
      هومن says:

      میگم خوبه حالا گفتم رستوران چقدر طرفدار پیدا کردا!!!!!! نسیم آتش اینجا فراتر از یه ساندویچیه خیلی فراتر باید رستوران زنجیره ای زد اما ساجده رو فقط تو شعبه مرکزی نگه میداریما آره من میزنم تو بخون!!!!! اما خارج از شوخی ساجده خیلی مهربونه و کاراش آلیه ساجده باید پیتزا رو یاد بدیا من نمیدونم باید یاد بدی اینجا خیلی طرفدار داره خیلی. دوستون دارم فعلا.

  22. 22
    ساجده says:

    چشم هومن جان حتما روشه پخت پیدزا هم میگم 🙂

  23. 23
    javanmardeh daana says:

    اتفاقا دیشب من به همین موضوع آشپزی و استقلال فکر میکردم و با خودم حدس زدم حتما یکی از خانمها یا شاید پسرایی که تو آشپزی تجربه دارن یه پستی اینجا بزارن. بعد فکر کردم شایدم گذاشتن من خبر ندارم. خلاصه ساجده خانم دقیقا همون مسایلی رو مطرح کردی که مد نظر من بود بسیار عالی منتظر پستهایی از این دست هستیم تشکر.

  24. 24
    yaser says:

    سلام من برام جالب است این آشایی که بچه ها میخان یکی پیانو یکی پیدزا منم آش کشک میخام باید بگی چه جوری درست میشه

  25. 25
    yaser says:

    راستی شما پیانو را جز آش نیارید جز درخاست ها بیارید

  26. 26
    الماسی says:

    سلام و سپاسگزاری از ساجده خانوم .
    آش کشک بلدم درست کنم و بد نمیشه .. یعنی تا حالا که کشته نداده !

  27. 27
    javanmardeh daana says:

    پس ساجده خانم برای قدم اول منو رستوران رو بزارید تا انتخاب کنیم,

  28. 28
    سامان! says:

    سلام! منم با زدن رستوران بدجور موافقم! منم میتونم تو پختن غذاها کمک کنم! البته فقط بلدم گوشت کفتر کباب کنم! بزار ی خاطره هم بگم! چند سال پیش مامانم اینها رفته بودن مسافرت! داداشم تصمیم گرفت برنج درست بکنه! منم گرسنم بود هی مییگفتم بیشتر درست بکن! خلاصه اون برنج رو درست کرد ولی چه برنجی! برنجا شل شد! اونم گفت چون تو گفتی زیاد درست کنم باید همشو بخوری! تا وقتی اونا میان چیزی متوجه نشن! منه بدبخت اون روز مجبور شدم پنج بشقاب از اون برنج نوشجان بکنم!‏

  29. 29
    yaser says:

    سلام الماسی من جوان هستم و آرزو دارم میخایی هیچی نشده منا به کشتن بدی میخای آرزو به دل بمونم

  30. 30

    سلام، سلام، من به شدت با الماسي جون موافقم. آشپزي يعني پيمانه. ساجده دوست دارم. ما كيك ميخايم يالا. راستي، پياز هم وقتي سرخ ميشه خيلي نرم ميشه يعني با قاشق كه لمسش ميكنيم خيلي خوب ميتونيم حس كنيم كه نرم شده. ساجده جون نظرت راجع به غذاهايي مثل كوكو و اينجور چيزا كه احتياج داره كه برش گردونيم تا هر دو طرفش سرخ بشه، چيه؟؟

    • 30.1
      ساجده says:

      سلام زهره جان ممنون عزیزم که نظر دادی چشم حتما میزارم .من که کوکو و این چیزای سرخ کردنی رو به کمک دستم و یه چنگال وارو میکنم .حالا چرا چنگال چون چنگال لبه های تیز داره و خوبتر از قاشق کوکو رو نگه میداره یعنی راحتتر هست .
      امیدوارم تونسته باشم بهت کمک کرده باشم زهره جان .

  31. 31

    برای برگردوندن چیزهایی شبیه به کوکو روی شعله کم گاز میشه از دست با احتیاط استفاده کرد و کفگیر های لبه دار مخصوص نابیناها هم خارجکیها دارند ولی خو به ما که نمیرفوشن!

  32. 32
    الهام says:

    سلام سلام
    هرچی ب مجتبی گفتم بیا ی پیتزایی بزنیم ازون مخصوصاش ک تو دوس داری تا دست زیاد نشده انقد لفتش داد ک ساجده زد.بفرما مجتبی تحویل بگیر.بچه ها بیزحمت گوشت چهارپایانو تو منوتون نذارین ایده ی ماست.مجتبی تو ی چیزی بشون بگو.

    • 32.1
      ساجده says:

      سلاام الهام جان این رستوران هم واسه مجتبی هست من فقت دارم تبلیقش میکنم حالا مجتبی هم یه قولایی داده که اگه راه بیفته یه پسته خوبیم تو رستوران بهم بده مثلا قول داده یه لباس خرگوش بخره و من تنم کنم و دم در واسه بچه کوچولوا بخونم که هم شاد شن و هم جذب رستورانمون شن تا پول دار شیم 🙂

  33. 33
    الهام says:

    آخ جون من عاشق اون لباسه هستم پس شیفتی میریم توشااااااا

  34. 34
    نخودي says:

    سلام واي چقدر دلم تنگيده بود
    ساجده جون من با نظرت كه نه با پستت كاملاً كاملاً موافقم “اين آشپزي تئوري” هم عالمي داره ها و كلي خاطره براي من زنده كرد! هي دلم مي خواد بنويسم ولي الآن به ذهنم چيزي نميرسه در فرصت دوباره گير اوردن اينترنت ايشالا ذهنم ياري كرد مي گم هان راستي من فقط غذاهايي رو كه خودم دوست دارم بلدم درست كنم ان شا الله مهمون شديد با هم ميريم بيمارستان “گرافيك”!

دیدگاهتان را بنویسید