کوفته تبریزی

سلام. سلام بر هم محله ایهای عزیز و دوست داشتنی.
وقت همگی بخیر, حالتون چطوره!
امیدوارم که همیشه سالم و تندرست باشید و هیچ وقت خنده از لباتون قهر نابشه…
خب بریم سر اصل مطلب: من امروز قصد دارم براتون آموزش یه غذایی بنام “کوفته تبریزی” را بزارم. شاید بسیاری از شماها از این غذای خوشمزه خوشتون بیاد شاید هم نه.! شاید بیشتر شماها طرز تهیه اش را بلد باشید و شاید تعداد کمی هم بلد نباشند!
به هر حال من میزارم, امیدوارم که خوشتون بیاد….
***
*** مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی ***
گوشت چرخ کرده 1 کیلو .
لپه 1 پیمانه .
برنج 1 پیمانه .
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری .
تخم مرغ 2 عدد .
سبزی کوفته 5 قاشق غذاخوری.
آرد نخود چی 2 قاشق غذاخوری .
زعفران. نمک. فلفل. ادویه. دارچین. گل سرخ به مقدار لازم
تره مرزه به مقدار لازم, پیازداغ 3 قاشق . زرشک. آلو. تخم مرغ پخته. مغز گردو به مقدار لازم.

طرز تهیه :
ابتدا برای تهیه سس کوفته درون قابلمه آب ، پیاز داغ ، رب گوجه فرنگی ، کمی ادویه ، دارچین ، گل سرخ ، کمی مرزه و تره خرد شده بریزید و بگذارید جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید.
لپه ها را از شب قبل خیس دهید ، لپه ها را بپزید و با آب سرد ابکشی کنید ، برنج را نیز بپزید و ابکشی نمائید.

لپه ها و برنج را به همراه 1 پیاز کوچک و نصف گوشت چرخ کنید سپس تخم مرغ ها و نصف دیگر گوشت را به همراه سبزی کوفته ، آرد نخودچی ، نمک ، فلفل و دارچین به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید یا ورز دهید ( مانند مایه کباب کوبیده ).
درون کاسه ای یک توری بیندازید سپس مقداری از مایه کوفته بردارید ، کمی ورز دهید و داخل کاسه روی توری بریزید و داخل آن یک عدد تخم مرغ پخته ، کمی پیازداغ ، چند عدد الو و کمی مغز گردو ، زرشک بریزید ، روی آن مقداری دیگر از مواد کوفته بریزید سپس با جمع کردن توری خوب گردش کنید تا بصورت یک توپ در اید.

به هر تعداد که میخواهید کوفته درست کنید ( اندازه کوفته ها بستگی به سلیقه خودتان دارد ) ، پس از اتمام کار ارام ارام کوفته ها را در سسی که از قبل اماده کرده اید قرار دهید ( دقت کنید که در زمان قرار دادن کوفته ها سس نباید بجوشد ، میتوانید کوفته ها را با توری داخل سس قرار دهید ).
پس از قرار دادن کوفته ها اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند و سفت شوند سپس میتوانید کمی کوفته ها را بچرخانید تا اب و روغن به تمام نقاط کوفته برسد.
1 تا 2 ساعت برای پخت کوفته ها زمان لازم است و پس از این زمان کمی شعله را بیشتر کنید تا اب کوفته ها غلیظ تر شود ، میتوانید داخل اب کوفته حدود 2 قاشق آرد نخودچی که با کمی روغن تفت داده شده است بریزید تا غلظت بیشتری داشته باشد.
پس از اماده شده کوفته ها اجازه دهید کمی سرد شوند سپس اب کوفته را به ظرف سرو اضافه کنید.
نکته : سبزی کوفته مخلوطی از جعفری + گشنیز + مرزه + ترخون + نعناع است ؛ بهتر است برای کوفته از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.
اب کوفته نباید در زمان ریختن کوفته ها در حال جوش باشد چون کوفته ها از هم میپاشد ، تا زمانی که کوفته ها سفت نشدند نباید اب بجوشد بلکه باید ریزجوش بزند ، باید برای جلوگیری از ترک خوردن کوفته تمام مواد خوب ورز داده شوند.

درباره مهتاب فروزش

سلام دوستان عزیزم, من مهتاب متولد اسفند 1368 هستم, چیز بخصوصی ندارم که بگم! من به خوندن رمان و شعر و خوندن کتابهایی در زمینه ی روانشناسی و ... علاقه مندم!, در حال حاضر هم در رشته ی روانشناسی مشغول به تحصیلم! و اصولاً دختری هستم که دیر عصبانی میشم و حساس و نکته سنجم! در آخر برای همه ی دوستان عزیز, آرزوی توفیقی روز افزون دارم, ایام همگی به کام
این نوشته در رستوران محله نابینایان ارسال و , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

45 Responses to کوفته تبریزی

  1. 1
    ابوالفضل سعیدیفر says:

    سلام سلام . . . صد تا سلام بر همه ی دوستان گل گل! . . . . کوفته تبریزی غذای خوشمّزه ای هست . . . . من دوست دارم . . . . ممنون از آموزشتون . . . اّول!

  2. 2
    hassan says:

    سلام!!!
    خانم فروزش ممنون از شما که دستور پخت این غذای خوشمزه رو به طور دقیق برامون نوشتید!
    فقت یه سوال!!!
    من شناسنامه گوشکنی شما رو خوندم متأسفانه ننوشته بودید اهل کجا هستید!!
    میشه بفرماید اهل کجا هستید؟
    چون من خودم اهل تبریز هستم و دستور پخت این غذا رو به صورت کامل بلدم!!
    خوب شما هم دستور پخت رو به طور کامل و دقیق نوشتید!!
    حدس میزنم که آذری زبان باشید

  3. 3
    زهره says:

    درود
    مرسی مهتاب خانم
    من خوردم خیلی خوشمزست
    تو شهر تبریز هم خوردم
    بازم 3پاس

  4. 4
    نخودي says:

    سلام مهتاب جون واي شما هم هم محله اي شدي خوش اومدي تازه دست پر هم اومدي من عاشق انواع كوفته هستم تازه از نوع تبريزيش هم كه باشه ديگه فكر كنم بايد از فرت خوشي بزنم به كوه و كمر يعني همون تبريز نه يعني همون آش پذخونه ….

  5. 5
    نخودي says:

    توضيح صحنه: كامنت پس از مطالعه كامنت دوني: 🙂
    من تصميم گرفتم همون بزنم به تبريز مهتاب جون كي مهمون مي خايد؟؟؟؟؟؟؟
    من اصلاً تبريز نرفتم خيلي دوست دارم كوفته هاش بطلبه يه وقتي مسافر اونجا بشم ….

  6. 6
    ساجده says:

    سلااااام مهتاب جووونم .وااااااااااای ممنون که همچین آموزش خوب کامل و خوشمزه یا رو گذاشتی عزیزم و نزاشتی در رستوران ما تخته شه 🙂 مهتاب جان امیدوارم که موفق باشی و دیگه هیچ مشکلی نتونه سد راه پیشرفتت شه عزیزم …

  7. 7
    Azizol lahpajoohandeh says:

    سلام! من شنیده ام کوفته تبریزی همان دولمه است که چادر ش را سرش نکرده اند! یعنی دولمه و کوفته یک زوج خوشبختند! کوفته مرد و دولمه زن میباشد!‏

  8. 8
    Azizol lahpajoohandeh says:

    سلام! در این محله هرکس یک خانه دارد،‏ اما شیطان رانده شده مهمان همه ی خانه هاست! کوفته مثل مرد است که زیر زبان زن چرخ شده است،‏ ولی دولمه چرخ نشده و زیر چادر خود را مخفی نموده است تا از هر گزندی محفوظ بماند!‏.

  9. 9
    \\الهه says:

    سلام مهتاب خانوم خوبین وای که چقدر دلم برآ تبریز وسفری که با داداشیم آمده بودم تنگید و نیز برآ کوفته های خوشمزه تبریز
    راستی بانو جان بازم آموزش غذاهای خوشمزه تبریزو برآمون بزار فدات از مامیتون کمک بخواه من نیمه بینام تعداد غذاهای بعضی شهرارو بلدم و دست پختم واقعا عالیه اینو هر که خورده گفته پس با آموزشات بیا رستوران
    بازم مررررررررسییییییییییی

  10. 10
    سیتا says:

    معصوم جونم بفرمایید کوفته میل کنین
    فقط به خاطر شما عسیسم

  11. 11

    هی هورااااا مهتاب مساواسی با سیتا خخخخ در ضمن من آرد نوخچی دوست ندارم

    • 11.1
      سیتا says:

      عسیسمی نه بابا منو چه به مهتاب بازی
      بابا پری ملیسا میبینم نشستین مچ بگیرینااااا من اولش رسیدم اینجا کامنت گذاشتم یک لحظه کامنت الهه رو دیدم فکر کردم اشتباهی کامنت گذاشتم. خخخ همین اعتراف کردم من نیستم.
      پریسیما مگه تو پست بچه صدات نزدم نگام نکردی هاااان

  12. 12

    چالا میخوای رد گم کنی؟ هان؟ خوب ناراحت نباش ما همون سیتا صدات میکنیم خخخخ

  13. 13

    چالا الاهه یا مهتاب؟ فرقی نداره من همون سیتای خودمون صدات میکنم خخخخ

  14. 14

    برو یه چای نبات بخور عزیزم
    تو فکر کن که الاهه مهتاب و مهتاب سیتاست آخه فرقی نداره که
    دعا کن پسر نباشه این همه باهاش شوخی کردی هههه مثلا سیتی خخخخ

  15. 15

    سیتا جان طوری نیست ولی به نظر من بیا اسم واقعی خودت را بگو چون ما دیگه نمیدونیم که چی به چی هست خخخخ

  16. 16
    رعد بارانی رعد بارانی says:

    آدمها همديگر را پيدا مى كنند…
    از فاصله هاى خيلى دور…
    از تهِ نسبت هاى نداشته…
    انگار جايي نوشته بود كه اينها
    بايد كنار هم باشند!!!
    مى شوند همدم،
    مى شوند دوست،
    مى شوند رفيق،
    اصلأ مى شوند جانِ شيرين…!!!
    درست مى نشينند روى طاقچه ى دلِ هم…
    حرف هايشان يك جورِ خوبى دلنشين است،
    دل براى خنده هايشان ضعف مى رود؛
    اصلأ بودنشان شيرين است !!!
    وقتى هم كه نيستند،
    هى همديگر را مرور مى كنند و مُدام
    گوش به زنگِ آمدن هم هستند…!!!
    خدا اين ها را نگيرد از هم…

دیدگاهتان را بنویسید