جهانگردی :چین

به نام الله
تقدیم به یلدا
این هفته قراره به چین بریم
اژدها ریشه عمیقی در فرهنگ چینی ها دارد. چینی ها غالبا خود را از نسل اژدها می دانند. هیچ کس واقعا نمیداند اژدها از کجا آمده است. برای مردم چین ظاهر آن به صورت ترکیبی از اعضای بدن ۹ موجود به شرح زیر تعریف میشود:

شاخ های گوزن، سر شتر ، چشمان اهریمن ، گردن مار ، شکم یک صدف بزرگ، فلس های ماهی ، چنگال های عقاب ، پنجه های ببرو گوشهای گام نر .اکثر خونه ها بادبادک ها و کایت ها ی چینی و حتی خونه هاشون آثاری از اژدها بر خود دارندمردم ،اژدها این حیوان افسانه‌ای را می‌پرستند و آرزومندند تا اژدها خجستگی و میمنت را برایشان به همراه بیاورد. اژدها در عهد قدیم روح یا موجود حافظ قبیله ملت چین به شمار می‌رفت.
در روایات قدیمی‌چین اژدها همواره به موجودی صاحب نیرو و قدرت جسورا و بیباک ترسیم شده است و از دیدگاه مردم چنین روحیه ای دقیقا سمبل ایده ال ملت چین است عید بهار در چین همانند عید نوروز ایران عید ملی فرخنده و پرنشاط است. به طور کلی از قدیم الایام ،سال در تقویم کشاورزی چینی با 12 نام حیوان یعنی گاو، ببر، مار، موش، خوک، میمون، خرگوش، اسب، خروس، گوسفند، سگ و اژدها مشخص شده است.
با نگاهی به فیلم‌های چینی یا سرزدن به یک رستوران چینی یا گشت و گذاری در یک محله چینی با فستیوالی از رنگ‌ها روبرو می‌شوید؛ رنگ‌های زرد، قرمز و سبز یا طلایی.

بیش از هزاران سال است که مردم چین از رنگ‌های درخشان استفاده می‌کنند. اندیشه سنتی چین براساس پنج عنصر آب، آتش، چوب، فلز و زمین استوار است که به ترتیب با رنگ‌های سیاه، قرمز، فیروزه‌ای، سپید و زرد مرتبط هستند.

امروزه در چین استفاده از رنگ «قرمز» بسیار متداول است چینی ها در احترامات رسمی هستند و افراد مسن تر باید در ابتدا مورد احترام قرار گیرند. دست دادن، متداول ترین شکل احترام گذاشتن به افراد خارجی است. بسیاری از چینی ها در زمان احترام گذاری به شخصی، به زمین نگاه می کنند. شخص را با عنوان تجلیلی و نام کوچک صدا می نمایند. چینی ها بسیار خوش مشرب بوده و به مزاح علاقه دارند.

هدایا به صورت کلی در مناسبت هایی چون سال نو، عروسی، تولد نوزاد و اخیراً نیز روزهای تولد اهدا می شوند. یک بسته زیبای شکلات به همراه یک غذای خوشمزه چینی، به عنوان یک هدیه مناسب شمرده می شود.چینی ها ترجیح می دهند که به جای خانه خود، در اماکن عمومی از مهمان پذیرایی نمایند، بخصوص زمانی که مهمان خارجی داشته باشند.گر یک چینی غذا را با سر و صدا می خورد، . این امر نشان دهنده آن است که از خوردن غذا لذت می برد. چای را همه می‌شناسند و نوشیده اند. چای همانند چینی مترادف چین است. چین محل اصلی تولید چای محسوب می‌شود و قبل از کشورهای دیگر جهان منابع درخت چای را کشف و از آن استفاده کرده است. اگر به چین سفر کنید، به غیر از دید و بازدید کوه‌ها و منظره‌های معروف چین، سفر به محل تولید چای چین نیز نوعی انتخاب عاقلانه محسوب می‌شود. در آنجا می‌توانید شخصا متوجه شوید که چای چطور تولید می‌شود و می‌توانید چگونگی چای را بنوشید و مزه کنید. اگر از شهر ” چنگ دو ” مرکز استان ” سی چوان ” چین واقع در جنوب غرب این کشور حرکت کنید، در حدود ۱۳۰ کیلومتری غرب منطقه کوه بلند و زیبایی را مشاهده خواهید کرد. این کوه ” مون شان ” مرکز مشهور تولید چای چین است. هنگامی‌که با خودرو در راه کوهستانی پرفراز و نشیب حرکت میکنید، می‌توانید شاهد پوشش مه و ابردر منطقه کوهستانی باشید و در دامنه کوه در کنار راه باغهای چای بسیار سبزنیز چشمنوازی می‌کند و همزمان چایکاران در این مزارع چای مشغول کار هستند. کوه ” مون شان ” بیش از ۲۰۰۰ سال تاریخ کشت چای دارد. چینی ها هرگز عدرخواهی نمی کنند خیابان های چین آکنده از صدای بوق های مکرر و خسته کننده ست وارد رستوران که میشوند با صدای بلند گارسون زا صدا میزنند و برای همین هم بک رستوران چینی معمولا جای پر سر و صدایی ست عادت دارند بسیار روی زمین آب دهان می اندازند و اگر در عکس پرسنلی با دو انگشت 7 را نشان دهند تعجب نکنید در میان شهرها بسیار عاشق شانگهای هستند و واقعا هم جای زیبایی ست در چین منتظر خریدهای فراوان با قیمت ارزان نباشید آنها البته تا جایی که چونه بزنید به شما تخفیف می دهند چینی ها بسیار خوش اندامند و از کوتاه قدی گذشته در بینشون محسوس نیست چینی‌های بودایی، در روزسال نو از خوردن گوشت پرهیز می‌کنند. بودائیان بر این باورند که روشن کردن آتش و استفاده از کارد در روز اول سال نو، خوش یمن نیست؛ بنابراین معمولاً غذای این روز، از قبل پخته می‌شود. همچنین در این روز، چینی‌ها به دیدار و بازدید بزرگترهای خانواده می‌روند. رقص شیر یکی از کهن‌ترین آیین‌های چینی است که در این روز انجام می‌پذیرد. برخی خانواده‌ها برای از بین بردن شرّ ارواح خبیثه، این گروه‌های عروسک گردان را به خانه دعوت می‌کنند تا با آهنگ‌ها و رقص‌های خاص، بدیمنی این روز را از بین ببرند. از دیگر آداب و رسوم این جشن، هدیه پاکت سرخ است چینی ها یک جشن فانوس هم دارند در سال‌های اخیر، فانوس‌ها با طرح‌های جدید و متنوع تزیین می‌شوند؛ مثلاً فانوس‌هایی به شکل جانوران مرسوم است. ریشه این جشن به امپراتوری هان و بیش از 2000 سال پیش بازمیگردد.ضیافت شام با حضور کلیه اعضای خانواده د رشب آستانه عید چه در شمال چه در جنوب کشور لازم و ضروری است. در جنوب این غذا غالبا از بیش از 10 خواراک تشکیل می‌شود که در میان آنها ماهی و خوراکی تهیه شده از خمیر لوبیا باید دیده شود. زیرا این دو خوراک در تلفظ به چینی با ” مرفعه بودن ” تقریبا یکی است. در شمال این غذا را اغلب ” جیازه” یعنی گوشواره تشکیل می‌دهد. خانواده دراین شب در کنار یکدیگر به تهیه این خوراک سنتی مشغول می‌شوند.چین بیش از 50 میلیون مسلمان هم دارد در سرزمین پهناور چین تعداد 56 قوم زندگی می کنند و تعداد ده قوم آن را مسلمانان تشکیل می دهندادیان اصلی در چین اول بودا و دوم تانو.یسم است تائوییسم مذهب اصیل چین است و بیش از 1800سال تاریخ دارد ؛ این مذهب از قرن دوم میلاد پابه عرصه گذاشت . تائویسم بر پایه اعتقادات باستانی یعنی پرستش طبیعیت و نیاکان توسعه یافته و در تاریخ شاخه های زیادی داشت و نهایتا به دو فرقه ” چیوان جن ” و ” جن ای ” تقسیم شد . این دین در میان ملیت هان تاثیرگذار است . اما به دلیل فقدان مراسم و تشریفات جدی برای مشارکت در این دین ، دستیابی به آمار دقیق شمار پیروان این مذهب سخت است . چین دارای حدود 1500معبد و 25هزار روحانی اعم از زن و مرد تائوییست است دین برخی از چینی هام کاتولیک مسیحی است تفت دادن آشناترین روش پخت و پز چینی است. در این روش محتوایات غذا را به برای مدت کوتاه در روغن داغ چرخ می‌دهند. هنگام تفت دادن معمولاً تره‌بار آبدار و گوشت را جدا از سایر مواد تفت می‌دهند. گوشت، مرغ، ماهی، و انواع تره‌بار مانند سیر، پیاز، کرفس، فلفل سبز، جوانهٔ ماش، کدو از جمله موادی است که با این روش پخته می‌شود.

بخار پز کردن یکی دیگر از روش‌های متداول در آشپزخانه‌های چینی است. برای بخارپز کردن معمولاً از ظرف‌های چوبی استفاده می‌شود. غذاهای بخارپز شده با انواع و اقسام سس صرف می‌شود.

مرغ، گوشت یا ماهی بلوری با روش خاص دیگری در آشپزی چینی پخته می‌شود. در این روش مادهٔ مورد طبخ در دیگ آب جوشی می‌اندازند. پس از یک یا دو دقیقه جوش زدن زیر دیگ را خاموش می‌کنند و مادهٔ مورد طبخ را پس از سرد شدن تکه تکه کرده، در ظرف می‌کشند.

کاری چینی یا خورش چینی به غذایی گفته می‌شود که در سس پخته می‌شود. ادویهٔ آن معمولاً زنجبیل تازه و دارچین است و سس سویا دارد. خورش چینی شباهت‌هایی به خورش ایرانی دارد و با نان یا برنج خورده می‌شود.

درباره ترانه

سلام من نا بینا نیستم ولی عملا بسیاری چیزها دیدم که نباید می دیدم و چه چیزها ندیدم که باید می دیدم حالا بگذریم چه چیزها دیدم که نباید می دیدم ولی لطف و دوستی خداوند چیزی بود که تمام مدت اونو ندیدم من باور کرده ام که بینایی نعمتی نه در درون چشم ما که بر صفحه دل ماست محله خونه دوممه و بینایی من منو ازین جمع جدا نمی کنه ...و خطابم به هم محله ای های عزیزم اینه که : می دونین که دوستون دارم فراوون ! فعالیت های مورد علاقه م : شنا ، بدمینتون رانندگی و یادگیری زبان و نویسندگی و شعر هستن
این نوشته در مقاله ها ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

11 Responses to جهانگردی :چین

  1. 1
    محمد رضا خوشی says:

    اول شدم سلام ترانه خانم اینا نگفتی یادت رفت که چینی ها خیلی صبور و با منطق هستن حتا اگه به ضررشان باشه اینا من تو مالزی ازشون دیدم و واقعن خوشم اومد 20 20تن راستی ترانه خانم یه چنتا سوآل دارم ازتون چگونه بپرسم اسکایپ من mohammadrezakhooshi هست رکویس بفرست تشکر

  2. 2
    تبسم says:

    سلام ترانه جون. مرسی. کلأ فرهنگ چینیا یه جورایی به فرهنگ خودمون شباهت داره. پس اگه بریم چین زیاد احساس غریبی نمیکنیم.

  3. 3
    عباس says:

    سلام آلی بود خسته نباشید اگر اطلاعاتی از کره جنوبی تهیه کنید و بزارید ممنون میشم

  4. 4
    عمو حسین says:

    خیلی جالب بود. باز هم از تلاشها و زحماتت تشکر میکنم. پیروز باشید.

  5. 5

    سلام ترانه.
    خیلی خب بود، لذت بردم.
    من بجز غذای چینی باقی چیزهای دیگه دیدنی و شنیدنی چین رو دوست دارم.
    راستی از عادت دست دادن چینیها با خارجیها به نشانه احترام گفتی، هیچ میدونستی که چینیها موقع خداحافظی با هم، ضمن تعظیم کردن زبانشون رو همزمان به احترام هم دیگه بیرون میارن و وداع میکنن؟
    یه شوخی قدیمی هم بکنم: یه روز دوتا چینی داشتن توی خیابون راه میرفتن، یک دفعه با هم برخورد کردن و شکستن.
    منم یکی از کشورهای مورد علاقم کشور کره جنوبیه، لطفا یه پست براش تهیه کن.
    ممنون که ما رو به سرزمینهای رویایی میبری.
    موفق باشی.

  6. 6
    یلدام says:

    سلام ترانه ی عزیز
    مرسی زیاااااااااااااااااد فراوون که در مورد چین مطلب گذاشتی
    شرمندم که دیر رسیدم
    کمی درگیر خونه بودمو خدمه
    من عاشق چینم
    عاشق دکوراسیون داخلیشون
    عاشق لباسو خوراکو منسوجاتو همه چیز این کشورم
    آخ گفتی شاخ گوزن
    کلی گشتم اما پیدا نکردم آخرشم کله ی بوفالو خریدم
    بازم زیاااااااااد فراوون ممنون
    دستتو طلا

دیدگاهتان را بنویسید