پیش به سوی غذای شب عید!

سلام دوستان، سال نو پیشاپیش مبارک.
به قول معروف: شب عید استُ یار از من چغندر پخته میخواهد،
گمانش میرسد من گنج قارون زیر سر دارم.
با این شعر بی ربط شاید هم با ربط، میریم به سراغ یکی از بخشهای خوشمزه عید نوروز، که چیزی نیست به جز شام شب عید،.
پس حمله به سوی شام شب عید، و متعلقاتش.

غذای اصلی اغلب خانواده‌های ایرانی سبزی پلو ماهی است که برخی همراه آن، کوکو سبزی هم می‌خورند. بعضی‌ها وقتی ماهی سفید می‌خرند تخم‌های درون شکم این ماهی باردار را می‌گیرند و با آن کوکوی اشپل درست می‌کنند. برخی به جای سبزی پلو، رشته پلو می‌پزند و بر این باورند که با خوردن این غذا، از ابتدای سال سر رشته کارها دستشان می‌آید. تعدادی هم در کنار این غذاها انواعی از آش‌ها را درست می‌کنند. حال اگر می‌خواهید بیشترین نفع را از غذاهای شب عید ببرید حتما این مطلب را بخوانید.

سبزی پلو ماهی را با ادویه جات گرم بخورید

بسیاری از افراد عادت دارند سبزی پلو ماهی را با ماست بخورند یا به توصیه کارشناسان تغذیه برای جذب بهتر آهن ماهی، آن را با چاشنی آبلیمو یا آب نارنج طعم دار کنند، اما باید بدانید از نظر طب سنتی ماهی طبع سردی دارد. البته به گفته حکما ماهی‌های اقیانوسیه و جنوب به دلیل پرورش در آب‌های شور، سردی کمتر و ماهی‌های آب‌های شیرین معتدل‌تر هستند، اما در هر حال ماهی نوعی آبزی است که با مزاج‌های سرد و تر سر ناسازگاری داشته و شمالی و جنوبی آن هم می‌تواند دردسرساز باشد. یعنی ممکن است موجب ناراحتی‌های گوارشی، رخوت، خواب آلودگی، تهوع و استفراغ شود و هضم ثقیلی داشته باشد. حال اگر شما این آبزی سرد مزاج را با آبلیمو، ترشی لیته، سیر ترشی، ماست، دوغ یا تخم‌مرغ بخورید، حتی اگر پرفشاری خون هم داشته باشید عواقب سردی آن دوچندان خواهد شد.

در نتیجه توصیه شده است بویژه افرادی که نوع مزاج خود را نمی‌شناسند یا سرد مزاج هستند سبزی پلو، ماهی، میگو و کوکو سبزی را با سبزی‌ها یا ادویه‌جات گرم همچون نعنا، گشنیز، ترخون، گلپر، زیره، دارچین، زنجبیل یا فلفل سیاه میل کنند تا سردی آن را به اعتدال رسانند. البته حکما گفته‌اند آب نارنج تنها چاشنی ترشی است که طبع گرم دارد و بهترین طعم‌دهنده آبزیان محسوب می‌شود.

جالب است بدانید از آنجا که جنوبی‌ها، ماهی خورهای قهاری هستند برای دوری از علائم سرد مزاجی این غذا، همیشه پس از صرف ماهی چند عدد خرما می‌خورند تا طبع گرم این میوه بر سردی ماهی فائق آید و به هضم بهتر غذا نیز کمک کند.

اگر می‌خواهید شب، خواب آرامی داشته باشید بهتر است سبزی پلو ماهی و کوکوی اشپل را در روز عید و هنگام ناهار میل کنید و همراه آن آب ننوشید. زیرا آب سبب رقیق شدن شیره معدی و دیر هضمی و سنگینی بیشتر ماهی و تخم‌هایش می‌شود. سبزی‌های پلویی که حاوی شوید، تره و جعفری بیشتری باشد می‌تواند تا حدود زیادی طبع سرد ماهی و برنج را تعدیل دهد.

این را هم بدانید سیر طبع بسیار گرمی دارد و اگر چند عدد آن را همراه ساقه سبزش روی دمی سبزی پلو بگذارید یا در روغن یا در حین بخار پز کردن ماهی استفاده کنید نه‌تنها از عطر و طعم اشتهابرانگیز آن سود می‌برید بلکه خوشمزگی آن را دوچندان می‌کنید.

کوکو سبزی را با گردو و زرشک طعم‌دار کنید

اما این سوال مطرح است اگر از سبزی‌های منجمد و خشک برای تهیه کوکو و سبزی پلو استفاده کنیم تا چه میزان از خواص مغذی این غذاها کاسته می‌شود و چه ترکیباتی سبب خوش‌طعم‌تر شدن کوکو سبزی می‌شود؟

سبزی بر اثر خرد شدن و مجاورت با هوا بلافاصله اکسید و از ارزش آن کاسته می‌شود. حال اگر این سبزی همچون برخی مراکز تره‌بار خرد و کیسه شود و مدتی طول بکشد تا به فروش رسد بدون شک بخش زیادی از ویتامین‌هایش را از دست می‌دهد، اما اگر سبزی پس از خرد شدن بلافاصله منجمد شود در مقایسه با روش قبلی، تخریب مواد مغذی سبزی به کمترین میزان می‌رسد. البته لازم است بدانید اگر سبزی را به صورت تازه بخرید و بلافاصله پس از خرد کردن طبخ کنید باارزش‌ترین سبزی محسوب می‌شود.

درباره سبزی خشک نیز باید بگوییم این سبزی چون برای خشک شدن در مجاورت حرارت یا نور خورشید قرار می‌گیرد و ماندگاری بالای آن سبب می‌شود با تاخیر مورد استفاده قرار گیرد کمترین ارزش غذایی را دارد. بخصوص انواعی که به صورت فله‌ای و غیربهداشتی عرضه می‌شود و تاریخ مصرف آن معلوم نیست.

این را هم بدانید کوکوسبزی یکی از کوکوهایی است که معمولا میزان زیادی روغن به خود جذب می‌کند بنابراین بهتر است سبزی آن را قبلا نیم‌پز کنید تا جذب روغن به حداقل برسد. برای ایجاد طعم خوشایند و افزایش ارزش تغذیه‌ای کوکو سبزی بویژه برای کودک و نوجوان می‌توانید از مغز گردو و زرشک استفاده کنید. مصرف سبزی پلو و کوکو در ایام عید که مصرف تنقلات یبوست‌آور زیاد است از خشکی مزاج جلوگیری می‌کند.

رشته‌پلو، باب میل قدیمی‌ها

رشته‌پلو یکی از غذاهایی است که شب عید خورده می‌شود و معمولا باب میل نسل قدیم است. رشته، فرآورده‌ای خمیری است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه می‌شود و ارزش و کالری آن همانند نان و غلات است. در نتیجه مثل پلو چاق می‌کند و برای مبتلایان به دیابت و سیلیاک باید با نظر پزشک مصرف شود. برخلاف تصور عامه، رشته پلویی با رشته آشی ترکیبات یکسانی دارد با این تفاوت که آرد به کار رفته در رشته پلویی سبوس بیشتری دارد و آن را کمی تفت می‌دهند تا قهوه‌ای روشن شود، اما رشته آشی خام و سفید رنگ است. رشته آشی به دلیل آن که از آرد ستاره بدون سبوس تهیه می‌شود نسبت به رشته پلویی ویتامین‌های گروه B کمتری دارد و برخی املاح معدنی را ندارد.

کوکوی اشپل، بی‌نظیر است

شاید تا به حال نام اشپل را نشنیده باشید. اشپل به تخم ماهی‌های ماده‌ای چون ماهی سفید، کولی، کولمه و کپور می‌گویند که مرغوب‌ترین و خوشمزه‌ترین آن مربوط به تخم ماهی سفید است. همان ماهی‌های سفیدی که شب عید از ماهی‌فروشان تهیه می‌کنید و آنها هم از ناآگاهی شما سوءاستفاده کرده و اشپلش را به شما نمی‌دهند و آن را همچون سایر مواد زاید داخل شکم ماهی سریع از نظرتان دور می‌کنند و پس از رفتن شما آن را می‌فروشند.

اشپل بسیار نیروبخش است و شمالی‌ها با آن کوکوی لذیذی تهیه می‌کنند و معمولا برای معطر شدن، در آن اندکی سیر و سبزی پلویی می‌ریزند و همراه نان یا سبزی پلو و با مخلفاتی چون زیتون پرورده و گردو می‌خورند. به گفته متخصصان تغذیه، یک قاشق غذاخوری اشپل معادل یک سهم روغن و دو قاشق‌ آن معادل یک سهم گوشت و بسیار پرکالری است. اشپل به دلیل داشتن ویتامین‌های A، E، D، B و املاح معدنی ید، فسفر و همچنین پروتئین و اسیدهای چرب مفید امگا ـ 3 یک وعده غذایی اصلی محسوب می‌شود و مقوی سیستم ایمنی بدن است و با تقویت اعصاب از بروز علائم افسردگی جلوگیری می‌کند.

اشپل همچون برخی کنسروهای تن می‌تواند آلوده به میکروب خطرناک بوتولیسم باشد. در نتیجه هنگام طبخ حتما از مغز پخت شدن کوکوی آن مطمئن شوید و بدانید بارزترین ملاک تازگی اشپل وجود بادکنک متصل به آن است که باید پر باد و سفت باشد.

در ایام عید، روزی یک وعده آش بخورید

از آنجا که در ایام عید مصرف آجیل و تنقلات با طبع گرم زیاد است برخی گرم و سرد چشیدگان روزگار بر این باورند که مصرف انواع آش با طبع سرد همچون آش آلو، آش گوجه، آش انار، آش تمر هندی، آش قره قروت، آش جو، آش ماش و آش دوغ می‌تواند علاوه بر ارزش غذایی بالا با لینت مزاج و رفع یبوست، دستگاه گوارش را جلا دهد و با دفع سموم و زواید، کبد را پاک و از تنبلی نجات دهد. در نتیجه بهتر است از همین روزهای پایانی سال که آجیل‌خوری شروع و تا سیزده بدر ادامه پیدا می‌کند یک وعده در روز آش بخورید.

درباره مهرداد چشمه

سلام. من مهرداد چشمه، متولد 22 تیرماه 1343 در شهر قایم شهر در استان مازندران. بزرگ شده در شهر اراک در استان مرکزی. و سالیان درازیست که ساکن شهر کرج در استان البرز هستم. تحصیلات من در حد دیپلم، هست، که البته به خاطر برخورد با انقلاب فرهنگی در اوایل انقلاب و کمبود امکانات در اون زمان با این که سه سال متوالی در دانشگاههای دولتی و تربیت معلم قبول شدم نتونستم به تحصیلات عالی دست پیدا کنم. من کارمند شرکت آب و فاضلاب استان البرز هستم و در شغل شریف اپراتوری تلفن مشغول به خدمت میباشم. از علایق شخصی خودم، میتونم به شنیدن موسیقی ملل، دیدن یا شنیدن فیلمهای کلاسیک و ارزشمند، خوندن رمانهای فاخر دنیا، کامپیوتر و اینترنت و غیره اشاره کنم. پست الکترونیک: mr.cheshmeh@gmail.com آدرس سایت چشمه سرا: cheshmehsara.com آیدی اسکایپ: mr.cheshmeh تلفن همراه: 09121641278 تلفن محل کار: 02632224020
این نوشته در رستوران محله نابینایان ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

14 Responses to پیش به سوی غذای شب عید!

  1. 1
    ملیسا says:

    سلام آقای چشمه مرسی واقعا مفید آموزنده و کامل بود
    خیییییلیییییی مرسی از توضیحاتتون

  2. 2
    ملیسا says:

    راستی یادم رفت اول بودنم رو به خودم تبریک بگم

  3. 3
    آریا says:

    سلام محمد رضا جان. عیدت پیشاپیش مبارک. پستتخیلی خوب و آموزنده بود آلیییی بودییییی. مثله همیشه نامبر وان

  4. 4
    زهره says:

    باورتون میشه من دهنم آب افتاد به خصوص با آش انار و این ترشی جات
    خیلی قشنگ بود
    خیلی شو نمیدونستم
    اشپل خیلی جالب بود
    مرسی
    راستی سال نو هم دوباره مبارک بر همه

  5. 5

    سلام. مطلبت خیلی عالی و به جا بود. استفاده کردیم به کار خواهیم برد. در واپسین لحظات سال۹۲ آرزوی بهترین ها رو براتون دارم. امیدوارم سالی سرشار از خیر وبرکت و شادکامی داشته باشید.

  6. 6
    یلدام says:

    سلام
    عیدت مبارک محمد رضا
    خیلی خیلی مفید بود سعی میکنم طرز پختشونو یاد بگیرم باید خوشمزه باشند
    اما نمیدونم چرا از ماهی سفید اینهمه بدم میاد اصلا نمیتونم بخورم

  7. 7
    پریسا says:

    محله مجتبی و دوستان: نابينايان

    آموزش و تفریح نابینا ها, کم بینا ها, کودکان و تمام والدین گل شون

    صفحه 1 از 1 صفحه کنونی:1

    رفتن به نوشته‌ها

    برگشتن به صفحه ی اول
    ثبت نام در محله
    آر اس اس
    کمی درباره مجتبی بخوانید می گویند مغرور است
    نسخه مخصوص موبایل شما
    واریز آنلاین هزینه به حساب محله جهت خرید محصول یا حمایت از محله با کارت شتاب شما
    برای نوشتن از اینجا وارد شوید
    منشور حقوق نابینایان ایران, نابینایان عزیز هنگام برخورد با مسئولین, حقوق خود را گوشزد کنید
    بایگانی نظرسنجیهای محله نابینایان
    نکاتی در مورد نوشتن در گوش‌کن
    حامیان محله نابینایان
    سلب مسئولیت محتوا از طرف دارنده سایت گوشکن حتما بخوانید!

    ← این شکلی چطور، آیا دوس میدارید؟

    دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا →

    پیش به سوی غذای شب عید!

    ارسال شده در پنجشنبه, 29 اسفند 1392 توسط محمدرضا چشمه

    سلام دوستان، سال نو پیشاپیش مبارک.
    به قول معروف: شب عید استُ یار از من چغندر پخته میخواهد،
    گمانش میرسد من گنج قارون زیر سر دارم.
    با این شعر بی ربط شاید هم با ربط، میریم به سراغ یکی از بخشهای خوشمزه عید نوروز، که چیزی نیست به جز شام شب عید،.
    پس حمله به سوی شام شب عید، و متعلقاتش.

    غذای اصلی اغلب خانواده‌های ایرانی سبزی پلو ماهی است که برخی همراه آن، کوکو سبزی هم می‌خورند. بعضی‌ها وقتی ماهی سفید می‌خرند تخم‌های درون شکم این ماهی باردار را می‌گیرند و با آن کوکوی اشپل درست می‌کنند. برخی به جای سبزی پلو، رشته پلو می‌پزند و بر این باورند که با خوردن این غذا، از ابتدای سال سر رشته کارها دستشان می‌آید. تعدادی هم در کنار این غذاها انواعی از آش‌ها را درست می‌کنند. حال اگر می‌خواهید بیشترین نفع را از غذاهای شب عید ببرید حتما این مطلب را بخوانید.

    سبزی پلو ماهی را با ادویه جات گرم بخورید

    بسیاری از افراد عادت دارند سبزی پلو ماهی را با ماست بخورند یا به توصیه کارشناسان تغذیه برای جذب بهتر آهن ماهی، آن را با چاشنی آبلیمو یا آب نارنج طعم دار کنند، اما باید بدانید از نظر طب سنتی ماهی طبع سردی دارد. البته به گفته حکما ماهی‌های اقیانوسیه و جنوب به دلیل پرورش در آب‌های شور، سردی کمتر و ماهی‌های آب‌های شیرین معتدل‌تر هستند، اما در هر حال ماهی نوعی آبزی است که با مزاج‌های سرد و تر سر ناسازگاری داشته و شمالی و جنوبی آن هم می‌تواند دردسرساز باشد. یعنی ممکن است موجب ناراحتی‌های گوارشی، رخوت، خواب آلودگی، تهوع و استفراغ شود و هضم ثقیلی داشته باشد. حال اگر شما این آبزی سرد مزاج را با آبلیمو، ترشی لیته، سیر ترشی، ماست، دوغ یا تخم‌مرغ بخورید، حتی اگر پرفشاری خون هم داشته باشید عواقب سردی آن دوچندان خواهد شد.

    در نتیجه توصیه شده است بویژه افرادی که نوع مزاج خود را نمی‌شناسند یا سرد مزاج هستند سبزی پلو، ماهی، میگو و کوکو سبزی را با سبزی‌ها یا ادویه‌جات گرم همچون نعنا، گشنیز، ترخون، گلپر، زیره، دارچین، زنجبیل یا فلفل سیاه میل کنند تا سردی آن را به اعتدال رسانند. البته حکما گفته‌اند آب نارنج تنها چاشنی ترشی است که طبع گرم دارد و بهترین طعم‌دهنده آبزیان محسوب می‌شود.

    جالب است بدانید از آنجا که جنوبی‌ها، ماهی خورهای قهاری هستند برای دوری از علائم سرد مزاجی این غذا، همیشه پس از صرف ماهی چند عدد خرما می‌خورند تا طبع گرم این میوه بر سردی ماهی فائق آید و به هضم بهتر غذا نیز کمک کند.

    اگر می‌خواهید شب، خواب آرامی داشته باشید بهتر است سبزی پلو ماهی و کوکوی اشپل را در روز عید و هنگام ناهار میل کنید و همراه آن آب ننوشید. زیرا آب سبب رقیق شدن شیره معدی و دیر هضمی و سنگینی بیشتر ماهی و تخم‌هایش می‌شود. سبزی‌های پلویی که حاوی شوید، تره و جعفری بیشتری باشد می‌تواند تا حدود زیادی طبع سرد ماهی و برنج را تعدیل دهد.

    این را هم بدانید سیر طبع بسیار گرمی دارد و اگر چند عدد آن را همراه ساقه سبزش روی دمی سبزی پلو بگذارید یا در روغن یا در حین بخار پز کردن ماهی استفاده کنید نه‌تنها از عطر و طعم اشتهابرانگیز آن سود می‌برید بلکه خوشمزگی آن را دوچندان می‌کنید.

    کوکو سبزی را با گردو و زرشک طعم‌دار کنید

    اما این سوال مطرح است اگر از سبزی‌های منجمد و خشک برای تهیه کوکو و سبزی پلو استفاده کنیم تا چه میزان از خواص مغذی این غذاها کاسته می‌شود و چه ترکیباتی سبب خوش‌طعم‌تر شدن کوکو سبزی می‌شود؟

    سبزی بر اثر خرد شدن و مجاورت با هوا بلافاصله اکسید و از ارزش آن کاسته می‌شود. حال اگر این سبزی همچون برخی مراکز تره‌بار خرد و کیسه شود و مدتی طول بکشد تا به فروش رسد بدون شک بخش زیادی از ویتامین‌هایش را از دست می‌دهد، اما اگر سبزی پس از خرد شدن بلافاصله منجمد شود در مقایسه با روش قبلی، تخریب مواد مغذی سبزی به کمترین میزان می‌رسد. البته لازم است بدانید اگر سبزی را به صورت تازه بخرید و بلافاصله پس از خرد کردن طبخ کنید باارزش‌ترین سبزی محسوب می‌شود.

    درباره سبزی خشک نیز باید بگوییم این سبزی چون برای خشک شدن در مجاورت حرارت یا نور خورشید قرار می‌گیرد و ماندگاری بالای آن سبب می‌شود با تاخیر مورد استفاده قرار گیرد کمترین ارزش غذایی را دارد. بخصوص انواعی که به صورت فله‌ای و غیربهداشتی عرضه می‌شود و تاریخ مصرف آن معلوم نیست.

    این را هم بدانید کوکوسبزی یکی از کوکوهایی است که معمولا میزان زیادی روغن به خود جذب می‌کند بنابراین بهتر است سبزی آن را قبلا نیم‌پز کنید تا جذب روغن به حداقل برسد. برای ایجاد طعم خوشایند و افزایش ارزش تغذیه‌ای کوکو سبزی بویژه برای کودک و نوجوان می‌توانید از مغز گردو و زرشک استفاده کنید. مصرف سبزی پلو و کوکو در ایام عید که مصرف تنقلات یبوست‌آور زیاد است از خشکی مزاج جلوگیری می‌کند.

    رشته‌پلو، باب میل قدیمی‌ها

    رشته‌پلو یکی از غذاهایی است که شب عید خورده می‌شود و معمولا باب میل نسل قدیم است. رشته، فرآورده‌ای خمیری است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه می‌شود و ارزش و کالری آن همانند نان و غلات است. در نتیجه مثل پلو چاق می‌کند و برای مبتلایان به دیابت و سیلیاک باید با نظر پزشک مصرف شود. برخلاف تصور عامه، رشته پلویی با رشته آشی ترکیبات یکسانی دارد با این تفاوت که آرد به کار رفته در رشته پلویی سبوس بیشتری دارد و آن را کمی تفت می‌دهند تا قهوه‌ای روشن شود، اما رشته آشی خام و سفید رنگ است. رشته آشی به دلیل آن که از آرد ستاره بدون سبوس تهیه می‌شود نسبت به رشته پلویی ویتامین‌های گروه B کمتری دارد و برخی املاح معدنی را ندارد.

    کوکوی اشپل، بی‌نظیر است

    شاید تا به حال نام اشپل را نشنیده باشید. اشپل به تخم ماهی‌های ماده‌ای چون ماهی سفید، کولی، کولمه و کپور می‌گویند که مرغوب‌ترین و خوشمزه‌ترین آن مربوط به تخم ماهی سفید است. همان ماهی‌های سفیدی که شب عید از ماهی‌فروشان تهیه می‌کنید و آنها هم از ناآگاهی شما سوءاستفاده کرده و اشپلش را به شما نمی‌دهند و آن را همچون سایر مواد زاید داخل شکم ماهی سریع از نظرتان دور می‌کنند و پس از رفتن شما آن را می‌فروشند.

    اشپل بسیار نیروبخش است و شمالی‌ها با آن کوکوی لذیذی تهیه می‌کنند و معمولا برای معطر شدن، در آن اندکی سیر و سبزی پلویی می‌ریزند و همراه نان یا سبزی پلو و با مخلفاتی چون زیتون پرورده و گردو می‌خورند. به گفته متخصصان تغذیه، یک قاشق غذاخوری اشپل معادل یک سهم روغن و دو قاشق‌ آن معادل یک سهم گوشت و بسیار پرکالری است. اشپل به دلیل داشتن ویتامین‌های A، E، D، B و املاح معدنی ید، فسفر و همچنین پروتئین و اسیدهای چرب مفید امگا ـ 3 یک وعده غذایی اصلی محسوب می‌شود و مقوی سیستم ایمنی بدن است و با تقویت اعصاب از بروز علائم افسردگی جلوگیری می‌کند.

    اشپل همچون برخی کنسروهای تن می‌تواند آلوده به میکروب خطرناک بوتولیسم باشد. در نتیجه هنگام طبخ حتما از مغز پخت شدن کوکوی آن مطمئن شوید و بدانید بارزترین ملاک تازگی اشپل وجود بادکنک متصل به آن است که باید پر باد و سفت باشد.

    در ایام عید، روزی یک وعده آش بخورید

    از آنجا که در ایام عید مصرف آجیل و تنقلات با طبع گرم زیاد است برخی گرم و سرد چشیدگان روزگار بر این باورند که مصرف انواع آش با طبع سرد همچون آش آلو، آش گوجه، آش انار، آش تمر هندی، آش قره قروت، آش جو، آش ماش و آش دوغ می‌تواند علاوه بر ارزش غذایی بالا با لینت مزاج و رفع یبوست، دستگاه گوارش را جلا دهد و با دفع سموم و زواید، کبد را پاک و از تنبلی نجات دهد. در نتیجه بهتر است از همین روزهای پایانی سال که آجیل‌خوری شروع و تا سیزده بدر ادامه پیدا می‌کند یک وعده در روز آش بخورید.

    درباره محمدرضا چشمه
    من محمدرضا چشمه ساکن شهر کرج و کارمند شرکت آب و فاضلاب استان البرز هستم.چیز زیادی ندارم که از خودم بگم،نیمه بینا بودن و علاقه به دوستان و هم نوعان چیزهای گفتنی و قابل ذکر من به حساب میاد. پست الکترونیک: mr.cheshmeh@gmail.com تلفن همراه: 09121641278
    دیدن همه‌ی نوشته‌های: محمدرضا چشمه →

    این نوشته در رستوران محله نابینایان ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

    ← این شکلی چطور، آیا دوس میدارید؟

    دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا →

    6 پاسخ به پیش به سوی غذای شب عید!

    ملیسا می‌گوید:

    پنجشنبه, 29 اسفند 1392 در t 17:17

    سلام آقای چشمه مرسی واقعا مفید آموزنده و کامل بود
    خیییییلیییییی مرسی از توضیحاتتون

    پاسخ دادن

    ملیسا می‌گوید:

    پنجشنبه, 29 اسفند 1392 در t 17:17

    راستی یادم رفت اول بودنم رو به خودم تبریک بگم

    پاسخ دادن

    آریا می‌گوید:

    پنجشنبه, 29 اسفند 1392 در t 17:28

    سلام محمد رضا جان. عیدت پیشاپیش مبارک. پستتخیلی خوب و آموزنده بود آلیییی بودییییی. مثله همیشه نامبر وان

    پاسخ دادن

    زهره می‌گوید:

    پنجشنبه, 29 اسفند 1392 در t 17:50

    باورتون میشه من دهنم آب افتاد به خصوص با آش انار و این ترشی جات
    خیلی قشنگ بود
    خیلی شو نمیدونستم
    اشپل خیلی جالب بود
    مرسی
    راستی سال نو هم دوباره مبارک بر همه

    پاسخ دادن

    تبسم چلوی می‌گوید:

    پنجشنبه, 29 اسفند 1392 در t 19:10

    سلام. مطلبت خیلی عالی و به جا بود. استفاده کردیم به کار خواهیم برد. در واپسین لحظات سال۹۲ آرزوی بهترین ها رو براتون دارم. امیدوارم سالی سرشار از خیر وبرکت و شادکامی داشته باشید.

    پاسخ دادن

    یلدام می‌گوید:

    جمعه, 1 فروردین 1393 در t 00:02

    سلام
    عیدت مبارک محمد رضا
    خیلی خیلی مفید بود سعی میکنم طرز پختشونو یاد بگیرم باید خوشمزه باشند
    اما نمیدونم چرا از ماهی سفید اینهمه بدم میاد اصلا نمیتونم بخورم

    پاسخ دادن

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نام *

    ایمیل *

    وبلاگ

    اگر برای حفظ امنیت محله, جواب این معادله کوچولو رو هم بنویسید ممنون میشم.
    سه + = دوازده

    دیدگاه سلام به همگی.
    اومدم عید دیدنی. عیدتون مبارک. سال خوبی داشته باشید. عمر دراز و با عزت و …
    بی خیال این ها رو بقیه گفتن و میگن. من گُشنمه.
    پست مفیدی بود ممنون. من در مورد اشپل تقریبا هیچ کدوم از این ها رو نمی دونستم. مخصوصا این که اینهمه پر کالریه. فکرش رو هم نمی کردم.
    باز هم ممنون، باز هم عید شما مبارک، باز هم مثل همیشه:
    ایام به کام.

    شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید:

    مرا از دیدگاه‌های پس از این با رایانامه آگاه کن.

    مرا از نوشته‌های تازه با رایانامه آگاه کن.

    جستجو در محله

    روش ارتباط با مجتبی و دوستان

    لطفا براي تماس با مدير محله يعني مجتبي خادمي كه خودم باشم، از اين فرم استفاده كنيد. هرچي دل تنگتون ميخواد بنويسيد و مطمئن باشيد در اولين فرصت جواب ميدم. فقط ايميلتون را صحيح وارد كنيد تا جوابم به شما برسه.

    نام شما (الزامی)

    آدرس پست الکترونیکی شما (الزامی)

    موضوع

    پیام شما

    اين سوال را جهت تامين امنيت محله پاسخ دهيد.
    نابينا ها از چه عضوي محرومند در كادر بنويسيد?

    ببینیم بقیه دوستان نظر شون چی بوده
    ■پریسا در دانلود نرم افزار پیانو برای کامپیوتر
    ■مروارید در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■ملیسا در صندلی داغ عدسی
    ■Adasi در صندلی داغ عدسی
    ■Adasi در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■محمدرضا قنبری در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■نخودی در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■ملیسا در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■زهره در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■Ali mwsawi در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■mohsen naderloo در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■میلاد در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■تبسم چلوی در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■تبسم چلوی در دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا
    ■میلاد در دانلود نرم افزار پیانو برای کامپیوتر

    آرشيو مطالب قبلي در اين بخش به صورت ماهيانه قابل رويت است
    ■فروردین 1393 (1)
    ■اسفند 1392 (122)
    ■بهمن 1392 (105)
    ■دی 1392 (77)
    ■آذر 1392 (78)
    ■آبان 1392 (79)
    ■مهر 1392 (91)
    ■شهریور 1392 (71)
    ■مرداد 1392 (48)
    ■تیر 1392 (99)
    ■خرداد 1392 (81)
    ■اردیبهشت 1392 (111)
    ■فروردین 1392 (96)
    ■اسفند 1391 (53)
    ■بهمن 1391 (50)
    ■دی 1391 (55)
    ■آذر 1391 (48)
    ■آبان 1391 (34)
    ■مهر 1391 (32)
    ■شهریور 1391 (46)
    ■مرداد 1391 (77)
    ■تیر 1391 (55)
    ■خرداد 1391 (16)
    ■اردیبهشت 1391 (31)
    ■فروردین 1391 (38)
    ■اسفند 1390 (35)
    ■بهمن 1390 (28)
    ■دی 1390 (17)
    ■آذر 1390 (4)
    ■آبان 1390 (23)
    ■مهر 1390 (33)
    ■شهریور 1390 (37)
    ■مرداد 1390 (20)

    موضوع های مربوط به این محله
    ■English stuff (35)
    ■آموزش (400)
    ■آموزش های خریدنی (22)
    ■آموزش های رایگان (274)
    ■اخبار (432)
    ■اندروید (5)
    ■بازی (51)
    ■تلفن همراه (89)
    ■خاطره (148)
    ■داستان و حکایت (114)
    ■رستوران محله نابینایان (22)
    ■روانشناسی (59)
    ■شعر (29)
    ■صحبت های خودمونی (513)
    ■صوتی (292)
    ■طنز (110)
    ■فیلم های توضیح دار (20)
    ■متفرقه (359)
    ■معرفی ابزار (93)
    ■مقاله ها (102)
    ■موسیقی (51)
    ■نرم افزار های کاربردی (136)
    ■ورزش (28)
    ■کتاب (66)
    ■کتاب صوتی (39)
    ■کودکان و نونهالان (196)

    تازه ترین اخبار سایت را در ایمیل خود دریافت کنید!

    آدرس ایمیل خود را وارد کنید:

    پیاده سازی توسط فید برنر

    پیوندها
    ■کانون فانوس دانشگاه شیراز
    ■ماهنامه علم و فرهنگ
    ■راديو فصلي
    ■مادر سپید
    ■ایستگاه سرگرمی
    ■RSS
    ■وبلاگ مذهبی علیرضا زارع
    ■بازی های اینترنتی چند نفره مخصوص نابینایان
    ■پایگاه مخصوص نابینایان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
    ■Night Side – طرف شب (وبلاگ ميثم اميني)
    ■شرکت سازنده نرم افزار تبدیل کتب عادی به صوت
    ■مرکز مجازی نابینایان ایران | تازه تاسیس
    ■بچه های ابدی
    ■ترانه های کودکان
    ■خانه ریاضیات اصفهان
    ■شرکت GWMicro پیشتاز در ساخت صفحه خوان, سازگار با ویندوز8
    ■شرکت freedomscientific تولید کننده سخت افزار و نرم افزار مخصوص نابینایان و کم بینایان
    ■سایت پیشین
    ■بشنو
    ■وبلاگ هواشناسي امير سرمدي
    ■دنیایی قابل دسترس, رفع موانع آموزشی معلولین
    ■جزیره سرگرمی (دینا)
    ■مجله دسترسی نابینایان به اطلاعات
    ■وبلاگ جامعه نابینایان خمینی شهر
    ■وب سایت شخصی امیر حسین سلیمانی مترجم و خبرنگار نابینا
    ■وبلاگ ادبي ناهيد كاظمي
    ■بنیاد نابینایان آمریکا. استقلال حق نابیناست.
    ■من نویسی
    ■وبلاگ حامد ابراهیمی
    ■وبلاگ تخصصی آموزش معلمان و اولیا نابینایان
    ■دانلود مجموعه بازی های نابینایی
    ■متن روزنامه ایران سپید

    لوگوی تایید درگاه های پرداخت

    

    آمار محله

    محله مجتبی و دوستان: نابينايان

    با افتخار نیرو گرفته از WordPress.

    سلام.
    اومدم عید دیدنی.
    عید شما مبارک. صد سال به این سال ها. سال خوبی داشته باشید. عمر دراز و با عزت و پر برکت و ...
    بی خیال این ها رو بقیه گفتن و میگن. من گُشنمه.
    من چرا این روز ها نمی تونم جدی باشم!؟
    پست مفیدی بود ممنون. من در مورد اشپل تقریبا هیچ چی نمی دونستم. خیلی به دردم خورد. مخصوصا این که اشپل اینهمه پر کالریه. اصلا فکرش رو هم نمی کردم.
    باز هم ممنون، باز هم عید همگی مبارک، و باز هم از حالا تا همیشه:
    ایام به کام.

  8. 8
    پریسا says:

    وای!!!!!.
    این چیه!!!!!!!!!؟؟
    به خدا من.
    وای خدا جون آقای خادمی به دادم برسید.
    به خاطر خدا یکی بیاد این کامنت رو پاک کنه.
    به خدا نمی دونم چرا اینطوری شد. من فقط نوشتم و …
    معذرت می خوام آقای چشمه. حالا چی کار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟
    وای ببخشید.

دیدگاهتان را بنویسید