سلام دوستان، سال نو پیشاپیش مبارک.
به قول معروف: شب عید استُ یار از من چغندر پخته میخواهد،
گمانش میرسد من گنج قارون زیر سر دارم.
با این شعر بی ربط شاید هم با ربط، میریم به سراغ یکی از بخشهای خوشمزه عید نوروز، که چیزی نیست به جز شام شب عید،.
پس حمله به سوی شام شب عید، و متعلقاتش.
غذای اصلی اغلب خانوادههای ایرانی سبزی پلو ماهی است که برخی همراه آن، کوکو سبزی هم میخورند. بعضیها وقتی ماهی سفید میخرند تخمهای درون شکم این ماهی باردار را میگیرند و با آن کوکوی اشپل درست میکنند. برخی به جای سبزی پلو، رشته پلو میپزند و بر این باورند که با خوردن این غذا، از ابتدای سال سر رشته کارها دستشان میآید. تعدادی هم در کنار این غذاها انواعی از آشها را درست میکنند. حال اگر میخواهید بیشترین نفع را از غذاهای شب عید ببرید حتما این مطلب را بخوانید.
سبزی پلو ماهی را با ادویه جات گرم بخورید
بسیاری از افراد عادت دارند سبزی پلو ماهی را با ماست بخورند یا به توصیه کارشناسان تغذیه برای جذب بهتر آهن ماهی، آن را با چاشنی آبلیمو یا آب نارنج طعم دار کنند، اما باید بدانید از نظر طب سنتی ماهی طبع سردی دارد. البته به گفته حکما ماهیهای اقیانوسیه و جنوب به دلیل پرورش در آبهای شور، سردی کمتر و ماهیهای آبهای شیرین معتدلتر هستند، اما در هر حال ماهی نوعی آبزی است که با مزاجهای سرد و تر سر ناسازگاری داشته و شمالی و جنوبی آن هم میتواند دردسرساز باشد. یعنی ممکن است موجب ناراحتیهای گوارشی، رخوت، خواب آلودگی، تهوع و استفراغ شود و هضم ثقیلی داشته باشد. حال اگر شما این آبزی سرد مزاج را با آبلیمو، ترشی لیته، سیر ترشی، ماست، دوغ یا تخممرغ بخورید، حتی اگر پرفشاری خون هم داشته باشید عواقب سردی آن دوچندان خواهد شد.
در نتیجه توصیه شده است بویژه افرادی که نوع مزاج خود را نمیشناسند یا سرد مزاج هستند سبزی پلو، ماهی، میگو و کوکو سبزی را با سبزیها یا ادویهجات گرم همچون نعنا، گشنیز، ترخون، گلپر، زیره، دارچین، زنجبیل یا فلفل سیاه میل کنند تا سردی آن را به اعتدال رسانند. البته حکما گفتهاند آب نارنج تنها چاشنی ترشی است که طبع گرم دارد و بهترین طعمدهنده آبزیان محسوب میشود.
جالب است بدانید از آنجا که جنوبیها، ماهی خورهای قهاری هستند برای دوری از علائم سرد مزاجی این غذا، همیشه پس از صرف ماهی چند عدد خرما میخورند تا طبع گرم این میوه بر سردی ماهی فائق آید و به هضم بهتر غذا نیز کمک کند.
اگر میخواهید شب، خواب آرامی داشته باشید بهتر است سبزی پلو ماهی و کوکوی اشپل را در روز عید و هنگام ناهار میل کنید و همراه آن آب ننوشید. زیرا آب سبب رقیق شدن شیره معدی و دیر هضمی و سنگینی بیشتر ماهی و تخمهایش میشود. سبزیهای پلویی که حاوی شوید، تره و جعفری بیشتری باشد میتواند تا حدود زیادی طبع سرد ماهی و برنج را تعدیل دهد.
این را هم بدانید سیر طبع بسیار گرمی دارد و اگر چند عدد آن را همراه ساقه سبزش روی دمی سبزی پلو بگذارید یا در روغن یا در حین بخار پز کردن ماهی استفاده کنید نهتنها از عطر و طعم اشتهابرانگیز آن سود میبرید بلکه خوشمزگی آن را دوچندان میکنید.
کوکو سبزی را با گردو و زرشک طعمدار کنید
اما این سوال مطرح است اگر از سبزیهای منجمد و خشک برای تهیه کوکو و سبزی پلو استفاده کنیم تا چه میزان از خواص مغذی این غذاها کاسته میشود و چه ترکیباتی سبب خوشطعمتر شدن کوکو سبزی میشود؟
سبزی بر اثر خرد شدن و مجاورت با هوا بلافاصله اکسید و از ارزش آن کاسته میشود. حال اگر این سبزی همچون برخی مراکز ترهبار خرد و کیسه شود و مدتی طول بکشد تا به فروش رسد بدون شک بخش زیادی از ویتامینهایش را از دست میدهد، اما اگر سبزی پس از خرد شدن بلافاصله منجمد شود در مقایسه با روش قبلی، تخریب مواد مغذی سبزی به کمترین میزان میرسد. البته لازم است بدانید اگر سبزی را به صورت تازه بخرید و بلافاصله پس از خرد کردن طبخ کنید باارزشترین سبزی محسوب میشود.
درباره سبزی خشک نیز باید بگوییم این سبزی چون برای خشک شدن در مجاورت حرارت یا نور خورشید قرار میگیرد و ماندگاری بالای آن سبب میشود با تاخیر مورد استفاده قرار گیرد کمترین ارزش غذایی را دارد. بخصوص انواعی که به صورت فلهای و غیربهداشتی عرضه میشود و تاریخ مصرف آن معلوم نیست.
این را هم بدانید کوکوسبزی یکی از کوکوهایی است که معمولا میزان زیادی روغن به خود جذب میکند بنابراین بهتر است سبزی آن را قبلا نیمپز کنید تا جذب روغن به حداقل برسد. برای ایجاد طعم خوشایند و افزایش ارزش تغذیهای کوکو سبزی بویژه برای کودک و نوجوان میتوانید از مغز گردو و زرشک استفاده کنید. مصرف سبزی پلو و کوکو در ایام عید که مصرف تنقلات یبوستآور زیاد است از خشکی مزاج جلوگیری میکند.
رشتهپلو، باب میل قدیمیها
رشتهپلو یکی از غذاهایی است که شب عید خورده میشود و معمولا باب میل نسل قدیم است. رشته، فرآوردهای خمیری است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه میشود و ارزش و کالری آن همانند نان و غلات است. در نتیجه مثل پلو چاق میکند و برای مبتلایان به دیابت و سیلیاک باید با نظر پزشک مصرف شود. برخلاف تصور عامه، رشته پلویی با رشته آشی ترکیبات یکسانی دارد با این تفاوت که آرد به کار رفته در رشته پلویی سبوس بیشتری دارد و آن را کمی تفت میدهند تا قهوهای روشن شود، اما رشته آشی خام و سفید رنگ است. رشته آشی به دلیل آن که از آرد ستاره بدون سبوس تهیه میشود نسبت به رشته پلویی ویتامینهای گروه B کمتری دارد و برخی املاح معدنی را ندارد.
کوکوی اشپل، بینظیر است
شاید تا به حال نام اشپل را نشنیده باشید. اشپل به تخم ماهیهای مادهای چون ماهی سفید، کولی، کولمه و کپور میگویند که مرغوبترین و خوشمزهترین آن مربوط به تخم ماهی سفید است. همان ماهیهای سفیدی که شب عید از ماهیفروشان تهیه میکنید و آنها هم از ناآگاهی شما سوءاستفاده کرده و اشپلش را به شما نمیدهند و آن را همچون سایر مواد زاید داخل شکم ماهی سریع از نظرتان دور میکنند و پس از رفتن شما آن را میفروشند.
اشپل بسیار نیروبخش است و شمالیها با آن کوکوی لذیذی تهیه میکنند و معمولا برای معطر شدن، در آن اندکی سیر و سبزی پلویی میریزند و همراه نان یا سبزی پلو و با مخلفاتی چون زیتون پرورده و گردو میخورند. به گفته متخصصان تغذیه، یک قاشق غذاخوری اشپل معادل یک سهم روغن و دو قاشق آن معادل یک سهم گوشت و بسیار پرکالری است. اشپل به دلیل داشتن ویتامینهای A، E، D، B و املاح معدنی ید، فسفر و همچنین پروتئین و اسیدهای چرب مفید امگا ـ 3 یک وعده غذایی اصلی محسوب میشود و مقوی سیستم ایمنی بدن است و با تقویت اعصاب از بروز علائم افسردگی جلوگیری میکند.
اشپل همچون برخی کنسروهای تن میتواند آلوده به میکروب خطرناک بوتولیسم باشد. در نتیجه هنگام طبخ حتما از مغز پخت شدن کوکوی آن مطمئن شوید و بدانید بارزترین ملاک تازگی اشپل وجود بادکنک متصل به آن است که باید پر باد و سفت باشد.
در ایام عید، روزی یک وعده آش بخورید
از آنجا که در ایام عید مصرف آجیل و تنقلات با طبع گرم زیاد است برخی گرم و سرد چشیدگان روزگار بر این باورند که مصرف انواع آش با طبع سرد همچون آش آلو، آش گوجه، آش انار، آش تمر هندی، آش قره قروت، آش جو، آش ماش و آش دوغ میتواند علاوه بر ارزش غذایی بالا با لینت مزاج و رفع یبوست، دستگاه گوارش را جلا دهد و با دفع سموم و زواید، کبد را پاک و از تنبلی نجات دهد. در نتیجه بهتر است از همین روزهای پایانی سال که آجیلخوری شروع و تا سیزده بدر ادامه پیدا میکند یک وعده در روز آش بخورید.
۱۴ دیدگاه دربارهٔ «پیش به سوی غذای شب عید!»
سلام آقای چشمه مرسی واقعا مفید آموزنده و کامل بود
خیییییلیییییی مرسی از توضیحاتتون
سلامملیسا، سال نو مبارک.
دیر پاسخ دادم، ولی ممنون که این پست رو خوندی.
راستی یادم رفت اول بودنم رو به خودم تبریک بگم
سلام محمد رضا جان. عیدت پیشاپیش مبارک. پستتخیلی خوب و آموزنده بود آلیییی بودییییی. مثله همیشه نامبر وان
سلام آریا جان، سال نو مبارک.
ببخشید دیر آمدم، ممنون از محبتهای همیشگیت.
باورتون میشه من دهنم آب افتاد به خصوص با آش انار و این ترشی جات
خیلی قشنگ بود
خیلی شو نمیدونستم
اشپل خیلی جالب بود
مرسی
راستی سال نو هم دوباره مبارک بر همه
سلام زهره، سال نو مبارک.
از حضور دوباره در محله و باز گشتن حال و حوصلهت خوشحال شدم.
مگه میشه خاله به این باحالی بیحال و حوصله باشه.
از حضور سبزت ممنون.
سلام. مطلبت خیلی عالی و به جا بود. استفاده کردیم به کار خواهیم برد. در واپسین لحظات سال۹۲ آرزوی بهترین ها رو براتون دارم. امیدوارم سالی سرشار از خیر وبرکت و شادکامی داشته باشید.
سلامت تبسم.
امیدوارم از این مطلب به وقتش استفاده لازم رو برده باشی.
سلام
عیدت مبارک محمد رضا
خیلی خیلی مفید بود سعی میکنم طرز پختشونو یاد بگیرم باید خوشمزه باشند
اما نمیدونم چرا از ماهی سفید اینهمه بدم میاد اصلا نمیتونم بخورم
سلام یلدا جان.
ماهی سفید که دیگه محصول اطراف خودتونه!! شما چرا دوست نداری؟ خیلیها آرزوی خریدن و خوردنشو به دوش میکشن.
محله مجتبی و دوستان: نابینایان
آموزش و تفریح نابینا ها, کم بینا ها, کودکان و تمام والدین گل شون
صفحه ۱ از ۱ صفحه کنونی:۱
رفتن به نوشتهها
برگشتن به صفحه ی اول
ثبت نام در محله
آر اس اس
کمی درباره مجتبی بخوانید می گویند مغرور است
نسخه مخصوص موبایل شما
واریز آنلاین هزینه به حساب محله جهت خرید محصول یا حمایت از محله با کارت شتاب شما
برای نوشتن از اینجا وارد شوید
منشور حقوق نابینایان ایران, نابینایان عزیز هنگام برخورد با مسئولین, حقوق خود را گوشزد کنید
بایگانی نظرسنجیهای محله نابینایان
نکاتی در مورد نوشتن در گوشکن
حامیان محله نابینایان
سلب مسئولیت محتوا از طرف دارنده سایت گوشکن حتما بخوانید!
← این شکلی چطور، آیا دوس میدارید؟
دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا →
پیش به سوی غذای شب عید!
ارسال شده در پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ توسط محمدرضا چشمه
سلام دوستان، سال نو پیشاپیش مبارک.
به قول معروف: شب عید استُ یار از من چغندر پخته میخواهد،
گمانش میرسد من گنج قارون زیر سر دارم.
با این شعر بی ربط شاید هم با ربط، میریم به سراغ یکی از بخشهای خوشمزه عید نوروز، که چیزی نیست به جز شام شب عید،.
پس حمله به سوی شام شب عید، و متعلقاتش.
غذای اصلی اغلب خانوادههای ایرانی سبزی پلو ماهی است که برخی همراه آن، کوکو سبزی هم میخورند. بعضیها وقتی ماهی سفید میخرند تخمهای درون شکم این ماهی باردار را میگیرند و با آن کوکوی اشپل درست میکنند. برخی به جای سبزی پلو، رشته پلو میپزند و بر این باورند که با خوردن این غذا، از ابتدای سال سر رشته کارها دستشان میآید. تعدادی هم در کنار این غذاها انواعی از آشها را درست میکنند. حال اگر میخواهید بیشترین نفع را از غذاهای شب عید ببرید حتما این مطلب را بخوانید.
سبزی پلو ماهی را با ادویه جات گرم بخورید
بسیاری از افراد عادت دارند سبزی پلو ماهی را با ماست بخورند یا به توصیه کارشناسان تغذیه برای جذب بهتر آهن ماهی، آن را با چاشنی آبلیمو یا آب نارنج طعم دار کنند، اما باید بدانید از نظر طب سنتی ماهی طبع سردی دارد. البته به گفته حکما ماهیهای اقیانوسیه و جنوب به دلیل پرورش در آبهای شور، سردی کمتر و ماهیهای آبهای شیرین معتدلتر هستند، اما در هر حال ماهی نوعی آبزی است که با مزاجهای سرد و تر سر ناسازگاری داشته و شمالی و جنوبی آن هم میتواند دردسرساز باشد. یعنی ممکن است موجب ناراحتیهای گوارشی، رخوت، خواب آلودگی، تهوع و استفراغ شود و هضم ثقیلی داشته باشد. حال اگر شما این آبزی سرد مزاج را با آبلیمو، ترشی لیته، سیر ترشی، ماست، دوغ یا تخممرغ بخورید، حتی اگر پرفشاری خون هم داشته باشید عواقب سردی آن دوچندان خواهد شد.
در نتیجه توصیه شده است بویژه افرادی که نوع مزاج خود را نمیشناسند یا سرد مزاج هستند سبزی پلو، ماهی، میگو و کوکو سبزی را با سبزیها یا ادویهجات گرم همچون نعنا، گشنیز، ترخون، گلپر، زیره، دارچین، زنجبیل یا فلفل سیاه میل کنند تا سردی آن را به اعتدال رسانند. البته حکما گفتهاند آب نارنج تنها چاشنی ترشی است که طبع گرم دارد و بهترین طعمدهنده آبزیان محسوب میشود.
جالب است بدانید از آنجا که جنوبیها، ماهی خورهای قهاری هستند برای دوری از علائم سرد مزاجی این غذا، همیشه پس از صرف ماهی چند عدد خرما میخورند تا طبع گرم این میوه بر سردی ماهی فائق آید و به هضم بهتر غذا نیز کمک کند.
اگر میخواهید شب، خواب آرامی داشته باشید بهتر است سبزی پلو ماهی و کوکوی اشپل را در روز عید و هنگام ناهار میل کنید و همراه آن آب ننوشید. زیرا آب سبب رقیق شدن شیره معدی و دیر هضمی و سنگینی بیشتر ماهی و تخمهایش میشود. سبزیهای پلویی که حاوی شوید، تره و جعفری بیشتری باشد میتواند تا حدود زیادی طبع سرد ماهی و برنج را تعدیل دهد.
این را هم بدانید سیر طبع بسیار گرمی دارد و اگر چند عدد آن را همراه ساقه سبزش روی دمی سبزی پلو بگذارید یا در روغن یا در حین بخار پز کردن ماهی استفاده کنید نهتنها از عطر و طعم اشتهابرانگیز آن سود میبرید بلکه خوشمزگی آن را دوچندان میکنید.
کوکو سبزی را با گردو و زرشک طعمدار کنید
اما این سوال مطرح است اگر از سبزیهای منجمد و خشک برای تهیه کوکو و سبزی پلو استفاده کنیم تا چه میزان از خواص مغذی این غذاها کاسته میشود و چه ترکیباتی سبب خوشطعمتر شدن کوکو سبزی میشود؟
سبزی بر اثر خرد شدن و مجاورت با هوا بلافاصله اکسید و از ارزش آن کاسته میشود. حال اگر این سبزی همچون برخی مراکز ترهبار خرد و کیسه شود و مدتی طول بکشد تا به فروش رسد بدون شک بخش زیادی از ویتامینهایش را از دست میدهد، اما اگر سبزی پس از خرد شدن بلافاصله منجمد شود در مقایسه با روش قبلی، تخریب مواد مغذی سبزی به کمترین میزان میرسد. البته لازم است بدانید اگر سبزی را به صورت تازه بخرید و بلافاصله پس از خرد کردن طبخ کنید باارزشترین سبزی محسوب میشود.
درباره سبزی خشک نیز باید بگوییم این سبزی چون برای خشک شدن در مجاورت حرارت یا نور خورشید قرار میگیرد و ماندگاری بالای آن سبب میشود با تاخیر مورد استفاده قرار گیرد کمترین ارزش غذایی را دارد. بخصوص انواعی که به صورت فلهای و غیربهداشتی عرضه میشود و تاریخ مصرف آن معلوم نیست.
این را هم بدانید کوکوسبزی یکی از کوکوهایی است که معمولا میزان زیادی روغن به خود جذب میکند بنابراین بهتر است سبزی آن را قبلا نیمپز کنید تا جذب روغن به حداقل برسد. برای ایجاد طعم خوشایند و افزایش ارزش تغذیهای کوکو سبزی بویژه برای کودک و نوجوان میتوانید از مغز گردو و زرشک استفاده کنید. مصرف سبزی پلو و کوکو در ایام عید که مصرف تنقلات یبوستآور زیاد است از خشکی مزاج جلوگیری میکند.
رشتهپلو، باب میل قدیمیها
رشتهپلو یکی از غذاهایی است که شب عید خورده میشود و معمولا باب میل نسل قدیم است. رشته، فرآوردهای خمیری است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه میشود و ارزش و کالری آن همانند نان و غلات است. در نتیجه مثل پلو چاق میکند و برای مبتلایان به دیابت و سیلیاک باید با نظر پزشک مصرف شود. برخلاف تصور عامه، رشته پلویی با رشته آشی ترکیبات یکسانی دارد با این تفاوت که آرد به کار رفته در رشته پلویی سبوس بیشتری دارد و آن را کمی تفت میدهند تا قهوهای روشن شود، اما رشته آشی خام و سفید رنگ است. رشته آشی به دلیل آن که از آرد ستاره بدون سبوس تهیه میشود نسبت به رشته پلویی ویتامینهای گروه B کمتری دارد و برخی املاح معدنی را ندارد.
کوکوی اشپل، بینظیر است
شاید تا به حال نام اشپل را نشنیده باشید. اشپل به تخم ماهیهای مادهای چون ماهی سفید، کولی، کولمه و کپور میگویند که مرغوبترین و خوشمزهترین آن مربوط به تخم ماهی سفید است. همان ماهیهای سفیدی که شب عید از ماهیفروشان تهیه میکنید و آنها هم از ناآگاهی شما سوءاستفاده کرده و اشپلش را به شما نمیدهند و آن را همچون سایر مواد زاید داخل شکم ماهی سریع از نظرتان دور میکنند و پس از رفتن شما آن را میفروشند.
اشپل بسیار نیروبخش است و شمالیها با آن کوکوی لذیذی تهیه میکنند و معمولا برای معطر شدن، در آن اندکی سیر و سبزی پلویی میریزند و همراه نان یا سبزی پلو و با مخلفاتی چون زیتون پرورده و گردو میخورند. به گفته متخصصان تغذیه، یک قاشق غذاخوری اشپل معادل یک سهم روغن و دو قاشق آن معادل یک سهم گوشت و بسیار پرکالری است. اشپل به دلیل داشتن ویتامینهای A، E، D، B و املاح معدنی ید، فسفر و همچنین پروتئین و اسیدهای چرب مفید امگا ـ ۳ یک وعده غذایی اصلی محسوب میشود و مقوی سیستم ایمنی بدن است و با تقویت اعصاب از بروز علائم افسردگی جلوگیری میکند.
اشپل همچون برخی کنسروهای تن میتواند آلوده به میکروب خطرناک بوتولیسم باشد. در نتیجه هنگام طبخ حتما از مغز پخت شدن کوکوی آن مطمئن شوید و بدانید بارزترین ملاک تازگی اشپل وجود بادکنک متصل به آن است که باید پر باد و سفت باشد.
در ایام عید، روزی یک وعده آش بخورید
از آنجا که در ایام عید مصرف آجیل و تنقلات با طبع گرم زیاد است برخی گرم و سرد چشیدگان روزگار بر این باورند که مصرف انواع آش با طبع سرد همچون آش آلو، آش گوجه، آش انار، آش تمر هندی، آش قره قروت، آش جو، آش ماش و آش دوغ میتواند علاوه بر ارزش غذایی بالا با لینت مزاج و رفع یبوست، دستگاه گوارش را جلا دهد و با دفع سموم و زواید، کبد را پاک و از تنبلی نجات دهد. در نتیجه بهتر است از همین روزهای پایانی سال که آجیلخوری شروع و تا سیزده بدر ادامه پیدا میکند یک وعده در روز آش بخورید.
درباره محمدرضا چشمه
من محمدرضا چشمه ساکن شهر کرج و کارمند شرکت آب و فاضلاب استان البرز هستم.چیز زیادی ندارم که از خودم بگم،نیمه بینا بودن و علاقه به دوستان و هم نوعان چیزهای گفتنی و قابل ذکر من به حساب میاد. پست الکترونیک: mr.cheshmeh@gmail.com تلفن همراه: ۰۹۱۲۱۶۴۱۲۷۸
دیدن همهی نوشتههای: محمدرضا چشمه →
این نوشته در رستوران محله نابینایان ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقهمندیها.
← این شکلی چطور، آیا دوس میدارید؟
دو بار بهم تبریک بگید. یالا. یالا یالا →
۶ پاسخ به پیش به سوی غذای شب عید!
ملیسا میگوید:
پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ در t 17:17
سلام آقای چشمه مرسی واقعا مفید آموزنده و کامل بود
خیییییلیییییی مرسی از توضیحاتتون
پاسخ دادن
ملیسا میگوید:
پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ در t 17:17
راستی یادم رفت اول بودنم رو به خودم تبریک بگم
پاسخ دادن
آریا میگوید:
پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ در t 17:28
سلام محمد رضا جان. عیدت پیشاپیش مبارک. پستتخیلی خوب و آموزنده بود آلیییی بودییییی. مثله همیشه نامبر وان
پاسخ دادن
زهره میگوید:
پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ در t 17:50
باورتون میشه من دهنم آب افتاد به خصوص با آش انار و این ترشی جات
خیلی قشنگ بود
خیلی شو نمیدونستم
اشپل خیلی جالب بود
مرسی
راستی سال نو هم دوباره مبارک بر همه
پاسخ دادن
تبسم چلوی میگوید:
پنجشنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ در t 19:10
سلام. مطلبت خیلی عالی و به جا بود. استفاده کردیم به کار خواهیم برد. در واپسین لحظات سال۹۲ آرزوی بهترین ها رو براتون دارم. امیدوارم سالی سرشار از خیر وبرکت و شادکامی داشته باشید.
پاسخ دادن
یلدام میگوید:
جمعه, ۱ فروردین ۱۳۹۳ در t 00:02
سلام
عیدت مبارک محمد رضا
خیلی خیلی مفید بود سعی میکنم طرز پختشونو یاد بگیرم باید خوشمزه باشند
اما نمیدونم چرا از ماهی سفید اینهمه بدم میاد اصلا نمیتونم بخورم
پاسخ دادن
پاسخ دهید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
نام *
ایمیل *
وبلاگ
اگر برای حفظ امنیت محله, جواب این معادله کوچولو رو هم بنویسید ممنون میشم.
سه + = دوازده
دیدگاه سلام به همگی.
اومدم عید دیدنی. عیدتون مبارک. سال خوبی داشته باشید. عمر دراز و با عزت و …
بی خیال این ها رو بقیه گفتن و میگن. من گُشنمه.
پست مفیدی بود ممنون. من در مورد اشپل تقریبا هیچ کدوم از این ها رو نمی دونستم. مخصوصا این که اینهمه پر کالریه. فکرش رو هم نمی کردم.
باز هم ممنون، باز هم عید شما مبارک، باز هم مثل همیشه:
ایام به کام.
شما میتوانید از این دستورات HTML استفاده کنید:
سلام پریسای نازنین، عید شما مبارک.
عیبی نداره، پیش میاد، احتمالا یک قسمت از صفحه دیدگاهها رو کپی و پیست کردید.
با این حال سال خوبی برای شما و خانواده آرزو میکنم.
وای!!!!!.
این چیه!!!!!!!!!؟؟
به خدا من.
وای خدا جون آقای خادمی به دادم برسید.
به خاطر خدا یکی بیاد این کامنت رو پاک کنه.
به خدا نمی دونم چرا اینطوری شد. من فقط نوشتم و …
معذرت می خوام آقای چشمه. حالا چی کار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟
وای ببخشید.