خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو

خبر های خوبی در راه است، مهار RP توسط سلول های بنیادی

برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود
مهار RP با سلول‌های بنیادی
اختصاصی ایران سپید
راضیه کباری

بیماری رتینیت پیگمانتوزا یا «rp» با تغییراتی در گیرنده‌های نوری شبکیه آغاز می‌شود و علائم آن با کاهش میدان بینایی مشخص می‌شود. ابتدا دید شب مبتلایان کاهش می‌یابد و در نهایت به نابینایی فرد منجر می‌شود. دکتر رامین نوری نیا فوق تخصص شبکیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور در دفتر تحریریه ایران سپید، پاسخگوی سؤالات خوانندگان درباره کنترل بیماری «آر پی» با استفاده از سلول های بنیادی بود.
در ابتدا مصاحبه با این پزشک متخصص را در خصوص بیماری RP بخوانید. سپس، به سؤالات مخاطبان ایران سپید و پاسخ های دکتر نوری نیا خواهیم پرداخت.
بیماری rp چیست و هنگام بیماری، چه تغییراتی در چشم دیده می‌شود؟
بیماری رتینیت پیگمانتوزا یا «rp»، با تغییراتی در فتورسپتورها (گیرنده‌های نوری) شبکیه آغاز می‌شود. در شبکیه دو نوع گیرنده نوری وجود دارد گیرنده‌های استوانه ای که مسئول دید در شب هستند و گیرنده‌های مخروطی که به دید روز و دید رنگ اختصاص دارند. در بیماری rp، ابتدا گیرنده‌های نوری که مسئول دید در شب هستند درگیر می‌شوند سلامت گیرنده‌های نوری به لایه دیگری از شبکیه به نام لایه پیگمانته بستگی دارد. در بیماری rp این لایه هم درگیر می‌شود لایه پیگمانته بر خلاف گیرنده‌های نوری، بافت عصبی نیست. فعالیت گیرنده‌های نوری باعث آزاد شدن یکسری مواد سمی می‌شود سلول‌های پیگمانته کار دفع این مواد سمی را برعهده دارند. اختلال در کار سلول‌های پیگمانته نیز باعث می‌شود فتورسپتورها نتوانند کار خود را بخوبی انجام دهند و بعد از مدتی از بین بروند. در rp در نهایت سلول‌های مخروطی هم درگیر می‌شوند.
علائم بیماری چه هستند؟
علائم بیماری با کاهش میدان بینایی مشخص می‌شود. کاهش میدان بینایی از اطراف میدان شروع می‌شود دیگر این‌که دید شب مبتلایان کاهش می‌یابد به این معنا که وقتی نور محیط کم می‌شود دید آن‌ها هم کاهش می‌یابد چون وقتی نور کم می‌شود سلول‌های استوانه ای فعال می‌شوند. برخی فرم‌های نادر rp هم وجود دارند که در آن‌ها درگیری گیرنده‌های بینایی از مرکز شروع می‌شود. در شبکیه دیستروفی‌های دیگری هم رخ می‌دهد که در آن‌ها اول سلول‌های مخروطی درگیر می‌شوند و بعد سلول‌های استوانه ای که به دیستروفی‌های مخروطی استوانه ای معروفند.
آیا برای جلوگیری از پیشرفت rp می‌توان کاری کرد؟
برخی چشم پزشکان معتقدند بهتر است 15 هزار واحد ویتامین a در روز به بیمار داده شود. البته در مطالعه دیگری دریافته اند این بیماران با گروهی که ویتامین a نگرفته اند تفاوت چندانی ندارند به این معنا که ممکن است ویتامین aکمی، از سرعت پیشرفت بیماری بکاهد ولی این نتیجه قطعی نیست برخی از پزشکان dha و لوتئین به بیمار داده اند و دیده اند در طی دو سال روند بیماری کندتر شده است اما در سال سوم و چهارم تفاوت واضحی بین این بیماران و بیمارانی که این داروها را نگرفته اند مشاهده نشده است. برخی از پزشکان ویتامین a و لوتئین را همزمان به بیمار داده اند این گروه هم در دو سال اول سیر بیماری کند تری را تجربه کرده اند اما در سال سوم و چهارم تفاوت مشهودی نداشته اند. شاید بتوان این موارد را برای اختلالی که درمانی ندارد پیشنهاد کرد ولی باید به بیمار یادآوری کرد این‌گونه نیست که بطور قطع این درمان جلوی پیشرفت بیماری را بگیرد. تجویز امگا 3هم با همین فکر انجام می‌شود. استفاده از عینک آفتابی هم مبنای ثابت شده علمی ندارد ولی تصور می‌شود نوری که وارد چشم می‌شود سلول‌های گیرنده نوری را تحریک کند عینک آفتابی موجب می‌شود این سلول‌ها کمتر تحریک شوند و در نتیجه کمتر آسیب ببینند.
اختلال ژنتیکی در بروز بیماری rp چه تأثیری دارد؟
در عمل دیدن، فاکتورهای متعددی از جمله پروتیئنی به نام ردپسین نقش دارند. ردپسین به عنوان فتوپیگمانت یا گیرنده نوری عمل می‌کند به‌عنوان مثال در بیمار rp ژن‌هایی که موجب تولید این پروتئین می‌شوند اختلال دارند. مطالعه‌ای که در بیمارستان لبافی‌نژاد روی نمونه‌های گرفته شده از بیماران rp انجام شد علاوه بر فرم‌های شناخته شده ژنتیکی بیماری، دو نوع جهش ژنتیکی جدید دیده شد که در گزارشات معتبر علمی ذکر نشده بود. معمولاً وقتی اختلالی در تولید ردپسین باشد به شکل اتوزومال دامیننت است یعنی اختلال ژنی روی کروموزم‌های غیرجنسی و به شکل غالب اتفاق می‌افتد. در این صورت شرایط انتقال بیماری، به فرزند دختر و پسر یکسان بود. اگر یکی از والدین به rp مبتلا باشد امکان ابتلای هر فرزند حدود 50 درصد است و اگر هر دو والد مبتلا باشند شانس ابتلا بسیار بالا می‌رود. در نوع غالب بیماری، اگر تنها یک کروموزوم مشکل داشته باشد بیماری بروز می‌یابد اما در نوع رسسیو مغلوب هر دو کروموزوم باید مشکل داشته باشند تا فرد علائم بیماری را نشان دهد گاه نیز ممکن است فرد مبتلا شود اما جهش دیگری روی ژن‌ها صورت گیرد و ژن معیوب کارش را درست انجام دهد. در مورد نوع مغلوب بیماری، اگر به فرض پدر ژن مغلوب بیماری را داشته باشد ولی مادر و خانواده‌اش از لحاظ این ژن، سالم باشند امکان این‌که فرزندشان مبتلا شود کمتر از 5 درصد است. شیوع رتینیت پیگمانتوزا در دنیا یک به 5 هزار نفر است.
آیا rp نوع وابسته به جنس هم دارد؟
بله، به این نوع x link می‌گویند ولی تعداد ژن‌های درگیر بیماری در این نوع خیلی کمتر است تا حالا دو سه ژن مربوط به x link پیدا شده اما 5060 ژن مربوط به فرم اتوزومال است. در این نوع rp اگر پدر مبتلا باشد بیماری به فرزند پسر منتقل نمی‌شود چون ژن‌های معیوب روی کروموزوم x قرار دارند و فرزند پسر کروموزوم y را از پدر می‌گیرد که روی آن ژنی قرار ندارد.
پس ازدواج فامیلی در هر رده ای برای کسانی که در خانواده شان rp دیده شده است، خطرزا است؟
بله، به دلیل وجود فرم‌های مغلوب بیماری، ازدواج فامیلی در این افراد به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
ژن درمانی چگونه عملکرد ژن معیوب را اصلاح می‌کند؟
در روش ژن درمانی، ژن سالم را روی ویروس سوار می‌کنند و ویروس را زیر شبکیه می‌گذارند که داخل سلول‌های نوری شده و جایگزین ژن معیوب می‌شود. این روش روی انسان نیز آزمایش شده است. ژن معیوب در نوع شدیدی از بیماری «rp» به نام لبر کانجنیتال آمروزیس، rp65 است دیده شده بعد از تزریق ژن سالم، فعالیت سلول‌های گیرنده نوری در این بیماران نیز بهتر شده است یا در ژن درمانی، بیماران اتوزومال دامیننت « نوعی که یک ژن معیوب روی کروموزوم غیر جنسی به صورت غالب بیماری را ایجاد می‌کند» فاکتورهایی را وارد سلول می‌کند که نگذارد ژن معیوب کار خود را انجام دهد. وقتی ژن معیوب کار نکند ژن سالم که روی بازوی دیگر همان کروموزوم قرار دارد فعالیت می‌کند.
آیا منبع سلول‌های بنیادی تنها بند ناف نوزاد است؟
سلول‌های بند ناف، سلول‌های بنیادی آماده هستند. سلول بنیادی سلولی است که هنوز تمایز نیافته است زمانی این سلول‌ها را از جنین می‌گرفتند چون جنین تمامی سلول‌ها را به صورت اولیه دارد یعنی در زمانی که قابلیت تبدیل شدن به سلول‌های دیگر را دارند تزریق سلول‌های بنیادی این اشکال را دارد که سلول از بدن یک فرد به بدن فرد دیگری وارد می‌شود و برای او جسم خارجی محسوب می‌شود و بدن علیه آن واکنش نشان می‌دهد. در روش ips به عنوان مثال سلول پوست را به سلول بنیادی تبدیل می‌کنند یعنی به سلول اولیه قبل از تمایز برمی‌گردانند و بعد آن را به سلول‌های دیگر مانند سلول قلب، غضروف یا گیرنده نوری تبدیل می‌کنند.
در ادامه دکتر نوری نیا به تماسهای تلفنی مخاطبان در خصوص بیماری RP پاسخ داد.
خانومی 38 ساله گفت: پدر و مادرم ازدواج فامیلی داشته اند و من از کودکی نابینای مطلق هستم در اوایل لرزش چشمانم خیلی زیاد بود به طوری که با انگشت چشمم را نگه می داشتم ولی بعدها این لرزش کمتر شد. دید من در حال حاضر در حد درک نور است می خواستم بدانم آیا درمانی برای rp وجود دارد یا نه؟
– فرمی از rp وجود دارد به نام لبر کانجنیتال آمروزیس که معمولا از بدو تولد ظاهر می شود و بیمار دید خیلی کمی دارد به نظر می رسد شما به این نوع rp مبتلا هستید. هر چند درمان رایجی برای rp وجود ندارد اما کارهای زیادی در این زمینه انجام شده است و حتی روی این فرم شدید بیماری. سلولهای گیرنده نوری یک لایه از شبکیه را تشکیل می دهند که نور را دریافت و به ایمپالسهای الکتریکی تبدیل می کنند سپس نور از لایه های دیگر می گذرد و تجزیه و تحلیل می شود و از طریق عصب به مرکز بینایی مغز می رود در بیماران rp این سلولهای گیرنده نوری از بین می روند دیده شده در اکثر بیماران rp سایر لایه های شبکیه که پیغامهای الکتریکی را انتقال می دهند سالم می مانند با یکی از روشهای ژن درمانی سلولهای دیگر شبکیه را که مسئول انتقال ایمپالسهای الکتریکی هستند به گیرنده نوری تبدیل می کنند البته سلولهایی که کار انتقال ایمپالسها را انجام می دهند هم درجاتی از درک نور را دارند و گیرنده ای نسبی به حساب می آیند اما دیدی که ایجاد می کنند در حد دیدن حرکت دست و دیدن نور است. این روش درمانی اپتوژنتیک نام دارد که روشی جدید است و در چند فرد آزمایش شده و نتایج خوبی داشته است درمان دیگر استفاده از سلولهای بنیادی است در این روش سلولهای بنیادی زیر شبکیه تزریق می شوند تا به فتورسپتور یا گیرنده نوری تبدیل شوند مشکل استفاده از سلولهای بنیادی این است که مشخص نیست این سلولها بیش از اندازه تکثیر می شوند یا نه. بعلاوه هنوز آزمایش قابل قبولی روی انسان انجام نشده است یکسری سلولهای بنیادی دیگر نیز هستند که به گیرنده نوری تبدیل نمی شوند بلکه به سلولهایی تبدیل می شوند که از خود موادی آزاد می کنند که نمی گذارد سلولهای گیرنده نوری از بین بروند. در حال حاضر ما نیز در بیمارستان لبافی نژاد با همکاری مرکز رویان روی نوع خاصی از سلولهای بنیادی برای درمان بیماران RP کار می کنیم ولی هنوز در مراحل اولیه انجام این طرح هستیم. برای مواردی مانند شما البته اول باید اطمینان یافت عصب بینایی خیلی ضعیف نشده باشد درمان دیگری که در آلمان و آمریکا روی آن کار می شود و نتایج خوبی داشته است استفاده از شبکیه مصنوعی است. این شبکیه از تعدادی الکترود تشکیل شده که در زیر شبکیه جاسازی می شوند تا کار گیرنده نوری را انجام دهند به عنوان مثال مثلا دوربین مخصوصی روی عینک قرار می گیرد که تصاویر دریافتی را از طریق اتصالات خاصی به الکترودها انتقال می دهد الکترودها تحریک می شوند و ایمپالس الکتریکی ایجاد می کنند و آن را به سلولهای دیگر انتقال می دهند اولین گزارشات این روش درمانی نشان میدهد کسانی که تنها درک نور داشته اند توانسته اند موانع را به راحتی تشخیص دهند و بدون راهنما و عصای سفید از خیابان بگذرند این تکنیک روز به روز پیچیده تر می شود و دید را دقیقتر می سازد تا به تشخیص اجسام برسد البته اکثر این درمانها در مرحله تحقیق و در خارج از کشور انجام می شوند. هزینه تهیه کیت شبکیه مصنوعی به تنهایی بین 700-800 میلیون تومان است زیرا هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده است.
-دوست دیگری که سؤالش را مطرح کرد آقایی بود که مشکل بیناییش از 8 سالگی شروع شده بود و تا 35 سالگی به نابینایی مطلق رسیده بود .او پرسید: نور را تشخیص نمی دهم اما اگر به نور شدید نگاه کنم سردرد می گیرم اما برادرانم از عینک با نمره بالا استفاده می کنند مشکل من در ابتدا در شبها بود و بعد به روز کشید ؟
– در حال حاضر برای بیمارانی که نور را نمی بینند نمی توان کاری کرد و همه تحقیقاتی که انجام شده بر روی بیمارانی است که حد اقل بتوانند نور را تشخیص دهند در افرادی مانند شما عصب آنقدر ضعیف شده و سلولها آنقدر از بین رفته اند که دیگر نمی توان کاری کرد البته راههای درمانی هم در حال حاضر در حد تحقیق هستند ولی با توجه به نتایج خوبی که داشته اند امیدواریم بزودی بتوانیم برای این بیماران هم کاری کنیم نوری نیا می افزاید: بیماری که مشکلش در 8 سالگی شروع می شود و در 35 سالگی به مرحله عدم درک نور می رسد احتمالا از فرمهای مغلوب rp است. شدیدترین نوع بیماری مربوط به نوع مغلوب بیماری است یعنی هم پدر و هم مادر ناقل بیماری ولی سالم بوده اند در این حالت احتمال اینکه فرزندشان مبتلا شود خیلی کم است ولی در صورت شدت بیماری بیشتر می شود. تظاهرات فرمهای مغلوب معمولا از 10 سالگی آغاز می شود در حالیکه در فرم غالب تظاهرات بیماری در 25 تا 30 سالگی آغاز می گردد. درست است که فرم غالب شایعتر و احتمال انتقالش بیشتر است ولی بیماری در آنها نسبت به فرم مغلوب، فرم خفیفتریرا نشان می دهد. در فرم مغلوب روی دو بازوی کروموزوم دو ژن آسیبدیده وجود دارد و هیچ یک از کروموزومها کار نمی کنند اما در فرم غالب یکی از آنها سالم است و کارش را انجام می دهد. خواهر و برادر این فرد نیز که از عینک با شماره بالا استفاده می کنند مشکل دیگری دارند و rp نیستند.
– سؤال دیگر را خانمی اینگونه مطرح کرد: نابینای مادرزاد هستم و مشکل شبکیه دارم مدتی است نوری در داخل چشمم بویژه در چشم چپم به صورت منقطع ایجاد می شود علتش چیست.
– این حالت ممکن است در افراد عادی هم اتفاق افتد روی شبکیه چشم ژل شفافی وجود دارد به نام زجاجیه که با تغییرات سن بخشی از قسمتهای آن حالت مایع پیدا می کند و تمایل پیدا می کند از شبکیه جدا شود این حالت باعث کشش شبکیه می شود که ممکن است به شکل دیدن نور مشخص شود در حالی که نوری وجود ندارد اما در مواردی مانند بیماری rp یا بیماریهای دیگر شبکیه نیز ممکن است این حالت اتفاق بیفتد که منشا آن مشخص نشده است ولی معمولا در وقتی اتفاق می افتد که سلولهای شبکیه در حال از بین رفتن باشند و وقتی آن سلولها از بین بروند این نور هم قطع می شود.
خانم دیگری می پرسد : در بیمارانی که قرنیه شان مشکل دارد می گویند اگر فرد کمی نور ببیند می تواند پیوند قرنیه را انجام دهد آیا برای شبکیه هم امکان پیوند وجود دارد؟ ؟
-شبکیه بافتی عصبی است و نمی توان آن را جایگزین کرد ولی قرنیه را می توان براحتی پیوند زد . درمانهای دیگر هم برای بیمارانی است که سلولهای شبکیه شان بطور کامل از بین نرفته باشند زیرا در این صورت سلولی وجود ندارد که بخواهیم برایش کاری انجام دهیم.
-مادری که  پسری 33 ساله داشت، می پرسد تا به  حال تشخیص بیماری پسرم را rp می دانستند اما : به تازگی میگویند آرشل دارد که نوعی rp است که سرعت پیشرفتش بیشتر است الان تنها درک نور دارد می خواستم بپرسم ازدواج پسرم با کسی که بیماری چشمی دیگری داشته باشد اشکال دارد یا خیر؟
-به طور کلی بیماران rp و شبکیه باید قبل از ازدواج ، مشاوره ژنتیک انجام دهند تا نحوه توارث بیماری مشخص شود و متخصص ژنتیک بگوید ازدواج صورت بگیرد یا نه دوست دیگری در مورد روزه داری بیماران rp می پرسد؟
– مورد ثابت شده ای از ضرر روزه برای شما اثبات نشده است.
-خانمی نیز با بیان اینکه در فامیل ما تا قبل از من کسی به rp مبتلا نبوده است پس نحوه توارث بیماری من چگونه است؟
– ممکن است جهش ژنی برای شما اتفاق افتاده باشد یا نوع بیماری شما از انواع مغلوب بیماری باشد برای گرفتن فرم مغلوب بیماری باید هر دو کروموزوم دارای ژن معیوب باشند این کروموزومها یکی از طرف مادر و دیگری از طرف پدر به فرزند می رسد. به این ترتیب احتمال ابتلا بسیار پایین می آید. بعد از شما ممکن است تا چندین نسل بیماری بارز نشود. اما در فرم غالب بیماری معمولا در هر رده خانوادگی دیده می شود یکی دیگر از تماسها مربوط به آقایی بود که پرسید: من چند سال پیش در یک چشم دچار پارگی شبکیه و در چشم دیگر علاوه بر آن دچار سوراخ شدگی مرکز بینایی شدم و تحت عمل قرار گرفتم آیا من هم می توانم از شبکیه مصنوعی استفاده کنم؟
– شبکیه مصنوعی برای بیمارانی استفاده می شود که تنها در یک لایه شبکیه مشکل داشته باشند. هنوز شبکیه مصنوعی که شامل همه لایه های شبکیه باشد و کار همه لایه ها را انجام دهد، ساخته نشده است در مورد چشمی که سوراخ شدگی مرکز بینایی نیز دارد در همان اوایل حادثه می توان با روش خاصی لایه های از شبکیه را برداشت و آن سوراخ را بست. ولی اگر این سوراخ شدگی طولانی مدت باشد مثلا بیش از یک سال دیگر نمیتوان آن را ترمیم کرد.

 

۴۰ دیدگاه دربارهٔ «خبر های خوبی در راه است، مهار RP توسط سلول های بنیادی»

سلام امیر جان تشکر ویژه بابت پست بسیار مهم و علمی شما
منم مشکل آر پی ندارم فقط جهت عرض ارادت و خسته نباشید خدمت رسیدم باشد که ان شاالله به حول و قوت الهی تمام دوستانی که دچار این مشکل هستند هرچه سریع تر بهبود بیابند و از کمند این بیماری بزرگ رها شوند .آمین

سلام مرسی از اطلاع رسانی شما
منم میخوام در ادامه صحبتهای آقای نوری نیا بگم که rp بیماری هست که انسانو از روشنایی به تاریکی میبره از امید به نا امیدی .از آرزو به حسرت .از دنیای رنگها به سیاهی از بینایی به شنیداری از تصویری به صوتی از شادی به غم .از حرکت به سکون .
ازش متنفرم دیگه مهارش فایده ای نداره

سلام به دوستان عزیز، هم محله ای های گل
اول تشکر از فاطمه خانوم، نازنین، زهرا دلیر، میلاد مؤذنی، اصغر خیر اندیش،
آمنه ی قاسمی، شهروز حسینی، لاله، تبسم چلوی، و مسعود.
منم مثل کسانی که ابراز امیدواری کردن تا این تحقیقات به مرحله ای برسه که در نهایت منتج به نتیجه ای اثر بخش بشه، واقعا امیدوارم که این اتفاق به زودی بیفته.
اما در پاسخ به آمنه ی قاسمی بگم: نمیخوام امیدواری کاذب به دوستانمون بدم.
آره سال های سال هست که داریم اخبار مختلفی از دستاورد های پزشکان و محققان در خصوص نابینایان میخونیم. همون طور که گفتی: مسئله چشم، نسبت به سایر اعضای بدن، واقعا پیچیده تره. مثلا قلب مصنوعی که تمام کارایی های یک قلب طبیعی و سالم رو انجام بده، با تلاش محققان درست شده و چندی پیش هم به یک انسان با موفقیت پیوند زده شد.
اما چشم واقعا بافت پیچیده و فوق العاده حساسی داره و هنوز خیلی از تحقیقات در این ارتباط، در مرحله پژوهش قرار داره و یا صرفا روی حیوانات جواب داده.
اما علم، مرحله به مرحله هست که به تکامل میرسه و این مطالب جَسته گریخته ای که ما در سال های اخیر خوندیم و شنیدیم، قطعا در سال های بعد که خیلی هم دور نیست، میتونه به درمان قطعی نابینایی منجر بشه.
هدفم از این پست این بود بسیاری از دوستانی که مشکل rp دارن، با انواع مختلف این بیماری آشنا بشن.
خیلی از دوستان هم هستند که مثل من، مشکل شبکیه دارن. اگر این پست رو کامل بخونن، کاملا واقع بینانه متوجه میشن که مواردی مثل پیوند شبکیه و آخرین دستاورد های پزشکی در این ارتباط، در چه مرحله ای قرار داره.
بعضی از دوستان هستند که دسترسی به پزشک متخصص ندارند، اما اگر بخش سؤالات و پاسخ های دکتر نوری نیا رو مطالعه کنند، شاید سؤالات و ابهامات اون ها هم بر طرف بشه.
لاله خانوم، آره شما درست میگین. بیماری rp همه ی بلا هایی که شما بهش اشاره کردین رو سر آدم میاره.
اما هنوز هستن خیلی از افرادی که مشکل rp دارن و این تحقیقاتی که داره توسط سلول های بنیادی به نتیجه میرسه، میتونه باعث بشه حد اقل اونا دیگه تاریک نشن.
این مسئله باعث میشه حد اقل این عزیزان همین درصد بینایی رو هم که دارن در همون سطح، بمونه و نابینای مطلق نشن.
پس مهار اون برای خیلیا شاید یک رویا و پر از فایده باشه. حتی کسانی که rp بودن و هنوز در حد درک نور هستند، برای اینا هم هنوز جای امیدواریِ که بیماریشون در ابتدا مهار بشه، و بعد.
.
.
مسعود جون، فعلا که خوش به حال موش ها شده . چون روی اونا با موفقیت جواب داده . ایشالا نوبت به شترمرغ و انسان ها هم به زودی میرسه.
۱ سال
۲ سال
۵ سال
نمیدونم. اما اینو میدونم که تحقیقات و پژوهش های علمی، داره به سرعت نور، پیشرفت میکنه و به زودی شاهد انقلاب علم و فناوری خواهیم بود.
به امید خدا.

سلام آقا امیر به خاطر اطلاعاتی که به ما دادی خیلی ازت ممنونم.
من هم بیماری rp از همون نوعی دارم که از بدو تولد در حد نور میدیدم و بهم گفتن اشکال از شبکیه هست که نور میندازه ولی تصویر نمیندازه
ای خدا حالا من ۸۰۰ ملیون تومن از کجا بیارم
حالا باید بشینیم تا شبکیه مصنوعی به تولید انبوه برسه و قیمتش بیاد پایینتر
تا اون موقع یا من دیگه در قید حیات نیستم یا پیر شدم هاهاها
دلم میخواست در سنین جوانی هم از بینایی بهره مند بشم ولی دیگه چه میشه کرد

سلام امیر جان من آر پی نیستم ولی بچه های آر پی رو دوست دارم! من بیشتر نگران اون شتر مرغ نابینا هستم! اگه میشه یه شبکیه مصنوعی واسش بخر! از این که در مورد بیماری آر پی اطلاعات کاملی دادی مرسی ! من مشکل شبکیه دارم آقا هر وقت مشکل شبکیه حل شد ۱۰۰ نفر از بچه ها رفتند درمان شدند و کامل خوب شدند به من هم یه خبری بده که حالا یه سری بزنم اونجا شاید اقدام کردم! چون فعلا حوصله درگیر شدن به این مسایل رو ندارم فعلا ترجیح میدم از همین دنیای خودم لذت ببرم و خودمو دلخوش بعضی چیزها نکنم که فعلا مشخص نیست کی این اتفاق بیفته! فعلا از زندگیتون لذت ببرید تا بعد ببینیم خدا چی میخواد! راستی بچه ها صندلی داغ منو بیخیال شدید خب میگفتید ثبتنام نکنم فرصت رو به یکی دیگه میدادم! شکلک ناراحتی!

سلام به دوستان و ممنون از اطلاع رسانی کامل شما سال ۱۳۸۲ که تازه با نام و مشکلات این بیماری آشنا شده بودم با مراجعه به موسسه حمایت از بیماران چشمی rp به نشانی تهران میدان انقلاب خیابان اوستا داخل پارک اوستا که یک ساختمان چند طبقه با صفا و تر و تمیز بود به قطعیت این بیماری من یعنی rp تشخیص داده شد و اساتید فرمودند که تا سال ۱۳۸۵ این بیماری کاملا درمان شده و همگی نجات خواهند یافت البته با شدت تمام شاهد پیگیری کارهای مراجعه کنندگان و درمان این بیماری با خوردن موز چایی و بیسکویت توسط کارکنان آن مرکز و حضور در کنفرانسهای داخلی و خارجی بودم و این چند وقته هم سایتی از ایشان مشاهده شد که جای بسی تشکر دارد هر چند مشکل بیکاری چند نفر به اسم ما هم حل بشه باز جای شکرش باقی است باقی بقایتان

سلام مجدد به هم محله ای های گرامی
۱، وحید جان، طبق این متن، اگر هنوز در حد درک نور هستی جای امیدواری داره و اون شبکیه مصنوعی فعلا طبیعیه که انقدر گرون باشه.
چون فعلا در مرحله تحقیقاتی هست و به تولید انبوه نرسیده. دور نیست روزی که شبکیه کامل، با لایه های مختلف و تمامی بافت های مختص به اون ساخته بشه. پس بعید میدونم به دوران پیری تو برسه.
۲، عمو چشمه. ممنون. اما برای شما ها که مشکل قرنیه دارین که خیلی وضعتون بهتر از کسانی هست که مشکل شبکیه دارن.
چون بر خلاف شبکیه، پیوند قرنیه اومده و خیلی از افراد که مشکل قرنیه داشتن، با پیوند قرنیه بینایی خودشون رو به دست آوردن.
هزینه زیادی هم نداره. البته این که دقیقا مشکل شما چه بخشی رو شامل میشه، باید پزشک متخصص تشخیص بده که آیا پیوند قرنیه رو شما جواب میده یا نه.
۳، محمدرضا خوشی، برای کسانی که سلول های چشمی شون کامل تخریب نشده و حد اقل در حد درک نور هست، جای امیدواری داره که بتونن بیناییشون رو به دست بیارن.
۴، پریسیما، انشا اله به امید خدا.
۵، حسین جان، با این بخش از حرفات که گفتی فعلا نباید به این چیزا دلخوش کرد و از زندگی لذت برد، موافقم.
اما در خصوص شبکیه، بشری که تونسته فعلا یک لایه از شبکیه رو به صورت کامل درست کنه، قطعا میتونه یک شبکیه مصنوعی کامل رو هم درست کنه و سر انجام، به درمان قطعی نابینایی پایان بده.
۶، آقا سجاد گل، آره باید بگم در حال حاضر سه نفر از کسانی که عضو انجمن rp هستند، داوطلب شدن تا برای اولین بار، سلول های بنیادی رو انسان هم آزمایش بشه تا ببینیم این مسئله رو انسان جواب میده یا نه.
اگر دوستانی که اینجا به بیماری rp مبتلا هستن، چه اونایی که هنوز خوب میبینن یا حد اقل در سطح درک نور، میتونن روز های دو شنبه یا چهار شنبه ساعت ۱۵ تا ۱۸ با کلینیک دکتر نوری نیا در بیمارستان لبافی نژاد تهران تماس بگیرن.
در ابتدا معاینه بشن. سطح بیماریشون مشخص بشه و اگر بخوان، میتونن در این طرح تحقیقاتی شرکت کنن.
یعنی سلول های بنیادی به اون بخش از شبکیه که مرتبط با بیماری rp هست پیوند زده میشه و در صورت موفقیت، به امید خدا در ابتدا میزان بیناییشون مهار میشه و به مرور زمان، بهبود پیدا میکنه.
شماره کلینیک دکتر نوری نیا در بیمارستان لبافی نژاد،
۰۲۱۲۳۶۰۲۶۱۸
التماس دعا، از همگی.

با سلام و تشکر فراوان از این اطلاع رسانی دقیقتون منم با اینکه به دیدن دیگر امیدی ندارم چون معلوم نیست این درمان ها کی به نتیجه برسه و شاید همین یکم دیدی رو هم که دارم تا اون موقع از دست بدم که به قول آقای دکتر دیگه به مرحله ای برسه که هیچ فایده ای نداره ولی با این حال خوشحالم و دعا میکنم که این درمان ها روزی به سرانجام برسه تا لااقل دیگر افرادی که بعد ها به این مشکل بر میخورند درمان بشن و اینقدر مثل ماها عذاب ندیدن رو نکشند بازم ممنون از اطلاعاتی که دادید

سلام که
یعنی چقدر این پستت لایک داره یعنی که
یعنی خداییش دستت طلا یعنی
چقدر کامل بود یعنی
چقدر جالب بود یعنی
چقدر گاهن امیدوار شدم یعنی
چقدر الان حس خوبی دارم یعنی
خوشحالم برا اونایی که قراره به زودی ببینن

امیر یعنی با اون قسمت از حرفم که خرید یه شبکه مصنوعی برای اون شتر مرغ آقای نوری بود موافق نیستی؟ آخه تو فایل صوتی که گذاشته بودی عجیب پیگیر نابیناییش شده بودی! جالب اینجا بود به هر قسمت که میرفتید میگفتی کدومشون آسیب دیدن! 🙂

دوستان گل گلاب میبخشی دمن دیر رسیدم… چند روزی واقعا سرم شلوغ بود و نمیتونستم بیام. . راجع به لبر بگید بابا . من لبر دارم یعنی همان l-c-a این بیماری هم مال شبکیه هستش . این بیماری درمان میشه؟ نمیشه؟ احتمال داره بشه؟ احتمال داره نشه؟ بالاخره چی میشه که همچین میشه؟ زنده باشید یا حق

سلام مجدد به همه ی دوستان عزیز
۱، سمانه خانوم، مرسی از لطفت. به نظرم هنوز امیدوار باش.
۲، یلدا، خوشحالم حس خوبی بهت دست داده.
واقعا کسانی که از خود گذشتگی کردن و داوطلب شدن تا این پیوند روی اونا آزمایش بشه، باید بهشون هزاران بار تبریک گفت.
به خاطر دل دریاییشون. به خاطر این ریسک و از خود گذشتگیشون.
چون احتمال داره اگه این پیوند سلول های بنیادی رو شبکیه این افراد جواب نده، همین میزان بینایی هم که دارن شاید شاید از دست بره.
به هر حال، سیر این پروژه تحقیقاتی داره طی میشه و امیدوارم به زودی این خبر رو در گوشکن منتشر کنیم که برای اولین بار در ایران و جهان،
پزشکان توانستند بیماری rp را در انسان توسط سلول های بنیادی، مهار کنند.
۳، حسین من حرفی ندارم. اگر هزینه خرید شبکیه مصنوعیشو تو تقبل میکنی، منم موافقم. خخخ
۴، مصطفی جان. دکتر نوری نیا فوق تخصص شبکیه هستن. شماره کلینیک ایشون رو در بیمارستان لبافی نژاد تهران در بالا گذاشتم.
روز هایی که بهش اشاره کردم، میتونی وقت بگیری تا پیش ایشون معاینه بشی و یا ازشون بپرسی آخرین وضعیت کسانی که شرایط مشابه تو رو دارن، از نظر پیشرفت پزشکی، تو چه وضعیتیه

سلام .جوانی ۲۹ساله هستم که از دو سال پیش دیدم به سرعت کاهش یافت و الان دیدم زیر دو دهم میباشد البته از کودکی مشکل قرنیه داشته ام و شماره عینکم ۱۰ میباشد .دکتر تشخیص ارپی داده است پدر و مادرم ازدواج فامیلی داشته اند ولی خودم ازدواجم فامیلی نبوده و همسرم ۵ ماهه دختر بار دار است خواستم ببینمبیماریم تا چه مرحله پیشرفت میکندو ایا فرزندم دچار آرپی میشود یا نه؟

سلام
خسته نباشید
من یک دختر۲۳ ساله هستم..که پدر بزرگ و پدرم و فکر کنم عمویم بیماریrpدارند..
میخواستم بدونم من و خواهرانم و برادرانم چقد احتمال دارد که این بیماری را داشته باشیم؟؟؟
وبرای تشخیص اینکه این بیماری را داریم یانه باید چیکار کنیم؟؟
ممنون میشم جواب را به ایمیلم ارسال کنید…
با تشکر فراوان

سلام من راجع به این توضیحات چیزی نمی دانم – می خواستم بپرسم ایا چشم من که در اثر انفجار یکی تخلیه شده و دیگری هم پیوند قرنیه زدن اما شبکیه ان در اثر انفجار سوخته و مچاله شده می خواستم بدانم درمانی برای ان پیدا شده که شاید انشاالله بتوانم ببینم من ۲۱ سال دارم

سلام دوستان من چشم راستم از بچگی دید کمی داشت و انحرافم داشت انحرافشو ۱۸سالگی جراحی کردم اما دیدش خوب شدنی نیست الآن ۲۶سالمه و حس میکنم بازم انحرافش داره برمیگرده البته طبیعیه بخاطر دید کمش.راستش ازبچگی هیچ دکتری یه جواب قطعی به من نداد فقط گفتن بیماری مادرزادی که مربوط به شبکیست فقط یکی دوبار لیزر کردم برای جلوگیری از بدتر شدن .دکتر الینا غفاری متخصص شبکیه توی بیمارستان فارابی بهم گفت میتونی به پیوند شبکیه درآینده امیدوار باشی نمیدونم مشکل چشمم چیه هیچکس یه جواب قطعی بهم نمیده فقط میگن مادرزادیه و کاریش نمیشه کرد من چشمم میبینه همه چیزو میبینم با چشم راستم اما دیدعمیق ندارم مثلا برای خوندن نوشتن دید دقیق ندارم اما چشم چپم سالمه کاملا البته میگن این چشمت هم این بیماری رو داره اما ما بالیزر مهارش میکنیم که مثل اون یکی چشمت نشه حالا دیدش به جهنم کاش حداقل ظاهرش مشکلی نداشتو انحراف نداشت من با دید همین یکی چشمم زندگیمو میکردم وقانع بودم انحراف چشمم راستم داره دیوونم میکنه درس دانشگاه ازدواج همه چیزم مختل شده شمارابه امام حسین اگر راهی هست درمانی هست بهم بگین دارم دق میکنم افسردگی گرفتم همش میشینم گریه میکنم شمارابه خدا بگین میتونم به پیوند شبکیه امیدوار باشم یانه همش توی اینترنت مینویسن درمان بیماریهای شبکیه پس اینا دروغه؟شمارابخدا اگه دروغه ننویسید الکی مردمو امیدوار کنید پدرمون دراومد اینقدر دلمونو الکی خوش کردیم این پیوند شبکیه کی پس قراره اتفاق بیفته چندسال دیگه دقیق باید بشینیمو حسرت بخوریمو زانوی غم بغل بگیریم توروخدا یه راهی جلوی پای من بزارید التماستون میکنم دارم دق میکنم اصلا حالوروزم خوب نیست افسردگی گرفتم زندگیم داره ازهم میپاشه

سلام من ۳۶ سالمه تازه تازه فهمیدم که میدان دیدم محدود شده و توی شب نمیتونم به خوبی دید داشته باشمو رنگهارو هم خوب نمیتونم تشخیص بدم رنگهایی مثل سبز و آبی رو طوسیو آبی آسمانی رو سورمه ای و مشکی رو خیلی دارم اذیت میشم فقط میخوام بدونم که چند سال دیگه بیناییم رو کامل از دست میدم تورو خدا جوابمو بدید دارم دق میکنم

لیلا جان اولاً امیدت بخدا باشه. دوماً ارتباط برقرار کن با انجمنهای نابینایی. سوماً توی همین سایت نام نویسی کن تا بتونی از امکاناتی که برای کم بیناها و نابیناها گذاشته میشه بهره مند شی. سوماً آرپی در همه موارد به نابینایی مطلق ختم نمیشه. گاهی در یک مرحله ای متوقف میشه. انشالله مورد تو هم از همون موارد باشه.
بچای سایت که آرپی داشتید یا در مورد آرپی تخصص دارید جواب لیلا رو بدید. بچم نگرانه خب.

دیدگاهتان را بنویسید