خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
هوراااآااا آآآآخ جووونمی یه غذای خوشممزه

شلاااااٱااااااٱ،ااااا،اااا،ااااٱاااا،ااااٱ،آآآآآ،ٱآآآآ،ٱٱآآآآآٱ،آآآعععععآعععععمی که خوبییییید؟؟،میگم میخوااام دهنتون آآآآب بیوفته خخخ،بدوییم بریم با هم یه قرمه سبزی تووووپ درست کنیم
یوووووهوووو،هوهوهوهو،اوم اوم ام امیییی،آآآآخ جونم جونم جوووونمی،خخخ

 

طرز تهیه برای چهار نفر خخخخ
چون اولین و مهمترین مسئله تو این خورشت، ترکیب سبزی اونه، اول می پردازیم به میزان سبزی:
10 دسته جعفری
2 تا گشنیز
5 تا تره
سه تا پیازچه
سه تا شنبلیله
یه دونه نعنا
یکی دو تا اسفناج
پاک کردن سبزی هم مهمه. مثلا شنبلیله فقط برگ باشه. اسفناج فقط برگ باشه یعنی کلا اون چوباشون رو بگیرییید.
پس از پاک کردن قشنگ سبزی رو میشوریم و میزاریم کاااملً خشک بشه. بعد خوردش میکنیم. حالا یا با دستگاه سبزی خورد کن یا با مولینکس. خورد که کردیم با روغن جامد میزاریم کاااملً سرخ بشه.
خب اینجا مثلا سبزی من سرخ شده خخخ، تو این قسمت میتونین رُب انار ترش بهش اضافه کنیم و تفت بدیم که این باعث میشه سبزیمون یه طعم ملسی به خودش بگیره و ما با این کار موقع درست کردن قرمه سبزی دیگه چاشنی لازم نداریم که. این اختیاریه و بستگی به سلیقه مون داره.

 

حالا مواد خود قرمه سبزی:
_گوشت خورشتی ( بهتره گوسفندی و چرب و همراه یه تیکه قلم باشه )
_لوبیا (هم قرمز …هم چشم بلبلی…هم سفید …هم چیتی …همش قبوله . من چیتی رو ترجیح میدم چون باعث میشه که خورشتمون خوشممزه تر و غلیظتر ترترترترااااا بشه که!)
_خوب سبزی رو که اون بالا گفتم که)
_لیمو امانی
_پیاز و پیاز داغ
_دو حبه سیر
_روغن
_فلفل سیاه
_نمک
_زردچوبه
_چاشنی (پایین توضیح دادم . میتونه شامل : رُب گوجه /زعفران/آب نارنج/آبغوره /آبلیمو/لواشک ترش/رُب انار/ رُب الوچه / تمرهندی و …) باشه.

 

حالا میریم سرااااغ پختنش خخخخ
اول کمی پیاز تفت میدیم جهت پخت با گوشت . من یکی دو تا سیر میندازم تا ناناز بشه که خخخخ..
پس از تفت دادن پیاز با زرد چوبه، گوشت رو میریزیم و هم میزنیم. بهتره گوشت چربی دار باشه. یا مثلا یه تیکه قلم داشته باشه.
گوشت رو که اضافه کردیم درش رو میزاریم. شعله رو بسیااااار کم میکنیم تا گوشت آب بندازه و تو آب خودش بپزه بعد می بینیم؟ این آب خود گوشته. گوشت هم کمی نیم پز مانند شده. اینجا یه چهل دقیقه ای گذشته. تو این مرحله حبه های سیری که قبلا برا خوش طعم شدن خورشت مون انداختیم رو بر میداریم تا موقع خوردن خدای نکرده زیر دندون کسی نره چون شاید بعضیا بدشون بیاد بعد اه اهشون بشه که خخخخ.
حالا آب جوش به اضافه پیاز داغ طلایی و برشته به اضافه دو تا لیمو امانی که با چنگال سوراخ شده و هم چنین لوبیای خیس خورده و نرم شده رو اضافه میکنیم. آب رو اون قدر میریزیم که وسطاش هی مجبور نشیم آب اضافه کنین.
سبزی رو هم یه ده دقیقه بعد یا اصلا همون موقع میتونین بریزیم. اگه دوست دارین از این عصاره های گوشت تو این مرحله میتونین اضافه کنین.
زیرش رو کم میکنیم تا کوچولو کوچولو غل بخوره.درش باید بسته باشه! حالا مثلا یک ساعت گذشت ….
اینجا آب نارنجو یا هر چاشنی که اون بالا گفتم رو میریزیم که من معمولا آب نارنج رو اگه باشه ترجیح میدم که. .حدود نصف فنجون کوچیک. با شعله کم میزاریم جا بیفته. طوری که روغن انداخت و همه چیش پخته شد….یعنی آماد ست!
قبل از کشیدن، یک فنجون زعفران آب کرده میریزیم توش و حالشو میبریم هوهو هوهو هوراااا!

 

نکات مهم:::

  1. مهمترین مسئله ، ترکیب سبزی و آماده سازیشه :

_ اگه اسفناج اصلا نریزیم، خورشت زیاد لعابدار نمیشه و آب و دون جدا میشه. اگه زیاد بریزیم، طعم قرمه سبزی جالب نمیشه و همینطور موقع سرخ کردن، چون اسفناج آب میندازه، نمیزاره سبزیامون خوب سرخ بشه و له شون میکنه. اسفناج اگه زیاد باشه خورشتمون سبز روشن میشه. در صورتیکه ماها غالبا رنگ تیره رو می پسندیم.
_ پیازچه حتما بریزیم. خوشمزه میکنه. گشنیز هم در همین حد گفتم خوبه.
_ شنبلیله اگه کم باشه، قرمه سبزی اون طعم نستالژیکش رو نخواهد داشت و اگه زیاد باشه قرمه سبزی تلخ میشه.
_سبزی باید خوووب تفت بخوره. قشنگ سرخ بشه. بیش از حد سیاه و کبوووودش نکنید که تلخ میشه.
_اگه سبزی درشت باشه، خوب جانمی افته. خوب ریزش کنید.

  1. روغن مصرفی باید روغن جامد باشه! خصوصا برای سرخ کردن سبزی…میدونید که فریز کردن روغن مایع اصلا خوب نیست. درسته روغن جامد ضررهایی هم داره. ولی خب خوشمزه میکنه دیگه!
  2. گوشت مصرفی باید گوسفندی باشه. استفاده از چند تیکه دنده یا قلم و دنبه علاوه بر گوشت خورشتی، مزه ی خیلی خوبی به خورشت مون میده.

4.لوبیا :خب همه ی ما دیدیم که انواااع لوبیا ها استفاده میشه. ولی به نظر شخصی من چیتی خیلی خوشمزه تر میشه اون بالا هم گفتم که. لوبیا قرمز ولی خب خوشگل تر و نستالژیکه!

  1. چاشنی : این هم بحث خیییییلی مهم و حیاتی یه :

_ قرمه سبزی بایددد ترش باشه…قرمه سبزی ای که ترش نباشه قرمه سبزی نیست!
چاشنی ها میتونه اینا باشه :
_ بعضی ها موقع تفت دادن سبزی رُب آلوچه یا رُب انار به سبزی اضافه میکنن و تفت میدن.
_ بعضی ها وسط های پخت رُب گوجه رو تفت میدن و میریزن تو خورشت. من به شخصه دوست ندارم. چون رنگ قرمه سبزی باید سیاه باشه!!
_ لیمو امانی رو در هر صورت حذف نکنید! لیمو رو بریزین، چاشنی دیگه هم بریزین! بعضی ها از قبل لیمو رو تو آب خیس میدن تا به اصطلاح تلخیش گرفته بشه..
_بعضی ها گرد لیمو میریزن. اینم میشه.
_ لواشک ترش اگه داریم میتونین تیکه کنیم بح بح آآآخ جون لواشکی خخخ، بریزیم تو خورشت پخته بشه و خورشت رو ترش کنه!
_ تمر هندی هم میشه برای ترش کردنش استفاده کرد.
_ آبغوره و آب نارنج هم عالی میشه. من که خیلی دوست دارم.
یه موقع همه رو با هم نریزین که تررررش میشه اونوقت نمیتونید بخوریییید خخخخ؟ !!
خلاصه اینا رو گفتم بدونین قرمه سبزی باید ترش باشه! حالا با هر چی که دم دستتونه!

  1. جا انداختن قرمه سبزی:

_ اولا از کلک هایی مثل انداختن یخ تو خورشت یا ریختن آرد اجتناب کنید. قرمه سبزی باید خودش جا بیفته! رمزش هم پخت طولانی با شعله کم هست! همون قل قل خوردنهای ریز ریز و کوچولو کوچولو!

  1. ادویه : قرمه سبزی اصلااا نباید کم نمک باشه! در ضمن فلفل سیاه حتمن ن ن بریزین. یه ادویه حیاتی تو قرمه سبزیه. تند و خوشمزه ش میکنه،نه اونقدر زیاااد که سوزان سوزانتون بشه،اونقدر که انگار یکمی اون ته تهای گلو رو قلقلک بده.

خوب امیدوارم خوب توضیح داده باشم و چیزی رو از قلم ننداخته باشم که خخخ،حالا برید،،بپزید،،و در نهایت لذت ببرید که خخخخ
اینم از این که فرت فرت شد،،اوم اوم،ام ام امی،هوهو هوهو هوراااااآااااایییی
خدافسی باباااااآاااااییی

۴۷ دیدگاه دربارهٔ «هوراااآااا آآآآخ جووونمی یه غذای خوشممزه»

سلاااااام.
اول شدم.
میگم حالا این چربی رو توش نندازیم نمیشه آیا؟
خب من دوست ندارم آخه.
ولی ترش رو هستم.
چه حالی میده آدم وایسته تو آشپزخونه کنارت، هی به این لواشکا و تمر هندیها ناخنک بزنه خخخ.
مرسی زیااااااد.
خدافظی.

سلااا،اااٱاااا،ععععآععععمی که شهروز،خوبی،میگم میشه نندازی اما،اگه باشه بهتره،یه طعم خووووبی میگیره،خوب برا تو چون دوست نداری نمیندازم، میزارمش برا امیر بخوره چااااق بشه که خخخخ،یا چه میدونم باشه برا اشکان که چلللله بشه خخخخ،نخیر من دوست ندارم موقع آشپزی کسی به مخلفات و محتویات دست برد بزنه که،ام ام،بده یعنی که جییییزه،اولیتم مبااارکا باااشه که، هوهو هوهو یهووووٱوووو،میسی میسی،خدافسی

سلااااآااااااااام بابا بزرگ نانازی،میگم خوبی آیااااآاا،وااااایییی اگه تو نباشی که نمیشه،حتما برو و کت شلوار پلو خوریتو بپوش و بیا،اگه نپوشیدی هم ایرادی نداره،من تو رو هر طور که باشی قبوووولت دارم جیگیلی جووونم،رععععٱعععع،عععع،عععع،عععع،عععع،عععع،عععع،ععععٱعععععدی نانازی،بوووووووس بووووووس،میسی از حضورت گیگیلی من،خدافسی هوهو

درود! خوب آشپز باشی: قورمه سبزی غذای خوبی است، حالا بگو ببینم چرا وقتی من شیطنت میکنم بهم میگن: کله ات بوی غورمه سبزی میده؟! من که قورمه سبزی نخوردم! راستی مگه میشه بوی قورمه سبزی بره توی کله ی آدم!

سلاااااااااااااا.اااااااااا.ااااااا.اااااا.ااااااا.اااااااا.اااااام می‌گم واااااااا.ااااا.اااااااااا.اااا.ااا.ی من دلم قرمه سبزی تازه آب نارنج هم که به عنوان چاشنی توش داره …..
می‌گم حالا مهمونی کی هست؟ من کی بیام؟ چی بپوشم حالا؟ کادو هم باید بیارم آیا؟ می‌شه یه قابلمه هم بدید ببرم برا خانم بچه ها 🙂

سلاااٱاااا،ااا،اااا،ااااآااااٱااااٱاااام بر نخودی نانازی،خوبی آیا،مهمونی احتمالا فرداست خخخخ،بعععله که میشه که برا خانم بچهها هم ببری هههخخخ،میسی میسی از حضورت،بوس بوس بوس،خدافسی

شکلک رععععد بزرگ با شکمی گرسنه پس از باز شدن در به سمت میز غذا میره و برق از چشماش میپره و عقل از سرش. به سلیقه دخترش آفرین میگه .و با ذوق میگه :ملیسم ملوسم خودت با دستای خوشگلت این سبزی خوردنارو پاک کردی ؟؟؟ از کجا میدونستی که با قورمه سبزی با ماست موسیر دوست دارم ؟؟؟قربونه دستت ، سیر ترشی فعلاََ نخورم بهتره هههه اون پارچ دوغم بذار نزدیکم. پس بپر از تو آشپز خونه یه پیازم نشسته برام بیار . خخخخ
شکلک ملیس میخواد تو بشقاب برای رعد برنج بکشه ، که رعععد میگه زحمت نکش دخترم ، بی زحمت دیس برنجو رد کن بیاد اینجا خخخخ من خوش دارم تو دیس غذامو بخورم ، نه این که جاش بزرگه راحت برنجو و خورشتو قاط و پات میکنم و فوقش میگید ۳ دیس خورد ، بهتر از اینه که بعد پشت سرم بگید۲۰ بشقاب خورد هههههه
تا ملوس میره که برای رعد رژیمی پیاز بیاره رعد با کفگیر برنج و قورمه سبزیو میده پایین. هههه بچه ها حمممممله . ملیس با تعجب به دارو دسته ی گشنه ها نگاه میکنه و میگه عسسسسیسم ایییییش ، خب یواشتر باباییی می پره تو گلوت ، جووون مرگ میشی .
شهروز و پسرا به رععععد فرصته ته دیگو نمیدن.
رعد با دهن پر میگه بشه ها برای موجو هوم بذارید ، اونم مدیر گووشنس.
خییییییییییییییییییلی ممنون گلم ، خیییییییییییلی خوشمزه بود.

سلااام به ملیسای کدبانو که این همه با مهارت برا بچه ها توضیح داد و نکاتش مورد پسند بود
یعنی اگه پیشم بودیا این قد میزدمت که پاشی همی الااان برام بپزی آخه نمیدونی که من وای وای گرسنم شده و خیییلی زیااد دلم حتی از قبل قرمه سبزی میخواد مخصوصً با این ویژگیها
ای خدا چی کار کنم ماماان من خورش سبزی
میگم یعنی منم میتونم این و غذاهای دیگه رو مثل دیگر بانوان محله با رعایت مهارتهای لازم با موفقیت درست کنم

سلااااآاااٱاااا،اااا،اااا،اااععععآععععآععععآاااٱااام خوبی ثنا،،آخی نازی مطمئن باش که اگه پیشم بودی هر وقت که اراده میکردی برات درست میکردم نانازم،بععععله که میشه،فقط یکمی اراده و همت کنی همه چیز حله،چند بار که درست کنی و خراب کنیقلقش دستت میاد گیگیلی جونم،کلا اگه راهنمایی هم خواستی میتونی بهم بگی تا اگه در توانم بود برات توضیح بدم،بوس بوس بوووووس،هوهوهوهوه خدافسی

سلام بر ملیسا خانوم ، دوست و خواهر عزیزم.شکلک خود واقعی ام داره حرف میزنه.
عزیزم به نظرم برای اینکه قورمه سبزی خوش مزه بشه ، باید گوشتو البته از نوع گوسفندی با پیاز و ادویه به مدت سه چهار ساعت با حرارت خیلی ملایم بذاریم بپزه ، و لوبیا هم که از روز قبل خیس خورده و چند بار آبشو عوض کردیم جداگانه با لیمو و پیاز و کمی ادویه میذاریم بپزه. بعد که گوشت و لوبیا در ظروف جداگانه پخته شد، با هم قاطی می کنیم وبعد سبزی و بقیه مواد را اضافه و به مدت ۱ ساعت و یا بیشتر میذاریم با هم دوباره جابیفتن. در قورمه سبزی عجله جایز نیست و بسیار مخربه ههههه و به نظر این حقیر باید از صبح زود غذارو بار گذاشت و باید شعله بسیار کم باشه . شکلک رععععد بزرگ بارون جونو هول میده میگه بررررررو بابا. تو این ۱۳ سال ما که ندیدیم تو یه شیکم سیر به ما غذا بدی. نذار به همه بگم که هیچی بلد نیستی خخخخخخ

سلام ملیسای عزیز دلم.
اِیوَل! من تا حالا تنهایی قرمه سبزی درست نکردم. بلد نیستم. نمی دونم چجوریاست که حس کردم امتحانش به دردسرش نمی ارزه. ولی با این پستت داره بودبودم میشه امتحان کنم و خدا رو چه دیدی شاید دردسر هم نداشت! راستی من لواشک می خوام.
شاد باشی بی نهایت تا همیشه.

سلااااآااااآاااام پریسا،خوبی گیگیلی من،آآآخ که عجب لذتی داره این آشپزی،من که عاااشقم آشپزی رو،و همیشه سعی میکنم با دقت و اصول انجامش بدم،خعععلی بهم انرژی میده،،آره نانازی تو هم حتما این کار رو بکن و لذت ببر،لواشکا هم تموووم شد خخخخ همه رو ریختم تو غذااااآااا،میسی میسی میسی از حضورت،یهوووٱوووٱوووٱوووٱووو،خدافسی

سلااااااآاام تبسمی نانازی خوبی آیا،حتما بخونش،آآآره خدا کنه که مفید بوده باشه،،تا بتونی به نحو احسنت ازش استفاده کنی،خخخخ،میسی میسی،تبسمی نانازم،بووووٱووووٱووووٱووووٱووووس،هوهوهوهوووٱوووو،،خدافسی

با سلاااام بر آشپز باشی جدید محله.
قرمه سبزی آآآآآآآآآآآآآآآخ جون من عاشقشم البته اگه ملیسا آشپزش باشه آخه با توضیحاتی که داد معلوم شد آشپزباشی ماهری هست.
با این پستت دل ما را آب که نه بلکه سیل انداختی چرا اسمش رو مییاری ولی از خودش خبری نمی دهی؟
دوست دارم قرمه های ملیسا را حتی اگر نشده برای چند بار بیازمایم ببینم طعم و مزه غذاشم مثل آب انداختن دل ما هست؟
از انتشار پست به این خوشمزه ای ممنونم و مرسی بار تشکر می کنم از زحماتت برای تهیه این پست.
با اجازه وقت خداحافظی شده باید رفت حتی اگر به اندازه یک نفس

سلاااام هادی،خوبی،به قول عمو چشمه هادی گلا رو آب دادی خخخخ،میگم همچین جدید هم نیست هاااا،من چندتا پست آشپزی هم قبلتر ترترترترا گذاشتم که،اما فکر کنم که تو ندیدی،،باشه هادی تو بخور از من که برات درست بکنم،فقط تو عزمت رو جزم کن بخور،خخخخ میسی میسی میسی از حضورت،هوووووٱوووییییههوو،خدافسی

سلاااام الهامی خوبی نانازی،میگم میسی که خوووب بود،اما برنج آره درسته اما نمیشد که برنج رو هم اینجا آموزشش رو بزارم که،کلا هرکی میخواد از این خورشت بخوره باید خودش بره و جدا برنج دم بزااااره ههههخخخخ،میسی میسی که اومدی جیگیلی جونم،بووووووس،خدافسی

درود جالب بود حالا ۱ روش هم من میگم راحت و بی دردسر ۱ کنسرو لوبیا ۱ کنسرو گوشت ۱ کنسرو سبزی همشون رو بریزید توی دیگ یکم لیمو راستی هسته های لیمو رو حتما دربیارید چون تلخ میکنه قرمتونرو هیچی دیگه همهرو مخلوط کنید بعدنیم ساعت آمادست خخخ

سلام بر جنتل،میگم این غذا به درد خودت میخوره،همش که شد کنسروی که،اصلا بدون هیچ ویتامین و بدون هیچ خاصیتی،،بابا تنبل نباش،یکمی هم آشپزی یاد بگیر نه اینکه میگیری همه رو با هم قاتی پاتی میکنی که مرییییض میشی که خخخخ،کلا میسی میسی از حضورت،خدافسی

سلاااام بر سیتای کم پیدا،میگم میسی که نکات رو پسندیدی،اما این که میگی جدی،من نمیتونم،کلا مدلمه که،یعنی جدی بودن زیااااد تو خونم نییییست که،، شکلک خوب نمیتونم جدی باشم هوهوهوهوووووٱووو،شکلک جدی بودن رو زیااااد نمیپسندم کهههه،میسی از دیدگاهههه،میسی از حضورتهههه،خدافسیهههه خخخخ

سلاااام ملیسا.
من بجز سیرش با بقیهش رو پایه هستم.
گوشت چربی دار بح بح.
ذعفران آب کرده بح بح.
سبزیهای معطر بح بح.
چاشنیهای ترش و ملس بح بح.
خلاصه کلام قرمه سبزی رو بح بح.
اصلا هنر آشپزی رو بح بح.
ممنون از پست هیجان انگیزت بح بح خخخ.

سلااااآااام عمویی،خوبی،میگم سیر رو که اون وسط مسطا بر میداریم که،فقط یکمی طعم سیر میگیره که اونم اصلا و ابدا مشخص نمیشه که،اما خوشممزه میشه،خلاصه قرمه سبزی رو بح بح خخخخ،میسی از حضورت بح بح،خدافسی بح بح خخخخ

سلام.
آخ جون غذای مورد علاقه من.
یه مادر بزرگ دارم استاد این غذاست تا حالا رودستش ندیدم.
فقط هم با لیمو عمانی و لوبیا چیتی.خیلی غذای رستوران به خوش مزگی ,قرمه سبزی خونگی نیست .جا انداختنش هم کار هر کسی نیست.دهنم آب افتاد ,کام همه شیرین

سلاااا،ااام مهدی،میگم لازم شد یه سر بیاییم بریم پیش مامان بزرگت برامون قرمه درست کنه،آآآخ جونم که دووووست دارم قرمه رو زیاااااد،خصوصا که خوشممزه طبخ بشه،آره قرمه های رستوران اصلا مزه نداره که،کامت ترش خخخخ،میسی از حضورت،،خدافسی

سلاااا،اااام وحید خوبی آیا،میگم برو ببین تو آشپز خونه اگه چیزی مونده بخور خخخخ،آها راستی اگه هم نیست بگو اصغر دعوتت کنه خونشون الهام برات درست کنه بخوری خخخخ،میسی میسی از حضوووورت،هوهوهوهوهوووٱووووٱووو،خدافسی

بح بح بح ببین کی اینجااااآااااست،سلااااآااااام خوبی حسین،از اینطرفاااا،بابا همیشه بیا دیگه،بععععله که سهم تو رو هم گذاشتم،تازه قراره برا تو و وحید امپراتور دوباره جدا جدا بپز بپز کنم که خخخخ،خلاصه که خععععلی خوشحالیده شدم اینجا دیدمت که،میسی میسی میسی زیااااادتر ترترترترا از حضورت،بعد از این همه حرف حالا خداااافسی هوهوهوهوهوووٱوووٱوووٱووو

سلام بر ملیسا خانم، عااااااااااااالی بود آموزشتون و احسنت. من که جرأت نمی کنم درستش کنم چون خیلی باید وقت گذاشت و من دانشجو اگه بخوام این رو درست کنم باید دو روز قید کلاسام رو بزنم خخخخخ خخخخ. دمتون گرم فوق العاده این. فقط می خواستم بپرسم آیا واقعاً تا به حال خودتون این رو درست کردین یا طرز پختش رو از کسی پرسیدین آیا؟ شاد باشید

دیدگاهتان را بنویسید