خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
نابینایان و آشپزی، ژله ساده و چند رنگ

دوستان سلام.
امروز با آموزش درست کردن ژله در خدمتتون هستم. خب از اون جایی که ژله، هم یه دسر خیلی خوشمزه هست و هم ظاهر زیبایی  داره، می تونه  گزینه ی مناسبی برای پذیرایی از مهمون باشه. درست کردنش هم آسون و لذت بخشه.

ژله ساده و تک رنگ

برای این کار یه کاسه ی گود بر می داریم که برای هم زدن مواد راحت باشیم. حالا به یه لیوان آب جوش نیاز داریم. می تونیم با کتری آب جوش درست کنیم و بعد توی لیوان بریزیم. بعد باید لیوان رو برداریم و توی کاسه ی گودمون بریزیم. اگه با داغ بودن لیوان مشکل دارید می تونید توی دو مرحله این کار رو انجام بدید و هر بار نصف لیوان آب بردارید تا بالای لیوان داغ نشه. خب حالا باید بسته ی پودر ژله رو باز کنیم. یه گوشه از پلاستیک رو با چاقو باز می کنیم که راحت تر بشه ریختش توی کاسه. حالا با قاشق شروع به حل کردن پودر توی آب جوش می کنیم. هم زدن رو اون قدر ادامه می دیم تا اصلا پودر رو کف ظرف و دیواره ها حس نکنیم. بعد یه لیوان آب سرد اضافه می کنیم و باز، هم می زنیم. حالا مایع ژله آمادست. این مقدار آب برای یک  بسته پودره، به اندازه ی تعداد بسته هایی که استفاده می کنید یه لیوان آب جوش و یه لیوان آب سرد اضافه می شه. اگه تعداد مهمون ها کم باشه، می تونیم به تعداد افراد بستنی خوری آماده کنیم و ژله رو از توی کاسه توی اون ها بریزیم. و بعد بذاریم توی یخچال تا سفت بشه. وقتی آماده شد با همون ظرفا پذیرایی می کنیم. اگه وقتتون کمه می تونید یه ربع توی فریزر بذارید بعد به یخچال منتقل کنید. ولی اگه می خواید ژله رو توی یه ظرف شیشه ای بزرگ درست کنیم دو تا راه داریم. یکی این که بعد از حل شدن  پودر توی آب اون رو توی ظرف بریزیم و بذاریم توی یخچال. یکی دیگه هم این که از قالب های مخصوص ژله استفاده کنیم. این قالب ها طرح های خیلی متنوعی دارن و باعث زیبا تر شدن ژله می شن. خب اول کف و دیواره های قالب رو چرب می کنیم که ژله بهش نچسبه. به هیچ وجه نباید روغن رو مستقیم کف قالب بریزیم چون میاد روی آب و بعد روی ژله ی سفت شده یه لایه روغن هست. باید با یه برس مخصوص یا دست فقط یک قطره روغن به قالب بمالیم. حالا کاسه رو توی این قالب بر می گردونیم و بعد توی یخچال می ذاریم تا سفت بشه. بعد از سه چهار ساعت اگه دیدید کاملا خودش رو گرفته برش می داریم و توی ظرف اصلی برش می گردونیم. این کار خیلی دقت لازم داره چون ژله اصلا نباید موقع بر گردوندن شکلش عوض بشه و آسیب ببینه، روش کار اینه که باید ظرف رو به صورت دمر روی قالب قرار بدیم و وقتی مطمئن شدیم که کاملا روی قالب پوشونده شده قالب و ظرف رو با هم بر عکس می کنیم. این طوری ژله سالم توی ظرفمون قرار می گیره. فقط چون جنس این قالب ها نرمه و خشک نیست، جا به جا کردنش خیلی سخته و ممکنه مایع ازش بیرون بریزه. پیشنهاد می کنم یه سینی زیرش بذارید و بعد به یخچال منتقلش کنید.
برای خوشمزه تر شدن ژله های تک رنگ، میتونیم از برش های کوچیک میوه ی هم طعم با ژله استفاده کنیم. به این ترتیب که برش ها رو کف ظرف می چینیم و بعد مایع ژله رو روی اون ها می ریزیم و توی یخچال می ذاریم. من این کار رو برای ژله انار و کیوی انجام دادم. طعمش فوق العاده است.
واقعا کار راحتیه و بعد از چند بار تمرین می تونید حسابی تو این کار ماهر بشید.

ژله ی چند رنگ

خوب حالا می خوایم یه مقدار ژله رو زیبا تر کنیم و از چند رنگ مختلف برای درست کردنش استفاده کنیم. با توجه به ظرفی که انتخاب می کنیم باید با یه نسبت مساوی پودر ها رو با هم ترکیب کنیم. من یه ژله ی سه رنگ رو مثال می زنم. ژله ی انار، پرتقال و موز که به ترتیب قرمز، نارنجی و زرد هستن. اگه از بستنی خوری متوسط استفاده می کنیم باید از هر کدوم نصف بسته توی ظرف بریزیم. به این ترتیب که اول توی یه کاسه ی گود نصف لیوان آب جوش می ریزیم. برای تخمین زدن این که نصف بسته چقدره باید کل پودر رو توی یه کاسه ی کوچیک بریزیم و بعد با یه قاشق غذا خوری محتویات ظرف رو به یه ظرف دیگه منتقل می کنیم و تعداد قاشق ها رو می شماریم. وقتی تمام پودر توی ظرف دوم مثلا با هشت قاشق ریخته شد، نصف پودر چهار قاشق می شه که به آب جوشی که آماده کردیم اضافه می کنین و نصف لیوان آب سرد هم می ریزیم و می ذاریم توی یخچال. اگه مثلا توی چهار ساعت ژله آماده می شه، ما بعد از دو ساعت درش میاریم و باز نصف ژله ی پرتقال رو که توی آب حل کردیم روی ژله می ریزیم و به یخچال برش می گردونیم و بعد از دو ساعت دوباره همین مراحل رو برای نصف ژله ی موز  انجام می دیم و صبر می کنیم تا کاملا آماده بشه. حالا ما یه ظرف ژله داریم که از سه لایه با رنگ های مختلف تشکیل شده. در آخر چند نکته رو اضافه می کنم.
اگه ظرف بزرگ تری انتخاب می کنید و می خواید تمام ژله رو یه جا درست کنید باید از هر رنگ یه بسته ی کامل مصرف کنید.
به ترکیب رنگ ها دقت کنید و همیشه اول رنگ های تیره رو درست کنید و هر چی بالا تر میاید رنگ ها رو به روشن شدن پیش برن. یه مثال دیگه زرد، سبز و آبی. موز یا آناناس، کیوی یا لیمو و بلوبری.
اگه دوست دارید رنگ های بیشتری استفاده کنید می تونید تو لایه ی وسطی پودر ژله ی آلوورا بریزید، چون وقتی درست می شه بی رنگه و وقتی کسی به ژله نگاه می کنه اون رو کاملا شفاف می بینه.
امیدوارم که از درست کردن انواع ژله لذت ببرید و اگه یکی دو بار نتیجه رضایت بخش نبود دل سرد نشید و مطمئن باشید که کاملا شدنیه.

۲۲ دیدگاه دربارهٔ «نابینایان و آشپزی، ژله ساده و چند رنگ»

سلام لیلا.
منم هزاران بار این پست رو میلااایکم.
من شیفته ژله هستم، بخصوص وقتی خنک و حتی با بستنی سرو بشه.
ژله یه دسر محبوب و دوست داشتنی برای تمام فصول هست.
ژله هایی برای تمام فصول خخخ، این میتون اسم یه فیلم باحال و دیدنی هم باشه.
ممنون از پست خوشمزه شما.

سلام پریسیما. من اطلاعاتم رو راجع به رنگ ها تجربی به دست اوردم. اگه رنگ ها مساوی ترکیب بشن مشکلی پیش نمیاد. با توجه به شناختی که توی این سه چهار ماه ازت پیدا کردم، مطمئنم خیلی عالی و بی نقص از پس این کار بر میای.

واقعا مرسی لیلا جوون خیلی آموزش خوبی بود من این که بخاطر داغی لیوان من از لیوان های دسته دار استفاده می کنم و برای سنجش میزان ژله یا آب میشه از پیمانه های مدرج استفاده کرد که نا بینا می تونه با حس زبری جاهایی که درجه داره متوجه میزانش بشه از شمردن با قاشق ساده تره

درود! همه میدونید که من بسیار تنبل تشریف دارم: پس باید در اردو ژله درست کنید و بنده به اتفاق بقیه ی تنبلها بخوریم و بخندیم، پس من در خدمتم برای تهیه ی بعضی از لوازم مانند: آب جوش و آب سرد و لیوان و قاشق و کاسه ی بزرگ یا سطل برای هم زدن مواد اصلی خوب یخچال و فریزر هم با من: دیگه چی لازم داریم؟ آهان سینی هم من میارم، اگه نشونی ظرفهای یکبار مصرف را هم بگویید میرم میخرم تا همه چیز برای بردن به اردو آماده بشه، پس پودر ژله را بخرید و بیارید، باور کنید که من پایه ام، حالا لطف کنید به مقدار کل شرکت کنندگان در اردو و برای سه روز مصرف پودر بخرید، راستی یه چیز دیگه پول مواد ژله را با اردو حساب نکنید و همگی مهمون جیبتون باشید!

سلام
خیییییییلی جالب بود
آموزشتون واقعا مناسب بود
من هزاران بار لایکش میکنم
یادمه بچه که بودم وقتی مادرم ژله درست میکرد بابا داداشم میرفتیم تکونش میدادیم میگفتیم ببینم زندست یا نه؟ خخخخخخخ
اگه تکون میخورد زنده بود و اگه دیگه خیلی سفت شده بود و به زور تکون میخورد میگفتی زنده نیست حححححح

سلام
آموزش خوشمزه ای بود از سه رنگ با آلوئه ورا خوشم اومد فکر میکنم رنگ بندی زیبایی داشته باشه. من اغلب یک عدد موز رو حلقه حلقه میکنم و همون اول روی ژله میچینم و با انگشت فشار میدم تا داخل ژله بشه ، البته حلقه های موز همون بالا میمونه ولی چون کمی با ژله آغشته میشه دیگه قهوه ای و بد رنگ نمیشه. پیروز باشید و سربلند

پاسخ دادن به لیلا عظیمی لغو پاسخ