آموزش آشپزی، طبخ فرنی به شیوه نابینایی

سلام و صد سلام
حتما توي اين روزها شاد و شنگول هستين ديگه.
عيد فطر و تعطيلات و احتمالا سفري چيزي و از طرفي هم پايان مذاكرات هسته اي و آثار دلچسبش.
من كه انگار حال و احوالم خوبه، اونقد كه سر ذوق اومدم يه فايل ضبط كنم و تقديم كنم به همه دوستان هم محله اي.
شيريني توافق هسته اي يا شيريني عيد فطر يا هر چي خواستيد حسابش كنين. آخه فايلم شيرينه. آموزش يه غذاي خوشمزه شيرين.
توضيحش اينه كه آموزش فرني هستش.
درسته آموزش فرني رو كه ميشه از كسي پرسيد يا توي سايتا خوند و درستش كرد ديگه.
اما من اومدم آموزشمو مناسب سازي كردم. يعني تمام تلاشم رو به كار گرفتم آموزشي بدم كه با استفاده از حواسي غير از بينايي بشه يه فرني خوب از آب در آورد.
فك كنم شنيدنش خالي از لطف نباشه.
البته نخواستم به كدبانو هاي محله جسارت بشه، اين يكي خيلي آسون بود كه من بلد بودم درستش كنم.
ديگه اينكه خواستم يه شروعي باشه واسه دختر پسراي كوچيكتر يا اونايي كه تا حالا آشپزي نكردن و اين ميتونه يه تمرين توأم با موفقيت باشه.
ديگه ….. ديگه …..
آهان، قسمت هاي اضافه رو از فايل حذف كردم تا به اينترنت شما رحم كرده باشم و وقت زيادي هم از شما گرفته نشه. پس زمان درست شدن غذا بيشتر از زمان فايل هست كه جاي نگراني نداره و اگه شروع كنين، خودتون لحظه عبور از خط پايان درست شدن غذا رو با كمك اطلاعاتي كه دادم كشف ميكنين.
اميدوارم اين فايل آموزشي، بتونه كمكي باشه براي كساني كه ميخوان به يه نابينا آموزش آشپزي بدن اما نميدونن چطوري.
پس:
• اگه فرزند نابينا داريد و تصميم گرفتيد بهش توي اين تابستون آشپزي ياد بديد، حتما دانلود كنيد
• اگه خواهر يا برادر يا يه دوست نابينا داريد كه با هم ديگه برنامه آموزش آشپزي گذاشتيد، حتما اين فايلو گوش بديد
• اگه خودتون نابينا هستيد و تا حالا سراغ آشپزي كردن نرفتيد، اينو از دست نديد.
• اگه ته آشپزيتون انواع و اقسام تخم مرغه به طوري كه وقتي تخم مرغو ميبينيد يه حس غم انگيزي بهتون دست ميده، اين بار واسه اينكه به تخم مرغ ثابت كنين كه خيلي هم بهش محتاج نيستيد و بلديد چيز هاي ديگه هم بپزيد و بخوريد، اينو دان كنيد، چندتا تخم مرغ هم از يخچال در بياريد بذاريد كنار گاز كه شاهد ماجرا باشن و شروع كنين به درست كردن فرني. آماده خوردن كه شد، باز فرني رو در حضور تخم مرغ ها ميل كنين و به به و چه چه هم يادتون نره. اينطوري غذاي وعده بعدتون هم خود به خود درست ميشه! آره تخم مرغا از شدت حرص و عصبانيت جلز ولز ميكنن و هيچي ديگه پخته ميشن و آماده خوردن.
خب، بگذريم، اين شما و اينم دانلود
به حجم ۲۵ MB
آموزش صوتی تهیه فرنی به روش نابینایی
و ببخشيد كه حجمشو كم نكردم، آخه كيفيت صدا ميامد پايين و ديگه آموزش هايي كه به كمك صدا داشتيم، قابل دسترسي نبود.
كامتون هميشه شيرين
خداحافظ تا بعد

درباره محب

صبح چهارمین روز امرداد 62 که به مشهد رسید، من نیز متولد شدم. از همان ماه های نخست زندگی پدر و مادرم کشف کردند که نابینایی همزاد من است. نخستین ماههای نوزده سالگیم که سپری می شد، برای تحصیل به تهران آمدم و این شهر که البته دو سال از دوران تحصیل ابتدایی را نیز در آن گذرانده بودم، خودش را در تقدیر من جای داد. و اینک در تهران زندگی می کنم، شهری که دوستش دارم. در دانشگاه های علامه طباطبایی و دانشگاه تهران دو مقطع کارشناسی و ارشد را گذرانده ام و برای ادامه دیگر انگیزه ندارم. چند سالی هست که استخدام آموزش و پرورشم. مثل خیلی های دیگر شب و روز و خواب و خوراکم اینترنت است؛ چیزی که بی آن نمی شود نفس کشید و نمی شود زندگی کرد. کافیه دیگه نه؟ نفسم بند اومد.
این نوشته در آموزش, آموزش های رایگان, رستوران محله نابینایان, صوتی ارسال و , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

46 پاسخ به آموزش آشپزی، طبخ فرنی به شیوه نابینایی

  1. 1
    رهگذر says:

    آفرین دختر…آفرین….

  2. 2
    رعد بارانی رعد بارانی says:

    سلااام . رععععد بزرگ مطلب شما رو پسندید . خیییلی خوبه که نبین ها به هم چیز میز یاد بدن .
    الان تازه شناس نومتو خوندم . چه خوب که در تهرووون بد بو و پر دود زندگانی میکنی .
    ای کاش ی روزکی شما رو ببینم دخمل خوبم .

    • 2.1
      محب says:

      درود به شما رعد بزرگ
      بله ما باید به هم دیگه چیز هایی رو که بلدیم یاد بدیم و از هم یاد بگیریم. گاهی وقتا بینا های دور و برمون خیلی با محبتن و خیلی دلشون میخواد به ما چیز یاد بدن ولی نمیدونن چطوری.
      والله من از رعد واقعی می ترسم به خصوص اگه رعدش رععععععد باشه ولی فک می کنم دیدار شما یه چیز دیگه باشه و جز خاطره و یه حس قشنگ چیز دیگه ای اونم از نوع ترس دیگه نباشه.
      مشتاق دیدارتون همکار عزیز.
      راستی همسر منم دبیر ادبیاته.
      زندگیتون شیرین مثل فرنی.

  3. 3
    عمو حسین says:

    درود بر خانم محب. به شما بعنوان اولین خانمی که جرأت کرده و آموزش صوتی تهیه کرده تبریک می گویم. امید که دیگر بانوان خوب و فهیم محله از این اقدام خوب و ارزنده ی شما یاد بگیرند و در آینده شاهد آموزشهای صوتی از طرف بانوان بیشتری باشیم.
    باز هم تبریک و باز هم تشکر بخاطر این آموزش مفید و کاربردی

    • 3.1
      محب says:

      سلام بر شما.
      البته من خیلی وقت نیست که توی محله هستم و دقیقا نمیدونم که آیا خانم دیگه ای هم توی محله آموزش صوتی گذاشته یا نه احتمالا شما بهتر میدونید ولی فک نمیکنم اینطوری باشه و صد البته هم خانم های محله خیلی با جرأت تر از این حرفا هستن.
      مرسی از نظرتون.

  4. 4
    سمانه says:

    سلام بر خانم محب گرامی بزرگوار واقعا تشکر از این پست با ارزشتون من گوش کردم خیلی عالی بود راستش بلد نبودم طریقه درست کردن فرنی رو که حالا خیلی خوشحالم یاد گرفتم خیلی دوست دارم این قبیل آموزش ها رو به خصوص که اگر صوتی هم باشن بازم از این کارها برای ما بکنید

    • 4.1
      محب says:

      سلام سمانه عزیزم
      امیدوارم برای شما و بقیه دوستان مفید باشه.
      بله صوتی بود چون یه نشونه ها و یه نکات صوتی داشت که اگه دوستان میشنیدن خیلی بهتر بود تا این که بخوام خودمو خفه کنم و بنویسمشون.
      مرسی از حضور ارزنده ات و بازم ممنون از نظرت

  5. 5
    ثنا says:

    سلام به خانم محب عزیز و دوست داران خوراکی های خوشمزه و همین طور شاد مثل ما
    بابا شما که خودتون کدبانوی حسابی هستین خوبه که بچه ها جاهای مختلف ازین آموزشهای نابینایی میذارن انشا الله بیشترم بشه
    من فکر کردم دو دقه ای آموزشو میخونم ولی میره توی صف دانلود و امید که به زودی بگوشمش ههه بسیار ممنون میتونم نشنیده بگم آموزش عالیی بود
    خانمای دیگه ای هم بودن که توی فضای مجازی آموزش صوتی دادن
    اتفاقاً من غذاهایی ممکنه آماده کنم که خیلی کار شاید داشته باشه ولی تخم مرغ رو خیلی کم پیش میاد درست درست کنم
    بیشتر یا خراب میشه یا اون طوری که بقیه درست میکنن نمیشه ولی اکثراً برا خودم قابل تحمل هست گاهی آب پز رو ترجیح میدم
    مثل دوران دبستانم که جوابهای سخت رو بلد بودم ولی خیلی آسوناشو یادم میرفت یا نمیفهمیدم
    نمیدونم چرا این قد عجیب

    • 5.1
      محب says:

      ثنای عزیزم سلام.
      مرسی که اومدی و مطلبو گذاشتی توی نوبت دانلود.
      امیدوارم گوشش بدی و حتما نظرات کدبانویی خودتو هم به من بگی.
      ثنا، این فرنی درست کردن اون آخرش یه قسمت خیلی خوشمزه داره که من دیگه روم نشد توی آموزش مطرحش کنم.
      اونم اون قسمت هست که وقتی ظرف ها رو از فرنی پر می کنی، یه کمش ته قابلمه میمونه و تو میمونی و اون فرنی ها که موندن و با انگشت خوردن و یه عالمه لذت.
      حالا یواشکی این رو این دفعه که فرنی درست کردی تست کن ببین چه حالی میده.
      شیرین کام باشی همیشه ایام.

  6. 6
    samaaneh says:

    سلام مهم! مرسی عزیز خیلی عالیه، خیلی. من تا حالا فرنی درست نکردم. حتما امتحان می‌کنم.

    • 6.1
      محب says:

      سمانه جان سلام بر تو.
      تو و اون سمانه یکی هستید آیا یا دو تا؟
      یعنی یک سمانه یه بار کامنت داده و مشکلی پیش اومده یا این که اون سمانه یه بار یه کامنت داده و تو الان یه کامنت دیگه.
      نمیدونم.
      به هر حال اگه شما دوتایید من دو تا تشکر می کنم از حضور هردوتاتون و اگه یکی هم هستید که مجدد تشکر میکنم از این یک حضور پررنگ
      من که فرنی خیلی دوست دارم.
      تو هم فردا شب امتحانش کن. آخرین شب ماه رمضونه دیگه. ببین تو هم عاشقش میشی مثل من یا نه.
      فقط یه کم دشمن جون وزنه که خب اشکالی نداره دیگه.

  7. 7
    سمانه says:

    سلام خانم محب من و اون سمانه خانم که نام کاربریشون لاتین هست یکی نیستیم دو تااییم من با نام کاربری فارسی و ایشون با نام کاربری لاتین البته با هم دوستیم خخخخ

    • 7.1
      samaaneh says:

      سلام سمانه جوووووون!!! بازم اشتباهی شدیم خخخخخ

      • 7.1.1
        محب says:

        سلام به سمانه و samaaneh.
        خانمای محترم، اذیت میکنینا!
        خب قربون هردوتاتون این همه اسم توی دنیا، مجبورین آیا؟
        نمیدونم چرا یاد یکی از دوستام افتادم .اسم یه بچهشو گذاشته امیر رضا و دومی رو گذاشته امیر علی. حالا اولی رو صدا میزنه امیر و دومی رو صدا میزنه علی.
        همیشه بهش میگم مجبور بودی؟
        این همه اسم توی دنیا؟
        خخخخخخخخخ خب دوست داشته دیگه.
        حالا شما هم یکی فینگلیشید و یکی هم فارسی.
        خخخخ خب دوست داشتید دیگه

  8. 8
    samaaneh says:

    نه عزیز، من سمانه فینگیلیشم!
    به‌به! چه با‌سلیقه! تا تهش گوش کردم، و اگه فردا آرد برنج گیرم بیاد حتما درست می‌کنم. آخه مادرم با نشاسته فرنی درست می‌کنن، ولی بین خودمون بمونه، من با آرد برنج بیشتر دوست دارم، یکی‌دو‌بار جایی خوردم…
    کاش بازم برامون ازین آموزشای خوب بذارید.
    دست گل‌تون درد نکنه

    • 8.1
      محب says:

      سلام گلم!
      من تا حالا با نشاسته درست نکردم. شاید اونم خوشمزه بشه ها!
      من فردا اونو درست میکنم.
      راستی samaaneh بین خودمون بمونه این آسون بود من آموزشش دادم، سختاش دیگه کار شماس. آبرومونو حفظ کنینا.
      انشا الله تا چند روز آینده یه آموزش واسه درست کردن یه غذای توپ بذارید کهههههههههه
      دلت شاد و لبت خندون.

      • 8.1.1
        samaaneh says:

        بله اونم خوب میشه. فقط یه فوت کوزه‌گری! با شکر و دارچین خیلی خوب جواب میده!
        نه، نه، اختیار دارید… شما قطعا، حد‌اقل از من یکی، خیلی بهترید!
        موفق باشید!

  9. 9

    سلام بر خانم محب.
    فرنی از اون غذاهایی هستش که من خیلی دوست دارم و بهش عشق میورزم.
    از شما برای آموزش آماده کردن این غذا بسیار متشکرم و امیدوارم که دوستان از این آموزش کمال استفاده رو ببرن.

    • 9.1
      محب says:

      جییییییغ
      سلااااااام عمو چشمه
      وقتی دو نفر عاشق یکی باشن چی میشه؟
      وقتی اون یکی، فرنی باشه چی میشه؟
      هیچی، مشکل جدی نمیشه، یه کم بیشتر می پزن که به هر دو عاشق برسه.
      مرسی از حضورتون توی این پست

  10. 10
    vahidemperatoor says:

    سلام خانم محب کارت درسته و خیلی خوب هم توضیح میدی سعی کن از این غذاهایی که میپزی حتماً آموزشهایی را تهیه کن بلکه ما هم یاد گرفتیم خخ موفق باشید.

    • 10.1
      محب says:

      سلام آقای امپراتور.

      شما یه راه حل ساده دیگه هم داری، میتونی یه کدبانو تهیه کنی که انواع این غذا های خوشمزه رو براتون بپزه و دیگه خودتون زحمت یادگیری نیفته گردنتون.
      مرسی از حضورتون.
      شاد باشید

  11. 11
    ‌آر‌تی‌مان says:

    درود بر همکار گرامی کار خیلی جالب شما را گوش دادم البته من بلد بودم هم با نشاسته هم با آرد برنج درست کردم البته زمان دانش جویی هر وقت فقیر بودم به جای شیر از آب استفاده میکردم عوضش درصد پودر یا نشاسته را کمی بالا میبردم

    • 11.1
      محب says:

      آرتیمان عزیز، سلام.
      بله دوران دانشجویی، سر تا پاش قشنگه و خاطره ست.
      راستی وقتی شما شیر رو حذف کنی و بجاش آب بریزی و اون طرف ماجرا هم به جای آرد برنج نشاسته باشه، دیگه داستان کلا عوض میشه. چیزی که درست میشه اسمش فرق میکنه. البته نمیدونم اسمش چی میشه.
      یه چیزی هم بگما:. من کلا خودمو درگیر این اسما و این بازیا نمیکنم. هر چی با هر چی بپزه خوبه. دلم نمیخواد واسه خودم محدودیت بذارم.
      من از این کار بیشتر هدف آموزشی داشتم، یعنی خواستم اولا چیزی که آموزش میدم خیلی ساده باشه تا کسی که برای اولین بار میخواد شروع کنه با پیچیدگی خاصی مواجه نشه. دوما دیدن توش خیلی نقش نداشته باشه و سوما بشه با کمک حس لامسه و شنیدن از پسش بر اومد.
      شما هم گویا معلمید و اگه این جوری باشه میدونید که تجربه اول چقدر در ایجاد انگیزه برای تجربه های بعدی و ایجاد حس مثبت چقدر در یادگیری های بعدی مؤثره.
      ولی کلا مرسی از شما و از همه اساتیدی که خودشون بلد بودن ولی اومدن، فایلو دان کردن و گوش کردن تا سهیم بشن در یه حرکت که همون انتقال تجربه به دیگران هست.

  12. 12
    فرشته نرگسی says:

    درود فراوون بر کدبانوی محله سرکار خانم محب عزیز! من گوش کردم و بسیار لذت بردم! من خیلی دوس دارم خلال بادوم هم بهش اضافه بشه! کی میشه اضافه کرد؟ مرسی از لطفتون! بی صبرانه منتظر آموزش های مفید بعدیتون هستم! مرسی

    • 12.1
      محب says:

      سلام بر فرشته محله.
      من نسبت به کدبانو بودن خیلی حس خوبی ندارم که حالا این جا، جای بحث در موردش نیست.
      فرشته جون من که گفتم خیلی چیزی بلد نیستم قربونت، حالا منم همراه تو میشینم تا یکی از کدبانو ها بیاد بگه کی میشه خلال بادامو اضافه کرد. من تا حالا خلال بادام نریختم توی فرنی ولی از هر گونه ابتکار همیشه استقبال می کنم.
      راستی آموزشای بعدی با شما دیگه. من زرنگ بودم آسونه رو گفتم، سختاش با شما.
      پیروز باشی.

  13. 13
    سیتا says:

    سلام بر خانم محب، خب خانم معلم ا.ونم با تجربه اونم آشپزی خب معلومه که چی درمیاد دیگه من که بعدا دانش میکنم امممما این جور پستها واقعا لازمه برای دوستان محله. با اجازه خانم معلم

  14. 14
    صد سال تنهایی says:

    با درود خدمت خانم محب و بقیه دوستان. از شما و آموزشتون کمال تشکر را دارم. راستش چند روز پیش برای اولین بار فرنی خوردم. یه سریال ۳۰۰ قسمتی ترکی از یکی از شبکه های ماهواره گوش میدادم صدف برای عایشه فرنی آورد که سرما خوردگیش خوب بشه. همون روز همه هوس فرنی کردند و من زیاد خوشم نیومد. غذای شیرین دوست ندارم آخههههه. امیدوارم از این دست آموزش ها رو باز هم از شما ببینیم. با سپاس
    شریعتی

    • 14.1
      محب says:

      hi صد سال شریعتی، no, صد سال تنهایی

      نخستین فرنی صد سال تنهایی، در پی هوس فرنی، حین دیدن سریال سیصد قسمتی، فرنی برای بدست آوردن دوباره سلامتی شخصیت فیلم، فرنی خوردن صد سال تنهایی و نپسندیدنش به دلیل دوست نداشتن غذاهای شیرین.
      سلیقه ست دیگه دوست عزیز.
      مرسی که هستید.
      وااااای پارس آوا چقد س س کرد.

  15. 15
    مسافر says:

    سلام خانم خانما خیلی ساده و البته با حوصله و خوب آموزش دادید, من قبلا چند بار فرنی درست کرده بودم ولی اول شیر را میگذاشتم جوش بیاد بعد شکر و آرد برنج مخلوط شده را کم کم بهش اضافه می کردم و هم می زدم که گوله نشه, این آموزش شما خیلی ساده تر هست حتما امتحانش می کنم البته من بادام خرد شده هم داخلش می ریختم, (مثل حریره که به کوچولوهامون می دیم). موفق باشی.

    • 15.1
      محب says:

      مسافر عزیز، خوش اومدی، سلام.
      مسافر جون اگه زحمتی نیست بگو بادامو کی میریزی توی فرنی که هم من یاد بگیرم و هم جواب فرشته محله هم که همین سؤالو داشت، داده بشه.
      سفرات بی خطر عزیزم.
      مرسی که این پستو گوش دادی و مرسی که نظر دادی.

  16. 16
    زهره خواجه says:

    سلام دست گلتون درد نکنه بابت این آموزش. میگم من یه خواهشی داشتم, میشه روش تهیه مسقطی رو هم بذارین؟ حالا چه با پودر آماده اش و چه خونگیش. هرچند ماه مبارک که تموم شد ولی به درد دسر میخوره. بازم ممنونم

  17. 17
    زهره خواجه says:

    بازم سلام. یه خواهش دیگه هم داشتم. اگه تجربه درست کردن کیک با استفاده از پودر های آماده بازاری رو هم دارید خیلی ممنون میشم روش تهیهش رو بذارید.

    • 17.1
      محب says:

      سلااااااااام زهره جون.
      ببینم تو در مورد من چی فکککککککک می کنی هاااااااا؟
      کیکو که اصلا درست نکردم و اون یکی هم خیلی درست نکردم. ولی خب میشه ضبط کرد ببینیم چطوری در میاد.
      زهره جوووونم، اشتباه نشه، من کدبانو نیستم. من همینجوری یه چیزایی میپزم.
      مرسی از حضور قشنگت.
      روش درست کردن کیکو یاد گرفتی، آموزششو توی محله بذار منم یاد بگیرم.
      bye.

  18. 18
    سمانه says:

    دوباره سلام این بار در جواب خانم خواجه باید بگم که من از اون پودر کیک های آماده کیک درست کردم فقط مشکلی که هست هر کدوم از برند ها یه دستور پخت برای درست شدن کیکشون نوشتن مثلا یکی دو تا تخم مرغ میخواد یکی چهار تا یکیش باید زرده و سفیده کاملا جدا بشه و جداگانه با همزن زده بشه ولی این آخری که درست کردم خیلی راحت بود تمام مواد رو باهم تو مخلوط کن ریختم و به هم زدم البته هر برندی که شما بخرید دستور تهیه اش روش هست دیگه بستگی داره شما چی خریده باشید

  19. 19

    سلام
    هورااااااا ممنون من خیلی اینغذا را دوست دارم حتما درست میکنم

  20. 20
    پریسیما says:

    سلام
    ممنون عزیزم
    فرنی رو زیاد دوست ندارم ولی سعی میکنم یادش بگیرم شاید یه روز مجبور بشم درستش کنم
    موفق باشی

  21. 21

    عاشق فرنیم و عاشق اینجور پست ها و پادکست ها که توی جامعه ی نابینایان فارسی، مثلش خیلی خیلی کم گیر مییاد، تازه اگه بیاد!
    ممنون که وقت گذاشتید و مطمئن باشید درست میکنم به همین زودی ها!
    راستی، ی چی بگم؟ هیچی. فعلا نمیگم تا واسه محله، سورپریز باشه.

  22. 22
    ملیسا says:

    شلالالااااامی،که،خوبی محب جووونم،میگم میسی از این آموزش بسیار مفید مفیدت،خب خلال بادام رو سعی کنید همون اوایل پختن فرنی بهش اضافه کنید که خوب بپزه،چون میدونید که خلال بادام یکمی سفت تشریف داره،لیلیلیلیییی،بووووٱووووس،خدافسی

  23. 23

    سلام.
    خیلی عالیه.
    باید از این پستها زیاد داشته باشیم.
    مرسی زیاد.

  24. 24
    مرجان says:

    با سلام خدمت شما واقعن ممنونم از این آموزش که تهیه فرنودی امیدوارم که باز هم ادامه داشته باشه خیلی عالی بود باز هم ممنون

  25. 25
    سجاد نبی لو says:

    سلام فقط بگم ممنون و تشکر عالی بود بهتر از این نمیشه امید که این آموزش ها زیاد بشه به نحوی که جرقه ای بزنه تو کله این مدیر مجتبی که یک بخش آشپزی ویژه نابینایان تو گوش کن بزنه که نیازی به سایت های دیگه نباشه واقعا مفید بود تشکر خانم محب

  26. 26

    سلام. نظر من مثل این که به خاطر اینترنت سرعت زغال سنگیم ثبت نشده.
    خیلی عالی کار کردید.
    ممنون.
    استفاده از صدا کلاً در آشپزی خیلی به درد ما می خوره واقعاً اگه ضبطش نمی کردید نمی شد چون اون قسمت که با قاشق کمی جدا می کنید و دوباره می ریزید تو قابلمه و کم کم صداش فرق می کنه دقیقاً باید شنیده می شد.
    در کل خسته نباشید و به دلیل بالا بردن انتظارات ما دوباره منتظر پست هایی از شما و به ویژه از این دست هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

twenty nine − = twenty eight