خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
طرز تهیه املت به روشی کاملاً نابینایی:

سلام دوستان.

بالاخره بعد از سپری شدن زمان زیادی کمی وقت پیدا کردم به سایت محبوب گوشکن و شما دوستان سر بزنم و از اون جایی که قول داده بودم تجربه ام رو از پختن اولین املت به صورت یک پست منتشر کنم حالا به این وعده وفا می کنم؛ امید که مقبول افتد.

من در پختن غذا های یک قسمتی چنان که در یکی از شبنشینی ها گفتم مشکل چندانی ندارم و مسأله جدی من تا هفته پیش غذا هایی که با چند ماده خوراکی طبخ میشن بوده و الآن نه این که کامل حل شده باشه ولی در حال تکمیله و کم کم آشپز ماهری خواهم شد. خخخخ

از اون جایی که پنج شنبه شب ها و جمعه ها به طور کامل غذاخوری اغلب دانشگاه ها تعطیل هستند و همیشه نمیشه از فست فود ها و غذا های حاضری استفاده کرد هم به خاطر سلامتی و هم از لحاظ اقتصادی دانشجویان مجبورند پختن برخی غذا ها رو که خرج زیادی هم بر نمی داره یاد بگیرند و نابینایانی که در خوابگاه های دانشجویی زندگی می کنند نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

من برای شروع کار روش پختن املت رو که چند باری تا حالا پیش اومده بپزمش این جا میذارم؛ با این امید که بقیه دوستان هم تجربه هایی از این دست رو با ما به اشتراک بگذارند.

برای پختن املت بسته به این که برای چند نفر قراره پخته بشه و همین طور کوچک یا بزرگ بودن گوجه ها و حتی در بعضی موارد تخم مرغ ها تعداد گوجه ها و تخم مرغ ها فرق می کنه ولی اگر گوجه ها متوسط باشند برای یک نفر که اشتهای خوبی هم داره سه تا گوجه و یک یا دو عدد تخم مرغ کافیه؛ من چون ترجیح میدم تخم مرغ زیاد استفاده نکنم اگر برای یک نفر که خودم باشم قرار باشه املت درست کنم یک تخم مرغ بیشتر استفاده نمی کنم.

ما نابینایان قبل از این که شروع کنیم هر غذایی رو بپزیم باید اول ظرف های مورد نیاز برای طبخ اون غذا رو آماده کنیم و جلوی دستمون داشته باشیم تا موقع پختن دیگه استرس و نگرانی این که الآن فلان ظرفم شسته است یا نه یا این که اگه برم الآن ظرفم رو آماده کنم آیا گوجه هام نمی سوزند رو نداشته باشیم.

برای پختن املت یک کاسه و یک بشقاب و یک ماهیتابه و یک چاقو و یک قاشق نیاز داریم و البته یک یا دو عدد تخم مرغ و سه عدد گوجه فرنگی متوسط.

اول گوجه هامون رو با آب می شوییم و اگر دوست داشتیم پوستشون رو هم می گیریم که البته من خودم پوستشون رو نمی گیرم.

بعد از این که گوجه ها رو شستیم در بشقابی که قبلاً آماده کردیم خُردشون می کنیم به این شکل که یک گوجه بر می داریم و با چاقو نصفش می کنیم و بعد اون نصفه رو باز نصف می کنیم و به قدری که حس می کنیم مناسبه به تکه های کوچک تقسیمش می کنیم اون وقت نصفه دیگه گوجه رو هم مثل قبلی خُرد می کنیم و بعد هم گوجه های بعدی رو خُرد می کنیم.

شاید در ابتدا این کار کمی طول بکشه ولی چند بار که گوجه ها رو خُرد کردیم دستمون تند میشه و می تونیم در مدت کمتری این کارو انجام بدیم.

وقتی گوجه های دلخواهمون رو خُرد کردیم نوبت می رسه به تخم مرغ هامون که باید بشکنیمشون.

چون آشپزخونه های اغلب خوابگاه های دانشجویی در روز های تعطیل بسیار شلوغ میشه پیشنهاد می کنم دوستانی که در شرایطی مثل من هستند تمام کار های مقدماتی املت یا هر غذایی که میخوان بپزند رو در اتاقشون انجام بدن تا اگه دفعات اولشون هست که میخوان آشپزی کنند هم در شلوغی دست و پاشون رو گم نکنند و هم به دلیل اشتباهات احتمالی در خُرد کردن گوجه ها یا شکستن تخم مرغ ها مورد توجه و احتمالاً ترحم دانشجو های دیگه قرار نگیرند.

رسیده بودیم به تخم مرغ ها؛ برای شکستن تخم مرغ ها افراد بینا معمولاً یک تخم مرغ بر می دارند و با ضربه ای به اجاق گاز شکافی در اون ایجاد می کنند و بعد محتویاتش رو در ماهیتابه می ریزند؛ ما نابینایان بهتره از روش دیگه ای استفاده کنیم که احتمال اشتباه کمتری در اون وجود داشته باشه؛ راهی که من از بعضی دوستان نابینام که در آشپزی میشه گفت کارکشته هستند پرسیدم اینه که یک عدد تخم مرغ رو در دست چپمون بگیریم و قاشقی هم در دست راستمون؛ اون وقت خیلی آروم با قاشق به تخم مرغ ضربه بزنیم که در حقیقت ضربه زدن نیست و فقط یک فشار اندکی به تخم مرغ وارد می کنیم؛ وقتی از راه صدا فهمیدیم در تخم مرغ شکافی ایجاد شده با دو انگشت شَست که زیر تخم مرغ قرار میدیم و دو انگشت اشاره که روی تخم مرغ قرار می گیرند دو طرف تخم مرغ رو از هم جدا می کنیم و محتویات داخلش رو در کاسه ای که از قبل آماده کرده بودیم می ریزیم. این کار هم در دفعات اول ممکنه با خطا هایی رو به رو بشه که با چند بار تکرار مشکل حل خواهد شد.

تخم مرغ های بعدی رو هم به همین شکل در کاسه می شکنیم و بعد هم با قاشق خوب همشون می زنیم تا حالت یکنواختی به خودشون بگیرند به گونه ای که وقتی قاشق رو درون کاسه حرکت میدیم گلوله گلوله هایی که در حقیقت همون زرده های تخم مرغ هستند دیگه حس نشن.

بعد میریم سراغ ریختن روغن در ماهیتابه؛ از اون جا که اکثراً از روغن های مایع برای غذا های سرخ کردنی استفاده میشه ما هم سر و کارمون در اغلب غذا های دانشجویی با روغن مایع هست؛ در بطری روغن رو باز می کنیم و در حالی که دستمون رو که خالیه زیر بطری درون ماهیتابه می گیریم کمی بطری رو خم می کنیم و با دست اندازه می گیریم تا بفهمیم چه قدر روغن ریختیم؛ برای درست کردن املت همین که کف ماهیتابه مون چرب بشه نه به اندازه ای که روغن درون ماهیتابه مثل آب حرکت کنه کافیه؛ در کل من غذا های کم روغن رو بیشتر می پسندم از طرفی هم چون گوجه ها آبدار هستند مشکلی مثل چسبیدن غذا به کف ماهیتابه مون هم پیش نخواهد اومد.

از اون جایی که کار های آشپزی معمولاً تجربی هستند این کار هم یعنی ریختن روغن درون ماهیتابه حل نمیشه مگر با تکرار و تمرین.

تا این جا تمام کار ها در اتاق انجام شده و از حالا به بعد باید راهی آشپزخونه بشیم.

کاسه محتوی تخم مرغ ها و بشقابی که گوجه های خُرد شده داخلش هستند و ماهیتابه ای که درش روغن ریختیم و یک قاشق رو به همراه یک دستگیره و کبریت یا فندک به آشپزخونه می بریم.

از اون جا که اغلب اجاق گاز های آشپزخونه های خوابگاه ها خودشون فندک ندارند که با فشردنش روشنشون کنیم نیاز به کبریت یا فندک داریم که من فندک رو ترجیح میدم.

کاسه و بشقابمون رو روی اوپن آشپزخونه میذاریم و جاش رو هم به خاطر می سپاریم. با ماهیتابه حاوی روغن به سراغ اجاق گازی که خالیه و روش ظرف غذایی نیست میریم؛ بهتره قبل از عزیمت به آشپزخونه اول در طبقات مختلف خوابگاهمون اجاق گاز خالی پیدا کنیم و بعد با سپردن این که این جا رو برای من نگه دار به یکی از کسانی که در اون جا مشغول آشپزی هستند به اتاقمون برگردیم و ظرف های مورد نیازمون رو بیاریم آشپزخونه مورد نظرمون.

متأسفانه از اون جایی که در خوابگاه ها اجازه نمیدن خودمون در اتاق هامون از اجاق گاز های کوچک استفاده کنیم و روز های تعطیل هم به عنوان مثال ظهرها از ساعت یازده تا سه بعد از ظهر آشپزخونه ها شلوغ میشن راه دیگه ای جز اونی که در بالا نوشتم نداریم.

میریم سراغ ادامه کارمون. قبل از این که اجاق گاز رو روشن کنیم اول ماهیتابه مون رو دقیق روی شعله خاموش تنظیم می کنیم به طوری که دایره شعله دقیقاً در وسط ماهیتابه قرار بگیره بعد پیچ اجاق گاز رو باز می کنیم و با فندک یا کبریت اون رو روشن می کنیم. شعله رو در همون ابتدا کم می کنیم و تا آخر هم با همین شعله کم آشپزیمون رو ادامه میدیم. در کل من به این نتیجه رسیدم برای پختن بیشتر غذا ها شعله کم و بردباری در هنگام طبخ به خوشمزه تر شدن اون ها کمک شایانی می کنه.

بعد از روشن کردن اجاق گاز و تنظیم شعله کم برای اون کم کم صدای روغنمون در میاد و جیلیز جیلیزش رو می تونیم به طور وضوح بشنویم؛ برای این که روغنمون یکنواخت داغ بشه آروم آروم با قاشق حین جیلییز جیلیز کردن همش می زنیم و این کار رو هم تا وقتی صدای روغنمون قطع بشه ادامه میدیم.

وقتی صدای روغنمون که به معنای داغ شدن کامل اون هست قطع شد بشقاب حاوی گوجه ها رو از روی اوپن بر می داریم و کم کم گوجه ها رو درون ماهیتابه می ریزیم و هم می زنیم؛ چون گوجه ها آبدار هستند سر و صدای زیادی رو خواهیم شنید که نباید نگران بشیم و باید با حفظ آرامش بقیه گوجه ها رو درون ماهیتابه خالی کنیم؛ خیلی که از سر و صدای گوجه ها ترسیدیم می تونیم اجاق گازمون رو خاموش کنیم و با فراغ بال گوجه ها رو در ماهیتابه بریزیم و همشون بزنیم بعد دوباره زیرش رو روشن کنیم.

وقتی عملیات ریختن گوجه ها درون ماهیتابه به هر شکلی که خواستیم –چه با خاموش کردن اجاق و چه بدون خاموش کردن- تموم شد هر دو سه دقیقه ای گوجه ها رو هم می زنیم تا به طور یکنواخت پخته بشن.

برای این که بفهمیم گوجه هامون کاملاً پخته شدند و آبشون هم تموم شده دوتا راه داریم: یکی بوی گوجه ها که چون معمولاً هم زمان با ما دیگران در آشپزخونه های خوابگاه ها مشغول پخت و پز انواع غذا ها هستند واقعاً سخته بین اون همه بوی مختلف، بوی گوجه های خودمون رو تشخیص بدیم و راه دوم هم که کاربرد بیشتری داره اینه که با پشت قاشقمون به گوجه ها بزنیم و وقتی فهمیدیم دیگه اون سفتی قبل رو ندارند و کاملاً نرم شدند به پخته بودنشون پی می بریم.

بعد از پخته شدن گوجه ها که مهم ترین قسمت املت هم همین بخشه باید تخم مرغ ها رو اضافه کنیم؛ به این علت این بخش از همه اش مهم تره چون گوجه هامون اگه درست پخته نشده باشند املت آبداری رو تجربه خواهیم کرد که مطلوب ذائقه خیلی ها نیست.

تخم مرغ ها رو هم کم کم اضافه می کنیم و با قاشق آروم آروم همشون می زنیم؛ چون هم روغن کاملاً داغ شده و هم گوجه ها درست و حسابی پخته شدند مدت زیادی لازم نیست که تخم مرغ ها پخته بشن و تقریباً چهار دقیقه بعد از این که به گوجه ها اضافه شون کردیم و خوب همشون زدیم املت آماده است.

پاورقی:

  1. نمک و فلفل به میزان لازم بعد از این که گوجه ها رو درون ماهیتابه ریختیم می تونیم اضافه کنیم هم چنین قارچ یا فلفل دلمه هم اگر بخوایم اضافه کنیم باید حتماً بعد از ریختن گوجه ها درون ماهیتابه باشه.
  2. برای پختن املت می تونید به جای این که گوجه هاتون رو خُرد کنید اون ها رو رنده کنید و درون ماهیتابه بریزید و یا اگر وقت زیادی نداشتید می تونید املت قهوه خونه ای درست کنید یعنی به جای گوجه از رُبِ گوجه استفاده کنید که خیلی سریع املتتون آماده بشه.
  3. تشکر ویژه ای دارم از خانم ها رعد و رهگذر که در پختن اولین املت راهنمایی های سازنده ای به من ارائه دادند و همین طور از دلگرمی های شهروز و دیگر دوستان در شبنشینی.

از دوستان دیگه که به قول معروف دستی بر آتش دارند خواهش می کنم اشکالات من رو گوشزد کنند که باعث بالا رفتن توانمندی بیشتر همه مون بشه و همین طور مجدداً ازشون میخوام تجربه های آشپزیشون رو بیشتر از پیش در اختیار ما و سایر دوستان قرار بدن.

۴۵ دیدگاه دربارهٔ «طرز تهیه املت به روشی کاملاً نابینایی:»

سلام به شما.
بسیار خوب توضیح دادین. حتی ابتدایی ترین کارها نظیر خورد کردن گوجه رو هم نوشتین.
البته من خودم برای املت از پیازداغ هم استفاده میکنم یعنی قبل از ریختن گوجه و تخم مرغ ابتدا یک عدد پیاز نسبتا بزرگ رو در ابعاد کوچک خورد میکنم و بعد از گرفتن پیاز داغ گوجه و سپس تخم مرغ رو اضافه میکنم.
فکر کنم روش شکستن تخم مرغ من مثل بیناها هست یعنی منم برای شکستن تخم مرغ اونو به اجاق گاز میزنم.
ولی روش شما به نظرم کار رو سریع تر میکنه.
سپاس از توضیحات کاملتون
شاد و پیروز باشید

سلام بر خانم بشارت.
پیاز داغ رو هنوز خوب یاد نگرفتم درست کنم و راستش کلاً فراموش کردم این جا هم بنویسم.
بله چه بخوایم پوست گوجه رو بگیریم و چه نه در هر حال قسمت سفت تهش رو حتماً باید با نوک چاقو در بیاریم ممنون که تذکر بسیار بجایی دادید.

سلام حسین عالی بود. فقط یه چیزی. داداش من گوجه دوست ندارم، لطفا واسه من یه املت قهوه خونه ای مشتی بزن با رب و فلفل زیاد، یاد قهوه خونه حسن تو جمالزاده به خیر، الان هوس یه املت فلفلی تند قهوه خونه ای کردم با بربری داغ.

به هر کسی فکر میکردم صاحب این پست باشه جز شما!! ولی خیلی خوب توضیح دادین, منم میخواستم رنده کردن رو بگم که خودتون گفتین, راستی میشه گوجه یا رب رو داخل تخم مرغ خام ریخت و سبزی خشک نمک یا هر چیز دیگه ای که تمایل داریم رو اضافه کنیم, البته این کاملا سلیقه ایه و بیشتر به تسریع در آشپزی و راحتتر شدنش کمک میکنه, اگه مهارت پیدا کنید میشه تخم مرغ رو به لبه ی ماهیتابه هم زد و سریع محتویاتشو خالی کنید, ولی سخته بین اون همه شلوغی! خدا صبرتون بده, برای روغن هم میشه از استکانی چیزی استفاده کرد, مایع سنج هم میگن هست من ندیدم, کلا آشپزی صبر و حوصله میخواد,

سلام
خوب و دقیق توضیح دادید
اگه فقط به املت اتکا نکنید آشپز قابلی میشید.
حالا توصیه های من:
اگه پیاز و سیر و فلفل دلمه ای رو هم به گوجه و تخم مرغ املتتون اضافه کنید خوشمزه تر میشه
یعنی بعد از ریختن روغن پیازی که قبلا خُردش کردید رو بریزید و تفت بدید بعد از تفت دادن پیاز, گوجه رو اضافه کنید فلفل دلمه ای رو میتونید در اوایل کار بعد از ریختن گوجه بریزید و میتونید کمی مونده به آخر کار پختِ گوجه اضافه کنید
این بستگی به خودتون داره که دوست دارید فلفل زیاد بپزه یا کم
بعد هم که تخم مرغ رو اضافه میکنید
سیر رو خودم دوست ندارم و نگفتمش خخخ
اونم میتونید قبل از ریختن گوجه با پیاز تفتش بدید.
یه چیزی هم بگم که آشپزی اصول چندان ثابتی نداره شما میتونید توی آشپزی ابتکار داشته باشید
مثلا قارچ یا گوشت چرخ کرده رو به مواد املتتون اضافه کنید
هر بار با یه روش بپزید و بعد از اینکه از یکیش خوشتون اومد اونو بهبودش بدید.
ببخشید طولانی شد
در ضمن از حضور مجددتون بعد از مدتها خوشحال شدم.

یه چیزم درباره تخم مرغ بگم
ببینید اون روش شما کاملا خوب و نابیناییه اما ما باید به شکل و قیافه ی غذا هم اهمیت بدیم توی املت وقتی تخم مرغ رو اون جوری هم میزنید شکل خوبی پیدا نمیکنه
به نظر من عادت کنید که تخم مرغ رو همونجا روی ماهیتابه بشکنید و وقتی اضافه کردید همش نزنید تا سفیدیها کاملا بپزن
البته این کاملا سلیقه ای هستش و بعضیها روش شما رو بیشتر میپسندن.
من از روغن مایع استفاده نمیکنم و برای نابیناها روغن جامد رو ترجیح میدم چون کاملا راحت میشه اندازه شو به دس آورد.

درود بر حسین آقای گل! خیلی خوبه آفرین. فقط همون‌طور که سارا جان گفتن حتما ته گوجه‌هارو بگیر!البته من خودم تو خوابگاه یه پلو‌پز کوچیک داشتم که واقعا کار راه می‌انداخت. بابا آفرین! خیلی هنر میخواد تا با اون گازای خوابگاه و شلوغی آشپزخونه پا به پای بقیه آشپزی کنی خخخ!
راستی من واسه املت گوجه‌هارو رنده می‌زنم، این‌جوری پوستشم جدا میشه.
ولی روش تخم‌مرغ شکستنت خیلی خوب بود مرسی!

حسین خان ه نازنین همانطوریکه خانم بشارت فرمودند بهتر آنست که که پیاز داغ هم استفاده گردد دوستان میتوانند از پیاز داغهای آماده استفاده کنند در ضمن من اکثر مواقع از شعله پخش کن استفاده میکنم کمی هم ربقبل از اینکه تخم مرغ را اضافه کنیم وفرصت دهیم که رب کاملا سرخ شود البته خانمها باید بیایند وتوضیح دهند

سلام بر حسین خان آگاهی.
بابا تو هم که از خودمونی که خخخ.
منم املت رو دوست دارم، البته به سبکی که سارا اشاره کرد، یعنی با پیاز سرخ شده، البته کلا با پیاز، نه چیز دیگه ای.
خب اگه ادویه هم داشته باشه خوبه، ولی فلفل دلمه ای و سیر، وای وای وای، یه جوری شدم از اسم سیر، اینا رو داشته باشه من که نمیخورم، از حالا گفته باشم.
ممنونم حسین جون که منو از چند وعده گشنگی در سال نجات دادی.
عاااالی بود..

سلام. بله دیگه ما هم از شماییم و شما نیز از مایید خخخخخخ
پیاز رو خیلی موافقم سیر رو در املت امتحان نکردم ولی همراه بادمجون که در میرزاقاسمی به فراوانی سیر هست خیلی خوشمزه است.
فلفل دلمه ای رو هم من خام ترجیح میدم.

سلام به دوستان.
به نظر من املت بدون پیاز داغ خوشمزه نمیشه.من برای املت پیاز را هم رنده میکنم گوجه را هم همینطور.اینجوری هم املت خوشمزه میشه و هم زود سرخ میشه البته پیاز.
من هم با روغن مایع و هم جامد کار میکنم چون از پیمانه استفاده میکنم و این اندازه ی روغن به مرور زمان دست آدم میاد و دیگه مشکلی نداره.کامنت پریسیما را هم لایک میکنم.
پیاز توی غذای ایرانی خیلی مهم هستش فکر میکنم یه جور مکمل هستش.البته هستن کسایی که کلا پیاز پخته دوست ندارن و این جای خود داره.

سلام ,
بسیار پست خوش مزه ای بود , مخصوصا الان که گرسنه هم هم هستم و املت لازم .
باید املت خور باشی تا حرفه ای بشی . همون طور که دیدیم خیلی با مذاق های متفاوت طبخ میشه که با آزمون و خطا باید دست تون بیاد .
اول بگم میشه بطری روغن مایع مون رو اگه با این روغن میخوایم طبخ کنیم , میشه کارهای زیادی برای اندازه گیری اون انجام داد . یک سوراخ ریز روی درب این بطری ها یا اینکه اگر بگیم که با سه دور پیچاندن درب کامل باز میشه , ما میتونیم با نیم دور چرخاندن کاری کنیم تا به صورت قطره قطره از درب خارج شود , که میشه با در نظر گرفتن زمان ] مقدارش به دست تون بیاد . و زیاد نریزید . در ضمن مراقب باشید بیش از نیم دور درب رو باز نکنید که امکان فاجعه هست . اونم از نوع زیست محیطی اش . خخخ
یک چیز دیگه هم به نظرم روغن رو میشه زیاد داغ نکرد . چون با ریختن کمی آب به داخل روغن داغ باعث پریدن روغن به بیرون از ماهی تابه میشه که خطرناک هست . میشه برای جلوگیری از چسبیدن , کمی نمک به روغن اضافه کرد که خیلی موثره . میشه گوجه فرنگی رو که خیلی آب داره با کمی روغن گذاشت تا در شعله ملایم آب بندازه و مانند درست کردن رب گوجه با گذاشتن درپوش برای ممانعت از تبخیر نشدن و هم چنین به قولی بخار پز شدن گوجه استفاده کرد که میتونه درب یک قابلمه یا یک سینی هم باشه . هیچ کس املت خشک دوست نداره و همین طور کسانی هستند که فقط زرده یا از سفیده تخم مرغ استفاده میکنند که بیشتر بینا ها هستند که اگه مهمونی دارید سفارش میکنم تخم مرغ ها رو قاطی نکنید یا بپرسید .
اگه مثل من دست و پا چلفتی باشید باید بگم چند تخم مرغ یدکی هم نیاز دارید تا گوجه خالی میل نکنید خخخ
تخم مرغ رو در آخرین لحظه به املت اضافه کنید چون به سرعت میپزه . باز هم میتونید بنا بر سلیقه یا تخم مرغ رو در وسط گوجه ها بدون دست کاری ریخت یا سفیده اون رو در تمام ماهی تابه پخش کرد و اون رو از اجاق برداشت .
دوستان شاید بگند من تو خوابگاه برای یک نفر قصد املت پختن دارم ولی آشپزی برای نابینا میتونه کنجکاوی خیلی ها رو تحریک کنه که ببینند نتیجه چی از آب در میاد , که سفارش میکنم با تمرین بیشتر سعی کنید مثل همه درست کنید .
تفت دادن پیاز در ابتدا با کمی زردچوبه و فلفل سیاه هم که صد در هزار …
راستی شستن دست ها و به خصوص داشتن خلوص نیت هم ضروریه خخخ
جای ما رو هم خالی کنید تک خوری خوب نیست . ایشاالاه هیچ وقت مثل من گرسنه نمونید . موفق باشید .

توی کامنت قبلی لایک رو لابک تایپ کرده بودم . چون با گوشی خیلی ریز نوشته میشه و تفاوت ی و ب که فقط یک نقطس قابل رویت نمی باشد خخخ چه خنده دار گفتم قابل رویت هاهاها
برای املت بیا اینی که من میگم گوش بگیر . مقدار گوجه ای که دوست داری رنده کن و بریز توی تابه . زیر اجاقو روشن کن . بعد از روشن کردن روغنو بریز . همه گوجه تفت داده میشه و هم آروووم آروووم آبش چیده و بخار میشه . بعد از چند دقیقه فلفل دلمه ای و قارچ و سبزیجاتی که میخواهید اضافه کنید .
ادویه لازم رو میزنید و بعد از اینکه مطمئن شدید که گوجه هیچ آبی نداره بهش تخم مرغا رو اضافه کنید .
اینم ی املت یونانی نوش جان .
من سبزی دلمه بهش اضافه میکنم . اگه سبزی دلمه نداشتید کمی ترخون و نعنای خشک بهش اضافه کنید .

ممنون این هم روش خوبی به نظر میاد که حس می کنم برای نابینایان مخصوصاً ما در آشپزخونه های شلوغمون بهترین روش باشه.
سبزی دلمه متأسفانه نداریم اگه منظورتون برگ مو هست اگر هم چیز دیگه ای هست من نمی دونم اگه میشه توضیح بدین سبزی دلمه چیست؟

کاشکی از خدا چیز دیگه ای می خواستم خدا یا سیر شدم . این اینترنت هم خیلی خوبه هاها . میشه توش آبروریزی راه انداخت تا به حداقل حقوق خدا دادیمون برسیم دیگه ها ها ها . باید بگم من که گرسنه میشم خون جلو چشم های قدیممو میگیره و هیچی نمی فهمم . آخیییش .
راستی خیلی داغ کردن روغن رو در ابتدا قبل از ریختن گوجه فرنگی ها به خاطر داشتن آب و پریدن روغن به بیرون هشدار میدم و توصیه میکنم یک درب قابلمه با شعله کم خیلی کمک میکنه هم اینکه شما هول نمیشید و دست و پا گم نمی کنید و با خیال راحت کار میکنید و دیگه اینکه جلوگیری میکنه از افتادن اشیا ناخواسته درون املت نازنین تون .
من زیاد تو قهوه خونه صبحونه خوردم و همیشه هم املت ولی خیلی از املت هاش بیشتر از گوجه فرنگی به من چسبید .
آشپز املت پز و داشتن نون بربری داغ میتونه دلایلش باشه . من نه سربازی رفتم و نه خوابگاه ولی میدونم تخم مرغ خیلی در سبد غذای این قشر زحمت کش فردا نقش داره . توصیه میکنم زیاده روی نباشه که برای کبد میتونه مضر باشه البته زیادش ولی روزی یک دانه , نیازه .
در ضمن یه تنوعی هم بدید دیگه یه روز تخم مرغ رو با نون لواش به خورید و روز دیگه از هفته با نون سنگک و اخر هفته هم با بربری … به این میگن تنوع نوین .
به دل نگیرید وقتی فارغ التحصیل شدید میایید به ما ریاست میکنید , عوضش در میاد .

درود بر حسین
البته باید گوجه را اول از همه و قبل از ریختن روغن بریزیم تا آب آن بخار شود و سپس روغن و البته افرادی که با ریختن روغن مشکل دارند می توانند از کره استفاده کنند .
پیاز را نیز باید خرد کرد و اگر رنده شود آبکی می شود

من از فلفل دلمه ای خصوصا پخته متنفرم. نریزیا! عالی توضیح داده بودی حسین جون. دیروز داشتم همبر سرخ میکردم هرکاری میکردم نمیتونستم با قاشق چوبیم برشگردونم تا اون طرفش پخته بشه. خواستم با نوک انگشتم برش گردونم که چون روغن زیاد ریخته بودم چنان نوک انگشتمو سرخ کردم که هوس خوردنش به سرم زد. خخخ! میسوزه. ماماااااننن!
من یکی توی برگردوندن مشکل دارم و یکی توی میزان روغن. خانوم جوادیان میگفت ی چیزی به اسم روان‌ریز هست واسه روغن من که پیدا نکردم. میخوام ی قوطی آب‌پاش که مال آرایشگر ها هست بخرم روغن بریزم توش که باهاش دو سه تا فیس بزنم توی تابه جونم راحت بشه.

سلام. آبپاش خیلی خیلی بامزه به نظر میاد باهاش اگه روغنم بریزی که دیگه نور علی نور میشه.
من هم در سرخ کردنی هایی که قراره برشون گردونیم که البته تمام سرخ کردنی ها تقریباً این طوری هستند مشکل دارم ولی مسأله ریختن روغن و میزانش باید جدی تر روش فکر کنیم و یه روش اساسی پیدا کنیم براش.
ممنون که هستی.

سلام به جناب آگاهی
املت خوشمزه ای بود ما که سیر شدیم امیدوارم شما هم از آشپزی لذت ببرین
اما در مورد قاشقِ چوبی و همبرگرِ جناب مدیر، اولا بهتره همبرگر رو همون اول از وسط نصف کنین تا وسطش هم پخته بشه مگه اینکه بخواین برای مهمون سِرو کنین که سالم باشه دوم بهتره از قاشق استیل برای برگردوندن کتلت یا همبر استفاده کنین چون مناسب تره یعنی قاشق چوبی کاربردش در هم زدن پیاز یا مثلا سیب زمینی داخل ماهیتابه ی تفلون هست که میخوایم تفلون صدمه نبینه از چوبی استفاده میشه
سوم برای ریختن روغن ، حتما اصفهان ی بازاری مخصوص وسایل آزمایشگاهی داره در بطریهای مخصوص آزمایشات شیمی یک همچین بطری شیشه ای درداری هست
( یک کم بزرگتر از شیشه های شربت سرماخوردگی)که برای روغن مناسبه و تقریبا روغن رو قطره ای میریزه و آقای سامان گلریز هم وقتی آشپزی میکنن و با روغن کم غذا رو سرخ میکنن ی همچین وسیله ای دارن…همیشه سربلند باشین جناب آگاهی و آقای خادمی

نکته : واسه پوست کندن گوجه میشه اونا رو ۵ دقیقه تو آب جوش انداخت بعد به راحتی پوستشون جدا میشه
نکته ۲ : ریختن مقداری برگ سبزی های معطر مثل ترخون و همچنین پنیر پیتزا کمی قبل از پایین آوردن غذا از روی گاز بهش عطر دلپذیری می ده و مزه ی بهتری
نکته ی ۳ : همیشه در اندازه ی املت شما نصف استکان روغن می تونه کافی باشه
نکته ۴: وقتی خواستین تخم مرغ اضافه کنین حتما شعله رو کم و بعد اضافه کردن تخم مرغ درب ماهیتابه رو تا نیمه بذارین تا تخم مرغ ها کامل پخته بشن و مزه ی بهتری هم پیدا کنن (همینجاست که چند برگ سبزی معطر و اگه داشتیم پنیر پیتزا رو اضافه می کنیم )
موفق باشین

ممنون از روش های عالی که پیشنهاد دادید
یک روش هم برای موقعی که میخوایم تخم مرغ اضافه کنیم اینه که گاز رو خاموش کنیم و بعد تخم مرغ ها رو اضافه کنیم و دوباره روشنش کنیم من خیلی این روش رو نمی پسندم ولی چون بعضی از دوستام امتحان کردند و راضی هم بودند این جا گفتمش.

درود مجدد به شما.
یه نکته در مورد سرخ کردن به نظرم رسید گفتم با دوستان به اشتراک بذارم چون توی کامنت ها خوندم که شما و مدیر ارشد، آقای خادمی بهش اشاره فرمودید.
من خودم برای برگردوندن غذاهای سرخ کردنی از انبر ژله ای استفاده میکنم.
این انبرها خیلی راحت میتونه بدون اینکه با روغن ماهیتابه آب بشه به برگردوندن غذای سرخ کردنی کمک کنه به این صورت که نوک انبر رو به مثلا همبر یا بادمجان یا هر چیز دیگه ای که نیاز به برگردوندن باشه میزنیم و مثل قاشق کمی به جلو هل میدیم تا مطمئن بشیم غذای در حال سرخ شدن به به لبه ی انبر گیر کرده بعد انبر رو میبندیم و به راحتی برش میگردونیم
ببخشید اگر بد توضیح دادم

سلام خانوم بشارت.
این انبر که میگید من ندیدم ولی یه بار یه قاشق چوبی دیدم یه جای که روش یه میله ی مربع بود که میومد و به دسته ی قاشق وصل میشود و از سر دسته ی قاشوق مثل انبر باز و بسته میشد و مخصوص برگردوندن سرخکردنی بود.من اون روز نتونستم اون را بخرم و هنوز هم دنبالش هستم تا اگر جای دیدم بخرمش.اگر اون روز عجله نداشتم میخریدمش.این برگردوندن برای ما کمی سخته من یه دوست ببین دارم میگه از دوتا قاشق استفاده کن اون خودش هم از دوتا قاشق استفاده میکنه.من امتحان کردم اینم کمی سخته.این انبر که میگی خیلی خوبه یا اون قاشق چوبی که دیدم چون به هم متصل هستن و کار را راحت میکنن.

سلام.
انبر ژله ای یادم می مونه باید وسیله خیلی کاربردی ای باشه.
حتماً به زودی تهیه اش می کنم.
فعلاً یک بطری که برای روغن ریختن به کار میاد باید بخرم و یک انبر ژله ای ببینیم دیگه چیزی لازم میشه آیا؟
ممنون به خاطر تجربه مفیدتون.

سلام و درود بیپایان خدمت آقا حسین عزیز خوش به حالت که میتونی بعضی از غذاها را درست کنی من که اصلاً در این حرفه هنری ندارم و به قول عادل فردوسیپور در برنامه ی خندوانه اگر در چنین موقعیتی گیر کنم یعنی اگه کسی نباشه برام غذا درست کنه یا باید نون و ماست بخورم یا از گشنگی تلف بشم پس باید سعی کنم که در حد املت هم که شده یاد بگیرم از این پست پیروی میکنم تا یاد بگیرم هر چند که خیلی سخته ولی سعیم را میکنم شما هم دعایم کنید تا توی این راه سخت موفق بشم باز هم تشکر میکنم بدرود

سلام. آشپزی و شاید کار های دیگه ای از این دست تا وقتی به قول معروف وارد گود نشیم نمی تونیم درشون پیشرفتی داشته باشیم و در حقیقت همین که بخوایم و قدم اول رو برداریم بقیه اش خودش جور میشه یک سؤال از این یکی یک پرسش از اون یکی و در کل کم کم مسأله، به سادگی تمام حل میشه چنان که من امیدوارم غذا هایی که می پزم هر چه بیشتر خوشمزه و عالی از کار در بیان.
شما هم شروع کنید شک نکنید میشه.

سلااام حسین.
راستی اسم پسر خواهرم حسینه . و همش حس میکنم دارم با پسر خواهرم حرف میزنم. دنیای مجازی عجب حس خوبی داره خخخ
آهان سبزی دلمه به :سبزی معطر شامل جعفری، مرزه، ترخون و تره، شبید و کمی ریحان .وقتی بری سبزی بخری بگو سبزی دلمه میخوام خودشون میدونن چی بدن.
البته سبزی دلمه رو در بهار و تابستان میتونی به صورت تازه تهیه کرد. و در زمستان و پاییز از سبزی خشک استفاده میشه .

سلام بر رععععععد بزرگ.
خوب شد برگ مو نریختم داخل املت آینده ام ها خخخخخ!
عجب! اصلاً به فکرم هم نمی رسید این طور چیزی باشه فکر می کردم چون دلمه ها رو معمولاً با برگ درخت انگور درست می کنند سبزی دلمه هم باید یا همین برگ مو باشه یا چیزی در همین حدود.
من کلاً عاااااااااااشق سبزیجات مخصوصاً ریحان و شبید و جعفری هستم اگر با هم مخلوط بشن دیگه باید خیلی عالی تر از عالی بشه.
پس این رو هم به لیست خریدم اضافه می کنم:
تا الآن سه قلم جنس:
انبر ژله ای، بطری برای ریختن روغن و سبزی دلمه
وسیله دیگه ای نبود؟ رفتیم ها؟؟!!

سلام.
یه وسیله هست که یه حالت پارچ مانند داره که توش دوتا تیغه هست.
تو توی این ظرف گرد و بلند که روش یه سوراخ با قطر چهار پنج سانتی داره هرچی بخوای میریزی، مثلاً پیاز چهارقاچ شده یا سیر یا هر چیز دیگه ای.
بعد یه دسته روی این دستگاه هست که میتونی اون رو دور خودش بچرخونی تا تیغه ها به حرکت دربیان و هرچی اونتو هست به طور منظمی خورد بشه.
تقریباً شبیه مخلوطکن هست ولی دستیش.
بعد هم که خورد کردی درشو باز میکنی هرچی توشه خالی میکنی توی ظرفت.
خلاصه پستت عالی بود.
تا از گشنگی نمردم برم به داد شکم برسم.
امکاناتت رو بیشتر کن که راحتتر باشی خخخ.

سلام.
میگما به اون وسیله احتمالاً نمیگن خورد کن!!
دیدمش فکر کنم ولی به نظرم استفاده از یه همچین وسیله ای اوجِ تنبلیه هنوز اون قدرا دیگه خسته نیستم.
امکانات رو هم که گفتی خب مسؤولین باید رسیدگی کنند دیگه. خخخخخ
ممنون از حضورت.

پاسخ دادن به پریسیما لغو پاسخ