خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو

خوبه که یه کم درباره عربستان سعودی بدونیم:

عربستان سعودی کشوری در خاورمیانه است که به دلیل وجود خانه کعبه همیشه مورد توجه مسلمانان سراسر جهان قرار دارد. اما به غیر از این مسئله که توجه جهانیان را به سمت آن معطوف می‌کند، این کشور که از بزرگترین تولیدکنندگان و فروشندگان نفت در دنیاست، اخیرا به دلیل مسائلی چون فاجعه منا، جنگ با یمن و دادن حق رای به زنان در صدر بسیاری از اخبار قرارگرفته است. از این رو ما هم برآن شدیم که مختصری در مورد قوانین و اتفاقات مربوط به پادشاهی عربستان سعودی برای شما توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.

 

 

۱. روزانه در حدود ۱۰۰ شتر در پایتخت عربستان سعودی فروخته می‌شوند

مرکز عربستان، ریاض، بازار بسیار بزرگی برای خرید و فروش شتر دارد.

 

 

۲. به طور متوسط در سال ۲۰۱۵، یک روز در میان یک نفر در عربستان اعدام شده است

دست کم ۱۵۱ نفر در سال ۲۰۱۵ در عربستان اعدام شدند، که این میزان از سال ۱۹۹۵ تاکنون به بیشترین تعداد خود رسیده است. این موج بی‌سابقه از اعدام‌ها برای مقامات عربستان سعودی شروع یک مرحله تیره و تار است. به طوری که در سال‌های اخیر به ندرت این تعداد از مرز ۹۰ نفر تجاوز می‌کرد اما اکنون به این رقم بالا رسیده است.

 

 

۳. میدان نفتی غوار این کشور برای پرکردن ۴،۷۷۰،۸۹۷ استخر در سایز استاندارد المپیک کافی است

منابع نفتی این سرزمین بسیار زیاد است و منطقه ی نفتی غوار بزرگترین نمونه در جهان است، که در حدود ۷۵ میلیارد بشکه نفت از آن استخراج می‌شود. (یک استخر المپیک ۶۶۰،۲۵۳،۰۹ گالن گنجایش مایعات را دارد ).

 

 

۴. عربستان سعودی بزرگترین کشور بدون رودخانه در جهان است

عربستان سیزدهمین کشور پهناور جهان است، که با مساحت ۸۳۰ هزار مترمربع پس از الجزایر دومین کشور بزرگ در میان کشورهای عربی به شمار می‌رود. ۹۵ درصد از این کشور را بیابان یا شبه بیابان تشکیل می‌دهد، برخی از بزرگترین مناطق بیابانی آن صحرای نفوذ(an nafud) و ربع الخالی (Rub al-Khali) هستند. تنها ۱.۴۵ درصد از این سرزمین قابل زرع است. و در حالی که این کشور هیچ رودخانه ای ندارد، سواحل پهناور آن با خلیج فارس و دریای سرخ اهرم بزرگی برای کشتی‌های آن در خلیج فارس و کانال سوئز است.

 

 

۵. عربستان تنها کشوری است که زنان در آن اجازه ی رانندگی ندارند

برطبق گفته ی رویترز، این کشور اسلامی محافظه کار قانون مصوبی مبنی بر منع رانندگی زنان ندارد، اما شهروندان عربستان موظف هستند تا زمانی که در کشورند مجوزهایی را برای رانندگی تهیه کنند که این مدارک برای زنان صادر نمی‌شود و بدین ترتیب علنا از رانندگی منع شده اند.

 

 

۶. جمعیت کشور عربستان بیشتر از ایالت تگزاس آمریکا است اما تولید ناخالص داخلی تگزاس از آن بیشتر است

جمعیت این کشور در سال ۲۰۱۳ در حدود ۲۸/۸ میلیون نفر اعلام شده است که از جمعیت ۲۶/۵ میلیونی تگزاس بیشتر است، اما تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی در همان سال حدود ۷۵۰ میلیارد دلار بوده که این رقم در تگزاس چیزی در حدود دوبرابر است یعنی ۱/۴ تریلیون دلار. بعلاوه عربستان سعودی، نوزدهمین کشور در تولید ناخالص داخلی است اما اگر تگزاس یک کشور مستقل محسوب می‌شد در جایگاه سیزدهم قرار می‌گرفت پس از کشور استرالیا و بالای اسپانیا.

در واقع ایالت تگزاس از کشوری مانند عربستان بازدهی بیشتری دارد.

 

 

۷. بخش نفتی عربستان سعودی ۴۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را جبران می‌کند

این امر سبب می‌شود که تولید ناخالص داخلی آنها از کشورهایی مانند مصر، عراق و تونگا بیشتر باشد. درآمد بخش نفتی عربستان در حدود ۳۳۵،۳۷۲ میلیارد دلار است در حالیکه عراق ۲۲۲،۸۷۹ میلیارد دلار، مصر ۱۰۴،۴ میلیارد، رواندا ۷.۴۵۱ میلیارد دلار و تونگا ۴۶۶ میلیون دلار است.

 

 

۸. عربستان سعودی در حال ساخت بلندترین ساختمان جهان است

این برج که موافقت‌های لازم برای ساخت آن صورت گرفته است، در حدود یک کیلومتر ارتفاع دارد حتی اگر ۴۹۲ لبرون جیمز (بسکتبالیست مشهور که قدش ۲.۰۳ متر است) روی سر هم قرار گیرند بازهم به ارتفاع این برج نمی‌رسند. نام این برج قرار است برج جده باشد- با نام مستعار برج پادشاهی.

اما عراق تصمیم دارد، در این زمینه از عربستان پیشی بگیرد و برجی به نام عروس را با ارتفاع در حدود ۱۵۰ فوت بیشتر از برج جده بسازد!

 

 

۹. هزینه ی ساخت این برج بلند ۱۹.۲ برابر بیشتر ازدرآمد تیلور سوئیفت(Taylor Swift) خواننده ثروتمند آمریکایی در سال گذشته است

هزینه ی ساخت آن در حدود ۱.۲۳ میلیارد دلار تخمین زده شده است. درحالی که تیلور سوئیف( Taylor Swift) خواننده مشهور پاپ در سال ۲۰۱۴، ۶۴ میلیون دلار درآمد داشته است.

 

 

۱۰. مرزی پر پیچ و خم میان عربستان و اردن

عربستان سعودی و اردن دارای مرزی عجیب و غریب هستند که به نام سکسکه وینستون یا عطسه وینستون شهرت دارد! شایعه‌ها حاکی از آن است که یک روز بعداز ظهر که وینستون چرچیل (وزیر مستعمرات بریتانیا در زمان‌های دور که مسئول مشخص کردن مرزهای فرااردن بوده) حال خوشی نداشته است و با داشتن سکسکه این مرز را با خودکار مشخص کرده است. اما به راستی دلیل دیگری پشت این قضیه بوده است.

 

 

۱۱. در حدود ۶۰ درصد نیروی کار عربستان سعودی را خارجی‌ها تشکیل می‌‌دهند

درست است که بهبودی در ساختار نیروی کار عربستان سعودی به چشم می‌خورد اما بخش اعظم این پیشرفت را مدیون نیروی کار خارجی هستند.

بر طبق گفته مسئول خاورمیانه HBSC ( بانک هنگ کنگ شانگهای) رزن ناصر( Razan Nasser): مردم عربستان کماکان در پست‌های دولتی این کشور مشغول به کار هستند و انگیزه ی کمی برای کار در بخش خصوصی یا افزایش بازدهی دارند. بنابراین بیشتر افرادی که در بخش‌های خدماتی و نفتی مشغول به کارند خارجی هستند.

و این مسئله تا سال ۲۰۱۲ که قوانین مربوط به ممنوعیت ورود غیر مسلمانان به خاک عربستان راحت‌تر شد برای کشور مشکل ساز شده بود.

 

 

۱۲. نرخ مشارکت نیروی کار زن در عربستان در حدود ۲۰ درصد است

عربستان هشتمین کشوری است که کمترین نیروی کار خانم را دارد. در مقایسه با کشورهایی نظیر آمریکا که ۴۷ درصد نیروی کار آن را خانمها تشکیل می‌دهند و کشورهای آلمان و ژاپن که این رقم در آنها به ترتیب ۵۴ درصد و ۴۹ درصد است این رقم پایین است. این مساله ای است که حتی بیل گیتس هم در مصاحبه اش در سال ۲۰۰۷ نسبت به آن اعتراض کرده است، او در پاسخ به سوال شخصی که پرسید آیا عربستان می‌تواند یک کشور بزرگ باشد، گفت زمانی که کشوری از نیمی از استعدادهای خودش استفاده نمی‌کند، هیچگاه نمی‌تواند در صدر قرار بگیرد.

در سال ۲۰۱۲، سرانجام زنان اجازه یافتند در مشاغلی مانند فروشندگی لباس زیر زنانه فعالیت کنند، پیش از این زنان مجبور بودند در این فروشگاه‌ها با فروشندگان مرد رو به رو شوند و اصلا وضعیت خوشایندی برایشان نبود.

 

 

۱۳. ۴۷ درصد جمعیت این کشور را افراد زیر ۲۴ سال و ۵ درصد آن را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند

به واقع نیروی جوان عربستان از نقاط مثبت آن در مقایسه با کشور پیشرفته ای مانند ژاپن با جمعیتی سالخورده است.

یک نویسنده HBSC می گوید: جمعیت جوان و در حال رشد عربستان ظرفیت رشدی کشور در دهه‌های پیش رو را افزایش می‌دهد. اگرچه در طولانی مدت، خواسته‌های این جمعیت رو به رشد خود یک چالش برای کشور خواهد بود.

 

 

۱۴. رشد عربستان سعودی به افزایش منابع آن ارتباط دارد نه افزایش بازدهی.

نمودار HSBC (بانک هنگ کنگ شانگهای) نشان می‌دهد که رشد عربستان سعودی به میزان قابل توجهی به افزایش منابع آن ارتباط دارد نه بازدهی یا کار.(

 

 

۱۵. عربستان سعودی در حال ساخت ۶ شهر اقتصادی است که پیش بینی می‌شود تولید آنها در حدود ۳.۵ برابر بیشتر از تولید ناخالص داخلی به تولید ناخالص داخلی عربستان اضافه کند

آنها در تلاش برای ایجاد تنوع در اقتصاد خود هستند که تنها به بخش نفتی متکی نباشد. عربستان سعودی در حال ساخت ۶ شهر بزرگ اقتصادی است که پیش بینی‌ها حاکی از آن است که افزایش ۱۵۰ میلیارد دلاری تولید ناخالص داخلی را به همراه خواهد داشت. شهرهایی که در نقاط مختلف کشور قرار خواهند گرفت و گفته می‌شود ۱.۳ میلیون موقعیت شغلی ایجاد خواهند کرد و سرانه تولید ناخالص داخلی از ۱۳هزار دلار به ۳۳.۵۰۰ دلار افزایش خواهد یافت.

 

 

۱۶. هزینه نظامی عربستان سعودی سالانه ۴ برابر بیشتر از تولید ناخالص داخلی کشور افغانستان است.

هزینه‌ی نظامی عربستان از ۶۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ به ۸۰.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ رسیده است. که این رقم این کشور را پس از آمریکا، چین و روسیه در رتبه ی چهارم قرار داده است.

نکته ی قابل توجه این است که ۱۰.۴ درصد از هزینه‌ی نظامی عربستان سعودی از تولید ناخالص داخلی این کشور تامین می‌‌شود که رقم بالایی است. بیشتر کشورها ۲ تا ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به این امر اختصاص می‌دهند و حتی این رقم در کشور آمریکا هم ۳.۵ درصد است.

۱۷. درآمد نفتی عظیم به عربستان سعودی اجازه‌ی خرج‌های ناکارآمد را می‌دهد، اما کاهش قیمت جهانی نفت نشان می‌دهد این وضعیت ثبات ندارد

ناصر مسئول خاورمیانه HSBC ( بانک هنگ کنگ شانگهای) می گوید:”افزایش قیمت نفت در دهه‌های اخیر برای عربستان رشد مالی چشم گیری را به ارمغان آورده است که باعث ایجاد سیر صعودی مخارج آن شده و همچنین انگیزه ی کمی برای انضباط مالی آن ایجاد کرده است”.

او در ادامه می‌افزاید :”این عادات خرج کردن و ناتوانی در تولید درآمد غیر نفتی سبب ایجاد وابستگی شدید به نفت می شود. بنابراین این کاهش قیمت نفت تاثیر زیادی روی عربستان سعودی و کل شورای همکاری خلیج فارس دارد”.

 

 

منبع: کجارو.

 

۲۲ دیدگاه دربارهٔ «خوبه که یه کم درباره عربستان سعودی بدونیم:»

سلام و درود خدمت آقای چشمه ی بزرگوار, ممنون بابت این اطلاعات مفید, من جا داره بخاطر این اعمال خبیثانه عربستان در این چند ماه گذشته بگویم که آیا کشور ما تروریست است یا شما که در سال ۲۰۱۵ به کشور مظلوم یمن حمله کردید آیا ما تروریست هستیم یا شمایی که ماجرای منا را که بی تردید کار شما بود انجام دادید و هنوز از تعدادی از هم وطنان مظلوم ما خبری در دست نیست یا شما آنها را در کمال مظلومیت خاک کردید و یا آیا ما تروریست هستیم یا شما که به داعش خبیث سلاح پول نیرو میدهید و آنها را تشویق و ترغیب به جنگ فرقهی در عراق سوریه میکنید آیا ما تروریست هستیم یا شما که بمب های خوشهی و موشکهای عظیم الجثه به سمت زنان و کودکان بی دفاع و غیر نظامیان پرتاب میکنید و مظلومانه آنان را به شهادت میرسانید و آیا ما تروریست هستیم یا شما که با به حلاکت رسیدن سر دسته تروریستها در سوریه اظهار نگرانی میکنید آدمی که سوگند یاد کرده بود که حرم بیبی زینب را با خاک یکسان کند, نمیدانم کسانی که خود را متولی خانه ی خدا میکنند چرا اینقدر این کارهای خبیثانه میکند اخیراً هم میگوید با کشور ما قطع رابطه میکنید البته ما که به شما هیچ نیازی نداریم و این شما هستید که از کارتان پشیمان میشوید, البته کاری هم که در سفارت عربستان شد را هر انسان آزاده ای محکوم میکند اما این در قبال کارهای خبیثانه شما آیا این قدر مهم است؟ که بخاطر آن این قدر بلوا و آشوب به پا کنید و کشورهای دیگر که از منافع شما حمایت میکند را هم با خود همراه کنید, یک روزی پشیمان میشوید از کارتان که دیگر سودی ندارد امیدوارم که از این کارهایتان دست بردارید البته روشن است که تا زمانی که شما از وهابیت و افراطیون طرفداری میکنید مشکلی حل نخواهد شد, دوستان و هم محله ای های عزیز ببخشید که خیلی خیلی طولانی شد و سرتان را درد آوردم اما این یک بغضی بود که در گلویم گیر کرده بود و گفتم چه جایی بهتر از اینجا تا بغضم را بشکنم , در پناه حق بدرود و خدا نگه دار

سلام دوست گرامی.
این پست یک پست اطلاع رسانی و اطلاعات عمومی بود البته سیاسیکاری و دامن زدن به دین و مذهب از کارهای ناشایستی هست که متاسفانه در چند سال اخیل خیلی متداول شده و همیشه هم نمیشه که یکی از طرفهای دعوا رو مقصر مطلق دونست.
مثلا در مورد اخیر اعدام اون شهروند سعودی که یک روحانی شیعه هم بود کاملا مشهود بود که به خاطر به نتیجه رسیدن مشکل هسته ای ایران و نگرانی از دخالت در امور داخلی یمن، سوریه و کشورهای دیگه از طرف ایران بوده که البته فقط به دلیل تحریک صورت گرفته که بدتر از اون حمله به سفارت عربستان بود که مطمینا هدف عربستان هم تشنج آفرینی بود که به خاطر بی تدبیری برخی عناصر داخلی به نفع دولت سعودی تمام شد که بعدا طبعاتش رو خواهیم دید.
ممنون از حضور و نظر شما.

سلام جساراتا، فضولی کرده و یک نکته کوچولو میگم:
مشکل ایران و اعراب ریشه در تاریخ چند هزارساله خصومت بین این دو قوم داره؛ شاید بهش دامن زده شده باشه، ولی اصل مطلب سود و زیان خواص نیست مسئله ریشه دارتر از این حرفهاس… حتی به قبل از فتوحات برمیگرده به دوره ۸۰۰ قبل از میلاد
خوب خودم فهمیده بیجا پریدم وسط بحث وراجی هم میکنم خخخخ
فراااااااااااار

درود
ممنون بابت مطلب بسیار جالب. خوشحالم که مطلبی رو انتخاب کردید که لحن خنثی داره و پر از انتقاد غیر منطقی نیست. نه که من از عربستان خوشم میاد، مسئله اینجاست که من یه مطلب حرفه‌ای و علمی رو به یه مطلب احساسی و جانب‌دارانه ترجیح می‌دم.
شاد باشید.

دیدگاهتان را بنویسید