تو این دو هفته ی طلایی برای سلامتی همیشگی و لذت از روزه داری چی کار کنیم

سلام علیکم به همه چه روزه داران و چه اونایی که اگه روزه نیستن اما این ماه قشنگ رو دوست دارند
عیدتون مبارک میلاد پر خیر و کریمانه امام حسن مجتبی علیه السلام
اگرچه نصفی از ماه رمضان گذشت و من تا بخوام مطالب و گفته های جدید و مد نظرم رو دریافت یادداشت و خلاصه و در وقت مشخص خودش آماده کنم طول کشید اما نکاتی که بطور کلی و عمومی با موضوع بیشتر تغذیه خدمت تون میذارم انشا الله که بتونه در مابقی براتون موثر باشه
با رعایت این تدابیر و بسیاری از اونها در بعد از ماه
که در قسمت دوم همین پست هم تدابیر سلامتی مربوط به فصل گرما رو میارم هر چند بیشتر نکات گفته شده مربوط به روزه داری مربوط به تابستان هست
چون رعایت توصیه های سلامتی در این فصل در ماه رمضان دقت و جدیت بیشتری میخواد و به روزه داری بهتر هم کمک زیادی میکنه
همون طور که میدونید روزه داری مقدمه سلامت جسم روان فکر و روح ماست پس با راههای اشتباه ارزش این هدیه الهی رو کم نکنیم بلکه حفظ و در وجود خود تقویت نماییم
پیروز باشید با تکیه بر الله و طاعتش

در روزه داری. بسیاری اوقات عطش یا گرسنگی فرد کاذب هستند و هرچه بیشتر از مایعات یا موادی که آب را در بدن نگه میدارند و ماندگاری بهتری دارند استفاده کنیم به مقاومت بدن خود در برابر تشنگی یاری بیشتری میرسانیم.
نباید مقدار بسیار زیادی آب بنوشید یا غذای زیادی مصرف کنید با این کار مایعات و مواد لازم بدن را حفظ نکرده  و به بدن زیان میرسانید
به مقدار کافی آب و در کنار آن با مصرف غذاهای رقیق  مواد حاوی فیبر و میوه های دارای آب کافی به رفع کمبود عطش و تامین آب مورد نیاز بدن نیز به سلامت معده بایستی کمک رساند.
لبنیات (ارگانیک)و (تازه و به مقدار کم)را بعنوان یک وعده غذایی یا با فاصله دو ساعت با غذا میتوانید مصرف کنید.
غذای اصلی فرد در این ماه سحری بوده که به هیچ وجه نباید آن را حذف کرد و از غذاهایی در این وعده استفاده کنید که انرژی را آرام آرام آزاد کنند مثل حبوبات گوشت غلات و نان سبوس دار.
غذا را آرام و جویده میل کنید.
سحری را یکی دو ساعت قبل از اذان میل کنید تا بین غذا و نوشیدنی میوه یا استراحت فاصله باشد و بین الطلوعین را بیدار بمانید و اعمال عبادی خود را میتوانید در این ساعات بعد از سحری انجام دهید تا به سلامتی جسم و روان خود کمک کرده باشید.
از مصرف چای قهوه و هندوانه زیاد که مدر بوده و آب مورد نیاز بدن را براحتی دفع میکنند خودداری کنید.
حتی الامکان به علت وابستگی به چای آن را بسیار کم رنگ در زمان افطار استفاده کنید.
باید برای رفع عطش از دانه های لعابدار که آب مورد نیاز را در بدن بیشتر نگه داشته و آرام آرام رها میکنند مثل اسپرزه تخم ریحان تخم شربتی تخم بالنگو  خاکشیر(با آب جوش یا بصورت شربت خنک بسته به طبع معده و مزاج)استفاده کرد
شربت سکنجبین آب لیموی تازه کاهو خیار گزینه های مناسبی هستند که میتوانید بسته به مزاج در برنامه غذایی تان قرار دهید.
از ناگهان خوردن یا آشامیدن مصرف شکر ادویه نمک زیاد غذاهای تند پر چرب غلیظ مثل آبگوشت حلیم ماکارونی الویه سرخ کردنی و آب به همراه غذا یا میوه پرهیز کنید.
غذاهای مصرفی متعادل و از همه گروههای غذایی اما با رعایت تدابیر لازم باشند. رژیم غذایی ساده و حاوی این مواد باشد. جو گندم برنج و نان سبوس دار یا استفاده از سبوس آنها در غذا حبوبات غلات غذاهای حاوی فیبر و مواد معدنی لوبیای سبز نخود ذرت اسفناج برگ چغندر میوه با پوست آب میوه های طبیعی هندوانه خرما توت و انجیر خشک بادام سبزیها سالاد با سس طبیعی  خیار هویج بامیه کاهو کرفس کدو سوپ و آش.
شربتهای طبیعی خنک و نه یخ شربت آبلیموی تازه چند نوبت.
سرکه شیره سکنجبین  گلاب جوشانده شیر طبیعی و خاکشیر با کمی شکر ترجیحً قهوه ای.
مصرف شیره انگور به همراه شیر خامه و بعنوان شیرین کننده.
کاهش کمیت غذا و افزایش کیفیت آن مصرف یک وعده غذایی پخته در روز خواب کافی.
زدن یک مشت گلاب به صورت و در صورت عطش در طول روز بوییدن سیب گلاب خیار یا لیمو اسپری کردن گلاب خنک در فضای اتاق  شست‌وشوی سر و گردن و سینه با آب خنک و تنفس هوا و نسیم خنک.
باز کردن روزه با نوشیدنی یا خوراک گرم سبک و کمی شیرین مثل آب جوش ولرم با خرما
فرنی یا سوپ جو آش سبک سبزیجات و با حبوبات کم غذاهایی مناسب برای افطار هستند.
معده را کم کم باید آماده مصرف غذا نمود.
فاصله حد اقل دو سه ساعت بین مصرف غذا و خواب و یکی دو ساعت بین آب و غذا و همچنین چند نوبت مصرف خوراک که در شرایط تابستان و کمبود وقت و نیاز بدن به خواب این چند نوبت خوراک به یکی دو بار بسنده شود.
مصرف جداگانه شام و افطار البته افطار باید غذایی کاملً سبک و به مقدار کم باشد. درصد بیشتر خوراک افطار با طبع خنک به شرط تعادل مزاجی و بیشترین مقدار غذای سحری طبع گرمتری داشته باشد.
در مناطقی که نخل وجود ندارد کمتر خرما مصرف شود.
پرهیز از غذای داغ یا بسیار سرد غذای دیر هزم مثل گوشت گاو تنقلات و شیرینی مصنوعی غذای بیرون نوشابه های صنعتی مصرف زیاد بادمجان موز خوردن زیاد و مصرف چند غذا در کنار هم.
افراد لاغر سرد مزاج یا ضعیف از مغزها بصورت خام و تازه از پوست درآمده استفاده کرده یا شیر بادام مصرف کنند بصورت مخلوط بادام یا مغز آسیاب شده با آب گلاب و خرما یا عسل.
نکات سلامتی در فصل گرما به ویژه در مناطق گرم و خشک و برای افرادی با این مزاج که این افراد به ویژه نسبت به دیگران به ورزش متعادل تری نیاز دارند و تحرک انجام کارهای روزمره و پیاده روی سبک به ویژه خانمها و مخصوصً در این فصل کفایت میکند.
تعدیل گرما و نه مبارزه با آن.
استفاده از خنک کننده های هوایی خوراکی و آشامیدنی بطور متعادل و پرهیز از سردی زیاد و افراط در سرد کردن بدن و آب یخ و به ویژه یخ و مواردی مثل بستنی یخزده.
پیاده روی در خنکای شب یا صبحگاه.
شنا به ویژه در آبی که کلر هرچه کمتری داشته باشد.
استفاده از مواد خوراکی با طبع خنک و مرطوب.
مصرف آب کافی خیار کاهو میوه ها به ویژه میوه های میخوش و آب دار آب خنک معتدل سکنجبین آش جو آش آبغوره آش ماست آش دوغ سوپ جو آش نارنج آش زرشک و سوپ و آشهای متعادل و سبک ما الشعیر طبیعی.
سبزیهای متعادل خرفه گشنیز برگ چغندر کدو بامیه اسفناج.
ماست طبیعی با کمی پودر زنیان یا غذای اصطلاحً آب دوغ خیار اصلاح شده با ریحان گردو کشمش پونه.
رب انار آبغوره آلوها به ویژه آلوی سیاه خاکشیر شربتهای ملس و با طبع خنک مثل شربت آبلیمو شربت زرشک شربت ریواس.
افراد با طبع سرد و تر در مصرف آنها احتیاط نموده و با مصلحات مصرف کنند.
مصرف صبحانه و شام اول وقت و ناهار سبک تر دارای مواد خنکی و کمی استراحت روزانه که معده پر نباشد.
گلاب و مصرف با آب.
پوشیدن لباسهای راحت لطیف خنک از جنس نخی و در درجه اول کتانی و ترجیحً شسته شده با رنگهای روشن و نپوشیدن لباس تیره زخیم چسبان و تنگ به ویژه در قسمت قفسه سینه.
استفاده خانمها از چادر مناسب و لباسهای تابستانه بیرونی برای حفظ حجاب.
در معرض سرما و باد کولر قرار نگرفتن بعد از حمام و داشتن رطوبت و عرق در بدن به ویژه سر.
جلوگیری نکردن از تعریق به ویژه با مواد شیمیایی.
استفاده از کولرهای آبی در مناطق خشک کولرهای گازی که رطوبت هوا را میگیرند در مناطقی شرجی مناسبند.
دوری از سردی و گرمی ناگهانی.
بوییدن عطرهای خنک و طبیعی.
حضور در سایه استفاده از هوای تازه و خنک.
مصرف غذای زود هزم لطیف و سبک و دارای مواد مورد نیاز بدن.
کم کردن حجم غذا به نسبت دیگر فصلها.
ایجاد آرامش و دوری از اضطراب و خشم.
پرهیز از پرخوری به ویژه در ایام روزه و غذاهای حجیم مثل خمیرها سسها گوشتها و..که در قسمت بالا بیان شد
مصرف هرچه کمتر مواد گرم و خشک به ویژه در مناطقی با این مزاج برنج تلخی شوری تندی موز شاهی سیر و پیاز و به همراه مصلحات.
چربی و شیرینی محدود و طبیعی.
در صورت مصرف گوشت سریع هزم مثل گوشت پرندگان مرغ محلی ماهی کوچک بزغاله و بره به مقدار کم باشد.
افراد با طبع گرم و خشک ما الشعیر طبیعی درست کنند.
یکی از راههای درمان یبوست که بیشتر در فصل تابستان شایع میشود علاوه بر پرهیزات لازم افزایش مصرف آب به اندازه نیاز از راه مواد لعابدار میوه ها سبزیها و غذاهای آبکی. خوب جویدن غذا پیاده روی مصرف رب انار آلوها نان سبوسدار و آردهای قهوه ای بجای آرد بدون سبوس و مصرف کم برنج و در صورت استفاده نوع مرغوب و ایرانی مصرف سبوس لوبیا یا  سبزی در پلو یا مصرف شیر برنج
بیشتر مطالب توضیحات خانم دکتر مژده پور حسینی میباشد. مربوط به برنامه شفا از رادیو معارف.

درباره ثنا

به نام الله مهربان خدایی که با نهایت لطف و رحمتش زندگی بخشید و قطعه ای از پازل هستی قرارم داد امید که آنی بشوم که او دوست دارد. همو که راههای تازه و درهای پیروزی را با کلیدهای طلایی مهرش میگشاید و آدمی را با دوستی مهربانی تلاش در راهش و توکل به خود به موفقیتهای چشمگیر میرساند.لیلا غلامی هستم ساکن شهرستان دوست داشتنی و خوب جهرم نابینا لیسانس روانشناسی و در مسیر موفقیتم با تکیه بر خدای بزرگ که درسهایی به من داد که متوجه بشم بهترینم خودش هست و عالیترین زندگی برام در دست خودش و من هرچه از او درس میگیرم بیشتر از نعمت هاش و زندگی لذت میبرم.خدایی که با همه وجود فهمیدم اگر قدمی برداری و حرکتی کنی قدمهای پر برکتش رو برات بر خواهد داشت و اگر دریچه ای از سمت نور رو گشودی درهای رحمتش رو پیاپی به سمتت باز خواهد کرد.جستجوگر و حقیقت طلبم دغدغه های من روشن شدن حق نابودی باطل در همه ابعاد زندگی و علم و پیروزی حقیقت و راستیهاست.برخی فعالیتها علایق و افتخارات مهم:انتقال پیامهای مهم در جهت هدفی مهمتر.فعالیتهای قرآنی و فرهنگی مجازی و بیرونی.شناخت مبانی روانشناسی حقیقی مهدویت طب سنتی اسلامی و خودشناسی.استفاده از رسانه های جمعی منور کتابها و مقالات و برنامه های متنوع و مفید.و مهمتر اینکه یادگار شهیدم داییهایی که دوستان قدیمی و تازه من هستند آشنایانی مهربون و خانواده ای با درک هوادار و دلسوزی دارم و امامی که همه جا و همه وقت در نهایت محبت مرا میفهمد و اگر چشمهای زخم خورده از تیر خطاهای خود و بیگانه به سمتمان را از این آلودگی پاک کنیم میفهمیم که او و خاندان پاکش و کلام خدایش با تک تک ما چنینند...
این نوشته در آموزش, آموزش های رایگان, اجتماعی, رستوران محله نابینایان, صحبت های خودمونی, مقاله ها ارسال و , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

16 Responses to تو این دو هفته ی طلایی برای سلامتی همیشگی و لذت از روزه داری چی کار کنیم

  1. 1
    مظاهری says:

    سلاام, اولش که ااووولوولولولول,
    دومش مرسی, سومش من یه چیزی رو بگم حیفه ندونین,
    هر کسی 15 روز اول ماه رمضان و 15 روز دوم آن را روزه بگیرد, انگار تمام ماه رمضان را روزه بوده است,!!!
    ووییییژژژ

  2. 2
    Avatar photo احمد عبد الله پور says:

    سلااام و دروود بر شما وووی کی میره این همه توصیه رو میگما حاااالااا اگه یکییی مث من تا ساعت پنج صبح بیدار باشه و بخوابه تا یک یا دو بعد از ظهر و افطارش هم دو سه لیوان آب تگری باشه با یخ فراوون و عاشق دیووونه و معتاد چای و سحرش هم ساعت سه و چهل و پنج دقیقه بخوره تا چهار و ده دقیقه و بعدش هم باز یه یه لیوان آب چه حالی میده نه میگما راستی ما یه افطاریه با نشاسته ی گندم و یا کستر درست میکنیم که باید یه بار بخوری تا بفهمی من چی میگم بعضی اوقات هم کستر رو با شیر درست میکنیم خواهشاً دستور پختش رو ازم نپرس که نه میدونم و نه میخوام که بدونم من فقط میخورم و میدونم که خععععععلیییی خوشمزه هست حتی فرنی و تره حلوا هم در خشمزگی به گردش نمیرسه پس من خعععععلیییی بهم ماه رمضون خوش میگذره تا صبح بیدارم و بعد میخوابم تا لنگ ظهر و بعد دوباره بیدارم و همین طور تا افطار توی محله میگردم و بعد هم افطار بعد از خوردن آب یخ و نشاسته و یا شیر کستر ساعت نه شب شام و بعدش هم پای تلویزیون و بعدش هم تا پنج صبح وب گردی البته چهار رب کم میرم سحری میخورم تا چهار و ده دقیقه و بعدش که نماز بخونم دوباره میام وب گردی تا پنج پنج و خوردهی کلاً من لذت میبرم از رمضون مرسی بابت این پست و مرسی بابت توصیه هاتون که من حسابی بهش عمل میکنم در پناه حق بدرود و خدا نگه دار

  3. 3
    هستی says:

    سلام ثنا جان ممنونم از بابت پست مفیدت خیلی مطالب جالبی بودنموفق باشی عزیزم

  4. 4
    ثنا says:

    سلام و درود والا هر که رفت به خودش کمک میکنه من کارم کمک و اطلاع رسانیه رعایت نکنید خدای نکرده از عمر واقعی خودتون کم میشه همون طور که برا شما این چیزا عجیبه برا منم چیزایی که شما میگین عجیبه هر چند دور و بریهای خودمم همین طوری فکر میکنن
    خوب حالا من طبق این شرایط و بخاطر این عادتها که ترک یک بارش موجب نه یعنی خوب نیست این طوری بگم که
    سحری رو دو و سه شب بخورید
    آب یخ واقعً کار بدیه لا اقل عادت کنید به خنک و اونم نه یه باره نوشیدن لطفً با خودتون دوست باشید
    اول آب جوش ولرم بعد در طول شب تا صبحی که بیدارید آب خنک و ترجیحً سبک یعنی جوشیده شده یا خنک ملایم
    چای رو باید روز به روز کمرنگ ترش کرد تا این عادت غربی اشتباه از بین بره و جایگزینش کرد با چایهای واقعی خودمونی که تعدادش هم زیاده یا در صورت استفاده به شرط محدود کردن از مصلحاتی مثل دارچین زنجبیل (برای برخی مزاجها) استفاده کرد
    در صورت دیوونگی هم فقط میتونم بگم ما که نباید دیوونه این چیزای دنیایی باشیم اونا باید در خدمت ما باشن و این به این معنی نیست که هر وقت خواستیم بخوریم حاضر باشن به این معنیه که حق ندارن به ما ضرر بزنن بیخود میکنن مگه ما انسانها کم کسی هستیم ارزش ما ویژست حالا از من گفتن بود و دیگه
    کستر رو مدتها پیش خوردم ولی میرم سرچ میکنم درستش میکنم انشا الله اگرم غذای سنگینی باشه فقط اول کاری چند قاشق استفاده میکنم
    بعد اینکه کمی پیاده روی توی اتاق یا حیاط هم خوبه به هر حال از اینکه این توضیحات رو دادم و اگر عمل نکنید پشیمون نیستم چون باشد که مقبول واقع شود و یکی راه را بیابد

  5. 5

    سلام
    ممنون از این اطلاعات مفیدی که بهمون دادید

  6. 6
    آرتیمان says:

    درود بر شما اطلاعات مفیدی را در این جا قرار دادید از شما بسیار سپاسگزارم

  7. 7
    نازنین says:

    سلام
    ممنون بابت نکات خوبی که مطرح کردید.
    تقریبا رعایت میکنم.
    چون شبها کوتاهه تقریبا میشه گفت افطاری و شام در زمان نزدیک به هم صرف میشه. ولی من خود به خود میل زیادی به پرخوری ندارم. بین افطار و سحر مایعات سرد رو هم دوست دارم، ولی سعی میکنم در خوردنش زیاده روی نکنم.
    به هر حال توصیه های خوبی بودند. امیدوارم دوستان به بهترین شکل بتونند از این ماه بهره مند بشند.
    التماس دعا.
    موفق باشید.

  8. 8
    زهرا آیت says:

    سلام.
    منم اومدم ازت تشكر كنم و بگم التماس دعا تو اين ماه رحمت.
    عباداتت قبول و دعاهات مستجاب.

  9. 9
    نیایش says:

    سلام.

    نماز و روزه هات قبول باشه
    ممنون بابت مطالب مفیدت
    موفق باشی

  10. 10

دیدگاهتان را بنویسید