دسته‌ها
آموزش آموزش های رایگان کامپیوتر مقاله ها

جلوگیری از خراب شدن باطری لپ تاپ

سلااام به همه هم محله ای ها.من اومدم با یه مقاله دیگه امیدوارم مفید باشه
جلوگیری از خراب شدن زود هنگام باتری لپ تاپ
بسیاری از مردم زمانی که به فکر خرید لپ تاپ می افتند، ابتدا پیش از هر چیز برایشان این موضوع مهم است که باتری لپ تاپ شان مدت زمان بیشتری دوام بیاورد و شارژ بیشتری را نگهداری کند، به خاطر همین موضوع حاضر هستند حتی هزینه بیشتری هم بپردازند.

اما پس از اینکه این هزینه را پرداختند اغلب اطلاع ندارند که چگونه از باتری لپ تاپ خود به درستی استفاده کنند تا طول عمر آن کاهش پیدا نکند. با پیشگیری و رعایت کردن برخی از موارد می توان از این اتفاق ناخوشایند (خراب شدن زود هنگام باتری لپ تاپ) جلوگیری کرد یا حداقل آن را به تعویق انداخت.

همیشه اول دوشاخه

همیشه اول دوشاخه را به پریز برق بزنید، سپس فیش آداپتور برق را به لپ تاپ وصل کنید. یک دلیل ساده برای آن وجود دارد؛ وقتی دوشاخه را به پریز متصل می کنید، برقی که به طور ناگهانی وارد می شود دارای نوسان است اما وقتی اول دوشاخه به برق متصل شده باشد، بعد از چند لحظه کوتاه، برق توسط آداپتور از AC به DC تبدیل و نوسان آن گرفته می شود.

مدام شارژ نکنید

در حال حاضر بیشتر کاربران حتی در محیط های کاری هم ترجیح می دهند که از لپ تاپ شخصی خودشان استفاده کنند اما شارژ باتری لپ تاپ یا شاید بتوان گفت نحوه درست شارژ کردن آن یک معضل اساسی در میان کاربران شده است. بسیاری از کاربران با شارژ مداوم به باتری ضربه می زنند و برخی دیگر با مصرف تا حد آخر شارژ، به نوع دیگری باعث کاهش طول عمر باتری می شوند.

نکته بسیار مهمی که باید هنگام خرید لپ تاپ به آن توجه داشته باشید این است که بعد از خرید، بهتر است که از لپ تاپ خود استفاده کنید تا شارژ آن به صورت کامل به اتمام برسد، بعد از اینکه خاموش شد، لپ تاپ خود را به مدت ۱۲ ساعت بگذارید شارژ شود و حین این مدت از آن استفاده نکنید. یادتان باشد اگر باتری شما مدام در حال شارژ باشد، از طول عمر آن به سرعت کاسته خواهد شد. تصور عامه این است که باتری ها را تا زمانی که شارژ آنها به طور کامل تخلیه نشده است نباید به شارژ زد یا اینکه هر چند وقت یک بار باید این باتری ها کاملا شارژ و دشارژ (تخلیه) شوند، اما این تصورات اشتباه است. حتی این کار صدمه بیشتری به باتری وارد می کند و از عمر آن کم می کند. در واقع این مسئله در مورد باتری های نیکل صدق می کند ولی در مورد باتری های قابل شارژ لیتیوم یونی که در لپ تاپ ها نیز استفاده می شوند نباید تا زمان اتمام شارژ صبر کرد و می توان هر موقع آن را به شارژ متصل کرد. از باتری تان مراقبت کنید. باتری را به کار وادارید. باتری شارژ شده را برای مدت طولانی بلااستفاده نگذارید. هر بار که باتری را شارژ می کنید، آن را حداکثر طی یک تا ۲ هفته استفاده کنید.

سیستم های بی سیم را غیرفعال کنید

درصورتی که به اتصال وایرلس و بلوتوث و یا هرکدام از آنها نیاز ندارید این دستگاه ها را خاموش کنید و در حالت غیرفعال قرار دهید. بلوتوث و وایرلس همیشه در حال جست وجوی دستگاه های مربوط هستند که این کار باعث مصرف انرژی می شود.

تنظیمات انرژی را بهینه سازی کنید

در کنترل پنل ویندوزتان از طریق گزینه Power Option میزان مصرف انرژی را بهینه کنید. برای نتایج مناسب گزینهMax battery را انتخاب کنید.

هایبرنت به جای آماده به کار(standby)

قرار دادن لپ تاپ در حالت آماده به کار موجب صرفه جویی در انرژی می شود و شما می توانید کارتان را از همانجایی که رها کرده بوده اید از سر بگیرید. البته هایبرنت هم به شما این امکان را می دهد، منتها با این تفاوت که در حالت «خواب زمستانی» (Hibernate) سیستم کاملا خاموش می شود و مصرف انرژی نخواهد داشت.

ارتباط صفحه نمایش و باتری

این جزء ساده یک لپ تاپ، بیشترین میزان مصرف انرژی را برای نور پس زمینه نوت بوک شما دارد. این نکته به خصوص برای نوت بوک هایی با صفحه نمایشگر بزرگ (۱۵اینچ و ۱۷اینچ) بیشتر صادق است. معمولا صفحه نمایشگر وقتی نور پس زمینه خوب و درخشان دارد، زیباتر به نظر می رسد اما وقتی که شما به پریز برق دسترسی ندارید، نیاز دارید بین داشتن یک صفحه نمایشگر پرنور و زیبا و نگه داشتن لپ تاپ در حال اجرا یکی را انتخاب کنید یا حداقل بین این دو خواسته تعادل ایجاد کنید. برای تنظیم نور صفحه نمایشگر خود ابتدا آن را به پایین ترین سطح کاهش دهید و اندک اندک آن را افزایش دهید تا به وضوحی مناسب برسید. البته نور صفحه نمایشگر به محیطی که شما در آن قرار دارید بستگی دارد. اگر در فضای باز و زیر نور مستقیم خورشید قرار دارید، می توانید نور پس زمینه خود را افزایش دهید.

نرم افزارهایی را که در پس زمینه سیستم عامل تان اجرا می شوند خاموش کنید. همه این برنامه ها بر میزان لود سی پی یو می افزایند و به سرعت شارژ باتری تان را کاهش می دهند. همچنین برنامه های غیرضروری را که در نوار ابزار پایین دسک تاپ در حال اجرا هستند ببندید. برای این کار، به منوی Start بروید و گزینه Run را انتخاب کنید. در پنجره بازشده کلمه msconfig را تایپ کنید و اینتر را بزنید. حال تب Startup را انتخاب کنید. در اینجا تیک کنار برنامه هایی را که به لود شدن دائم آنها نیازی ندارید بردارید. مثلا برنامه آنتی ویروس شما باید دائما در حافظه لود شود اما برنامه Quick Time نیازی به باز بودن دائم ندارد.

تمیز باشید

اتصالات باتری را تمیز نگه دارید. هر ۲ماه یک بار پارچه ای را به الکل آغشته کرده و اتصالات فلزی باتری را تمیز کنید. این کار راندمان جابه جایی انرژی بین باتری و لپ تاپ را بالا می برد.

ارتباط هارد با باتری

شاید تا به حال به این موضوع فکر نکرده باشید که منظم یا نامنظم بودن هارد می تواند باعث صدمه خوردن باتری لپ تاپ تان شود. در این مورد باید بگوییم هر چه هارد شما کارش را به صورت سریع تری انجام دهد، تقاضای کمتری برای باتری ارسال خواهد شد. به این ترتیب اگر یک هارد مرتب داشته باشید، کارایی باتری لپ تاپ تان تا بیشترین حد ممکن افزایش پیدا خواهد کرد. برای این منظور بهتر است هر چند وقت یک بار عملیات دیفراگ را انجام دهید؛ حتما حین انجام آن لپ تاپ خود را به برق وصل کنید. اگر مصرف برق هارد کمتر شود، باتری شما مدت زمان بیشتری شارژ نگهداری خواهد کرد.

هیچ گاه از شارژرهای دیگر مدل ها و برندهای لپ تاپ استفاده نکنید زیرا مقدار ولتاژ و شدت جریان آنها متفاوت است و به باتری و لپ تاپ شما صدمات جبران نا پذیری وارد می کند.

عملکرد ذخیره خودکار را خاموش کنید. قابلیت ذخیره خودکار مایکروسافت ورد و اکسل بسیار به درد بخور هستند، اما برای انجام منظم این کار هارد باید بیشتر کار کند و در نتیجه مصرف انرژی آن بالا می رود. البته بهتر است هنگامی که باتری ضعیف است این قابلیت را دوباره روشن کنید تا قبل از اینکه سیستم تان بیهوش شود کارهایتان ذخیره شود. ضمنا درخصوص استفاده از این نکته دقت بیشتری به خرج دهید تا اطلاعات تان را از دست ندهید.

اگر می خواهید برای مدت خیلی طولانی (مثلا چند هفته) از باتری استفاده نکنید، آن را از لپ تاپ خود جدا کنید. البته باید شارژ آن ۴۰ درصد باشد و سپس آن را جدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که باید باتری را در مکانی به دور از رطوبت قرار دهید. در کل دمای بسیار مناسب برای نگهداری آن بین صفر تا ۱۰ درجه سانتی گراد است.

یکی از غلط ترین روش های استفاده از باتری لپ تاپ، استفاده از آن به عنوان برق شهری برای شارژ کردن سایر دستگاه های USBدار از قبیل iPod و انواع و اقسام موبایل هاست. لطفا لپ تاپ را با پریز برق اشتباه نگیرید!

از سید جلال موسوی

سلام. سید جلال موسوی هستم ساکن ملایر. دان یک تکواندو دارم و عضو هیأت مدیره ی انجمن پژوهشگران جوان بودم. در رشته ی شیمی کاربردی مشغول به تحصیل بودم که به دلیل پیشرفت بیماری r p ترم هفتم مجبور به انصراف شدم و ناخواسته از همه ی فعالیتهام دور شدم. تا یان که بعد از شش سال، سال نود و چهار، اتفاقی توسط یه دوست با جاز و تاکبک آشنا شدم و وارد محله ی نابینایان شدم و زندگیم رنگب و بوی دیگه ای گرفت.

13 دیدگاه دربارهٔ «جلوگیری از خراب شدن باطری لپ تاپ»

سلام.
خیلی هاشون رو نمی دونستم. البته حالا واسه باتری سیستم من دیگه خیلی دیر شده. باتری من حالا دیگه دایم در شارژه و بدون برق10دقیقه هم دووم نمیارم. 1جایی خوندم باتری های داغونی شبیه مال من رو اگر بذاریم داخل فریزر بهتر میشن. نمی دونم چند درصد درسته.
بعد از عوض کردن باتری سیستمم حتما به نکات مفید این پست شما بیشتر توجه می کنم.
ممنون و شاد باشید!

سلام و درود بر آ-سید جلال خان واقعاً مرسی بابت گوشزد کردن این نکات جامع و کاملتون در مورد باتری لپتاپ که دونستنش از اوجب واجباته و هر کی که لپتاپ داره باید به این نکات توجه داشته تا عمر باتری لپتاپش بیشتر بشه به هر حال مرسی بابت این پست و این اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادی در پناه حق بدرود و خدا نگه دار

سلام بر شما تشکر ازین همه اطلاعات خیلی زحمت کشیدید هم خوشحالیم که به ما پیوستید و هم ناراحتیم که این جوری بینایتان را از دست دادید خدایا چرا انقدر آرپی زیاد شده؟در هر حال موفق باشید و بپیشرفتتان ادامه بدهید در پناه خداوند با گوشکنیها بمانید

دیدگاهتان را بنویسید