نان برنجی کرمانشاهی
مواد لازم:
آرد برنج: 250 گرم
روغن جامد به دمای محیط رسیده: 100 گرم
شکر ساییده: 100 گرم
هل ساییده: چند دانه به میزان دلخواه
تخم مرغ به دمای محیط رسیده: یک عدد
گلاب: نصف لیوان
طرز تهیه:
اول در صورت امکان سفیده تخم مرغ رو از زرده اش جدا می کنیم و در ظرفی گرد و نسبتا گود با هم زن به قدری می زنیم که تقریبا سفت بشه و کش بیاد. اگه تخم مرغ رو به آرومی به کنار ظرف بزنیم و ترک نازکی بخوره و کمی اونرو در ظرف نگه داریم و لمس کنیم اول سفیده اون که شل تر هست میریزه توی ظرف و بقیه زرده تخم مرغ هست. شکر و روغن و زرده تخم مرغ رو در ظرفی دیگه با هم زن اونقدر می زنیم که کاملا یک دست بشه و کش دار, تو این مرحله پودر هل و سفیده تخم مرغ رو هم به اون اضافه می کنیم و باز هم با هم زن می زنیم تا کاملا یک دست بشه و پف کنه. آرد برنج رو در یک ظرف نسبتا بزرگ الک می کنیم در ضمن الک کردن, الک رو تکون می دیم که هم سریعتر مواد الک بشه و هم هوای بین اون خارج بشه. بعد آرد رو کم کم به مواد قبلی مون که مخلوط کرده بودیم و هم زده بودیم اضافه می کنیم و با دست ورز می دیم. در بینش گلاب رو هم اضافه می کنیم و ورز می دیم. اگه مواد شل بود کمی آرد سفید هم می تونیم اضافه کنیم. مواد ما باید به شکلی باشه که بتونیم بعدا روی اون مانور بدیم و فرمش بدیم. اونقدر نباید ورز بدیم که به روغن بیفته. مواد را نهایتا در کیسه فریزر می ذاریم و در یخچال 48 ساعت می ذاریم بمونه. بعد از این مدت مواد را خارج می کنیم و می ذاریم یه 5 تا ده دقیقه در محیط بیرون بمونه فر رو به مدت یک ربع باید ساعت بگیریم و روی دمای 170 درجه سانتیگراد بذاریم. در این بین در سینی فر کاغذ روغنی پهن می کنیم. مواد نون برنجی مون رو به این صورت قالب می زنیم که یک دایره کوچک تر از گردو بر میداریم. کف دستمون به صورت یک شکل, گرد پهن می کنیم و بعد در سینی به ترتیب و منظم می چینیم. من از لوازم قنادی فروشی چند مدل مهر خریدم و روی اونها رو مهر می زنم که خیلی خوشگل تر می شن. بعد که همه رو قالب زدیم و تو سینی چیدیم. توی طبقه وسط فر سینی را می ذاریم. ده دقیقه با همون دما بپزه. نون برنجی وقتی آماده هست که کمی تاکید می کنم فقط کمی رنگ زیرش تغییر کرده باشه. باید مواظب باشیم نسوزه, چون نازک هست و بافت نرمی داره زود می سوزه. بعد هم سینی رو از فر در می یاری.. صبر می کنیم شیرینی کاملا سرد بشه, اگر سرد نباشه خرد می شن. بعد از اینکه سرد شد, اونها رو از سینی فر خارج می کنیم و تو ظرف مورد نظرمون می چینیم و تزیینش می کنیم. امیدوارم درست کنید و لذت ببرین. نوش جان.
21 دیدگاه دربارهٔ «نان برنجی کرمانشاهی»
سلام. بسیااااااااااااار عالییییییی بود راستی اولم که شدم پس مدااااااااااااااااااااااااااال یادتون نره مجازی نه هاااا واقعی
سلام به شما موفق باشید. قابل نداره.
سلام مسافر عزیز خیلی تشکر برا این پست خوب موفق باشید
سلام به خانم گل موفق باشید
سلااام بر نگین خانمی عزیزم. خوبی خانمی؟ شکلک دلتنگی زیااد از ته دل اونم حقیقتا زیااد…..
و ممنون بابت نون برنجی ولی من که شکلک تنبلیم کاش یکی زحمتش رو میکشید میداد من امتحان می کردم براش خخخخ
سلام بر دوست گلم دل تنگی از طرف من هم هست. ان شا ا.. به زودی دور هم جمع بشیم. درست کنم بیارم. نوش جان کنی. بدرود.
سلام نگین جان. آخجون نون برنجی خیلی دوست دارم البته من هم شبیه بانو امتحان کردنش رو بیشتر دوست دارم یعنی درست کردنش رو هم دوست دارم ولی آخ از این تنبلی!
اینی که شما اینجا توضیحش دادی به نظرم سخت نیومد پس بدک نیست1خورده تنبلی رو بیخیال بشم و درستش کنم ببینم چند مرده حلاجم! امشب که نه فردا اگر خدا بخواد!
ممنون از پست مفید و خوشمزهت نگین جان و ایام همیشه به کامت باشه!
سلام خانمی, نه اتفاقا یک بار که طبق رسپی درستش کنی متوجه می شی سخت نیست. ارزشش رو داره.
سلام و ممنون از پست، ولی من فکر کنم دوست ندارم هموناست که پودر میشه فقط یه کمی شیرینه، اگه هموناست من دوست ندارم،
فقط گززززز
سلام خانم مظاهری نه عزیزم چون خمیرش رو خوب ورز می دیم و دو روز هم در کیسه فریزر در یخچال می مونه بعد قالبش می زنیم و می پزیم خرد نمی شه. عطر برنجش خیلی دوست داشتنی هست. موفق باشی.
میگم اگه اون رنگ زیرشو نتونیم ببینیم، همون ده دقیقه بعد از پیشگرم شدن فر کفایت می کنه آیا؟
سلام به شما آره اگه قبل از گذاشتن در فر 10 دقیقه فر رو روشن بزاریم و نزدیک به حدود ده دقیقه هم تو فر بمونه خیلی خوب می شه. فقط موارد باید طبق رسپی مرحله به مرحله اجرا بشه و تا کاملا سرد نشه از سینی خارج نشه
سلام. نان برنجی پدیدهای کم نظیر هست. ممنون بابت این که طرز تهیهاش رو آموزش دادید. منم تنبلم اما نون برنجی ارزش فعالیت داره.
سلام به شما از پست خوبتون در مورد پایان نامه حقوق بی نهایت متشکرم. از حضورتون سپاس
سلام بر نگین گرامی.
من همیشه تصور میکردم که نون برنجی یکی از سختترین و مشقت بارترین نوع شیرینی برای پخته.
چون در بهترین شرایط لا اقل چندین نون برنجی توی یک جعبه به آرد تبدیل میشه.
البته شک ندارم که دقت زیادی برای به ثمر رسوندن و به دست مصرف کننده رسوندن انجام میشه که ارزش این شیرینی خوشمزه رو صد چندان میکنه.
از مسافر همیشه در سفر محله برای به اشتراک گذاشتن این پست خوش طعم و مزه بسیار ممنونم.
سلام بر شما بله شیرینی بسیار خوشمزه ای هست البته وقتی در خانه درستش می کنیم و به خمیرش استراحت لازم رو میدیم و صبر می کنیم سرد می شه از سینی خارج می کنیم دیگه خرد نمی شه. من که هر وقت درستش می کنم همه می گن از نون برنجی های بیرون خیلی با کیفیت تر هست. ان شا ا.. بتونین درست کردنش رو تجربه کنید ایام به کامتون
سلام
من فقط برای تشکر اومدم چون نون برنجی را اصلا دوست ندارم
اما بازم تشکر از شما.
سلام از اینکه هستید متشکرم.
سلام خانم کاظمیان عزیز, درست کردنشو به همین روش امتحان کنید, حتما دوست خواهید داشت. ماندگاری خوبی هم داره.
عرض سلام و درود بر خانم حیدری بزرگوار مرسی از بابت آموزش این شیرینی در پناه یگانه دادآر دادآفرین بدرود و خدا نگه دار
سلام به شما همکار محترم. متشکر از حضور گرمتون.