خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو

مصاحبه با دکتر قاسمی در خصوص اثرات طب سوزنی بر روی بیماران RP

با سلام و عرض ادب به شما عزیزان.
در ابتدا باید به این نکته اشاره کنم ظاهرا پست دیروز من، با قوانین جدید محله در تضاد بوده و از این رو حذف شد.
جا داره از کسانی که در اون پست با من همدردی کردند، صمیمانه تشکر کنم.
اما بریم سراغ مسئله ای که چندین بار دوستان از ما خواسته بودن تا اثرات طب سوزنی بر روی بیماران RP رو پیگیری کنیم.
در همین ارتباط، همکارانم با دکتر وحید قاسمی، مصاحبه ای رو ترتیب دادن که در پایان، می تونید فایل صوتی مصاحبه رو هم دانلود کرده و گوش بدین.
طب سوزنی، شاخه ای از پزشکی است که در برخی از کشورها قدمتی دیرینه دارد. شاید در ابتدا بتوان ریشه آن را در چین یافت اما امروزه بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز در این زمینه صاحب تجربه هستند تا آنجا که در سازمان بهداشت جهانی نیز این رشته به رسمیت شناخته شده و زمینه های اثر بخشی آن برشمرده شده است.
در ایران نیز انجمن علمی طب سوزنی ایران با مجوز وزارت بهداشت فعالیت میکند و کلینیکهایی در سراسر کشور بیماران علاقمند به این زمینه طب را پذیرش میدهند.
اما آنچه بیشتر ما را به تهیه این گزارش واداشت ارائه نتایج یک تحقیق بالینی از تأثیر طب سوزنی بر روی بیماری rp بود.
این شد که ایران سپید میزبان دکتر وحید قاسمی گشت تا از نزدیک در جریان این کار تحقیقی ارزشمند قرار گیرد. پزشک جوانی که با داشتن گواهینامه طب سوزنی از دوره های تخصصی در چند کشور و سابقه 12 سال کار بالینی در حوزه طب سوزنی، 4 سال گذشته را تماماً با بیماران rp گذرانده است و از نزدیک با محدودیتها و توانمندیهای آنها آشنا شده است. میگوید: خوشحالم که در این جریان قرار گرفتم و توانستم خدمتی به این گروه از هموطنان ارائه دهم. ما در کلینیک طب سوزنی خودمان در این چند سال، شاهد لحظات شادمانه ای بودیم که بیماران rp به تدریج بینایی بیشتری را تجربه میکردند و تواناییهایی که از دست داده بودند باز می یافتند. کار ما با پایان نامه یکی از دانشجویان بینایی سنجی شروع شد پایان نامه خانم فریدونی با همین عنوان بررسی اثر طب سوزنی بر روی بیماران RP او بسیار با انگیزه بود و بسیار تلاش کرد تا گروهی را با خود همراه سازد. در نهایت من پاسخ مثبت دادم. به جرأت بگویم انرژی زیاد او باعث شد نتوانم جواب منفی بدهم.
پایان نامه  او در دانشگاه شهید بهشتی بعنوان یک طرح تحقیقاتی پذیرفته شده بود و گروههایی از چشم پزشکان عمومی و متخصص شبکیه، کارشناسان آمار، اخلاق پزشکی و اپتومتریست هم در کنار ما قرار گرفتند.
بودجه کار تا حدودی از طرف دانشگاه و بخش دیگری از طرف خود ما تأمین شد زیرا کار تحقیقاتی باید برای بیمار به صورت رایگان انجام میشد.
هزینه بسیاری از آزمایشات هم به همین ترتیب رایگان تمام شد.
ما برای بررسی وضعیت بینایی بیمار قبل و بعد از شروع کار، به اسکنهای گران قیمتی نیاز داشتیم. بیماران  زیادی از گوشه و کنار ایران نیز به ما مراجعه کردند اما کسانی برای کار انتخاب شدند که حداقل بینایی یک دهم را داشتند و از طرف متخصص شبکیه ما برای شروع کار معرفی شدند.
کار بر روی 43 چشم انجام شد و اینک بعد از اتمام آن نتایج آماری ما نشان میدهند 33 درصد این بیماران با بهبودی روبرو شده اند.
از او می پرسم؛ آیا سابقه ای از این درمان در سایر نقاط دنیا در دست دارید؟
پاسخ میدهد: قبل از شروع کار و در مرحله مطالعاتی دریافتیم در ترکیه ، ایتالیا و آمریکا نیز این پروژه همزمان با ما در حال انجام است و نتایجی هم گرفته شده است.
البته بعدها نیز متوجه شدیم کانادا و آلمان نیز در این زمینه تجربیاتی دارند. بیمارانی که در پروژه ما مشارکت داشتند نیز از شهرهای مختلف میآمدند.
از تهران، مشهد، تبریز، اصفهان، سرخس، شهرکرد،  و برخی مجبور شدند مدتی در تهران بمانند زیرا هفته ای دو سه بار باید به کلینیک مراجعه میکردند . او در مورد نحوه کار توضیح میدهد: در طب سوزنی که میتوان به آن طب نقطه ای هم گفت، هدف ایجاد تحریک بر روی عصب نزدیک نقطه مورد نظر ما است.
این تحریک میتواند با گرما، لیزر، امواج صوتی، فشار یا سوزن ایجاد شود. ما سوزن را انتخاب میکنیم چون ظریف، خوشدست و موثر است و کار با آن راحت تر انجام میشود. سوزن را به مقدار یکی دو میلیمتر در پوست فرو میکنیم که در بیماران rp کانالی که رویش کار میشود sp2 است که بر روی معده قرار دارد. میتوانیم از امواج هم استفاده کنیم اما ما در این مرحله این کار را نکردیم تا تأثیر سوزن را به صورت خالص بررسی کنیم. بیمار به مدت 15-30 دقیقه در این حالت میماند . این کار بین 10 تا 15 جلسه ادامه می یابد . ما بعد از جلسه دهم بیمار را برای ارزیابی اثر طب سوزنی نزد اپتومتریست و متخصص شبکیه حاضر در تیم درمانی میفرستادیم.
برخی در همین مرحله از کار جدا میشدند چون مشخص میشد این روش بر روی آنها تأثیری نداشته است.
دکتر قاسمی در باره ادامه درمان این گروه می افزاید: هرچند برای ما بهتر این است که مراجعه این افراد استمرار یابد، اما شرایط آنها اغلب اجازه این کار را نمیدهد.قاسمی تصریح میکند؛ سازمان جهانی بهداشت در اعلامیه ای مشکلاتی که طب سوزنی در مورد آنها تأثیر ارزشمندی دارد را معرفی میکند که شامل اکثر دردهاست. درد سیاتیک، آرتروز، روماتیسم، دیسک، کمردرد، درد پاشنه پا، درد گردن، میگرن و سایر سردردها. به طور کلی درد پاسخی قوی میدهد. سایر موارد نیز شامل، اضطراب ، وسواس، افسردگی، چاقیها و انواع موضعی آن، بیماریهای گوارشی مثل یبوست، سندرم روده تحریکپذیر، ریفلاکس، زخم معده، آسم، آلرژی و ترک سیگار است.
از انواع بیماریهای چشمی نیز ما تنها بر روی rp متمرکز شده ایم. در دیدگاه طب سنتی چین، برای درمان باید تعادل کانالی که به هم خورده، بازگردانده شود. هرچند طب سوزنی شاخه ای از طب چینی محسوب میشود اما شنیده ایم که ابوعلی سینا هم در نقاطی از بدن از طب سوزنی استفاده میکرده است. بعنوان تسکین درد سیاتیک، کمردرد یا پا دردِ سیاتیکی.
امروزه  آلمان، آمریکا، کره، فرانسه و کشورهای پیشرفته دیگر نیز بر روی طب سوزنی بسیار سرمایه گذاری کرده اند. در دیدگاه طب سوزنی چین دوازده کانال اصلی انرژی و هشت کانال فرعی وجود دارد که نقاطی بر روی آنها در طب سوزنی کاربرد دارند و بر اساس آنکه آن نقطه چه جنسی دارد و چه مفهومی را در فلسفه فیزیولوژی پزشکی ایجاد میکند، برای هر بیماری نسخه ای داده میشود.
از دکتر قاسمی در مورد بهبودی بینایی افرادی که در تحقیق شرکت کرده بودند میپرسم، با اشتیاق میگوید: استادی از دانشگاه بوشهر داشتیم که مجبور شده بود مرخصی بگیرد و بعد از بهبودی نسبی توانست به کار برگردد.
یک دانشآموز لب کنکوری داشتیم که بیناییش در حدی بود که چیزی که از دستش می افتاد بر روی زمین پیدا نمیکرد که بعد از درمان، این مقدار بینایی به او بازگشت. دیگری به دلیل از بین رفتن میدان بینایی، نمیتوانست از خیابان بگذرد. برخی از جلسه سوم میگفتند چیزی در چشممان باز شد بعضی هم در جلسه دهم جواب میدادند، بعضی هم میرفتند و بعد متوجه تغییر میشدند. خانمی به ما مراجعه کرد و گفت آدرس ما را خواهرش از کانادا به او داده و گفته من در اینجا با طب سوزنی نتیجه گرفتم و پزشکم گفته در ایران هم این کار انجام میشود. او هم بهبودی نسبی پیدا کرد.
بعد از انتشار مقاله و پایان کار نیز مراجعات ما بیشتر شده است. به برخی میگوییم چون بینایی ندارید طب سوزنی برای شما موثر نیست اما خودشان اصرار میکنند و کار را برایشان انجام میدهیم حتی در یک مورد بعد از جلسه چهارم به گفته پدرش قدری بینایی پیدا کرده است. دکتر قاسمی در مورد هزینه انجام طب سوزنی می گوید معمولا هر جلسه بین 50 تا 130 هزار تومان هزینه دارد اما تلاش و آرزوی ما این است که هیچ بیماری به دلیل هزینه، از درمان بازنماند.
او  امیدوار است در فازهای آینده، تیم درمانی طب سوزنی گوش را بررسی کند و با کاشت ایمپلنت سوزنی بر روی گوش، به صورت دائمی تحریک عصبی را ایجاد کنند تا گردش خون شبکیه بهتر شود و در نتیجه اثر بهتری گرفته شود.
تلفن تماس کلینیک طب سوزنی rp: 28423 است.
اطلاعات تکمیلی را از طریق فایل صوتی این مصاحبه به مدت 26 دقیقه و با حجم 12 مگابایت
دنبال کنید

۱۳ دیدگاه دربارهٔ «مصاحبه با دکتر قاسمی در خصوص اثرات طب سوزنی بر روی بیماران RP»

سلاااام سلااام و دروووود بر داش امییییییر جوووون خب اینم خبر عااااالیییی بوداااا ایشالله که روزی این روش بتووووونه روی دیگر مشکلات چشمی هم مؤثر باشه و جوابگو باشه به هر حال من فایل صوتی رو هم دانلود میکنم و میگوشم به هر حااال مرسی بابت این پستت راستی به تبسم خانم هم سلامم رو برسون و هر چند که عید گذشته اما به ایشون هم از طرف من عیدشون رو تبریک بگووو به هر حال در پناه یگانه دادآر دادآفرین بدرود و خدا نگه دار

سلام اطلاعاتی که من از این طب دارم اینه که بعد از شش ماه مشکل دوباره بر میگرده.هرچند میزان بهبودی هم در این طب کمه.
به قول معروف میگن آب از بالا چشمه گلِ حالا ما هرچی آب این پایین دست رو صاف کنیم.
امیدوارم روزی این مشکل حل بشه و از ریشه کنده بشه.

سلام به سید محمد عزیز.
آره خب. در خود گزارش هم اشاره شده بود که تنها روی ۳۳ درصد جواب داده و به نوعی یک سوم اعضای جامعه هدف وضعیتشون رو به بهبودی رفته.
ولی قطعا به مرور زمان این تحقیقات اگه گسترده تر بشه، میتونه نتایج دقیقتری رو به دنبال داشته باشه.

درود امیر جان
تشکر از پستهای عالیت
اگه امکان داره برو به موسسه حمایت از بیماران چشمی آرپی واقع در خ آزادی خ اسکندری داخل پارک اوستا و گزارشی هم از امکانات آنجا تهیه کن
تلفنش :۶۶۹۴۸۲۸۲ ۴
من سال ۱۳۸۳ رفتم آنجا و معاینه شدم
اسکایپ :
a.mostajeran
0913 208 5002
به امید آینده ای بهتر با پیشرفت علم و درمان آرپی
با آرزوی موفقیت و خبرهای خوش

سلام رضا جان. ممنون از لطفت.
اگه خودت تجربه موفقی داشتی یا کسانی رو میشناسی که در این زمینه تجربه موفقی دارند، بگو تا این مرکز رو به همکارانم معرفی کنم تا در صورت امکان ازش گزارش تهیه بشه.
شاد باشی.

دیدگاهتان را بنویسید