خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو

داوود رشیدی، هنرمند پیش کسوت سینما و تیاتر و تلویزیون دار فانی را وداع گفت!

خبرگزاری ایسنا: داود رشیدی بازیگر سینما و تئاتر ایران صبح امروز 5 شهریور ماه درگذشت.

لیلی رشیدی فرزند این هنرمند این خبر تایید کرد و در جملات کوتاهی گفت که در منزل به دلیل ایست قلبی درگذشت.

داود رشیدی درگذشت

داوود رشیدی زاده ۲۵ تیر ۱۳۱۲ در   تهران و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است. وی دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است.

از جمله نمایش‌هایی که اجرا کرده می‌توان به «در انتظار گودو»، «ریچارد سوم»، «پیروزی در شیکاگو»، «منهای دو»، «آقای اشمیت کیه؟ » و … اشاره کرد. از جمله فیلم‌های سینمایی  که در آنها بازی کرده می‌توان به آثاری چون «کمال الملک»،«ملاقات با طوطی»،«زمهریر» و … نام برد.

او  در مجموعه‌های تلویزیونی گوناگونی مانند «ولایت عشق»، «هزار دستان»، «آوای فاخته»، «عطر گل یاس» و … نیز بازی کرده است.

این هنرمند در سال‌های اخیر از بیماری آلزایمر رنج می‌برد.

مدیران و کاربران سایت گوشکن درگذشت داود رشیدی را به خانواده محترم این هنرمند و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.

داود رشیدی یکی از آرزوهایش این بود که در یک نقش خوب مقابل دوربین برود و خطاب به بازیگران جوانی که وارد این حرفه می‌شوند، گفته بود: عطش قدرت، عطش پول درآوردن از چیزهای بد دوران ماست. بازیگر به تماشاگر احتیاج دارد و تماشاگر هم به بازیگر.

داود رشیدی که در هشتاد و سه سالگی از دنیا رفت، دو سال قبل در هشتاد و یکمین سالروز تولدش و بعد از نیم‌قرن فعالیت هنری در دیداری که خبرنگار ایسنا با این هنرمند داشت، همچنان سرشار از عشق و امید به کارش بود و آرزو داشت در یک نقش خوب مقابل دوربین برود.

احترام برومند چهره آشنای کودکان دهه 50 هم که او را به عنوان مجری برنامه کودک تلویزیون می‌شناختند، در این دیدار در کنار داود رشیدی حضور داشت و در یادآوری خاطراتی، همسرش را یاری می‌کرد.

ترجمه نمایشنامه‌ای برای اجرا

داود رشیدی دو سال قبل درباره فعالیت‌هایش گفته بود: مشغول ترجمه نمایشنامه‌ایی هستم. کتاب‌هایی را اشتراک دارم که پسرم از سوییس برایم ارسال می‌کند و از میان آنها نمایشنامه‌هایی که خوب باشد را انتخاب می‌کنم و یا خودم و یا به شخص دیگری برای ترجمه می‌دهم. «اشمیت» را هم از همین کتاب‌ها انتخاب کردم که شهلا حائری ترجمه کرد و همچنین «منهای 2» را که به روی صحنه بردم.

الان نمایش «مثل باران می‌بارد» را پسندیدم، مشغول ترجمه آن هستم و دوست دارم خودم کار کنم اگر روزگار کمک کند. آخرین کارم سال 90 «آقای اشمیت کیه؟» بود و قبل از آن هم «منهای 2» را در تئاتر شهر کار کردم که خوشبختانه هر دو با استقبال روبرو شدند.

تئاتر همیشه در اولویت بوده

رشیدی با بیان اینکه همیشه تئاتر برایش اولویت بیشتری نسبت به سینما و تلویزیون داشته است با یادآوری روزهای شروع فعالیت هنری‌اش یادآور شده بود: کار هنری‌ام را با آقای نوشین شروع کردم و بعدها وقتی پس از پایان تحصیلاتم به ایران بازگشتم در سال 42 گروه تئاتر “امروز” را در اداره تئاتر آن زمان تشکیل دادم که افرادی چون مرضیه برومند، سوسن تسلیمی، پرویز فنی‌زاده، خسرو شجاع‌زاده، فهیمه راستگار، یدالله شیراندامی، سیاوش طهورث و بعدها مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ در آن مشغول بودند و در سنگلج کار می‌کردیم.

احترام برومند در ادامه صحبت‌های رشیدی به تشکیل اولین گروه تئاتر برای کودکان اشاره کرد وگفته بود: این گروه را آقای رشیدی در واحد نمایش تلویزیون به همان نام «تئاتر امروز» راه انداخت. با مرضیه و راضیه برومند، بهرام شاه محمدلو، رضا بابک، سعید پورصمیمی و چند نفر دیگر که فعالیتش تا سال 57 ادامه داشت و بعد به هم خورد.

«فرار از تله» و ورود به سینما

داود رشیدی درباره حضورش در سینما، «فرار از تله» را اولین فیلم‌اش دانست و مطرح کرده بود: با جلال مقدم از جوانی دوست بودیم. روزی به خانه ما آمد و گفت: «داود می‌خواهم یک فیلم با تو بسازم». سناریو را داد و خوشم آمد و بعد در پشت بام خانه با هم نشستیم و صحبت کردیم. او آدم روشنفکری بود که متأسفانه سال‌های آخر عمرش درگیر بیماری شد.

گفتند مواظب بهروز باش

این بازیگر با اشاره به همکاری‌اش با بهروز وثوقی یادآور شده بود: به من می‌گفتند مواظب بهروز باش. او سوپراستار است و نقش تو را می‌خورد و سر تدوین می‌رود و نقش را کم و زیاد می‌کند. وقتی این حرف‌ها را می‌شنیدم. برایم عجیب بود. اما خیلی با هم دوست شدیم و بسیار من را کمک کرد. اصلا اینگونه که می‌گفتند نبود و بسیار رفیق و همراه بود. در اولین روز کارم تفاوت زیاد سینما با تئاتر تو ذوقم زد و تصمیم گرفتم ادامه ندهم اما همان شب صحبت‌های بهروز تأثیر مثبتی در ذهنم گذاشت.

دو فیلم اولم را در کنار سوپراستارهای آن موقع بازی کردم. در «میعادگاه خشم» فردین حضور داشت که آن هم تجربه خوبی بود و بعدها در فیلم «جهنم+من» که خودش کارگردانی کرد نیز بازی کردم.

رشیدی که سالها به عنوان مدیریت گروه نمایشات و سرگرمی‌های “تلویزیون ملی” مسئولیت داشته با یادآوری آن روزها گفته بود: از سال 52 مسئولیت این گروه را داشتم و تمام نمایش‌ها، سریال‌ها، سرگرمی‌ها و مسابقات تلویزیون زیر نظر آن ساخته می‌شد. از کارهای شاخصی هم که در آن زمان ساخته شد می‌توان به سریال «دایی جان ناپلئون» ناصر تقوایی اشاره کرد و همچنین «هزاردستان» علی حاتمی که قراردادش با عنوان «جاده ابریشم» در آن سالها بسته شد.

برومند در ادامه صحبت‌های رشیدی با بیان اینکه آقای تقوایی برای نقش اسدالله میرزا«دایی جان ناپلئون» به آقای رشیدی پیشنهاد داده بود، مطرح کرده بود: اما به علت مسئولیت سنگین در تلویزیون فرصت کافی برای بازی در این سریال نداشت.

رشیدی هم در ادامه گفته بود: نمی‌توانستم هر روز حضور پیدا کنم. به تقوایی گفتم هفته‌ای دو روز می‌توانم که قبول نکرد. او بازیگر را تمام وقت در اختیار می‌خواست.

سال 58 خواستند از تلویزیون تقاضای بازنشستگی کنم، همین کار را کردم اول با تقاضای بازنشستگی موافقت شد و بعد اخراجم کردند تا حقوق نگیرم. بچه‌های جوان در گروه پاکسازی بودند، آمدند و گفتند ما شما را پاک‌سازی نمی‌کنیم، اخراج می‌کنیم تا جای دیگر بتوانید کار کنید. من هم خداحافظی کردم و رفتم.

رشیدی با مرور آثار سینمایی‌اش «کندو» را از موفق‌ترین فیلم‌هایش دانسته و گفته بود:در این فیلم هم با بهروز وثوقی هم بازی بودم. حتی الان بچه‌های نوجوان به من «آقا حسینی» می‌گویند. کار فریدون گله که متأسفانه او هم در سال‌های آخر عمرش به هم ریخته بود. می‌خواست «کندو 2» را بسازد. آمد و سناریواش را به من داد که عمرش نرسید.

این بازیگر کارهایش با علی حاتمی را از آثار مورد علاقه‌اش می‌دانست و مطرح کرده بود: با حاتمی دوست نزدیک بودیم. در کلاس‌هایی که در دانشگاه داشتم با هم آشنا شدیم و از همانجا دوستی بین ما برقرار شد و معمولا کارهایش را با من در میان می‌گذاشت. نمایش «حسن کچل» نوشته او را به روی صحنه بردم که بسیار مورد توجه قرار گرفت. نقش مفتش شش انگشتی در «هزار دستان» را خیلی دوست داشتم. همچنین رضا شاه در «کمال الملک» که از کارهای خوبم است.

رشیدی که بعد از فیلم «پرچم‌های قلعه کاوه» در سینما و مجموعه «کلاه پهلوی» در تلویزیون فعالیت بازیگری نداشت و بیشتر به تئاتر پرداخته با بیان اینکه نقش‌خوبی پیشنهاد نشد، در ادامه گفته بود:خیلی سال است در سینما بازی نکردم و پیشنهادات بیشتر نقش های کوچک شده که مناسب نیست. همچنین تلویزیون هم کار خوبی پیشنهاد نمی‌شود.

وی به طنز می‌گفت: در سینما جوان اول می‌خواهند که ما نیستیم.

آرزوهای زیادی در بازیگری دارم

داود رشیدی در بخش دیگری از این گفت‌وگو مطرح می‌کرد: هنوز علاقه زیادی به بازیگری دارم و کار خوبی باشد حتما قبول می‌کنم. آرزوهای زیادی در بازیگری دارم و علاقمندم نقش خوبی را برای کارگردان خوبی بازی کنم.

احترام برومند هم که از سال 47 در کنار داود رشیدی حضور دارد یک روزنامه نگار را مسبب این آشنایی و ازدواج می‌داند و می‌گوید: حاصل این ازدواج دو فرزند به نام لیلی و فرهاد است. لیلی فعالیت بازیگری دارد. فرهاد هم دکتری برق دارد و در دانشگاه پلی تکنیک لوزان به عنوان پروفسور کرسی دائمی دارد. او جایزه بلوندل، معتبرترین جایزه مهندسی دنیا را دریافت کرده و در کارش بسیار موفق است.

داود رشیدی هیچ وقت نا امید نمی‌شود

وی 46 سال زندگی مشترکش را پر از شادی، خوبی و اتفاقات مختلف دانست و با اشاره به ویژگی‌های رشیدی مطرح کرد:او هیچ وقت ناامید نمی‌شود.هر وقت اتفاق بدی برایمان می‌افتاد که بسیار هم بوده با تلاش بیشتر و امید بیشتری راهش را ادامه می‌داد. هیچ وقت نق نمی‌زند، هیچ وقت طلبکار نبوده و هیچ وقت هم گله نمی‌کند که این به نظر من فوق‌العاده است چون بیشتر ما مرتب عادت داریم گله کنیم و طلبکار باشیم. با وجود جفاهایی که در حق‌اش شده اما هیچ وقت کوچکترین گله‌ای نکرده و کوچک‌ترین توقعی نداشته است. همیشه هم تا آنجا که توانسته بدون تظاهر خدمت کرده است.

داود رشیدی در حالیکه در میان صحبت‌های همسرش وارد شد به شوخی مهمترین ویژگی‌اش را خوش اخلاقی و خوش تیپی عنوان کرد.

برومند درباره بهترین کارهای رشیدی گفته بود: «شیلات» را دوست داشتم و فیلمی بود که بازتاب خیلی خوبی داشت. همچنین «تاتوره» که آن زمان تکان دهنده بود. «فرار از تله»، «کندو» و «گل‌های داودی» هم دوست دارم.

ارتباط با هم دوره‌ها

رشیدی هم درباره ارتباط با هم دوره‌ها و همکارانش گفته بود: با بسیاری از آنها ارتباط تلفنی دارم. تلفنی با کشاورز حال و احوال می‌کنیم که پایش ناراحت است و نمی‌تواند راه برود. با نصیریان هم صحبت می‌کنم. در قدیم هم با انتظامی و مشایخی رفت و آمد داشتیم که کم‌کم سن که بالا می‌رود رابطه هم کم می‌شود. اسماعیل شنگله و سیروس ابراهیم‌زاده مرتب سر می‌زنند، داریوش اسدزاده، علی دهکردی و علیرضا خمسه تلفن می‌کنند، رضا بابک دائم می‌آید و واقعا با محبت است. محمود بصیری هم آدم بسیار معرفتی است که هم تلفن می‌زند و چند روز یک بار هم به سراغمان می آید.

این بازیگر درباره کتاب‌هایش که جلد اول آن رونمایی شد هم گفته بود: آقای منصوری چهار، پنج سال است که مشغول آماده کردن این کتاب‌ها هستند. یک جلد بیرون آمده که مربوط به نمایشنامه‌هایم است. جلد دوم هم که مربوط به نمایش‌ها است آماده شده و سومی مربوط به نمایش«در انتظار گودو» است. جلد چهارم هم مربوط به زندگی تئاتری است که صحبت‌ها کامل شده و باید آماده شود که امیدوارم زودتر این اتفاق بی‌افتد.

رشیدی که از علاقمندان مسابقات فوتبال بود در بخش دیگری از گفت‌وگویش درباره بازی‌های جام جهانی فوتبال که در مقطع انجام این گفت‌وگو برپا می‌شد، گفته بود: بازی‌ها را می‌بینم و خوشبختانه ایران حضور خوبی داشت. مسابقات والیبال را هم پیگیری می‌کنم که آنها هم بسیار خوب بازی می‌کنند. خودم هم در دبیرستان در بروکسل والیبالیست‌ و کاپیتان تیم بودم.

با حاتمی مثل برادر بودیم

داود رشیدی در پایان این دیدار درباره سالروز تولدش بار دیگر به شوخی با بیان اینکه از تولدش به دلیل اینکه خیلی کوچک بوده است، چیزی یادش نمی‌آید، گفته بود: ناراحتم از اینکه یک سال از عمرم گذشته اما خوشحالم سال جدیدی آغاز می‌شود.از این دوران طی شده راضی هستم اما می‌شد بهتر باشد. آن دوره‌ای که با حاتمی بودم خیلی خوب بود و مثل دو برادر با هم بودیم.

عطش پول درآوردن از چیزهای بد دوران ماست

رشیدی همچنین خطاب به بازیگران جوانی که وارد این حرفه می‌شوند، گفته بود: عطش قدرت، عطش پول درآوردن از چیزهای بد دوران ماست. بازیگر به تماشاگر احتیاج دارد و تماشاگر هم به بازیگر. این دو باید با هم هم سنگ باشند. بازیگرانی بودند در برخی نقش‌ها موفق بودند اما دوباره موفقیتشان تکرار نشد. بازیگر باید سعی کند پیشرفت کند و در حال درجازدن نباشد. بازیگرانی بودند که سریع بعد از یکی دو کار فید شدند چون از بازیگری چیز دیگری می‌خواستند. نقش برای بازیگر باید جایی برای نفس کشیدن باشد و از تازگی‌اش لذت ببرد.

داود رشیدی متولد ۲۵ تیر ۱۳۱۲ در تهران، فارغ التحصیل کنسرواترا ژنو در رشته کارگردانی و بازیگری تئاتر و لیسانس حقوق سیاسی از دانشگاه ژنو بود که 5 شهریور ماه به دلیل ایست قلبی از دنیا رفت، او طی چند سال اخیر از بیماری آلزایمر رنج می‌برد.

از آثار شاخص این بازیگر می‌توان به فیلم‌های سینمایی «فرار از تله»، «خروس»، «کندو»، «اعدامی»، «مرز»، «رهایی»، «جایزه»، «هیولای درون»، «کمال الملک»، «شیلات»، «خانه عنکبوت»، «گل‌های داوودی»، «تاتوره»، «بی‌بی چلچله» و سریال های «هزاردستان»، «کوچک جنگلی»، «گرگ‌ها»، «عطر گل یاس»، «امام علی(ع)»، «گل پامچال»، «آوای فاخته»، « تنهاترین سردار»، «ولایت عشق»، «خاطرات یک خبرنگار»، «معصومیت از دست رفته»، «مختارنامه» و «کلاه پهلوی» اشاره کرد.

وی همچنین سابقه تهیه چند فیلم سینمایی از جمله «الو الو من جوجو ام»، «قطعه ناتمام»، «امتحان»‌ و «صبحی دیگر» را نیز دارد.


واکنش هنرمندان نسبت به فوت داوود رشیدی

باشگاه خبرنگاران جوان: داود رشیدی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ایران صبح امروز 5 شهریور ماه 95 در سن 83 سالگی درگذشت. هنرمندان و چهره های معروف نسبت به این ضایعه در صفحات اینستاگرام خود واکنش نشان دادند.

کاوه سماک باشی نوشت:”روحت شاد؛ استاد.”

حمید فرخ نژاد نوشت: “سفرت بخیر استاد”

برزو ارجمند نوشت: “خداحافظ عمو داوود.”

احسان کرمی نوشت: “روحتون شاد آن سال که تولدمان را کنار هم گرفتیم چقدر آرزو کردم در روز تولد صد سالگیتان کنارتان باشیم…نشد”

شبنم قلی خانی نوشت: “پیشکسوتانی هستند که تاریخ ساز سینمای ایرانند و جای خالی شان همیشه حس خواهد شد، روحتان شاد استاد رشیدی عزیز”

محسن کیایی نوشت: دستی از هزاردستان کم شد. روحت شاد.

پرویز پرستویی نوشت: متاسفانه امروز صبح استاد پیشکسوت داوود رشیدی یکی از پنج نفر سینمای ایران دار فانی را وداع گفتند از طرف خودم به خانواده محترمش و جامعه هنری تسلیت میگم .وتسلیت مخصوص به استاد انتظامی.نصیریان .مشایخی ومحمد علی کشاورز نسل تکرار ناشدنی.


اعلام زمان مراسم تشییع و یادبود داود رشیدی

پیکر داود رشیدی 9 صبح یکشنبه 7 شهریور ماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع می‌شود.

این بازیگر سینما،تئاتر و تلویزیون ایران که 5 شهریور ماه از دنیا رفت، یکشنبه 7 شهریور ماه به خاک سپرده می‌شود.

مراسم ختم داود رشیدی نیز  روز سه شنبه ساعت ۱۸الی۱۹/۳۰در مسجد جامع شهرک غرب خواهد بود.


پیام تسلیت تلفنی علی جنتی به خانواده داود رشیدی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی تماس تلفنی درگذشت داوود رشیدی را تسلیت گفت.

طبق اعلام روابط عمومی معاون هنری وزارت ارشاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی تماس تلفنی با خانواده داود رشیدی، ضمن ابراز ناراحتی به جهت از دست دادن یکی از بهترین هنرمندان پرتوان، با دانش و خوش ذوق کشور،برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسالت داشتند.


مرحوم داود رشیدی در کنار رئیس جمهور

خبرآنلاین هم نوشت: داود رشیدی که یکی از پیشکسوتان مطرح بازیگری در این محسوب می‌شود در حالی جمعه پنجم شهریورماه دار فانی را وداع گفت که آثاری ارزشمند از او به یادگار مانده است.

رشیدی از جمله هنرمندان جامع‌الاطرافی است که علاوه بر بازیگری در سه عرصه سینما، تلویزیون و تئاتر، در مقام کارگردان در عرصه تئاتر نیز فعالیت کرده و همچنین به عنوان مترجم نمایشنامه‌هایی را ترجمه کرده است.

او با کوله‌باری از نقش‌های به یادماندنی و آثار قابل توجه در سن 83 سالگی درگذشت. او در عین تیرماه سال 1312 در تهران متولد شد و به دلیل شغل پدر سال‌های تحصیل را خارج از ایران گذراند. او در ترکیه و پاریس تحصیل کرد و دوره تحصیلات دانشگاهی را در ژنو گذراند.

او سال‌ها با احترام برومند زندگی مشترک خود را پیش برد و لیلی رشیدی و فرهاد رشیدی فرزندان این دو هنرمند محسوب می‌شوند.

در ادامه مروری به دنیای رشیدی در سه عرصه تئاتر،‌سینما و تلویزیون صورت می‌گیرد.

دنیای تئاتری رشیدی

داود رشیدی از هنرمندانی است که برای ورود به عرصه هنرپیشگی و کارگردانی از دروازه تئاتر عبور کرد. این بازیگر پیشکسوت در سال 1343، زمانی که تحصیلات خود را در ژنو در رشته‌های کارگردانی و بازیگری تئاتر به پایان رسانده بود، وارد دنیای هنر در ایران شد. او در گام نخست در اداره تئاتر آن زمان وابسته به وزارت فرهنگ و هنر استخدام شد و یکی از نخستین اقدامات جدی او تشکیل گروه تئاتر امروز بود، گروهی که چهره‌های شاخصی چون پرویز فنی‌زاده، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار، سیاوش طهمورث، مرضیه برومند و سوسن تسلیمی در آن رشد کردند و در کار هنری گام برداشتند.

رشیدی در عین حال که به عنوان بازیگر روی صحنه تئاتر می‌رفت در اصل در حضوری چشمگیر پشت صحنه تئاتر و به عنوان کارگردان داشت. رشیدی نمایش‌هایی چون «در انتظار گودو»، «ریچارد سوم»، «پیروزی در شیکاگو»، «منهای دو»، «آقای اشمیت کیه؟» را اجرا کرده است که همگی جزو نمایش‌های شاخص در تئاتر ایران محسوب می‌شوند.

دو  نمایشی که به کارگردانی این هنرمند در سال‌های اخیر روی صحنه رفتند، عبارتند از: «مهنای دو » با بازی حسن معجونی و سیامک صفری و «آقای اشمیت کیه؟» که در تالار ایرانشهر و با حضور بازیگرانی چون سیامک صفری، احمد ساعتچیان، بهناز جعفری و سروش صحت اجرا شد.

رشیدی و نقش‌های به‌یادماندی در سینما

رشیدی بعد از آنکه تجربیاتی در دنیای تئاتر به دست آورد، همانند اغلب بازیگران تئاتر دهه 40 پا به دنیای سینما هم گذاشت. او در ابتدای راه با کارگردانی چون جلال مقدم در «فرار از تله» همراه شد و در ادامه مسیر مقابل دوربین فریدون گله رفت و در نقش «آق حسینی» در فیلم «کندو» یک بازی به یادماندی از خود به یادگار گذاشت.

از جمله نخستین فیلم‌هایی که او در سال‌های بعد از انقلاب ایفا کرد،‌ «مرز» به کارگردانی جمشید حیدری بود که به عنوان اولین فیلم با موضوع دفاع‌مقدس محسوب می‌شود. او در ادامه با بازی در «جایزه» مقابل دوربین علیرضا داودنژاد رفت و این همکاری را در فیلم‌هایی چون «خانه عنکبوت» و «ملاقات با طوطی» هم ادامه داد.

این بازیگر که از همراهان قدیمی زنده‌یاد علی حاتمی محسوب می‌شد در «کمال‌الملک» این کارگردان هم نقش‌آفرینی کرد و مقابل دوربین او در «طهران روزگار نو» هم رفت.

«اکباتان» به کارگردانی مهرشاد کارخانی از آخرین نقش‌آفرینی‌های رشیدی در سینما محسوب می‌شود، فیلمی که محصول سال 1390 است.

رشیدی و تلویزیون

بعد از آنکه داود رشیدی کار در تئاتر را آغاز کرد در سال 1352 از اداره تئاتر به تلویزیون ملی ایران رفت و در سمت مدیریت گروه نمایش‌ها و سرگرمی‌های آن سازمان مشغول به کار شد.

غیر از این مسئولیت که چندان هم ادامه نیافت، رشیدی، به عنوان بازیگر در قاب تلویزیون جای گرفت و یکی از درخشان‌ترین نقش‌های او در تلویزیون بازی در مجموعه «هزاردستان» به کارگردانی علی حاتمی است. او در نقش مفتش شش‌انگشتی توانست یکی از شخصیت‌های ماندگار تلویزیون را خلق کند.

«مختارنامه»، «کلاه پهلوی»،‌ »ولایت عشق» و «امام علی» از جمله سریال‌هایی با بازی رشیدی هستند.

یکی از مشغله‌های رشیدی در تلویزیون کارگردانی تله تئاتر بوده است. نمایش‌های «هنر»،‌ »شایعه» و «آخرین گودو» با حضور او به عنوان کارگردان هنری، و گاه مترجم و تهیه‌کننده روی صحنه رفته است.


هنرمندان در منزل داود رشیدی / پیکر به سردخانه منتقل شد

در پی درگذشت داود رشیدی، هنرمندان بسیاری از صبح امروز 5 شهریور ماه به منزل این هنرمند فقید رفتند.

فاطمه معتمدآریا، لیلا حاتمی، منوچهر شاهسواری،مسعود فروتن،مسعود کرامتی، فرشته طائرپور، علی دهکردی،رضا بابک،ایرج راد، سروش صحت،الهام پاوه نژاد،حسن حامد،فلامک جنیدی،بهرام شاه محمدلو، سیروس ابراهیم زاده ،پانته آپناهی‌ها، حمید پورآذری،اصغر دشتی و…. در منزل داود رشیدی حاضر شدند تا به احترام برومند (همسر داود رشیدی) و همچنین خواهران برومند و فرزند او لیلی رشیدی تسلیت بگویند.


عزت الله انتظامی: سال‌ها با داوود رشیدی زندگی کردم

عزت الله انتظامی از سال هایی که با داود رشیدی دوستی کرده و همکاری داشته و اینکه این هنرمند به همه کمک می کرده است، گفت.

عزت الله انتظامی بازیگر سینما و تئاتر درباره فوت داوود رشیدی گفت: من ارادت زیادی به او داشتم. او یکی از بهترین همکاران من بود که همکاری نزدیک با او داشتم، متاسفانه زود ما را ترک کرد.

وی افزود: داود رشیدی اطلاعات بسیاری داشت. زبان فرانسه را هم به خوبی بلد بود، شخصیتی داشت که با همه کنار می آمد و درصدد رفع مشکلات دیگران برمی آمد. برای خانواده و دختر او آرزوی صبر دارم.

انتظامی ادامه داد: او یکی از عزیزترین همکاران من بود، وقتی خبر فوت او را شنیدم بسیار غمگین شدم، او یکی از افرادی بود که من با او زندگی کردم و دوستی زیادی با او داشتم.

وی خاطر نشان کرد: ما ناگهان او را از دست دادیم، پیدا کردن چنین دوستی در این زمانه دیگر ممکن نیست امیدوارم غم آخر همه دوستان و هنردوستان این کشور باشد.


جمشید مشایخی از سال‌ها رفاقت و همکاری با داوود رشیدی گفت

جمشید مشایخی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر و از دوستان زنده‌یاد داوود رشیدی گفت: این ضایعه را به همسر داوود رشیدی، فرزندان او و جامعه هنری تسلیت می‌گویم. می‌دانم که همسر او خانم برومند بسیار عاشقانه او را دوست داشت و برای او زحمت زیادی کشید. امیدوارم بتواند این ضایعه بزرگ را تحمل کند.

وی افزود: من و داوود رشیدی از سال ۱۳۳۹ که او در اداره هنرهای دراماتیک استخدام شده بود با هم آشنا شدیم. او در آن زمان می‌خواست نمایش «ایوانف» را روی صحنه ببرد و پیشنهاد بازی در نقش اول آن را به من داد، اما با توجه به اینکه من «ایوانف» را نمی‌شناختم ترسیدم که نتوانم آن را به خوبی اجرا کنم. در آن زمان داوود فکر کرد که عده‌ای من را تحریک کرده‌اند تا با او کار نکنم، اما بعد از مدتی یک اثر دیگر را می‌خواست روی صحنه ببرد، در آن زمان یکی از دوستان گفته بود این نقش مناسب جمشید مشایخی است، اما داوود گفت جمشید نقش اول ایوانف را نپذیرفته است چطور این نقش را بپذیرد؟ اما من آن نقش را پذیرفتم و او متوجه شد که هیچ مشکلی در میان نیست.

وی افزود: ما در آثار زیادی با یکدیگر همکاری داشتیم ولی از زمانی که گروه‌بندی‌های سینمایی و تلویزیونی ایجاد شد، همکاری ما کم شد.

مشایخی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی داوود رشیدی گفت: داوود یک فرد شوخ و بذله‌گو بود به طوری که وقتی با او همکاری می‌کردم، بسیار لذت می‌بردم. ما در آثار علی حاتمی به خصوص «هزاردستان» مدت زیادی را کنار یکدیگر بودیم. هنگامی که خبر فوت او را شنیدم حالم بسیار بد شد. جالب اینجاست که حدود چهار ماه پیش یکی از جوانان می‌خواست فیلمی بسازد که از من، داوود رشیدی و علی نصیریان دعوت کرد، اما با توجه به اینکه می‌دانستم داوود رشیدی قادر به انجام این کار نیست، به آن جوان گفتم که فکر نکنم داوود بتواند در این پروژه حضور پیدا کند. با این وجود به همسر داوود رشیدی زنگ زدم و از او پرسیدم که آیا او می‌تواند یا خیر؟ که خانم برومند به من گفت داوود با توجه به وضعیت جسمانی خود، قادر به ایفای نقش نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: فوت داوود رشیدی من را به شدت متأثر کرده است. این ضایعه را به تمامی هنردوستان تسلیت می‌گویم.

۱۱ دیدگاه دربارهٔ «داوود رشیدی، هنرمند پیش کسوت سینما و تیاتر و تلویزیون دار فانی را وداع گفت!»

عرض سلام و درود وقتی امروز ساعت یک و نیم از خواب بیدار شدم یه مرتبه توی واتسآپ این خبر رو دیدم و همونجا خوندم و بسیار متأثر و متأسف شدم باز هم یکی از هنرمندان و بازیگران خوب کشورمون از دنیای فانی به خانه ی ابدی کوچ کرد و بازم ما مردم مرده پرست میگیم یادش بخیز چه بازیگر خوبی بود چه انسان خوبی بود چه فلان بود چه بهمان بود چرا آخه چرا آخه چرا وقتی این عزیزان زنده هستند یادی از آنان نمیگیریم از وجودشون استفاده نمیکنیم نمیگیم استاد رشیدی استاد ناصر خان ملک مطیعی کجایی استاد چه خبر وقتی که مردن واسشون سوگواری میکنیم ببینید من نمیخواهم بگویم که اگر یک عزیز یا یک استاد از بین مارفت ناراحت نباشیم و یادش را گرامی نداریم نه حرف و منظورم این است که در ایام حیات در دورانی که دیگه این اساتید خونه نشین شدن به فکرشون باشیم متأفسانه هیچ وقت هم درس نمیگیریم از استاد بابک بیات بگیر تا استاد همایون خرم و غیره و ذالک به هر حال منم به نوبه ی خودم درگذشت استاد فقید سینما و تلویزیون و تئاتر ایران را تسلیت میگویم و امیدوارم که قبل از این که اساتیدمان را از دست بدهیم در ایام عزلت نشینی به یاد و فکرشان باشیم روحش شاد و نام و یاد ایشان گرامی باد در پناه یگانه دادآر دادآفرین بدرود و خدا نگه دار

سلام.
منم با کارهای استاد رشیدی خاطرات زیادی دارم.
کی میتونه نقش آق حسینی در فیلم کندو و مفتش شش انگشتی رو در سریال هزار دستان این هنرمند فقید رو با صدای ماندگار دیگه مرحوم استاد ایرج ناظریان فراموش کنه.
خانواده ی استاد زحمتهای زیادی برای فرهنگ و هنر این مملکت انجام دادن.
از همسر استاد رشیدی یعنی خانم احترام برومند به عنوان مجری توانای برنامه ی کودک تلویزیون گرفته، تا کارهای ایشون با خواهران دیگه ی برومند یعنی مرضیه و راضیه ی برومند، و لیلی رشیدی، کسانی که کودکان و نوجوانان قدیم و جدید برنامه ها و فیلمها و کارهای زیبای عروسکیشون رو هرگز فراموش نخواهند کرد.
یاد و خاطره ی استاد همواره پاینده و گرامی باد.

درود به همگی و به روان پاک جناب رشیدی مرحوم. صداشون رو خیلی خیلی دوست داشتم و هیچ وقت مجری گریشون در مسابقه کنکور که از شبکه ۱ پخش می شد رو فراموش نمی کنم. امیدوارم در اون دنیا اگر بهشتی هست، ساکن یکی از خونه هاش بشن. خوش به حالشون که از این جهنم پر کشیدن.!

دیدگاهتان را بنویسید