سلام. همسایه جدید نمی خواید؟

 

به نام مهربان ترین دوست, که سلام نام زیبای اوست. سلام به دوستای خوبم در این محله پر مهر و با صفا. امیدوارم حال همگی خوب باشه. اگر هم کسی خدای نکرده خوب نیست, هرچه زودتر خوب خوب بشه. امیدوارم دلها تون همیشه شاد و پر مهر باشه. راستش چند وقتی بود که توی محله رفت و آمد داشتم و جزو عابرین بودم. از اینجا و اهالی مهربونش خوشم اومد. گفتم چه خوبه که منم بیام اینجا زندگی کنم و بشم جز ساکنین محله. خلاصه اینجوری شد که اسباب و اثاثیه مو جمع کردم و اومدم پیش تون. امیدوارم بتونیم دوستای خوبی برای هم باشیم.

ما ایرانی ها رسم داریم برای اولین بار که میریم یه جایی معمولا دست خالی نمیریم و هدیه ای برای صاحب خونه میبریم و برای آغاز یک آشنایی چه هدیه ای بهتر از شیرینی؟ که هم کاممون شیرین بشه و هم انشاالله یک دوستی پایدار اما شیرین رو با هم داشته باشیم. منم این بار اولی براتون شیرینی آوردم. یه شیرینی طبیعی به نام موعسله که با خرما درست میشه و بسیار لذیذ و مقوی هست, خصوصا برای فصل زمستان عالیه. برای تهیه موعسله به خرما, دارچین, زنجبیل, فلفل سیاه , کنجد و شیره خرما نیاز داریم. البته مقدار فلفل کمتر از سایر ادویه هاست. دقت کنید شیره خرما دو نوع هست, رقیق و غلیظ که ما شیره رقیق میخواییم. ضمنا میتونید به دلخواه از گردو و بادام و پسته هم استفاده کنید که دیگه واقعا عالی میشه. راستی یه ظرف در دار خشک و تمیز با دهانه باز نیاز داریم. شبیه ظروف شیشه ای مخصوص حبوبات یا سطل پلاستیکی کوچک.

خوب بریم سر اصل مطلب: اول باید خرما هارو از هم جدا کنیم و دونه دونه ته ظرف به اندازه یکی دو ردیف بچینیم یا میشه به جای هسته های خرما مغز گردو بذاریم و از این خرما استفاده کنیم. بعد,دارچین و زنجبیل و فلفل سیاه یه کم روی خرما ها بپاشیم. برای اینکه زیاد نشه میتونیم بین دو انگشت مون یه مقدار برداریم. بعدم یه مقدار کنجد بپاشیم و بعدش شیره خرما رو آروم روش می ریزیم. میتونیم شیره رو بریزیم تو یه لیوان که راحت تر باشیم چون باید شیره رو به تمام سطح خرما ها برسونیم ولی نباید خیلی هم زیاد باشه فقط در حدی که موادی که روش هست درش نفوذ کنه. حالا اگه گردوی خرد شده و خلال بادام یا پودر پسته داشتیم اونها رو هم روی همش پخش می کنیم و دوباره شروع میکنیم به چیدن خرما به اندازه یکی دو ردیف و همینطور ادامه می دیم تا آخر مواد. در نهایت هم یه دور دیگه شیره و کنجد و مغزها رو میریزیم و درب ظرف رو میبندیم. از دو روز  بعد موعسله آماده ست و میتونید این خوراکی مفید و مقوی رو با چای یا شیر به عنوان صبحانه و عصرانه میل بفرمایید.

نوش جان

درباره مهرناز

به نام مهربان ترین دوست که سلام نام زیبای اوست. سلام. مهرناز هستم, متولد سال 64. چند سالی هست که پا به دنیای نابینایی گذاشتم و در این مدت بیشترین چیزی که می بینم نور هست. من به خانه داری و آشپزی و هنر های دستی علاقه زیادی دارم. از سایر علاقه مندی های من میتوان به مطالعه مطالب روانشناسی و اطلاعات عمومی, شعر و نثر های زیبا و آشنایی با فن آوری های جدیدی که به کمک نابینایان می آیده اشاره کرد. ایمیل من:mehrnaz.safaie@yahoo.com
این نوشته در آموزش, آموزش های رایگان, رستوران محله نابینایان, صحبت های خودمونی ارسال و , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

46 پاسخ به سلام. همسایه جدید نمی خواید؟

  1. 1
    ابراهیم says:

    سلام خیلی خوش اومدید
    خوب از اینجایی که من اول میشم بیشک جای اینکه چشم روشنی بدم مدال میخوام
    شاد باشید برم پست رو بخونم

  2. 2
    ابراهیم says:

    خوب پست رو خوندم
    من همراه مدال یه عالمه از اون شیرینی های خوش مزه رو میخوام

  3. 3
    پسر پاییز says:

    سلامی به شیرینی گز اصفهان و باقلوای یزد و نوقای تبریز و خرمای جنوب به شما مهرناز خانم خوش آمدین

  4. 4
    رعد بارانی رعد بارانی says:

    سلام مهرنازی . اینجانب رعععد دونا و سخندان و حکیم هستم . هههه گاهی ام شوخ طبع و شیرین سخن میشم . من همه رو دوست دارم مگر اینکه کسی دوستی منو نخواد . که اونجوری از فیض رعد بی نصیب شده ههههه
    مهرنازی خیلی وقت بود که منتظر پستت بودم . ای کاش از خاطراتت برامون پست بذاری.
    شیرینی خوشمزه و پر قوتی بهمون یاد دادی . علی الخصوص برای افرادی که طبع سودایی و بلغمی دارن.

    • 4.1
      مهرناز صفایی says:

      سلااام بر رعد بزرگوار. فکر نمیکنم کسی باشه که دوستی رعد مهربان رو نخواد. شما بی نهایت عزیزی. بله . چون موادش طبع گرمی داره, برای افراد سرد مزاج مناسبه. چشم از خاطرات هم میگم. ممنون از حضورت.

  5. 5
    s313 says:

    سلام مهرناز جان خوش اومدی ✔ محله ی خوب و دوست داشتنی را برای سکونت انتخاب کردی . میدونی ! فکر کنم این محله جادو داره خخخخخخ یه چیزی یواشکی بهت بگم من میخواستم برم ولی دیگه نتونستم برم … امیدوارم که روزهای خوبی را در کنار هم داشته باشیم . شاد باشید .

    • 5.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام عزیزم. ممنون ازت. قطعا همینطوره.نه چرا بری؟ اینجا محله تو و منه. محله نابینایان . پس باش و شاد باش.

  6. 6
    ریحان says:

    سلام عزیزم خوش اومدین.

  7. 7
    مظاهری says:

    سلام و خوش اومدی مهرناز جان. دلم خواست این شیرینی رو. شیره نداریم.

  8. 8
    پریسا says:

    ایول همسایه جدید اون هم از مدل مهرنازش! آخ جون! سلام مهرناز جان خوش اومدی. ایول چه عالی شد! میگم۱چیزی بگم؟ اون دوست قبلی که در مورد جادوی اینجا می گفت رو لایک. به جان خودم راست میگه من چندین دفعه خواستم برم نتونستم الان هم دیگه نمی خوام برم شبیه آدم مثبت نشستم سر جام از این افکار باطله ها هم دیگه به سرم نمیاد آخه می دونم نمیشه یعنی من نمی تونم. حالا باش۱مدت بگذره تا ببینی ما چی میگیم. این شیرینیه رو من می خوام البته فقط خوردنش رو خخخ شکلک تنبلی از نوع شدیدش درست کردنش رو حسش نیست هر کسی درست کرد به من هم بده! خلاصه اینکه مهرناز جان خوشحالم که همسایه شدیم!
    خوش باشی از حالا تاااآاااآااا همیشه.

    • 8.1
      مهرناز صفایی says:

      به به. سلااام به پریسای گل و گلاب خودمون. منم خوشحالم که همسایه شما شدم. میگم نکنه اینجا جادوگر داره, هرکی میاد طلسمش میکنه.خخخ.ممنون که هستی پریسا.

  9. 9
    وحید says:

    سلام مهرناز خانم.
    خیلی خوش اومدید همسایه جدید و اولین پستتون رو هم تبریک میگم.
    بابت شیرینی خوشمزتون هم ممنونم. حتما باید درست کنم ببینم چند مرده حلاجه ولی با توضیحاتی که دادین مطمئنم عالیه.
    ممنون بابت پست.
    شاد و پیروز باشید.

  10. 10
    زهرا سرایی says:

    سلام، اوه اوه. چه نیومده نیومده با شیرینی همه رو نمک گیر کرده!!
    نه همسایه جدید نمیخوایم

  11. 11

    سلام
    مِرناز جان به این محله ی با صفا خیلی خوش اومدی
    از شیرینی هم حتما لذت میبریم دستت درد نکنه

    • 11.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام بر خانم کاظمیان عزیز و بزرگوار. خیلی خوشحالم که اینجا حضور دارید و بسیار سپاسگزار از لطفتون. شاد و پیروز باشید.

  12. 12
    نیایش says:

    سلام سلاااام
    چرا همسایه جدید میخوایم اونم از نوع مهرناز خانم گل گلابش
    خیلی خیلی خوش اومدی.
    امیدوارم اینجا بهت حسابی خوش بگذره
    فقط الان که من دارم از کنجکاوی میمیرم که برا کدوم
    شهر و استانی چیکار باید بکنم؟؟؟
    خخخخ فضول نیستما.‏ کنجکاوم خب!‏
    همیشه شاد باشی عزیییزم.

    • 12.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام نیایش جانم. خیلی خیلی ممنونم از تو و حضور سبزت. مگه میشه شما ها باشید و خوش نگذره؟ من اهل اون دور دورااا هستم, جنوووب و خوزستان.خوش باشی و سلامت عروس خانم.

  13. 13

    سلام. ورودتون به جمعِ نویسندگان رو خوشآمد میگم. امیدوارم از این جا خاطراتِ خوشی رو در ذهن بسپارید و ما هم از شما همچنان چیزای خوب یاد بگیریم.
    به نظرم یه خوراکیِ بسیار انرژی زاست و یه سوختِ موشکِ طبیعیه. بسیار مشتاقم که برای آغازِ کارم در شیرینی سرایی از همین شروع کنم.
    البته من شیرین کاری زیاد بلدم اما تا به حال شیرینی درست نکردم.
    ۷ ۸ تا غذاست که خوب می تونم بِپَزَمِشون.
    امیدوارم پس از مصرف اتفاقاتِ بدی رو برای دیگران رقم نزنم. آخه من با چایِ زعفرانی و زنجبیلیشم صبح تا شب اکتیو میشم و با ورجه وورجه هام اعصابِ دور و بری هام رو به هم می ریزم، وای به حالِ روزی که این شیرینی رو هم بِتَناوُلَم!

    بازم از این قبیل خوراکی های گرما ساز بیاموزید چون من می خوام زمستونِ امسال رو بدونِ بخاری بِگذَرونم و به اقتصادِ مقاومتی کمک کنم!
    راستی شنیدم خوزستانی ها از هر چیزی شیرینی و ترشی می سازن، لطفا اگه ممکنه
    چند نوع ترشی محلیِ مختص به اون منطقه رو هم آموزش بدید.
    پاییز و زمستونه و ترشی هاش.
    هدیه ای بود بس گران و ذی قیمت. شیرین کام باشید.

    • 13.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام. شما بسیار لطف دارید. انشاالله درست کردن شیرینی رو هم بسلامتی آغاز کنید وخداوند بزرگ اطرافیان شما رو در پناه خودش حفظ کند. چشم. ترشی هم براتون میگم. خوش باشید.

  14. 14
    کامبیز کامبیز says:

    سلام. همسایه جدید نخواستیم. حالا اشکال نداره اومدی دیگه.
    باشه قبولِ.
    خخخ خوش اومدی

  15. 15
    فرهاد حسینپناهی says:

    لایک

  16. 16

    سلام.
    منم حضور و ورود شما رو به اين جمع تبريك و خوشآمد ميگم و از شيرينيي كه آموزش دادي هم واقعا تشكر ميكنم.
    من عاشق شيريني و همينطور دوستيهاي صميمي، خالص و پايدارم!
    در پناه خدا، قرآن و معصومين باشين همگي.

    • 16.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام زهرا جان. خواهش میکنم قابلی نداشت. انشاالله که دوستی مون شیرین و ثمیمی و پایدار باشه. منم از حضورت تشکر میکنم. سلامت و سربلند باشید.

  17. 17
    مهدی 313 says:

    سلام و عرض ادب
    چون با شیرینی اومدین خوش اومدین. خخخ
    امیدوارم روزها و ایام خوبی پیش روی داشته باشید. منتظر آموزشهای شیرینی و هنرهای دستی شما هستیم. موفق و پیروز باشید

  18. 18
    مهرناز صفایی says:

    سلام. دوستان من در مورد کار با سرویس پیغام خصوصی و همینطور تیم تاک مشکل دارم. لطفا امداد رسانی کنید. ایمیلم در شناسنامه هست. اگر کسی از دوستان وقت آزاد داره بهم ایمیل بده تا سوالاتم رو بپرسم. پیشاپیش تشکر میکنم.

    • 18.1
      محمد عسکری says:

      سلام خانم صفایی! اولا خوش آمد میگم بهتون و امیدوارم پست های خوبی ازتون ببینیم. ثانیا من هوس قلیون کردم. نمیشه آموزش چاق کردن قلیون و کشیدن پیپ رو هم بدید. خخخخ! ثالثا شما اگه میخواید با کامپیوتر بیایید توی تیم تاک؛ از داخل این پست که لینکشو آخر کامنتم میذارم؛ میتونید وارد بشید و هر چی خواستید؛ یاد بگیرید. من روش لینک گذاشتن در کامنت ها رو بلد نیستم؛ پس شما لینک رو کپی کنید و بعد از پیست کردن در نوار آدرس؛ اینتر رو بفشارید.
      http://gooshkon.ir/tt

      • 18.1.1
        مهرناز صفایی says:

        سلام بر شما. ممنون از لطف تون. نه. این دیگه کار من نیست. احتمالا آقایون محله بتونن کمک تون کنن. بابت لینک تشکر میکنم. ولی مشکلم با تیم تاک اینه که این خطا رو در یافت میکنم : TeamTalk5Classic
        An error occurred while perform a requested command:
        Not logged in
        OK

  19. 19
    نازنین says:

    سلام
    اول اینکه خیلی خیلی خوش اومدید.
    دوم اینکه مطمئنید نام کاربری و رمز عبورتون رو درست وارد میکنید؟
    براتون ایمیل فرستادم امیدوارم رسیده باشه. اگه کمکی ازم بربیاد خوشحال میشم در خدمت باشم. موفق باشید.

  20. 20
    علاء الدین says:

    سلام!
    به نام مهربان‌تری دوست، که سلام نام زیبای اوست. این یکی از قشنگ‌ترین سرآغازهایی بود که تا حالا جایی می‌شنیدم یا می‌خوندم.
    من هم به رسم محله، انتشار اولین پستتونو تبریک میگم. امیدوارم در کنار هم‌دیگه همسایه‌های خوبی باشیم.
    درباره شیرینیتون هم، اولاً میشه اسمشو با حرکت‌گذاری بنویسید تا تلفظش رو دقیق متوجه بشم. دوم، بجای مغز گردو مغز بادام هم توی خرماها بذاریم ترکیب جالبی میشه. سوم، ویژگی مثبت این شیرینی این بود که از روغن مایع و این چیزا درش استفاده نمیشه و یکی از سالم‌ترین شیرینی‌هاییه که تا حالا شنیده بودم.
    متشکرم. راستی یه خاطره یادم اومد که توی دیدگاه بعدی می‌نویسمش.

  21. 21
    علاء الدین says:

    یکی از دوستان خانوادگیمونو برای افطار دعوت کرده بودیم. خانمم بجای هسته خرما مغز بادام گذاشته بود و یادم نیست که با کنجد و پودر نارگیل هم تزیینش کرده بود یا نه. چون معمولاً این کار رو انجام میده. سر سفره افطار خانم مهمون از خانمم پرسید: مغز بادام جای هسته‌ها گذاشتید؟ شوهرش خنده بر لب گفت: اینا مغز بادامه. من تعجب کردم که آقای طاهری چرا خرماها رو با هسته می‌خوره. بنده خدا مغزها رو با این تصور که هسته‌ست بیرون آورده و گذاشته بود گوشه بشقاب.

  22. 22

    درود بر خانم صفایی
    به این محله ی دوست داشتنی خوش اومدید و
    اولین پستتون رو هم تبریک میگم و بابت آموزش تهیه
    این شیرینی خوش مزه هم بسی ازتون ممنونم.
    شاد باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

99 − = ninety six