بفرمایید اینم ترشی جنوبی

به نام مهربان ترین دوست, که سلام نام زیبای اوست. سلام دوستان. امیدوارم حال تون خوب خوب باشه و دل هاتون همیشه شاد و پر از مهر باشه.

امروز می خوام براتون دو تا ترشی درست کنم. شنیدید میگن ترشی نخوری یه چیزی میشی؟ حالا چون من می خوام شما ها یه چیزی نشید براتون ترشی درست می کنم. خخخ. خوب یکی از ترشی های امروز اسمش ترشی بادمجون بهبهانی هستش که البته خیییلی هم خوشمزست.

خوب به قول این برنامه های آشپزی مواد لازم: بادمجون کوچیک و قلمی. سیر. پونه خشک و آسیاب شده. ادویه ترشی شامل: تخم گشنیز و سیاه دانه و گلپر. نمک و فلفل و سرکه. و اما برای شروع بادمجون هارو با دقت و تمیییز می شوریم چون قراره با پوست برن تو ترشی. بعد از شستن کلاهک بادمجون ها رو جدا می کنیم ولی نه به طور کامل جوریکه یه مقدارش روی بادمجون باقی بمونه. مثل وقتی که بادمجون هارو برای خورش آماده می کنیم . حالا چاقو به دست از قسمت انتهایی یک بعلاوه در بدن بادمجان بیچاره می کشیم و با این حرکت اون رو به چهار قسمت تقسیم می کنیم طوری که این چهار قسمت از بالا و نرسیده به کلاهک به هم متصلند. حالا دو راه پیش رو داریم, اگه می خواییم ترشی زودتر آماده بشه باید بادمجون ها رو با یه مقدار کم آب بذارید رو شعله گاز تا فقط یه کم نرم بشن نه بیشتر. ولی اگه می تونید تحمل کنید تا ترشی برسه که هیچ. خوب میریم سراغ سیر ها و با گوشت کوب اونقدر تو سرشون میکوبیم تا له له بشن. اگه تخم گشنیز و سیاهدانه و گلپر رو نیم کوب کنیم که خیلی بهتر میشه ولی خوب بستگی داره به سلیقه افراد. بعد بادمجون هارو توی ظرف مناسب می چینیم و سیر کوبیده و تخم گشنیز و سیاه دانه و گلپر و نمک و فلفل قرمز و پونه که اصل کاریه و سرکه رو روش می ریزیم. سرکه باید تا روی مواد بیاد. درب ظرف رو می بندیم و کنار می ذاریم. هر روز بهش سر می زنیم و زیر و روش می کنیم تا مواد به همه جای ترشی برسه و مطمین باشیم که سرکه روش هست. البته من یه بار یه کم رب انار و تمر هندی هم اضافه کردم که خوشمزه شد ولی خوب اورجینالش همونه که گفتم.

و اما ترشی دوم من درآوردی خودمه به اسم ترشی سبز و موادش هم یک سری مواد غذایی مفیدند که بعضیاش در تمام طول سال پیدا نمیشه و با این کار ما می تونیم اونا رو برای کل سالمون داشته باشیم و از خواصشون استفاده کنیم. خوب دیگه, مواد این ترشی کلم بروکلی, کدو سبز, بامیه, فلفل دلمه سبز, خیار, کرفس, نعناع, زیتون سبز, سیر, سرکه, نمک و فلفل و ادویه ترشی هستن. بعد از شستن و تمیز کردن مواد, اونا رو به قطعاتی با اندازه مناسب برش می زنیم. من بامیه و زیتون رو سالم می ذارم و کدو و خیار رو حلقه حلقه می کنم. فلفل ها و ساقه های کرفس رو هم به اندازه بامیه ها برش می زنم و برگ های کرفس و نعناع رو که باعث خوشبویی ترشی مون میشه درشت خرد می کنم. کلم بروکلی رو هم به اندازه ای که متناسب با اونا باشه میبرم. سیر هم که معلومه: حبه حبه ست. حالا همه رو تو یه ظرف مناسب می ریزیم و ادویه ترشی یعنی همون سیاه دانه و تخم گشنیز و گلپر که بهتره نیم کوب باشن رو به همراه نمک و فلفل فندقی یا فلفل قرمز و سرکه اضافه می کنیم  تا سرکه روی مواد رو بگیره و مثل همه ترشی ها یک روز در میون یا هر روز بهش سر می زنیم و زیر و روش می کنیم تاااا ترشی برسه.      واااای چقدر حرف زدم. برم دیگه.

شاد و خوش و سلامت باشید.

درباره مهرناز

به نام مهربان ترین دوست که سلام نام زیبای اوست. سلام. مهرناز هستم, متولد سال 64. چند سالی هست که پا به دنیای نابینایی گذاشتم و در این مدت بیشترین چیزی که می بینم نور هست. من به خانه داری و آشپزی و هنر های دستی علاقه زیادی دارم. از سایر علاقه مندی های من میتوان به مطالعه مطالب روانشناسی و اطلاعات عمومی, شعر و نثر های زیبا و آشنایی با فن آوری های جدیدی که به کمک نابینایان می آیده اشاره کرد. ایمیل من:mehrnaz.safaie@yahoo.com
این نوشته در آموزش, آموزش های رایگان, رستوران محله نابینایان ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

22 پاسخ به بفرمایید اینم ترشی جنوبی

  1. 1
    نازنین says:

    سلام عزیزم. وای دهنم آب افتاد دلم به تاپ تاپ افتاد. ممنون بابت پست و آموزش. موفق باشی.

  2. 2
    گوشه نشین says:

    سلام خانم صفایی بسیار خوش مزه بود منظورم پست شما است ضمناً این ترشی بعد از چه مدت برای مصرف خوبست لطفاً اگر ممکنست دستور تهیه ترشی سیر را هم بنویسید که بسیار مورد علاقه من هست موفق باشید ..

    • 2.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام بر شما. معمولا بعد از پنج یا شش روز باید آماده شده باشه ولی خوب تستش هم میکنیم. برای ترشی سیر هم کافیه سیر ها رو حبه حبه کنید و با همون ادویه ها در سرکه بریزید. ترشی سیر میتونه ساده یا با رب انار و یا تمر هندی باشه که به نظر من با تمر خوشمزه تره. فقط زمان بیشتری طول میکشه تا برسه. بعضی ها هم که ترشی سیر چند ساله میذارن که میگن خواص درمانی هم داره. سلامت باشید.

  3. 3
    کاربر 2018 کاربر 2017 says:

    سلام بر شما. زیاد با ترشی جور نیستم. ولی از کلم ترش خوشم میاد با سیر ترش.. تشکر

  4. 4
    علاء الدین says:

    سلام!
    پست اولتون شیرینی بود و این پست ترشی. در صورت امکان در پست بعدی یکی دوتا غذای ترجیحاً دریایی تند جنوبی رو معرفی کنید که مساوات هم بین طعم‌ها رعایت شده باشه.

  5. 5
    هستی says:

    سلام مهرنازی خوبی خانومی مرسی بابت پست خشمزت راستش تو دسته من ترشیاصلا خوب نمیشه بخاطره همین ترجیح میدم ترشی نندازم . پارسال که ترشیه لوبیا سبز گذاشتم خیلی تند شد و مجبور شدم بندازم بره خخخخ .بازم ممنون موفق و پیروز باشی

    • 5.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام هستی جان. ممنونم. واای نه. چرا این کارو کردی؟ یا یه مقدار از سرکه اون ترشی رو جدا میکردی و به جاش آب میریختی یا یه چیز دیگه مثلا خیار یا کلم به ترشی اضافه میکردی و دوباره سرکه و یه کمم آب میریختی درست میشد.

  6. 6
    مهدی 313 says:

    سلام و عرض ادب
    ممنون از این آموزش گشنگ. خوشمان آمد. حوصله نداریم درستش کنیم میگذاریم هر وقت مهمانی آمدیم منزلتان میل بنماییم. خخخ
    موفق و شاد باشید

    • 6.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام بر آقا مهدی گرامی. آقایان که اصولا حوصله این جور کارها رو ندارند. بنابر این باید تا آن زمان که به منزل ما تشریف بیاورید صبر بنمایید. سلامت و پیروز باشید.

  7. 7

    سلام مهرناز خانم، ممنونم از آموزش ترشی. چون طبعم گرمه، قاعدتا ترشی دوست دارم.

  8. 8

    سلام خانم صفایی گرامی. وقتتون خوش. بسیار ممنون بابت این آموزش مفید. دومیه رو دوس دارم. با اولیه چون بادمجون توشه نتونستم ارتباط خوبی برقرار کنم. منم مثل مستشار که تو فیلم قهوه ی تلخ بعد از خوردن بادمجون صداش زنونه می شد این طوری میشم. خخخخخ. البته این مِن باب شوخی بود اما اصلا طبعم با بادمجون سازگار نیست به هیچ وجه و شدیدا داغون می کنه گوارشم رو. بَه بَه بامیه. هم خوراکشو هستم هم ترشیشو. مرسی زیاد. خوش و خُرَّم باشین

    • 8.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام بر آقا پوریا ی بزرگوار. اصلا قابل نداشت. چون فرموده بودید ترشی جنوبی آموزش بدم, اونی که بادمجون داره مربوط به شهر بهبهان هست ولی خوب با این اوصاف برای شما همون دومی بهتره. ممنون از حضورتون. سالم و تندرست باشید.

  9. 9
    پریسا says:

    سلام مهرناز جان. آخ جون ترشی! دومیه رو باید حتما درست کنم ببینم چه مدلیه. عاشق تجربه های جدیدم. بامیه دوست دارم ولی ترشیش رو تا حالا امتحان نکردم. باید خوشمزه باشه وووییی شکلک از همین الان زیر فکم۱جوری شد خخخ! ترشی بادمجون خوردم خیلی هم دوست دارم ولی تا حالا درست نکردم. واقعیتش تصور نمی کردم به این سادگی بشه درستش کنم. باید امتحان کنم. هوس آشپزی کردم مهرناز خدا حفظت کنه وسط اینهمه کار و گرفتاری هواییم کردی!
    ممنون بابت اشتراک تجربه های خوشمزهت دوست من.
    شاد باشی تا همیشه!

    • 9.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام به پریسای عزیز خودم. آره حتما درست کن خوب میشه. من که بامیه دوست ندارم ولی ترشیشو دوست داشتم. ترشی بادمجونم به همین سادگی و به همین خوشمزگیه. آره پریسا جون اون وسط مسطا یه وقتی هم برای آشپزی, نه چیز ترشی پزی بذار. موفق و سلامت باشی دوست گلم.

  10. 10
    ابراهیم says:

    سلام اجازه خانم میشه یه شیشه بدید ما ببریم با خودمون آخه من عاشق هرچیزی که اسمی از ترش برده باشه هستم
    عالی بود ممنونم بخاطر پستتون

  11. 11
    شادمهر says:

    سلام به شما مهرناز خانم هم استانی
    خب ترشی شهر ما که واقعا خوردن داره و اون دومی هم که قطعا خوش مزه هستش
    و من کلا ترشی خور قهاری هستم
    ولی صادقانه بگم حال درست کردنشون رو ندارم پس لطفا هر وقت گذرتون به بهبهان افتاد اون دومی رو لطفا که جهت آموزش درست کردین به عنوان سوغاتی برای من بیارید ممنون میشم

    • 11.1
      مهرناز صفایی says:

      سلام به آقا شادمهر گرامی. آخ آخ امان از دست آقایون و حال و حوصله نداشتناشون. خخخ. چشم. ترشی که قابل شما رو نداره. تشکر از شما. شاد باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

− three = one