خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
شام شب یلدا

به نام مهربان ترین دوست که سلام نام زیبای اوست.

سلام به دوستای گلم. انشاالله که همگی خوب و خوش و سلامت باشید. امروز میخوام یه غذای خوشمزه به نام همیس شوشتری رو آموزش بدم که میتونه غذای مناسبی برای شام شب یلدا باشه. همینطور که از اسمش پیداست این غذا مربوط به شهر شوشترِ خوب موادی که نیاز داریم لبو و برگ چغندر, رب انار, برنج, ماش, عدس, پیاز و روغن برای سرخ کردنش و نمک هستند. نسبت ماش به عدس و برنج باید 2 به 1 باشه یعنی ماش دو برابر عدس و برنج باشه. خوب بریم سراغ خود غذا. لبو ها رو خوب میشوریم و با آب میذاریم تو زودپز تا بپزن. بعضی ها پوست لبو رو قبل از پخت میگیرن و بعضی ها بعد از پخت. در اصل فرقی نداره, شما هر طور که راحت هستید انجام بدید. بعد برگ چغندر ها رو هم پاک میکنیم و میشوریم و خرد میکنیم ولی لازم نیست خیلی ریزشون کنیم. بچه ها بهترین راه خرد کردن سبزی برای ما نابیناها استفاده از تخته مخصوص این کار و یک چاقوی میوه خوریه. ولی  چرا چاقوی میوه خوری؟ چون کوچیکه و  وقتی توی دستمونه روی تخته و سبزی های زیر دستمون تسلط بیشتری داریم . حالا میریم سر وقت حبوبات و برنج و توی یه قابلمه برنج که اگه محلی و معطر باشه خیلی بهتره و عدس و ماش رو به همراه کمی نمک  میپزیم. وقتی لبوها پخته شدن به اندازه مکعب های کوچک  خردشون میکنیم و زمانی که حبوبات نیم پز شدن برگ چغندر ها رو بهش اضافه میکنیم و وقتی همه پختن لبوهای خرد شده رو هم میریزیم توش و حالا رب انار رو کم کم اضافه میکنیم تا جایی که مزه غذا رو بپسندیم و اجازه میدیم برای مدتی غذا جوش بخوره تا جا بیفته ولی باید مواظب باشیم که نسوزه چون وقتی رب انار داره زود ته میگیره. پیاز رو هم خلال میکنیم و در روغن تفت میدیم و نصفش رو توی غذا ریخته و بقیه رو برای روی ظرف نگه میداریم.

این غذا طعم ملس داره و یکی از غذا های سنتی و محبوب شوشتری ها در فصل زمستان هست. امیدوارم که ازش لذت ببرید.

پیشاپیش یلدا بر شما مبارک.

۱۴ دیدگاه دربارهٔ «شام شب یلدا»

سلام!
وجه تمایز غذاها و خوراکی‌هایی که شما آموزش می‌دید اینه که کمتر اینجا و اونجا اسم و دستور پختشونو شنیدیم. دست‌کم برای من که جدیدند. فقط اگه لطف کنید اسمشونو با اعراب‌گذاری بنویسید که بی‌سوادهایی مثل من هم بتونند درست تلفظشون کنند خیلی خوب میشه.

سلام مهرناز خانم.
خب هر وقت که دارید اینو درست می کنید یه سری می زنم و در یک عملیات غافل گیرانه قابلمه غذا رو بر می دارم و الفراااااار.

مرسی بابت پستتون و اینکه تشکر از آموزش های خوبتون که تا به حال در جایی نخوندمش و برام تازگی داره.
شاد باشید.

پاسخ دادن به علاء الدین لغو پاسخ