خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
طرز تهیه دویماج

دوستان سلام. امروز میخوام طرز تهیه دویماج رو خدمت شما مثلا بقول خودم آموزش بدم. این غذا رو در بیشتر نقاط ایران درست میکنن مخصوصا در استانهای آذربایجان شرقی و غربی خیلی طرفدار داره. از این خوراکی نه به عنوان غذا که به عنوان عصرانه استفاده میشه. خب! بیاین سر سفره بشینین تا براتون درست کنم: مواد لازم جهت تهیه دویماج:

نان خشک تبریزی: ۴ عدد

آب یا دوغ: ۱ لیوان (برای مخلوط کردن و تر کردن و فرم دادن نان خشک)

پنیر تبریز: ۲۰۰ گرم

کره: ۱۰۰ گرم

گردوی خرد شده: به میزان لازم

طرز تهیه:

نان ها را درون کاسه ای بزرگ به اندازه کورن فلکس (یا ریز تر) کاملا خرد کنید و کم کم آب (یا دوغ) را کم کم به آن اضافه کرده و هم بزنید. خرده های نان نباید
مثل ترید آبگوشت له شوند. همین قدر که تر باشند تا بتوان آنها را گلوله کرد کافیست.

پنیر را نیز ریز رنده کرده و یا خرد کرده و به آن اضافه کنید. اکنون کره را آب کنید و همراه گردو به آن اضافه کنید و کاملا با دست مخلوط نمایید. مواد را درون
دست ها به شکل گرد یا بیضی کاملا فشرده کنید تا کاملا به هم بچسبد و متلاشی نشود. چنانچه از هم باز شد کمی آب و کره آبکرده اضافه کنید.

نکات:

۱- لواش خشک تبریزی در سوپر مارکت ها به صورت بسته بندی موجود است.

۲- در گذشته های نه چندان دور در همدان همین را برای سحری ماه رمضان سر سفره می گذاشتند و داخل آن کمی هم تخم رازیانه هم می ریختند و به جای کره از روغن حیوانی
استفاده می کردند.

۳-حالا شما هم می توانید از سبزیجات خشک معطر یا دانه های خوشمزه و معطر مانند زیره سبز یا سیاه و یا پودر تخم گشنیز داخل آن استفاده کنید. بخورید و حالشو هم ببرید. راستی یادم رفت اضافه کنم که: تنها نوشیدنیی که با این دویماج خعلی میچسبه نوشیدنی سرک شیرهست. این نوشیدنی هم سادهست. یک لیوان سرکه به همراه مقدار زیادی شیره و آب رو داخل پارچ مخلوط کنید و مثل یه نوشیدنی خنک استفاده کنید. خواص بسیار بالایی هم داره! یکیشو که خودم بارها تجربه کردم اینه که سنگ کلیه رو با بیرحمی تمام دفع میکنه! البته میگم که خودم تجربهش کردم. ببینید چه میکنه این دویماج. جانمیجان

۱۰ دیدگاه دربارهٔ «طرز تهیه دویماج»

به به. من با این غذا خیلی خاطره دارم. البته ما از پیاز خام خرد شده هم به همراه سبزی معطر خصوصاً نعنا خشک استفاده میکردیم. وای چه لقمه هایی! چه جمع گرمی و چقدر زود تموم میشد. من همیشه بعد از تموم شدنش غصه دار میشدم.

آره خود منم یادم میاد و البته و صد البته که روز سیزده بدر که میشد، خدابیامرز مادرم هممممیشه این غذا رو درست میکرد و میردیم سر زمین داییم و جای همه خالی نوش جونمون میکردیم! بقول شما خیلی خاطره ها ازش داریم! الآن که دیگه گذشتگان ما رفتند، دویماجهایی که درست میشن دیگه اون حال و هوای سابق رو ندارن!

آخه من خودم اون برنامه رو تهیه میکردمش! منتاها چون سیما دیگه پولی بابا آشپزیم بهم نمیداد منم لج کردم و فسخ قرارداد کردم با کلی ضرر و زیان! هاهاه. شوخی کردم بابا من مجا تلوزیون کجا خانوم کوجولو! من فقط یاد کارتن پسر شجاع میفتم که اتفاقا خیلیم دوستش داشتم. از شوخی گذشته! چرا هر غذایی که من معرفیش میکنم شما میگی تا حالا نخوردی! این غذاها که خیلی معروفن! همین قیمه نثار رو من حتی توی مشهد هم خورده بودم! چه جوری میشه؟

پاسخ دادن به خانم کوچولو لغو پاسخ