خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
کوفته تبریزی

سلام. سلام بر هم محله ایهای عزیز و دوست داشتنی.
وقت همگی بخیر, حالتون چطوره!
امیدوارم که همیشه سالم و تندرست باشید و هیچ وقت خنده از لباتون قهر نابشه…
خب بریم سر اصل مطلب: من امروز قصد دارم براتون آموزش یه غذایی بنام “کوفته تبریزی” را بزارم. شاید بسیاری از شماها از این غذای خوشمزه خوشتون بیاد شاید هم نه.! شاید بیشتر شماها طرز تهیه اش را بلد باشید و شاید تعداد کمی هم بلد نباشند!
به هر حال من میزارم, امیدوارم که خوشتون بیاد….
***
*** مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی ***
گوشت چرخ کرده 1 کیلو .
لپه 1 پیمانه .
برنج 1 پیمانه .
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری .
تخم مرغ 2 عدد .
سبزی کوفته 5 قاشق غذاخوری.
آرد نخود چی 2 قاشق غذاخوری .
زعفران. نمک. فلفل. ادویه. دارچین. گل سرخ به مقدار لازم
تره مرزه به مقدار لازم, پیازداغ 3 قاشق . زرشک. آلو. تخم مرغ پخته. مغز گردو به مقدار لازم.

طرز تهیه :
ابتدا برای تهیه سس کوفته درون قابلمه آب ، پیاز داغ ، رب گوجه فرنگی ، کمی ادویه ، دارچین ، گل سرخ ، کمی مرزه و تره خرد شده بریزید و بگذارید جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید.
لپه ها را از شب قبل خیس دهید ، لپه ها را بپزید و با آب سرد ابکشی کنید ، برنج را نیز بپزید و ابکشی نمائید.

لپه ها و برنج را به همراه 1 پیاز کوچک و نصف گوشت چرخ کنید سپس تخم مرغ ها و نصف دیگر گوشت را به همراه سبزی کوفته ، آرد نخودچی ، نمک ، فلفل و دارچین به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید یا ورز دهید ( مانند مایه کباب کوبیده ).
درون کاسه ای یک توری بیندازید سپس مقداری از مایه کوفته بردارید ، کمی ورز دهید و داخل کاسه روی توری بریزید و داخل آن یک عدد تخم مرغ پخته ، کمی پیازداغ ، چند عدد الو و کمی مغز گردو ، زرشک بریزید ، روی آن مقداری دیگر از مواد کوفته بریزید سپس با جمع کردن توری خوب گردش کنید تا بصورت یک توپ در اید.

به هر تعداد که میخواهید کوفته درست کنید ( اندازه کوفته ها بستگی به سلیقه خودتان دارد ) ، پس از اتمام کار ارام ارام کوفته ها را در سسی که از قبل اماده کرده اید قرار دهید ( دقت کنید که در زمان قرار دادن کوفته ها سس نباید بجوشد ، میتوانید کوفته ها را با توری داخل سس قرار دهید ).
پس از قرار دادن کوفته ها اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند و سفت شوند سپس میتوانید کمی کوفته ها را بچرخانید تا اب و روغن به تمام نقاط کوفته برسد.
1 تا 2 ساعت برای پخت کوفته ها زمان لازم است و پس از این زمان کمی شعله را بیشتر کنید تا اب کوفته ها غلیظ تر شود ، میتوانید داخل اب کوفته حدود 2 قاشق آرد نخودچی که با کمی روغن تفت داده شده است بریزید تا غلظت بیشتری داشته باشد.
پس از اماده شده کوفته ها اجازه دهید کمی سرد شوند سپس اب کوفته را به ظرف سرو اضافه کنید.
نکته : سبزی کوفته مخلوطی از جعفری + گشنیز + مرزه + ترخون + نعناع است ؛ بهتر است برای کوفته از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.
اب کوفته نباید در زمان ریختن کوفته ها در حال جوش باشد چون کوفته ها از هم میپاشد ، تا زمانی که کوفته ها سفت نشدند نباید اب بجوشد بلکه باید ریزجوش بزند ، باید برای جلوگیری از ترک خوردن کوفته تمام مواد خوب ورز داده شوند.

۴۵ دیدگاه دربارهٔ «کوفته تبریزی»

سلام!!!
خانم فروزش ممنون از شما که دستور پخت این غذای خوشمزه رو به طور دقیق برامون نوشتید!
فقت یه سوال!!!
من شناسنامه گوشکنی شما رو خوندم متأسفانه ننوشته بودید اهل کجا هستید!!
میشه بفرماید اهل کجا هستید؟
چون من خودم اهل تبریز هستم و دستور پخت این غذا رو به صورت کامل بلدم!!
خوب شما هم دستور پخت رو به طور کامل و دقیق نوشتید!!
حدس میزنم که آذری زبان باشید

سلااااام مهتاب جووونم .وااااااااااای ممنون که همچین آموزش خوب کامل و خوشمزه یا رو گذاشتی عزیزم و نزاشتی در رستوران ما تخته شه 🙂 مهتاب جان امیدوارم که موفق باشی و دیگه هیچ مشکلی نتونه سد راه پیشرفتت شه عزیزم …

سلام! در این محله هرکس یک خانه دارد،‏ اما شیطان رانده شده مهمان همه ی خانه هاست! کوفته مثل مرد است که زیر زبان زن چرخ شده است،‏ ولی دولمه چرخ نشده و زیر چادر خود را مخفی نموده است تا از هر گزندی محفوظ بماند!‏.

سلام مهتاب خانوم خوبین وای که چقدر دلم برآ تبریز وسفری که با داداشیم آمده بودم تنگید و نیز برآ کوفته های خوشمزه تبریز
راستی بانو جان بازم آموزش غذاهای خوشمزه تبریزو برآمون بزار فدات از مامیتون کمک بخواه من نیمه بینام تعداد غذاهای بعضی شهرارو بلدم و دست پختم واقعا عالیه اینو هر که خورده گفته پس با آموزشات بیا رستوران
بازم مررررررررسییییییییییی

پیمونه ما یه پیمونه س….خخخخخخ……
ما از اون خونواده های کم خوراکیم…سه تا پیمونه برنج میذاره مامانم تا دو روووووز میخوریمش…بازم یه مقداریشا میریزیم دور….
پیمونه شما یه دیگه چون تو خودت غول چراغ جادوی یه آرزو برآورده بکنی…

عسیسمی نه بابا منو چه به مهتاب بازی
بابا پری ملیسا میبینم نشستین مچ بگیرینااااا من اولش رسیدم اینجا کامنت گذاشتم یک لحظه کامنت الهه رو دیدم فکر کردم اشتباهی کامنت گذاشتم. خخخ همین اعتراف کردم من نیستم.
پریسیما مگه تو پست بچه صدات نزدم نگام نکردی هاااان

بیا معصوم جونم از این کوفته ها که در نبود ما خانم کاظمیان، ملیسا و پریسیما درست کردند میل کن خخخخ
خب کشمش یا ی چی شیرین درست مثه سیتای قند، حیف من از اون شکلکای رعد ندارم که شکلکشونو برات بیارم عزیزم شرمنده ام.

خخخخ چی به چی کی به کی
فدات عسیسم بفرمایید کوفته تبریزی خوشمزست، شکر خدا معصوم درستش نکرده که آش بشه
راستی گلم بدو بریم کوچه گردی
آشپزی بسه من ناهار خوردم چون سیرم اسم ی غذا میشنوم یجوری میشم
برو که بریم

آدمها همدیگر را پیدا مى کنند…
از فاصله هاى خیلى دور…
از تهِ نسبت هاى نداشته…
انگار جایی نوشته بود که اینها
باید کنار هم باشند!!!
مى شوند همدم،
مى شوند دوست،
مى شوند رفیق،
اصلأ مى شوند جانِ شیرین…!!!
درست مى نشینند روى طاقچه ى دلِ هم…
حرف هایشان یک جورِ خوبى دلنشین است،
دل براى خنده هایشان ضعف مى رود؛
اصلأ بودنشان شیرین است !!!
وقتى هم که نیستند،
هى همدیگر را مرور مى کنند و مُدام
گوش به زنگِ آمدن هم هستند…!!!
خدا این ها را نگیرد از هم…

دیدگاهتان را بنویسید