خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
خورش ماست غذای مخصوص اصفهانیها,,هم بخورید هم بخندید

سلامی به گرمی نان و تنور
سلامی به یاران سنگ صبور
گفتم بیام یه خورش مخصوص شهرمونو آموزش بدم که خیلی خیلی خوشمزست تازه جدی میگم کلاسش هم بالااااست
امیدوارم که مستفیض بشین

وقتی به کتاب های آشپزی سر بزنید روش درست کردن خورش ماست با گوشت مرغ را
می توانید پیدا کنید. اما روشی که مردم اصفهان برای پخت آن دارند کمی متفاوت است. در ادامه به روش پخت این خورش خوشمزه در اصفهان خواهیم پرداخت:

مواد لازم :
گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
شکر 1 پیمانه سرخالی
زرده تخم مرغ 2 عدد
آب 2 تا 3 پیمانه
پیاز 1 عدد
گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)
طرز تهیه :
گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملاً بپزید. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).
زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید. حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید. خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.
بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
نکات:
1- این خورش سرد سرو می شود.
2- از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.
*****
ای سپاهان چقدر دلشادم، که به دامان تو مادر زادم.
*****
آداب غذا خوردن در مهمانیهای اصفهانیها:
1) قبلی غذا میباس رف دسشویی

2) بغل دسی بزرگا مجلس می باس وایساد ( اونجا سفره پر رنگ ترس)

3) اوِلی همه مرغا کبابا ماهیو وردار ، بعدی اون برنجا رو بکش (تو نسخه اصیل تر میگن اصی برنج نکش)

4) دوغا آخری دس بخور آخه ماسّاش کفی دلد میشیند سیر میشی‌

5) هر دفه سرِدا بالا بیار آ شکری خدا رو به جا بیار آ یه نفِسی عمیق بکش تا یُخدِچی جا تو مِعدِد وا شِد

6)اگه میشِد نشینا غذا بخور! تا وای میسی ، غذا اون کف میشینِد ، اووَخ بیشتِر میخوری

7) کباب کوبیده رو حتما چارلا بِزِن آ چنگالا بِزِن توش بعد بزِن تو خورش ماس آ سه تا تابش بده تا خُب خورش ماسا جذبش بِشِد.
بعدی خیلی خیلی سریع بذار
تو دَنِد ! چون این کارا خیلی سریع اتفاق میُفتِد ، معده نیمیتونِد به مغز فرمون بِدِد چیطو شد و شوما به این زودیا سیر نیمیشین !

۴۰ دیدگاه دربارهٔ «خورش ماست غذای مخصوص اصفهانیها,,هم بخورید هم بخندید»

سلام دوست عزیزم ممنون که غذای مخصوص اصفهان رو به همراه آدابشون بهمون یاد دادی من که خیلی خوشم اومد فقط چون این خورش یه غذایه شیرینیه ممکنه همه کس دوست نداشته باشند ولی به امتحانش می ارزد دوستانی که اصفهان تشریف میارید توسیه میکنم حتما این غذا رو بخورید البته قبلش هم بگم که این غذا یکمی از نظر قیمتی هم گرونه !!!!!!نگید نگفتیما!!!!!!!

سلام زهره بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار عالی بود
باید دستور تهیهش رو بدم به مامان ببینم میتونه درست کنه یا نه اینطور که تو تعریف کردی باید خیلی خوش مزه باشهوااااااای من هوس کردم. به خصوص چون با ماست چکیده درست میشه

سلام. هیچ معلوم هست تو این محله چه خبره؟
همه زدن تو کار شکم که.
بابا آدم تا میاد یه چرخ تو محله بزنه در کل از زندگی نا امید میشه.
دارم از ضعف میمیرم.
ماماااااااااااااااااان. من این غذا رو میخوام. مجتبا بریونی رو بیخیال شو از اینا برام بخر.
بابا انقدر پستهای خوراکی نذارید تو رو خدا. خوبه ماه رمضون نیست.
ولی زهره خیلی خوب بود. حتا تصورش هم خوشمزه بود. من عاشق غذاهای این شکلی هستم.
مرسی مرسی مرسی.

نگو که دهنم آب
زهره جان بسیارعالی بود این غذا را به روشی که شما گفتید تهیه کردیم انقدر خوشمزه بود که نزدیک بود انگشتانمان را هم بخوریم
از این پستهای مشتی زیاد بذار اگه بشه بریونی هم آموزش بده خوب
افتاد دلم به تاب تاب افتاد

زهره جان خواهر خودت زحمت بکش برام درستش کن آخه هم دست پختت خوبه هم تجربه پخت این غذا رو داشتین آآآآآآآآآآآجی جونمی آخه من بد جور درگیر درس و گذراندن خان دهم هستم خوش به حال قدیمیا که فقط هفت خان داشتند ححححخخخخخخخخخ

زهره خانم من دوست دارم فقط خودت درست کنی. منم با پژو موافقم درست کن بیاییم پارکی جایی بشینیم بخوریم. من یادم نیست تا حالا خورده باشم. میتونه تجربه خوبی باشه و اونم از دست تو دیگه چی میشه. راستی کاش نونهای ترانه هم بود. دارم ترانه را تو ذهنم تصور میکنم که داره نون میپزه. آستینشو زده بالا دستش خمیریه سرش را کرده تو تنور تا خمیر رو بزنه بهش. حالا عرق کرده آب بینیشم راه افتاده. هاهاهاهاها خخخخخه. ولی واقعا این خورش زهره و اون نون ترانه خوردن داره. راستی بچه ها واقعا از نوشته هاتون صفا میکنم چه با مزه مینویسید با مزه شوخی میکنید واقعا شما دیگه کی هستید. خدا زیادتون بکنه.
بدرود.

درود! ظهره خانم-شما یه پست بزار با دعوت به فلان پارک و به صرف ناهار با خرش ماست-مثلا بگو سهم هر نفر۱۰هزار تومن-بچهها ثبتنام میکنند-شماره کارت و حسابتو هم بزار-مطمئن باش من اولین نفرم که پولشو میدمو ثبتنام میکنم،‏ البته مجردی میام و ایال قورقورو را نمیارمش که هرکی هرچی دلش خواست بهم بگه خخخخخخهاهاهاهاهاهاهاهاها،‏ آخه من اردو های کمتر از ‏۳روز را تنهایی میرم!‏

سیلام مدیر
بععععله
رستوران اعظم دروازه دولت فکر کنم یعنی مطمئنم بعد از کوچه ی اداره استثنایی میشه
راستی همسایه ماهم میپزه خودش قصابه با گوشت تازه
فقط شب جمعه ها میپزه وگرنه میشد بگیرم بیارم خانه ریاضی

هاهاهاهاهاهاهاهاههاها….وای که آداب غذا خوردنشونا نمیدونستم خره…میگم چرا هیچوق بمن غذا نمیرسه ها…نگو آداب داشتن لا مسبا…خخخخخخخخخ….
خورش ماستم هیچ وق دوس نداشتم…مزه خر میده…اما اصفانیا حاضرن بخاطرش سرِ همو ببُرن…خخخخخ….تو عروسیا میبینی طرف تو بشقابش جوجه گذاشته…کباب گذاشته…سالاد گذاشته…برنج ریخته…خورش ماس ریخته…قاطی همه اینا ژله ام گذاشته….حالا اگه میوه ام باشه چارتا سیب و خیار و پرتغالم چپونده تو بشقاب بدبخت…بشقاب که چه عرض کنم…تپه است…من نمیدونم شماها این همه میخورین کوجادون میره؟!!!!خخخخخخ

دیدگاهتان را بنویسید