دسته‌ها
صحبت های خودمونی مقاله ها

بررسی برنامه ی زندگی ادامه داره تا نسخه ی هفده

ابتدا آرم آغاز برنامه پخش میشود. مثل همه ی برنامه های دیگر. آرم، آرمیست که با شعری تا حدی مربوط شروع میشود. در ادامه، مجری برنامه به نام اشکان به حال و احوال با شنونده های احتمالی بینا و نابینای برنامه میپردازد. سلام و علیکی که اغلب کلیشه است ولی میتواند بهتر شود. به هر حال، برای یک برنامه ی نوپای رادیویی ویژه نابینایان، در همین حد نیز قابل تقدیر است. احساس میشود برنامه ی زندگی ادامه داره، برعکس نامش که حالتی خودمانی دارد و حسی صمیمی را به شنونده القا میکند، خشک است. بله. گویی اسم برنامه با رسم برنامه آشتی نباشند. انتظار میرود پس از هفده نسخه از این برنامه که به روی آنتن میرود، اسم این برنامه با رسمش آشتی کرده باشد. پس از معرفی بخشهای مختلف برنامه توسط مجری، بخشها یکی یکی پشت سر هم و گاهی با میان صحبتی از طرف مجری ادامه پیدا میکنند تا برنامه به پایان میرسد. بخشی در این برنامه هست به نام مهارتهای جهتیابی و حرکت که توسط دکتر جدیدی ارائه میشود و انتظار میرود از آنجا که امروزه متکلم وحده بودن سخنران، شنونده را آزار میدهد، مجری برنامه، این بخش را قویتر مدیریت و اجرا کند. این دیگر به خلاقیت برنامه سازان و نظر جمعیشان بستگی دارد که آیا قرار است این بخش به صورت پرسش و پاسخ باشد یا یک صحبت خودمانی تر بین دکتر جدیدی و مجری یا به هر نحو دیگری که به برنامه سازان اجازه دهد محتوا را در فرمی گیرا تر ارائه دهند. شاید بشود گفت بخش پرونده با اجرای امیر سرمدی یکی از بخشهاییست که اگر ارتقا یابد میتواند یکی از نقاط مثبت و ثابت برنامه باشد. بخش مهمانخانه که تا این لحظه شهروز حسینی آن را اجرا میکرده، برای هر دو قشر نابینا و بینا جالب است به شرطی که پرسشهای مطرح شده، حرفه ای و سنجیده و از پیش تعیین شده البته با خلاقیت و طنز باشند. اخباری که خانم شجاعی میخواند، تنها بخشیست که به صورت امروزی و مدرن ارائه میشود و توانایی جذب مخاطب را دارد. بسته های کوچک و در عین حال غنی از اطلاعات. یکی از ضعف های اساسی برنامه، نداشتن تکست نوشته برای مجری برنامه یا ضعیف بودن آن است که توی ذوق شنونده میزند: گویی مجری مسلط نباشد که البته تا حدودی هست. متاسفانه ویرایش ناصحیح و نادقیق در تمام برنامه های زندگی ادامه داره تا کنون به چشم که خیر ولی به گوش میخورده است و این حس طبیعی و لذتبخش شنیدن به یک برنامه ی رادیویی را به یک حس ناخوشایند دیجیتال و ماشینی تبدیل میکند. در کل، از آنجا که این برنامه در رادیو فصلی اجرا میشود و باید بتواند مخاطبش را نیز جذب کند، خلا طنز در برنامه ی زندگی ادامه داره به شدت حس میشود و حال یا این از نظر مدیران شبکه و تهیه کننده ناشی میشود یا در محدوده ی اختیارات چهار برنامه ساز نابینای برنامه هست و تا کنون خودشان اقدامی ننموده اند. به هر حال، این برنامه ی نوپا میتواند با تنوع موضوعی، با فاصله گرفتن حد اکثری از عملکرد شعار گونه، با تزریق چاشنی طنز و با اعمال دیدگاههای خبرگان، جای خود را به عنوان برنامه ای تفریحی، اجتماعی و کاربردی در میان شنوندگانش باز کند. به امید موفقیت روز افزون این برنامه و برنامه سازانش!

از مجتبی خادمی

مجتبی خادمی.
متولد 7 بهمن 66.
دارای مدرک کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه
اصفهان.
ارزیاب مرکز تماس گروه صنعتی انتخاب.
مؤسس و گرداننده اسبق محله نابینایان.
مدرس علوم کامپیوتر و زبان انگلیسی.
طراح وب.
برنامه نویس.
مجری برنامه های رادیویی.
آشنا به راه اندازی و استفاده از چاپگر های خط بینایی و بریل.
دوره پیش دبستانی را در مدرسه کمتوانان ذهنی بصیرت زرین شهر گذراندم.
دوره های دبستان و راهنمایی را در مجتمع آموزشی ابابصیر اصفهان.
پایه اول دبیرستان را در دبیرستان غیر انتفاعی محمد باقر زرین شهر.
پایه های دوم و سوم هنرستان را در رشته کامپیوتر در هنرستان ملا صدرا.
مقطع کاردانی کامپیوتر را در دانشگاه های آزاد مبارکه و دولتی شهرکرد.
و مقطع کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی را در دانشگاه اصفهان گذراندم.
همزمان، در انجمن موج نور نابینایان، به عنوان مسئول تولید محتوا، مؤلف کتب صوتی ویژه نابینایان، صدابردار، مسئول کنترل کیفی مواد آموزشی، پاسخگو به پرسش های کامپیوتری نابینایان، طراح سامانه تلفن گویا، مدرس کلاس های آموزش رایانه و مسیر یابی ویژه نابینایان، مدرس دوره های تربیت مربی آموزش رایانه به نابینایان، و تحلیلگر نیاز های آموزشی نابینایان در خانه ریاضیات مشغول به خدمت شدم.
در ادامه، به عنوان اپراتور در مرکز تماس گروه صنعتی انتخاب مشغول بودم و اکنون در مقام ارزیاب در تیم پایش عملکرد در گروه صنعتی انتخاب خدمت می کنم.
از دوران کودکی، مخارج زندگی و تحصیل را شخصا
به عهده گرفتم و به سختی فراهم کردم.
در دوران دبیرستان، اولین رساله ی گویا در ایران از آیتالله مکارم شیرازی را به کمک خواهرم و روحانی محل، تهیه کردم و در سطح وسیعی بین نابینایان در کشور توزیع کردم.
در همان دوران، اولین مجموعه ی آموزشی بازی های کامپیوتری ویژه نابینایان را تولید و در سطح وسیعی بین نابینایان در کشور توزیع نمودم.
در دوران نوجوانی، اولین بازی رایانه ای ویژه نابینایان به زبان فارسی با نام دو در جنگل را طراحی کردم و توسعه دادم.
به ترجمه و دوبله ی بازی های رایانه ای محبوب نابینایان از جمله تخت گاز و شو‌دان جهت استفاده ی نابینایان این مرز و بوم مبادرت ورزیده ام.
اولین کتابچه ی راهنمای آموزش رایانه به کودکان نابینا را طراحی کردم و توسعه دادم.
در دوران دانشجویی، اولین، پر بازدید ترین و پر محتواترین سایت ویژه نابینایان ایران با نام گوشکن را تأسیس کردم.
همواره در سایت گوش‌کن، سه شعار آموزش، استقلال و تفریح نابینایان را دنبال کرده و در جهت سوق دادن نابینایان به سمت این سه هدف، اقدام به ضبط آموزش های مختلف، تولید و ترجمه ی مقالات مرتبط و تشویق دیگران به انجام نظیر این کار ها نموده ام.
تهیه کننده و مجری یکی از پر شنونده ترین برنامه های اولین رادیوی اینترنتی نابینایان ایران (که چند سال پیش تعطیل شده است)، بودم.
همیشه از مصاحبه های آگاهی بخش با رسانه ها از جمله برنامه به روز شبکه سوم سیما به عنوان یکی از کارشناسان فاوا و نابینایان استقبال کرده ام.
به دلیل تجربه ی تدریس موفق به دانش آموزان، همواره با استقبال والدین کودکان و نوجوانان جهت تدریس روبرو بوده ام.
از تألیفاتم می توانم به کتاب آموزش نرم افزار آماری SPSS به اتفاق استاد ندا همتپور اشاره کنم.
یکی از مهمترین نرم افزار های مسیریابی نابینایان را با نام نزدیک یاب به همراه دفترچه راهنمای استفاده، جهت کمک به استقلال نابینایان در رفت و آمد، ترجمه کردم و به رایگان در سطح بین المللی برای تمام فارسی زبانان منتشر نمودم.
در حال حاضر، رویای امکان سفر به استان های محروم جهت همسان سازی سطح آموزشی و پرورشی کودکان محروم با کودکان کلان شهر ها را در ذهن می پرورانم.
اطلاعات تماس:
شماره موبایل شخصی: 09139342943
آدرس ایمیل شخصی:
gooshkon2020@gmail.com
شناسه اسکایپ:
mojtaba1007
شناسه تلگرام:
@luckymojy
آدرس شناسه تلگرام:
https://t.me/luckymojy
شماره واتساپ:
09139342943
آدرس وبلاگ شخصی:
https://gooshkon.wordpress.com

10 دیدگاه دربارهٔ «بررسی برنامه ی زندگی ادامه داره تا نسخه ی هفده»

درود! مجتبی جون این گوشی بنده این پست شما را برام نخوند،‏ خیلی از پستها و کامنتها را هم نصف و نیم میخونه،‏ حالا تو بگو چیکار کنم تا بتونم کامل بخونم تا اشتباه پاسخ ندهم! اول!‏

سلام.
خیلی خوب بود.
ولی من یه سری توضیحات رو لازم میدونم.
تیتراژ برنامه بخشی از یه ترانه با صدای علی لهراسبیه. حتا دکلمه هم بخشی از این آهنگه. اسم آهنگ هم زندگی ادامه داره هست که احتمالً از اینترنت قابل دانلود باشه.
درباره ی شروع برنامه هم تا حدی قبول دارم که باید بهتر عمل بشه.
درباره ی بخش دکتر جدیدی هم باید بگم که ما به دلیل محدودیت زمانی که داریم بیشتر سعی میکنیم که دکتر به بیان نکات آماده شده بپردازن. چون از طرفی زمان برنامه محدوده و خیلی ظرفیت گفتگویی نداره و دوم این که در چارت برنامه سازی رادیو فصلی هیچ بخش گفتگویی نباید بیشتر از 5 دقیقه طول بکشه که در یک بخش آموزشی این محدودیت زمانی اگر با گفتگو همراه باشه باعث عُفت محتوایی میشه.
درباره ی نداشتن تکست برای گوینده هم تا حدی این انتقاد قابل قبوله. البته به جز بخش ابتدایی برنامه خیلی در ادامه ی برنامه این ضعف دیده نمیشه. چرا که در خلال بخشها مجری اغلب بخش بعدی رو معرفی میکنه. ضمن این که در بخش چگونه با نابینایان رفتار کنیم مجری کاملً از روی نوشته اجرا میکنه که در باره ی این بخش نظری تا به حال از مخاطبامون دریافت نکردیم.
درباره ی ویرایش برنامه هم انتقادات کاملً وارده. ما خودمون هم در این مورد رضایت نداریم. ولی یکی از دلایلش میتونه غیر استاندارد بودن زمان برنامه نسبت به بخشهای متنوعش باشه که یا باید از محتوا بکاهیم یا زمان رو افزایش بدیم که اولی امکانپذیره ولی ما مایل به این کار نیستیم. دلیل دیگرش هم میتونه نا آشنا بودن تهیه کننده نسبت به مسائل نابینایان باشه که میتونه در ویرایش برنامه تأثیرگذار باشه.
درونمایه ی طنز برنامه هم تا حدی در برنامه های آخر بهتر شده ولی کافی نیست.
به هر حال باید این توضیح رو بدم که این برنامه تا پایان سال 92 تقریبً با همین کنداکتور پخش میشه. ولی تا حدی سعی کردیم برنامه ها رو جذابتر ببندیم.
در دو برنامه ی پایانی غافلگیر خواهید شد.
ضمنً سبک و آرایش برنامه در بهار 93 تغییرات اساسی خواهد داشت که نتیجه ی انتقادات و پیشنهادات شما بزرگواران و سیاستهای فصل به فصل رادیو فصلی میباشد. بدون شک برنامه های فصل بعد ما از نظر کیفیت و استانداردها جهش قابل توجهی نسبت به برنامه های اول تا بیستم خواهد داشت.
باز هم از این کارها بکنید.
ما همینو میخوایم.
تا شما نباشید و راهنماییمون نکنید ما نمیتونیم پیشرفت کنیم.
شاید اگر این نظرات و نقدها زودتر شروع میشد ما الآن خیلی جلوتر بودیم.
ولی ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازست.
موفق باشید.

سلام
اولش كه زندگي ادامه داره بايد و بايد ادامه داشته باشه و اميدوارم روز به روز بهتر از روز قبلش باشه و بهتر و بهترتر بشه … از همه عوامل و دست اندر كارانش هم ممنون و سپاس.
فقط يه نكته:
من شخصاً از بخش جهت يابيش انتظاراتي داشتم كه هيچ كدومش يه طورايي مرتفع نشده … آقاي جديدي جداً فرد قابل احترامي هستند اما بخشي كه ايشون بر عهده دارند بخش بسيار بسيار مهمي هست و بايد خشك نباشه تئوري محض نباشه و بازم خشك نباشه و به عقيده من اگه يكي از دوستان نابينا كه عملاً جهت يابي رو حس كرده اين قسمت رو اجرا مي كرد هزار هزار هزار بار برنامه پربارتر و عالي تر ميشد چون مي دونست مشكل نابينا چي هست كجا مي لنگه كجا مشكل داره و كلاً خودش حس مي كرد و مي تونست عمليتر و گيراتر اجرا كنه.
در مورد اشكالات صوتي و اين حرفها هم سخت نمي گيريم چون خودش كم كم حل ميشه با تجربه و باز تجربه و باز تجربه …
راستي از آقاي خادمي هم ممنون كه اين پست رو گذاشتند اين نشان اهميت و /ارزش اين برنامه براي مخاطبانش هست.
شاد و سربلند و هميشه موفق باشيد.

سلام مجتبا بابت نقد و تحلیلت تشکر هزار تا
تمامی مواردی که بهش اشاره کردی کاملا درست و وارده
به هر حال در سه تا برنامه ای که تا آخر سال داریم یه جورایی مجبوریم همین روند رو پی بگیریم چون فقط باید طبق طرح قبلی برنامه پیش بره اما همونطور که شهروز گفت در فصل بهار سعی میکنیم با تغییرات در آیتم های برنامه کاری کنیم تا زندگی ادامه داره بیشتر به دلتون بشینه

درود
کاملا با حرف های مجتبی ی عزیز موافقم
در مورد بخش چگونه با یک نابینا برخورد کنیم هم باید بگم خیلی سطحی نگری شده
این هم شده حرف که در جمع گاهن حرف های یک نابینا رو تایید کنید یا اونو مخاطب قرار بدید
عقده ای فرض کردن ما رو آیا گویا
فرقی نداره بینا یا نابینا,دیگه بر میگرده به اینکه طرف چقدر معاشرتی باشه
اصلا هم خوشم نمیاادتو یک جمع بخوان بهم لطف کنن و توجه نشون بدن

با دورود فراوان خدمت شهروز و امیر خان به نطر حقیر مواردی که مجری برنامه برای برخورد با نابینا یا کلیه امور آموزشی باید بصورت نمایش اجرا شود فکر میکنم تاثیری که روی شنونده کیگذارد بسیار عمیق تر است.

سلام. من به خاطر توحجه تک تک شما دوستان به این برنامه ازتون تشکر کنم.
ما دلگرم به همین حمایتها هستیم.
یلدا در مورد بخش چگونه با نابینایان رفتار کنیم باید بگم که ما این بخش رو برای عموم نابینایان طرح کردیم.
شاید تو خیلی اجتماعی باشی و مشکلی در این مواردی که گفتی نداشته باشی. ولی من خودم نابیناهایی رو میشناسم که از اول تا آخر توی یک جمع ساکت میشینن و تا ازشون چیزی نپرسی و باهاشون حرف نزنی لام تا کام صداشون در نمیاد. پس ما باید شرایط همه ی نابینایان رو در نظر بگیریم. قرار نیست این نکاتی که گفته میشه برای همه ی نابینایان مصداق داشته باشه. مسلمً ممکنه که توی برنامه های بعدی نکاتی عنوان بشه که به درد مثلً کسی مثل تو بخوره و در مورد فلان نابینا مصداق نداشته باشه. ولی باز هم از نظرت ممنونیم. امیدوارم نکات بعدی لا اقل برای کسانی مثل تو جذابتر باشه.

دیدگاهتان را بنویسید