جستجو
Close this search box.
جستجو

کارگاه آموزشی مهارت های کاربردی و تعمیراتی برای نابینایان-جلسه اول معرفی ابزار

سلام دوستان همون طور که هفته گذشته قول داده بودم قرار شد تو این کارگاه یه سری مهارت های کاربردی رو که احتمالاً به دردتون می خوره و باعث استقلال بیشتر ما نابیناها میشه و در ضمن با یاد گرفتنش می تونیم صرفه جویی مالی بیشتری هم بکنیم ، آموزش بدم. البته قبلش از کسایی که استاد من تو این زمینه هستن عذرخواهی می کنم!!! روی صحبت من بیشتر با کسایی که تا حالا حتی جرأت نکردن به یه پیچ ناقابل هم دست بزنن!!!

و اما تو این جلسه سعی دارم چندتا ابزار رو بهتون معرفی کنم که خیلی ساده است اما خیلی هم برای تعمیرات لازم و حیاتیه. این ابزارها رو اگه ندارید بهتره تهیه کنید چرا که تو هر خونه ای بودنش لازمه. چون از نشون دادن عکسش معذورم بنابر این توضیحش میدم و البته اگه به مغازه های ابزار فروشی تشریف ببرید و اسمشو بگید حتماً فروشنده محترم بهتون میده. در ضمن این ابزارها مارکهای مختلفی داره که مارک وطنی «ابزار مهدی» از جمله مارکهای مرغوبه. البته دوستان چینی هم در انواع و اقسام مختلف دست به تولید زدن که قیمتاً بسیار ارزون و کار راه اندازه، فقط اگه عمر زیادی نکرد مدعی من نشین، مارکهای آلمانی هم خب تقریباً بهترین مارک بازاره که بسیار گرونه و اگه به این مثل انگلیسی اعتقاد دارید بخرید که میگن «هنوز اونقدر پولدار نشدیم که جنس ارزون بخریم». یه توصیه هم دارم که اگه براتون امکان داره یه جعبه ابزار کوچیک بخرید و این ابزارها رو که میگم توش جا بدین، اگه حتی نخواینم خودتون دست به تعمیرات بزنید بودن این وسایل تو خونه لازمه که اگه کسی از دوستان و آشنایان خواست براتون تعمیرات انجام بده وسایلو در اختیار داشته باشه.

خب برا هر جعبه ابزاری این وسایل خیلی خیلی لازمه:
1 پیچ گوشتی: شامل دوسو و چهارسو یا به قول بعضی هموطنان دیگه دوپخ و چهارپخ. این ابزار فکر می کنم برای همه تقریباً آشناست و از اون برای باز و بسته کردن پیچهای مختلف به فراخور استفاده میشه که انواع مختلفی هم داره. همون طور که می دونید طبق قوانین فیزیک هرچه طول پیچگوشتی بیشتر باشه نیروی کمتری لازمه برای چرخوندن و بالعکس. با توجه به ریز و درشت بودن پیچ ها هم میشه از پیچ گوشتی های مختلفی استفاده کرد. بعضی پیچگوشتی ها هم وجود داره که دو منظوره یا چهارمنظوره است یعنی میله از دسته خارج شده و قابل برگردوندنه یعنی یه سرش دوسو و سر دیگش چهارسو هست و یکیشم من الان دارم که برای اینور اونور بردن خوبه و چهارکاره است یعنی دوتا دوسو در دو سایز و دوتا چهارسو در دو سایز داره. ضمناً یه سری پیچ گوشتی ها هم تو بازار موجوده که معروفه به پیچ گوشتی های موبایلی چون برای باز و بسته کردن پیچ های موبایل اغلب از اونها استفاده میشه. این پیچ گوشتی ها معمولاً یه دسته داره و تعداد زیادی سر که بعضیشون به دلیل وجود یه آهنربا تو دسته بهش می چسبن و روش سوار میشن و به این ترتیب قابل استفاده میشن و انواع و اقسام مختلفی هم دارن چون پیچ های گوشی های تلفن های همراه خیلی خیلی متنوع هستن مثلاً بعضی پیچ ها نیاز به پیچ گوشتی های بیشتر از چهارسو دارن برای مثال شش سو و هشت سو و ستاره ای شکل.

2 فازمتر: این ابزار هم شبیه پیچگوشتی دوسو هست و فرقش اینه که تو دستش چراغی داره که وقتی سر فازمتر به سیم دارای جریان برق می خوره و یا داخل پریز برق میره، روشن میشه و هشدار میده که در اینجا برق وجود داره البته فازمترهای مختلفی وجود داره بعضی جریانهای قوی و ضعیف رو نشون میدن و بعضی فقط جریان 220 ولت. ظاهراً فازمترهای گویایی هم برای نابینایان درست شده که میشه ازش استفاده کرد اما این فازمترهای معمولی فقط به کمک یک فرد بینا قابل استفاده است.

3 انبردست: ابزاری تقریباً شبیه قیچیه که دو دسته معمولاً پلاستیکی یا لاستیکی داره که با باز و بسته کردن اون دهانش باز و بسته میشه و داخل دهانش حالت رزوه یعنی متخلخل داره و کارایی بسیار داره از جمله: باز و بسته کردن پیچ های چندوجهی و در آوردن میخ و لخت کردن سیم البته به سختی تکه تکه کردن و قطع کردن سیم و…

4 دمباریک: ابزاری است شبیه انبردست که نوکش یعنی همان قسمت دهانه اش باریک شده و در نهات تیز شده است و بیشتر برای لخت کردن سیم استفاده میشه یعنی درآوردن روکش سیم برق و همچنین قطع کردن اون، که البته بعضی آقایان از چاقو به جای اون استفاده می کنن و داد خانمهای خونه رو در میارن که چرا چاقو رو خراب کردی!!!

5 چکش: خب این ابزارم برای همه فکر می کنم آشنا باشه و از اون برای کوبیدن اجسام مختلف استفاده میشه، بعضی چکشها دارای قسمتی برای کشیدن میخ هم هستن که خیلی مفیده.

6 آچار فرانسه: این آچار هم سایزهای مختلف داره و همون طور که در مورد پیچ گوشتی گفته شد طولش با نیروی وارده بر اون نسبت عکس داره و بعضی دهانش بیشتر یا کمتر باز میشه که یه متوسطش برای مصارف خونگی کافیه. این ابزار یه دسته معمولاً فلزی داره و در انتهای دسته جسمی غلطک مانند وجود داره که با چرخوندن اون دهانه آچار گشاد و تنگ میشه و بیشتر برای باز و بسته کردن مهره ها و پیچ های چند وجهی استفاده میشه که نمونش زیاده مثلاً مغزی مربوط به شیرهای آب و بست انتهای لوله های گاز و آب و غیره. به جای این آچار میشه از آچارهای نمره هم استفاده کرد که تعدادشون زیاده و همگیشون با هم می تونن کار آچار فرانسه رو انجام بدن بنا بر این کارایی آچار فرانسه بیشتره.

7 آچارهای نمره یا شماره ای: این آچارها همان طور که گفته شد همگیشون تقریباً کار یه آچار فرانسه رو انجام میدن، این آچارها معمولاً دوسر داره که برای باز و بسته کردن پیچ های چندوجهی استفاده میشه و هر سرش پیچی با شماره خاص رو باز می کنن. مثلاً 4 6 8 10 12 14 و … البته روی آچار هم معمولاً شماره های اون به صورت انگلیسی برجسته خوشبختانه نوشته شده که استفادش از این حیث برای ما مناسبتر شده.

آچارها و ابزارهای بسیار دیگه ای هم وجود داره که من فعلاً ازش صرف نظر می کنم و انشا الله از جلسه آینده می پردازم به تعمیرات و سایر مهارت های کاربردی که بیشتر برای شما عزیزان کارایی داره.

در پایان خوشحال میشم اگه ایراداتم رو بهم گوشزد کنید یا اگه پیشنهادی برای بهتر شدن آموزش دارید بهم بدین.

خسته نباشید!!!…
خدا نگهدار…

۲۶ دیدگاه دربارهٔ «کارگاه آموزشی مهارت های کاربردی و تعمیراتی برای نابینایان-جلسه اول معرفی ابزار»

درود
بامداد نیکو,
عالی بود, من به غیر از فازمتر و آچار نمره که اسمش رو هم نشنیده بودم با بقیش کار کردم, فقط این بحث طول و نیرو حس میکنم واسه من برعکسه چون وقتی طول کمتری داشته باشه تسلطم بیشتره و نیروی کمتری از من گرفته میشه
واقعا ممنون, پاینده باشید

سلام زهره خانم ماشا الله خیلی خیلی سحرخیز هستین فکر نمی کردم کسی به این زودی پستمو بخونه، ضمناً اصلاً پیش بینی نمی کردم اولین نفری که کامنت می ذاره یه خانم باشه، چه برسه به اینکه این همه خانم ها خوندن و خدا رو شکر خوششون اومده… در مورد نیرو هم که فرموده بودید من فقط یک قانون فیزیک رو گفتم البته در مورد شما شاید دلیلش همون تسلط باشه که گفتید و به همین دلیل احساس می کنید دسته کوتاه تر انرژی کمتری از شما می گیره… باز هم ممنون امیدوارم مطالب به درد بخور باشه…

سلام بر آقای عماد حقی گرامی
الحق که پست بسیار بسیار عالیی بود
البته من خب اهل تعمیرات نیستم ولی متن پست رو که خوندم شدید تصویر سازی کردم …. ما هم در منزل جعبه ابزاری داریم که همین مواردی رو که شما گفتید شامل می‌شه و البته یک سری چیزهای دیگه هم هست که غیر از پیچ و مهره ها و واشرها اسمهاشون رو نمی دونم هان یه دونه دریل هم داریم که با توجه به موارد زیادی که پدرم ازش استفاده می‌کنه فکر کنم اگر یه توضیحی در مورد اون هم بدید و این که آیا دوستان نابینا می تونند به راحتی و بدون استرس و خطر ازش استفاده کنند هم عالی باشه….
باز هم ممنون و سربلند باشید.

با سلام… خوشحالم که معرفی ابزارها بی فایده نبوده، البته من سعی داشتم فعلاً پر کاربردترین ابزارها رو معرفی کنم، خب طبیعتاً تو هر جعبه ابزاری بهره مقداری پیچ، مهره و می خ باشه… در مورد دریل هم باید بگم بله نابینایان میتونن باهش کار کنن فقط من خواستم فعلاً سراغ ابزارهای پرخطر نرم… در مورد سایر ابزارها در جلسات نهایی توضیح خواهم داد، فقط اینو بدونین که برای دریل کردن بهتره اول از خاموش بودن اون مطمئن باشیم بعد شروع کنیم به لمس کردن اون و جا زدن مته و شناسایی محلی که می خواییم دریل کنیم و… انشا الله بعداً بیشتر توضیح خواهم داد… موفق باشید و درود بر شما…

سلام بر استاد عماد.
منم خیلی خوشحالم که این مبحث به این صورت داره آموزش داده میشه.
امیدوارم که حد اکثر ابزارها و طرز کار شون البته با توجه توانایی نابیناها آموزش داده بشه.
ممنون.

سلام. عالیه. با کمال تشکر از سید عزیز اگر نابینا ها بتوانند در زمینه فنی استقلال پیدا کنند هم واسه خودشون خوبه احساس خوبی بهشون دست میده میتوانند به خانواده خودشون کمک کنند و در نزد خانواده هم ارزش بیشتری پیدا میکنند و این میتونه خانواده رو بیش از پیش دلگرم کنه و کمتر نگران آینده فرزندانشون باشند. منتظر کلاس های بعدی هستیم.

درود!!! آره حسین جان اگه راستشو بخوای هدف اصلی منم همین بوده چون از این استقلال لذت بردم و دوست دارم بقیه دوستامم لذت ببرن، البته اگه این دوستان بینا و مخصوصاً این پدر و مادرهای مهربون و دلسوز اجازه بدن؟؟؟!!!…

سلام بر جناب حقی گرامی. من هم از این اطلاعات ارزشمند صمیمانه تشکر میکنم. امیدوارم با جلوتر رفتن کلاس ما هم جلوتر برویم و این شهامت را پیدا کنیم که وارد عمل شده از این ابزارآلات استفاده بهینه کنیم.
اما برای ما که دور و برمان افراد بینا هستند معمولا کار سختره و اونا خودشون انجام میدهند و گویا اصلا از من نابینا انتظار ندارند که دست به پیچ گوشتی و انبردست و…. بزنیم و بتدریج این امر بر خودمان هم مشتبه شده که نباید دخالت کنیم و کار بالاخره انجام میشود.
من فکر کنم در این زمینه زوجهای نابینا موفقترند چون اجبار آنها را وادار به یادگیری و عمل میکنه.
به هر حال باز هم از تشکیل این کلاس خوب و مفید خوشحال و متشکرم.

سلام جناب مدیر و سپاس گزار از الطافتون!!!
بله کاملاً فرمایشاتتون درسته، فقط ما باید مثل همیشه که خودمونو به جامعه اثبات کردیم در زمینه های مختلف، تو این زمینه هم وارد عمل بشیم و خودمونو ثابت کنیم…
موفق باشید…

درود بر جناب مدیر!!! کاملا/ضً با فرمایشاتتون موافقم، منتها ما باید مثل همه زمینه هایی که تا کنون خودمونو به جامعه ثابت کردیم تو این زمینه هم سعیمونو بکنیم و با کمال احتیاط دل به دریا بزنیم و لذت استقلال رو تجربه کنیم…
پیروز و سربلند باشید…

سلام. خیلی پست جالبی بود. من خودم با همه این ابزارها بسیار کار کردم. و به نظرم این ابزارها که گفته شده برای یه خونواده کاملا لازم و ضروری هست و درود بر شما با این مطالب خوب. ضمنا با دریل هم میشه کار کرد و برای نابینایان کار سختی نیست ولی اولش کمی جرأت میخاد. برای پیدا کردن سیم فاز یا نول هم من از روشی به غیر از فازمتر استفاده میکنم چون معمولا بینا کنارم نیست موقع کار کردن که توضیحش نمیدم چون قدری خطرنااااکه. خخخ

با سلام… چشم حتماً آموزش خواهم داد… یکی از دوستانم هم تو این زمینه بسیار وارده که ازش خواهش خواهم کرد تدریس یه جلسه رو بر عهده بگیره…
موفق باشید…

سلام و درود ،خوب به شما و همسرتون تبریک میگم ،چون خیلی مهمه که انسان بتونه کارهای خونه رو بصورت مستقل انجام بده ، بزرگمهر من که خیلی دوست داره کارهای مکانیکی رو انجام بده، ۲ تا میز رو میزاره کنار هم و وسطش یک چاله مکانیکی درست میکنه و دوچرخه رو میزاره روی میز و خودش میره زیر میز و شروع میکنه پیچ های دوچرخه رو باز کردن و میگه دارم تعمیر میکنم! ببخشید اگه زیاد نوشتم چون گفته بودین دوست دارین کودکان نابینا مثل بزرگمهر مستقل تربیت بشن ، نوشتم!هر وقت تونست پیچ های باز شده رو ببنده ، گزارش رو براتون مینویسم! سربلند و پیروز باشید

سلام داداش گلم ممنون که با وجودی که میدانم آزمون وخطاهای بسیاری را پشت سر گذاشته اید ودشوار است از ابتدا ندیدن و تلاش برای درک مسایل ای که کم پیچیده هم نیست و در کل قدمهایی که برای استقلال بیشتر و یاد دادن و آموختنبر میدارید قابل تقدیر است. خوب خدا را شکر شما آمدید و جزچند تجربیات قابل ذکر که شاید امروز بنویسم در مورد کلیه ابزار الات و طریقه کار با آنها چون سالیان سال راننده اتوبوس بودم و هم اکنون هم تا دستگاه جوش و سنگ برش خود را نگاه داشته ام اگر توانستم کمکی باشم.خوشحال میشوم

سلام آقا سید! تشکر واقعا بحث کاربردی و جذابی رو شروع کردید! مزه استقلال خیلی شیرینه اگر دوستان فقط یه بار با این ابزار کار کنن و یه مشکل ساده رو حل کنن پی می برن که واقعا ساده و بدون استرس می تونن کار کنن.
مثلا یه واشر عوض کردن یا یه دستگیره در رو جازدن و از این قبیل کارها/. من خودم با این ابزار کارد کردم و مشکل خاصی نداشتم باز تشکر.
آقای کاربر ۲۲۱۱

سلام عماد جان.
مرسی که هستی و مرسی که با وجود مشغله هایی که میدونم داری و یکی دو تا هم نیستند، بازم هوای محله رو داری.
ایشالا ی پرونده ی پر‌پول بهت بخوره به شرطی که محله رو از یاد نبری!
من خودم منتظر درس ها هستم چون علاقه دارم و یادمه سه چار سالم بود سعی داشتم کل تلویزیون رو باز کنم ببینم این مجری چطور اون تو جا شده! هه

دیدگاهتان را بنویسید