سلام دوستان محله نابینایان.
بچه ها، شما تا حالا چند بار این جملات رو شنیدید یا خود تون اینها رو گفتید؟
تا وقتی باتری گوشی کاملا خالی نشده اون رو به شارژ نزن؛ لپتاپت رو هر روز خاموش نکن؛ تلفن همراه باعث سرطان مغز میشه…
این توصیهها و جملات حتما برای شما هم آشناست و احتمالا
بسیاری از ما درباره استفاده و نگهداری از دستگاههای الکترونیک، به ویژه رایانه و تلفن همراه، تصوراتی داریم که ریشه در سالهای نه چندان دور دارد، اما پیشرفت فنآوری در همین سالهای کم، چنان سریع بوده که دیگر این تصورات همچون افسانه به نظر میرسند. در همین زمینه، بیزینس اینسایدر نگاهی داشته به برخی از نظریات رایج که دیگر درست نیستند و باید کنار گذاشته شوند.
رایانههای اپل ویروسی نمیشوند
بله، رایانههای اپل هم در معرض بدافزارها قرار دارند. اپل به این موضوع میبالید که رایانههایش همچون نمونههای ویندوز در مقابل ویروسها آسیب پذیر نیستند؛ اما پس از آنکه یک تروجان هزاران رایانه مک را آلوده کرد، این شرکت شعار صفحه اول سایت بازاریابی خود را نیز تغییر داد.
وبگردی در حالت «محرمانه/ناشناس» (Private/Incognito) شما را ناشناخته نگه میدارد
تصوری اشتباه وجود دارد که استفاده از مرورگرها در حالت ناشناس یا محرمانه، معادل است با ناشناخته ماندن و کشف نشدن. در واقع استفاده از چنین حالتی به معنای آن است که مرورگرتان تاریخچه وبگردی شما را ذخیره نمیکند، بوکمارکها را وارد نمیکند، یا خودکار به هیچ یک از حسابهای کاربری شما وارد نمیشود؛ به عبارت دیگر، استفاده از این حالت باعث میشود افراد دیگری که از رایانه شما استفاده میکنند، به تاریخچه وبگردی شما دسترسی نداشته باشند، ولی هویت شما برای سایتهایی که مرور کردهاید یا شرکت ارائه کننده سرویس اینترنت پنهان نخواهد ماند.
اگر گوشی مدت زیادی به شارژر متصل باشد، باتری آسیب میبیند
ممکن است شما هم از جمله افرادی باشید که گوشیتان را شبها پیش از خواب به شارژر میزنید و صبح آن را درمیآورید و احتمالا کسی هم به شما گوشزد کرده که این کار، باعث خراب شدن باتری میشود؛ اما تا کنون ثابت نشده که شب تا صبح شارژ کردن گوشی به باتری آسیبی بزند. در واقع گوشیهای هوشمند امروزی از باتریهای لیتیوم ـ یون استفاده میکنند و به قدر کافی هوشمند هستند که پس از پر شدن باتری، شارژ شدن آن را متوقف کنند.
تا زمانی که باتری گوشی کاملا خالی نشده آن را شارژ نکنید
این موضوع هم از دیگر افسانههای پرطرفدار درباره باتریهای لیتیوم ـ یون است؛ اما بهتر است بدانید که شارژ کردن گوشی قبل از خالی شدن باتری آن مضر نیست؛ در واقع ممکن است بهتر هم باشد. باتریها تعداد دورههای محدودی برای شارژ دارند. دوره شارژ عبارت است از شارژ کامل باتری زمانی که هیچ شارژی ندارد. دلیل اینکه به مرور زمان عمر باتری کاهش پیدا میکند، این است که بسیاری از دورههای شارژ معمول مورد استفاده قرار میگیرند، نه اینکه گوشی را با باتری نیمه پر به شارژر زده اید.
نباید رایانه را هر روز خاموش کنید
در حالی که برخی معتقدند، خاموش کردن روزانه رایانه مضر است، واقعیت این است که خاموش کردن مرتب آن مفید هم هست. قرار دادن رایانه در حالت اِسلیپ یا استندبای برای دسترسی سریعتر به آن، بدون نیاز به بوت شدن، کار را راحت کرده است، اما آن گونه که لایف هکر اشاره میکند، خاموش کردن رایانه در زمانی که از آن استفاده نمیکنید، باعث میشود فشار کمتری به اجزای آن وارد شود که میتواند عمر بیشتر رایانه و قطعات آن را به همراه داشته باشد.
قرار دادن آهنربا در کنار رایانه تمام دادههای آن را پاک خواهد کرد
این موضوع به لحاظ فنی اشتباه نیست. ممکن است روزگاری را به یاد داشته باشید که با قرار دادن یک آهنربا در پشت فلاپی دیسک به راحتی اطلاعات آن پاک میشد؛ اما برای پاک کردن اطلاعات هارد درایو رایانه به یک آهنربای خیلی بزرگ نیاز دارید. متخصصان میگویند هارد درایوهای امروزی تنها در مقابل آهنرباهای خیلی قوی با میدان مغناطیسی متمرکز آسیب پذیر هستند؛ بنابراین استفاده از آهنرباهای معمولی ـ که معمولا روی یخچال قرار میدهید ـ نمیتوانند آسیبی به هارد آن بزنند.
تلفن همراه باعث سرطان مغز میشود
هرچند تلفنهای همراه امواجی را ساطع میکنند که توسط بدن جذب میشود، هیچ مدرک قاطعی وجود ندارد که نشان دهد تلفنهای همراه باعث ابتلا به سرطان مغز میشوند. در گزارش منتشره مؤسسه ملی سرطان آمریکا آمده است: در حالی که برخی نگرانیها درباره تأثیر انرژی امواج رادیویی تلفن همراه بر مغز و دیگر بافتهای بدن وجود دارد، از مطالعاتی که تا کنون روی سلولها، حیوانات و انسانها انجام شده، مدرکی درباره ابتلا به سرطان بر اثر انرژی امواج رادیویی یافت نشده است.
آنتن بیشتر تضمین کننده خدمات عالی است
در حالی که داشتن آنتن بیشتر به خدمات مخابراتی کمک میکند، این مسأله لزوما تضمین کننده برخورداری از کیفیتی عالی نیست. پر و خالی بودن آنتن روی صفحه نمایش گوشی، تنها نشان دهنده فاصله شما با دکل شرکت خدمات دهنده است. این در حالی است که عوامل دیگری نیز وجود دارند که کیفیت خدمات دریافتی را تحت تأثیر قرار میدهند؛برای مثال، افزایش افرادی که از اینترنت همراه استفاده میکنند، میتواند باعث کندی اینترنت همراه شما شود.
منبع: تابناک.
43 دیدگاه دربارهٔ «دیگه از خرافات تکنولوژیکی فاصله بگیرید:»
سلام عمو چشمه.
فکر نمی کردم این همه خرافات در تکنولوژی هم وارد شده باشه.
ممنون بابت پست عااالی.
سلام حسین جان.
والا منم فکر نمیکردم که اینطوری باشه.
ممنون از لطف حضورت.
سلام
ممنون راستي من هميشه فكر ميكردم كه نبايد رايانه را هميشه خاموش كرد،
ممنون كه اطلاع داديد
سلام خانم کاظمیان.
بله، ما از زیر و بمهای تکنولوژی کمتر مطلع میشیم، بنابر این بعضی از اوقات به درد سرهایی میفتیم که میتونستیم نیفتیم.
ممنون از حضور شما.
سلااام عمویی،واااای عجب مطلب باحااالی هست،عمو بخدا همیشه مامانم باهام دعوا میکنه که دختر چرا شبا که میخوابی گوشی رو کنار بالشت میذاری،نکن این کار رو که مضر هست،اما من گوش نمیدم که نمیدم،خخخخ،تازه شبا هم میذارمش رو شارژ تا خود خود صبح،وقتی که فول میشه خودش متوقف میشه که،کلا خععععلی مفید بود عمو،دستت درد نکنه که،هوهو،هوهو،هورااااااٱااااٱاااااٱاااای،خدافسی
سلام بر ملیسای خوب و مهربون.
توجه داشته باش که این مطلب فقط در مورد گوشیهای هوشمند صدق میکنه و ربطی به گوشیهای قدیمی نداره.
ضمنا امیدوارم که این مطلب به سرنوشت نامشخص بعضی از موارد دیگه مثل خوردن چای خوبه خوردن چای بده، یا خوردن قهوه خوبه خوردن قهوه بده، یا برنج و چیزای دیگه مبتلا نشه.
از حضورت ممنون.
خيلي خوب بود عمو چشمه… جالب بود…
سلامن عليكم
عرض ادب و احترام و ارادت..
سلامٌ علیکم یا رهگذر خخخ.
خوشحالم که به دردت خورده.
الی لقا فی الموقع المُحَدَد خخخ.
من که هر وقت عشقم بکشه چه شارژ گوشیم کامل باشه، چه نصفه و چه خالی، میزنمش به شارژ. قدیم ها هم با نوکیا همین برخورد رو داشتم. به شخصه معتقدم گوشی واسه کودکان مضر هست چون امواج رادیویی اگه باعث سرطان کودکان نشه ولی دستهکم میتونه در درازمدت بر بافت های بدن تأثیرات خودشو بگذاره. کودکان هم که استخوان ها و بافت های نازکتری نسبت به بزرگتر ها دارند. دیگه هیچی! تازه اثرات مخرب روحی روانی و اعتیاد در مورد تلفن همراه واسه بزرگتر ها هست که در مورد کودکان هم صدق میکنه. پس حس میکنم اگه تلفن همراه واسه بچه ها بد نباشه، خوب هم نیست.
باقی مطالبش رو اکثرا پسند کردم. ایول چشمه جون. لایک داری.
سلام مجتبی جون.
خب کلا تکنولوژی که باعث ساطع شدن امواج میشه از وسایل مختلف که اصولا مشکلات مخرب خودشونو دارن مثل ماکرو ویو آنتنهای b t s تلفن همراه و غیره.
اما متاسفانه یه عقیده واحد برای نظریات مختلف وجود نداره که بیشترش به سیاسیکاریهای مالی و آینده نگریهای تجاری مربوط میشه تا واقعیات علمی.
ممنون از حضور و نظرت.
سلام به جناب چشمه عزیز و دوست داشتنی آقا تشکر خیلی باحال بود من که لذت بردم و خیلی چیزا برام روشن شد بیگ لایک داری دوستان عزیزم من به کمک شما نیاز دارم من میخوام ت
و محله ثبت نام کنم ولی نمیدونم باید چیکار کنم اگه بهم کمک کنین ممنون میشم شماره تماسمم هست09216294617 مرسی شاد باشید دیگران رو هم شاد کنید
سلام جناب ملکی.
ممنون از حضورتون.
شما میتونید با ارسال مشخصات فردی تون به ایمیلی که آقای خادمی برای تماس اعلام کردن یا ایمیل آقای شهروز حسینی دارن بفرستید و اقدامات بعدی رو مدیران انجام خواهند داد.
سلاااام عمو چشمه خیلی مطلب جالبی بود خسته نباشید.
سلام امید جان.
ممنون از تایید و حضورت.
سلام عمو چشمه
خییییییییلی عالی بود
من هر شب که میخوابم گوشی هوشمندمو میزنم به شارژ و میرم توی خواب
دقیقا هم کنار تخت هست خخخخخخ
ممنون خییییییلی مطلب عالی بود واقعا
سلام زینب.
پس احتمالا تو از محققین این موضوع خیلی جلوتر بودی که این کار رو میکردی.
ممنون که هستی.
سلام ممنونم از پست مفیدت داداش
مثل همیشه عالی بودی مرسی
شااد و سلامت باشی
سلام آریا جان.
تشکر از لطف همیشگیت.
با تشکر از آقای چشمه عزیز که معلومات خوبی در اختیار ما قرار میدهد
سلام جناب محمدی.
از لطف شما هم ممنونم.
سلام.
خیلی لذت بردم از خوندن این مطلب.
به نظر من هر تکنولوژی جدیدی که معرفی می شه یه سری خرافات هم به دنبالش به وجود مییاد. مثل امواج مایکرو ویو که می گن سرطان زاست، ولی هنوز ثابت نشده. یا ماشین ظرف شویی که موقعی که می خواستم بخرم خیلی ها می گفتن روی ظرف ها لک های زیادی میندازه، که البته من خریدم و این طور نبود. در حوزه ی پزشکی هم شایعات خرافی خیلی زیاده که واقعا باعث تاسفه.
از این که به این موضوع پرداختید واقعا ممنونم.
سلام لیلا.
دقیقا همینطوره.
با تکنولوژیهای نو افراد بی اطلاع و بی منطق شروع به شایعه پراکنی و اظهار نظرهای غیر مسوولانه میکنن که باعث اینجور دوگانگیها و اشتباهات میشه.
ممنون که هستی.
سلااااااااااااااااااااام آقای چشمه ی بزرگوار! ممنون از اطلاعرسانی مفیدتون! بیگلاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااایک! شاد باشید!
سلام فرشته.
منم ممنونم از لطف مدام تو دوست محترمم.
سلام عمو چشمه عزیز خیلی پست آموزنده ای بودخییییلی تشکر .
سلاام بر سیتا.
ممنون که خوندی و کامنت گذاشتی.
سلام باشه فاصله میگیریم ولی خب من تو دو راهی میمونم
ببینید یه نفر به من گفت که موبایلتو قبل از اینکه هشدار تموم شدن نده نزن شارژ
در حین شارژ از موبایلت استفاده نکن
حالا خب من کدومشو قبول بکنم؟
مرسی مفید بودن به شرطی که منو از دو راهی نجات بدید
سلام به پری دریایی محله.
اون شخص لابد خودش هم تازه متوجه این موضوع شده و مطمینا در آینده ای نزدیک از شما حلالیت میطلبه و قول میده که دیگه از این کارها نکنه خخخ.
حالا قول بده که از سر دوراهی به سمت راست به راهت ادامه بدی، باشد که رستگار شوی.
باشه دیگه چون شما واسطه شدید چشم از صراط کج میام به صراط مستقیم خخخ
سلاااام عمو چشمه خیلی مطلب جالبی بود خسته نباشی ایول
سلام طاها جان.
ممنون از لطفت.
دوستان سلام!راستش من لپتاپ اپل دارم!این لپتاپ تا قبل از 3 ماه پیش حدود 5 ساعت باطری نگه میداشته است. اما از همان تاریخ یک بار خاطرم هست که مشکلی برای لپتاپم پیش آمد. لپتاپم پیرامون موضوعی هنگ کرد به گونه ای که هیچکدام از کلیدهاش کار نمیکرد. و این رو هم بگم که من اون موقع هنوز اطلاع نداشتم پاور رو اگه 8 ثانیه نگه داریم کاملا سیستم خاموش میشه. من پاور رو فشار میدادم ولی خب چون نگه نمیداشتم اتفاق خاصی نمی افتاد. این قضیه بود تا زمانی که باطری لپتاپ کاملا به صفر رسید و لپتاپ خاموش کرد. من گمان کردم مشکل حل شده است. اما به محض اینکه شارژر را وصل کردم باز روشن شد. خلاصه دو سه مرحله پشت هم این قضیه اتفاق افتاد. و من دوباره پس از لحظاتی شارژر رو جدا کردم و لپتاپ پس از 2 3 دقیقه خاموش کرد. باطریش خالی شد. حال اتفاقی که افتاده زمانی که میتونم ازش استفاده کنم کمتر شده است. یعنی حدود 4 ساعت شارژ نگه میداره. با این تفاسیل شما چه فکر میکنید؟ آیا واقعا باطری لپتاپم خراب شده است؟ آیا میشه به حالت اولش برگردوند؟ لطفا من رو راهنمایی کنید!یاحق
سلام مصطفی.
من فکر میکنم که حدود چهار ساعت استفاده از باطری لپ تاپ یه چیز استاندارد باشه.
بعید میدونم با یکی دو بار روشن و خاموش شدن همچین اتفاقی افتاده باشه.
با این حال روی این قضیه ریزتر بشو و ببین مدت نگهداری شارژت از این کمتر میشه یا نه.
امیدوارم که مشکلی نداشته باشی.
ضمنا ممنون از حضورت.
آخه اگه به نظر شما مشکل خاصی پیش نیومده چرا اینقدر ظرفیت شارژش کم شده؟ از 5 ساعت به 4 ساعت!
سلام مجدد بر مصطفی.
باطری هر چهقدر هم که بی کیفیت باشه در عرض یکی دوتا سکته به این حال و روز نمیفته.
حالا اینکه اپل بوده و همین جای شک رو کمرنگتر میکنه.
دنبال علت دیگه ای برای کم شدن ظرفیت باطری لپ تاپت بگرد
سلام ممنونم واقعا استفاده کردم به جز مضرات گوشی همراه همشو قبول دارم چون امواج هر کاریشم کنیم اثر بد دارن هیچ امواجی نیستن که اثر مخرب نداشته باشن
سلام ترانه.
البته اینجور نیست که ماجرای امواج منتفی باشه، ولی هنوز دلیل محکمی براش نیست.
ممنون از حضورت.
سلام. ميگم منم زياد شنيده بودم خصوصا درباره سرطانزا بودن گوشي و امواجش. البته من هنوز اندرويدي نشدم. ميخواستم بدونم رد مضر بودنش فقط براي اندرويد هست يا تمام گوشيها؟ حتي خطر مرگ رو براي نوزادان تازه به دنيا آمده يا متولد نشده شنيده بودم. رفتم براي گوشي موبايلم باتري بخرم همش باتريش زود زود خراب ميشه. موبايليه ميگفت ما متخصص هستيم نبايد تا كامل شارژش خالي بشه بزنين به شارژ و تا كامل پر نشه از شارژ بيرون نيارين و استفاده نكنين. واقعا دو راهي كه چه عرض كنم ميمونيم توي هزار راهي.
سلام زهرا.
در مورد گوشیهای غیر لمسی باطری رو باید مراقبت کنیم و تا آخر شارژش رو تموم کنی یا بذاری تا شارژش کامل بشه.
این پست درباره گوشیهای لمسی یا به قول تو اندرویدی بود.
در مورد سرطانزا بودن گوشیها هم هنوز اثباتی صورت نگرفته، ولی منظور همون همه گوشیها بود، چون امواج آنتن موبایل مهم هستش فرقی نمیکنه که چه نوع گوشی باشه.
ممنون که آمدی.
سلام. من هم لایک کردم و هم تشکر می کنم.
سلااام بر عمو رسول رضایی خودمون.
ممنون و خوشحالم که اینجا میبینمتون.
موفق باشید.
سلام به عمو چشمه ی گرامی تر از گرامی
نمیدونم چه علاقه ای دارم پستهای شما رو بخونم ، موقع عصرونه درموردش با خانواده صحبت کنم بعد بیام و از شما تشکر کنم نتیجه ی گفتگوهای خانواده ی ما این شد که ببینیم نظر پروفسور سمیعی جراح و دانشمند مغز واعصاب در مورد امواج گوشیها چیه ، ایشون اعلام کردن در مورد بزرگسالان اثر منفی روی مغز هنوز بصورت قطعی دیده نشده ، اما در مورد کودکان که مغزشون در حال رشد هست، باید مقدار ساعت استفاده از گوشی یا حتی بازیهای رایانه ای در روز کم باشه چون امواج یا تصاویر بازیهاروی مغز کودک اثر منفی میذاره. ونکته ی مهم اینه که ، سیستم های کامپیوتری و گوشیها ، یکی از پیشرفتهاشون اینه که امواج مضر کمتری داشته باشن و گوشیهای جدید مضرات کمتری دارن. مثل همیشه عالی بود در پناه یزدان مهربان پیروز باشید
سلام بر مادر مهربون و گرامی بزرگمهر عزیز.
از اطلاعات ارزشمند شما ممنونم.
شما همیشه نسبت به من لطف دارید و منو شرمنده محبتهاتون میکنید.
سلامت و پیروز باشید.