از طالبی شاخدار گرفته تا سیب زمینی بنفش!!!

سلام بر دوستان خوب و خوش ذوق محله ی نابینایان.

 

امروز میخوام شما رو به یک مهمونی و یه میوه خوری درست و حسابی دعوت کنم، که فکر نمیکنم به این سادگیا جای دیگه بتونید به این جور مهمونیا برید!

 

دراین گزارش با خصوصیات میوه‌های عجیب و غریب استوایی آشنا می‌شوید که مطمینم تا کنون نخورده اید.

 

 

از بین گیاهانی که قابل خوردن هستند و در کشورهای دیگر به عنوان خوراکی سنتی جا افتاده اند، چند تا از میوه‌ها و سبزیجات عجیب و غریبی که احتمالا تا به حال اسم آن‌ها را هم نشنیدید، برای شما جمع آوری کرده ایم. این میوه‌ها با ظاهر و مزه‌های عجیب و غریبشان، تنوعی به دنیای خوشمزه‌های طبیعی دادند. همچنین برای هر کدام از این میوه‌ها، توضیح کوتاهی نوشتیم تا بدانید کجا رشد می‌کنند و تقریبا چه مزه ای دارند.

 

 

میوه درخت هالا (یا به قولی پوهالا)

 

 

این میوه عجیب در قسمت‌های استوایی شرق استرالیا رشد می‌کند و می‌توان به طور خام یا پخته خورد، یکی از موادی است که در غذاهای مالدیوی ممکن است زیاد ببینید. جالب است که بدانید خوردن این میوه می‌تواند برای دندان حکم مسواک زدن داشته باشد.

 

 

طالبی شاخ دار

 

 

طالبی شاخ‌دار ترکیبی از خانواده ملون‌ها و خیارها به حساب می‌آید. این میوه که داخلش شبیه ژله است، یکی از خوردنی‌های سنتی آفریقا است.

 

 

ترگیل

 

 

ترگیل را می‌توانید در کشورهایی مثل مالزی، تایلند، اندونزی یا جنوب هند پیدا کنید. این میوه عجیب که به اندازه یک توپ تنیس هست، شیرین و آبدار است.

 

 

کلم رومی

 

 

این سبزی عجیب همان گل کلم است، اما با شکل‌های منظم‌تر که باعث می‌شود آدم به جای خوردن، بیشتر تماشایش کند. کلم رومی اولین بار در ایتالیا دیده شده و مزه اش کمی تردتر از گل کلم معمولی هست.

 

 

مژکی

 

 

مژکی یک میوه درختی خوش قیافه است که در مناطق استوایی رشد می‌کند. همانطور که از اسمش پیداست، روی بدنه این میوه مژه‌های ضخیمی وجود دارد که ظاهر جالبی به آن داده است. گوشت مژکی کمی ترد و مزه ای ترش و شیرین دارد.

 

سیب آکی

 

آکی یک درخت همیشه سبز است که می‌تواند تا ۱۰ متر رشد کند. از میوه این درخت در غذاهای جاماییکایی استفاده می‌کنند. از خود میوه، هسته‌ها، برگ‌ها و حتی تنه درخت برای موارد دارویی هم می‌توانید استفاده کنید.

 

 

آکبی

 

 

آکبی به خاطر رشد تهاجمی که دارد، توی خیلی از کشورها از جمله نیوزلند تحت عنوان «گیاهان ناخواسته» شناخته شده است اما از این گیاه حتی در ادبیات ژاپنی‌ها هم از آن یاد شده، جایی که اولین بار آن را کشف کردند.

 

 

پیتایا، میوه اژدها

 

 

پیتایا میوه چندین نوع کاکتوس است که در آسیای شرقی و آمریکای جنوبی رشد می‌کند. پیتایا که به میوه اژدها هم مشهور است، جنسی شبیه به کیوی دارد، اما تقریبا شیرین به حساب می‌آید. گوشت این میوه را می‌توان به صورت خام خورد، یا به صورت نوشیدنی دم کرد.

 

 

جک فروت

 

 

جک فروت یکی از میوه‌های بزرگ درختی به حساب می‌آید که آب‌دار و معطر است در کشورهای جنوب شرقی آسیا و شرق آفریقا رشد می‌کند. از این میوه در بسیاری از دستور پخت‌های غذا استفاده می‌کنند.

 

 

کارامبولا

 

 

کارامبولا که همچنین به نام میوه ستاره ای هم معروف است که در کشورهایی مثل سری لانکا، بنگلادش، اندونزی و… رشد می‌کند. این میوه شبیه یک ستاره است و همه قسمت‌های آن قابل خوردن است.

 

 

سالک

 

 

سالک یک نوع درخت کاج محسوب می‌شود که میوه‌های عجیب خوردنی روی آن رشد می‌کنند. با نیشگون گرفتن از سر این میوه‌ها، پوست آن‌ها کنده می‌شود و می‌توانید گوشت داخلش را بخورید. مزه سالک شیرین و اسیدی است، و جنسی شبیه به سیب دارد.

 

 

دست بودا

 

 

این میوه عجیب از خانواده مرکبات، به شکل دست انسان رشد می‌کند و به همین خاطر اسم «دست بودا» را برایش انتخاب کردند. دست بودا عطر خیلی خوبی دارد و به همین خاطر در چین و ژاپن از آن برای معطر کردن اتاق‌ها استفاده می‌کنند.

 

 

دوریان

 

 

خیلی از مردم آسیای شرقی، این میوه را به عنوان «شاه میوه‌ها» می‌شناسند. دوریان بوی قوی و مزه ای شبیه بادام دارد.

 

 

سیب زمینی شیرین بنفش

 

 

سیب زمینی که به خاطر بالا بودن میزان نشاسته، مزه شیرینی به خودش گرفته است.

 

 

ساپوت سیاه

 

 

ساپوت سیاه یه میوه عجیب و غریب به نرمی گوجه فرنگی که داخلش مزه پودینگ شکلاتی می‌دهد به همین خاطر اسم دوم این میوه را میوه یپودینگ شکلاتی گذاشتند.

 

 

انگور برزیلی

 

 

انگور برزیلی، یک نوع انگور عجیب است که میوه‌های آن روی تنه درخت رشد می‌کنند. درخت این میوه به راحتی خودش را با محیط تطبیق می‌دهد و تقریبا در هر شرایطی قابل پرورش دادن است.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان.

 

Avatar photo

درباره مهرداد چشمه

سلام. من مهرداد چشمه، متولد 22 تیرماه 1343 در شهر قایم شهر در استان مازندران. بزرگ شده در شهر اراک در استان مرکزی. و سالیان درازیست که ساکن شهر کرج در استان البرز هستم. تحصیلات من در حد دیپلم، هست، که البته به خاطر برخورد با انقلاب فرهنگی در اوایل انقلاب و کمبود امکانات در اون زمان با این که سه سال متوالی در دانشگاههای دولتی و تربیت معلم قبول شدم نتونستم به تحصیلات عالی دست پیدا کنم. من کارمند شرکت آب و فاضلاب استان البرز هستم و در شغل شریف اپراتوری تلفن مشغول به خدمت میباشم. از علایق شخصی خودم، میتونم به شنیدن موسیقی ملل، دیدن یا شنیدن فیلمهای کلاسیک و ارزشمند، خوندن رمانهای فاخر دنیا، کامپیوتر و اینترنت و غیره اشاره کنم. پست الکترونیک: mr.cheshmeh@gmail.com آدرس سایت چشمه سرا: cheshmehsara.com آیدی اسکایپ: mr.cheshmeh تلفن همراه: 09121641278 تلفن محل کار: 02632224020
این نوشته در آموزش, گزارش, مقاله ها ارسال و , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

20 Responses to از طالبی شاخدار گرفته تا سیب زمینی بنفش!!!

  1. 1
    گوشه نشین says:

    سلام بر جناب چشمه مثل همیشه بسیار عالی بود همه میوه ها در عالم خیال خیلی خوشمزه و لذیذ بودند به خصوص که رایگان هم بودند خخخخ موفق باشی دوست من …

  2. 2

    سلام
    از شب نشینی دارم میام
    این پست رو که دیدم گشنم شد
    عجب میوه هایی هستناا!
    حیف که نمیشه بخوریمشون چون ما ایرانی هستیم و اینا تو ایران رشد نمیکنن
    پست جالبی بود
    موفق باشید.

  3. 3

    لایکمم فردا میزنم چون لپتاپم لایک نمیزنه

  4. 4
    رهگذر says:

    چه جالب… دیروزم داشتم یه کتاب میخوندم که توش اهالی کارائیب برای غذا برگ موز سرخ میکردن میخوردند…
    یه میوه هم تو اصفان هس که من شنیدم جاهای دیگه نیس…
    اسمش گَرمِکِس…این میوه در پشت وانتها به فروش میرسد و پوست دارد و بجای هسته اصفهانیها در آن تخمه ریخته اند…
    مرسی عمو باید یه بار دیگه بوخونم تا اسماشونا یادم نره…

    • 4.1

      سلام بر ننه جون رهگذر.
      اتفاقا اون شبی هم که دوستان ما در شبکه ی شما داشتن ایفای نقش میکردن، در همون برنامه یه خوراک مرغ و موز توی برنامه ی آشپزی همون برنامه بود که به نظرم از همون کاراییب و اون طرفا الهام گرفته شده بود.
      توی همه ی داستانهای مارکز هم از موز سرخ شده و اینجور چیز میزا حرف میزنه.
      ممنون که هستی.

  5. 5
    فاطمه حسینی says:

    سلام عمو چشمه.جدا خسته نباشید.
    مثل همیشه یه پست زیبا و آموزنده بود.
    خیلی جالب بود مرسی.

  6. 6
    سعید says:

    با عرض سلام و تشکر از مطالب جالبی که اینجا میگذارید عمو جان

  7. 7
    مهدی ترخانه says:

    سلام عمو
    خیلی جالب و در عین حال پست خوش مزه ای بود , میشه گفت که چندین نمونه از این میوه ها در ایران چهار فصل خودمون هم پیدا شاید بشه البته هم خانواده آنها .
    که آب و هوا و جنس خاک خیلی درش تاثیر داره . جدیدا هم تغییراتی در ژنتیک بعضی میوه ها داده میشه که نمونه اش هندوانه نارنجی رنگی بود که دیده بودم ولی تستش نکردم ولی شنیده بودم که بسیار بی مزه و یک حقه تجاری بود . غیر از این میوه هایی را برای اولین بار در مناطق مختلف چشیده ام که برای بار اول و آخر بود که دیدمشان و امیدوارم که دست تموم بچه های محل هم به این میوه های مذکور شما برسد و همین طور خودم .
    شیرین کام باشی و همیشه شاد .

    • 7.1

      سلام بر مهدی گرامی.
      بله، میوه های دستکاری شده از نظر ژنتیک هم که هرگز مزه ی طبیعی ندارن، ولی این میوه های استوایی مسلما به خاطر نوع آب و هوایی که معمولا برای رشد شون وجود داره باید خوشمزه باشن که البته با شل کردن سر کیسه توی همین ایران خودمون هم بصورت محدود باید پیدا بشه.
      امیدوارم یه اردوی استوایی برای گوشکن بذاریم و حسابی صفا کنیم و شما دوست خوبمون رو هم اون جا ببینیم.
      شاد باش و شاد زی.

  8. 8
    هستی says:

    سلام مرسی مطلب جالبی بود

  9. 9

    تشكر از شما اي كاش ميشد اين ميوه ها را اينجا هم پيدا كرد
    راستي نميدونم چرا من علاقه ي زيادي به ميوه ندارم
    بعضي وقت ها به زور ميوه ميخورم

  10. 10
    ترانه says:

    سلام جالب بود مرسی میوه ی هالایا مثل یه گل هستش که وسطش هسته داره و بقیه س عین پره های گل ، طالبی شاخ دار مثل یه پوست جوش داره !داخلش عینهم خیار دونه های سبز داره داخلش ،ترگیل هم شکل نارگیله شاید بخاطر همین اسمش شده ترگیل ،کلم رومی انگاری یه کوه با پوشش صخره ایه ،سیب آکی شکل یه فلفل هستش که انگاری سه تا چشم داخلشه آکبی هم شکل فلفل داره منتها با رنگی متفاوت چیزی شبیه بنفش و … هر کی بقیه شو هم بخواد بدونه چه شکلیه من می تونم توضیح بدم

دیدگاهتان را بنویسید