خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
آموزش پخت کُلُمپه، شیرینی سنتی کرمونیا:

سلام و درود بر جانانم در سایت محبوب گوشکن.

من یه روز روزگاری یه قولی داده بودم که بیام اینجا و طرز تهیه ی شیرینی معروف شهرم و استانم کرمان، رو که کُلُمپه نام داره و اگه تعریف و تمجید الکی محسوبش نکنید خیییییلی خوشمزه و باحاله براتون آموزش بدم، که الآن تصمیم دارم این کارو بکنم.

پس پیش به سوی کُلُمپه:

 

مواد لازم برای لایه ی بیرونی کُلُمپه:

روغن جامد: ۲ پیمانه، آرد سفید: ۵ پیمانه، زرده تخم مرغ: ۲ عدد، شیر یا ماست: یک پیمانه، بکینگ پودر: یک قاشق چای‌خوری، زعفران آب کرده: یک قاشق غذاخوری.

 

مواد لازم برای داخل کُلُمپه:

خرما: ۴۰۰ گرم، گردوی پودر شده: به میزان لازم، پودر هل: یک قاشق چای‌خوری، دارچین: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

روغن جامد را آب کرده و با آرد و بکینگ‌پودر مخلوط کنید. زرده تخم مرغ‌ها و شیر یا ماست و زعفران را بزنید و به آن اضافه کنید. در صورتی که خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید تا خمیر لطیفی حاصل شود. این خمیر را ۳۰ دقیقه استراحت دهید. در این فاصله، گردو و خرما را چرخ و با پودر هل و دارچین مخلوط کنید. خمیر را روی سطحی صاف با وردنه به قطر نیم سانتیمتر باز کنید و با قالب گرد قالب بزنید. از مخلوط خرما و گردو، به اندازه یک گردوی کوچک روی خمیر قالب زده گذاشته و یکی دیگر از خمیر‌ها را روی آن قرار دهید و به هم بچسبانید و اطراف آن را بپیچانید و با مهر مخصوص کُلُمپه، روی آن‌ها را مُهر زده و کمی کنجد یا پودر پسته برای تزئین روی شان بریزید و در سینی فر قرار دهید. فر را از قبل گرم کنید و با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد، در طبقه وسط فر به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید. در انتهای پخت، چند لحظه گریل را روشن کنید تا روی آن‌ها طلایی شود

به همین سادگی، و به همین خوشمزگی خخخ.

به قول ما کرمونیا: بخورِن، گوشت بشه ور تنتون.

وای که دهن خودمم آب افتاد، برم زودتر کُلُمپه درست کنم که دیگه طاقت ندارم.

تا برنامه ای دیگه و یه کرمونی دیگه خدا یار و نگهدارتون خههه.

۳۶ دیدگاه دربارهٔ «آموزش پخت کُلُمپه، شیرینی سنتی کرمونیا:»

سلام
یه کار بلد نیستم و هرکار کردم یاد نگرفتم
میدونی چیه؟
احضار کردن شما به محل کار رعس ساعت ۸ صبح
به جان خودم اینقدری که من برا یاد گرفتن این کار تلاش کردم شکافنده اتم برا شکفتن اتم تلاش نکرد خخخخخخخ
ممنون

با سلام و سپاس. روغنهای نباتی جامد و مایع همگی سرطانزایند. اگر میخواهید شیرینی سنتی بپزید، از روغنهای سالم مانند روغن زرد، روغن ارده کنجد؛ روغن دنبه، روغن زیتون بهره مند شوید تا شیرینی سنتی، به راستی سنتی باشد نه اینکه با روغنی ساخته شود که رهآورد استعمار است، برای آگاهی بیشتر به نشانی http://WWW.RAVAZADEH.COM بروید.

سلام
محمد خوبی؟
میگماااااا میگمااااا!
با اینکه از عاقبتش میترسم و میترسم که اگر یه فایل ازم به دستت بیاد وارونش کنی اما میگم:
من اصلا این شیرینی را دوست ندارم اصلا و ابدا
هروقت دوستامون هم از کرمان میاند بهشون در حد قسم میگیم که این شیرینی ها را برامون نیارند در حد قسم خخخخ
وااااای الفرااااار.

سلااام سلااام سلاام و دروود درود به سرآشپز کدبانو چی ببخشید یعنی محمد جان کرمونی میگما تو قرار بودا این رو صوتی یا تصویری آموزش بدی مث اینکه یادت رفت آیا میگما این خعععععععلی شیرین نیست آیا چرب چی چون در غیر این صورت مضر بوده و برای من غیر قابل خوردنست خب حاااالاااا اعتراض نکن ازت پذیرفتم خب فعلاً دو مجازات از چهار مجازاتهای محمد که بنا بر کیفر خواست شماره ۷۴ به شماره کلاسه ی ۹۵,۱۰۰۰,۰۰۲ که مورخه ی ۱,۲,۹۵ در موردش صادر گردیده بود انجام گردید و از سوی من احمد رئیس کل حقوقیای محله و دادستان کل شعبه ی ۱ محله قابل پذیرش بوده و صحیحاً حکم محکومیتش اجرا گردید اما کماکان دو مجازات دیگر به قوت خود باقی بوده و نام برده (محمد ملکی فرزند … به شماره شناسنامه … متولد کرمان ساکن تهران) باید خواندن دکلمه با صدای خودش و فول آلبوم سه بانوی خاننده را آپلود کرده و در محله قرار دهد که آن سه فول شامل بانو مرضیه بانو الاهه و بانو عهدیه بود
این حکم قطعی است و غیر قابل اعتراض میباشد
امضاء احمد عبد الله پور دادستان کل شعبه یک محله در ضمن این جانب از طریق ضابطانم در جریان امر انجام ماوقع قرار خواهم گرفت
به هر حاااال مرسی بابت این که داری مجازاتهایت را یکی پس از دیگری انجام میدهی به امید انجام دو مجازات دیگر در پناه حق بدرود و خدا نگه دار

سلام
عجب شیرینی خوشمزه ای!
این شیرینی وقتی خوشمزه تر میشه که شما مدال مخصوص منو بدید مدالی که ارزنده هم باشه.
وقتی پست رو منتشر کردم نتم یاری نکرد که بیام کامنت بذارم و به جای اول شدن آخر شدم خخخ.
پس رد کنید مدالمو که حقمه.
ممنون از آموزش این سوغاتی خوشمزه.
موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید