سلام به همراهان صمیمی محله نابینایان
روز چهارشنبه هفته گذشته، دوست خوبمون جناب محسن صالحی
یک گوشی اندرویدی با صفحه کلید فیزیکی
رو معرفی کردن.
با توجه به سؤالات و ابهاماتی که در بخش کامنت های اون پست به وجود اومد، به جهت شفاف سازی بیشتر، این مسئله رو پیگیری کردم.
پیش از اینکه برم سراغ بررسی دقیقتر این گوشی، مختصری از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری این گوشی رو واستون میذارم. البته برای کسب اطلاعات بیشتر، به پست جناب صالحی مراجعه کنید که خودشون پنج ماهه دارن از این گوشی استفاده میکنن.
سلام
این پستت رو به موقع دیدم
خخخخخخ
یه دنیا ممنون
پست بی نظیری بود
BLACKBERRY PRIV 32G MOBILE PHONE.
مشخصات کلی: یک سیم کارته – قطر سیم کارت: سایز نانو (۸٫۸ × ۱۲٫۳ میلیمتر) – وزن : ۱۹۲ گرم – کشویی
پردازنده Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 Chipset – از نوع ۶۴ بیت
صفحه نمایش رنگی لمسی با سایز ۵٫۴ اینچو رزولوشن ۲۵۶۰ × ۱۴۴۰ | QuadHD دارای تراکم ۵۴۰ پیکسل بر هر اینچ – قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت، مقدار رم ۳ گیگابایت، پشتیبانی از کارت حافظهی microSD تا حداکثر ظرفیت ۲۰۰ گیگابایت
ارتباطات پشتیبانی از شبکه ۲G ، ۳G ، ۴G – مجهز به GPRS ، EDGE ، Wi-Fi ، بلوتوث ، NFC
دوربین ۱۸٫۰ مگاپیکسل – فوکوس اتوماتیک – فلش Dual Tone LED
اسپیکر دارد. جک ۳٫۵ میلیمتری صدا.
امکانات نرم افزاری سیستم عامل Android Lollipop 5.1 – پشتیبانی از کیبورد فارسی – امکاناتی نظیر MMS ، ایمیل ، مرورگر HTML5 ، قابلیت نمایش اسناد مایکروسافت آفیس ، قابلیت نمایش فایلهای متنی PDF ، قابلیت استفاده از سرویس شبکههای اجتماعی ، برنامه ویرایش عکس ، سرویسهای گوگل شامل Google Search, Google Maps, Gmail و YouTube
سایر مشخصات: باتری از نوع لیتیوم-پلیمر با ظرفیت ۳۴۱۰ میلیآمپر ساعت – اقلام همراه گوشی : باتری ، دفترچه راهنما ، کابل USB ، شارژر ، هندزفری.
اما برای پیگیری ابهامات مطرح شده در پست مذکور، با 4 تا مغازه تماس گرفتم تا ببینم داستان این گوشی blackberry priv چیه.
اولا این گوشی الان سه تا مدل تو ایران داره. st101، st103، و st104.
فرق این سه تا با هم اینه که 101 و 103 شارجر وایرلس هم داره اما مدل 104 نداره.
البته هنوز شارجر های وایرلسش ایران نیومده که به گفته یکی از فروشندگان اگر هم بیاد 300 400 هزار تومان قیمتشه.
اما این گوشی، با دو سفارش داره در بازار عرضه میشه.
یکی blackberry priv، Lock که مکزیک روش خورده و از دو میلیون و 200 هزار تومان تا دو میلیون و 350 هزار تومان داره عرضه میشه. تفاوت قیمتش هم عمدتا سر مدل های 101 و 103 و 104 هستش که اونی که امکان شارجر وایرلس نداره یعنی 104 ظاهرا هفتاد هشتاد هزار تومان ارزونتر هستش.
در واقع اختلاف دو میلیون و 200 تا دو میلیون و 350 به خاطر همین مسئله داشتن امکان شارجر وایرلس هستش.
اما با یک سفارش دیگه این گوشی داره عرضه میشه. اونم blackberry priv، با لوگو T&T هستش و به صورت Unlock شده داره تو ایران به فروش میرسه.
این نوع رو از یک میلیون 690 هزار تومان قیمت گفتن تا یک میلیون و 990 هزار تومان.
حالا این جریان لوگو T&T چیه. یک شرکت مخابراتی در آمریکا هستش که به بلکبری سفارش داده این گوشی رو یه لوگو T&T هم بزنه و توسط یک قفل نرم افزاری، کاری کنه این گوشی فقط سیمکارت های شرکت T&T رو پشتیبانی کنه.
البته این مسئله در بین سایر شرکت های مخابراتی در جهان به جز این شرکت آمریکایی هم مرسوم هستش.
حالا تفاوتش برای یک شهروند آمریکایی چیه.
ببینید اگه اون گوشی blackberry priv مکزیک، که من اسم اصل رو روش میذارم 649 دلار باشه، روش همه ی سیمکارت ها جواب میده و با قیمت اولیه که توسط بلکبری اعلام شده عرضه میشه. یعنی همون 649 دلار.
اما اگه کسی بخواد این گوشی رو با سفارش T&T بخره، شرکت مخابراتی T&T میگه تو بیا این گوشی blackberry priv رو از من بخر 50 دلار.
بقیه اش رو هم طی یک قرارداد یک ساله یا دو ساله بهم بده. منتاها فرقش اینه که مخاطب دیگه حتما باید سیمکارت T&T رو استفاده کنه و طبیعتا در زمینه استفاده از سرویس های پیامک و اینترنت هم باید فقط از همین شرکت خریداری داشته باشه.
تا زمانی که این قرارداد دو ساله به پایان برسه و اونوقت دیگه مخاطب میتونه هر سیمکارتی رو که خواست بیندازه.
حالا بیاییم تو ایران.
اون گوشی اصل یا همون مکزیکش که خب داره با قیمتی در بین دو میلیون و 200 هزار تومان تا دو میلیون و 350 هزار تومان به فروش میرسه.
اما این گوشی های BLACKBERRY PRIV T&T، داستانش اینجوری میشه که با واسطه هایی وارد ایران میشه، قفل نرم افزاری اون شکسته میشه یعنی به قول معروف گوشی UNLOCK میشه و به این ترتیب دیگه میشه باهاش سیمکارت های داخلی مثل ایرانسل و همراه اول رو هم پشتیبانی کرد.
اما مغازه هایی که زنگ زدم و اونا فرق هایی که از گوشی BLACKBERRY PRIV مکزیک و گوشی با سفارش T&T گفتن.
فروشگاه اول. مکزیکش رو دارم دو میلیون و 300 هزار تومان، T&T رو دارم یک میلیون و 800 هزار تومان.
استاد اینا فرقش چیه؟
هیچی اون T&T بعضی وقتا از یه سری کد ها مثل ستاره 140 پشتیبانی نمیکنه. فقط همین؟
آره دیگه فرق چندانی نداره.
گارانتی داره؟ نه داداش. بلکبری تو ایران نمایندگی رسمی نداره. بنابر این هر دوتا مدلش گارانتی نداره.
فروشگاه دوم. ما فقط مکزیک رو داریم. با امکان داشتن شارجر وایرلسش رو میدیم دو میلیون و 350 هزار تومان. البته هنوز خود شارجرش وارد ایران نشده.
بدون امکان شارجر وایرلس رو میدیم دو میلیون و 300 هزار تومان.
فروشگاه سوم. مکزیکش رو میدیم دو میلیون و 260 هزار تومان. T&T رو میدیم یک میلیون و 990 هزار تومان.
فرقش چیه استاد؟
هیچی اون T&T کیبورد فارسی رو پشتیبانی نمیکنه.
کیبورد فارسی یا منوی فارسی؟
نه کیبورد فارسی. منوی فارسی رو که هیچ کدوم پشتیبانی نمیکنن. چه اون مکزیکی و چه T&T هیچ کدوم منوشون فارسی نمیشه.
اما فروشگاه چهارم که خانوم سلامی شمارش رو گذاشته بودن.
این فروشگاه در پاساژ قائم تجریش تهران هستش.
گفت BLACKBERRY PRIV T&T رو میدم یک میلیون و 690 هزار تومان.
داداش این اختلاف 600 هزار تومانی به خاطر چیه؟
چون بسیاری از این فروشگاه ها این گوشی رو دارن با قیمت دو میلیون و 300 هزار تومان به فروش میرسونن.
هیچ فرقی نداره. فقط چون لوگوی T&T روشه و UNLOCK شده داریم ارزونتر میدیم. مگر نه از نظر سخت افزاری هیچ فرقی نداره.
واقعا هیچ فرقی نداره؟
نه نداره.
آخه یه جا میگن این T&T کیبورد فارسی رو پشتیبانی نمیکنه. نه آقا ماله ما پشتیبانی میکنه.
یه جا دیگه هم میگن از یک سری کدها مثل ستاره 0140 مربع پشتیبانی نمیکنه.
نه آقا مال ما پشتیبانی میکنه.
گارانتی چی داره؟ آره داره.
چطور میگین داره. بلکبری که اصلا تو ایران نمایندگی رسمی نداره.
ما خودمون یک سال گارانتی میکنیم.
جمع بندی نهایی.
ببینید دوستان، برای کسانی که میخوان گوشی اندرویدی با صفحه کلید داشته باشن، این گوشی از نظر سخت افزاری بسیار قابل قبول هستش.
حتی به نسبت یکی از مدل های سامسونگ با نام گلکسی فولدر که اون هم گوشی اندرویدی با صفحه کلید هستش، این بلکبری از نظر سخت افزاری خیلی بهتره.
البته گلکسی فولدر در ایران نیست اما با قیمتی در حدود یک میلیون و 300 هزار تومان میتونید اون رو تهیه کنید.
صفحه کلیدش هم مثل نوکیا های قدیمی هستش و فولکیبورد نیست. چون صفحه کلید BLACKBERRY PRIV فولکیبورد هستش.
اما اگه خواستین در نهایت این گوشی بلکبری پریو رو خریداری کنید، حتما نوع مکزیکش رو بخرید که قیمتی در حدود دو میلیون و 200 هزار تومان داره.
چون این گوشی با سفارش T&T دستکاری شده، چه بسا که بسیاری از اونها اصلا دست دوم باشه و واقعا معلوم نیست از یک سری امکانات اون بشه بعدا استفاده کرد یا نه.
مثلا شاید بلکبری یک کدی چیزی برای T&T گذاشته باشه که برای بروز کردن ورژن اندرویدش باید به اون کد نیاز باشه و ما بعدا نتونیم اندروید این گوشی رو بروز کنیم و مسائل جانبیه دیگه ای که گوشی های آنلاک شده میتونن داشته باشن.
اینو هم مد نظر داشته باشید چه مدل مکزیکی و چه T&T هیچ کدوم در ایران گارانتی نداره و این مسئله هم کم چیزی نیست.
در حد توان خودم سعی کردم این مسئله رو پیگیری کنم تا عزیزانی که میخوان این گوشی رو خریداری کنن، آگاهانه دست به انتخاب بزنن و گول اختلاف 600 هزار تومانی رو نخورن.
چون فرق این دوتا صرفاً یک لوگوی T&T که اون فروشنده پاساژ قائم ادعا میکرد نیست و گوشی های آنلاک شده مشکلات جانبیه خودشون رو دارن.
کما اینکه نقطه نظرات فروشندگان مدل T&T بسیار متناقض بود و خب این اختلاف نظر هم بستگی به نوع دستکاری هایی داره که در ایران رو اون گوشی صورت میگیره.
با مشورت با اهل فن، کسی که میخواد چیزی در حدود یک میلیون و 700 هزار تومان هزینه کنه، جای ریسک نیست که گوشی های آنلاک شده خریداری کنه.
بهتره 500 هزار تومان بیشتر هزینه کنه تا خیالش راحت باشه که این گوشی دیگه دستکاری نشده.
امیدوارم اونایی که این مدل گوشی رو خریداری کردن یا میخوان خریداری بکنن، حسااابی از کار کردن باهاش لذت ببرن.
در پناه حق، پیروز و موفق باشید.