خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو

میزگرد 8, آیا شما به قویتر بودن حافظه ی نابیناها نسبت به افراد بینا, معتقدین؟!

سلام سلام, به میزگرد این هفته ی ما خوش اومدین,
بفرمایین بفرمایین, هر کی خواست جواب بده دست بگیره,!
چی؟!
آهان بله بله من دستهاتون رو که نمیبینم,! خب دست بزنید, دس دس دس,
اوه,! , خب این طوری هم ظاهرا نمیشه,! خب نمیدونم, همین طوری شلوغ پلوغ بهتره, ولی خب یکی یکی جواب بدین, راحت باشین, راستی ما از حالا رفتیم پیشواز,گفته باشم که هر کسی واسه کیک و ساندیس اومده همین الآن بره, ههاهاها!!

و ما بپردازیم به موضوع:!
شما چقدر به این جمله معتقدین که میگن: نابیناها هوششون بهتره,؟
چقدر فکر میکنید حواس دیگتون قویتره؟, اصلا چرا قویتره,؟ هوشتون بهتره یا حافظتون قویه؟
چه تمریناتی کردین که قوی شده؟ اصلا اگه تمرین خاصی هم نکردین فکر میکنید چطوری در یادآوری مسائل بهتر از یه فرد بینا عمل میکنید؟!
..!
و اما نظرات خودم:
من فکر میکنم هوش ما انتسابی هست, مثل بقیه ی افراد, ولی چون ما نابیناها مجبوریم از حافظمون بیشتر استفاده کنیم قوی میشه, مثل مغز که میگن نذارین آک بمونه ها,! و ظرفیتش خیلی زیاده, ولی کسی گوش نمیده, ما هم همینطور هستیم در مورد حافظمون, بعضی از بیناها گذاشتن حافظشون آک بمونه, تکیشون بیشتر به بیناییشون هست, و شاید حافظه ی تصویریشون قویتره,
راستی شما از چه راه هایی برای حفظ کردن مطالب, یا لغات انگلیسی, شماره تلفن, و و و … استفاده میکنید, من یه راهی برای شماره تلفن دارم, مثلا اگه کسی شمارش 718 88 باشه, نقاط سه و شش رو به بعضی از اعدادش, اضافه میکنم, و یه کلمه ازش درست میکنم, که طبق مثال من میشه, قاهره, حتی ممکنه کلمه ی عجیب و نامفهومی هم بشه ولی رمز کارگشایی هست, حتی اگه مثل 73 نقاط سه و شش رو هم نداشته باشه, همین طور که نوشته میشه میخونمش, (گچ)
یا مثلا برای حفظ کردن لغات زبان بین کلمات با جملات مفهوم و نامفهوم, ارتباط ایجاد میکنم, این روش خیلی مؤثره, امتحان کنید, منم از کسی یاد گرفتم, بحث به حاشیه میره ولی مثالهای زیادی میشه زد,
..!
خلاصه من فکر میکنم محدودیت همیشه خلاقیت میاره, این شعار همیشگی من هست, چون خودم بسیار زیاد دچارش شدم, نشانه گذاریها در مسیر, یا چیدن وسایل, و و و و هزار نشانه ی دیگه در کارهای روزمره, به امر تقویت حافظه ی من, کمک کرده,
خوشحال میشم نظرات شما رو هم بخونم,
پیام اختصاصی من: شاد باشین و شادی و خنده رو هم هدیه بدین.
***
لباسی که سایز شما نیست
را با جمله هایی مثل اینکه: جا باز میکند
جنسش مرگ ندارد
هزار بار هم بشوریَش،
آخ نمیگوید
به زور قالب تنتان نکنید…
درست مثل آدمها
که انگار مجبورتان کرده اند
همین یکی را که تووی ویترین جلوی چشم است بردارید…
آن ته مه ها اینهمه تنوع…
اینهمه جنس مرغوب…
هر جنسی که ته قفسه ها خاک میخورد که نمیشود نامرغوب…
اتفاقا آن ها که سال ها منتظرند
یک عمر به تَن تان عمر میکنند
***

۳۹ دیدگاه دربارهٔ «میزگرد 8, آیا شما به قویتر بودن حافظه ی نابیناها نسبت به افراد بینا, معتقدین؟!»

سلام اول بذارین اول بشم! خب اجازه میشه به جای اینکه دست بگیریم یا دست بزنیم پا بگیریم یا پا بزنیم؟! خخخ.
و اما جواب من: شخصا به قویتر بودن حافظه و هوش افراد نابینا نسبت به افراد بینا معتقد نیستم. شخصا حافظم بهتره، و بستگی داره چقدر ازش استفاده کنیم.
برای به خاطر سپاری هم راهکار شما جالبه. راهکار خاصی ندارم، ولی سعی میکنم یه ارتباط منطقی بین مطالبی که حفظ میکنم برقرار بشه. اگه مطالبی که حفظ میکنیم با یه نظم خاص تو ذهنمون جا بدیم، و مرتب هم تکرار بشند، قطعا دیرتر فراموش میشند.
حالا این مطالب شامل هر چیزی میتونه باشه.
ممنون بابت پست و امیدوارم با خوندن نظرات دوستان نکات جدید یاد بگیرم.
اگه نکته دیگه ای به نظرم برسه دوباره میام.

درود بر شما
حافظه افراد بستگی به ژنتیک و هوش با یکدیگر متفاوت هست و این فرضیه که نابینایان به دلیل عدم استفاده از بینایی سایر حواسشان قوی تر است شاید تا حدی درست باشد ولی در کل اینطور نیست .
انسانها بسته به شرایط زندگی هوش وحافظه ای متفاوت دارند و قدرت یادگیری و استفاده از آن نیز اهمیت دارد
با آرزوی بهترینها

من که حافظم مث نباتاته… حافظه م قد یه سیب زمینیه… اگه از یه سیب زمینی بخوای براد چیزی رو حفظ کنه.. شک نکن بهتر از من از پسِ این کار بر میاد…هههاهاهاااهها… بچای نابینام راسیاتش خیلیاشون بنظرم خوش حافظه ان… دلیلشم همونه که خودد گفدی.. شرایط باعث و بانیشه…

سلام و درود بر سرکار خانم مظاهری بزرگوار به نظر من در خصوص حافظه بین ما نابیناها و بیناها فرقی نیست همان طور که امکان دارد یک بینا با هوش باشد امکان دارد که یک نابینا هم با هوش باشد اما چیزی که بین عامه ی مردم باب شده چون که ما از حواس دیگرمان مث لامسه یا شنواییمان یا حتی بویاییمان زیاد استفاده میکنیم آنان فکر میکنند که ما با هوش تر هستیم در حالی که این طوری نیست ما ها هم مث بقیه ی آدمها هستیم فقط نمیبینیم تتنها فرق ما با آنها این است همین و بس حافظه و خلاقیت بالا هم اکتسابیست نه انتسابی خود من واسه حفظ یک چیز متأسفانه باید بنویسم تا یاد بگیرم مثلاً تقریباً با توجه به رشته ی درسیم یعنی حقوق الآن تقریباً تمام کتب قانونی مادر مث قانون مدنی تجارت جزا کیفری و آیین دادرسی مدنی و حتی یک سری قوانین دیگر را دارم مثلاً هم از سایت ایران سپید استفاده میکنم و هم از نسخه ی بریلش ولی خواندن نسخه ی بریلش برام لذت بیشتری دارد حتی جزوات درسیم را هم تا آنجا که بتونم با ماشین پرکینزم میتایپم و بعد از این که یکی دو بار ای سه بار خوندم حفظ میشم نمیدونم شاید روشم یه کم مال عهد دقیانوس هست ولی چه کنم روشم اینه در مورد زبان هم تقریباً همین کارم بود البته مجبور شدم بعد از گذراندن دو سطح از بیسیک و المنتری رهایش کنم اما به فکر هستم که دوباره بعد از ارائه ی پایان نامه دوباره ادامه بدم جالب هست که وقتی دیگر همکلاسیا میبینند که من همکلاسیشون هستم هی بهم میگن که تو ذهنت نمیدونم فلان یا بهمان هست هر چی هم من میگم بابا منم یه انسان معمولیم مث خودتون فقط نمیبینم همین و بس اما اونا میگن نه این طوری نیست تازه من توی دانشگاه آزاد درس میخونم اگه دولتی بود دیگه نمیدونم چی راستی بگذارید یه چی بگم و دیگه مرخص بشم من از بچگی یه کم حس لامسم زیادی حساس بوده یه بار با یکی از دوستان داشتم راه میرفتم بعد از دستش کیفش افتاد و اون از روی زمین برش داشت بعد همین طور که داشت کیفش را مرتب میکرد یه مقدار پول سکهی داشت که بهم گفت اینا رو نگه دار و بعد بهم بده بعد منم طبق معمول فوضولیم گل کرد و بهش گفتم یه دو هزار تومانی هم که پول سکهی داری گفت از کجا فهمیدی فکر میکرد من با حس ششم فهمیدم گفتم نه من اعداد روی سکه ها را با حس لامسه تونستم بخونم گفت مگه داریم مگه میشه گفتم هم داریم و هم میشه بعد که جلوی خودش خوندم باورش شد خب فعلاً همین بازم مرسی بابت این پست و امیدوارم که جامعه ما را به دید یک انسان معلول ببیند نه معلول انسان در پناه حق بدرود و خدا نگه دار

سلام, ممنون که نوشتین, وای منم با بریل خیلی راحتم, هنوز که هنوزه, بیشتر بریل رو ترجیح میدم به هر چیز دیگه ای, ولی حیف که مجبورم خیلی وقتا, اون وقتا که دبیرستان بودم, تو این سررسیدها یا مجلات, مینوشتم, یعنی مامانم میخوند, فکر کنم مامانم یه سه ۴ تایی لیسانس داشته باشه ازین طریق, از بس برای من و خواهرم, درس خوند, در مورد حس لامسه هم همه همینطوریم, منم سکه ها رو تشخیص میدم, البته حالا که تنوعشون زیاد شده یه کم سختمه, جمله آخرتون هم جالب بود, مرسی آقای وکیل آینده

سلام: منم معتقدم این مهارت یا نیرو اکتسابی هست و چون ما نیاز بیشتری به حفظ کردن اطلاعات داریم، بیشتر از قوای ذهنیمان استفاده میکنیم.
مثلاً یک بینا در هر موقعیتی کاغذ و قلم دم دست دارد ولی ما خیلی از مواقع امکان یادداشت برداری را نداریم و مجبور میشویم مثلاً یک شماره را فوراً حفظ کنیم.
یا مثلاً موقعیت وسایلمان را در ذهن خود نگهداریم.
ولی یک بینا با یه چشم گرداندن در اتاق وسایلش را پیدا میکند.
یا مثلاً بیناها امکانات گسترده ای در یادداشتبرداری از کتابهای درسیشان دارند ولی من بیشتر وقتها یک دور بیشتر درس را نمیخوانم و سعی میکنم بیشترین اطلاعات را به خاطر بسپارم. چون فرصت مرور پیدا نمیکنم.
و از این دست بسیارند.

سلام خانم مظاهری.
پست خیلی خوبی زدید.
به نظرم خوب بودن حافظه ربطی به بینا و نابینا نداره. بستگی به این داره که دو قشر نابینا و بینا چطور از حافظه خودشان استفاده می کنند و از طرف دیگر باید نگاه کرد که آنها چطور از تکرار های متعدد یک مسئله درس می گیرند. منظورم همان مثال است. یکبار سر یکی از کلاس های دانشگاهم بودم که استادمان از روی یک کتاب داشت درس می داد. یکی از بچه ها به استاد گفت که چرا این کتاب پر از مثال است. استاد هم بهش گفت مثال خودش باعث یادگیری بیشتر می شود.
این فقط یه مثال بود. به نظرم استفاده درست از حافظه و تکرار می تواند اولین راه در یادگیری خیلی از مسایل باشد.
اما مثال خودتان در یادگیری زبان و شماره تلفن نیز جالب است ولی به نظرم این روش ها بیشتر برای شخص خود افراد کاربرد دارد. مثلا ممکن است کسی از همین روش حفظ کردن تلفن که شما گفتید خوشش نیاد و با یه روش دیگه ای راحت تر باشد و اینکه شما هم همین حس را نسبت به روش های طرف مقابل داشته باشید.
امیدوارم که همیشه موفق باشید.

سلام, امیدوارم شما هم سلامت باشین, بله نظرتون کاملا درسته, و اینکه بله بله, هر کسی روش خاص خودش رو داره, یکی برای مسیرها, ایستگاه ها رو میشماره, یکی به سرعتگیرها و پیچ و چراغها اهمیت میده و و و … سپاس از حضورتون

باز هم سلامی دوباره.
مثلا من خودم قبلا بینا بودم. وقتی کتاب یا جزوه ای را می خوندم سریع یاد می گرفتم و برای یادگیری بهتر نیز مطالبی که یاد گرفته ام را می نوشتم تا بهتر در ذهنم بماند.
الان که نابینا شده ام با اینکه خط بریل بلد هستم ولی بیشتر از کامپیوتر استفاده می کنم و همه کارهایم را با رایانه انجام می دهم و بعد از اینکه کتاب یا جزوه ای را خوندم، آنچه را که یاد گرفته ام را برای خودم در ورد تایپ می کنم تا بهتر در ذهنم بماندد. من هم در دوران بینایی و هم نابینایی درسم خیلی خوب بود و حتی گاهی اوقات در ایام بینایی و نابینایی از زیر درس خوندن هم فرار کرده ام خخخخ خخخ

سلام خانم مظاهری امیدوارم حالتون خوب باشه و هر جا که هستید خوش و سلامت باشید. از طرح موضوعی که مطرح کردید بسیار سپاسگزارم. من به این نظر معتقد هستم که نابیناها از نظر هوش و از نظر حافظه از افراد بینا برتر هستند. یک نمونه خدمتتون عرض میکنم. شما اگر شماره تلفن شخصی را از فرد بینا بپرسی اولین کاری که میکنه میره سراغ گوشیش و با استفاده از تلفن همراهش شماره فرد مورد نظر رو به شما خواهد داد، اما فرد نابینا با استفاده از قدرت شنوایی و سپردن شماره فرد مورد نظر در ذهنش بدون هیچ مکثی شماره شخص مورد نظر رو به شما خواهد داد. من وقتی که بچه بودم و تلفنهای همراه تا این حد گسترده نشده بود خیلی از افراد فامیل وقتی شماره تلفنی رو میخواستند به خونمون زنگ میزدند و از من و برادرم شماره تلفن رو میگرفتند. من وقتی اتفاقات دوران کودکیم رو برای پدر و مادرم تعریف میکنم اونها اولش میگن ما که یادمون نیست ولی وقتی تمام اتفاقات ریز و درشت آن روزها را براشون نقل میکنم تازه یادشون میاد که آره شما درست میگی. به نظر من نابیناها از حافظه بسیار خوبی برخوردار هستند ما اتفاقاتی را در ذهنمون به یاد داریم که خیلی از بیناها حتی این اتفاقات را به یاد ندارند. من قصد مقایسه نداشتم فقط خواستم حقایق رو در باره قشر خودم بیان کنم. خانمها و آقایان بینای محله انسانهای شریفی هستند که خدماتشون برای ما قابل چشمپوشی نیست.

سلام علیکم. خب عرضم به حضور انور دوستان گرام که از نظر علمای علم روانشناسی میان هوش و حافظه بس تفاوتهاییست که در این مقال نمیگنجد. اما بنده به شخصه کسانی را آشنا هستم که حافظه ای بس قوی دارند و هوشی بس کم. اما میان بینایان و نابینایان. از نظر من تفاوتی نیست. ولی شما صدایش را در نیاورید و بگذارید باشد. چه کار دارید خب!!!

با عرض سلام خدمت شما.
یکی از دوستان که در رشته مهندسی پزشکی تحصیل میکردن, برای پایاننامه روی حافظه ی نابینایان کار کردن. خود من یکی از کیس های تحقیق ایشون بودم. طبق اطلاعاتی که ازشون گرفتم, چون حواس نابینا های مادرزاد, اطلاعات مربوط به بینایی رو به لوب پس سری که محل پردازش اطلاعات بینایی در مغز هست ارسال نمیکنه, با توجه به اصل جایگزینی در مغز, این بخش کارایی دیگه ای رو بر عهده میگیره.
بعضی از پژوهش ها نشون داده که لوب پس سری در افراد نابینای مادرزاد به حافظه اختصاص پیدا میکنه.
تحقیق ایشون هم که با انجام تست حافظه و اندازه گیری امواج مغزی انجام میشد همین ادعا رو تعیید کرد.

درود بر شما,
بله میزان بینایی و اینکه از چه زمانی نابینا شدیم خیلی تأثیر داره,
مثلا ما تو گلبال به این نتیجه رسیدیم وسطگیر مطلق باشه خیلی بهتر از یه فرد نیمه بینا تمرکز داره,
یا حتی وقتی بخوایم تمرین تعادل انجام بدیم میگن چشماتون رو ببندین, با این حال مطلقها بیشتر میتونن تعادلشون رو حفظ کنن,
سپاس از حضورتون, خوشبختم, دل عالی پر شادی

سلام خانم مظاهری
میزه گرد جالبی بود
ممنونم.من چیزی رو حفظ نمی کنم معمولا.بعضی چیزها خودش یادم میمونه بعضی چیزها هم نه.مثل رمز جیمیلم که هیچ وقت یادم نمیمونه.هر دفعه عوضش می کنم.اما بعضی شماره ها برام مهم بوده یادم مونده.درسامو قبلا ریاضی و شیمی و هندسه و… خلاصه درسای یادگرفتیم بهتر بود.حفظیاتمو هم معمولا حفظ نمی کردم فقط چند بار میخوندم از روش برای خودم تحلیلش می کردم.همیشه درصد زیادیش یادم میموند در حد نمره ۱۶ و ۱۷.ولی خب توجه و حافظه نابیناها بیشتر از ماست برای حفظ کردن.مثلا من و فرزانه توی یه جمعی بودیم که رمز وایفا من میخواستم وارد کنم تا رمز وایفا را گفتن عدد بود من اصلا یادم نموند ولی فرزانه با اینکه استفاده نکرد قشنگ یادش موند.بهره هوشی هم خب نمیشه تفاوتی قائل شد.بینا و نابینا نداره.

سلام زهره عزیز.میزگرد جالبی بود.منم اومدم اولش بگم حافظه نابیناها بهتره چون همه چیزو خوب حفظ میکنن بعدش یاد دوستای بینای باهوشم افتادم و احساس میکنم بیشتر ب استفاده از ذهن ربط داره دیگه.ما که اون وسط مسطاییم والا خخخ معلوم نیست چند چندم.نه از حافظه شنیداری استفاده میکنم و نه بیناییم کامله.اص من قهرم خخخ ولی خب بیشتر با دیدن لغات یا جملات یادم می مونه.من جزو اون دسته هستم که اگه ی چیزو بنویسم و مدام نگاهش کنم خوب تو ذهنم نقش میبنده.البته در مورد نوشته ها این موضوع صدق میکنه.مطالب شنیداری اگه خیلی خاص باشن یادم می مونه مثلا صدای خاص.و آخر اینکه منم از این خلق موقعیتا که گفتی استفاده میکنم.شاد باشی.پست قشنگی بود.

سلام به زهره خانم گرامی
بعنوان یک معلم میگم فرقی بین بهره ی هوشی بینا و نابینا نیست ولی ما هر وقت می خواهیم تمرکز بگیریم و مطلبی رو به ذهن بسپاریم یا بر عکس ، مطلبی رو به خاطر بیاریم اغلب چشمها رو میبندیم تا چشمها از محیط بهمون پیام نده و مغزمون با کمک مسیرهای عصبی داخلی دنبال جواب سوال بگرده! برای همین تمرکز نابینا بیشتر هست.. یک علتی که برای جامعه پذیرفته شده که نابینا با هوش تره مصاحبه هایی هست که از نابینایان موفق در دانشگاه های ایران در تلویزیون بهمون نشون میدن و اغلب اگه کسی در درس موفق نباشه نشون نمیدن یا کمتر مطرح میشن … در مدرسه نابینایان که من نمرات رو بررسی کردم نمرات مثل همه ی مدارس بود عالی متوسط و ضعیف… نکته اینجاست در ایران بیشتر به هوش درسی توجه میشه درصورتی که در یکی از کتابهای من ۷ نوع و در برخی منابع تا ۱۵ نوع هوش تقسیم بندی شده پس اگه کسی کشاورز خوبی هست و میتونه محصولات رو بفروشه و تونسته کار و تولیداتش رو وسعت بده انسان هوشمندی محسوب میشه حتی اگه تا کلاس دوم بیشتر درس نخونده
با تشکر از شما برای میزگردهای عالی شاد و سربلند باشید

سلاام بر شما, خیلی جالب بود, یه نظری که هم تجربی بود و هم کاملا علمی, منم موافقم, تو مدرسه ی ما هم بچه ها خیلی متفاوت بودن, یا خود من ممکنه نمراتم در حد متوسط باشن, ولی تو خیلی از موارد از خیلی کسانی که نمره های عالی دارن, بهترم,
مرسی از لطفتون, پاینده باشین,

من اعتراف می کنم حافظه ی خیلی ماهی ای دارم و هیچ جوره هم خب نشد که نشد!
برعکس من یکی از همکارام که بغل دست راستم نشسته، حافظه ای داره که مثلا یادشه فلان روز که باهم رفتیم بیرون، چند شنبه، ساعت چند، چه روزی از چه ماهی بود و چه مناسبتی داشت و وقتی داشتیم از آسانسور میومدیم بیرون، فلانی به فلانی چی گفت و بعدش چی شد و همون روز کودوم تیم ورزشی با کودوم تیم بازی داشت و نتیجه چند چند شد و کودوم گوینده گزارش می داد و توی چه شبکه ای داشت پخش میشد! یعنی ی دیوونه ای هست این بشر که لنگه نداره! نمیدونم چطوری اینطوری شده!

هرچند با شناختی که دارم, این مدلی نیستی, ولی مطمئنا جاهای دیگه تو بهتر عمل میکنی,
فکر کن مامان من متولد ۴۳ هست, این قدر واضح خاطرات دوران ابتداییشو یادشه, حافظه ی تصویریش فوق العادست, مثلا تعریف میکنه کلاس سوم بودم پنجره های کلاسمون رو به کوچه بود, هنوز یادمه فلانی, دقیقا یادشه که, کی بوده, داشت کیسه ی آرد رو حمل میکرد,
اصلا خیلی با حاله,,
مرسی که با وجود مشغله خوندی و نظر دادی

سلام
من میگم چون ما بینایی نداریم بله بعضی از حسامون روش بیشتر کار میشه یعنی ازش بیشتر کار میکشیم و قوی تر میشه ولی هوش نه یعنی این با هم فرق داره و بینا و نابینا هم نداره بعضیها هوششون
خوبه و بعضی ها کندتر و …. مرسی

سلام آخی دلم میسوزه که دیر اومدم حتما کیک و ساندیسها رو همه خوردن
من که به این قضیه اعتقاد ندارم نه هوشمون بهتر از بیناهاست نه حافظمون
از رمزی که برای حفظ کردن شماره و لغات بهمون یاد دادید ممنونم برای شماره که از خط بریل کمک گرفتید خخخ من که برای حفظ کردن شماره فقط دو سه بار اون رو توی ذهنم تکرار میکنم ولی اون جور که شما گفتی بهتره موفق باشید

سلام من فکر نمی کنم حافظه نابینایان قویتره !استدلالم هم این هستش که ما ها نمیتونیم از حافظه تصویری و تجسمات که در یادگیری و به خاطر سپردن خیییلی مهمه استفاده کنیم ، و این مطلب به روشنی معلومه! ، مرسی برا پست

درود
منکه به خوبی شما نمی تونم بنویسم و دست بزنم و کف بزنم و هورا بکشم .اما به خوبی شما هم نمی تونم گل بال بازی کنم و مقام کسب کنم و به خوبی شما هم نمی تونم اعتماد به نفس داشته باشم .من خیلی چیزها را مثل شما ندارم و مثل همه بیناها .این انسان بخاطر نقصش به دنیا امده برای رفع نقصش و رسیدن به کمال تلاش می کند .همواره از نظر روانشناسی بهدنبال یک ویژگی برتر است تا امید و اعتماد به نفسش بیشتر شود .بسیار از نظرات را خواندم و دوستان مطالب ارزشمندی را نوشتند و من با آن نظرات موافقم .اما انسان ها بسته به تفکرات خودشان ، توان و همتشان را به کار می گیرند تا به خواسته و هدفشان برسند حالا شکل و شمایلش فرق دارد مثلا زهره با گل بال و بیناها با فوتبال ! اما آنچه که مهم است برگرفتن صحیح از خواسته و اعتماد به خود برای رسیدن به هدف خواسته است و شکی در آن نیست .خلاصه اینکه میان بینا و نابینا تفاوت عمیقی موجود نیست و همانطور که نوشتم انسان به خاطر نقص وجودی اش به دنیا پا گذاشته و برای جبران نقصش تلاش می کند و عالمان و دانشمندان زیادی داریم که بر نقص خودفائق آمده اند و رشد یافته اند .نمی دانم شاید شما درست بگوئید که حتما هم همین درست است .نگاه شما به تجربه ثابت نموده که زیباترین نگاه ها و بهترین توصیف های زندگی محله ای ما است .زهره هنوز من معتقدم که جغله بودن شما هست اما با توجه به اینکه بخاطر نزدیک شدن به اخذ مدرک تحصیلی کمی شکل و شمایلش تغییر نموده است .راستیتش اصلا نابینا ها با بیناها تفاوت ندارند و علایق وسلایق شان هم بسته به تبلیغات بیناها و کل جامعه شکل می گیرد .وای خدای من نفهمیدم چی نوشتم اما می دانم که اعتماد به نفس و همت و نظر زهره را نمی توانم رد کنم .فررررررارررر . و بدرود .

سلاام بر عمو قنبر, ولی من این دفعه رو فهمیدم, یعنی خیلی وقته یه چیزایی متوجه میشم از کامنتهاتون خخخ.
خلاصه که شما همیشه به من لطف دارین, ممنون که با اینکه سرتون شلوغه قابل میدونین و وقت میذارین,
پاینده باشین

درود
کشفش کردم ؟ حالا فهمیدم که چرا من خودم نمی فهمم که چه می نویسم ! زهره علتش را شما نوشته بودید خخخخ
خوشحال هستم که مطالب ارزشمند را منتشر می کنید و به دنبال کشف حقایق و واقعیات زندگی هستید .من منتظر وصول اخبار مهم . مثبت از سوی شما برای یک آینده ای پرافتخار نشسته ام و مطمئن هستم با اعتماد به نفس بالا شما و نگاه پراز مهر و محبت و واقع بینی شما یک آینده ای بی نظیر و کم نظیر برایتان رقم خواهد خورد .بهترین آرزوها تقدیم به شما باد .بیشتر در محله باش و مطالب ارزشمندت را منتشر کن .پیشاپیش هم اگر نتوانستم در مطالبت کامنت بگذارم ، از شما دختر مهربان عذر خواهی می نمایم .تنها مطالب شما است که نمی گذارد من خواننده خاموش باشم .به هر حال من اکثر مطالبت را می خوانم و استفاده می کنم .با آرزوی بهترین و سربلندی برای شما بای ..

دیدگاهتان را بنویسید