جستجو
Close this search box.
جستجو

آیفون 10 بدون کلید هوم هم کاملاً دسترسپذیر است

مقدمه

اواخر شهریور امسال بود که خبر رونمایی از آیفون 10 شرکت اپل آن هم بدون کلید هوم, یا همان Home Button, سر و صدای زیادی به راه انداخت. عرضه جدیدترین گوشی تلفن همراه اپل؛ iPhone X, از زمان رونمایی حدود 2 ماه به درازا کشید. اما از همان ابتدا مشخص بود که حذف کلید هوم شاید به مذاق بسیاری از کاربران خوش نیاید. تصور حذف کلید یا دکمه‌ای که با فشار دادن آن به صفحه اصلی یا همان Home می‌روید حتی در مخیله بسیاری از کاربران حرفه‌ای سیستم‌عامل آی‌اواس اپل هم نمی‌گنجید.

اما حذف این کلید می‌توانست برای کاربران نابینا دردسرهای زیادی به همراه داشته باشد. فشار دادن 3 باره و سریع این کلید در آیفون‌های قدیمی صفحه‌خوان VoiceOver را فعال و غیر فعال می‌کند. پس حالا که دیگر از این کلید خبری نیست، چه بر سر VoiceOver و راه‌اندازی این صفحه‌خوان می‌آید؟

حذف کلید هوم به معنای حذف حسگر اثر انگشت است

پیش از پرداختن به چگونگی فعال‌سازی صفحه‌خوان VoiceOver بدون کلید هوم ذکر این نکته خالی از لطف نیست که آیفون 10 حسگر اثر انگشت ندارد. این بدان معناست که آیفون 10 از ویژگی‌های صورت و چشمان شما برای تشخیص هویتتان استفاده می‌کند؛ حتی زمانی که در محلی کاملاً تاریک و یا با عینک و کلاه از آن استفاده می‌کنید. البته در حالت پیشفرض کاربر باید به آیفون 10 و دوربین مادون قرمز آن در بخش بالای صفحه نمایش نگاه کند تا عملیات شناسایی تکمیل و قفل گوشی باز شود. اما ماجرا برای افراد نابینا جایی جالب‌تر می‌شود که آن‌ها می‌توانند بدون نگاه کردن به آن بخش خاص از گوشی، قفل آن را تنها با مشخصات صورتشان باز کنند. اختلال بینایی شاید نگاه کردن و تمرکز بر روی یک نقطه خاص را برای بسیاری از افراد نابینا دشوار کند. به همین دلیل، در صورت فعال بودن VoiceOver در زمان راه‌اندازی ابتدایی آیفون 10 و تنظیم اولیه Face ID یا همان تشخیص صورت، اپل گزینه‌ای را با عنوان “Require attention for Face ID” برای افراد نابینا غیر فعال می‌کند.

تجربه شخصی من از کار با این گوشی در چند هفته اخیر نشان می‌دهد فعال کردن این امکان از پنجره “Face ID & Passcode” در Settings خللی در باز شدن قفل گوشی ایجاد نمی‌کند؛ حتی برای افرادی که نابینای مطلق هستند و تنها نور و سایه را تشخیص می‌دهند. به هر حال در این بخش انتخاب با شماست. اگر به دنبال امنیت بیشتر هستید و اختلال بینایی شما در باز شدن قفل گوشی خللی ایجاد نمی‌کند، “Require attention for Face ID” را فعال کنید.

چطور VoiceOver را در آیفون 10 فعال کنیم؟

پاسخ بسیار ساده است: کافیست Side Button یا همان کلیدی را که در بخش بالایی لبه راست گوشی تعبیه شده و از آن برای روشن کردن آیفون 10 نیز استفاده می‌شود 3 بار به سرعت فشار دهید تا VoiceOver فعال و غیر فعال شود.
اما برای رفتن به صفحه Home و یا باز کردن صفحه نرم‌افزارهای فعال نمی‌توان از این کلید استفاده کرد. برای رفتن به صفحه Home باید یک انگشتتان را بر روی لبه پایینی گوشی قرار دهید و به آرامی آن را چند سانتیمتری به طرف بالا بکشید. صفحه Home با این اشاره باز می‌شود. اما اگر انگشتتان را از روی صفحه برندارید و همچنان آن را به طرف بالا بکشید، صفحه نرم‌افزارهای فعال یا همان Task Manager باز می‌شود. لرزش کوچکی که زیر انگشتتان احساس می‌کنید به شما به خوبی نشان می‌دهد عملیات باز کردن صفحه Home و یا عملیات باز کردن صفحه Task Manager با موفقیت انجام شده است.

کلام پایانی

آیا خرید آیفون 10 با در نظر گرفتن تفاوت‌های آشکارش با گوشی‌های قدیمی اپل به دردسرهایش می‌ارزد؟ در پاسخ باید گفت این گوشی کاملاً دسترسپذیر است و VoiceOver در آن عملکردی فوق‌العاده دارد. کاربران آیفون 10 حتی می‌توانند با زدن یک ضربه کوچک به صفحه نمایش گوشی، به اصطلاح آن را بیدار کنند و همزمان با نگاه کردن به دوربین بالایی گوشی، قفلش را باز کنند. این امکان Tap to Wake نام دارد و در برخی از گوشی‌های اندروید هم قابل استفاده است. اما پاسخ به این پرسش بستگی به علاقه شما به محصولات اپل، کنار آمدن با قیمت بالاتر این گوشی و درک این نکته دارد که آیفون با همه جذابیت‌هایش هنوز قادر به خواندن متون فارسی نیست و از صدایی عربی برای تعامل با متون فارسی استفاده می‌کند.
این مطلب را نباید با راهنمای کار با آیفون 10 اشتباه گرفت؛ چرا که هدف از انتشار آن صرفاً آشنا کردن خوانندگان با این گوشی و برخی از امکانات دسترسپذیرسازی آن برای افراد نابینا است. اگر روزی آیفون هم در میان کاربران نابینا در ایران همانند اندروید با استقبال مواجه شود، معرفی جامع امکانات VoiceOver و آیفون را در دستور کار قرار خواهم داد.

۲۳ دیدگاه دربارهٔ «آیفون 10 بدون کلید هوم هم کاملاً دسترسپذیر است»

ممنون از لطف شما.
حتماً روش ساده‌تری از کاری که من انجام می‌دم وجود داره و پیشنهاد می‌کنم به بخش آموزش‌های سایت سری بزنید. ولی من متونم رو برای انتشار در سایت‌های مختلف در ویرایشگری مثل Notepad می‌نویسم و با تگ‌های HTML کدگذاری می‌کنم. برای مثال، جایی که به هدینگ لِوِل ۲ نیاز باشه از تگ‌های … استفاده می‌کنم. برای گذاشتن لینک، پاراگراف، نقل قول، لیست و… هم به همین شکل و با نوشتن تگ‌های مرتبط عمل می‌کنم. امیدوارم به کارتون بیاد.

سلام.
اگه تنظیمات شناسنامه تون رو تغییر نداده باشید میتونید متنی رو که میخواهید عنوان گذاری بشه رو انتخاب کنید.
مثلاً اگه یک خط هست با کلید home برین اول خط و با کلید های shift+end کل خط رو انتخاب کنید.
بعد کلید های Alt+shift+ اعداد یک تا شش بالای حروف کیبورد رو بزنید.
اگر Alt+Shift+1 رو بزنید عنوان سطح یک درست میشه و Alt+Shift+6 عنوان سطح شش.
سطح بندی عنوان ها هم به این ترتیب هست که هدینگ سطح یک از همه فونتش درشت تره و هدینگ سطح شش از همه عنوان ها کوچکتر ولی از متن نسبت به متنهای عادی درشت تر هست.
من توصیه می کنم از هدینگ های سطح سه تا شش استفاده کنید. چون سطح دو و یک خیلی بزرگ هستند و داخل عنوان سایت هم استفاده شده است.
موفق باشید.

سلام
مطلب جالبی بود. من شنیده بودم IOS 11 امکان تشخیص محتوای عکس رو به آیفون میاره. آیا این درسته؟ اگه هست میشه یه کم از نحوه کارش توضیح بدید؟ و اما برای این که بتونید راحتتر لینک و هدینگ بذارید، پست خودتونو تو برنامه ای مثل ms office word بنویسید و همه کاراشو همونجا انجام بدید.

علی آقا درود.
درباره تشخیص عکس در iOS 11 باید بگم این امکان فوق‌العاده هست. کافیه شما فقط با ۳ انگشت، یک بار بر روی یک عکس ضربه بزنید تا محتوای اون تصویر براتون توضیح داده بشه. مثلاً به شما گفته می‌شه چند صورت در عکس قابل مشاهده هست و شرایط نوری عکس چطوره. اگر تصویر مد نظر شما متن هم داشته باشه، متنش هم براتون خونده می‌شه که برای مثال در اسکرینشات‌های App Store, تصاویر مندرج در توییت‌ها و… به کار میاد. اگر با VoiceOver به باتِن‌ها یا به اصطلاح کلیدهایی هم که لِیبِل یا برچسب ندارن برسید، نزدیکترین متن به اون‌ها کهاز دید طراح برنامه لِیبِلِ اون کلیدها هستن به طور خودکار خونده می‌شن. در بخش عکسبرداری دوربین هم می‌تونید با این امکان بشنوید چند صورت در عکسی که گرفتید قابل مشاهده هست و، مهم‌تر از اون، زاویه قرار گرفتن اون‌ها رو در قالب کلی عکس بشنوید. مثلاً ممکنه بشنوید یک صورت در حاشیه چپ یا راست قرار داره که نشون می‌ده در زمان عکسبرداری، دستتون کمی به سمت چپ یا راست منحرف شده. در پایان باید به این نکته هم اشاره کنم که کلیه امکانات تشخیص عکس و متن در iOS 11 اصلاً به اتصال اینترنتی نیاز ندارن و اپل مدعی هست با این شرایط به حریم شخصی افراد تجاوز نمی‌شه.
امیدوارم توضیحاتم کافی بوده باشه.

سلام. کلا حذف دکمه ی هوم خیلی به نظرم خوبه. هم سامسونگ و هم اپل این کار رو انجام دادن و این محشره. چون هم اینطوری صفحه نمایش بزرگتر میشه و درواقع جایگاه هوم رو صفحه نمایش میگیره، و هم در کل از یکنواختی ای که تو ساخت اینطور گوشیها هست فاصله میگیریم. مخصوصا افراد نابینا که در هر دو سیستم برای انجام بعضی کارا وابستگی به دکمه ی هوم دارن، حالا میتونن تجربه ی جدیدی رو از کار با گوشی داشته باشن که نه تنها دسترسپذیریش رو کمتر نمیکنه بلکه زیاد هم میکنه.
در کل واقعا ممنون که تجربه هاتون رو با ما به اشتراک میذارین. ما اینجا پست اندرویدی زیادتر از پستهای مربوط به IOS داریم. امیدوارم از شما نوشته های بیشتری ببینیم و گوش کن از این لحاظ هم روز به روز غنی تر و غنی تر بشه و اگر بچه ها به سمت این سیستم عامل پیش رفتن، اطلاعات بیشتری برای انتخابش داشته باشن.

تینا خانم درود و ممنون از لطفتون! با این کامنت و به خصوص با در نظر گرفتن جا نیفتادن محصولات اپل در میان نابینایان کشورمون کلی انرژی گرفتم.
درباره حذف کلید هوم هم با شما موافقم. دست‌کم درباره آیفون ۱۰ کافیه چند روز باهاش کار کنید تا به طور کامل فراموش کنید اصلاً قبلاً کلید هومی هم وجود داشته! البته اپل حتی کلید هوم رو به شکل مجازی و غیر فیزیکی هم تعبیه نکرده — کاری که برخی از شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های اندرویدی انجام دادن. اما اگر کاربران آیفون ۱۰ اصرار داشته باشن از یک کلید هوم مجازی استفاده کنن، می‌تونن این کلید رو از پنجره تنظیمات گوشی به صفحه نمایششون اضافه کنن.
بازهم سپاس.

سلام . از خوندن شناس نامتون لذت بردم.
کمی از خودتون بگید . رعععد دانا از حرف زدن و گل گفتن و گوهر شنیدن بیشتر خوشش میاد .
از سال ۹۳ هم گوشیمو تغییر ندادم . خخخخ نیازی هم به تغییر نمیبینم
تا دیدار بعدی خوش و خندون باشید

درود بر رعد بارانی، بزرگِ سایتِ گوشکن!
)این کسره‌ها رو صرفاً برای صفحه‌خوانها گذاشتم.)
خوشحالم شناسنامه من مورد پسند واقع شد. ولی راستش تصورم این بود که خیلی پرحرفی کردم و خوندنش می‌تونه ملال‌آور باشه.
درباره عوض نکردن گوشی از سال ۹۳ هم چیز خاصی ندارم بگم جز این که… آخه مگه داریم؟! مگه می‌شه؟! ???

نه خب آخه اونی که شما دارین نیاز به تغییر نداره کلا. نمیدونم سال ۹۱ بود یا ۹۲ که داداشم این گوشی رو گرفت، ولی با اینکه خیلی از مال شما بیشتر زمین خورده و بلا سرش اومده همچنان داره براش کار میکنه. فقط اینکه اگر خدایی نکرده فردا برای هر کدوم اینا اتفاقی افتاد همش مربوط میشه به آمریکا و مادر!

فقط ای کاش خبرنگار معلوم کنن بلاخره آمریکا خوبه یا بد؟ آره، آیفون عااالیه، اما با یه اندروید تو ایران کنارش! بچه ها، من تجربه کار با آیفون رو داشتم، ۸ آموزش هم ضبط کردم و اینجا گذاشتم. اما، پوووووووول میخواد، پووووووول اگه پول دارین و مثل من تکنوباز هستین، تو خریدش شک نکنید! اما با یه اندروید کنارش تو ایران! از این قابلیتهای عکس با خبرم چون سایت applevis رو دنبال میکنم. اما، پول ندارم!

سلام آقای سلیمانی. وقت خوش. سپاس از پست مفید شما. راستی نام و شناسنامه شما من رو برد به ۱۶ سال قبل به راستی یادش به خیر دانشگاه علامه تباتبایی پاینده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید