بسم الله الرحمن الرحیم و سلام!
پیشاپیش ایام سوگواری شهادت پیامبر اسلام، امام حسن مجتبی و امام رضا علیهم السلام بر شما گرامیان تسلیت باد!
از این مطلب به بعد، عنوان «ایستگاه خبر» به «بوستان خبر» تغییر خواهد کرد.
در این مجال، ۳۱ خبر منتشرشده در دهه اول آبان ۱۳۹۷ را با هم مرور میکنیم. نگارنده، تنها به گزینش و چینش اخبار میپردازد و صحت و سقم آنها بر عهده منبع منتشرکننده است. راستی، کدام خبر بیشتر توجه شما را به خود جلب کرد؟
پکتوس (به نقل از مهر):انجمن تجلی! تجلی اشتغالزایی برای نابینایان
چند سال قبل، انجمنی برای اشتغالزایی و حرفه آموزی نابینایان شکل گرفت و امروز این انجمن کارگاهی را برای اشتغال و بسته بندی این افراد راه اندازی کرده است.
انجمن نابینایان تجلی توانایی و تجربه ری در سال ۱۳۹۳ با همکاری هیات مدیره ای که همگی آنها از مجموعه نابینایانمی باشند با هدف اشتغالزایی برای این قشر راه اندازی شد و با مجوز سازمان بهزیستی ادامه کارمی دهد.
اصلی ترین هدف انجمن حول محور کارآفرینی و کمکهای مقطعی در حوزه ی تحصیل ازدواج و … است.
علی رضا سلامی در باره فعالیت این انجمن گفت: با عنایت به توانمندیهای کلامی نابینایان حوزه فروش تلفنی بهترین شغل و البته سخت ترین در مقایسه با حوزههای مختلف بازار یابی از جمله بازاریابی اینترنتی و حضوری است که ما حوزه فروش تلفنی را برای دوستانمان بهتر دانستیم. کارمندان این بخش آموزشهای مختلفی را در طول کار خود در رشتههای فن بیان زبان بند و فن مذاکره که مرتبط به این کار است طیمی کنند.
به گفته وی ، در مجموع ۲۵ نفر در این حوزه مشغول بکارند که ۱۳ نفر آنها افراد با آسیب بینایی هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن نابینایان تجلی تاکید کرد: از دیگر بخشهای این مجموعه قسمت بسته بندی کالاست که دوستان ما محصولات مختلفی را بسته بندی کرده و برای ارسال به واحد حمل و نقل تحویلمی دهند.
سلامی گفت: وجه تمایز ما با شرکتهای دیگر در این است که در واحد انبار دو نفر از دوستان نابینا و کم بینا با یکدیگر همکاریمی کنند و با استفاده از رایانه مجهز به نرمافزارهای نابینایان به خوبی موجودی انبار را ثبت و ضبط کرده و حساب آن را نگهمی دارند.این نهاد مردمی در بخش اداری خود از توان یکی از خانمهای نابینا برای رفع و رجوع امور جاری انجمن استفادهمی کند که با استفاده از رایانهمی تواند حتی کارهای پرسنلی کارمندان را انجام داده و بر ورود و خروج آنها نظارت کند در ضمن تمامی کارهای تایپ و نوشتن نامهها و کارهای اداری انجمن تحت نظارت ایشان به خوبی انجاممی شود.
وی همچنین از همکاری این انجمن با شرکتها و کارگاهها خبر داد و اظهار داشت: انجمن تجلی در تفاهم نامه ایی که با بعضی از کارگاهها و شرکتها داشته است کارهای بسته بندی و مونتاژ را از آها دریافت کرده و کار بسته بندی و مونتاج آن را دوستان نابینا با سرعت و دقت به خوبی انجاممی دهند و آنها را به همان شرکتها تحویلمی نمایند و در ازای آن کارمندان کارمزد دریافتمی کنند.
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن، اهداف مهم این مجموعه حفظ و نگهداری اشتغال فعلی حمایت از مشاغل خانگی نابینایان ایجاد آموزش متناسب با توانمندهای آنهاست.
وی همچنین از همه شرکتها و کارگاه هایی که محصولاتی برای بسته بندی و مونتاژ دارند و قصد برون سپاری آنها را دارند درخواست کرد با این نهاد مردمی همکاری کنند و همچنین از دوستان معلول که در حوزه ی صنایع دستی فعالیتمی کنند دعوت به همکاریمی شود تا برای بازاریابی دست آوردهای خود محصولات خود را به این انجمن معرفی کنند.
ایرانسپید:سبد حمایتی دویستهزارتومانی برای مددجویان
به گزارش ایران سپید «عرضه سبد کالای حمایتی دولت در برخی فروشگاههای زنجیره ای در تهران آغاز شد. مبالغ در نظر گرفته شده برای آن دسته از گروههایی که مشمول دریافت این سبد حمایتی میشوند، به حساب یارانه سرپرست خانوار واریز شده و در فروشگاههای عرضه کننده این سبد حمایتی، امکان تهیه اقلام مصرفی خانوار برایشان مهیا شده است.»
چندی قبل خبر توزیع سبد حمایتی دولت در رسانههای مختلف منتشر شد و در آن خبر، عنوان شده بود این سبد حمایتی از اول آبان توزیع میشود. ما نیز برای کسب اطلاعات دقیق تر و صحت و سقم این خبر با سرپرست وزارت تعاون، به گفتگو پرداختیم. محسنی بندپی از ارائه این سبدهای غذایی به سرپرستهای خانواری که حقوق زیر سه میلیون تومان دارند خبر داد و گفت: بسته حمایتی در قالب برنامه حمایت غذایی برای گروههای است که تشخیص داده شده نیازمند دریافت و استفاده از این طرح هستند.
گروههای مشمول شامل سالمندان، افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، بازنشستگان تأمین اجتماعی و همه افرادی که درآمد زیر سه میلیون تومان دارند، میشود. کلیات این طرح یکشنبه گذشته در هیئت دولت به تصویب رسید. اجرای این طرح نیازمند مقدماتی است که باید آن را فراهم کنیم. دستور ریاست جمهوری بر این است که هرچه زودتر مرحله اول این سبدهای حمایتی به دست مردم برسد.
وی ادامه داد: مقرر شده است تا پایان سال 97 به طور غیر مستمر در سه مرحله هر مرحله تقریباً 200 هزار تومان و در مجموع 600 هزار تومان به حساب یارانه سرپرستان خانوار واریز شود تا شهروندان بتوانند اقلام مورد نیازشان را از فروشگاههای معرفی شده، تهیه کنند. البته هنوز مشخص نیست که برای خانوارهای دو نفره یا چهار نفر به بالا این تقسیم بندی برای واریز وجه به حسابشان به چه صورت خواهد بود. سعی میکنیم تا 10 روز اول آبان فروشگاههای مورد نظر را برای دریافت کالا به مردم معرفی کنیم.
نینیبان:نحوه آموزش به کودکان نابینا
خانوادههایی که فرزند کمبینا و نابینا دارند باید بدانند که کتابهای حسی ـ لمسی جاذبه زیادی برای کودکانشان دارند. کم نیستند خانوادههایی که فرزند کمبینا و نابینا دارند و نمیدانند برای بازی و پرورش کودک خود چه کار کنند؟ مهدکودکهای زیادی در سطح شهرها فعالیت میکنند که هدفشان ایجاد فضای شاد و سازگار با روحیات کودکان، فرصتی برای تجربههای جدید، شراکت و همکاری و در نهایت آمادگی برای ورود به مدرسه، اجتماع و… است، اما این بار به هنرکدهای سر زدیم که شبیه مهدکودک است اما شیوه تازهای برای پرورش و شکوفا کردن استعداد کودکان پیش گرفته و آن استفاده از هنرهای تجسمی برای آموزش است. مهمتر از همه اینکه آموزشها در قالب کارگاههایی است که در آن همه بچهها از کمبینا تا نابینا کنار هم هستند.
زهرا فرمانی، سردبیر و صاحب امتیاز سابق مجله بادبادک و مدیر عامل هنرکده بادبادک در گفتوگویی میگوید: «در تمام سالهایی که با کودکان کار میکردم هرگز به این فکر نکردم که کودک میبیند یا نمیبیند، راه میرود یا نمیرود، از چه دین و آیینی است و…هر کودکی با هر نوع مشکلی در این هنرکده ثبتنام میشود.
کودکان با نیازهای ویژه بهخصوص کودکان مبتلا به اوتیسم همیشه در اینجا حضور دارند. اگر متوجه شویم کودک در ارتباطگیری با دیگران دچار مشکل است، به خانوادهاش اطلاع میدهیم، معلمی را از مرکز دیگری به مرکز ما دعوت کنند تا نیازهای کودک برطرف شود. بخش مهمی از هنرکده ما نیز به آموزش کودکان نابینا اختصاص دارد.
از آنجا که رشته تحصیلی من روانشناسی کودکان استثنایی بود و دوران دانشجویی نیز با کودکان نابینا کار میکردم، تمایل پیدا کردم کتابهای حسی- لمسی ارائه دهم.»
خانم فرمانی درست میگفت. زمانی که به این کتابهای حسی- لمسی بیشتر توجه کردم به نظرم آمد که از جنس مواد مقاوم هستند و برای کودکان کمتوان جسمی جاذبه زیادی دارند و میتوانند با آنها بازی کنند. این کتابها متن زیادی ندارند بنابراین برای ناشنوایان نیز جذاباند و کودکان ناشنوا بیشتر به ارتباط تصویری علاقه دارند. کتابهای حسی-لمسی طوری طراحی شدهاند که مانند اسباببازیاند، در نتیجه کنجکاوی، تمرکز و دقت کودکان را تقویت میکنند.
از طرفی، تنها کتابهایی هستند که برای کودکان نابینا مفیدند، اما آموزشهای این مهد برای کودکان نابینا فراتر از اینهاست. آموزش به کودکان نابینا در جلسات مختلفی انجام میگیرد. این کارگاهها با مربیها و گروه تسهیلگر تشکیل میشوند. برای کمک به کودکان از هنرهای تجسمی کمک گرفته میشود. هر کودک با ورود به کارگاه گام به گام آموزش میبیند. بد نیست به آموزشهایی که در کارگاه داده میشود، اشاره کنیم تا مفهوم آموزش به کودکان نابینا برای خانوادههایی که چنین کودکی دارند گویاتر شود و بدانند نباید این بچهها را رها کرد و با آنها هم باید درست مثل بچههای کاملا سالم از نظر جسمی و روانی سر و کله زد و شادی و بازی توام با آموزش انجام داد.
آنچه در ادامه میخوانید، مروری است بر 6 جلسه پیاپی که در کارگاه ویژه نابینایان رخ داد:
- جلسه اول ساخت گربه با کمک هنر اریگامی: در این جلسه ابتدا توجه کودک را به صدای گربه و غذای او جلب میکنیم. بعد آهنگی از ثمین باغچهبان با داستان موش و گربه پخش میشود. سپس گربههای اوریگامی ساخته و برای آنها دست و پا گذاشته میشود.
- جلسه دوم کارگاه ساخت پرنده با کمک هنر کلاژ: در این برنامه نیز نام چند پرنده برای کودکان گفته و صدای آنها تقلید میشود. حتی با دستگاه پخش به صدای واقعی چند پرنده نیز گوش میدهیم. قبل از شروع به کار کاغذهای خطکشیشده توسط رل خیاطی با قیچی بریده میشوند. تسهیلگرها برشهای دایرهای کوچک و بزرگی روی کاغذها انجام میدهند، بعد روی آنها پرهایی با رنگهای مختلف و در آخر چشم و پا برای پرنده گذاشته میشود. در آخر کودکان نقش پرنده به خود میگیرند و با صدای آهنگ پرواز میکنند و زمانی که صدا قطع میشود بالای صندلیهایی که بهعنوان درخت هستند، میروند.
- جلسه سوم ساخت حیوان با هنر مجسمهسازی: در این کارگاه کودکان روزنامهها را به اندازههای مختلف پاره و آنها را لول میکنند و از درون آن با هم حرف میزنند. بعد به آنها گفته میشود هر کس حیوان مورد علاقهاش را بسازد. تسهیلگر نیز به کودک کمک میکند تا سر و بدن حیوان ساخته شود. در طول ساخت درباره غذای حیوان و… صحبت میشود. بعد از آن کودکان راه رفتن حیوان را تقلید میکنند.
- جلسه چهارم شناخت لباس: درباره نوع لباس و رنگ و… صحبت میشود. کودکان لباس همدیگر را لمس میکنند و یاد میگیرند هر لباسی برای کدام محیط مناسب است. در مورد خرید پارچه، مراحل دوخت لباس و ابزار خیاطی هم بحث میشود. دوخت و دوز ساده نیز به آنها آموزش داده میشود.
- جلسه پنجم آشنایی با موسیقی: ساز طبلک معرفی و درباره چگونگی ساخت آن صحبت میشود. کودکان یاد میگیرند که چطور باید با لیوان و بادکنک طبلک بسازند و چطور بهطور هماهنگ بنوازند. ساز بعدی بلز است. سپس کودکان هر سازی را که دوست دارند انتخاب میکنند و با آن شروع به نواختن و خواندن شعر میکنند و با هر ساز بازی هیجانی و موزیکال انجام میدهند.
- جلسه ششم، نمایش و جهتیابی: در این جلسه کودکان باید خودشان را معرفی کنند. اشیای ساده اطراف لمس و نامشان گفته میشود. مربی آنها را در سبد میریزد و کودکان اشیای نامبرده را یکییکی پیدا میکنند. بعد از اینکه کودک نام اشیاء را گفت، مربی شعری درباره آن میخواند. بازی تخیلی نیز انجام میشود. کودکان آشنایی مختصری با ماشین دارند. کودک روی صندلی مینشیند و مربی یا کودک دیگری نقش بوق، فرمان، گاز و… را برعهده میگیرد تا کودک راننده بتواند سفر کند. در این کارگاه 2 مربی حضور دارند که یکی از آنها جهتیابی را به کودک آموزش میدهد. کودک باید روی لبه فرش راه برود و با لمس پا تفاوت بین ریشه و وسط فرش را متوجه شود و تمرین کند تا اگر وسیلهاش روی فرش افتاد بتواند آن را پیدا کند.
شفا آنلاین:علل و عوامل قرمزی چشمها و راههای مقابله با آن را بشناسید
به گزارش شفاآنلاین، چشمها وقتی قرمز میشوند که رگهای خونی ریز در سطح آنها، گشاد و پر از خون شود. این اتفاق در اثر نرسیدن اکسیژن کافی به قرنیه چشم و بافتهایی که چشمها را میپوشانند، میافتد.
معمولاً قرمز شدن چشمها خطرناک نیست و جای نگرانی هم ندارد، اما اگر دردناک شوند و دید فرد دچار اختلال گردد، میتواند نشاندهنده یک بیماری بسیار جدی باشد.
وقتی که قرمزی داخل چشم کمرنگ است، خون درون رگها غلظت کمتری دارد. این حالت معمولاً صبحها موقع بیدار شدن از خواب ایجاد میشود.
میزان قرمزی چشمها معمولا نشانه خطرناک بودن یا نبودن آنها نیست و در صورتی که نشاندهنده شرایطی خاص و نگرانکننده باشد، با برخی علائم مثل درد همراه است. سایر علائم عبارتند از: التهاب و تورم خشکی چشمها خارش سردرد و گردن درد دل درد! عطسه، سرفه و آبریزش بینی انقباضهای ناگهانی عضلات مواد مخاطی تورم پاها و دستها.
کمخوابی، بدخوابی و قطع نفس در حین خواب (آپنه) مصرف الکل که باعث ایجاد اختلال در خواب (REH) میشود. تغذیه (مربوط به روز گذشته) استفاده از محصولات آرایشی چشم و پاک نکردن آنها قبل از خواب کاهش تراوش اشک چشم در طول شب از علل قرمزی چشمها در صبح هستند.
از دلایل احتمالی قرمزی چشمها در شب نیز مواد سمی موجود در محیط تشعشعات ناشی از نور خورشید وارد شدن فشار به چشمها خستگی زیاد دود سیگار بخارات و دودهای شیمیایی استفاده مداوم از لنزهای تماسی را میتوان برشمرد.
چشمها در اثر عوامل مختلفی قرمز میشوند. برخی افراد بعد از انجام فعالیتهای خاص دچار آن میگردند. در برخی موارد نیز، این قرمزی شب هنگام در حین خواب به وجود میآید و صبح وقتی خود را در آیینه میبینید، متوجه آن میشوید وقتی به مدت طولانی در معرض نورخورشید و تشعشعات ناشی از آن قرار میگیرید، چشمها تحریک شده و قرمز میشوند.
از دیگر عوامل قرمزی چشمها باید به تورم پلک چشم، تورم ملتحمه زخم قرنیه و عفونت آن، خراشیدگی قرنیه، دیابت، وجود شیء خارجی در قرنیه، تورم عنبیه، داروهای رقیقکننده خون، استرس و نگرانیهای مضاعف، سرماخوردگی، حساسیت و تب بالا، بارداری، نارسایی کلیه (سنگ کلیه)، بیماری کبد، فشار خون بالا، یائسگی، هوای خشک، عفونت، رژیمهای غذایی نامناسب و کمبود ویتامینهای B2 ،B6 و آمنیواسیدهای هیستیدین، لیزین و فنیل آلانین اشاره کرد.
بیشتر کودکان به همان دلایلی که بزرگترها دچار قرمزی چشم میشوند، ممکن است چشمشان قرمز شود (از آماس عنبیه گرفته تا حساسیتها) ولی آنها نمیدانند که نباید چشمهای خود را بمالند تا مشکل تشدید نشود. عفونت گوش، کم آبی بدن و حتی گرما و سرمای محیط که از طریق منابع غیرطبیعی به وجود میآیند، دلایل اصلی قرمزی چشم در کودکان هستند.
در برخی موارد نادر، بیماری کاوازاکی که با التهاب رگهای خونی همراه است نیز باعث قرمزی چشمها میشود. این بیماری از هر 100 هزار کودک، 19 نفر را در ایالات متحده آمریکا دچار میکند و با تب بسیار بالا همراه است. هر چه سن بالاتر میرود، عملکرد بافتهای چشم ضعیفتر میشود؛ به طوری که در پیری این بافتها آنقدر ضعیف عمل میکنند که برخی مشکلات، از جمله اختلالات مربوط به بینایی را ایجاد میکنند. پیرچشمی، آب مروارید، فساد ماهیچههای چشم، آب سیاه، خراشیدگی قرنیه و… از عوارض پیری و تأثیر آن روی چشم است. تمام این موارد با قرمزی چشمها همراهند. عوامل دیگری همچون استفاده از داروهای رقیقکننده خون، حساسیتها، فرو رفتن شیء خارجی در چشم و… نیز در سنین پیری باعث قرمزی چشمها میشوند.
در اغلب موارد، خستگی چشم باعث قرمزی آن میشود و نیاز به هیچ مداوایی نیست؛ چرا که با استراحت کردن برطرف میشود. در موارد شدیدتر که قرمزی چشم با استراحت نیز برطرف نمیشود، بهتر است به یک چشمپزشک مراجعه کنید. معمولاً استفاده از قطره چشم برای برطرف کردن قرمزی چشمها و استفاده از محلول نمک برای خارج کردن شیء خارجی فرو رفته داخل چشم، مفید است. اگر قرنیه ورم کرده باشد، باید از دست زدن به چشمها و مالیدن آنها خودداری کنید؛ چرا که باعث عفونت بیشتر چشمها میشوند.
برخی داروهای گیاهی و خانگی نیز میتوانند قرمزی چشمها را برطرف کنند و تأثیر زیادی در سلامت چشمها دارند. برای درمان تحریکات و حساسیت چشم میتوان از چای استفاده کرد. مقداری چای را دم کرده و بعد از صاف کردن روزی دو تا سه بار چشمها را با آن شستشو دهید. برای شست وشوی چشم میتوان از بابونه نیز استفاده کرد. مقداری گل بابونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بعد از نیم ساعت آن را صاف کنید و چشمها را با آن شستشو دهید. برای تقویت چشمها هر روز یک لیوان آب هویج خام بنوشید. برای جلوگیری از ریزش اشک و خارش چشم و همچنین تقویت بینایی و رفع قرمزی آن میتوانید از روغن زیتون استفاده کنید. روزانه دو تا سه بار، یک تا دو قطره روغن زیتون را در چشمها بچکانید.
با استفاه از کمپرس گرم نیز میتوانید از شدت قرمزی چشمها و التهاب آنها بکاهید. به این ترتیب که یک دستمال کاملاً تمیز را بشویید و داخل ظرف آب نبستاً گرم فرو برده و روی چشمها قرار دهید.
نکاتی برای رفع قرمزی چشمها و پیشگیری از آن: چشمهای خود را ببندید و روی آنها آب سرد بریزید تا احساس آرامش و راحتی کنید. از کمپرس سرد (یخهای کوچکی که داخل حوله گذاشتهاید) استفاده کنید. میزان دریافت ویتامینهای A و B را افزایش دهید. از دود سیگار بپرهیزید. بخارات و دودهای شیمیایی غلیظ، مواد سمی موجود در محیط و تشعشعات زیانبار خورشید نیز همین تأثیر را روی چشمها دارند و تا میتوانید از آنها دوری کنید. از عینکهای ایمنی و محافظ استفاده کنید؛ به خصوص وقتی جایی هستید که گرد و خاک زیادی در محیط پخش است. اگر از لنزهای چشمی استفاده میکنید، به توصیههای پزشک در مورد نحوه مصرف توجه و عمل نمایید. وسایل آرایشی چشمها را در صورت کهنگی و فساد دور بیندازید و اجازه ندهید کس دیگری از لوازم شخصی شما استفاده کند.
مواد غذایی مؤثر در جلوگیری از قرمزی چشمها عبارتند از : نوشیدن آب فراوان (آب مقطر بسیار مناسبتر است)، میوههای تازه به خصوص انواع توت که سرشار از فلونوئیدها هستند، غذاهایی که سرشار از ویتامینهای E و C هستند؛ مثل سبزیجات و میوههای خام، بنشنها و حبوبات، اسیدهای چرب اصلی موجود در ماهی، آجیل و سبزیجات برگدار مثل کلم و اسفناج، کلسیم، منیزیم و ویتامین D، روغن بذر کتان، روغن زیتون.
مصرف این غذاها را نیز محدود کنید: مارگارین و چربیهای هیدروژنه، محصولات لبنی، چربیهای اشباعشده، نمک، شیره ذرت، قند، شکر، شکلات و کلیه مواد غذایی که حاوی شیرینکنندههای غلیظ هستند، روغنهای تصفیهشده، غذاهای کبابی، دودی و سرخکردنی.
ایرانسپید:مراسم روز ملی پاراالمپیک برگزار شد
به گزارش ایران سپید مراسم روز ملی پارالمپیک روز دوشنبه با حضور حدود سه هزار معلول در مجموعه فرهنگی ورزشی میلاد نور تهران برگزار شد.
محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی پارالمپیک همراه با مسعود اشرفی دبیر این کمیته، حمید علی صمیمی رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان، قدمی رئیس ستاد برگزاری روز پارالمپیک، حسنی رئیس سازمان ورزش شهرداری، محمدرضا مظلومی رئیس فدراسیون نابینایان و کم بینایان و چهره هایی همچون حمید استیلی، بهنام ابوالقاسم پور همراه با تعدادی از مدال آوران بازیهای پاراآسیایی اندونزی از جمله حامد صلحی پور، علی محمدیاری، داوود علیپوریان، صادق بیگدلی، جاوید احسانی شکیب و یونس سیفی پور در مراسم امروز حضور داشتند.
این در حالی است که به جز یکی از مدیران کل فرهنگی وزارت ورزش، نماینده دیگر از این وزارتخانه و از میان از مسئولان رده بالای آن در این مراسم حضور نداشتند.
پکتوس (به نقل از ایرانسپید):مشکلات مسافران نابینا در گفتوگو با مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران
قطار زیرزمینی یا همان مترو به عنوان وسیله نقلیه پر مسافر، از زمان بهرهبرداری (۱۳۷۹) محل نقدها و شکایتها بوده؛ شاید یکی از مهمترینِ این شکایتها، به کمبود واگنها برگردد، اما جنس گله و شکایت شهروندان نابینا متفاوت از دیگر شهروندان است. «مأموران سکوها ما را هنگام سوار شدن به قطار همراهی نمیکنند؛ وقتی هم از قطار پیاده میشویم، هیچ مأموری نیست که ما را تا بیرون ایستگاه راهنمایی کند و مجبوریم از مسافران کمک بخواهیم.»، «سیستم اعلام گویای قطارها زمانی که پیک مسافر است و حتی در مواقع خلوت یا کار نمیکند یا نام ایستگاهها را به اشتباه اعلام میکند.»، «خطوط ویژه نابینایان در برخی ایستگاهها فرسوده شده.»، «در تمام ایستگاهها آسانسور نصب نشده.»…. این موارد و موارد زیادی که از سوی نابینایان مطرح شد، بهانه خوبی بود تا با فرنوش نوبخت، مدیر عامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه گفتوگو کنیم؛ نکته جالب توجه، پیوستن علی عبداللهپور، مشاور نوبخت در میانه گفتوگو بود که کمک کرد تا موارد مغفول مانده از ذهن نوبخت بیان شود. در ادامه این گفتوگو را میخوانید.
بحث تأمین امنیت مسافران معلول و مخصوصاً نابینا در ایستگاههای مترو، همچنان مطرح است و این بحث بعد از حادثه ۲۴ مهر ۸۹ که منجر به فوت هما بدر، معلم نابینا در ایستگاه خزانه شد، پر رنگتر شده؛ شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه چه تمهیداتی برای حفظ امنیت معلولان در مترو حین سوار شدن به قطار و پیاده شدن از آن پیشبینی کرده است؟
از بدو بهرهبرداری قطارهای زیرزمینی در سال ۱۳۷۹ نابینایان جزو مسافران ثابت ما شدند. متأسفانه سامانه حمل و نقل ما برای شهروندان نابینا و حتی سایر معلولان، بهطور یکنواخت و یکدست طراحی نشده؛ به این معنی که معماری ایستگاهها با نقشهای واحد طراحی نشده است؛ بعضی از ایستگاهها پله برقی دارند، بعضی دیگر ندارند؛ پله برقی بعضی از ایستگاهها سمت راست است و بعضی دیگر سمت چپ. هند ریلهایمان آرایشی مختلف دارند، بعضی ایستگاهها آسانسور دارند و بعضی ندارند. در واقع شهروند نابینا با معماریهای مختلفی مواجه است. با این حال ما سعی کردیم مسافرانمان را بشناسیم؛ یعنی با یک آمار میدانی نسبی به این رسیدهایم که کدام ایستگاهها پذیرای چه طیف از شهروندان هستند. بنابراین با مسافران نابینا آشنایی نسبی داریم و به این واقفیم که دریافت دادههای شنیداری برای این شهروندان در اولویت است، اما متأسفانه سیستمهای طراحی شده در داخل ایستگاهها اجازه نمیدهند که این دوستان به بهترین شکل از راه شنیدن، جهت و مسیر خودشان را تعیین کنند و بعضاً حوادث ناگواری مثل حادثه تلخ سقوط خانم بدر در چاله ایستگاه خزانه پیش میآید. تمهیدات ما در بحث امنیت مسافران نابینا، بیشتر متکی بر کمکهای فردی است؛ به این معنی که همکاران ما به محض رؤیت مسافر نابینایی که وارد ایستگاه میشود، او را تا سوار شدن به قطار همراهی میکنند، اما بعضی وقتها که چه عرض کنم، بیشتر اوقات این کمکها از سوی مسافران نابینا پس زده میشود؛ البته شاید هم حق داشته باشند، چون معتقدند مشکلی در سوار شدن به قطار ندارند. پروتکل ما این است که مسافر نابینا را سوار قطار کنیم و ایستگاه مقصدش را بدانیم و در صورت امکان، او را تا بیرون ایستگاه همراهی کنیم. من میخواهم از دوستان نابینا خواهش کنم که وقتی پای گیت میرسند، حتماً منتظر باشند تا با همراهی مأموران ایستگاه سوار قطار شوند، این کمکها را به منزله توهین تلقی نکنند؛ چون حقیقتاً قطارها شلوغ است.
اتفاقاً یکی از مواردی که دوستان نابینا طی تماسهای مکرر با ما بر آن تأکید داشتند، نبود مأمور هنگام عبور از گیت برای همراهی است؛ حتی بعضی از دوستان از این شاکی هستند که هنگام پیاده شدن هیچ مأموری -مخصوصاً در ایستگاههای جدیدالاحداث- آنها را تا بیرون ایستگاه همراهی نمیکند.
نه! مأموران ما موظفند مسافران نابینا را همراهی کنند، اما همان طور که گفتم، شاید علت عدم همراهی بعضی مأموران، پس زدن این کمکها از سوی مسافران نابینا باشد. با این حال من مأموران ایستگاهها را ملزم میکنم که این موضوع را جدی بگیرند؛ ضمن این که مسافران نابینا هم موقع پیاده شدن از قطار در نقطهای بایستند تا مأموران ما آنها را همراهی کنند.
شاید دلیل به قول شما «پس زدن» این کمکها، نبود آموزش صحیح به مأموران ایستگاهها در نحوه صحیح برخورد با شهروندان نابینا باشد؛ چنان که به شأن و منزلت این شهروندان برخورنده هم نباشد.
حق با شماست؛ چون رفتار و برخورد بعضی پرسنل ممکن است برآیند اتفاقات شخصی آن روزش باشد و خروجیش، برخورد ناصحیح با یک مسافر نابینا شود. ما از این ایده استقبال میکنیم و حاضریم آموزشهای لازم به تمام مأموران ایستگاهها را با کمک کارشناسانی که مورد وثوق جامعه نابینایان هستند، انجام دهیم.
اگر اجازه دهید این سؤال را از جناب عبداللهپور که مشاور شما هستند بپرسم: یکی از معضلاتی که نابینایان با آن مواجهند، نبود خطوط ویژه در ورودیهای ایستگاههاییست که روی زمین هستند؛ مثل ایستگاه ترمینال جنوب یا خزانه یا علیآباد. آیا برای برطرف کردن این مشکل و اساساً مشکل خطوط ویژه نابینایان برنامههایی پیشبینی شده است؟
عبدالله پور:زمانی که ما طراحیهای لازم برای تردد نابینایان در ایستگاههای مترو در جهان را جست و جو کردیم، به دو الگو رسیدیم. یک الگو نشانهگذاری از مدخل ایستگاه تا سوار شدن به قطار را نشان میداد که بعضاً نمونههایی دیدیم که از ۱۰۰ یا ۲۰۰ متری ایستگاه، برای نابینایان نشانهگذاری شده است. ما این الگو را به دلایل قراردادی و مالی اجرا نکردیم. الگوی دوم این بود که از دم آسانسور یا پله برقی خطوط هدایت کننده را نصب کنیم و بقیه مسیر را به عهده هدایت با عصا بگذاریم.
مشکل اینجاست که آسانسور در همه ایستگاهها نصب نشده؛ مثلاً ایستگاه ۱۵ خرداد آسانسور ندارد و نه تنها نابینایان، بلکه معلولان جسمی-حرکتی هم در این ایستگاه مشکل تردد دارند.
عبدالله پور:حرف شما درست است. آقای مهندس هم دستور اکید دادند ایستگاههایی که امکان نصب آسانسور در آنها وجود دارد، شناسایی شود و ما اقدامات لازم در این زمینه را انجام میدهیم، اما حقیقت این است که همه ایستگاهها به لحاظ توپوگرافی امکان نصب آسانسور را ندارند. ایستگاه ۱۵ خرداد هم یکی از این موارد است؛ ضمن این که در دنیا هم تمام ایستگاههای مترو تمهیدات لازم ویژه نابینایان را لحاظ نکردهاند. اما این توجیه صحیحی نیست. من از صحبتهای جناب مهندس نوبخت وام میگیرم و تأکید میکنم که با تعاملاتی که میشود بین شرکت بهرهبرداری مترو و روزنامه ایران سپید برقرار کرد، موارد لازم از سوی شما منعکس شود و ما هم پیگیریهای لازم را انجام دهیم. برای نشان دادن حسن نیتمان و آگاهی نابینایان عزیز از این نکته که مسئولان مترو نیازسنجیهای لازم را انجام دادهاند، میگویم که مثلاً یکی از اماکن و مسیرهای پر تردد نابینایان که سالها پیش شناسایی شده و خطوط ویژه تردد نابینایان با همکاری شهرداری در آن نصب شده، مسیریست که نابینایان را به مرکز رودکی هدایت میکند.
آقای نوبخت! یکی از مواردی که شکایتهای بسیاری به دنبال خود داشته و همچنان از سوی مسافران نابینای مترو مطرح است، موضوع صداست. از یک سو صدای رادیو که در محیط ایستگاه پخش میشود برای نابینایان که صدا عنصر اصلی مسیریابی است، ایجاد مشکل میکند. از سوی دیگر، سامانه اعلام گویای ایستگاههای قطارها دائماً با اخلالهای زیادی همراه است؛ خیلی وقتها اسامی ایستگاهها برعکس یا حتی اشتباه پخش میشود یا در موارد زیادی بلندگوهای واگنها با کیفیت بد، صدا را پخش میکنند یا اساساً قطع هستند.
این موضوع به دلیل خرابیهایی است که پیش میآید که البته خیلی هم اتفاق نمیافتد. ممکن است کدهای ایستگاهها جابهجا یا گهگاه قطع شود. اما باز توجیه کننده مشکلی که برای نابینایان پیش میآورد نیست. من باز این موضوع را بجد پیگیری میکنم.درباره پخش صدای رادیو هم نباید این نکته را فراموش کنیم که به هر حال عدهای برنامهریزی رفت و آمدشان را بر اساس پخش اخبار ترافیک تنظیم میکنند. معمولاً رادیوهای ایستگاهها روی موج رادیو تهران متمرکز است که اخبار ترافیک را اعلام میکند. بنابراین ما برای حفظ حقوق آن دسته از شهروندان که به رادیو گوش میکنند، لازم میبینیم صدای رادیو را پخش کنیم، اما زمانی که قطار وارد ایستگاه میشود، صدای رادیو را قطع میکنیم و فقط صدای مسئول پیج پخش میشود که مسافران را از توقف روی لبه سکو برحذر میکند.
عبدالله پور: من در این مورد بخصوص طرحی ارائه کرده بودم که به صورت پایلوت در خط ۲ اجرا شود. طرح این بود که مسیر رفت از ایستگاه صادقیه به فرهنگسرا را با صدای خانم پخش کنیم؛ یعنی سیستم اعلام گویا با صدای خانم باشد و مسیر برگشت از فرهنگسرا به صادقیه با صدای آقا باشد تا حداقل شهروندان نابینا متوجه شوند که صدای هر کدام از این سیستمها کدام مسیر را مشخص میکند، اما متأسفانه این طرح از سوی جامعه هدف حمایت نشد.
مشکل دیگری که از طرف ناشنوایان مطرح میشود، مربوط به تابلوهای ویژه داخل واگنهاست که مسیر را به صورت بینایی مشخص میکند و برای این شهروندان بسیار مفید است؛ متأسفانه این تابلوها هم خیلی مواقع قطع میشوند.
حق با شماست. باید ما این موارد را اصلاح کنیم.
نکته دیگری که قابل طرح و بررسی است، مناسبسازی سامانههای نقشهیاب ایستگاهها برای نابینایان است. با توجه به پیشرفتهای نوین در زمینه تولید فناوریهای تازه برای نابینایان، به نظر شما چه تمهیداتی میتوان برای تولید اپهای ویژه نقشهیابی متناسب با استفاده نابینایان تولید کرد.
برنامههایی مثل نقشهیابها این امکان را دارند تا با استفاده از نرمافزارهایی که ویژه نابینایان طراحی شده، متناسبسازی شوند؛ منتها انجام این کار نیازمند مشورت با کارشناسان و متخصصان فناوریهای نابینایان است. من همین جا اعلام میکنم که ما از این مشورتها استقبال میکنیم. ضمن این که توجه داشته باشیم هر نرمافزاری هم امکان اجرا شدن در ایران را ندارد. مثلاً نرمافزاری که در امریکا بر اساس شرایط شهروندان آن کشور تولید شده، شاید در ایران کارآیی لازم را نداشته باشد؛ یا ممکن است کسی مدعی تولید یک نرمافزار ویژه نابینایان شود، اما با بررسیهای کارشناسی معلوم شود که این نرمافزار با استانداردهای لازم فاصله دارد. بر همین مبنا واقعاً باید کار کارشناسی صورت بگیرد. این نکته را هم در پایان اضافه کنم که: آنچه از سوی نابینایان به عنوان مشکل مطرح میشود، با موضوع جان شهروندان مرتبط است و برای ما یک کار اداری است؛ بنابراین ما خالصانه از طرحها و مشورتها در زمینههای خدماتی و آموزشی استقبال میکنیم.
ایرانسپید:چشم من باش، بازوی تو میشوم
به گزارش ایران سپید چیزی در حدود ۱۶ سال است که «Jia Wenqi» ۵۶ ساله که از هر دو دست معلول است به کمک Jia Haixia» دوست نابینای ۵۷ ساله خود، قطعه زمین بایری را در نزدیکی روستای محل سکونتشان و در ساحل رودخانه «یی» در استان «هِبِی» در کشور چین انتخاب کرده اند و مشغول کاشت و آبیاری درختان سدر شده اند. این زمین سالیانی دراز چیزی نبود مگر صحرای بی آب و علفی که سر تا سرش را ریگ و سنگ پوشانده بود. ونکی میگوید: از نظر آدمهای عادی، انجام چنین کاری در آن زمین غیر ممکن بود. اما به قول معروف «خواستن توانستن است.» هر صبح، هایکسیا آستین خالی لباس ونکی را میگیرد و ونکی پیش میفتد تا دوست نابینایش را از نواحی کمعمق رود یی بگذراند تا به محل کشت درختان برسند. هایکسیا از درختها بالا میرود تا آنها را هرس کند و شاخه هایی را مناسب قلمه زدن پیدا کند. او با اتکا به قدرت حس لامسه خود همه این کارها را انجام میدهد. مسؤولیت ونکی کندن زمین برای قرار دادن قلمههای جدید است. او بیل را میان چانه و شانه خود نگه میدارد و از پای خود برای هل دادن و هدایت کردن آن استفاده میکند. یکی دیگر از مسؤولیتهای ونکی آبیاری نهال تازه کاشته شده است. به کمک پاهای خود سطلی را از آب رودخانه پر میکند و آن را به سمت نهال میکشاند و آب را اطراف آن میریزد. هایکسیای نابینا در باره کاری که ونکی میکند میگوید: «برای درک عمق کاری که او میکند، کافی است یک بار دستهای خود را در جیبتان بگذارید و سعی کنید کارهای روزمره خود را انجام دهید. ما معلولین از بردباری و استقامتی برخورداریم که بیشتر آدمهای عادی از آن بیبهره اند.» این دو از کودکی با هم دوست هستند و هر دو از سال 2002 و به دنبال عدم موفقیتشان در یافتن شغل، تصمیم به چنین کاری گرفتند. در همان سال اول، آنها با یک خشکسالی سخت رو به رو شدند که تمام درختهایشان را خشکاند و باعث شد هیچ پولی از این کار عایدشان نشود. هاکسیا در سال 2000 و در حال کار در معدن سنگ در اثر حادثه ای نابینا شده و ونکی دستانش را در سه سالگی به خاطر برق گرفتگی از دست داده است. این دو نفر بعد از موفقیت در احیای این زمین بایر، از سوی مسؤولین شهری مورد توجه قرار گرفتند چرا که شهر محل سکونتشان، سومین شهر آلوده چین به حساب میآید و انجام چنین کارهایی به بهبود کیفیت هوا در آن محدوده کمک فراوان میکند. هم اکنون زمینی به مساحت هفت هکتار برای ادامه این کار در اختیار این دو معلول چینی قرار گرفته و آنها تلاش میکنند بتوانند یادگار سودمندی را از خود برای نسلهای آینده به جا بگذارند.
تسنیم:گفتگو با مهدی رومیفرد، شطرنجباز نابینا
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهدی رومیفرد ورزشکار نابینای شهرضایی از جمله کسانی است که با حضور در مسابقات پاراآسیایی جاکارتا و کسب مدال برنز مسابقات تیمی B1 ثابت کرد در صفحه شطرنج حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
رومیفرد بعد از رها کردن رشته گلبال به دلیل نامنظم بودن تمرینات و به حد نصاب نرسیدن بازیکنان، اواخر سال 81 به صورت اتفاقی وارد این رشته شد و پس از 5 ماه تمرین برای نخستین بار در سال 82 با شرکت در مسابقات قهرمانی کشور و جشنواره میلاد کوثر به عنوان نایب قهرمانی رسید.
وی که در این سالها به عضوی ثابت در تیم ملی تبدیل شده است حالا نیاز به حمایت دارد تا بتواند افتخارآفرینیهای خود را ادامه دهد.
ورزشکار نابینای شهرضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، در خصوص مسابقات پاراآسیایی جاکارتا و کسب مدال در این رقابتها اظهار داشت: سال گذشته در مسابقات انتخابی قهرمانی کشور به مقام دوم رسیدم و خردادماه امسال نیز با حضور مجدد در مسابقات انتخابی تیم ملی برای اعزام به جاکارتا انتخاب شدم.
رومیفرد ادامه داد: در این مسابقات پیشبینی مدال طلا را کرده بودم، اما به دلیل اینکه شطرنج در چند سال اخیر اعزامهای کمتری داشت و تجربه بینالمللی نداشتیم این مدال تبدیل به برنز شد.
وی با بیان اینکه عوامل دیگری نیز در کسب این نتیجه دخالت داشت گفت: معمولاً در مسابقات کشوری و جهانی با صفحههای خودمان بازی میکنیم، اما در این مسابقات مجبور شدیم با صفحه متعلق به کشور اندونزی مسابقه دهیم. همچنین وجود قوانین دست و پا گیر از دلایل دیگر تغییر رنگ مدال بود.
رومیفرد اضافه کرد: از سال گذشته که قرار بود تیم شطرنج به جاکارتا اعزام شود هیچ آیین نامه در خصوص نحوه انتخابات و قوانین داده نشد و با حضور در مسابقات از قوانین مطلع شدیم.
وی با بیان اینکه شطرنج مقبولیت خاصی در بین معلولان ندارد و ورزش اول نابینایان گلبال است ادامه داد: در سالهای اخیر و با کسب مدال در رقابتهای مختلف و به خصوص مسابقات جاکارتا نگاه بهتری به شطرنج شده است.
رومیفرد بیان داشت: امسال قبل از اعزام به مسابقات پاراآسیایی 3 ماه با مربیگری استاد شادی پریدر در اردو بودیم، اما برای کسب مدالهای المپیک و جهانی برنامههای مدونتری نیاز است تا بازیکنان با حضور در مسابقات تدارکاتی و بینالمللی از نظر تجربه نیز بتوانند با کشورهای صاحب سبک همچون هند، آلمان، فلیپین و … رقابت کنند.
شطرنجباز شهرضایی در خصوص مشکلات رشته شطرنج در استان اظهار داشت: مسابقات قهرمانی استان از سال 91 در اصفهان برگزار نشده است که این خود باعث میشود تعداد زیادی از افراد مستعد، این رشته را رها کنند.
وی ادامه داد: همچنین در شهرستانها از نظر کلاس و مربی امکاناتی وجود ندارد که بازیکنان بتوانند آمادگی خود را حفظ کنند و از طرف دیگر آمدن به اصفهان برای شرکت در کلاسها هزینه زیادی دارد.
رومیفرد با بیان اینکه برای قرار گرفتن در شرایط مسابقه با نرم افزار کار میکنم، اضافه کرد: در طول این سالها هیچگاه مربی نداشتم و با نزدیک شدن به مسابقات کشوری و یا جهانی یک مربی برای تیم مشخص میشود که بالطبع در یک زمان کوتاه و تعداد زیاد شطرنجبازان پیشرفتی حاصل نمیشود.
وی افزود: در استان اصفهان مربی درجه یک داریم ولی هیئت نابینایان استان توانایی پرداخت هزینهها را ندارد.
پکتوس (به نقل از ایرانسپید):بررسی میزان دسترسپذیری اپلیکیشن مترو و بیآرتی سال ۱۳۹۷ برای نابینایان
ایرانیها تقریباً همزمان با مردم سایر کشورهای دنیا به استفاده از گوشیهای هوشمند رو آوردند اما فناوریهای تسهیلگر زندگی روزمره کمی دیرتر از سایر کشورها در ایران رواج یافت.
این ماجرا نمونه چنین ادعایی را میشود در اپلیکیشنهای مرتبط با حمل و نقل عمومی مشاهده کرد. در بیشتر کشورها سالها پیش اپلیکیشنهایی طراحی شده که سفر با وسایط حمل و نقل عمومی را برای مسافران تسهیل میکند. امکانات این اپلیکیشنها هم روز به روز در حال افزایش است و طراحان انواع و اقسام خلاقیتها را به خرج میدهند تا مشتریهای بیشتری جذب کنند. در ایران اما یکی دو سال بیشتر نیست که طراحان به فکر ساخت برنامه هایی از این دست افتاده اند. نیازی به یادآوری هم نیست که طبق معمول به خاطر عدم آگاهی توسعه دهندگان، در بسیاری مواقع این اپلیکیشنها برای استفاده کاربران خاص مثل نابینایان، مناسبسازی نشده اند و این گروه از کاربران راهی ندارند جز آنکه مسیر آزمون و خطا را پیش بگیرند و اپلیکیشنهای مختلف را یکی یکی نصب و امتحان کنند تا مگر در میان خیل نرم افزارها، یکی به صورت اتفاقی برای استفاده نابینایان متناسب باشد.
یکی از اپلیکیشنهایی که به همان روش مذکور در سترهای بالا، پیدا شده، برنامه ای است با نام «مترو و بی آر تی جدید ۱۳۹۷». اپلیکیشنی که از نظر میزان دسترسی پذیری خیلی هم تکمیل به حساب نمیآید اما کمابیش میشود با talkback از آن استفاده کرد. بسیاری از اطلاعات مورد نیاز مسافران نابینا از طریق این اپلیکیشن قابل دریافت است. صفحه اصلی این اپلیکیشن به معرفی خطوط مختلف و تقاطع هر خط با خطوط دیگر اختصاص یافته است. در پایین صفحه هم امکاناتی تعبیه شده که کاربران میتوانند به کمکشان از ایستگاههای اطراف خود و فاصله شان با آنها آگاه شوند. اپلیکیشن برای این کار از امکان مکانیاب گوشی استفاده میکند. مسیریابی هم از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن است که البته خیلی برای کاربران نابینا قابل دسترس نیست اما به هر حال کاربران میتوانند به کمک این قابلیت، مبدأ و مقصدی را تعیین کنند تا اپلیکیشن راهنماییهایی جهت طی مسیر مشخص شده به وسیله مترو و اتوبوس، ارائه کند.
بخش جذاب این اپلیکیشن البته اینهایی که گفتیم نیست. آنچه این برنامه را جذاب میکند، اطلاعاتی است که در باره هر ایستگاه بی آر تی یا مترو در اختیار کاربران میگذارد. کاربران میتوانند اطلاعاتی در خصوص محل دقیق قرارگیری ایستگاه، ساختمانهای مهم اطراف ایستگاه و ساعات حرکت قطار از آن ایستگاه را دریافت کنند. بخشی هم در نظر گرفته شده که وجود یا نبود امکانات ایستگاه را به اطلاع کاربران میرساند. امکاناتی مثل سرویس بهداشتی، پارکینگ، مرکز خرید، خودپرداز بانکهای مختلف، کافیشاپ و … البته متأسفانه این اطلاعات به شکل بصری طراحی شده اند و کاربران نابینا برای استفاده از این اطلاعات نیاز به کمک اطرافیان خواهند داشت.
ایرنا:عاجز توانا
به گزارش ایرنا، سال 1306 هجری شمسی در روستای چهارده بیرجند کودکی چشم به جهان گشود که چشمانش روشنی بخش خانه پدر بود اما از بخت روزگار در همان سن نوزادی به خاطر یک سهل انگاری یا نسخه اشتباه، نفت به داخل چشمانشمی ریزند تا به خیال خودشان زالویی که از آب آلوده به چشمش رفته بیرون آورند و این طور فروغ بینایی از نگاهشمی رود.
عبدالحسین چهاردهی، اکنون 91 سال از خدا عمر گرفته و بیش از 9 دهه از زندگی را با چشمان تاریک به دنیا نگریسته است.
در گویش بیرجندی به فرد نابینا «عاجز»می گویند، شاید درک نادرست از توانایی هایی که یک فرد نابینامی تواند داشته باشد اینگونه به جامعه گذشته القامی کرده که هر نابینایی عاجز هست؛ اما عبدالحسین با هنر سرپنجه هایش در ظرافت سبد بافی این معادله نامربوط را باطل کرده است.
انگشتان هنرمند این مرد از 6 سالگی با ترکههای درخت بادامشک آشنا شده و از آن پس توانسته عشق و الفتی را با آن برقرار کند به طوری که بعد از گذشت سالها هنوز هم در ذهن خود نقش دایره وار بافت سبد را به یاد دارد.
با هر چرخش سبد در دستش، چهار ترکه به هم تنیدهمی شد، سه لایه در زیر و یک لایه در رو غلاف شده و گرههای محکمی را بر تن سبدهای سنتیمی بافد.
او هیچگاه مربی نداشته چون در زمانی که زندگیمی کرده است نه خبر از مدرسه ویژه نابینایان بود و نه کسی اعتقاد داشته که اومی تواند با چشم دل ببیند و کار کند.
عبدالحسین خودش خواسته که توانایی هایش را به رخ جامعه ای که شاید توانمندیهای چنین افرادی را باور ندارند بکشد و زمانی که همسایه هایش مشغول سبد بافی بوده اند کنار آنهامی نشسته و گاهی هم به سرشمی زده که گرههای یک سبد را از هم باز کرده تا بتواند راز ناگفته بافتن را از رج به رج بافتههای دیگران کشف کند.
او راه توانستن را با خواستن پیدامی کند و از همان سالها ادامهمی دهد تا اینکه اکنون در چند دهه بعد از اینکه هیچ اثری از سبدبافهای آن زمان نمانده به اسطوره سبد بافی در چهارده تبدیلمی شود.
عبدالحسین 6 فرزند دارد آمار نوه هایش را به یاد نمی آورد اما تخمینمی زند که بیش از 20 نفر باشند از اینکه هنوز عمری دارد ومی تواند حضور نسل چهارمش را احساس کند خدا را شاکر است.
او هیچ گاه سیمای فرزندانش را ندیده که بداند نوه یا نتیجه ای که به دیدنشمی آیند از کدام فرزندش هستند، اما با لمس بازوان هر کدام از آنها نامش را صدامی زند و او را به آغوشمی کشد.
عمر عبدالحسین با سبد بافی گذشته ، هر روز صبح پلاس سفید رنگش را در آفتاب حیاط پهنمی کرده و روزش را اینچنین به شبمی رسانده است.
همسرش نجمه رزگی که از 12 سالگی پای در زندگی مشترک او گذاشته چه خوب همراهی اش کرده است. گرچه نجمه الان در سن 82 سالگی آلزایمر دارد و روزهای خوشی که کنار همسر نابینا گذشته را به یاد نمی آورد ؛ اما از خاطر عبد الحسین هنوز فراموش نشده وقت و بی وقت هایی که نجمه به کوه و دشتمی رفت و برایش ساقههای درخت بادامشک را به همراهمی آورد. هیچ اتفاقی هم مانع این کار او نمی شد حتی زمانی که فرزندانش را باردار بود.
نجمه ، بار سنگین 70 سال زندگی مشترک با عبدالحسین را به دوش کشیده و اکنون ناتوان در کنج اتاقی روزهای پیری را سپریمی کند.
یکی از شگفتیهای کار سبد بافی عبدالحسین تشخیص رنگ ترکه هایی است که به هممی بافد؛ او با لمس هر شاخه تشخیصمی دهد که سبز است یا قرمز ! آنطور که خودشمی گوید: شاخههای قرمز زبرتر از شاخههای سبز هستند.
پیش دستی، دم کُنی، تَختَک ، تگیچه ، شولگ وغیره انواع دستبافهای سر پنجه این پیرمرد هنرمند سبد باف است. روزانه سه تا چهار سبدمی بافته و دیگران برای اومی فروختند.
نابینایی هیچگاه باعث زمین گیر شدن عبدالحسین چهاردهی نبوده است، هرگز عصای سفیدی نداشته ولی با همان چوب دستی ساده اش کوچههای پلکانی چهارده رامی پیموده و تا آن سمت روستا پیشمی رفته که بتواند خود را بر سر مزار پدرش در بلندی یک تپه برساند. این کار هر روز او بوده البته تا زمانی که پاهایش یارای همراهی او را داشته اند.
بالارفتن از درختان و خوردن شاتوت از دیگر کارهایی بود که این نابینا در طول زندگی اش انجاممی داد و دیگران را شگفت زدهمی کرد.
در کنار همه این کارها با جُلک (دوک نخ ریسی) پنبه نخمی کرده تا همسرش بتواند با آن نخها توبافی کند و اینچنین در زندگی شان کارگاههای زنجیره ای از هنرهای مختلف را ادارهمی کردند.
هیچ وقت از نمازش غافل نشده و با همه سختی هایی که برای امرار و معاش تاکنون کشیده از زندگی اش رضایت دارد.
در کنج حافظه اش روزهایی را به یادمی آورد که در آفتاب نیم روز زمستان مشغول سبد بافی است ؛ صدای قدمهای همسرش رامی شنود که برایش شاخههای بادامشک از کوه آورده در این زمان نوای فراق سرمی دهد ومی گوید: کاسه صبرم تمام شد از فراقت / دل من ناتوان شد از فراقت /همو رنگ گل ناره که دیدی / مثال زعفرون شد از فراقت /صدا کردی به قربون صدایت / بِبُرم چادری تا ساق پایت/ ببرم چادری کوتاه نباشه که نامحرم نبینه ساق پایت.
او هیچگاه چشمی نداشته که تصویری از واقعه کربلا را در جایی ببیند یا فیلمی تماشا کرده باشد اما صدایش با روضه امام حسین (ع) آشنا است و با همان عشقی که از کودکی در دل پرورش داده چند بیت شعر را به یاد 2 سفری که با همسرش به کربلا رفته با سوز دلمی خواند: به کربلا کسی با حسین مهربان نبود / دلسوزی غیر از خنجر و تیرو صنان نبود / مهمان که به هر کجا رود هست محترم / در کربلا مگر حسین مهمان نبود / بستند آب بر روی فرزند فاطمه / بر مَهر مادرت مگر آبی روان نبود.
لحظات تلخ و شیرین زندگی عبد الحسین در کنج روستای چهارده با روزهایی که هنوز هم چاشنی آن شوخیها و خندههای از ته دل استمی گذرد؛ اما او آرزو دارد که آخر عمری زمین گیر نشود و با آبرومندی بمیرد.
زندگی در روستا بسیار برایش دلچسب تر از شهرنشینی است و با اینکه منزلی هم در بیرجند دارد اما معتقد است که اگر به شهر برود چند روزی بیشتر دوام نمی آورد.
روشن دل هنرمند با نابینایی اش آنچنان مانوس شده که 10 سال پیش، پزشکی پیشنهاد عمل چشمانش را مشروط به اینکه یکی از چشمها بینا شود،می دهد اما او حاضر به عمل نمی شود و همچنان زندگی در جلوی چشمان بی فروغش جاری است.
ایرانسپید:نابینایی که نفر دوم مسابقات حفظ قرآن دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شد
به گزارش ایران سپید دوشنبه ۳۰ مهر ماه بود که به دانشگاه آزاد واحد ارومیه رفتم تا از مسابقات سراسری قرآن کریم دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی تهیه کنم. ساعتهای پایانی مراسم، به بخش اهدای جوایز به نفرات برتر مسابقات اختصاص داشت.
حافظان و قاریان تجلیل میشدند؛ اما نفر دوم رشته حفظ کل قران کریم بیشتر از بقیه روی سن درخشید و جلب توجه کرد؛ دختری نابینا که دست در دست مادر خود آرام آرام به روی سن میآید.
آرزو اسلامی در تهران ساکن است و تحصیلات مقدماتی را تا سطح دبیرستان در مدارس استثنایی و سطح عالی را در دانشگاههای ویژه افراد غیرمعلول بهپایان بردهاست.
یادگیری قرآن کریم را از خردسالی شروع کرده و علاوه بر حفظ کل قرآن کریم، در مسابقات مختلف نیز رتبههای برتر را به دست آورده است. او اکنون از پتانسیل بالایی برای آموزش دادن قرآن به همگان، به ویژه افراد معلول برخوردار است، اما هیچ مرکز یا نهادی، حتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور چنین فرصتی را به وی اختصاص نداده است.
با آرزو اسلامی به گفتگو نشستیم. وی از چگونگی یادگیری کلام خدا، کتابهایی که در اختیار داشته و همچنین نحوه مطالعه قرآن کریم سخن گفت و از آرزوهایش درباره آموزش آیات نورانی حق به دیگران و یک سری از مشکلات دیگر حرف زد.
مصاحبه با آرزو اسلامی را میتوانید در اینجا بخوانید.
پکتوس: تمام وبینارهای Freedom Scientific را رایگان دانلود کنید
اصطلاح Webinar، برساختهای است از دو واژهٔ وب و سمینار. این اصطلاح بعد از فراگیر شدن سمینارهای آنلاین به دایره واژگانی کاربران اینترنت اضافه شده است. در وبینارها، درست مثل سمینارها، عدهای گرد هم میآیند و یک یا چند نفر در مورد موضوعی خاص برایشان سخن میرانند و بقیه هم گوش میکنند و حتی در فرصت مقتضی میتوانند سؤال هم مطرح کنند. در صورت نیاز امکاناتی نظیر تابلو یا powerpoint هم در وبینارها در اختیار ارائه کنندگان سخنرانیها قرار میگیرد.
Freedom Scientific، یکی از اولین شرکتهای تولید کننده محصولات ویژه کاربران نابینا بود که اجرای وبینارها را در دستور کار خود قرار داد. وبینارهایی که موضوعشان معمولاً اتفاقات حول محور محصولات شرکت و نحوه تعامل این محصولات با نرمافزارهای مختلف بود. مثلاً اگر در پشتیبانی JAWS از Word در آپدیت جدید JAWS پیشرفتی حاصل میشد، این پیشرفت در قالب یک وبینار، به شکل مشروح به اطلاع کاربران میرسید. یا هر آنچه که شرکت تشخیص میداد لازم است به کاربران به شکل عمومی یا گروهی آموزش داده شود، این آموزشها به شکل یک وبینار برگزار میشد. با توجه به این که ممکن بود بخش زیادی از کاربران امکان حضور در وبینار را نداشته باشند، Freedom Scientific آنها را ضبط میکرد و روی سایت قرار میداد و با دریافت هزینهای اندک، اجازهٔ دانلودشان را به کاربران میداد. حالا اما اتفاقی که در وبسایت کمپانی Freedom Scientific افتاده این است که بسیاری از این وبینارهای آرشیوی که زمانی برای دانلودشان کاربران باید هزینهای پرداخت میکردند، به رایگان بر روی سایت قرار گرفته و قابل دانلود است. شما میتوانید با رفتن به صفحه مربوطه از کلید H استفاده کرده و روی نام وبینارها حرکت کنید و هر کدام را که میخواهید، دانلود کنید. البته ذکر این نکته هم ضروری است که قاعدتاً زبان وبینارها انگلیسی است و فقط کسانی میتوانند از آنها استفاده کنند که اندک آشنایی با این زبان داشته باشند.
مشرقنیوز (به نقل از مهر):فشار بالای چشم را جدی بگیرید!
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به دلایل ابتلا به گلوکوم، گفت: هدف از درمان آبسیاه این بوده که جلوی پیشرفت بیماری را بگیریم.
به گزارش مشرق، نوید نیلفروشان در رابطه با بیماری گلوکوم یا آبسیاه اظهار داشت:این بیماری زمانی ایجاد میشود که به دلیل فشار بالای چشم عصب بینایی دچار تخریب تدریجی شوند.
وی افزود: فشار داخل چشم همچون فشار خون یک میزان طبیعی دارد و اگر بالاتر از این میزان قرار گیرد عصبی را که مسئول رساندن اطلاعات از شبکیه به مغز برای درج تصاویر هستند دچار اختلال میکنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: فردی که مبتلا به گلوکوم شده در ابتدا ممکن است با اختلال در دید محیطی یا اطراف دچار مشکل شود همچنین فرد در رانندگی هنگام شب دچار مشکل شده و پس از آن به تدریج دید مرکزی در صورت پیشرفت بیماری از بین میرود.
نیلفروشان با اشاره به اینکه کاهش تظاهرات بینایی در مراحل پیشرفته رخ میدهد عنوان کرد: در اکثر موارد آبسیاه علامت خاصی ندارد و در برخی از موارد زمانی که فرد برای تشخیص شماره عینک به چشمپزشک مراجعه میکند متوجه فشار بالای چشم و یا ابتلا به گلوکوم خواهد شد.
مسئول گروه گلوکوم در بیست و هشتمین کنگره چشمپزشکی ایران، یادآور شد: استفاده از دارو، انجام لیزر و جراحی از جمله درمانهای گلوکوم به شمار میرود که ممکن است برای برخی از افراد مجموعهای از این روشهای درمانی همزمان لازم باشد. همچنین فرد شاید تا پایان عمر نیاز داشته باشد جراحی برای درمان آبسیاه را تکرار کند.
وی گفت: هدف از درمان آبسیاه این بوده که جلوی پیشرفت بیماری را بگیریم ولی با توجه به علم امروز جبران مشکل پیشآمده امکانپذیر نیست. لذا تشخیص زودهنگام و درمان به موقع اهمیت زیادی دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: ژنتیک و سن بالا به ویژه بالای ۴۰ سال از علل عمده ابتلا به آبسیاه است و هر ۱۰۰ نفر بالای ۴۰ سال ممکن است سه مورد آنها مبتلا به گلوکوم شوند که این میزان با افزایش سن بیشتر محتملتر خواهد شد.
نیلفروشان گفت: افرادی که از عینک شماره بالا به علت نزدیکبینی یا دوربینی استفاده میکنند، ریسک بالاتر برای ابتلا به آبسیاه دارند.
بانک قرضالحسنه مهر ایران:راهاندازی سامانه خدمات بانکی نابینایان در شعبه طالقانی
به گزارش روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، این سامانه، با حضور سلیمان توکلی و حسن تلیکانی اعضای هیات مدیره، جمعی از روسای ادارات مرکزی، رییس شعبه طالقانی ، دکتر کاظم نظم ده مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور و مسئولین شرکت دانش بنیان پکتوس به بهره برداری رسید.
سامانه خدمات بانکی نابینایان پیش از این، در شعبه مرکزی استان خراسان رضوی بانک قرض الحسنه مهرایران نیز راه اندازی شده و این اقدام در شعب سراسر کشور در حال توسعه است.
با استفاده از این سامانه مشتریان نابینا بدون نیاز به حضور همراهمی توانند، فرمهای درخواست انواع عملیات بانکی مانند: افتتاح حساب، دریافت وجه، واریز وجه، خدمات کارت و …، را با استفاده از ورودی و خروجیهای صوتی و بریل تکمیل نموده، سپس فرمهای تکمیل شده توسط چاپگر باجه پرینت و برای انجام عملیات در اختیار مسئول مربوطه قرار میگیرد.
سامانه خدمات بانکی نابینایان شامل دستگاه برجسته نگار و نرم افزار فرمهای بانکیمی باشد که دارای صفحه کلید و نمایشگر بریل بوده و تکمیل فرمهای بانکی با استفاده از صفحه کلید توسط نابینایان انجاممی شود.
همچنین، نرم افزار فرمهای بانکی روی رایانه باجه نصب شده و خروجی صوتی فارسی روی تمامی قسمتهای فرمهای بانکی فعال است.
شایان ذکر است، اقدامی رییس اداره کل سازمان و برنامه ریزی، طبلشی رییس اداره کل پشتیبانی، رنجبر رییس اداره کل روابط عمومی و بازاریابی و فرجی رییس شعبه طالقانی بانک قرض الحسنه مهرایران نیز در این مراسم حضور داشتند.
ایرانسپید:جزئیات جدید درباره توزیع بسته حمایتی دولت
به گزارش ایران سپید آخرین جزئیات بسته حمایتی نشان میدهد توزیع سبد کالا به خانوارهای هدف به صورت تدریجی و مرحلهای انجام خواهد شد.
در همین باره یک مسئول ارشد دولتی، با بیان اینکه قرار است از محل افزایش قیمت خوراک تا پایان این ماه بخشی از منابع مالی سبد حمایتی تأمین شود، اظهار داشت: این سبد شامل اولین گروه خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگرانی است که از دولت مستمری دریافت میکنند.
وی افزود: همچنین دومین گروه دهکهایی که کمتر از 3 میلیون تومان درآمد خانوار آنها باشد مشمول این طرح خواهند بود. همچنین سومین گروه مشمولان کارمندان دولت بوده که زیر 3 میلیون تومان حقوق دریافت کنند.
این مقام ارشد دولت با اشاره به اینکه 3 تا 4 میلیون خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگران هستند گفت: حدود 500 هزار خانوار ایثارگر (که مستمری از بنیاد شهید دریافت میکنند) وجود دارد.
این مقام آگاه دولتی از شناسایی دهکهای پایین درآمدی با ۵ مدل بیان کرد و افزود: این افراد از طریق بانکهای متعدد اطلاعاتی شناسایی شده که رقم آنها حدود 6 تا 7 میلیون و 400 هزار خانوار هستند که البته روی یک میلیون و 300 هزار خانوار آنها همچنان اختلافنظر وجود دارد که به زودی با تطبیق اطلاعات و راستیآزمایی وضعیت آنها نیز مشخص میشود.
وی با تأکید بر اینکه منابع در نظر گرفته شده صرفاً برای خرید کالاهای اساسی و مایحتاج غذایی خانوار است، عنوان کرد: سازوکار پرداخت آن مشخص شده و پول به حساب کارت یارانه یا کارتی مجزا به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود و آنها نیز میتوانند بر اساس 10 قلم کالای در نظر گرفته شده خرید کنند.
این مسئول ارشد دولتی با اشاره به ویژگیهای در نظر گرفته شده برای کالاهای مشمول بسته حمایتی یادآور شد: کالاهای مدنظر داخلی بوده، قیمت مناسب داشته و فقر غذایی را جبران خواهد کرد که میتواند شامل گوشت، لبنیات، رب گوجه، حبوبات، روغن و نظایر آن باشد. قرار است کمیتهای متشکل از مسئولان وزارت رفاه، جهاد کشاورزی و صمت اقلام سبد حمایتی را تعیین کنند.
وی با تاکید بر اینکه سعی بر این است در آبان ماه اولین سبد حمایتی میان گروههای هدف (کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگران) توزیع شود، خاطر نشان کرد: ارزش بسته حمایتی حدود ۱۰۰ هزار تومان است. در صورتی که منابع کافی تزریق شود پس از ارائه کامل به گروههای اعلام شده، مرحله دوم آن نیز شروع خواهد شد.
همشهری:قانون حامی معلول است، مجریان نه
گروه شهری روزنامه همشهری برگزارکننده نخستین چهارشنبههای همشهری بود؛ نشستی که با عنوان «بررسی قانونهای حمایت از افراد دارای معلولیت» در دومین روز آبانماه برگزار شد و در آن، 35نفر از معلولان و اعضای انجمنهای معلولیت و توانانیابان خواستههای خود را مطرح کردند. آنها بهدنبال جواب یکسؤال بودند؛ «چرا با گذشت 10ماه از تصویب لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در مجلس، بسیاری از ارگانها به وظایف تعیین شده خود عمل نمیکنند؟» جالب اینجا بود که در پایان نشست راهکارهایی از سوی مسئولان حاضر برای رفع مشکلات داده شد و نور امیدی را در دل افراد دارای معلولیت روشن کرد. آنچه مسئولان حاضربیان کردهاند را بهطور خلاصه در ادامه میخوانید. در نشست همشهری بهروز مروتی، نگهبان کمپین افراد دارای معلولیت، محمود کاری، مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران، مهدی قبادی، رئیس کانون ناشنوایان ایران و چند فعال اجتماعی دیگر نیز حضور داشتند و در پایان گرامیداشتی بهمناسبت 2سالگی فعالیت کمپین افراد دارای معلولیت برگزار شد.
خیرالله شهبازی، عضو هیات علمی مرکز پژوهشهای مجلس: قوانین موجود بهطور کامل وظایف اماکن، ارگانها و نهادهای خدماتی را برای مناسبسازی معابر مشخص میکنند. حتی صدور پایانکار ساختمانها منوط به رعایت اصول مناسبسازی شده است. با وجود این، همچنان در شهرهای ما و ازجمله تهران مشکلات اساسی در این زمینه وجود دارد. این درصورتی است که در کشوری مثل کانادا اصل بر این پایه گذاشته شده که مناسبسازی معابر و دسترسپذیری پیش و هنگام ساخت بسیار کمتر از زمانی است که بنا احداث شد. اما اکنون شهرداری بهدلیل عدمرعایت اصول در گذشته باید هزینه گزافی بپردازد که شاید چندان توجیه نداشته باشد. انتخاب مشاورانی از بخش معلولان برای شهردار آینده اهمیت زیادی دارد و نباید از سوی شورای شهر فراموش شود؛ این موردی است که در تمام کشورهای دنیا رعایت میشود.
منصور اللهوردیزواره، نماینده سازمان بهزیستی: در رابطه با ایراداتی که در مورد قانون حمایت از معلولان مطرح میشود باید گفت که لایحه اولیه 70ماده داشت اما در هیأت دولت 28ماده بیرون کشیده شده و مصوبه هیأت وزیران شد. نباید فراموش کرد که 8میلیارد اعتبار درنظر گرفته شده برای بازگشت هزینههایی که معلولان پس از دریافت خدمت در مراکز درمانی پرداختکردهاند،کافی نیست و در سال گذشته تنها 18هزار نفر توانستهاند از این طریق خدمات لازم را بگیرند؛ درصورتی که حدود 300هزار معلول در سال خدمات توانبخشی را بهطور متناوب دریافت کنند و این مسئله بهطور کامل در ماده6 قانون حمایت از افراد دارای معلولیت دیده شده اما اجرا نمیشود.
عصمت عباسی، کارشناس بیمه سلامت: بسیاری از خدماتی که بیمه برای معلولان ارائه میکند بهخوبی اطلاعرسانی نمیشود. به همینخاطر بسیاری از افراد دارای معلولیت نسبت به خدمات مورد نظر خود، آگاهی لازم را ندارند. پرتال ihio.gov.ir یکی از جاهایی است که میتوان از طریق آن اطلاعات خوبی را بهدست آورد. از طرف دیگر در همین سایت برای استان تهران، اپلیکیشنی وجود دارد که توسط آن هر فردی میتواند بهترین پزشک و مرکز درمانی طرف قرارداد با بیمه را در نزدیکترین محل خود پیدا کند. البته که خدمات الکترونیکی باید تکمیل شود.
مصطفی خلیلی، حقوقدان: معلولان با توجه به قانونهای موجود میتوانند مطالبات جدی را از حاکمیت و دولتها داشته باشند چراکه روح حاکم بر اسناد نشأت گرفته از یک مسئله است: «حضور یا بازگشت فرد دارای معلولیت به بطن جامعه.» سند پیشرفته و بالادستی در این زمینه کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت مصوبه 13دسامبر2006 میلادی بهحساب میآید. خوشبختانه دولت ایران سال87 به این کنوانسیون ملحق شده و به همین دلیل دست معلولان برای دریافت مطالباتشان باز است؛ از پیگیری مسائل مربوط به مناسبسازی معابر گرفته تا موضوعات سلامتی، ورزش، تحصیل و… بنابراین بند بند مواد قانونی باید توسط کارشناسان مورد بررسی قرار بگیرد. در این میان اگر سازمان و نهادی مفاد قانونی مصوب سال گذشته را رعایت نمیکند، نهادهای قضایی برای این منظور نباید فراموش شود. ازجمله اگر آییننامهای مغایر با قانون بالادستی تدوین شود، معلولان باید بررسیها را انجام دهند و از طریق دیوان عدالت اداری پیگیر ماجرا باشد. همچنین سازمان بازرسی کل کشور میتواند پیگیر مطالبات افراد دارای معلولیت از سازمانهای دولتی باشد که به مواد قانونی اهمیت نمیدهند. یادمان نرود قوانین 15روز پس از انتشار در سراسر کشور لازمالاجراست مگر آنکه در خود قانون ترتیب خاصی برای موقع اجرا مقرر شده باشد.
ایرانسپید:لزوم همکاری مؤثر در تقویت منابع آموزشی باز برای استفاده معلولان و توانیابان
به گزارش ایران سپید در این دیدار دکتر سالارآملی با برشمردن نقش و جایگاه آموزش برای همه اقشار مردم در فرهنگ ایرانی و سیستم آموزشی کشور بویژه برای معلولان و توان یابان، بر آمادگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت توانمند سازی این افراد و تقویت و ارتقای منابع آموزشی باز برای استفاده این قشر از جامعه تاکید کرد.
وی افزود: هرگونه همکاری در این زمینه نیازمند طرح و برنامه عملیاتی و جامعمی باشد.
در این دیداردکتر درویشی و هیئت همراه بر اهمیت و نقش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارائه تسهیلات و زیرساختها و منابع آموزشی باز برای استفاده معلولان و توان یابان تاکید کردند و خواهان همکاری بیشتر وزارت علوم و مجموعه آموزش عالی در این خصوص شدند. این نماینده مرکز منطقه ای یونسکو در تهران همچنین آمادگی خود را در ارائه نقشه راه و پلتفرم جامعی دراین زمینه اعلام کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، کارگاه آموزشی ” استفاده خلاقانه از ICT برای توان یابان” با همکاری کمیسیون ملی یونسکو و دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، درمحل موسسه آموزشی نیکوکاری رعد درحال برگزاری است.
مدرسان این کارگاه زینب واروقلو، کارشناس ارشد بخش ارتباطات و اطلاعات یونسکو در پاریس، نعیما ظریف، مشاور و متخصص در حوزه OER، پروفسور علیرضا درویشی، استاد دانشگاه علوم کاربردی زوریخ و رئیس لابراتوآر دسترسی فناوری اطلاعات در این دانشگاه هستند.
ایرانسپید:برگزاری کارگاه بینالمللی آموزشی یادگیری دانشآموزان با نیازهای ویژه
به گزارش ایران سپید این کارگاه بین المللی با حضور دکتر زارعی زوارکی (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی)، پروفسور اشنایدر و دکتر زیلاس (اعضای هیئت علمی دانشگاه ژنو) از طریق ویدئو کنفرانس و اساتید رشته تکنولوژی آموزشی حاضر در کارگاه، در سالن اجتماعات مدرسه قدسی موفقیان شهر ری، برگزار شد.
اهداف، اصول، مزایا، چالشها و مدل پیشنهادی رویکرد تلفیقی در آموزش ویژه و منابع قابل استناد و مفید در آموزش ویژه؛ توسط دکتر زارعی زوارکی (به صورت مجازی) دکتر طوفانی نژاد، دکتر مرادی و دکتر علیخانی (به صورت حضوری) معرفی شدند.
تجارب بین المللی توسط پروفسور اشنایدر و نمونه هایی از روشهای نوین آموزش ویژه نظیر استفاده از شبیه سازیها در آموزش و بازهای آموزشی و … توسط دکتر زیلاس بیان شد.
محمد جمالی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی شهرستانهای استان تهران، ضمن خوشامدگویی، به بیان اهداف و برنامه ریزیهای انجام شده در خصوص ارتقاء سطح علمی و انگیزش معلمان برای سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ پرداخت و این کارگاه را در راستای رسیدن به همین اهداف برشمرد.
مرتضی علیخانی معاون اداره آموزش و پرورش استثنایی و مدیر برگزاری این کارگاه، از برگزاری کارگاه تکمیلی در آذرماه جاری خبر داد.
برنا:همایش پیادهروی جانبازان، معلولین، ناشنوایان، نابینایان و بیماران خاص استان آذربایجان غربی برگزار شد
به گزارش برنا آذربایجان غربی،در نخستین ساعات صبح روز پنجشنبه 3 آبان و به مناسبت هفته تربیتبدنی و ورزش و روز ملی پارالمپیک، همایش پیاده روی ورزشکاران جانباز، معلول، ناشنوا، نابینا و کمبینا و بیمار خاص استان در مسیر خیابان دفاع مقدس تا مجوعه ورزشی تختی ارومیه برگزار شد.
در این همایش که عبدالله چمنگلی مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجانغربی، سعید فریور مدیرکل بهزیستی و عیسی محمدی رییس اداره کل آموزش و پرورش استثنایی استان و جمعی از مدیران ستادی اداره کل ورزش و جوانان حضور داشتند، بیش از 250 ورزشکار به همراه خانوادههای خود در فضایی با نشاط، مسیر حد فاصل پارک ترافیک تا مجموعه ورزشی تختی ارومیه را پیمودند.
در پایان این همایش به قید قرعه 18 دستگاه دوچرخه و 26 جایزه نفیس دیگر شامل لوازم خانگی به شرکت کنندگان اهدا شد.
همچنین، به تمامی ورزشکاران جانباز و معلول استان حاضر در این همایش، جایزه نقدی اهدا شد.
از نکات جالب این همایش، حضور ورزشکاران با سنین مختلف نونهالان تا میانسالی و از رشتههای مختلف بود که در یک فضای شاد و مفرح و در کنار یکدیگر به پیاده روی پرداختند تا نشان دهند معلولیت نمیتواند مانعی برای ورزش کردن باشد.
برگزاری این همایش، روزی به یاد ماندنی برای ورزش استان آذربایجان غربی و ورزشکاران این استان رقم زد.
باشگاه خبرنگاران:سومین بیماری مهم چشم در ایران را بشناسید
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مسعود سهیلیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارتباط با بیماری یوئیت چشم اظهار کرد: این مشکل نوعی بیماری التهابی چشم است که علل مختلفی همچون دلایل خودایمنی، عفونی و ژنتیک دارد.
وی با اشاره به اینکه طیف این بیماری بسیار وسیع است و حدود ۳۵ مورد را شامل میشود، افزود: درمانی این بیماری بستگی به علت آن دارد و هر مورد در واقع درمان ویژه خودش را نیاز دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: شیوع بیماری یوئیت بسیار بالا است و سومین بیماری مهم چشم در بسیاری از کشورها ازجمله ایران به شمار میرود و در زنان، مردان و حتی کودکان نیز بروز مییابد.
مسئول گروه تخصصی یوئیت در بیست و هشتمین کنگره چشمپزشکی ایران عنوان کرد: تاری دید، درد و قرمزی چشم، حساسیت به نور، ریزش اشک، وجود اجسام شناور در میدان بینایی ازجمله علائم این بیماری به شمار میرود ولی بهطورکلی بروز علائم بستگی به محل درگیری التهاب دارد.
آب مروارید و آسیب شبکیه عوارض بیماری چشمی
وی افزود: درمان یوئیت بسیار اهمیت دارد؛ چرا که در صورت عدم درمان به موقع و پیشگیری آن التهاب در چشم گسترده و بیمار دچار مشکلات فراوانی میشود و برای درمان نیاز به جراحی خواهد داشت، بهطور مثال بروز آب مروارید شدید، جداشدگی شبکیه از جمله مشکلات ایجاد شده خواهد بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد: بیماری یوئیت جزئی از بیماریهای سیستمیک به شمار میرود و به طور مثال اگر فردی روماتیسم داشته باشد و یا گرفتار دیابت شده باشد میتواند در چشم به صورت التهاب یا یوئیت خود را نشان دهد.
ایرانسپید (به نقل از ایسنا):سنجش میزان گلوکز با اشک چشم
به گزارش ایران سپید به نقل از مدگجت، شرکت هلندی تولید کننده تجهیزات پزشکی “NovioSense” اخیرا دستگاهی توسعه داده است که میتواند از طریق اشک چشم، میزان گلوکز بدن بیماران دیابتی را اندازه گیری کند.
دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت و ساز در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین میرود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش مییابد از این رو میزان قند خون افزایش مییابد.
حسگر سنجش گلوکز یاد شده که توسط شرکت “NovioSense” توسعه داده شده میتواند با دقت بالایی میزان گلوکز خون را اندازه گیری کند.
حسگر سنجش گلوکز “NovioSense” دستگاهی است که افراد با قرار دادن آن در قسمت پلک پایینی چشم میتوانند به طور مداوم میزان گلوکز بدن خود را اندازه گیری کنند.
دستگاه مذکور میتواند توسط اشک چشم، سطح گلوکز بیماران دیابتی را اندازه گیری کند و همچنین قادر به اتصال به گوشیهای هوشمند نیز است.
دستگاه NovioSense اولین حسگر درون چشمی بیسیم، بدون باتری و غیرتهاجمی است.
این دستگاه از فناوری “ارتباطات میداننزدیک”(NFC) برای انتقال دادههای خود به یک گوشی هوشمند یا دستگاه دیگری که میتواند اندازهگیریها را نمایش دهد و آنها را ثبت کند، استفاده میکند.
“ارتباطات میداننزدیک” یا “ان.اف.سی “گونهای وسیله ارتباطی بیسیم بین دو دستگاه در مجاورت همدیگر است که در فاصلههای کوتاه(حداکثر چند سانتیمتر) کاربرد دارد.
ان.اف.سی جایگزینی برای انتقال اطلاعات و فایلها بین دو دستگاه موبایل توسط بلوتوث است که برخلاف بلوتوث نیازی به صرف زمان برای جستجوی دستگاههای نزدیک ندارد و به سادگی و با نزدیک کردن دستگاه دوم قابل استفاده است.
پژوهشگران به منظور بررسی و تایید میزان دقت حسگر جدید گلوکز ، آزمایشی بر روی ۲۴ بیمار مبتلا به دیابت نوع یک انجام دادند.
دکتر”کریستوفر ویلسون”(Christopher Wilson) مدیرعامل شرکت “NovioSense” گفت: فناوری که ما توسعه دادهایم، یک گام مهم در توسعه حسگر گلوکز درون چشمی است. ما تصمیم گرفتیم حسگری را توسعه دهیم که میزان گلوکز بیماران دیابتی را تنها توسط اشک و با دقت بالایی اندازه گیری کند. نتایج آزمایشات ما بر روی افراد مثبت بود و نشان داد که سنسور گلوکز NovioSense یک سیستم مناسب غیرتهاجمی برای اندازه گیری گلوکز است.
“لینز دیکسترا”(Linze Dijkstra) ، مدیر شرکت “نوآوریهای سلامت”(Health Innovations) گفت: ما سال ۲۰۱۲ در شرکت NovioSense سرمایهگذاری کردیم و اکنون بسیار خوشنودیم که این شرکت موفق به توسعه یک ابزار تشخیصی مهم شده است.
ایرنا:روحیه غلبه مبارزهطلبی بر محدودیتهای جسمی
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، شاید این پرسش مطرح باشد چگونه ممکن است فردی در مدت زمان کوتاه رسوبهای فکری تحمیل شده درباره معلولان را به راحتی فراموش کند؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت آوردگاه بازیهای پاراآسیاییمی تواند به خوبی آیینه ای تمام نما از تلاشهای معلولان جامعه باشد. جایی که ورزشکاران حاضر در آن، در ظاهر تفاوت هایی با شهروندان عادی دارند اما پشت کار و همت والای این ورزشکارانمی تواند الگویی برای سایر شهروندان باشد.
برای مشاهده نمودهای عینی غلبه ورزش بر محرومیت پس از پایان مسابقات شطرنج نابینایان و کم بینایان پاراآسیایی جاکارتا، در کمپ ورزشکاران ایرانی در جمع اعضای این تیم قرار گرفتم. روحیه آنان هیچ نشانی از فردی که معلولیت عاملی برای محرومیتش باشد نداشت و با نشاط و پرهیجان بودند و کامیابی آنان در بازیهای آسیایی این نشاط را چند برابر کرده بود.
«بهروز مرادی» مربی این تیم در تایید این مطلب گفت: از معدود دفعاتی است که تمام اعضای تیم با دست پر به میهن باز خواهند گشت.
او گفت: آنچه تجربه کار چند ساله با شطرنج بازان عادی و نابینا به من یاد داده، آن است که شور و نشاط حاکم بر شطرنج بازان نابینا بی نظیر بوده و این مهم انگیزه ای برای هر مربیمی باشد.
بله، سخن مربی شطرنج نابینایان گزاف نبود زیرا اکثر شطرنج بازان حاضر در تیم ملی مردان و زنان ایران در کلاس b1 قرار داشتند و نابینای مطلق به شمارمی رفتند اما راه روشنی که آنان انتخاب کرده بودند نیازی فراتر از چشم و بینایی ظاهری داشت.
از زندگیمی گفتند و شوق و ذوق فراوانی برای بازگشت به وطن داشتند. «علیرضا قورچیبیگی» شطرنجباز نابینای ایران که خبر تولد پسرش بیش از هر چیز دیگری وی را خوشحالمی کرد به خبرنگار ایرنا گفت: در این دوره مدال گرفتم اما زمانی که خبر تولد امیرعلی به من رسید دنیایی از خوشحالی بر من مستولی شد، این دو اتفاق مبارک در زندگیم را به نوعی هدیه خداوند در ماه مهربانیمی دانم.
در این بین دیگر شطرنج بازان نام فامیلی شطرنج باز قزوینی تیم ملی را سوژه کرده بودند ومی گفتند علیرضامی توانست مدالهای بیشتری کسب کند اما مسوولان برگزاری مسابقات اجازه چنین کاری به وی ندادند زیرا تلفظ نام خانوادگی او برای آنان عذاب آور بود.
«عرفان محمد علیزاده» که با صدای زیبایش به محمد اصفهانی گروه شطرنج معروف بود معمولا با آهنگهای لالایی و … اعضای کاروان را در سکوت عمیقی فرومی برد. وی در بازگشت از مسیر مسابقات به دهکده بازیها در زمینه پیش بینی مدالش در این دوره گفت: شب پیش از پایان مسابقات بخش استاندارد از کسب مدال ناامید بودم اما مادرم در خواب نوید مدال را به من داد و روز بعد در حالی هیچ کس باور نداشت توانستیم مدال برنز بخش تیمی را کسب کنیم، او مدالش را به روح مادرش تقدیم کرد.
حسن قدیری، موسفید تیم شطرنج نابینایان از احترام ویژه ای در بین ورزشکاران و مربیان برخوردار بود و همواره وی را با عنوان حاجی صدامی زدند.
روحیه و نشاط در بین خانمهای شطرنج باز نابینا بیش از آقایان بود زیرا از مجموع 14 مدال رشته شطرنج نابینایان 11 مدال توسط آنان کسب شد. در بازگشت اندیشه خرید و سوغاتی برای اطرافیان داشتند و همواره از سرپرست کاروانمی خواستند که صبح شنبه آنان را به محل خرید برساند. در شوخیهای خود به تاسی از مهرههای شطرنج نفرات را انتخاب کردند که در این میان عاطفه نقوی که بیشترین مدال را کسب کرده بود عنوان شاه داشت و باید وزیر را انتخابمی کرد. تلفظ نام عاطفه نقوی توسط گوینده ورزشگاه در زمان اهدا جوایز، دیگر سوژه هایی بود که از سوی ورزشکاران و مربیان مورد استفاده قرارمی گرفت.
همچنین تکرار دیالوگ فیلم اخراجیهای 2 با عنوان «عمو زنجیر باف» … از دیگر سرگرمی شطرنج بازان بود.
در کنار این ورزشکاران، خبرنگار نابینای روزنامه ایران سپید بود که در ابتدا، شاید حضور وی برای تیم رسانه تعجب برانگیز تلقیمی شد اما امیر سرمدی نه تنها نیاز به کمک دیگران نداشت، بلکه تسلط وی به زبان و قدرت ارتباط گیری اش، وی را به چشم بینای سایر اعضای تیم رسانه تبدیل کرده بود. پوشش مسابقات شطرنج که بر خلاف بعضی از رشتههای تیمی مثل گلبال، بسکتبال و والیبال با برگزاری 168 مسابقه بسیار شلوغ، پر خبر و پر مدال بود، توسط وی، یکی از سخت ترین پوششهای رسانه ای در سومین دوره مسابقات پاراآسیایی جاکارتا 2018 به حسابمی آمد.
بله همراهی با شطرنج بازان نابینا در روز پایانی مسابقات شطرنج خاطره ای فراموش نشدنی و درسی ماندگار بود درسی که به هر شهروندی خواهد آموخت که بدون شناخت از روحیات افراد معلول درباره آنان قضاوت سطحی نداشته باشد زیرا آنان ثابت کردند که معلولیت محدودیت نیست بلکه گذراندن مرحله ای از زندگی است که اگر در آن ثابت قدم باشی به راحتی هر چه تمام ترمی شود از آن فرصت ساخت.
در این مسیر تنها یک اراده بزرگ و یک همت فردی لازم است که سوای تمام نگاههای خاصمی تواند فرد را به یک الگوی مرجع تبدیل کند الگویی که در سخت ترین شرایط تصمیمگیری برخی از شهروندان به آن مراجعه خواهند کرد یا سیاستمداران برای موفقیت خود در کارزارهای سیاسی با عنوان سلبریتی وی را عاملی در جذب نظرات مردم قلمدادمی کنند.
ایرانسپید:ساخت دستگاه جدید برای آزمایش سلولهای شبکیه
به گزارش ایران سپید تغییرات فیزیکی سلولهای شبکیه در بیماری هایی نظیر انحطاط ماکولا همیشه برای محققان جای سوال بوده است.
دژنراسیون ماکولا یا انحطاط ماکولا (AMD)، یکی از شایع ترین بیماریهای چشمی است که باعثمی شود فرد با افزایش سن دید متمرکز خود را از دست بدهد و انجام فعالیت هایی مانند مطالعه و رانندگی غیر ممکن شود. ماکولا یک ناحیه کوچک در شبکیه است که مسئول بینایی مرکزی محسوبمی شود و باعثمی شود چشم قادر به دیدن جزییات باشد.
تاری تصاویر، مشاهده مناطق تیره و اعوجاج در دید مرکزی مهمترین علایم انحطاط ماکولای مرتبط یا افزایش سن محسوبمی شوند.
تحقیقات قبلی نشان داد تغییرات فیزیکی سلولهای شبکیه نقش مهمی در پیشرفت بیماری AMD دارند. محققان دانشگاه یوتا در آمریکا به منظور بررسی دقیق سلولهای شبکیه دستگاهی را ساخته اند که تغییرات فیزیکی سلولها را در حالت عادی و در حین بیماری با دقت بالا بررسیمی کند. این مطالعه نشانمی دهد تغییرات فیزیکی و تنشهای مکانیکی سلولهای شبکیه ناشی از بیان فاکتور رشد اندوتلیال عروقی است. این فاکتور رشد پروتئینی است که در پیدایش و پیشرفت بیماری نقش دارد.
مطالعات نشانمی دهد این تنش مکانیکیمی تواند در بیماریهای دیگری از قبیل رتینوپاتی دیابتی و سرطان نیز رخ دهد.
محققان با استفاده از این دستگاهمی توانند به اطلاعات ارزشمندی در زمینه بیماریهای مختلف چشمی دست یابند که منجر به راهکارهای درمانی موثریمی شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Lab on a Chip منتشر شده است.
مهر:واگذاری اراضی مسکن استیجاری به معلولان
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: منابع مالی اجرای طرح مسکن اجتماعی هنوز تخصیص داده نشده وسازمان برنامه و بودجه قول تأمین آن تا پایان سال را داده است.
جواد حق شناس در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اظهارات وزیر راه و شهرسازی مبنی بر واگذاری بخشی از واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی به خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی به عنوان بخشی از مسکن اجتماعی گفت: واگذاری مسکن مهر به اقشار آسیب پذیر جدای از طرح مسکن اجتماعی است در همین راستا با کمیته امداد(ره) و سازمان بهزیستی توافق کردیم تا واحدهای بدون متقاضی که مناسب این خانوادهها باشد را در اختیار آنها قرار دهیم.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن نیز در همین راستا قرار است تعدادی از واحدهای بدون متقاضی مسکن مهر در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر را به خانوادههای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) واگذار کند. به همین منظور لیست واحدهای آماده واگذاری را به این دو نهاد حمایتی ارائه کرده ایم تا واحدهای مناسب این خانوارها را انتخاب و واگذار کند اما هنوز تعداد واحدهایی که در این طرح آماده واگذاری هستند و نیز لیست خانوادههای تحت حمایت این دو نهاد در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت نهایی نشده است.
ایسنا:ایمْپلنت چشمی؛ درمانی مؤثر برای جلوگیری از نابینایی
محققان آمریکایی یک دستگاه حامل دارو تولید کردهاند که میتواند به داخل چشم کاشته شود و داروی بیماری ” دژنراسیون ماکولا ” را درون چشم آزاد کند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ” دژنراسیون ماکولا “که به عنوان دجنراسیون وابسته به سن ماکولا (AMD) شناخته میشود، یک وضعیت پزشکی است که ممکن است نتیجه آن تاری یا از دست دادن بینایی در مرکز دید باشد. در اوایل اغلب هیچ نشانهای وجود ندارد. به تدریج دید یک یا هر دو چشم بدتر میشود و ممکن است حتی دید بهطور کامل از دست برود و حتی فعالیتهای روزانه فرد مختل شود. گاه افراد دچار توهمات بینایی میشوند که این حالت ارتباطی با بیماریهای روانی ندارد.
دژنراسیون ماکولا بهطور معمول در افراد مسن رخ میدهد. البته عوامل ژنتیکی هم در این مشکل نقش دارند.
این بیماری به دو نوع “تر” و “خشک” تقسیم میشود. و نوع “تر” این بیماری مسئول ۹۰ درصد از نابیناییهای مربوط به ” دژنراسیون ماکولا ” است.
حال، امیدهای جدیدی در حوزه “ایمپلنت” چشمی به وجود آمده است.
در ” دژنراسیون ماکولا وابسته به سن” عروق خونی غیرمعمولی در زیر شبکیه چشم رشد میکنند که منجر به از بین رفتن دید مرکزی میشوند.
۱۲ سال پیش دارویی به نام “Lucentis” ساخته شد که روند بیماری را کند میکرد و سبب میشد در ۹۰ درصد آزمایشات بالینی، از کوری بیماران جلوگیری شود.
ولی مشکل اینجاست، افرادی که این دارو را مصرف میکنند، باید هر ۶ تا ۸ هفته یک بار به چشمپزشک مراجعه کنند تا پزشک دارو را مستقیما به داخل چشم بیمار تزریق کند.
این در حالی است که بسیاری از بیماران سالمند تزریق مداوم این دارو را فراموش میکنند و یا زمان تزریق دارو به تاخیر میافتد.
این گونه است که اثربخشی واقعی داروبه ۵۰ درصد کاهش مییابد.
در این راستا یک شرکت زیست فناوری به نام “Genentech” یک دستگاه حامل دارو تولید کرده است که کمی بزرگتر از یک دانه برنج است و به طور دائم به داخل چشم کاشته میشود.
هنگامی که این دستگاه داخل چشم قرار گرفت، به آرامی دارو را به درون چشم آزادمی کند.
مخزنی که حامل دارو است، میتواند دوباره نیز پر شود.
این دستگاه در زیر پلک چشم پنهان میشود.
به منظور ارزیابی اثربخشی این دستگاه، ۲۲۰ بیمار که که این ایمپلنت چشمی را انجام داده بودند، آزمایش شدند.
نتایج این آزمایش نشان داد، اثربخشی این دستگاه که حامل دارو ” Lucentis” بود، خوب بوده است و توانست در درمان بیماری”دژنراسیون ماکولا وابسته به سن” از نوع “تر” موثر واقع شود.
این دستگاه میتواند تا ۳ سال آینده در معرض استفاده عموم قرار گیرد.
ایرانسپید:علائم آبمروارید را بشناسید!
به گزارش ایران سپید فاکتورهای پرخطر ابتلا به آب مروارید شامل دیابت، سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی و قرارگیری طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید است.
برخی از علائم متداول این عارضه چشمی عبارتند از:
– تاری دید.
– کمرنگ به نظررسیدن رنگ ها.
– ایجاد نور خیره کننده در اطراف منابع نور.
– دید ضعیف در شب.
– دوبینی. هر چقدر آب مروارید گسترده تر شود این علامت آشکارترمی شود.
– تغییرات مکرر در نمره عینک یا لنز چشمی.
ایرانسپید (به نقل از ایرنا):جشنواره استانی مجریگری معلولان فراخوان داد
به گزارش ایران سپید معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این جشنواره برای نخستین بار در کشور با هدف کشف و شناسایی استعدادهای معلولان در عرصههای گویندگی و اجرا طراحی و برگزارمی شود.
مسعود فیروزی افزود: جشنواره مجریگری معلولان در سه بخش استندآپ کمدی، گویندگی و آموزش برگزارمی شود. معلولان علاقه مندمی توانند نمونه فیلمها و اجراهای خود را تا اول آذر ماه آتی ارائه کنند.
وی ادامه داد: علاقه مندانمی توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کم و کیف آثار ارسالی به آدرس اینترنتیww.khorasanrazavi.behzisti.ir مراجعه کنند.
معاون اداره کل بهزیستی خراسان رضوی همچنین گفت: سیاست این نهاد در خصوص حضور معلولان در عرصههای مختلف شامل زمینه سازی برای ظهور و بروز استعدادهای آنها در عرصههای مختلف اجتماعی، وادار شدن جامعه به پذیرش معلولان آنان و نیز تشویق معلولان برای حضور درعرصههای مختلف به خصوص ورزشی و هنری است.
وی افزود: همچنین برگزاری مسابقه کاریکاتور هفته جهانی معلولان با موضوع ‘شهر قابل دسترس’ و نخستین جشنواره کشوری نمایشنامههای رادیویی از دیگر برنامههای در دستور کار ویژه معلولان هستند.
خراسان رضوی 118 هزار معلول دارای پرونده در بهزیستی دارد.
باشگاه خبرنگاران:خفتگیری در خودروی مسافرکشی به کمک فرد نابینا
سرهنگ امید بهمن یاری سرکلانتر نهم فاتب در حاشیه برگزاری طرح رعد 17 در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بر اساس گزارشهای اعلامی مبنی بر وقوع چند فقره سرقت و زورگیری توسط خودرو مسافرکشی در باقرشهر و کهریزک، مأموران کلانتری 157 باقرشهر نسبت به بررسی جزئیات موضوع اقدام کردند.
وی افزود: مأموران کلانتری طی گشت زنی در معابر کهریزک و باقرشهر توانستند متهمان پرونده را شناسایی و دستگیر کنند.
سرهنگ بهمن یاری تصریح کرد: متهمان دستگیر شده این پرونده 3 نفر هستند که یکی از آنها نابینا است.
وی در رابطه با شیوه و شگرد متهمان گفت: شیوه سرقت این متهمان به این گونه بود که یک نفر به عنوان راننده، نفر دوم در صندلی جلو و نفر سوم که فردی نابینا بود در صندلی عقب خودرو نشسته و به مسافرکشی اقدام میکردند و زمانی که مسافر وارد خودرو متهمان میشد، در یک موقعیت مناسب مورد خفتگیری این سارقان قرار میگرفت.
سرکلانتر نهم فاتب با اشاره به اینکه متهمان به انجام دو فقره زورگیری اعتراف کردند،افزود: این سارقان به دنبال سرقت تلفن همراه و پول نقد شهروندان بودند و شاکیان این پرونده با حضور در کلانتری اموال خود را تحویل گرفتند.
سرهنگ بهمن یاری تصریح کرد: پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مقام قضایی ارجاع داده شد.
ایرانسپید:آخرین خبرها از صفحهخوان NVDA
به گزارش ایران سپید عمر صفحه خوان رایگان و متنباز نابینایان، «NVDA»، حالا دارد به یک دهه میرسد و این نرم افزار در این یک دهه توانسته کاربرانو طرفداران قابل توجهی برای خود دست و پا کند. و چه سعادتی برای یک نرم افزار از این بالاتر که بتواند افزون بر کاربر، برای خودش طرفداران و علاقمندانی هم داشته باشد. علاقمندانی که به خاطر متنباز بودن برنامه، از این امکان برخوردارند که ایده هایشان را در توسعه این صفحه خوان دخیل کنند. یکی از عرصه هایی که NVDA به سرعت در آن در حال پیشرفت است، پشتیبانی از امکانات و صفحات مختلف در ویندوز ۱۰ است. به عنوان مثال، چنانچه کاربران از نسخه بروزرسانی ۱۸۰۳ یا بالاتر استفاده کنند از این امکان برخوردار خواهند بود که در متنهایی که مینویسند از Emoji یا شکلک استفاده کنند. برای این کار کافی است دکمههای ویندوز و سمیکالن یا در برخی نسخهها ویندوز و نقطه با هم فشرده شوند تا فهرستی از ایموجیها نمایش داده شود و کاربر با زدن Enter بر روی هر کدام میتواند آن را به متن خود الصاق کند.
قابلیت «Predictive Text» یا پیشگویی متن هم از دیگر قابلیتهایی است که در ویندوز ۱۰ قرار داده شده و حالا NVDA از آن پشتیبانی میکند. کار این قابلیت این است که در زمان نوشتن متن به زبان انگلیسی و برخی زبانهای دیگر در صفحاتی نظیر word یا firefox، به محض نوشتن حرف اول کلمه ویندوز آن را حدس میزند و به کاربر پیشنهاد میکند. همچنین سه کلمه دیگر را هم به عنوان پیشنهاد مطرح میکند و کاربران میتوانند به جای نوشتن کلمه به صورت کامل، از میان پیشنهادهای مطرح شده یکی را پیدا کرده و به متن خود اضافه کنند. به این ترتیب نوشتن متون انگلیسی برای آنهایی که املای انگلیسیشان تعریفی ندارد قدری آسانتر میشود. برای استفاده از این قابلیت کافی است کاربر پس از نوشتن حرف اول کلمه، جهتنمای بالا را فشار دهد تا وارد فهرست پیشنهادها شود. در این فهرست امکان حرکت با کلیدهای چپ و راست در نظر گرفته شده است. کاربر میتواند با زدن enter یک کلمه را تأیید کند یا با Escape از فهرست پیشنهادها خارج شود. استفاده از این قابلیت البته نیازمند تنظیمایتی است که با نوشتن عبارت “Show text suggestions as I type” در منو استارت میتوان به آن تنظیمات دست پیدا کرد.
یکی دیگر از تغییراتی که تقریباً در همه نسخههای NVDA رخ میدهد، اضافه شدن تعدادی از نمایشگرهای بریل به فهرست نمایشگرهای پشتیبانی شده در این صفحه خوان است. در نسخه اخیر NVDA هم پنج نمایشگر دیگر به این فهرست اضافه شده که به این معنا است که دارندگان این پنج نمایشگر دیگر برای اتصال دستگاهشان به رایانه نیاز به نرم افزار راه انداز نخواهند داشت و NVDA به شکل خودکار به محض اتصال دستگاه آنها را شناسایی خواهد کرد. کاربران میتوانند آخرین نسخه NVDA یعنی ۲۰۱۸.۳.۲ را از NVAccess.org دانلود کنند.
ایرانسپید:چشمانداز روشن درمان بیماریهای تحلیلرونده شبکیه
به گزارش ایران سپید تا حال کار ثبت کامل اطلاعات مربوط به 700نفر انجام شده است و بسیاری در انتظارند تا برای انجام معاینات و دادن آزمایش خون فراخوانده شوند. در سومین گردهمایی دست اندرکاران این پژوهش، دکتر نارسیس دفتریان؛ عضو هیئت علمی پژوهشی این مرکزمی گوید: برای ما مهم بود این کار پژوهشی ،تاییدیه شبکه تحقیقات کشور را داشته باشد و کد اخلاقی هم گرفته شود که این تاییدیهها را اخذ کردیم در حال حاضر تعدادی از مراکز تحقیقات و دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور در این زمینه با ما همکاری دارند. این مراکز عبارتند از: بیمارستان لبافی نژاد تهران؛ زاهدان ،گیلان،مشهد ،یزد ،اصفهان ،شیراز ،تبریز ،اهوازو کرمانشاه. این فوق تخصص شبکیهمی افزاید: همچنین با برطرف شدن مشکلات کار در بیمارستان فارابی تهران هم بزودی آغاز خواهد شد و بیمارستان رسول اکرم “ص” تهران نیز با ما همکاری دارد بعلاوه سالهاست مرکز آرپی در تهران اطلاعات این بیماران را به شکل سنتی ثبتمی کرده است که برای ما ارزش زیادی دارد که در این برنامه ثبت ملی به ما بپیوندد
دکتر حمیده صباغی دیگر عضو این پژوهشمی افزاید: سه سال است شنبهها عصر کار معاینه و ثبت بیماریهای دیستروفی شبکیه را در کلینیک چشم بیمارستان لبافی نژاد انجاممی دهیم . در صورت پیدا شدن ژن درمانی نیاز داریم ژن معیوب عامل بیماری شناخته شود و برای شناخت این بیماران باید اطلاعات آنها در جایی ثبت شده باشد. ما اطلاعات به دس آمده از معاینه بیمار را به نرم افزاری منتقلمی کنیم که شامل معاینات بررسیهای پاراکلینیکی، عکسبرداری ،نوار erg ; که از چشم گرفتهمی شود است و نتیجه و نمونه خونی که به مراکز معتبر دنیامی فرستیم. این دکترای بینایی سنجیمی افزاید: در حال حاضر ما در کشور پانلی برای تشخیص انواع این دیستروفیها نداریم. از اینرو یکی از هدفهای ما این است که از ژنهای عامل بیماری در کشور خودمان با گزارشهایی که متخصصان ژنتیک جمعآوریمی کنند پانلی داشته باشیم که بر اساس آن راحت تر و کم خرجتر وضعیت ژنتیکی بیماران را تشخیص دهیم. با وجود چنین پانلی . حتیمی توانیم در فامیلهایی که ژن معیوب دیستروفی شبکیهمی چرخد و نسل به نسل منتقلمی شود را غربالگری کنیم و افرادی را که قصد ازدواج دارند از لحاظ ژنتیک بررسی کنیم و جلوی به دنیا آمدن نوزادانی که مبتلا هستند را بگیریم.
ما در مرحله اول تنها نمونه خون بیمار رامی گیریم و در دفعات بعد نمونه خون اعضای خانواده هم گرفتهمی شود.در مرحله نهایی بیمار تشخیص گذاری میشود و یک کد رهگیری به او دادهمی شود که به این ترتیب بیمارانمی توانند به اطلاعاتی که در این نرم افزار ثبتمی شود دسترسی داشته باشند هدف این ریجستری علاوه از پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا قصد داریم زمینه ای فراهم سازیم تا در آینده به راهکارهای درمانی مناسبی برسیم صباغی در مورد مراجعینی که تاکنون کار ثبت بیماریشان پایان یافته استمی افزاید: از بهمن 94 تا کنون کار ریجستری 700 فرد کم بینا و نابینا انجام شده است که رنج سنی آنها بین 4 ماه تا 74 سال بوده است از این تعداد 41 درصد از استان تهران بوده اند و بخش زیادی از افراد مراجعان از مناطق دیگر کشور به تهران آمده اند..این نشانمی دهد ما هنوز نتوانسته ایم مردم را خوب آگاه کنیم کهمی توانند به مراکز و شهرستانهای اطراف محل سکونت خود مراجعه کنند. صباغی با اشاره به آمار بالای ازدواج فامیلی در بین بیماران تصریح میکند این ضرورت دادن گزارش به بیماران را نشانمی دهد تا به این وسیله از تولد نوزاد مبتلا پیشگیری شوددکتر حمید احمدیه، معاون پژوهشی این مرکز تحقیقات نیز با اشاره به اینکه با ثبت اختلالات دیستروفی شبکیه میتوانیم به نحوه بروز اختلال و تظاهرات بیماری و وضعیت ژنتیک آن بپردازیم افزود: علاوه بر پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا ما خواهیم توانست زمینه ای برای اقدامات حمایتی با نقش تشکلهای غیر دولتی فراهم سازیم تا بستری باشد برای درمان این بیماران در آینده . گرچه این اختلالات در حال حاضر درمانی ندارند ولی ژن درمانی و سلول درمانی به تدریج راه خود را باز خواهند کرد.مسیر بسیار پر پیچ و خمی است ولی امیدهایی ایجاد کرده است مسلما داشتن ریجستری و ثبت ویژگیهای بالینی این بیماران به این مهم کمک خواهد کرد این فوق تخصص شبکیه ادامهمی دهد : اگر همکاران چشم پزشک بیماران خود را به این مراکز معرفی کنند، داشتهها و دانستههای ما بیشتر خواهد شد دکتر احمدیه خطاب به کسانی که در این طرح ملی مشارکت میکنند میگوید: پیام من به بیماران آرپی و سایر بیماریهای ارثی شبکیه این است که علیرغم اینکه در حال حاضر درمان بیماری شما در دسترس ما نیست ولی خوشبختانه با پیشرفتهای بسیار خوبی که در دانش پزشکی در سالهای اخیر رخ داده این چشم انداز امیدبخش ایجاد شده که بتوانیم در آینده اقدامات مفید و موثری انجام دهیم و قدمهای مهمی در این زمینه برداریم و از شما به خاطر زحمتی کهمی کشید و وقتی کهمی گذارید و تشریفمی آورید و این امکانرا به همکاران مامی دهید تا در مراکز ،همکاران ما اطلاعات بیماری شما را ثبت کنند و معاینات چشمی و ژنتیکی انجام بدهند بسیار ممنونم.
کم بینایان و نابینایانی که مشکل بینایی آنها در اثر اختلال در شبکیه چشممی باشدمی توانند با تلفن 22795715 در تهران ودانشگاههای علوم پزشکی در استانهایی همکار این طرح برای ثبت نام ارتباط بگیرند و برای معاینات ثبت نام کنند.
ایرانسپید:باز هم بخیر گذشت؛ ای کاش حجت عصا داشت!
به گزارش ایران سپید قصه از یک روز تعطیل شروع میشود. ظهر جمعه ۲۰ مهر ماه، وقتی حجت برای انجام یک کار مالی با یکی از دوستانش، از خانه بیرون میآید و هنگام بازگشت، مسیرش به ایستگاه مترو شهید همتمی افتد و آن حادثه رخ میدهد. «سقوط یک شهروند نابینا در چاله مترو» آن هم زمانی که قطار وارد ایستگاه شده. حجت، شهروند کم بینای دستفروش در چاله ایستگاه مترو شهید همت سقوط میکند، سقوطی که همزمان با ورود قطار به ایستگاه میشود و… خوشبختانه حجت از این حادثه هولناک به سلامت جان به در میبرد و به کمک مأموران ایستگاه مترو شهید همت، به اورژانس منتقل شده و به تشخیص پزشک معالج به مدت چند شب در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشود. اما این حادثه چطور اتفاق افتاد و چه بر حجت گذشت تا پایش به بخش مراقبتهای بیمارستان پاستور نو رسید، جزئیاتیست که خود او بعد از انتقال به بخش بستری برای خبرنگار ایران سپید تعریف میکند: «ساعت نزدیک یک ظهر جمعه بود که وارد ایستگاه مترو شهید همت شدم و از پلهها پایین رفتم تا سوار قطار بشم؛ احساس کردم در قطار بازه، واسه همین جلو رفتم، اما یه دفعه افتادم تو چاله مترو و همون لحظه قطار اومد روم. بلافاصله مأمور قطار دکمه ایمرجنسی رو زد و قطار وایستاد، اما من بوی دودی که به خاطر توقف آنی قطار پخشمی شد رو حس کردم، تو این فاصله حتی دستمو این ور و اون ور میکشیدم و شلنکهای زیر قطار رو احساس میکردم. واسه اینکه ضربه شدیدی بهم نخوره، هی خودمو جا به جا میکردم. بعداً مأمورا گفتن اگه اون کارو نمیکردی، حتماً قطار میکشتت. اینم بگم که مثل شیرجه زدن سقوط کردم تو چاله مترو، یعنی با سر رفتم تو چاله. خیلی ارتفاع زیاد بود، همین که سقوط کردم، چند لحظه غش کردم، اما بلافاصله به هوش اومدم. قطار که وایستاد، مأمورا صدام زدن و گفتن کمی بیام جلوتر و بعد دستامو گرفتن و کشیدنم بیرون. اون مأمور که بیرونم کشید، لباسامو پاک کرد و گفت چیزیت نیست، برو، ولی یه خانم مسافر اونجا بود که با دیدن این صحنه دودستی زد تو سرش و داد و بیداد کرد که مرد ناحسابی! این بدنش گرمه و هنوز نمیدونه داغون شده، باید برسونیدش اورژانس. چند تا از آقایون مسافرم مأمورو به فحش کشیدنش که چرا این نابینا رو نمیبرینش اورژانس؟ این همه پول دارید از مردم میگیرید، پس چیکار میکنید؟ خلاصه مردمو ساکت کردنو منو بردن بالا و گفتن کارت شناسایی بده. منم اول امتناع کردم و وقتی علتشو پرسیدن، گفتم شما از کارت شناسایی و مشخصاتم با خونواده ام تماس میگیرین و اونا از شنیدن این خبر هول میکنن. خودم بهشون اطلاع میدم. وقتی زنگ زدم و به خونواده خبر دادم و خیالم راحت شد، کارت شناساییمو دادم. بعد منو با حال بدی که داشتم سوار قطار کردن تا بیارن ایستگاه بهشتی و از اونجا سوار آمبولانس کنن ببرن اورژانس؛ میگفتن اورژانس مترو تا ایستگاه شهید همت نمیاد. حال بدی داشتم، احساس میکردم گردنم شکسته و به خاطر یکی دو ضربه ای که موقع سقوط و بیرون اومدن از ایستگاه خوردم، حس میکردم بیناییم کم شده. آخه من کم بینام؛ تصاویر رو مبهم میدیدم. بالاخره بردنم اورژانس و تشخیص دادن که باید بستری بشم. واسه همین بردنم بیمارستان پاستور نو و سه چهار شب تو بخش مراقبتهای ویژه بستری کردن. حالام که آوردنم بخش. اون موقع که تو بخش مراقبتهای ویژه بودم، از مددکاری مترومی اومدنو بهم دلداری میدادن و میگفتن خدا بهت رحم کرد، نگران نباش، مترو همه هزینههای بیمارستانو میده. الانم که تو بخش بستریم، سردرد شدیدی دارم و احساس میکنم چشام میخواد از کاسه درآد.» دکتر سام مسلمی، جراح عمومی و پزشک معالج حجت هم ماجرا را از زمانی که به بالین بیمارش رفت چنین تعریف میکند: «عصر جمعه از اورژانس بیمارستان با من تماس گرفتند که شهروند نابینایی با قطار مترو برخورد کرده. در معاینه اولیه متخصص اورژانس مشخص شده که وضعیت مجروح پایدار است، اما ضربه به سر و سینه او وارد شده، اما به علت شدت ضربه، تشخیص من این بود که در بخش مراقبتهای ویژه بستری شود.» دکتر مسلمی سردردهای حجت را طبیعی میداند: «مسلماً این طبیعیست که این شهروند یکی دو ماه با سردرد مواجه شود. این را اضافه کنم که ما به دو دلیل کمی بیشتر از دیگر بیماران ایشان را نگه داشتیم؛ اولاً چون ایشان نابینا هستند و باید از نظر قانونی و اخلاق پزشکی توجه بیشتری به ایشان شود. ثانیاً هنوز سردردهای ایشان شدید است و با وجود طبیعی بودن این سردردها، باید زمان بستریشان بیشتر باشد تا بتوانیم میزان سردردها را کم کنیم. ضمن اینکه من گزارش ماجرا را به همکار پزشک قانونی دادم و منتظر پاسخ ایشان هستم.»
دکتر سعید قاضی میرسعید، متخصص مغز و اعصاب که به عنوان مشاور با دکتر مسلمی همکاری کرده، اظهار میکند که بیمار وضعیت پایداری دارد: «من وضعیت بیمار را دیدم و خوشبختانه نتیجه سیتی اسکن هم نرمال بود و آسیب شدید مثل خونریزی مشهود نبود. ولی ضریب هوشیاری نرمال نبود که البته این پیامد در ضربات سر طبیعیست، احتمال دارد به صورت ماژور یا خیلی وسیع آسیب مغز اتفاق نیفتاده باشد، ولی ممکن است به صورت میکروسکپی و ظریف در سلولهای داخل مغز اتفاقاتی بیفتد که با عکسهای سیتی اسکن و حتی ام آر آی معمولاً دیده نمیشود، ولی وضعیت مریض نشان میدهد که نیاز به جراحی مغز ندارد، اما سطح هوشیاریش نرمال نیست. در مورد این بیمار، با توجه به اینکه نابیناست، به نظر رسید که سطح هوشیاریش نرمال نیست، البته خیلی پایین هم نبود، اما تشخیص من این بود که چند شب در بخش مراقبتهای ویژه بستری شود تا به وضعیت پایدار و نرمال برسد. خوشبختانه با عکسهایی که از ستون فقرات و مغز ایشان گرفتیم، مشخص شد که شکستگی ندارند و سطح هشیاریشان هم نرمال شده و نهایتاً با این نتایج مثبت، به بخش بستری منتقل شدند.» دکتر میرسعید احتمال تبعات وخیم طی چند روز بعد از چنین ضربه هایی به سر را خیلی کم میداند: «معمولاً بعید است که بعد از ۷۲ ساعت خونریزی مغز اتفاق بیفتد؛ حتی در مقالات تخصصی پزشکی هم این موارد نیامده؛ شاید در ۱ میلیون تصادف یک بار چنین اتفاقی بیفتد. ولی معمولاً این نوع اتفاقات در علم پزشکی و کتابهای ما به سندرمهای پس از تروما موسوم است. به این شکل که بیمار شش ماه بعد از ضربه سر، ممکن است تبعاتی مثل سردرد، بیخوابی، زودرنجی، فراموشی و عصبی شدن را داشته باشد. در واقع هشیار است و زندگیش را میکند، اما به اصطلاح خودمانی آن آدم قبل از این حادثه نیست. معمولاً این وضعیت بعد از شش ماه، البته بسته به شدت حادثه از بین میرود. این وضعیت نهایت وخامت بعد از حادثه است و نه تمام بیماران، بلکه در برخی بیماران دیده شده، اما معمولاً دو ماه بعد از ضربه، حال بیمار خوب و نرمال میشود، تو گویی که اصلاً چنین حادثه ای برای او اتفاق نیفتاده است.» جالب بود وقتی ما سه روز بعد از حادثه، یعنی در ۲۳ مهر، روز عصای سفید طی تماسی که همسر حجت با تحریریه روزنامه گرفت، از حادثه مطلع شدیم، موضوع را با روابط عمومی شرکت بهره برداری مترو مطرح کردیم و متعجب شدیم که دوستان روابط عمومی در جریان این حادثه نیستند. به دنبال تماسهای مداوم ما با مسئولان روابط عمومی مترو، قرار شد مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه خود شخصاً به ما پاسخ دهد. طی یک گفتگوی کوتاه با فرنوش نوبخت، مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه، وی ضمن تأیید این حادثه، بیان چند توصیه مهم را به شهروندان نابینا لازم دانست: «متأسفانه این اتفاق برای یکی از شهروندان نابینا رخ داده و من ضروری میدانم چند توصیه مهم را خطاب به این دوستان عرض کنم: اولاً در حین حرکت برای سوار شدن به قطار، اصلاً به صدای قطاری که وارد ایستگاه شده، توجه نکنند. فکر نکنند آن قطار مربوط به سکوی آنهاست؛ ممکن است قطار سکوی مقابل باشد، بنا بر این به اطمینان از اینکه قطار وارد شده به ایستگاه، همان قطاریست که باید سوار شوند، سریعتر حرکت نکنند. ثانیاً همیشه و تحت هر شرایط، اعم از اینکه نابینای مطلق یا کم بینا هستند، حتماً عصای سفید را در دست داشته باشند و ثالثاً کمکهای مأموران ما را پس نزنند. در بازبینی تصاویری که دوربینهای ایستگاه مترو شهید همت ثبت کرده اند مشاهده کردیم این مسافر عزیز ما که دچار حادثه شد، عصای سفید نداشت.» وی حال عمومی حجت را خوب و مثبت عنوانمی کند ومی افزاید: «من به محض اطلاع از ماجرا، دائماً حال این مسافر را جویا میشوم و به همکارانم تأکید کردم تا به اطلاع این شهروند عزیز برسانند که شرکت مترو تمام هزینههای او را میپردازد.» اما حجت هم برای همراه نداشتن عصای سفید در ایستگاه مترو دلیلی میآورد که البته قابل توجه، اما قابل قبول نیست: «وقتی عصا میگیرم، مأمورای بعضی ایستگاهها مثل مولوی و جوانمرد قصاب با لحن بدی بهم میگن: عصاتو جمع کن! ادا درنیار. همین باعث شده که خیلی وقتا عصا نگیرم. الان یادم نیست، شاید اون روز عصا همراهم بود، اما به خاطر نشنیدن این حرفا بازش نکرده بودم.» حجت دوشنبه ۷ آبان از بیمارستان مرخص شد، اما احساس میکند آن مقدار بینایی کمی که داشت، کمتر شده و باید به چشم پزشک مراجعه کند. او منتظر معرفینامه پزشک معالجش است تا با ارائه آن به طب کار مترو، به پزشک متخصص چشم از سوی مترو جهت معاینه و تعیین وضعیت بیناییش معرفی شود.
************
در پناه یکتای هستیبخش!
«علاء الدین»
سلام. خب درمورد دوتا خبر، دوتا نظر دارم که می نویسم و مسئولیت کامل دومی رو هم شخصا می پذیرم. از مدیرها هم میخوام که حذفش نکنند.
راستش خیلی خوشحال شدم وقتی فهمیدم یکی از همبدبختی هامون که بهشون میگیم همنوع، تونسته با خفت گیری به نوایی برسه. فکر می کنم اگه شغلم رو از دست بدم، گزینه مناسبیه و حتما بهش فکر می کنم. اما راستش مطمئنم اگه بخوام از کسی چیزی بدزدم، با زبون خوش و شوخی و خنده کاری می کنم که خودش دودستی تقدیمم کنه و اصلا هم دنبالش رو نگیره.
اما خبر دوم مربوط به جناب حجت خان هست. خب ایشون وقتی با اشتهای مردم نون می خوره، دقیقا حقش هم همینه که چنین بلایی سرش بیاد. من اگر جای مدیر عامل شرکت بهره برداری مترو بودم، یک پاپاسیا هم برای ایشون خرج نمی کردم. هیچ تخلفی از سوی راننده مترو یا مأموران، حداقل تا جایی که این گزارش میگه صورت نگرفته. حرفای این آقا درمورد مشکل مأمورای مترو با عصا گرفتن ایشون رو هم اگر حمل بر صحت فرض کنیم، بازم این سوال مطرحه که یعنی شما حاضرید واسه اینکه مأمور مترو یا هر فرد دیگه ای یه حرف معین رو هر از چند گاهی بهتون نزنه جون خودتون رو به خطر بندازید و این طور ناشیانه با روح و روان این همه مسافر و راننده بی نوا بازی بکنید؟ آیا فکر کردید با همین ندونم کاری حضرت عالی ممکن بود چه عذاب وجدان مسخره ای واسه راننده بدبخت درست بشه؟ به نظرم بهتره واسه ندونم کاریها مون دنبال بهونه های معقول تری بگردیم.
در آخر هم میخوام باز از جناب علا الدین تشکر کنم و ازش بخوام این مجموعه رو با قدرت، سرعت و دقت همچنان پیش ببره. ارادتمند.
سلام!
سپاس از شما که ضمن حضور، نظرتون درباره اخبارو هم بیان میکنید. این «با اشتهای مردم نون خوردن» هم مَثَل جالبی بود. خخخ!
تا این ابراز لطف امثال شما باشه، من هم دل گرمی برای ادامه این مجموعه خواهم داشت. هرچند که مجموعه خیلی وقتگیریه.
با سلام. با نظر امید در مورد واقعه مترو کاملا کاملا کاملا موافقم.
سلام به شما, شخصا سپاسگزارم بابت زحمتی که می کشید و این مجموعه را اینجا ارائه می کنید, در مورد گردآوری بانک اطلاعات راجع به بیماران دارای اختلال آر پی چه خوب هست همه همنوعانی که این اختلال رو داریم, چه اونهایی که هنوز بینایی دارند چه اونهایی که بینایی اونها از بین رفته, تو این طرح مشارکت کنند, اگه حتی به عمرِ ما ها هم قد نده یعنی حالا حالاها نتیجه نداشته باشه, برای نسل بعد از ما حتما مفید هست. مسلما اونها از این بانک جامع استفاده می کنند. اما در مورد اتفاقی که برای آقا حجت افتاده, بسیار باعث تاسف و تامل هست که غفلت ایشون یه همچین مشکلاتی رو به وجود آورده, خدا رو شکر که به خیر گذشته البته با دردسر بسیار برای خیلیا, ولی شخصا تو اصفهان هم همنوعان زیادی رو دیدم که بینایی بسیار بسیار کمی دارند ولی حاضر نیستند عصا دست بگیرند. وقتی می بینیشون دارند جایی میرند بسیار آهسته و با احتیاط راه میرند که به مانعی برخورد نکنند, ولی باز هم هزار و یک دلیل میارند که عصا دست نگیرند. در هر صورت بسیاری از عرفهای پسندیده از عملکرد درست امروز ما شکل می گیره, این رو هیچ وقت یادمون نره. باز هم متشکرم. از طولانی شدن کامنتم عذرخواهی می کنم. موفق باشید.
سلام!
در دیدگاه شما جمله قشنگی بود که دوست دارم تکرارش کنم: «بسیاری از عرفهای پسندیده از عملکرد درست امروز ما شکل میگیره».
البته متأسفانه خودم هم عصا دست نمیگیرم که باید این رفتار ناشایست رو ترک کنم.
آقای طاهری سلام. اولا از شما به خاطر این که همیشه مطالب خود را با بسم الله آقاز میکنید متشکرم. و ثانیا از شما میخاهم این کار را ادامه دهید. موفق باشید.
سلام و سپاس از شما.
سلام خسته نباشید
کاملا در باره حادثه مترو با آقای صالحی موافقم.
برقرار باشید
سلام!
من هم در مورد موافقت با امید با تو موافقم.
سلام.
ضمن تشکر از مجموعه خبری شما، کامنت امید رو لایک میکنم.
سلام!
من هم ضمن تشکر از شما، به امید برای این دیدگاه پرطرفدارش آفرین میگم.
سلام. خدا قوت. زمان می بره و حوصله می خواد ولی ادامه بدید.
بخش های مربوط به چشم به خصوص شبکیه رو دقیق تر از بقیه بخش ها دید زدم. ای کاش بشه سریع تر پیش برن! از ما که گذشت ولی هنوز خیلی ها پشت سر ما هستن که اگر این در باز نشه فرداهاشون امروز ماهاست. خدا کنه این مدلی نباشه!
پیروز باشید!
سلام!
با پیشرفت علم کمکم میشه امیدوار بود شمار دیرنابیناییها کاسته بشه.
پیروز باشید!
واااااای بازم علاء الدین با خبرهاش. عالی بودن ممنون از زحمتی که میکشی
وااااایییییی! بازم احمد با ابراز لُطفاش. ارادت.