کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران برگزار میکند: کارگاه دسترسی به منابع علمی ویژه نابینایان

مقدمه

پژوهش تلاشی است جهت رسیدن به بهترین راهکارهای ممکن برای حل مشکلات موجود و نیز راهی است برای گسترش مرزهای دانش در عرصه‌های مختلف زندگی. از آن‌جا که امور آموزشی، بدون انجام پژوهش از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود، دانش‌جویان رشته‌های مختلف در طی دوران تحصیل، خود را ملزم به پیگیری فعالیت‌های پژوهشی خواهند یافت. در مسیر این تلاش، آگاهی نسبت به منابع موجود، اعتبارسنجی این منابع، و شیوه‌ی دسترسی به آن‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بدیهی است که اگر دانش‌جوی پژوهشگر دارای آسیب‌بینایی باشد، چالش پیش‌روی وی برای آشنایی با منابع و نحوه‌ی دسترسی به آن‌ها پیچیده‌تر خواهد بود و اتکا به شیوه‌های سنتی تجربه‌گرا و مبتنی بر آزمون و خطا برای یافتن پاسخ‌های قابل قبول به چنین چالشی می‌تواند ظرف مدت کوتاهی منجر به دلسردی پژوهش‌گَران جوان گردد.

از این‌رو، کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران بر‌آن شده‌است تا با برگزاری کارگاه دسترسی به منابع، شوق پژوهش را در دانش‌جویان و پژوهش‌گَران با آسیب بینایی احیا کرده و زنده نگه دارد.

 

شرکت کنندگان با گذراندن این کارگاه آموزشی:

  • با مهمترین پایگاه‌های علمی موجود به زبان فارسی از قبیل نورمگز، سیویلیکا، ایران‌داک و … آشنا خواهند شد و نحوه جستجو و دریافت منابع علمی مورد نیاز خود از این پایگاه‌ها را فرا خواهند گرفت.
  • مهمترین جستجو‌گر‌های اینترنتی در حوزه منابع انگلیسی را خواهند شناخت و قادر خواهند بود به روز‌‌آمد‌ترین منابع اطلاعاتی موجود به زبان انگلیسی دست پیدا کنند.
  • ساده و کار‌آمد‌ترین روشهای ترجمه متون به زبانهای مختلف از طریق خدمات آنلاین را خواهند آموخت.
  • با روشهای مختلف جهت دسترس‌پذیر کردن منابع دریافت شده از پایگاه‌های اطلاعاتی مذکور در تلفن همراه و رایانه آشنا خواهند شد.

 

روش ثبت نام، زمان و نحوه برگزاری:

این کارگاه آموزشی به صورت مجازی و در هجدهم و نوزدهم اسفند‌ماه ۱۴۰۱ از ساعت 16 در دو جلسه ۲.۵ ساعته برگزار خواهد شد.

مدرسین این کارگاه علی پنجه ای، دانشجوی ارشد ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران و علیرضا مددی، دانشجوی کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران میباشند.

شرکت در این کارگاه برای دانشجویان دانشگاه تهران رایگان، و برای دیگر افراد مستلزم پرداخت هزینه کارگاه به مبلغ ۵۹۰۰۰ تومان میباشد.

علاقه مندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند تا تاریخ چهارشنبه هفده اسفند‌ماه از طریق شناسه تلگرام @alireza0x07 و یا شماره تلفن ۰۹۱۳۷۲۲۴۶۱۸ اقدام فرمایند.

 

درباره کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران

کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران در بهمن ماه سال 1392 آغاز به کار نمود.این کانون متشکل شده از شورای مرکزی و مجمع عمومی است که اعضای شورای مرکزی هفت نفر از افراد با آسیب بینایی (افراد نابینا و کم بینا)میباشند.کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دارای شش کمیته است که عبارتند از:کمیته آموزشی، کمیته توانمند سازی، کمیته روابط عمومی، کمیته مالی و تدارکات، کمیته فرهنگی و کمیته ورزشی. کانون دانش پژوهان با آسیب بینایی دانشگاه تهران معتقد است که افراد با آسیب بینایی مانند سایر گروه ها در فضای دانشگاه و نیز به تبع آن در فضای جامعه اند و برای نیل به اهداف مندرج در اساس نامه نیاز به کار جمعی و تلفیق نظرات است تا نه تنها به اهداف مندرج بر طبق اساس نامه بلکه بتوانیم کار جمعی را به نمایش گذاریم. باور بنیادین ما بر این است که در جامعه ای نظیر جامعه ما که حقوق افراد معلول به بحث و منازعه گذاشته شده است و برای آن تلاش میشود نیاز است که تشکل ها وارد عرصه شده و بر مبنای استدلال و منطق و بهره گیری از دانش و خرد و کار جمعی در راستای غنی کردن این مجادله بر سر حقوق افراد معلول کوشش کنیم و کانون ما نیز بر همین باور بنیادین شکل گرفته است تا بخشی از این کار خطیر ولو بسیار اندک را بر دوش گیرد. ادرس وبلاگ:blind-ut.blogfa.com ادرس ایمیل: blind.ut92@gmail.com
این نوشته در آموزش, آموزش های خریدنی, اطلاع رسانی ارسال و , , , , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید