جستجو
Close this search box.
جستجو

انتشار کتاب خودآموز کار با گوشی‌های لمسی با سیستم عامل اندروید برای نابینایان نگارش دوم جلد اول و دوم.

امروزه گوشی‌های تلفن همراه به عنوان جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی بشر در آمده و بسیاری از خدمات مورد نیاز در حوزه فاوا توسط این ابزار به ظاهر کوچک ولی قدرتمند در اختیار کاربران قرار‌می‌گیرد.

بسیاری از مردم ازجمله نابینایان و کم‌بینایان از گوشی‌های لمسی دارای سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند و آموزش صحیح استفاده از این وسیله و بهره‌گیری حداکثری از امکانات آن می‌تواند، زندگی، اشتغال و آموزش این افراد را به صورت مثبتی تحت تأثیر قرار دهد.

برای محقق شدن این هدف و به منظور پاسخ‌گویی به درخواست‌های مکرر نابینایان و کم‌بینایان علاقه‌مند، انجمن علمی-فرهنگی موج نور اصفهان کتاب خودآموز کار با گوشی‌های لمسی با سیستم عامل اندروید نگارش دوم جلد اول را آماده انتشار کرده‌است.

جلدهای بعدی این کتاب در آینده نزدیک منتشر و اطلاع‌رسانی خواهدشد.

جلد اول این کتاب دارای مقدمه، ۱۲ فصل، سه ضمیمه و واژه‌نامه می‌باشد.

و

جلد دوم این کتاب دارای مقدمه، ۱۲ فصل، دو ضمیمه و واژه‌نامه می‌باشد.

به منظور آشنایی بیشتر با این محصول مقدمه و فهرست آن در ادامه می‌آید؛

برای تهیه این کتاب یک‌شنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۱۸ و سه‌شنبه‌ها و پنج‌شنبه‌ها از ساعت ۱۲ تا ۱۴ به جز روزهای تعطیل با تلفن 03136687033 تماس بگیرید؛ همچنین می‌توانید با ارائه نام و نام خانوادگی و تلفن تماس به ایمیل انجمن به نشانی

Mojenoor84@gmail.com

درخواست تهیه این کتاب را ثبت کنید.

در بستر واتساپ و فقط با ارسال پیام متنی یا صوتی و با ارائه نام و نام خانوادگی به شماره 00989304424149  نیز می‌توانید درخواست تهیه این محصول را ارائه کنید.

به امید روزهای روشن‌تر.

مقدمه

به نام خداوند جان و خرد

سیستم‌عامل اندروید که شرکت گوگل آن را ارائه کرده است یکی از محبوب‌ترین سیستم‌عامل‌های تلفن همراه در ایران و جهان است که به‌دلیل رایگان و منبع‌باز بودن اکثر شرکت‌های تولیدکننده تلفن همراه از آن روی دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند.

سیستم‌عامل اندروید دارای امکانات دسترس‌پذیری است و افراد نابینا می‌توانند با استفاده از صفحه‌خوان TalkBack یا صفحه‌خوان‌های دیگری که برای این سیستم‌عامل ارائه شده است با گوشی‌های تلفن همراه دارای این سیستم‌عامل کار کنند.

در این کتاب که اولین جلد از مجموعه سه‌جلدی خودآموز کار با گوشی‌های لمسی با سیستم‌عامل اندروید برای نابینایان نگارش دوم است و دو جلد بعدی این کتاب کار با این سیستم‌عامل را با استفاده از صفحه‌خوان TalkBack یاد می‌گیرید.

ساختار جلد اول کتاب

  • در فصل اول که مفاهیم اولیه نام دارد با مفاهیم سیستم‌عامل، سیستم‌عامل اندروید، دسترس‌پذیری در اندروید، موتور صوتی و صفحه‌خوان و همچنین نکاتی درباره صفحه‌خوان TalkBack آشنا می‌شویم.
  • در فصل دوم کار با صفحه‌خوان TalkBack را شروع می‌کنیم. در این فصل به مباحثی شامل فعال‌سازی TalkBack برای اولین‌بار، روشن و خاموش کردن صفحه دستگاه، باز کردن قفل کشیدن انگشت، افزایش و کاهش حجم صدای TalkBack، افزایش و کاهش سرعت گفتار TalkBack، متوقف کردن موقتی گفتار TalkBack، کاوش با لمس، کاوش با مرور و خاموش کردن امکان اعلام راهنمایی‌های استفاده برای گزینه‌ها در TalkBack می‌پردازیم.
  • فصل سوم به روشن و خاموش کردن و شروع مجدد دستگاه اختصاص یافته است. در این فصل نحوه روشن کردن، خاموش کردن و شروع مجدد دستگاه را یاد می‌گیریم.
  • در فصل چهارم آشنایی با محیط گوشی را شروع می‌کنیم. در این فصل ابتدا با مفهوم لانچر و به‌طور خلاصه با بخش‌های مختلف سیستم‌عامل اندروید و سپس با بخش‌های صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها در لانچرهای One UI Home سامسونگ و Microsoft Launcher آشنا می‌شویم.
  • در فصل پنجم مبحث آشنایی با محیط گوشی را دنبال می‌کنیم. در این فصل بخش‌های نوار پیمایش، مجموعه اعلان، تنظیمات سریع، تنظیمات دستگاه و صفحه موارد اخیر را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
  • فصل ششم به سفارشی‌سازی صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها در لانچر One UI Home سامسونگ اختصاص دارد. در این فصل روش انجام تنظیمات صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها، ایجاد میان‌بر یک برنامه بر روی صفحه اصلی، حذف میان‌بر یک برنامه از صفحه اصلی، افزودن یک ویجت به صفحه اصلی و حذف آن، جابه‌جایی برنامه‌ها و ویجت‌ها در صفحه اصلی، تعیین یک صفحه به‌عنوان صفحه پیش‌فرض در بخش صفحه اصلی، افزودن یک صفحه به بخش صفحه اصلی، پاک‌سازی صفحه برنامه‌ها و مرتب کردن صفحه برنامه‌ها بر اساس ترتیب حروف الفبا را می‌آموزیم.
  • فصل هفتم مربوط به سفارشی‌سازی صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها در لانچر عمومی Microsoft Launcher است. در این فصل چگونگی انجام تنظیمات صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها، ایجاد میان‌بر یک برنامه بر روی صفحه اصلی، حذف میان‌بر یک برنامه از صفحه اصلی، افزودن یک ویجت به صفحه اصلی و حذف آن، جابه‌جایی برنامه‌ها و ویجت‌ها در صفحه اصلی، تعیین یک صفحه به‌عنوان صفحه پیش‌فرض در بخش صفحه اصلی، افزودن یک صفحه به بخش صفحه اصلی و حذف یک صفحه از بخش صفحه اصلی و تعیین چیدمان صفحه نمایش در بخش صفحه برنامه‌ها را بررسی می‌کنیم.
  • در فصل هشتم سفارشی‌سازی سایر بخش‌های دستگاه را مورد بحث قرار می‌دهیم. در این فصل با نحوه سفارشی‌سازی نوار پیمایش، بخش مجموعه اعلان، بخش تنظیمات سریع و بخش موارد اخیر آشنا می‌شویم.
  • در فصل نهم که مقدمات تایپ در گوشی عنوان دارد ابتدا با تایپ در گوشی آشنا می‌شویم. سپس به چگونگی فعال کردن یک صفحه‌کلید مجازی نصب‌شده، مشخص کردن صفحه‌کلید پیش‌فرض، تغییر سریع صفحه‌کلید مجازی و انتخاب حالت تایپ در TalkBack می‌پردازیم. نهایتاً با نکاتی در مورد صفحه‌کلیدهای مجازی آشنا می‌شویم.
  • در فصل دهم تایپ با صفحه‌کلید سامسونگ را یاد می‌گیریم. در این فصل ابتدا نحوه مدیریت زبان‌های ورودی در صفحه‌کلید سامسونگ را یاد می‌گیریم. سپس به‌طور کلی با صفحه‌کلید سامسونگ آشنا می‌شویم و تایپ به فارسی و انگلیسی با این صفحه‌کلید را می‌آموزیم. نهایتاً به روش کار با صفحه‌کلید نمادها و صفحه‌کلید اعداد، استفاده از امکان پیش‌بینی متن و پیشنهاد تصحیح املایی و انجام تنظیمات صفحه‌کلید می‌پردازیم.
  • فصل یازدهم به تایپ با صفحه‌کلید GBoard اختصاص یافته است. در این فصل اول چگونگی مدیریت زبان‌های ورودی در صفحه‌کلید GBoard را بررسی می‌کنیم. سپس به‌طور کلی با صفحه‌کلید GBoard آشنا می‌شویم. در ادامه هم نحوه تایپ فارسی و انگلیسی با صفحه‌کلید GBoard، کار با صفحه‌کلید نمادی، و صفحه‌کلید عددی، استفاده از امکان پیش‌بینی متن، تایپ با گفتار و انجام تنظیمات صفحه‌کلید را مورد بحث قرار می‌دهیم.
  • فصل دوازدهم مربوط به کار با صفحه‌کلید فیزیکی و بلوتوثی است. در این فصل ابتدا با امکان استفاده از صفحه‌کلید فیزیکی و بلوتوثی و سپس چگونگی اتصال صفحه‌کلید فیزیکی به دستگاه، اتصال صفحه‌کلید بلوتوثی به دستگاه، تنظیمات صفحه‌کلید فیزیکی و بلوتوثی، تایپ با صفحه‌کلید فیزیکی یا بلوتوثی به دو زبان فارسی و انگلیسی و کار با گوشی با صفحه‌کلید فیزیکی یا بلوتوثی آشنا می‌شویم.
  • در ضمیمه ۱ به نحوه نصب یک برنامه در فروشگاه Play می‌پردازیم.
  • در ضمیمه ۲ راه‌اندازی Microsoft Launcher را یاد می‌گیریم.
  • نهایتاً در ضمیمه ۳ یاد می‌گیریم که چطور Microsoft Launcher را به‌عنوان لانچر پیش‌فرض مشخص کنیم.

این کتاب دارای یک واژه‌نامه هم هست که در آن اکثر لغات انگلیسی به کار رفته در کتاب، همراه معادل فارسی آن‌ها ارائه شده‌است.

 

ساختار جلد دوم کتاب

 

• در فصل سیزدهم با نحوه مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین سامسونگ آشنا می‌شویم. در این فصل ابتدا نگاهی داریم به محیط برنامه مخاطبین سامسونگ و سپس چگونگی ایجاد یک مخاطب جدید، ویرایش یک مخاطب، حذف و بازیابی یک یا چند مخاطب، جستجوی یک مخاطب، افزودن یک مخاطب به موردعلاقه‌ها و حذف یک مخاطب از این بخش و تکمیل نمایه را یاد می‌گیریم.
• در فصل چهاردهم مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین سامسونگ را ادامه می‌دهیم. در این فصل به نحوه کار با گروه‌ها، برون‌بری مخاطبین، درون‌ریزی مخاطبین، همگام‌سازی مخاطبین با حساب‌های مختلف، ادغام مخاطبین، انتقال مخاطبین و انجام تنظیمات برنامه مخاطبین می‌پردازیم.
• در فصل پانزدهم مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین گوگل را بررسی می‌کنیم. در این فصل پس از نگاهی به محیط برنامه مخاطبین گوگل روش افزودن یک مخاطب جدید، ویرایش یک مخاطب، تعیین زنگ برای یک مخاطب، حذف و بازیابی یک یا چند مخاطب، جستجوی یک مخاطب، افزودن یک مخاطب به موردعلاقه‌ها و حذف یک مخاطب از این بخش و نهایتاً تکمیل اطلاعات شخصی را یاد می‌گیریم.
• در فصل شانزدهم مبحث مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین گوگل را دنبال می‌کنیم. در این فصل با چگونگی کار با برچسب‌ها، برون‌بری مخاطبین به‌عنوان یک پرونده، درون‌ریزی مخاطبین از یک پرونده، درون‌ریزی مخاطبین از سیمکارت، ادغام مخاطبین، انجام تنظیمات همگام‌سازی مخاطبین و انجام تنظیمات دیگر برنامه مخاطبین آشنا می‌شویم.
• فصل هفدهم به مدیریت تماس‌ها با برنامه تلفن سامسونگ اختصاص دارد. در این فصل ابتدا نگاهی به محیط برنامه سامسونگ می‌اندازیم و سپس مباحثی شامل تنظیم قطع تماس با استفاده از کلید پاور و پاسخگویی با کلید افزایش حجم صدا، برقراری تماس با شماره‌گیری، برقراری تماس با استفاده از مخاطبین، پاسخگویی به تماس، فعال کردن حالت بلندگو و حالت سکوت و نمایش صفحه‌کلید در هنگام تماس، استفاده از سابقه تماس‌ها، تعیین شماره‌های شماره‌گیری سریع و انجام تنظیمات برنامه تلفن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
• فصل هجدهم مدیریت تماس‌ها با برنامه تلفن گوگل عنوان دارد. در این فصل پس از بررسی محیط برنامه با روش تنظیم قطع تماس با استفاده از کلید پاور و پاسخگویی با کلید افزایش حجم صدا، برقراری تماس با شماره‌گیری، برقراری تماس با استفاده از مخاطبین، پاسخگویی به تماس، فعال کردن حالت بلندگو و حالت سکوت و نمایش صفحه‌کلید در هنگام تماس، استفاده از سابقه تماس‌ها و انجام تنظیمات برنامه تلفن آشنا می‌شویم.
• در فصل نوزدهم که به مدیریت پیام‌ها با برنامه پیام‌های سامسونگ اختصاص یافته است بعد از بررسی محیط برنامه یاد می‌گیریم که چطور پیام‌های دریافت‌شده را بخوانیم، پیام ارسال کنیم، به پیام دریافت‌شده پاسخ دهیم، یک پیام را بازارسال کنیم، متن یک پیام را کپی کنیم، یک پیام را به اشتراک بگذاریم، یک یا چند پیام یا گفتگو را حذف و بازیابی کنیم و تنظیمات برنامه پیام‌ها را انجام دهیم.
• در فصل بیستم به مدیریت پیام‌ها با برنامه پیام‌های گوگل می‌پردازیم. در این فصل بعد از آشنایی با محیط برنامه نحوه خواندن پیام‌های دریافت‌شده، ارسال پیام، پاسخ به پیام دریافت‌شده، بازارسال یک پیام، کپی متن پیام، اشتراک‌گذاری یک پیام، بایگانی یک یا چند گفتگو، حذف یک یا چند پیام یا گفتگو و انجام تنظیمات برنامه پیام‌ها را می‌آموزیم.
• در فصل بیست و یکم که مربوط به مدیریت پرونده‌ها و پوشه‌ها با برنامه فایل‌های شخصی سامسونگ است ابتدا محیط برنامه را بررسی می‌کنیم. سپس با مفاهیم پرونده، پوشه و پسوند آشنا می‌شویم. بعد نحوه پیدا و باز کردن یک پرونده را یاد می‌گیریم. پس از آن با چندتا از پوشه‌های مهم در اندروید آشنا می‌شویم. بعد هم به چگونگی انتخاب پوشه‌ها و پرونده‌ها، کپی و انتقال پوشه‌ها و پرونده‌ها، ایجاد یک پوشه، حذف و بازیابی یک یا چند پوشه یا پرونده، مرتب‌کردن پوشه‌ها و پرونده‌ها و انجام تنظیمات برنامه فایل‌های شخصی می‌پردازیم.
• در فصل بیست و دوم مدیریت پرونده‌ها و پوشه‌ها با برنامه Files گوگل را یاد می‌گیریم. در این فصل اول با محیط برنامه و مفاهیم پرونده، پوشه و پسوند آشنا می‌شویم. سپس نحوه پیدا و باز کردن یک پرونده را یاد می‌گیریم و با چندتا از پوشه‌های مهم در اندروید آشنا می‌شویم. بعد مباحثی شامل انتخاب پوشه‌ها و پرونده‌ها، کپی و انتقال پوشه‌ها و پرونده‌ها، ایجاد یک پوشه، حذف یک یا چند پوشه یا پرونده، مرتب‌کردن پوشه‌ها و پرونده‌ها و انجام تنظیمات برنامه Files گوگل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
• در فصل بیست و سوم که مدیریت زمان با برنامه ساعت سامسونگ نام دارد اول نگاهی به محیط برنامه ساعت سامسونگ می‌اندازیم و سپس با نحوه کار با زنگ هشدار، ساعت جهانی، کرنومتر، تایمر و اعمال تنظیمات برنامه ساعت سامسونگ آشنا می‌شویم.
• در فصل بیست و چهارم که درباره مدیریت زمان با برنامه ساعت گوگل است بعد از آشنایی با محیط برنامه به روش کار با زنگ، ساعت، تایمر، وقت‌نگهدار و انجام تنظیمات برنامه ساعت گوگل می‌پردازیم.
• در ضمیمه ۱ کتاب با نحوه انتخاب برنامه‌های پیش‌فرض آشنا می‌شویم.
• نهایتاً در ضمیمه ۲ کتاب یاد می‌گیریم که چطور از فروشگاه بازار برنامه نصب کنیم.
این کتاب دارای یک واژه‌نامه هم هست که در آن اکثر لغات انگلیسی به کار رفته در کتاب، همراه معادل فارسی آن‌ها ارائه شده‌است.

 

توجه در استفاده

لطفاً در استفاده از کتاب به نکات زیر توجه فرمائید:

  • دستگاه استفاده‌شده در این کتاب گوشی سامسونگ گلکسی A34 می‌باشد.
  • سیستم‌عامل به کار گرفته شده در این کتاب اندروید نسخه ۱۴ می‌باشد.
  • پرونده نصبی موتور صوتی eSpeak NG در پوشه Tools این کتاب موجود است.
  • عبارات دیگری که همراه صحبت‌های گوینده می‌شنوید، خروجی صفحه‌خوان TalkBack سامسونگ نسخه ۱۴ به همراه موتور صوتی Espeak NG است. صفحه‌خوان، نوشته‌های خروجی برنامه‌ها را به گفتار تبدیل می‌کند.
  • با کلمات و عباراتی که از صفحه‌خوان‌ها می‌شنوید به خوبی مأنوس شوید؛ زیرا وقتی با نرم‌افزارها، وب، رایانه و تلفن همراه کار می‌کنیم؛ عملا توسط صدای آن‌هاست که می‌بینید.
  • بهتر است در هر قسمت، پس از تمرین و تسلط نسبی به قسمت بعدی بروید.
  • نسخه متنی این کتاب نیز در قالب‌های docx، html و pdf ارائه شده که می‌توانید آن را در پوشه کتاب بیابید. می‌توانید برای خواندن نسخه docx از برنامه Microsoft Word، نسخه html از یک مرورگر مثل Chrome یا Firefox و برای مطالعه نسخه pdf از برنامه Adobe Reader استفاده کنید.

قدردانی

در این جا فرصت را غنیمت شمرده و از حمایت خانه ریاضیات اصفهان، به ویژه آقای دکتر علی رجالی، و از شما که با نظرات خود موجب ارتقای این کار و کارهای بعدی می‌شوید قدردانی می‌کنیم.

محسن صدیقی مشکنانی، نصرالله رضائی

فهرست کتاب خودآموز کار با گوشی‌های لمسی با سیستم‌عامل اندروید برای نابینایان نگارش دوم جلد اول

مقدمه

فصل 1. مفاهیم اولیه

1-1. سیستم‌عامل چیست؟

1-2. سیستم‌عامل اندروید چیست؟

1-3. دسترس‌پذیری در اندروید

1-4. موتور صوتی چیست؟

1-5. صفحه‌خوان چیست؟

1-6. نکاتی درباره صفحه‌خوان TalkBack

فصل 2. شروع کار با TalkBack

2-1. فعال‌سازی TalkBack برای اولین‌بار

2-2. روشن و خاموش کردن صفحه دستگاه

2-3. باز کردن قفل کشیدن انگشت

2-4. افزایش و کاهش حجم صدای TalkBack

2-5. افزایش و کاهش سرعت گفتار TalkBack

2-6. متوقف کردن موقتی گفتار TalkBack

2-7. کاوش با لمس

2-8. کاوش با مرور

2-9. خاموش کردن امکان اعلام راهنمایی‌های استفاده برای گزینه‌ها در TalkBack

فصل 3. روشن و خاموش کردن و شروع مجدد دستگاه

3-1. روشن کردن دستگاه

3-2. خاموش کردن دستگاه

3-2-1. خاموش کردن دستگاه از طریق بخش تنظیمات سریع

3-2-2. خاموش کردن دستگاه با دکمه پاور

3-2-3. انجام تنظیمات مربوط به دکمه پاور در گوشی‌های سامسونگ

3-3. شروع مجدد دستگاه

3-3-1. شروع مجدد دستگاه با دکمه پاور

3-3-2. شروع مجدد دستگاه با کلیدهای فیزیکی

فصل 4. آشنایی با محیط گوشی (قسمت اول)

4-1. لانچر چیست؟

4-2. بخش‌های مختلف سیستم‌عامل اندروید

4-3. آشنایی با صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها در لانچر One UI Home سامسونگ

4-3-1. صفحه اصلی

4-3-2. صفحه برنامه‌ها

4-4. آشنایی با صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها در لانچر عمومی Microsoft Launcher

4-4-1. صفحه اصلی

4-4-2. صفحه برنامه‌ها

فصل 5. آشنایی با محیط گوشی (قسمت دوم)

5-1. نوار پیمایش

5-2. مجموعه اعلان

5-2-1. مشاهده اطلاعات ضروری بدون باز کردن مجموعه اعلان

5-2-2. مشاهده اطلاعات ضروری بعد از باز کردن مجموعه اعلان

5-2-3. تغییر برخی تنظیمات در مجموعه اعلان

5-2-4. اعلانات برنامه‌ها

5-3. تنظیمات سریع

5-4. بخش تنظیمات

5-5. صفحه موارد اخیر

فصل 6. سفارشی‌سازی صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها در لانچر One UI Home سامسونگ

6-1. انجام تنظیمات صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها

6-2. ایجاد میان‌بر یک برنامه بر روی صفحه اصلی

6-2-1. ایجاد میان‌بر یک برنامه روی صفحه اصلی با کمک امکانات ویژه دسترس‌پذیری

6-2-2. ایجاد میان‌بر یک برنامه روی صفحه اصلی به روش خود سیستم‌عامل

6-3. حذف میان‌بر یک برنامه از صفحه اصلی

6-4. افزودن یک ویجت به صفحه اصلی و حذف آن

6-5. جابه‌جایی برنامه‌ها و ویجت‌ها در صفحه اصلی

6-6. تعیین یک صفحه به‌عنوان صفحه پیش‌فرض در بخش صفحه اصلی

6-7. افزودن یک صفحه به بخش صفحه اصلی

6-8. پاک‌سازی صفحه برنامه‌ها

6-9. مرتب کردن صفحه برنامه‌ها بر اساس ترتیب حروف الفبا

فصل 7. سفارشی‌سازی صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها در لانچر عمومی Microsoft Launcher

7-1. انجام تنظیمات صفحه اصلی و صفحه برنامه‌ها

7-2. ایجاد میان‌بر یک برنامه بر روی صفحه اصلی

7-2-1. ایجاد میان‌بر یک برنامه روی صفحه اصلی بدون تعیین محل

7-2-2. ایجاد میان‌بر یک برنامه روی صفحه اصلی با تعیین محل

7-3. حذف میان‌بر یک برنامه از صفحه اصلی

7-4. افزودن یک ویجت به صفحه اصلی و حذف آن

7-5. جابه‌جایی برنامه‌ها و ویجت‌ها در صفحه اصلی

7-6. تعیین یک صفحه به‌عنوان صفحه پیش‌فرض در بخش صفحه اصلی

7-7. افزودن یک صفحه به بخش صفحه اصلی و حذف یک صفحه از بخش صفحه اصلی

7-8. تعیین چیدمان صفحه نمایش در بخش صفحه برنامه‌ها

فصل 8. سفارشی‌سازی سایر بخش‌های دستگاه

8-1. سفارشی‌سازی نوار پیمایش

8-2. سفارشی‌سازی بخش مجموعه اعلان

8-2-1. انجام تنظیمات مربوط به اعلان‌های برنامه‌ها

8-2-2. تغییر تنظیمات دردسترس در مجموعه اعلان

8-3. سفارشی‌سازی بخش تنظیمات سریع

8-3-1. تغییر چیدمان گزینه‌ها در بخش تنظیمات سریع

8-3-2. تغییر تنظیمات دیگر بخش تنظیمات سریع

8-4. سفارشی‌سازی بخش موارد اخیر

فصل 9. مقدمات تایپ در گوشی

9-1. مقدمه

9-2. فعال کردن یک صفحه‌کلید مجازی نصب‌شده

9-3. مشخص کردن صفحه‌کلید پیش‌فرض

9-4. تغییر سریع صفحه‌کلید مجازی

9-5. انتخاب حالت تایپ در TalkBack

9-6. نکاتی در مورد صفحه‌کلیدهای مجازی

فصل 10. تایپ با صفحه‌کلید سامسونگ

10-1. مدیریت زبان‌های ورودی در صفحه‌کلید سامسونگ

10-2. آشنایی کلی با صفحه‌کلید سامسونگ

10-3. تایپ فارسی با صفحه‌کلید سامسونگ

10-3-1. آشنایی با صفحه‌کلید فارسی

10-3-2. تایپ فارسی

10-4. تایپ انگلیسی با صفحه‌کلید سامسونگ

10-4-1. آشنایی با صفحه‌کلید انگلیسی

10-4-2. تایپ انگلیسی

10-5. کار با صفحه‌کلید نمادها

10-6. کار با صفحه‌کلید اعداد

10-7. استفاده از امکان پیش‌بینی متن و پیشنهاد تصحیح املایی

10-8. انجام تنظیمات صفحه‌کلید

فصل 11. تایپ با صفحه‌کلید Gboard

11-1. مدیریت زبان‌های ورودی در صفحه‌کلید Gboard

11-1-1. افزودن یک زبان به صفحه‌کلید

11-1-2. حذف یک یا چند زبان از صفحه‌کلید

11-2. آشنایی کلی با صفحه‌کلید GBoard

11-3. تایپ فارسی با صفحه‌کلید GBoard

11-3-1. آشنایی با صفحه‌کلید فارسی

11-3-2. تایپ فارسی

11-4. تایپ انگلیسی با صفحه‌کلید GBoard

11-4-1. آشنایی با صفحه‌کلید انگلیسی

11-4-2. تایپ انگلیسی

11-5. کار با صفحه‌کلید نمادی

11-6. کار با صفحه‌کلید عددی

11-7. استفاده از امکان پیش‌بینی متن

11-8. تایپ با گفتار

11-9. انجام تنظیمات صفحه‌کلید

فصل 12. کار با صفحه‌کلید فیزیکی و بلوتوسی

12-1. آشنایی با امکان استفاده از صفحه‌کلید فیزیکی و بلوتوسی

12-2. اتصال صفحه‌کلید فیزیکی به دستگاه

12-3. اتصال صفحه‌کلید بلوتوسی به دستگاه

12-4. تنظیمات صفحه‌کلید فیزیکی و بلوتوسی

12-5. تایپ با صفحه‌کلید فیزیکی یا بلوتوسی به دو زبان فارسی و انگلیسی

12-6. کار با گوشی با صفحه‌کلید فیزیکی یا بلوتوسی

12-6-1. کار با گوشی با استفاده از کلیدهای سیستم‌عامل اندروید

12-6-2. مشاهده کلیدهای میان‌بر TalkBack برای صفحه‌کلیدهای فیزیکی و بلوتوسی

12-6-3. کار با گوشی با کلیدهای میان‌بر TalkBack

ضمیمه ۱: نصب یک برنامه در فروشگاه Play

ضمیمه ۲: راه‌اندازی Microsoft Launcher

ضمیمه ۳: انتخاب لانچر پیش‌فرض

واژه‌نامه

 

فهرست کتاب خودآموز کار با گوشی‌های لمسی با سیستم‌عامل اندروید برای نابینایان نگارش دوم جلد دوم

 

مقدمه
فصل 13. مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین سامسونگ (قسمت اول)
13-1. مقدمه
13-2. نگاهی به محیط برنامه مخاطبین
13-3. ایجاد یک مخاطب جدید
13-4. ویرایش یک مخاطب
13-5. حذف یک یا چند مخاطب
13-6. بازیابی یک یا چند مخاطب حذف‌شده
13-7. جستجوی یک مخاطب
13-8. افزودن یک مخاطب به موردعلاقه‌ها و حذف یک مخاطب از این بخش
13-9. تکمیل نمایه
فصل 14. مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین سامسونگ (قسمت دوم)
14-1. گروه‌ها
14-1-1. افزودن یک گروه جدید
14-1-2. ویرایش و حذف یک گروه
14-1-3. گروه مخاطبین اضطراری
14-2. برون‌بری مخاطبین
14-2-1. برون‌بری به‌عنوان یک پرونده
14-2-2. برون‌بری به یک سیمکارت
14-3. درون‌ریزی مخاطبین
14-3-1. درون‌ریزی از یک پرونده
14-3-2. درون‌ریزی از یک سیمکارت
14-4. همگام‌سازی مخاطبین با حساب‌های مختلف
14-5. ادغام مخاطبین
14-6. انتقال مخاطبین
14-7. انجام تنظیمات برنامه مخاطبین
فصل 15. مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین گوگل (قسمت اول)
15-1. نگاهی به محیط برنامه
15-2. افزودن یک مخاطب جدید
15-3. ویرایش یک مخاطب
15-4. تعیین زنگ برای یک مخاطب
15-5. حذف یک یا چند مخاطب
15-6. بازیابی یک یا چند مخاطب حذف‌شده
15-7. جستجوی یک مخاطب
15-8. افزودن یک مخاطب به موردعلاقه‌ها و حذف یک مخاطب از این بخش
15-9. تکمیل اطلاعات شخصی
فصل 16. مدیریت مخاطبین با برنامه مخاطبین گوگل (قسمت دوم)
16-1. برچسب‌ها
16-1-1. افزودن یک برچسب جدید
16-1-2. افزودن یک یا چند مخاطب به یک برچسب و حذف یک یا چند مخاطب از یک برچسب
16-1-3. تغییر نام و حذف یک برچسب
16-1-4. برچسب مخاطبین اضطراری
16-2. برون‌بری مخاطبین به‌عنوان یک پرونده
16-3. درون‌ریزی مخاطبین از یک پرونده
16-4. درون‌ریزی مخاطبین از سیمکارت
16-5. ادغام مخاطبین
16-6. تنظیمات همگام‌سازی مخاطبین
16-7. انجام تنظیمات برنامه مخاطبین
فصل 17. مدیریت تماس‌ها با برنامه تلفن سامسونگ
17-1. نگاهی به محیط برنامه تلفن
17-2. تنظیم قطع تماس با استفاده از کلید پاور و پاسخگویی با کلید افزایش حجم صدا
17-3. برقراری تماس با شماره‌گیری
17-4. برقراری تماس با استفاده از مخاطبین
17-4-1. برقراری تماس با شماره پیش‌فرض یک مخاطب
17-4-2. برقراری تماس با شماره‌های دیگر مخاطب
17-5. پاسخگویی به تماس
17-6. فعال کردن حالت بلندگو، فعال کردن حالت سکوت و نمایش صفحه‌کلید در هنگام تماس
17-7. استفاده از سابقه تماس‌ها
17-8. تعیین شماره‌های شماره‌گیری سریع
17-9. انجام تنظیمات برنامه تلفن
فصل 18. مدیریت تماس‌ها با برنامه تلفن گوگل
18-1. نگاهی به محیط برنامه تلفن
18-2. تنظیم قطع تماس با استفاده از کلید پاور و پاسخگویی با کلید افزایش حجم صدا
18-3. برقراری تماس با شماره‌گیری
18-4. برقراری تماس با استفاده از مخاطبین
18-4-1. برقراری تماس با شماره‌های ثبت‌شده برای یک مخاطب
18-4-2. افزودن یک مخاطب به سربرگ موارد دلخواه
18-4-3. تعیین یکی از شماره‌های مخاطب اضافه‌شده به موارد دلخواه برای برقراری تماس سریع
18-5. پاسخگویی به تماس
18-6. فعال کردن حالت بلندگو، فعال کردن حالت سکوت و نمایش صفحه‌کلید در هنگام تماس
18-7. استفاده از سابقه تماس‌ها
18-7-1. سربرگ موارد اخیر
18-7-2. بخش سابقه تماس
18-8. انجام تنظیمات برنامه تلفن
فصل 19. مدیریت پیام‌ها با برنامه پیام‌های سامسونگ
19-1. نگاهی به محیط برنامه پیام‌ها
19-2. خواندن پیام‌های دریافت‌شده
19-2-1. خواندن پیام‌های دریافت‌شده در مجموعه اعلان
19-2-2. خواندن پیام‌ها در برنامه
19-3. ارسال پیام
19-3-1. ارسال پیام
19-3-2. ارسال پیام زمان‌بندی‌شده
19-4. پاسخ به پیام دریافت‌شده
19-5. بازارسال یک پیام
19-6. کپی متن پیام
19-7. اشتراک‌گذاری یک پیام
19-8. حذف یک یا چند پیام یا گفتگو
19-9. بازیابی یک یا چند پیام یا گفتگوی حذف‌شده
19-10. انجام تنظیمات برنامه پیام‌ها
فصل 20. مدیریت پیام‌ها با برنامه پیام‌های گوگل
20-1. نگاهی به محیط برنامه پیام‌ها
20-2. خواندن پیام‌های دریافت‌شده
20-2-1. خواندن پیام‌های دریافت‌شده در مجموعه اعلان
20-2-2. خواندن پیام‌ها در برنامه
20-3. ارسال پیام
20-3-1. ارسال پیام
20-3-2. ارسال پیام زمان‌بندی‌شده
20-4. پاسخ به پیام دریافت‌شده
20-5. بازارسال یک پیام
20-6. کپی متن پیام
20-7. اشتراک‌گذاری یک پیام
20-8. بایگانی یک یا چند گفتگو
20-9. حذف یک یا چند پیام یا گفتگو
20-10. انجام تنظیمات برنامه پیام‌ها
فصل 21. مدیریت پرونده‌ها و پوشه‌ها با برنامه فایل‌های شخصی سامسونگ
21-1. نگاهی به محیط برنامه فایل‌های شخصی
21-2. مفاهیم پرونده، پوشه و پسوند
21-3. پیدا و باز کردن یک پرونده
21-4. آشنایی با چندتا از پوشه‌های مهم در اندروید
21-5. انتخاب پوشه‌ها و پرونده‌ها
21-6. کپی و انتقال پوشه‌ها و پرونده‌ها
21-7. ایجاد یک پوشه
21-8. حذف و بازیابی یک یا چند پوشه یا پرونده
21-9. مرتب‌کردن پوشه‌ها و پرونده‌ها
21-10. تنظیمات برنامه فایل‌های شخصی
فصل 22. مدیریت پرونده‌ها و پوشه‌ها با برنامه Files گوگل
22-1. نگاهی به محیط برنامه Files گوگل
22-2. مفاهیم پرونده، پوشه و پسوند
22-3. پیدا و باز کردن یک پرونده
22-4. آشنایی با چندتا از پوشه‌های مهم در اندروید
22-5. انتخاب پوشه‌ها و پرونده‌ها
22-6. کپی و انتقال پوشه‌ها و پرونده‌ها
22-7. ایجاد یک پوشه
22-8. حذف یک یا چند پوشه یا پرونده
22-9. مرتب‌کردن پوشه‌ها و پرونده‌ها
22-10. تنظیمات برنامه Files گوگل
فصل 23. مدیریت زمان با برنامه ساعت سامسونگ
23-1. نگاهی به محیط برنامه ساعت سامسونگ
23-2. زنگ هشدار
23-2-1. افزودن زنگ هشدار با تنظیمات پیش‌فرض
23-2-2. افزودن زنگ هشدار با تنظیمات سفارشی
23-2-3. کار با زنگ هشدار
23-2-4. خاموش و روشن کردن زنگ‌های هشدار
23-2-5. ویرایش و حذف زنگ‌های هشدار
23-3. ساعت جهانی
23-4. کرنومتر‌
23-5. تایمر
23-6. تنظیمات برنامه ساعت سامسونگ
فصل 24. مدیریت زمان با برنامه ساعت گوگل
24-1. نگاهی به محیط برنامه ساعت گوگل
24-2. زنگ
24-2-1. ایجاد زنگ
24-2-2. کار با زنگ
24-2-3. خاموش و روشن کردن زنگ‌ها
24-2-4. ویرایش و حذف زنگ‌ها
24-3. ساعت
24-4. تایمر
24-5. وقت‌نگهدار
24-6. تنظیمات برنامه ساعت گوگل
ضمیمه ۱: انتخاب برنامه‌های پیش‌فرض
ضمیمه ۲: نصب یک برنامه از فروشگاه بازار
واژه‌نامه
تماس با ما

محصولات دیگر

 

۳ دیدگاه دربارهٔ «انتشار کتاب خودآموز کار با گوشی‌های لمسی با سیستم عامل اندروید برای نابینایان نگارش دوم جلد اول و دوم.»

سلام ضمن قدر دانی از زحمات شما. یه سوال دارم. میخواستم بدونم در اندروید ۱۴ گوشی من شیائومی هست یه سری گزینه ها اگر در جای دیگه گوشی باشم باید وارد اعلانات بشم مثل پاسخ دهی به تماس انتخاب حالت usb و غیره هم باید برم تو اعلانات. آیا راهی برا حل این مورد وجود داره؟

سلام به شما دوست ارجمند، متأسفانه به دلیل اینکه دوستانی که در انجمن هستند و ما به آنها دست‌رسی داریم گوشی شیائومی با اندروید ۱۴ ندارند؛ باید برای پاسخ به سؤال شما تحقیق بیشتری انجام بدهیم و پاسخ ارائه کنیم. در صورت رسیدن به نتیجه با شما تماس خواهیم گرفت. سلامت و سربلند باشید.

دیدگاهتان را بنویسید