خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
نابینایان عزیز: بیاید که دوباره آشپز خونه رو به دست گرفتم با خوراکی تند

به نام خالق طعمهای خوش.
درود به تمامی شما دوستان هم محله ای. خدمت رسیدم یه غذا آموزش بدم، غذایی که پریشب بعد از حدود 15 روز آشپزی نکردن وقتی تو خونه تنها بودم درستیدمش.
فقط تنده ها، خیلی هم تند، من که عاشق غذاهای تندم از شدتش اشک از گوشه ی هر دو تا چشام جاری شد.
مواد لازم:
6 عدد قارچ خلالی شده، یه تکه ی کوچیک فلفل دلمه ی رنده یا ریز شده، سه عدد گوجه ی متوسط رنده یا ریز شده، 5 عدد سیر رنده شده یا خرد شده، 5 تا مغز پسته، یه سیبزمینی متوسط یا درشت خلال شده، یه عدد تخم مرغ، یه قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی، دو قاشق چای خوری فلفل قرمز، یه قاشق چای خوری روغن، یه قاشق غذا خوری هم نمک و در نهایت یه قاشق چای خوری سر خالی زرد چوبه.
طرز تهیه، ابتدا قارچها و سیبزمینی ها رو خلال می کنیم، سپس میشوییم، آنها را در تابه ریخته و کمی هم آب جهت ته نگرفتنشون به تابه می ریزیم، طوری که سطح آب با مواد نام برده شده یکسان باشه.
حدود 15 دقیقه می ذاریم روی حرارت ملایم مواد غل بخورند. این کار رو واسه این میگم بکنیم که واسه ما نابیناها یه مقدار سرخیدن سیبزمینی مشکله و هی نمی تونیم سر بزنیم و سیبزمینی ها رو داخل تابه هم بزنیم. لذا به صورت خرد شده آب پزشون کنیم بهتره. البته این روشی هست که من دارم شما رو نمی دونم.
خب بعد از اینکه سیبزمینی ها به همراه قارچها آب پز شدن تا یه حدی و از حجم آب درون تابه هم کاسته شد، گوجه هایی که از قبل رنده یا ریز کردیم رو اضافه می کنیم و قشنگ هم می زنیم تا گوجه ها جذب سیبزمینی و قارچ بشن.
البته فلفل های دلمه ی رنده یا ریز شده هم باید با همون قارچ و سیبزمینی ها اضافه می شدنا یادم رفت بگم.
پس از حدود 2 دقیقه سیر های خرد شده رو به مواد موجود افزوده و هم می زنیم.
سیر بر خلاف تصور خیلی ها غذا رو هم خوش بو می کنه، هم خوش طعم. باور کنید! آقای چشمه روی صحبتم با شماست! خخخ خخخخ خخخخخخخ.
فکر کن؟ سیر! اونم 5 تا خرد شدش، محاله آقای چشمه لب بزنه خخخخخخ خخخخخخ خخخخخ.
خب بگذریم! سیر ها رو که اضافه کردیم مجدد هم میزنیم. حالا وقت افزودن روغنه، همون طور که گفتم یه قاشق چای خوری روغن اضافه می کنیم و باز هم می زنیم تا روغن به تمامی مواد موجود جذب شه. بعد هم زردچوبه و دوباره هم زدنی دیگر!
بهبه! چه بویی میاد! به خدا این قدر بوش خوبه که نگو و نپرس! حالا وقت افزودن اون دو قاشق چایخوری سر خالی فلفل قرمزه، بریزید و باز هم بزنید که کلی هنوز کار داریم. این جا کار یه کم داره سخت میشه چون آب گوجه ها داره خشک میشه و باید زیر گاز رو کم و کمتر کنیم. خیلی مواظب باشید، سعی کنید لوازم برقی که سر و صدای زیادی تولید می کنند رو خاموش کنید که صدای گاز رو بتونید به خوبی بشنوید که یه وقت وسط کار خاموش نشه.
(با نابینایان عزیز بودما! بینا ها رو می بینم که متعجب شدن و با خودشون میگن چی میگه این پسره! چرا ما باید صدای گاز رو بشنویم؟!)
خب کم کردید؟ دمتون گرم! حالا وقت افزودن مغز پسته هاست که هم می تونید به صورت خرد شده و کوبیده شده و هم به صورت درسته بریزید تو غذا. می ریزید و هم می زنید. مواظب باش روغن پاشید رو لُپِت! خخخخخ خخخخخ
این اتفاق واسه خودم افتاد اون شب و به روغن کلی فحش دادم! حالا باید رب گوجه فرنگی رو سریع اضافه کنیم، زود باشید که داره ته می گیره هااااا! تازه هنوز تخم مرغ مونده کجای کارین! رب رو اضافه کنین و هم بزنید، سعی کنید حالا که آخر کاره یه موسیقی ملایم هم بذارید که به نوعی لذت آشپزی کردن با حرارت پایین گاز مضاعف بشه براتون.
بچه ها حالا وقت شکوندن تخم مرغه، بشکن بشکنه بشکن، من نمی شکنم بشکن. دل عاشقمو بشکن و بشکن خوب می تونی، برای تو می میرم خوب می دونی. این ترانه ی منصور رو در وصف غذا تون بخونید و تخم مرغ رو بیفزایید و بهمید. موقع همیدن سعی کنید موادی که از قبل تو تابه بودن و حسابی با هم جلز و ولز کردن رو بیارید رو تخم مرغ که مزشون رو خوب بگیره. خود تخم مرغ هم بره زیر و خوب بپزه. نمک یادم رفت! واااااااای. نمک رو بریزید که بی نمک غذا نمیشه که!
نمک رو که ریختید با پشت قاشق خوب بمالید دور تا دور غذا تون رو. بذارید 5 دقیقه همین طوری بمونه. حالا زیر غذا رو خاموش کنید. دستگیره رو بردارید و تابه ی عزیز رو باهاش بذارید تو سینی یا رو زیر سفره یا میز یا هر جایی که عشقتون میکشه. این غذای بسیار تند رو من از هیچ جا تقلید نکردم و به مغز معیوب خودم خطور کرد. اونایی که مزاجشون با غذاهای تند سازگاره توصیه می کنم حتماً درستش کنن. خییییییییلی خوش مزست. من که حال کردم. اگه در کنارش ترشی لیته یا خیار شور هم باشه دیگه نورٌ علی نور. وای نوشابه؟ آره نوشابه هم که باشه عشق است و صفا و عیش و مستی!
غذای بسیار مضر اما خوش مزه ایه. من مطمئنم دوباره درستش می کنم. بدون سیر هم اصلاً خوشمزه نمیشه. حالا بگید شما اسم این غذا رو چی می ذارید؟ من گذاشتم خوراک هندی نابینایی! خخخخخخخخخخخخخخ. راستی شما می تونید یه سری آپشن به این غذا اضافه کنید، از جمله گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده. این غذا open menu هست و هر چیزی میشه توش ریخت. شوخی کردم البته! چند وقتی بود پست آموزش آشپزی نزده بودم دل خودم تنگیده بود واسه آشپزی تو محله. سفره پهنه بچه ها، بیاین جلو، حواستون باشه که این مقدار موادی که من گفتم واسه یه نفره ها! یه آدم تپل و شکمو مثل خودم. لاغراش می تونن دو نفری این غذا رو میل کنن. خب دیگه عرائضم تموم شد. اگه درست کردین نوش جونتون، اگر هم خوشتون نیومد دیگه من عذر خواهم.
ورژن بدون تخم مرغش رو هم می تونید درست کنید و با کته بزنید بر بدن، خیلی خیلی خوش مزه میشه.
من خودم بدون تخم مرغش رو بیشتر می پسندم، بهبه! بریزی رو برنج کته شده واااااااااااااای. بچه ها گُرُسنَم شد! برم یه چیزی بخورم!
نکته ای ایمنی: قبل از صرف غذا چند تا دستمال کاغذی واسه پاک کردن اشک چشاتون با خودتون بیارید سر سفره. چرا؟ مرد حسابی دو قاشق چای خوری فلفل ریختی! تازه فلفل دلمه و سیر هم داره هااااااااااااا!
اوه غذای به این تندی باز چرا ترشی بندری آوردی ها؟ بابا تو دیگه خیلی هاتی! دمت جییییییییییییز.
(این قسمت از صحبتهام با جنوبی های محله هست که طبیعتاً به غذاهای تند بیشتر عادت دارن تا مناطق دیگه.)
راجع به رنگ این غذا هم باید بگم که خیلی خیلی خوش رنگه، نارنجی آتشی، درست به رنگ پیراهن تیم سایپا. رنگ غذا هم خیلی اشتها آوره، البته واسه اونایی که کمی بینایی دارن میگما، داداشا و آبجیایی هم که نابینای مطلق هستن، قطعاً با بوی این غذا سرمست و با اشتها میشن.
تا آشپزخانه ای دیگر، بدرود.

۲۲ دیدگاه دربارهٔ «نابینایان عزیز: بیاید که دوباره آشپز خونه رو به دست گرفتم با خوراکی تند»

درود بر عضو جدید محله که البته من تو گروه آهنگستان زیاد می دیدمتون. به مساژتون سازگار نیست؟ مساژ چی بید؟ آهان مزاج! ok no problem! شما می تونید این غذا رو بدون فلفل و سیر هم درست کرده و میل کنید. اون جوری دیگه اسمش خوراک هندی نابینایی نیست، خوراک قارچ و سیبزمینی نابیناییه. پیروز باشید

سلام پوریا جان یک تشکر با تمام وجود برای این غذای خوشمزه،
یک عذرخواهی از صمیم قلب برای کامنت نگذاشتن توی پست قبلت،
و یه تشکر توپ دیگه به خاطر لطفت به من توی پست قبل
به همراه یک سبد گل رز تقدیم به تو دوست خوبم

درود داداش محمد گلم. خوبی؟ خوشی؟ دمت گرم که اینجا سر زدی. اختیار داری دوست با محبتم این چه حرفیه؟ من اون چه که تو پست قبلیم گفتم عین حقیقت بود و تعارفی هم در کار نبود. امیدوارم یه روز درست کنی و خوشت بیاد. پیروووووووووووز باشی محمد

سلاااام سلااام و درووود بر کدبانون چی ببخشید یعنی همون کدآقای محله و سرآشپز رستوران گوشکن خوبی داداش واااایییی من که دلم قش و ضعف رفت واسه این غذااا حالا دیگه غذااا درست میکنی تنها تنها می خوری نوش جونت میگم تو باید یه آموزشگاه آشپزی وا کنی به من و امثال من که از آشپزی متنفریم یک کم آشپزی یاد بدی میگما اشکالی نداره سهم عمو چشمه رو هم بده من میخورم من که عااااشق سیر و فلفلم البته این دیگه خیلی فلفلش زیاده به هر حال مرسی پوریا جون بابت این پست و آموزش این غذا در پناه حق بدرود و خدا نگه دار

درووووووووووووود درووووووووود بر احمد عزیز و با محبت. آره دیگه چی کار کنم! غذا درست کردن تو تنهایی خیلی فاز میده. نمی دونم چه طور این غذا یهو به ذهنم رسید! خصوصاً مغز پسته! امیدوارم یه روز تو هم مثل من از آشپزی لذت ببری کاکو. راستی پرسپولیس هم حساااااابی با وحید امیری داره کولاک می کنه ها! دمش گرم. می دونم ربطی به پستم نداشت اما گفتم که گفته باشم. خخخخخ. ممنون که اومدی و این جا رو صفا دادی. بای بای

درود بر عضو جدید محله، سرکار خانم محسنی نژاد. یعنی شما هم پسته ریخته بودید؟ فک نکنماااااااااا! پسته ابداع خودم بود به جان مش مندلی راست میگم! خخخخخ خخخخ. این خیلی خوبه که شما هم آشپزی رو دوست دارید. ممنون که قدم گذاشتید تو کلبه ی کوچک پوریا. شاد باشید

درود بر آقای صالحی. هیچ کس چنین پستی رو نداده، اگه قرار باشه من آشپز محله بشم که روزی حد اقل ۱۰ نفر راهی بیمارستان و ۲۰ نفر راهی تیمارستان میشن! خخخخخخ. اتفاقاً ماکارونی هم تا حالا ۴ بار درست کردم، اما زیاد جالب نشده، ولی قابل خوردن بوده. باشه دفعه ی بعدی اگه نفسی در جان بود، میام ماکارونی نابینایی آموزش میدم. شاد باشید

درود بر شما خانم حسنی. وقت به خیر. خیلی ممنون از حضور و دلگرمی تون، من کلاً از بین مهارتهای فردی اگه یه کار رو بتونم درست انجام بدم و نسبت به دیگران بی نیاز باشم همین آشپزیه! بابا چرا شما ها این قدر با سیر دشمنید آخه؟! خب شما هم مثل بهار خانم سیر و فلفل نریزید! به جاش سس گوجه فرنگی اضافه کنید به غذا. بهروز باشید

درود حسین جان، بهبه می بینم که بعد از مدتها قابل دونستی منو و اومدی پیشم! مرسی از لطفت، آره وقت زیادی روش گذاشتم و بارها ویرایشش کردم تو word و بعد فرستادمش. امتحانش کن ضرر نمی کنی، تو که سوسیس می زنی! اونم تنده که پسر! راستی فایلی هم که برای مسابقه فرستاده بودی شنیدم، مثل همیشه خلاقانه بود و من به این استعداد و خلاقیتت افتخار می کنم. شاد و سربلند باشی هر کجا که هستی. البته من خیلی دوست دارم ارشد مشهد ببینمت. بای بای

سلام آقای علیپور
ممنونم غذای جالبی بود
موادش خوبه فقط با اون ۵ تا سیر موافق نیستم
یه دونش به نظرم کافیه
فلفل هم دیگه فلفل دلمه داره فلفل قرمزش به نظرم زیاده
چون برای معده خوب نیست مخصوصا اونهایی که ناراحتی معده داشته باشند
داداش من یه غذایی میپخت اون وقتها خونمون بود من دوست داشتم
قارچ حلقه حلقه میکرد
بعد مرغ را هم قطعه قطعه میکرد
گوجه فرنگی را هم حلقه حلقه میکرد
پیاز را هم حلقه حلقه همون دایره شکل منظورمه در میاورد
بعد همشو به صورت لایه لایه توی قابلمه کوچیک میگذاشت
یه جورایی بخارپز میشد
بقیه موادشو نمیدونم ولی خیلی خوشمزه میشد
انصافا بعضی غذاهای پسرونه من درآوردی خیلی خوشمزه است
من که دستپخت داداشمو دوست داشتم
شاد باشید و همیشه غذاهای خوشمزه بپزید مراقب اضافه وزن خود و همچنین معده تون هم باشید

درود بر هم زبانم خانم سارایی یا سارای یا سارا. خیلی خیلی ممنون که افتخار دادید و اینجا کامنت گذاشتید. من خودم ناراحتی معده دارم و گاهی اوقات به طرز فجیعی از معده و دلدرد رنج می برم. اما نمی دونم چرا غذاهای تند و شور رو دوس دارم. حالا یه تخفیف بدید دیگه! ۲ تا سیر هم خوبه. خودمم هم معتقدم بدون تخم مرغ خوشمزه تر میشه. از داداشتون بپرسید خب مواد دیگش رو. وای پیاز حلقه حلقه؟ نه! پیاز باید ریز باشه وگرنه آدم یه طوریش میشه! تا به حال هنوز مرغ درست نکردم، اما باید کم کم شروع کنم به پختن مرغ. شاد و سربلند باشید

درود بر شما دست شما درد نکنه حالا دیگه شد من در آوردی؟! بچمون پوریا غذا های بین المللی درست می کنه شما میگی من در آوردی؟ خخخخخخخ ولی یه چیزی بگم و برم یعنی فرار کنم حق با شماست منم دوران دانشجویی از این اختراعات و اکتشافات زیاد داشتم

درود بر بزرگ مرد و پدر آرتیمان و آرتین! من که بعید می دونم خواستگار پیدا شه! بابام میخواد ترشی بندازتم! ۲۵ سالم شده هنوز مجردم! خخخخخ خخخخخ. ممنون از حضور و لطفتون. امیدوارم در کنار آرتیمان و آرتین عزیز همیشه خوش و خرم باشید.

سلام به خانم کاظمیان عزیز. خیلی ممنون که سر زدید و خوندید. امیدوارم درست کنید و خوشتون هم بیاد. راستی برای اولین بار صداتون رو شنیدم، خیلی با مزه و با حال صحبت می کنید، امیدوارم همیشه و همیشه شاد و پر انرژی باشید.

دیدگاهتان را بنویسید