خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
طرز تهیه قیمه نثار، غذای مخصوص قزوین

امروز میخوایم بریم سراغ یک غذای ایرانی؛ غذایی مجلسی و خوش طعم از شهر قزوین، به اسم «قیمه نثار». غذایی پر از مواد خوشمزه مثل خلال پسته، خلال بادام، زرشک
و از همه این ها مهم تر، ادویه ای خاص که طعمی متفاوت به اون میده. اگه مهمونی در پیش دارید و دوست دارید یه غذای ایرانی متفاوت درست کنید که طعمش برای همیشه
به یاد مهمان ها بمونه، مطمئن باشید که «قیمه نثار» بهترین انتخابه.
طرز تهیه قیمه نثار، غذای مجلسی قزوین
مدت زمان آماده سازی 15 دقیقه
مدت زمان پخت 4 ساعت
مناسب برای مهمانیهای مجلسی.
مواد لازم: 30 تکه
گوشت خورشتی. 1.50 قاشق غذا خوری رب.
3 عدد
پیاز متوسط.
نگینی خرد شود
◾ 3 پیمانه
برنج
◾ 45 گرم
زرشک
◾ 22.50 گرم
خلال پسته
◾ 15 گرم
خلال بادام
◾ 90 گرم
خلال پوست پرتقال
3◾ قاشق غذا خوری
هل
آسیاب شده
◾ 1قاشق غذا خوری
دارچین
آسیاب شده
1◾ قاشق غذا خوری
زیره
آسیاب شده3 قاشق غذا خوری
گلاب 3قاشق غذا خوری.
کمی زعفران.
طرز تهیه: قیمه نثار» از چهار لایه درست شده. ابتدا برای لایه اول، برنج را می پزیم.
2.
برای لایه دوم، در ظرفی هل و دارچین و زیره را با هم مخلوط می کنیم.
3.
برای لایه سوم، در قابلمه ای گوشت را 1 دقیقه با رب و کمی زعفران تفت می دهیم و بعد روی آن آب می ریزیم. سپس حرارت را زیاد می کنیم تا جوش بیاد. وقتی آب جوش
اومد، حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و حدود 2 ساعت صبر می کنیم تا گوشت بپزه. برای پختن گوشت نیاز نیست قابلمه را تا سر، پر از آب کنید و همین
که آب مقداری روی گوشت را بگیره، کافی است.
4.
بعد از این 2 ساعت، پیاز را خیلی ریز خرد می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی شود.
5.
بعد از اینکه پیاز طلایی شد، به همراه نمک به گوشت اضافه می کنیم و می ذاریم حدود یک ساعت بپزه تا گوشت خوب پخته شه. توجه کنید که هیچ وقت نمک را از همان اول
به گوشت قرمز اضافه نکنید، زیرا نمک آب گوشت را می کشه و باعث سفت شدن اون میشه. واسه همین همیشه حدود یکی دو ساعت بعد پخت، نمک را اضافه کنید.
6.
خلال پسته، خلال بادام و زرشک را شسته و هر کدام را حدود نیم ساعت با آب، خیس می ذاریم.
7.
زرشک را نیز شسته و با گلاب و شکر، خیس می گذاریم.
8.
تلخی خلال پوست را نیز به این صورت می گیریم که، در شیر جوش یا قابلمه ای کوچک آب را جوش آورده، بعد خلال پوست پرتقال را 2 دقیقه در آب در حال جوش می ریزیم
و بعد اون را آبکش کرده و روی اون آب سرد می ریزیم. این کار را 3 بار تکرار می کنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شه.
9.
خلال پسته، خلال بادام را جداگانه در تابه یک دقیقه تفت می دهیم.
10.
خلال پوست پرتقال و زرشک را نیز ا جداگانه در تابه یک دقیقه تفت می دهیم.
11.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و یک سوم مخلوط را به گوشت اضافه می کنیم.
12.
پس از حدود نیم ساعت که گوشت با مخلوط پخت و جا افتاد، حرارت را خاموش می کنیم. دقت کنید که گوشت را باید کمی آب دار بردارید و نباید آب گوشت کاملا از بین بروه.
زیرا مواد دیگه آب ندارند و در این صورت غذا خیلی خشک می شه.
13.
مقداری از برنج را با زعفران دم کرده، مخلوط کرده و با مابقی مخلوط مرحله 9، برای درست کردن لایه چهارم، ترکیب می کنیم.
14.
سپس به ترتیب برنج، مخلوط ادویه ها و بعد گوشت را می ریزیم.
15.
در آخر مخلوط برنج زعفرانی، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست پرتقال و زرشک را روی گوشت می ریزیم.
حواستون باشه، راز جا افتادن غذاهای ایرانی در حرارت کم، مدت زمان پخت طولانی و میزان آب مناسب است.
اگر خلال پوست پرتقال را خودتان درست می کنید، حواستون باشه که به قسمت سفید رنگ پوست نیاز نداریم و باید از قسمت نارنجی رنگ جدا شه و دور ریخته شه. بخورید و حالشو ببرید برای مرحوم لکا هم تا میتونید دعا کنید چون اون خدا بیامرز همیشه به من میگفت یه روز باهم بریم گزوین، قیمه نثار بخوریم بالامجان! خدا بیامرزدت محمدجان که این آرزوی تو رو من که نتونستم برآورده کنم خدا کنه خودت بعدها خورده باشی!

۱۲ دیدگاه دربارهٔ «طرز تهیه قیمه نثار، غذای مخصوص قزوین»

خیلی خیلی خیلی خوشمزه هست مخصوصا اگه آشپز خبره ای هم اونو بپزه وقتی با کره محلی هم پخته بشه دیگه نور علی نوره! البته اینم باید اضافه کنم که این غذا در ایام سوگواری سالار شهیدان بیشترین کاربرد رو داره ولی در ایام عادی هم خوردنش خالی از لطف نیست! خودم داره پاسخ شما رو مینویسم انگار بوش خورد به دماغم و دهنم رو آب انداخت

من خودمم اینقدر این قیمه نثار رو خوردم الآن بدجوری چاق شدم باید مواظب گوشتای تشکیل شده ام باشم تا شیپورچی و اونای دیگه نیان سراغم! خداییش خیلی غذای خوشمزه ایه. به امتحانش می ارزه بخخخدا! یه بار امتحانش کنید!

اتفاقا مزه اصلی این غذا بعد از گوشت و سایر مخلفاتش، همین دارچین و زیره هستن که رنگ و بوی اشتهاآواری بهش میدن! اگه یکبار امتحانش کنید مطمئنم دیگه از دارچین و زیره بدتون نخواهد آمد! امتحانش کاملا مجانیه! اصلا چطوره یه سر بیاید قزوین و برید رستوران کرمانی و این غرا رو حاضر و آماده خریداری و نوش جون کنید! خیلی خوشمزهست

این غذا بقدری خوشمزهست که من قول بشما بدم اگر یه دیس کامل بذارن جلوتون و شما تا آخرش رو نوش جان کنید باز هم احساس گرستگی میکنید! اصلا بیاید قزوین و برید رستوران کرمانی و این غذا رو احاضر و آماده خریداری و نوش جون مبارک کنید! چرا خدا نصیب نکنه! فقط بگو یا علی و اقدام کن.

دیدگاهتان را بنویسید