بازم غذای جنوبی, ماهی پلوی زعفرانی

به نام مهربان ترین دوست    که سلام نام زیبای اوست.

سلاام بر دوستان گل و گلاب هم محله ای. امیدوارم دلها     تون شاد و پر از امید باشه. بعد از یه وقفه نسبتا طولانی خدمت رسیدم با یه غذای خوشمزه جنوبی. ماهی پلوی زعفرانی. نظرتون چیه؟ الانه که بعضی ها قیافه هاشون رو کج و کوله میکنن و میگن ایییی ماهی بو میده , ولی توی این غذا ماهی بوی بدی که نداره هیچ با عطر زعفران هم همراه شده. خلاصه نپزید و نخورید از دست تون رفته. حالا از من گفتن بود.

بریم سراغ پلو: برای این غذا باید از یه ماهی گوشتی استفاده کنید مثل ماهی شیر یا هر ماهی کم تیغ و بدون تیغی که در دسترس هست. ماهی رو به دو روش میشه در این غذا به کار برد, اول سرخ کردن و دوم در فر پختن. من برای اینکه روغن کمتری استفاده کرده باشم ماهی رو بعداز تمیز کردن و شستن به نمک و ادویه و کمی آب لیمو آغشته میکنم و حدود چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت در فر میذارم تا بپزه. شما میتونید نمک و فلفل و ادویه های مورد نظرتون رو با کمی آرد گندم مخلوط کنید و ماهی رو در حالیکه خیس نباشه در این آرد بزنید و در روغن یا سرخ کن سرخ کنید. به هر ترتیب ماهی رو بعد از سرد شدن تکه تکه میکنیم, مثلا به اندازه یک بند انگشت و استخوان ها و تیغ های اونو جدا میکنیم. یک پیاز بزرگ خرد شده رو در روغن سرخ میکنیم و ماهی هارو بهش اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم. در اینجا نمک و زردچوبه و دارچین و هر ادویه دیگری که دوست دارید رو به همراه کشمش هایی که قبلا شستیم و نیم ساعتی در آب خیس کردیم به مواد اضافه میکنیم و یه کوچولو تفت میدیم . میدونید که کشمش رو نباید زیاد سرخ کرد. خوب بریم سر وقت برنج و مثل همیشه برنج رو آبکش میکنیم و یه سیب زمینی حلقه حلقه شده رو ته قابلمه میذاریم و یک لایه برنج و یک لایه از مخلوط مواد رو میریزیم و به همین شکل تا مواد تموم بشه و برنج میره برای دم کشیدن. در این فاصله کمی زعفران رو دم میکنیم و یه مقدار زرشک رو بعداز شستن در روغن یه تفت خییییلی کوچولو میدیم و زمان کشیدن غذا زعفران رو روی برنج میدیم و با زرشک تزیین میکنیم. میشه زرشک رو همراه کشمش داخل برنج گذاشت ولی موقع هم زدن برنج زرشکها له میشه و برنج رو قرمز رنگ میکنه.

خوب از خواص ماهی که هر چی بگم کمه و چون اغلب ماهی ها طبع سردی دارن, جنوبی ها معمولا ماهی رو با مواد گرم مثل سیر و پیاز و کشمش و حتی خرما مصرف میکنن.

امیدوارم این غذای خوشمزه و بسیار مفید رو تهیه کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.

 

 

قلب هاتون به مهربانی ماه مهر و گل لبخند همیشه مهمون لب هاتون باشه.

 

 

درباره مهرناز

به نام مهربان ترین دوست که سلام نام زیبای اوست. سلام. مهرناز هستم, متولد سال 64. چند سالی هست که پا به دنیای نابینایی گذاشتم و در این مدت بیشترین چیزی که می بینم نور هست. من به خانه داری و آشپزی و هنر های دستی علاقه زیادی دارم. از سایر علاقه مندی های من میتوان به مطالعه مطالب روانشناسی و اطلاعات عمومی, شعر و نثر های زیبا و آشنایی با فن آوری های جدیدی که به کمک نابینایان می آیده اشاره کرد. ایمیل من:mehrnaz.safaie@yahoo.com
این نوشته در آموزش, آموزش های رایگان, رستوران محله نابینایان ارسال و , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

20 پاسخ به بازم غذای جنوبی, ماهی پلوی زعفرانی

  1. 1

    سلااام مهرناز خانم لطفا مدال مرا رد کنید بیاد . تشکر میکنم بابت دستور پخت معلومه خیلییی خوشمزست .

    • 1.1
      مهرناز says:

      سلام آقای شریفی. با توجه به قیمت بالای طلا و به دلیل صرفه جویی در هزینه های سایت قرار شده به جای مدال به نفر اولی که کامنت میذاره یک عدد آبنبات چوبی تقدیم گردد. سپاس از لطف شما آقای شریفی. موفق باشید.

  2. 2
    احمدرضا says:

    سلام واقعا خیلی دلم خواست از این غذا بخورم ولی چند روز پیش ماهی شیر قیمت گرفتم گفت کیلویی ۳۰ هزار تومن حساب کردم دیدم با پول یک کیلو ماهی میشه سه کیلو مرغ خرید به همین دلیل هم ماهی را بی خیالش شدم البته بنا به اجبار. البته من ماهی اصلا دوست ندارم شاید دلیلش این باشه که مردم منطقه ما نمی تونن مثل شما جنوبی ها ماهی را عمل بیارن هر وقت به دیدار دوستانم که در بوشهر هستن میرم ماهی می خورم ولی الآن واقعا احساس کردم این نوع ماهی درست کردن باید جالب باشه

    • 2.1
      مهرناز says:

      سلام بر شما. والا ما این ماهی رو کیلویی ۱۵ یا ۱۶ هزار تومن میگیریم ولی خوب قطعا قیمت ها متفاوته. البته ماهی شیر هم انواع مختلفی داره. بله خصوصا هم استانی های من ماهی رو به روش های خیلی زیادی طبخ میکنن که همین باعث میشه باب سلیقه های مختلف قرار بگیره. تشکر از حضورتون. همیشه سلامت باشید.

  3. 3
    رعد بارانی رعد بارانی says:

    سلام بر مهرنازی کدبانو .
    باید به مادرم یا زن داداشام بگم درست کنن ..
    برای افرادی که غذای دریایی دوست دارن فک کنم غذای فوق العاده ای باشه

    • 3.1
      مهرناز says:

      سلاااام بر رعد عزیز و دوست داشتنی. چرا مادر و زن داداشا؟ نکنه غذای دریایی دوست نداری!؟ ممنون که هستی و الهی همیشه شاد شاد شاد باشی.

  4. 4
    کامبیز کامبیز says:

    سلام. اول ماهی جنوب بو نمیده. یعنی عالیه.
    دوم از کشمش نگو حالم بد شد!
    سیر پیاز خوبه ولی کشمش نعععع اونم کنار ماهی پلو.
    مرسی از آموزش. امیدوارم روزی مجبور نشوم آشپزی کنم

    • 4.1
      مهرناز says:

      اول سلام. دوم خوب یا کشمش نذار یا کشمش ها رو نخور. سوم اگر هم مجبور بشی هیچ اتفاق خاصی نمیوفته. اونقدر ها هم که فکر میکنی وحشتناک نیست. چهارم ممنون از شما. شاد و موفق باشید.

  5. 5
    Eagle says:

    سلام بر تو استاد ارجمند مهرناز. اول این که دستت درد نکنه. بعدشم یه سؤال، میشه این غذا رو بدون کشمش پخت و سرو کرد؟ در واقع من دوست دارم چنین غذایی رو با زرشک و ماهی ازون برون بزنم به بدن. فکر کنم کشمش نباشه من و کامبیز خیلی بیشتر حال کنیم. دمت گرم و سرت خوش باد.

    • 5.1
      مهرناز says:

      سلام بر شما آقای مصدق. خواهش میکنم, شما محبت دارید. خوب دلیلش رو توی پست گفتم ولی با این اوصاف چاره ای نیست جز اینکه به همون زرشک اکتفا کنید.امیدوارم ازش لذت ببرید. پیروز باشید و ایام به کام.

  6. 6

    سلام. ضمن تسلیت برای اتفاق دیروز استانتون، ازتون تشکر میکنم. از اونجایی که آشپزی رو بی اندازه دوست دارم، شک نکنین که حتما و توی همین هفته این ماهی پلوی خوشمزه رو تست میکنم

    • 6.1
      مهرناز says:

      سلام آقای ملکی. ممنونم. واقعا تحمل از دست دادن عزیزان به این شکل سخت و سنگینه. امیدوارم خداوند به خانواده هاشون صبر بده. چقدر عالی که به آشپزی علاقه دارید. امیدوارم تست کنید و خوشتون بیاد. منم از شما سپاسگزارم. تندرست و پاینده باشید.

  7. 7
    تینا says:

    سلام مهرناز عزیز. اومدم هم برای دستور غذای خوشمزت ازت تشکر کنم و هم تسلیت بگم بابت اتفاق دردناکی که افتاد. به عنوان یکی از اعضای این جامعه فقط میتونم شرمنده باشم از اینکه مردم جنوب اینقدر عذاب میکشن. هرچند شاید این روزا آرزوی بزرگی باشه، آرزو میکنم از این به بعد فقط شاد باشید.

    • 7.1
      مهرناز says:

      سلام تینا جان. ممنونم. مرسی از لطفت عزیزم. تشکر بابت آرزوی قشنگی که داشتی. منم امیدوارم تمام مردم کشورم یک دل آرام و آینده ای روشن داشته باشن. تینا جان همیشه شاداب و سرزنده باشی.

  8. 8
    ابراهیم says:

    سلام منم اول بابت اتفاق دیروز تسلیت میگم و بعد بخاطر آموزش هم تشکر میکنم
    موفق باشید

    • 8.1
      مهرناز says:

      سلام. خیلی ازتون ممنونم آقا ابراهیم. از دیدنتون در اینجا خوشحال شدم. انشاالله دلتون شاد و لبتون خندون باشه.

      • 8.1.1

        سلام.
        منم به آشپزی علاقه دارم البته تازه شروع کردم و زیاد بلد نیستم.
        تشکر میکنم از غذای خوشمزه ای که یاد دادی.
        تسلیت میگم حادثه دیروز رو به شما و تمام مردم ایران و مردم مهربان جنوب.
        دعا میکنم زودتر امام زمان ظهور کنن تا آرامش و امنیت کامل و معنویت و سعادت حقیقی در تمام جهان پر بشه.

        • مهرناز says:

          سلام زهرای عزیز. چه خوب! چون علاقه داری مطمین باش خیلی زود پیشرفت میکنی و یه آشپز حرفه ای میشی. بسیار بسیار ممنونم از لطف و محبتت و انشاالله زودتر این دعاها به اجابت برسه. باز هم التماس دعا.

  9. 9
    علاء الدین says:

    سلام!
    من هم حادثه دیروز اهواز رو به شما و هم مردم استان خوزستان به‌ویژه خانواده‌های داغ‌دیده و حتی به همه مردم ایران تسلیت می‌گم. از آقای ملکی هم سپاسگزارم که تسلیت این واقعه تلخو به یادمون آوردند.
    غذای خوشمزه‌ای بود. از بچگی ماهی رو خیلی دوست داشتم و دارم. ولی پس از متأهلی با توجه به شرایط مالی نتونستم خیلی سراغش برم.
    به امید آموزش غذاهای دریایی بیشتر!

    • 9.1
      مهرناز says:

      سلام و سپاس فراوان از شما. امیدوارم بتونید این غذا رو تهیه کنید و ازش لذت ببرید. تشکر از حضورتون. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *