خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو

ترفند های آشپزی

با نام تو آغاز می کنم یا لطیف

سلام به شما دوستان عزیز محله نابینایان , با یک پست در خدمت شما هستم در مورد مهارت ها و نکات کلیدی در بهتر شدن آشپزی . که البته این نکات از اطلاعات و تجربه های بنده همسر آقای یاس عزیز در کار آشپزی است که در اختیار شما دوستان و به خصوص شما خانم های علاقه مند به ترفند های آشپزی. قرار می دهم.

نکته اول: اگر سیب زمینی شما مزه گس دارد باید قبل از سرخ کردن آن را نیم پز کرده و بعد آن را سرخ کنید.و زمانی که سیب زمینی پخته شده را می خواهید رنده کنید اگر داغ باشد سیب زمینی شما به صورت کوبیده و چسب دار شده . برای زیبا تر شدن شکل سیب زمینی آن را سرد کرده و سپس رنده کرده تا سیب زمینی رنده شده شما به صورت پفکی و پوره در آید.

نکته دوم: برای سرخ کردن   بادمجان ابتدا آن را از قسمت لایه بیرونی که پوست را از روی آن گرفته اید سرخ کنید تا روغن کمتری وارد بادمجان شود .

نکته سوم: اگر فلفل دلمه ای را برای فریز کردن تهیه می کنید باید انتهای آن سه قسمت داشته باشد تا زمان استفاده بد مزه و تلخ نباشد ولی اگر فلفل دلمه را به صورت خام همراه غذا استفاده می کنید چنانچه 4 برش روی آن باشد خوش مزه تر است

نکته چهارم: هویج را زمانی که رنده می کنید فقط از سمت بالا به پایین بکشید و مسیر برگشت را تکرار نکنید تا هویج شما به صورت باریک و قد بلند در آمده و از پوره شدن و   رنگ سیاه و آبکی شدن آن جلوگیری شود

نکته پنجم: زعفران را هنگام دَم کردن به جای استفاده از آب یک تکه یخ کوچک روی آن انداخته و دَم کنید با این کار زعفران شما دو  سه برابر پر رنگ تر میشود.

نکته ششم: اگر می خواهید در منزل شیر را با موز مخلوط کنید قبل از این کار موز را فریز کرده تا زمان تهیه کش دار و به صورت کِرم شکل زیبایی پیدا کند

نکته هفتم: همیشه گوجه هایی که به شکل گیلاس هستند ترش تر و خوش رنگ تر از آنهایی هستند که شکل دیگری دارند

نکته هشتم: برای مزه دار کردن مواد جوجه کباب از آبلیمو استفاده نکنید چون هنگام کباب کردن باعث سوخته شدن گوشت شما می شود در ضمن برای ترد شدن جوجه کباب یک قاشق ماست و یا تکه ای کیوی رنده شده به مواد جوجه کباب اضافه کنید

نکته نهم: برای پختن حلوا هنگامی که شربت آن را تهیه می کنید باید با آب ولرم باشد تا رنگ حلوای ما خوش رنگ و قهوه ای پر رنگ در آید. دلیل کم رنگ بودنه و رنگ پریدگی حلوا به خاطر آب سرد و یا آب خیلی گرم است.

نکته دهم: برای پختن مربای هر میوه ای از جمله آلبالو و زرد آلو اصلا از آب استفاده نکنید برای این کار شکر مورد نیاز را بر روی میوه ریخته و آن را به مدت 24 ساعت داخل یخچال نگه داری کنید با این کار شکر در داخل میوه آب شده به صورت یک کرم در آب خود میوه حل می شود حالا شما می توانید مربای خود را بر روی اجاق با شعله کم جوش آورید.تا مربای شما آماده شود با این روش شما می توانید شیشه مربا را بیرون از یخچال و برای مدت 2 سال بدون کپک زدگی نگه داری کنید

نکته یازدهم: برای تهیه خیار شور در منزل از چند نخود خام در داخل آب خیار شور استفاده کنید با این کار خیار شما ترد تر و از پوک شدن مغز خیار جلوگیری می شود

نکته دوازدهم: برای نگه داری حبوبات در بیرون از یخچال ابتدا حبوبات را برای مدت یک هفته فریز کرده و سپس با خارج کردن آن با خیال راحت آن را داخل کابینت قرار دهید.با این کار هرگز حبوبات شما پشه به خود نمی گیرد.

نکته سیزدهم: هیچ گاه سرکه و یا ترشی جات را در ظرف در باز داخل یخچال قرار ندهید چون گاز یخچال شما از بین می رود راستی گفتم یخچال !!! یادم آمد نفهمیدم جایزه مسابقه کتاب سلامت که یک یخچال پر از کتاب بود و همه با کمک هم شرکت کردند جناب آقای شهردار آن را تقدیم چه کسی کرد؟! اگر از بچه های محله خودمون بوده به ما هم بگویید تا ما هم بدانیم به قول دانشمند بزرگ ابو ریحان بیرونی بهتر است بدانیم و یا ندانسته از این دنیا برویم

تشکر می کنم از این که حوصله کردید و با من در این پست همراه شدید به امید این که این نکات برای شما مفید فایده باشد و شما کدبانوهای عزیز ما را از نظرات خود مطلع کنید.

از همنوعان شما لیلا منصوری

۳۴ دیدگاه دربارهٔ «ترفند های آشپزی»

سلام بر خانم منصوری و جناب یاس گرامی.
این نکات بسیار ظریف خیلی میتونه برای کدبانوهای نابینا کارساز و مفید فایده باشه.
توجه به این نکات خیلی کار سختی نیست ولی بسیار امور اساسی و مهمی محسوب میشه.
بسیار تشکر میکنم و امیدوارم که این روند رو ادامه بدید و همیشه دوستان مون رو از این تجربیات ارزشمند برخوردار کنید.

لیلای عزیز! بسیار عالی بود.
درود بر شما.
راستی! نظرتان در مورد تهیه شربت حلوا با شکر قهوه ای چیست؟
مزه این شکر، با شکر سفید کمی متفاوت است.
تهیه شیرموز، نخود در خیارشور و حبوبات در فریزر و همچنین گوجه گیلاسی را پسندیدم. و صد البته رنده کردن سیبزمینی سرد و هویج به صورت یک طرفه را.

سلام جناب سعید صادقانی. بابا تو اصفهان چقدر نابینا داریم که اونا رو نمیشناسم. آخه این چه وضعیه؟ به هر حال سعید عزیز از خودت و همسرت بخاطر تهیۀ این پست تشکر میکنم. راستی تو هم که آذرماهی هستی. پس تولدت مباااارک. همیشه پیروز و پاینده باشی دوست خوب من.

سلام بر شما.
خیلی جالب و مفید بود. ما همین امسال خیارشورمون خراب شد این پیشنهاد شما را سال دیگه به کار میبرم. راه کار برای درست کردن شیر موز هم خیلی خوب بود. من چندان از حبوبات فریز شده خوشم نمیاد ولی بعضی وقتها لازم میشه. من همیشه برام سوال بود که چرا جوجهه درست میکنیم میسوزه فکر هم نمیکردم که از آبلیمو باشه.
مرسی خیلی مفید بود.

سلام لیلا جان عجب پست خوبی زدی!
آفرین هنرمند.
بازم از این کارا بکن.
حتی میتونی این پستها رو سریالیش کنی یعنی هر چند وقت یک بار چند نکته رو بهمون بگی.
برای جوجه های کبابی ما هم از ماست استفاده میکنیم جوجه ها رو تو یه سطل ماست میندازیم این کار باعث میشه جوجه ها خوب و ترد و خوشمزه بشن و نسوزن.
البته مرغ رو هم میشه مثل جوجه تیکه تیکه کرد و توی ماست انداخت و بعد کباب کرد طعمش مثل جوجه میشه.
بازم از پست مفیدت ممنون.

سلام ممنون از نظرتون بله من نیز این کار را انجام می دهم ولی برش های بلند تری که عمیق نباشد با نوک کارد بر روی خیار ایجاد می کنیم تا مغز خیار خوش مزه شود و عطر سبزیجات و سیر داخل ظرف به مغز خیار شور برسد

سلام بر جناب صادقانی گرامی, یاس یه کم دخترونه نیست آیا؟ ولی در کل که به محله خودتون که بهش هم علاقه دارید خوش اومدید … ان شا الله خودتون و خانم تون رو بیشتر ببینیم این طرفا ….
واقعا نکات جالبی بودند و سعی می کنم به خاطر بسپارم, البته قضیه شیر موز رو عملا بلدم شکلک شیر موز دوست دارم خب اگه یه کم گردو هم بزنیم داخلش خوشمزه میشه …..
خانم کدبانویی دارید که بهشون تبریک میگم و برای هر دو آرزوی شادکامی و خوشبختی دارم.

سلام خیلی زیبا و فوق العاده بود خانم منصوری .
به آقا سعید هم تبریک میگم برای داشتن خانمی اینچنین کدبانو .
دوباره سعید جان تولدت مبارک . برای ما که تو تعطیلات سال نو هستیم که کسی نیست تولد بگیره , اما دوستان چرا از شما دریغ کردند .
من به دقت نکات مختصر و مفید رو خوندم و به یاد میسپرم . چون مربا و ححلوا همین طور جوجه با خیار شور خرو تاریخی طرفدارشم . من فرقی هم در خیار شور خانگی و بیرون دیده ام و اون هم طعم اون هست که با ناخنک زدن به دبه یکی از سوپرمارکت های رفقایم و راهنماییش فهمیدم که روی هر دبه یک چند ساقه از سبزی معطر که یادم نیست گشنیز یا همین جور ها بود هم داشت که راز طعم خاص اون بود .
در جوجه هم اضافه کردن کمی دارچین رو و پیاز رنده رو توصیه میکنم.
بازم به پست های خوبتون در این زمینه ادامه بدین .
خوشبخت و موفق باشید.

سلام
برای تولدها از دوستان خواستیم که به آدرس

postchee.gooshkon@gmail.com

یا خصوصی یکی از مدیران پیام بفرستن تا تولد براشون گرفته بشه.
واقعا گشتن تو شناسنامه ی دوستان و پیدا کردن تاریخ تولدها کار راحتی نیست و هیچ کدوم از ما زمان برای این کار نداریم.
اگه دوستان این کارو بکنن ازشون ممنون میشیم.

سلام دوست عزیز ممنون از این که پست ما را خواندید برای معطر کردن آب خیار شور از سبزیجات معطر که هم به صورت برگ و هم به صورت شاخه ای استفاده می کنند از جمله ترخان , نعناع, گشنیز و سیر . راستی اشکالی ندارد بی خیال من که الان پنج سال است ازدواج کرده ام هر سال مراسم جشن تولد و سالگرد ازدواجمان را برگزار کرده ایم ان شاء الله برای شما هم این اتفاق بیفتد مرسی

سلام بر لیلا خانمی منصوری جون کدبانو، و همسر گرامیشون آقای یاس، شکلک آقا به یاس اصلا نمیاد شکلک چی بگم والا
آفریییین پست خیلی مفیدی بود، در عین اختصار ولی در اوج اقتدار،
راسی من نکته ۳ رو هنوز نگرفتم شکلک هر کی گرفته بتوضیحه
بازم منتظر همچین پستای با ارزش هستیم،
در زندگی مشترکتون بالنده و مقتدر باشین

سلام به شما دوست گرامی چشم نکته سوم این گونه است که زمان خرید فلفل دلمه ای انتهای فلفل دلمه ای را نگاه کرده و یا لمس کنید اگر سه قسمت بود برای فریز کردن مناسب است تا در زمان نیاز برای پختن غذا استفاده شود ولی اگر فلفل چهار برش داشت به صورت خام و به همراه سبزی خوردن استفاده می شود و چنانچه فریز شود بعد از مدتی تلخ و بد مزه می شود

شکلک شما خیلی زرنگین با این پست اومدین سر آقای عابدی ما کلاه بذارین که یخچال رو از دست سیتا کش برین هاااان خخخخخخخخخ
قابل توجه دوستان یخچال پر از خالی کتاب رو من سیتا بردم، نکته نگفتم تا ریا نشه و دلتونم مثه جوجه خوابونده شده تو آبلیمو نسوزه هاهاهاها شکلک یک سطل ماست

درود! وقتی این پست را دیدم به امید چند ترانه رپ با صدای یاس بازش کردم، واقعا که… عجب روزگاری شده، راستی خودتون همه ی این موارد را تجربه کرده اید؟ یا اینکه این مطالب را از جایی کپی کرده اینجا گذاشتید تا بقیه را سرگرم تجربه کردن کنید؟! با تشکر از تجربه کننده و نویسنده ی اولی که زحمت کشیده و تجربیاتش را به متن تبدیل کرده و در اختیار همه قرار داده است!

سلام خدمت شما , به عرض شما می رسانم که تک تک این نکات را از دیگران آموخته و در زندگی خود به کار برده و تجربه کرده ام شما نگران کپی شدن آن نباشید نویسنده اولیه آن خودم هستم و من این تجربیات را به صورت متنی جایی ندیده . ام با تشکر از شما

سلام
من نفهمیدم این نکته‌های جالب را همسر آقای یاس نوشته بود یا خودشان.
خیلی خوشم اومد.
البته اگر همسرشون بوده بیاند جدا پست بذارند که ما از تجربه‌های ایشان بیشتر استفاده کنیم.
باز هم ممنون.

درود! با تشکر از مطالب مفید و آموزنده ات، و با تشکر فراوان از خودت که یک بانوی واقعی هستی و با واقعیت زندگی میکنی، به هر حال طرز صحبت من همیشه همینطوری بوده و قصد آزردن کسی را ندارم و فقط زیادی فضول و نکته سنج هستم!

دیدگاهتان را بنویسید