خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
چند ترفند آموزشی در کار با NVDA/انتشار یک کتابچه آموزشی ارزشمند همزمان با سالگرد افتتاح وبسایت پکتوس

سلااام به هم محلی های عزیز.
اومدن تو خونه ی جدید با یک سرور اختصاصی رو به فال نیک می گیریم و امیدوارم بستر فعلی، منشأ خدمات بیشتر و متنوعتری از طرف این محله به اعضای جامعه ی هدفش باشه.

اما پیش از پرداختن به این ترفند پر کاربرد، این نوید را به همراهان
وبسایت پکتوس
می دهیم که شرکت پکتوس هم زمان با اولین سالگرد افتتاح وبسایت ویژه نابینایان خود که یک پایگاه تخصصی در حوزه نابینایان و فناوری اطلاعات است، قصد دارد یک کتابچه آموزشی بسیار ارزشمند  که نمونه ی آن تا به حال در هیچ یک از سایت های ویژه نابینایان وجود نداشته است را تولید کند.
محتوای آموزشی مورد نظر برای این کتابچه، به یکی از نابینایان کاربلد در حوزه آیتی سفارش داده شده و ضبط این مجموعه شروع شده است.
انشا الله از تاریخ شنبه 31 تیر لغایت چهارشنبه چهارم مرداد ماه، بخش های مختلف این کتابچه آموزشی منتشر خواهد شد.
منتظر پست های ویژه ی ما هم زمان با اولین سالگرد افتتاح این پایگاه باشید.

توجه شما را به خواندن این ترفند جالب جلب می کنم.

به نقل از
pactos.net
حالا که صفحه خوان NVDA تا این اندازه در میان کاربران نابینا و کم بینای رایانه محبوب شده بد نیست علاقمندان و کاربران این صفحه خوان هم کارزاری را آغاز کنند که ترفند‌ها و نکاتی را که از این برنامه می‌دانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند تا آنهایی هم که در استفاده از این صفحه‌خوان دچار تردید هستند ترغیب شوند تا تجربه‌ی کار با این صفحه‌خوان را هم به دست آورند. در همین راستا و در اولین قدم پنج ترفندی را که به نظرمان دانستنش برای هر کاربر NVDA ضروری است را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم. با ذکر این نکته که این ترفند‌ها بر اساس نسخه‌ی ۲۰۱۷.۲ و منو انگلیسی توضیح داده شده‌اند.

فعال و غیر فعال کردنِ Screen Layout

منظور از اصطلاح Screen layout در واقع نوع چینش گزینه‌ها در صفحات اینترنتی و به طور کلی HTML است. یکی از مشکلاتی که کاربرانی که از JAWS به NVDA کوچ کرده‌اند مطرح می‌کنند این است که وقتی از JAWS استفاده می‌کردند، صفحه‌های اینترنتی به گونه‌ای در اختیارشان بود که هر لینک، سر‌نوشتار، دکمه یا کادر ویرایش، به شکل مستقل و در یک خط توسط صفحه‌خوان شناسایی می‌شد؛ در حالی که در NVDA خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که به جای یک لینک، چند لینک در یک خط وجود داشته باشد. ماجرا از این قرار است که در NVDA، به طور پیشفرض این شیوه در نظر گرفته شده که لینک‌ها و کلاً همه‌ی عناصر تشکیل دهنده‌ی صفحات HTML، درست به همان ترتیبی که برای کاربران  بینا در صفحه نشان داده می‌شوند، خوانده شوند. به این معنی که مثلاً اگر چهار لینک در یک خط و در امتداد هم در صفحه نشان داده می‌شود، در زمان خوانده شدن توسط صفحه‌خوان هم در یک خط و پشت سر هم خوانده شوند. این مسأله خیلی وقت‌ها دست و پا گیر می‌شود. اگر فکر می‌کنید با حالت قدیمی یعنی همان حالتی که تمام عناصر صفحه به شکل عمودی خوانده می‌شد راحت‌تر هستید، می‌توانید Screen Layout را Disable یا غیر فعال کنید. برای این کار کافی است کلید‌های Insert + v را فشار دهید. با فشردن دوباره‌ی این کلید‌ها، Screen Layout دوباره فعال خواهد شد.

هشدار روشن یا خاموش شدن Brows mode و Focus mode

یکی از امکانات جالب توجه در NVDA که البته در JAWS هم به شکل دیگری آن را تجربه کرده‌ایم، امکان فعال یا غیر فعال کردنِ Brows mode و Focus mode است. ابزاری که چه در صفحات HTML و چه در Word، بسیار کاربرد دارد. در حالت پیش‌فرض اینطور در نظر گرفته شده که به محض فشردن کلید‌های Insert + space برای فعال یا غیر فعال کردنِ این دو حالت، با صدا‌های خاصی رخ دادن هر یک از این اتفاقات به شما گزارش داده می‌شود. ممکن است شرایطی پیش بیاید که مجبور باشید این حالت را تغییر دهید و ترجیح دهید به جای اعلام از طریق هشدار صوتی، کلمات brows mode یا focus mode برایتان خوانده شود. مثلاً در جای خیلی شلوغ و پر سر و صدا، شنیدن هشدار‌های صوتی دشوار خواهد بود. یا برعکس، وقتی که هدفون در گوش دارید، چنین هشدار‌هایی ممکن است گوش شما را آزار دهد. برای غیر فعال کردن هشدار صوتی و تنظیم NVDA به گونه‌ای که اعلام از طریق کلمات صورت گیرد باید ابتدا وارد منو NVDA و قسمت preferences شده و گزینه‌ی Brows mode را انتخاب کنید و سپس با زدن کلید Tab گزینه‌ی Audio indication of brows and focus mode را پیدا کرده و uncheck کنید.

تغییر صدا‌های هشدار در NVDA

اگر احساس می‌کنید صدا‌های هشدار در NVDA را دوست ندارید، به راحتی می‌توانید آنها را عوض کنید. load یا unload شدنِ صفحه‌خوان، خطای املایی، Brows mode و Focus mode همه از اتفاقاتی هستند که NVDA برای هر یک، هشداری صوتی اختصاص داده است. برای تغییر این هشدار‌ها و جایگزین کردنِ صدا‌های مطلوب این مراحل را انجام دهید:

  • به مسیر C:\program files x86\nvda\waves در سیستم‌های ۶۴ بیتی و C:\program files\nvda\waves در ویندوز‌های ۳۲ بیتی بروید.
  • اسم فایلی را که می‌خواهید با فایل دیگری جایگزین کنید پیدا کرده و املای آن را به شکل کامل و دقیق به خاطر بسپارید. در نظر داشته باشید که فایل‌ها پسوند WAV دارند.
  • به سراغ فایلی که می‌خواهید به جای فایلِ پیشفرضِ NVDA پخش شود بروید و اگر پسوندش wav نیست از یک نرم‌افزار مبدل کمک بگیرید تا آن را به wav تبدیل کنید. بعد از این کار، آن را به همان نامی که فایلِ پیشفرضِ NVDA داشت Rename کنید.
  • فایلی را که ساخته‌اید Copy کرده و در مسیری که در بالا گفته شد paste کنید. دقت کنید که در زمان Paste به سؤال مربوط به جایگزینی، با دکمه‌ی Replace پاسخ دهید و نه Skip.
  • Nvda را یک بار بسته و سپس باز کنید. مشاهده خواهید کرد که صدا‌های دلخواهتان به عنوان صدا‌های هشدار، اجرا خواهد شد.

اختصاص Hotkey برای خوانده شدن جزئیات document formatting

اگر تا به حال کلید‌های insert + CTRL + d را فشرده و سری به قسمت Document formatting زده باشید حتماً مشاهده کرده‌اید که تعداد زیادی checkbox ردیف شده که می‌توانید با Check یا uncheck کردنِ هر کدامشان، برای NVDA مشخص کنید که تغییر در آن حوزه، گزارش داده شود یا نه. مثلاً اگر شما نیاز داشته باشید که در زمان خواندن یک متن، از تغییر اندازه‌ی قلم در هر بخش از متن مطلع شوید، کافی است گزینه‌ی Funt sice را تیک بزنید تا تغییر در اندازه‌ی قلم برایتان گزارش داده شود. اما وقت‌هایی هم هست که شما نمی‌خواهید تنظیمی را که اعمال می‌کنید، به عنوان یک تنظیم طولانی مدت در NVDA داشته باشید. می‌خواهید موقتاً بخشی از جزئیات برایتان خوانده شود یا برعکس، NVDA چیزی را برایتان گزارش ندهد. شما می‌توانید برای فعال یا غیر فعال کردنِ خوانده شدنِ هر یک از این جزئیات، یک Hotkey در NVDA بسازید. مثالی جالب در این زمینه وقتی است که شما چیزی را در ویکیپدیا جستجو کرده‌اید و مشغولِ خواندن مقاله‌ی مربوطه هستید. حتماً دیده‌اید که اگر در مقاله‌ای که می‌خوانید کلمه‌ای وجود داشته باشد که خودِ آن کلمه یک مدخل جدا در ویکیپدیا داشته باشد، آن کلمه به شکل یک لینک در متن شما نمایش داده خواهد شد. تعداد این لینک‌ها در برخی مقالات گاه آنقدر زیاد می‌شود که خواندن متن را دشوار می‌کند. حالا می‌خواهیم به عنوان مثالی برای امکانی که در بالا توضیح دادیم، کلیدی را در nvda طراحی کنیم که به محض فشردنِ آن، صفحه‌خوان دیگر قرار گرفتنمان بر روی یک لینک را به ما گزارش ندهد و فقط متن را برایمان بخواند.

برای این کار، ابتدا باید کلید‌های Insert + n را فشار دهیم تا وارد منو NVDA شویم. سپس در قسمت Preferences وارد تنظیمات مربوط به Input Gestures شده و حرف d را فشار می‌دهیم تا بر روی شاخه‌ی Document formatting قرار بگیریم. شاخه را با جهتنمای راست باز می‌کنیم و برای کاری که می‌خواهیم انجام دهیم، جهتنمای پاییر را می‌زنیم تا گزینه‌ی Toggles on and off the reporting of links را پیدا کنیم. حالا باید برای این عمل یک Hotkey اختصاص دهیم. منطقاً برای چنین کاری کلید‌های insert + ctrl + shift + l یا k می‌تواند مناسب باشد. پس، Alt + A را برای Add کردنِ یک Hotkey فشار می‌دهیم. از ما خواسته می‌شود که یک Gesture ارائه کنیم اما ما به جای یک Gesture یک Hotkey که همان insert + ctrl + shift + l باشد فشار می‌دهیم. بلافاصله بعد از این اتفاق، یک context menu باز می‌شود که از ما می‌خواهد مشخص کنیم کلیدی که فشار داده‌ایم در حالت laptop, desktop یا هر دو قابل دسترس خواهد بود. بهتر است گزینه‌ی «هر دو» را انتخاب کنیم. مگر این که بخواهیم برای حالت laptop گزینه‌ی دیگری اختصاص دهیم. در آخر هم با انتخاب OK به کارمان پایان می‌دهیم. حالا هر وقت که لازم داشته باشیم در یک صفحه‌ی اینترنتی متنی بخوانیم و قرار نیست کاری به لینک‌های آن صفحه داشته باشیم و وسط متنی که می‌خوانیم، پر است از لینک‌های مختلف، hotkey را فشار می‌دهیم و با خیال راحت متنمان را می‌خوانیم. شما می‌توانید برای هر کدام از گزینه‌های دیگرِ این بخش هم به دلخواه و بر حسب نیاز، hotkey بسازید.

یافتن صدا‌های جایگزین برای Espeak

کسانی که تازه با NVDA آشنا می‌شوند اصولاً در اولین مواجهه از صدای روباتیک Espeak شکایت دارند. البته معمولاً هم به مرور زمان با این صدا خو می‌گیرند اما به هر حال اگر دوست داشته باشید صدا‌های دیگری را که برای NVDA وجود دارد تجربه کنید می‌توانید سری به این صفحه بزنید. البته صدا‌هایی که در این صفحه وجود دارد اصولاً برای انگلیسی و معدودی زبان‌های دیگر طراحی شده و فارسی را پشتیبانی نمی‌کند.
در میان صدا‌های فارسی، یکی از معدود صداهایی که به خوبی با NVDA سازگار است و شما می‌توانید با خیال راحت بر روی NVDA نصب و استفاده کنید «پکجاز» است که می‌توانید آخرین نسخه‌ی این صدای فارسی را به شکل رایگان از اینجا دریافت و استفاده کنید. اگر برای نصب یا انجام تنظیمات پکجاز نیاز به راهنمایی داشته باشید، این راهنما ممکن است به کارتان بیاید.

۳۲ دیدگاه دربارهٔ «چند ترفند آموزشی در کار با NVDA/انتشار یک کتابچه آموزشی ارزشمند همزمان با سالگرد افتتاح وبسایت پکتوس»

درود بر تو
عذر میخوام سوالی دارم می خوام بدونم آیا امکانش هست من متون فارسی را با صدای nvda و متون انگلیسی را با صدای جاز داشته باشم؟ یعنی مثل صدای موتور جاز باشه ببخشید سوالم شاید ابتدایی باشه ولی نمی دونم دیگه چی کار کنم
این را هم به این دلیل میگم که هیچ صفحه خوانی مثل جاز انگلیسی را نمی خونه بازم سپاس عزیزم

سلام جناب آرتیمان عزیز.
بله میشه از طریق دو افزونه، امکانی رو فراهم کرد که متون انگلیسی شما رو صدای Eloquence بخونه و صدای فارسی رو هم یکی از فارسی خوان های موجود به دلخواه خودتون.
حالا یا espeak یا پکجاز و یا پارسآوا. چون ماهور در آخرین بروز رسانیش با ncda مشکل داره.
اما برای این کار، شما به دو افزونه نیاز دارین یکی همین افزونه eloquence هست که باید به nvdaa اضافه بشه و یکی هم افزونه Dual Voice تا شما بتونید طوری تنظیم کنید که انگلیسی ها رو eloquence بخونه و فارسی هاش رو هم یکی از فارسی خوان های مورد نظر.
من چندین سرچ تو گوگل و خود محله زدم تا آموزش هر دوی اینها و همچنین لینک دانلود افزونه هاش باشه که هر کدوم به یک طریقی ناقص بود.
یا ورژن های قدیمی بود و یا لینک افزونه هاش ارور میداد و کار نمیکرد.
اگه اجازه بدین و یک چند روزی تحمل کنید، در ستون ترفند یکشنبه هفته آینده در وبسایت پکتوس، در یک پست جداگانه، کامل توضیح میدیم که چطور این دو افزونه رو دانلود کنید و چه تنظیماتی انجام بدین تا صدای انگلیسی خوانتون در nvda بشه مثل صدای جاز و فارسی خوانتون هم بشه هر کدوم که خودتون میخواین.
حالا اگه زودتر از این، هر کدوم یک از هم محلی ها فرصت کردن آموزشش رو منتشر کنن که چه بهتر.

سلااااام و دروووود بر داش امییییییر
چطوری داش خوبی یا بهتری آیا منو که نمیبینی احتمالً خوشحال هستی خخخخ
خب امیر جووونم درسته که من هم جاز جان رو دارم و هم این MVDA نکبتیو رو خب ولی این مسائل به درد منم میخوره راستی صدای این NVDA من که روی male 3 هستش و از این ففزونه ی speechPlayerInEspeak
استفاده میکنم و حالش رو میبرم
به هر حال داش مرسی من برم نهار بخورم که بدجور گشنمه بفرمایید نهار خوراک کدو بادنجان
روز خوش و خدا نگهدار

سلام.
تشکر میکنم از پست عالیتون.
میشه اگه کتابتون با خود صداهای صفحه خوان ضبط میشه سرعتش بالا نباشه؟
من برعکس نابینایان که طرفدار eloquence هستن و ۹۰ درصدشون شایدم بیشتر فقط طرفدار سرعتن، من طرفدار کیفیتم و از صدای espeak iven3 واقعا لذت میبرم اونم با سرعت پیشفرضش سی.
با سرعتهای دیگه اصلا نمیتونم ارتباط برقرار کنم.
من صفحه خوان رو مثل یک گوینده میدونم که داره باهام حرف میزنه.
آیا برنامه های رادیو با این سرعت بالا پخش میشه!
آیا کسی حاضره موسیقی، قرآن و دعا یا هر فایل مورد علاقش که ازش لذت میبره رو با چنین سرعتهای بالا گوش بده؟
یا از حالت پیشفرضش استفاده میکنه و از اینکه وقتش رو براش صرف میکنه لذت میبره؟
من که واقعا برای انگلیسی عاشق صدای iven3 و فارسی هم آریانام و هزاران صفحه کتاب با سرعت پیشفرض باهاشون بخونم لذتبخشترین ساعتهام رو میگذرونم.
اگه لطف کنین سرعت صفحه خوان nvda یا هر صدایی تو کتاب عالیتون به کار میبرین، همون صدای پیشفرض باشه واقعا ممنون میشم که منم بتونم دانلود کنم.
ضمنا ببخشید دقیقا همون روزهای آخر که قرار بود پکجاز رو دانلود کنم، اینترنتمون تموم شد و تا ۲۲ روز هم اینترنت نداشتم!
من بد‌قول نیستم ازتون عذرخواهی میکنم که نتونستم دربارش بهتون بازخورد بدم.

یادم رفت بپرسم آیا کلید insert+v دائمیه یا موقت؟
من که از ترس اینکه همیشه مجبور به استفاده از این کلیدها نباشم، تو
brows mode, use screen layout when supported رو غیر فعال کردم.
ولی این گزینه gesture واقعا لازم داشتم و ازش سر در نمی‌اوردم تشکر میکنم که توضیح دادین.
خصوصا تو سایتایی مثل wikipedia واقعا خوندن متن سخت میشه که لینک زیاد داره و به نظرم بهتر بود که به txt تبدیلش میکردم تا لینکاش از بین بره و مرتب چندین لینک برام اعلام نکنه.
بازم تشکر میکنم از لطفتون، خبر عالیتون و کتاب آموزشیی که قرار دادین.
کاش یک آموزش کوچیک برای libreoffice writer هم مینوشتین تا این مشکلات منم برطرف بشه.
دانشگاه و مطالعات روزمرم رو که کتابهای ورد زیاد دارم، رها کردم به خاطر اینکه نتونستم کار باهاش رو یاد بگیرم و کسی بهم کمک نکرد.
یک کتاب آموزشی انگلیسی هم پیدا کردم تصمیم گرفتم به فارسی ترجمه کنم که اونم زیاد چیزی متوجه نشدم،
چون اکثرا یا براساس کار با موس توضیح داده بود یا مثلا میگفت به فلان شکل نگاه کنید!
رفتم آموزشگاه ببینم کسی بهم یاد میده، گفتن ۵۰۰۰۰۰ تومن!
واقعا گیج شدم نمیدونم چی کار کنم خدا خیر بده به هرکس یه کمکی در این زمینه بهم کنه.

درود خانم آیت. هر چند بیربط به پست هست, ولی گفتنش و خوندنش خالی از لطف نیست. نمیدونم شما جایی خوندید یا نع, ولی شرکت Microsoft قراره واس ویندوز XP آپدیت جدید ارائه بده.
من خودم هم جایی خوندم و گفتم با شما هم به اشتراک بذارم.
برنامه آفیس رایگان هم. نتونستم ارتباط باهاش برقرار کنم. سیستمم شدید هنگ میکرد. با این همه, اگه بشه و بتونم, قطعاً آموزش خواهم گذاشت.
برقرار باااشید.

سلام.
خیلی تشکر میکنم از خبر عالیی که دادین.
این خبر رو جایی نشنیده بودم و خیلی تشکر میکنم از هدیه ارزشمندتون.
واقعا که هیچ ویندوزی xp نمیشه و نخواهد شد.
آفیس هم یکی از بزرگترین مشکلاتم پشتیبانی نکردن اعراب و نادیده گرفتن اعرابه.
مثلا کلمه شُکر
رو تو ورد بنویسین و تو writer بعد بخواین تعداد حروفشون رو ببینین writer میگه فقط سه حرف داره، در صورتی که من با ضمه نوشتم و باید چهار حرف نشون بده!
با جهتنما هم که روش حرکت کنیم، اعراب رو صفحه خوان نمیخونه و ازش رد میشه.

البته اینم لینک آخرین نسخه برنامه هست که واقعا عالیتر شده و خیلی از مشکلاتی که قبلا بود ظاهرا حل شده.
بر روی هم ویندوز ۳۲ و ۶۴ هم نصب میشه.
پیشنهاد میکنم با nvda استفاده کنین، با جاز بعید میدونم هنگ نکنه و بدون مشکل باشه!

https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/5.3.4.2/win/x86/LibreOffice_5.3.4.2_Win_x86.msi

درود مجدد خانم آیت. عرض کنم که من برنامه رو نصب و کمی هم باهاش کار کردم, ولی همچنان هنگی شدیدی دارم.
الحق برنامه توپیه واقعاً. عاشقش شدم. فقط هی که نمیتونم ازش استفاده کنم. سیستمم قفل میکنه.
با nvda هم بیگانه هستم و مث یه بچه ی کلاس اولی که هیچی از بریل نمیدونه, منم ناشیم و از این صفحه خون هیچی سرم نمیشه و کلاً باهاش بیگانم.
ولی سایت پشتیبانی برنامه رو پیدا کردم که لینک میدم خدمتتون.
هم آموزش داره, و هم پشتیبانی برنامه هست.
http://libreoffice.ir/blog/
شااااد باااشید.

سلام.
شما با nvda استفاده کنین، قول میدم خیلی از جاز ساده تره و دیگه در برنامه هم هنگ ندارین.
من تنها مشکلی که با libreoffice ندارم هنگ کردن سیستمه!
وبلاگی هم که فرستادین میشناسم.
آموزش که اصلا نداره!
قرار بود یک کتاب ۴۰۰ صفحه ای رو من ترجمه کنم براشون بفرستم، اونقدر پیچیده بود و با موس و شکل توضیح داده بود، خودمم که با آفیس آشنا نیستم، نتونستم زیاد کمکی کنم و نهایتا شاید پنجاه صفحه ازش بتونم ترجمه کنم.
واقعا برنامه عالیی هست با nvda, امتحان کنین ضرر نداره!
من که هیچ آفیس دیگه ای رو سیستمم نیست، اصلا هنگ ندارم، با nvda تست کنین ببینین مشکل نداره؟
یا ممکنه هنگ کردنش بخاطر نصب مایکروسافت رو سیستمتون باشه؟

سلام خانم آیت.
این آموزش اصطلاحاً کتابچه اطلاق شده و به صورت آموزش صوتی با صدای انسانی هستش نه tts.
بنابر این خیالتون راحت.
در خصوص پکجاز هم خواهش میکنم.
برای بروز رسانی بعدی پکجاز، ما خودمون اردیبهشت و خرداد رو به خاطر درگیر شدن یک پروژه مهم برای نوت تیکر عملاً از دست دادیم.
همینجوریش شرمنده دوستان و علاقمندان به این برنامه هستیم.
کاری که قرار بود از اواخر فروردین شروع کنیم رو عملا از بعد از ماه رمضون شروع کردیم تا انشا الله ببینیم کی تموم میشه.

سلامی به وسعت دل تنگی تمام رود ها که حصرت هرچه زود تر پیوستنشون رو به دریا و اقیانوس ها می کشن به همه هم محله ای های عزیز و هم نوعان خوبم و به خصوص امیر tk کوشا و با سخاوت و مهربان می کنم
حالت چطوره زندگی به کام هستش ؟ هر کجا که هستی دلت خوش و لبت خندان باشه

از لطف بی کران بابت پست های مفیدت سپاس گزارم و از حق خواستار انرژی مضاعف برای شما و همکارانتون در مجموعه و سایت بی دریغتون هستم .
که با وجود برخی کم لطفی ها از طرف بعضی از دوستان هم چنان کوشا و فعال برای پیشرفت این جامعه دست از تلاش بر نداشتین و خالصانه در اختیار ما کم بیناها و نابیناها قرار میدین برقرار باشین و به گرمی دست شما را می فشارم
من هم به خاطر سنگینی جاوز و درگیر کردن خیلی از بخش های پیسی رو به خودش و پایین اومدن سرعت مدتی هست که به فکر کوچ کردن به NVDA هستم که امیدوارم مجموعه آموزشی شما من رو هم منتقل کنه به سمت این صفحه خان
و تصورم هم این هستش که ویژگی جدیدی که شما وعده دادین خواندن محیط ها و کلید های گرافیکی باشه البته امیدوارم چون من به شدت نیاز مند این شیوه هستم برای آهنگ سازی با نرم افزار flاستدیو
به امید پیشرفت روز افسون شما و بهبود کارکرد و بی دغدغه ما معلولین با تکنولژی های جدید

سلام شادمهر جان.
نمیدونم چی جوری از این همه لطف و مهربونی تشکر کنم.
یک دنیا سپاس عزیز دوست داشتنی.
nvda تنظیمات و افزونه هایی رو داره که اگه کاربران خوب اونا رو یاد بگیرن، این صفحه خوان دست کمی از جاز نداره.
به نظر من فقط بحث عادت مطرحه.
امیدوارم همواره در مراحل مختلف زندگیت موفق باشی.

سلام
سپاس فراوان از طرفندهای عالی و کاربردی
خیلی خیلی شدیییید منتظر اون کتابچه هستم امیدوارم که با موفقیت به پایان برسه و در دسترس ما قرار بگیره
من مدتی هست که جاز رو کنار گذاشتم و به سمت nvda اومدم
راستی اون دو افزونه رو من دارم یعنی از بین یه سری افزونه ها که یکی از هم محله ای ها گذاشته بود پیدا کردم
فقط نمیدونم چه طوری باید تنظیم بشه

دیدگاهتان را بنویسید