جستجو
Close this search box.
جستجو

خانم گزارشگر!

سلام.
برای من موضوع از شوخی های زمان مدرسه با دوستانم شروع شد!… شوخی هایی که در پسش تعجب و ندانستن بود. یه سوال و پرسش مبهم که اگر یه مسابقه ورزشی رو یه خانم گزارش کنه چی میشه؟!
لا به لای شوخی ها و تصورات کودکانم نتونستم به واقعیت پی ببرم و حتی نتونستم بفهمم که چرا خانم ها نمی تونند گزارش مسابقات ورزشی رو هم پای آقایون انجام بدن.
این گذشت تا بزرگ شدم و وارد رسانه شدم. هنوز نتونسته بودم واسه سوالم دلیل منطقی پیدا کنم اما رفته رفته صدای خانم های خارجی رو روی مسابقات خارجی می شنیدم که البته گزارش نه اما مصاحبه می کردند و حتی مجری ورزشی بودند.
تو رادیوی خودمون شنیدم یه گزارش زنونه رو که البته خب به خاطر بی برنامگی و دیر رسیدن گزارشگر اتفاق افتاد و خانم زهره سادات هاشمی چند دقیقه از مسابقه فوتبال استقلال رو در باشگاه های آسیا گزارش کرد.
با آیو اسپورت که آشنا شدم دیدم خانم هایی رو که میان و در کنار گزارشگر به اجرا می پردازند همون کاری که حالا قرار خود من هم انجامش بدم.
حتی روزی که رفته بودم برای آیو اسپورت تست بدم رو خوب به خاطر دارم که چند خانم هم برای تست گزارشگری اومده بودند.
با آقای حامد جوادزاده از مدیران آیو که صحبت می کردم ایشون گفتند که به شدت دنبال این هستند که با جدیت تمام موضوع گزارش کردن خانم ها رو برای مسابقات ورزشی در آیو اسپورت پیگیری و به نتیجه مثبت برسونند.
از طرف دیگه دیدم که سایت آنتن به عنوان رقیب آیو اسپورت داره مقدمات برگزاری مسابقه خانم گزارشگر رو فراهم می کنه و کلی هم بابتش تبلیغات می کنه.
احساس کردم مسأله ورود خانمها به ماجرای گزارشگری و اجرای ورزشی داره به دست مایه ای برای رقابت نمی دونم سالم یا ناسالم دو تلویزیون اینترنتی تبدیل میشه!
حامد جوادزاده تو پیج اینستاگرامش پست می زنه و آوردن خانمها رو به عرصه گزارشگری ورزشی ایده و ابتکار خودش می دونه که البته راست هم میگه و من شاهد حمایتش از این موضوع تو رادیو جوان بودم البته بهتر بگم شنونده حمایتش بودم! تو شبکه آیو اسپورت هم انصافا حامد جوادزاده زودتر این ماجرا رو شروع کرد و حرفه ای تر هم داره ادامش میده! اما چرا طرح مسابقه خانم گزارشگر آنتن این قدر بولد میشه رو دیگه اجازه بدید نگم!!!… .
این میون برنامه حالا خورشید رو هم شنیده بودم که از مائده علاقه مند به عنوان تنها گزارشگر فعال فعلی بانوی ورزشی در رادیو دعوت کرده بود.
الان نزدیکای جام جهانی و به ذهنم رسیده تو یه پادکست این موضوع رو تا حد توان و بضاعتم بررسی کنم! پس به سرعت مواد لازم رو برای تهیه این پادکست کنار هم می چینم. با چه کسانی باید مصاحبه کنم؟ چه سوالاتی باید بپرسم؟ و چه آیتم های جانبی به کار اضافه کنم و خلاصه همه اون چیزی که یاد گرفتم بودنشون برای تهیه یه پادکست و برنامه رادیویی لازم!
همه چیز خوب پیش رفت البته من دوست داشتم این پادکست رو برای افتتاحیه جام جهانی به کانال برنامه شش نقطه در تلگرام برسونم اما نشد و 3 4 روز بعد پادکست آماده شد.
حالا می خوام این پادکست رو اینجا هم با هم بشنویم اما قبلش می خوام اسم ببرم از همه کسانی که در تهیه این مجموعه بهم کمک کردند.
اول از همه همسرم خانم الهه واحدی که تو ضبط گفت و گوها بهم کمک کرد و تا حد توانش بهم مشورت هم داد.
نیما نعمتیزاده عزیز که با تمام مشغله هاش دوتا تیزر خوب برای این مجموعه ساخت.
سومین نفر خیلی مهم! آقای هوتن خداپرست از خبرنگاران مطبوعات و برنامه سازان شبکه ورزش سیما و گزارشگران آیو اسپورت که البته برای جام جهانی به رادیو ورزش اومده و کارشو تو رادیو ورزش به عنوان گزارشگر شروع کرده و قرار ادامه هم بده. هوتن خداپرست یه متن خیلی خوب برامون نوشت و خودشم اجرا کرد.
کسانی که باهاشون گفت و گو کردیم و شما به ترتیب صداشونو می شنوید:
مائده علاقهمند بانوی گزارشگر ورزشی در رادیو ورزش, جواد خیابانی گزارشگر فوتبال سیما, زهره هاشمی مجری رادیو و تلویزیون و اولین بانوی گزارشگر ورزشی در ایران و کوثر فلاحت پیشه از گزارشگران جوان و مستعدی که برای آیو اسپورت گزارش می کنه.
امیدوارم این پادکست صوتی رو دوست داشته باشید.
شما رو به شنیدن پادکست صوتی خانم گزارشگر از
همینجا
دعوت می کنم و تو کامنت ها منتظر نقدها و نظرات شما هستم.
بدرود.

۹ دیدگاه دربارهٔ «خانم گزارشگر!»

سلام خداقوت اول مدال بهم بدید
واییییییی چه اشتباهیییی میدونید که ما خانما به هر کاری دست بزنیم موفقیم اینم از دست شما آقایون در میاریم خخخخخخ همونطور که خیلی کارا رو از آقایون دیگه گرفتیم . دارم گوش میدم جالبه .
شاد باشید

سلام بر شما. البته که هیچ شکی تو توانایی خانمها نیست! اما خب به هر حال صحبتهای جواد خیابانی رو اگر بشنوید خب متوجه میشید که وضعیت به چه شکلی هستش با این حال من معتقدم که به قول خانم هاشمی گزارش مسابقات ورزشی بیشتر یه کار تخصصیه تا جنسی!
به هر حال ممنون که شنیدید.

سلام بر خانم و آقای گزارشگر
من به شَرطِها و شُروطِها
موافقِ گزارشِ ورزشی خانمها هستم
که اصلیترینش
این هست
خانمها مسابقاتِ ورزشی مخصوص به خود را گزارش کنند
صد البته که
این موضوع
طبیعتاً در باره‌ی حضورِ خانمها
در ورزشگاه هم صادق است
لذا نباید بانوان وقتی مردها در ورزشگاه بازی دارند
واردِ ورزشگاه شوند
سوای جنبه‌ی شرعی این مسئله
به نظرِ من
این کار باعثِ پایین آمدنِ شعن و جایگاهشان میشود

سلام اشکان. مگه میشه تو که میگی رابطه داری با بچههای آیو در جریان نباشی. خبر زیر از خبرگزاری فوق معتبر ایسنا هست.
به گزارش ایسنا، روزنامه اعتماد نوشت: «صداوسیما از اعمال نفوذ و قدرت در هیچ حوزه‌ای ابا ندارد. همین چند وقت پیش بود که بحث انحصار صدور مجوز صوت و تصویر توسط صدا و سیما حسابی نقل محافل شد. این که از این به بعد هر کس بخواهد در حوزه اینترنت دست به تولید محتوای ویدئویی بزند باید از سازمان صدا و سیما مجوز دریافت کند؛ به عبارت ساده‌تر تمام کسانی که می‌خواهند به نوعی رقیب صدا و سیما در جذب مخاطب باشند باید از رقیب‌شان برای فعالیت و نحوه کارشان اجازه بگیرند. تصور کنید که تمام کفش‌فروشی‌ها و تولید‌کنندگان کفش مجبور باشند برای ادامه یا شروع کار از «کفش ملی» مجوز بگیرند. کاری که صدا و سیما انجام می‌دهد یک چیزی در همین مایه‌هاست و نتیجه کار هم مشخص است. در این شرایط عملا باید بی‌خیال رقابت بشویم و امیدوار باشیم که صدا و سیما نخواهد وارد سایر شئونات زندگی مردم بشود. چون این طور که به نظر می‌آید، سازمان در حال توسعه زیرپوستی حوزه‌های قلمرو خودش است. نشانه‌اش ورود به بحث شبکه‌های پیام‌رسان است. جایی که صدا و سیما با عرضه نرم‌افزار سروش و دریافت‌ وام‌های چند میلیاردی (همین دو سه روز پیش مدیرعامل سروش حرف از وام ١٠٠ میلیارد تومانی می‌زد) سعی داشته مخاطبین را از پیام‌رسان تلگرام به سمت خودش جذب کند.
تلویزیون‌ اینترنتی یکی از آن حوزه‌هایی است که صدا و سیما با قاطعیت در مورد انحصار صدور مجوزش وارد شده. اگر هنوز در مورد انحصار صدور مجوز برای همه کسانی که می‌خواهند تولید صوتی، تصویری داشته باشند، بحث‌هایی وجود دارد و مثلا وزیر ارتباطات گفته با این وضعیت مخالف است، سازمان در مورد تلویزیون‌های اینترنتی اصلا با کسی شوخی ندارد و در واقع این شرکت‌ها را به نوعی زیرمجموعه خودش می‌داند؛ به شکلی که با فرستادن ناظر پخش مثل سایر شبکه‌های تلویزیون، همچون نسیم و ورزش و سایرین، به‌ طور کامل بر پخش برنامه تلویزیون‌های اینترنتی نظارت می‌کند و هر وقت بخواهد می‌تواند برنامه را قطع یا کلا منحل کند!
همین اتفاق برای تلویزیون آیواسپرت رخ داده. آیواسپرت یکی از چند شبکه‌ای است که به صورت اینترنتی فعالیت می‌کنند و از سازمان صدا و سیما مجوز فعالیت دارند. داستان از این قرار است که این شبکه همزمان با جام جهانی روسیه تصمیم به تولید ویژه‌برنامه‌ای برای پوشش مسابقات جام جهانی می‌گیرد؛ با رویکردی جدید و متفاوت با محوریت سرگرمی. برنامه‌ای به نام زابیواکا که برای جذب مخاطب از آزاده صمدی، بازیگر مطرح به عنوان مجری استفاده می‌کند. تمام مجوزهای لازم هم برای این کار دریافت می‌شود. آن طور که شنیده‌ها می‌گوید حتی مجوز استفاده از مجری زن نیز دریافت شده بوده اما بعد از یکی دو برنامه، در حین ویژه‌برنامه بازی ایران و مراکش به ناگاه ناظرپخش کار را متوقف و اعلام می‌کند آزاده صمدی باید از استودیو خارج شود! بعد از آن برنامه به مدت دو، سه روز تعطیل می‌شود تا مجری جدید جایگزین شود.
سازمان صدا و سیما در توجیه این حرکت اعلام کرده که استفاده از آزاده صمدی استفاده ابزاری از زنان است و اصلا چه معنی دارد یک زن، مجری یک برنامه ورزشی مردانه باشد! درباره اطلاعیه صدا و سیما، سوالاتی از این قبیل به ذهن بسیاری از افراد می‌رسد: اول این که سازمان چرا بعد از یکی، دو برنامه تازه یادش آمده که از زنان استفاده ابزاری می‌شود؟ اصلا تعریف سازمان از استفاده ابزاری چیست؟ تعداد مجری‌های زن در برنامه‌های صدا و سیما اگر بیشتر از مردان نباشد کمتر نیست. چطور آن‌‌ برنامه‌ها مصداق استفاده ابزاری از زن نیستند؟ اگر مجری‌گری یک زن برای برنامه‌ای که به زعم صدا و سیما مخاطبین‌ا‌ش مردها هستند، استفاده ابزاری از زنان است، آیا استفاده از سامان گلریز برای برنامه آشپزی هم استفاده ابزاری از مردان است؟ صدا و سیما می‌گوید استفاده ابزاری از زنان یعنی حضور یک مجری زن برای یک برنامه ورزشی مردانه. باید پرسید ورزش مردانه چه نوع ورزشی است و تفاوتش با ورزش زنانه چیست؟ از امروز زنان نباید فوتبال ببینند؟ دوستان نظرشان چیست که وسط قاب تلویزیون پرده بکشیم و یک ‌طرف ورزش زنانه و یک طرف ورزش مردانه پخش کنیم؟ تیم ملی فقط برای مردهاست چون مردان در آن بازی می‌کنند؟ به همان نسبت تیم ملی فوتسال زنان متعلق به زنان است؟ پس چرا بعد از قهرمانی زنان در آسیا رییس سازمان می‌رود با تیم قهرمان عکس یادگاری می‌اندازد؟ گویا هنوز داستان بنر میدان ولیعصر که در حمایت از تیم ملی چاپ و نصب شده بود و همه افراد حاضر در تصویر مرد بودند و اعتراض سراسری مردم را به همراه داشت، برای بعضی‌ها جا نیفتاده؛ وگرنه هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرد که فوتبال یک ورزش مردانه است.
طبق روال به نظر می‌رسد موضع صدا و سیما بیشتر از این که مبتنی بر دلیلی منطقی باشد، نوعی بهانه‌جویی برای انجام کاری دلبخواه است. سازمان دلش خواسته برنامه زابیواکا را متوقف و آزاده صمدی را حذف کند و این کار را هم کرده. همین دو سه خط ت
https://www.isna.ir/news/97033014718/%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B5%D9%85%D8%AF%DB%8C-%DA%86%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF

حرفی ندارم. اگر کسی متوجه شد استفاده از گوینده زن برای اجرا و نه گزارش یک برنامه فوتبالی چگونه میشود مصداق استفاده ابزاری از زن لطفا اطلاع بده.

سلام به سلمان عزیز که با دیدن کامنتت خاطره دنیای فوتبال برام زنده شد. ممنون که شنیدی و نظر دادی اما متوجه نشدم که منظورت چی بود؟! چون من هیچ کجای متن پست و پادکست نگفتم که در جریان چیزی به خصوص خبری که تو نوشتی بودم یا نبودم اما الان میگم که اتفاقا کاملا در جریان بودم و میدونستم که چه اتفاقی افتاده چون من خودم تو این تلویزیون اینترنتی مشغول به کار هستم و تمام حواشی این برنامه رو در جریانش هستم اما نمیخواستم تو پست و خود پادکست به این موضوع اشاره کنم چون هدف من صرفا تحلیل ماجرای گزارش کردن خانمها در رویدادهای ورزشی بوده.
اما در مورد اینکه چرا این اتفاقات میافته خب باید بگم که متأسفانه سازمان صدا و سیما خیلی گره در کار برنامه سازان جام جهانی انداخت تازه این که به خانم صمدی گفتند برو بیرون دیگه ضربه آخر به این برنامه بود و قبلش با مستقر کردن یه تیم نظارتی گیر بده تمام سعیشون رو کردن که جلو برنامه زابیواکا رو به نحوی بگیرند البته خب دلیل این ماجرا رو به جز بهانه تراشیهایی که معمول هستش خب به نوعی میشه ربطش داد به تلویزیونی که داره هم سو با آیو اسپورت کار میکنه و مدیرانش از آدمهای بسیار با نفوذی هستند که خب در معاونت سیما پستهای مهمی داشتند.
اما در مجموع چون در مورد زابیواکا خبر گذاشتی خوبه که بهت بگم که بعد از یک وقفه چند روزه این برنامه دوباره پخشش از سر گرفته شده با اجرای دو آقا یعنی مجید یاسر و علی انصاریان که اتفاقا شوخیهاشون خیلی باحالتر از روزهای ابتدایی و با اجرای خانم صمدی هستش.
البته اگر منصفانه بخوایم به ماجرا نگاه کنیم خانم صمدی گزینه مناسبی برای اجرای این برنامه از همون اول نبودند نه به خاطر خانم بودنشون! بلکه به این خاطر که ایشون جذابیت لازم و اطلاعات لازم برای اجرای برنامه های ورزشی رو نداره اما الان خب اضافه شدن علی انصاریان به بهتر شدن برنامه کمک خوبی کرده شاید اگر در کنار خانم صمدی علی انصاریان یا پژمان جمشیدی اضافه میشدند باز بهتر میشد.
به هر حال ممنون از کامنتت.

واقعیتش نه اهل فوتبالم نه اهل استادیوم رفتن نه اهل نگاه کردن و گوش کردن مسابقات ورزشی . کلا به تلوزیون و ماهواره هیچ علاقه ای ندارم . اما واقعا متاسفم برای قانون گذاران مردی که حضور زنان رو در استادیوم ممنوع می کنن . گزارشگری که جای خود داره .
آخه آآآی قانون گذاری که زنان رو منع از همه چیز می کنی تو خودت مریضی و باید بری دکتر . آخه آدم با صدای زنان چه بلایی سرش میاد ؟و اگه تو خودت این قدر ضعیف النفسی خواهشا مردان دیگه رو چون خودت تلقی نکن . و اگه مردان چون تویی در جامعه فراوانند مقصر تویی . بله با قانون گذاری هستم که زنان رو چون خاری در چشم میبینه . چون خودش تقوای الهی نداره و می خواد زنان فقط در حرمسرای خودش باشند .

سلام به رعد عزیز! ممنون که نظر دادی من با حرفات موافقم و تو حوزه ورزش و اجرا معتقدم که اگر خانمی تسلط و اطلاعات لازم رو داشته باشه باید به کار گرفته بشه و برداشتهایی که خب میشه و به شکل مانع سد راه پیشرفت خانمها میشه رو نمیپسندم.
ممنون از حضورت پیروز و سلامت باشی.

سلام اشکان عزیز

ممنونم ،و خسته نباشید میگم بهت بابت ضپط این برنامه ،و خوش حالم که خانم های توانمند کشورم هم در این عرسه قراره پا بزارن و پا به پای مردان فعالیت کنند در این زمینه و بازم ممنون از به اشتراک گذاری این فایل با ما

دیدگاهتان را بنویسید