خانه
جستجو
Close this search box.
جستجو
به‌روز شد، روش استفاده از gmail جدید.

قابل توجه مخاطبین فهیم محله‌نابینایان، نکته زیر در ادامه نکات آموزشی روش کار با فضای جدید gmail، به درخواست نویسنده پست جناب آقای شادیار خدایاری، به این مطلب اضافه گردیده است.

نکته: “کاربران نابینا و کمبینا هنگام ارسال ایمیل توسط رابط کاربری جی‌میل جدید، مشکلی داشتند که مدتی قبل در آن مورد از من سوال کرده بودند و من نیز در پاسخ نوشته بودم که این مشکل را با برنامه‌نویسان گوگل پیگیری می‌کنم. مشکل این بود که وقتی کاربر در کادر آدرس گیرنده، آدرس ایمیل یک یا بیشتر از گیرندگان را اضافه می‌کرد، دیگر قادر نبود آدرسهای ایمیل اضافه شده را مرور کند یا برخی از آنها را حذف کند. اکنون این مشکل حل شده است و شما می‌توانید با فشردن کلید جهتنمای چپ، آدرسهای ایمیل اضافه شده را مرور کنید و هر یک را که مایلید حذف شود با فشردن کلید Delete حذف کنید.”

 

 

 

بر اساس اعلام گوگل از اول ژانویه 2024 جی میل بیسیک دیگر در دسترس نخواهد بود و تمام کاربران مجبور هستند با نسخه جدید آن کار کنند. پس من آموزش نسخه جدید جی میل را برای شما نوشته ام تا در این مدت باقی مانده که هر دو نسخه موجود است با نسخه جدید آشنا شده و تمرین کنید.
توجه کنید که آنچه در این آموزش آورده شده است تمام شرتکاتهای gmail نیست بلکه فقط آنها که پرکاربردتر هستند، شرح داده شده است تا مطالعه آن آسانتر باشد. برای مطالعه تمام شرتکاتهای gmail می توانید به لیست شرتکاتها gmail به طریقی که در زیر شرح داده شده است مراجعه کنید.
برای مطالعه بهتر این متن اسکرین ریدر خود را در حالتی بگذارید که تمام کاراکترها یا همان نویسه ها را بخواند چون برخی کاراکترها که شرتکاتهای جی میل هستند در حالت عادی توسط اسکرین ریدر خوانده نمی شود. برای این کار می توانید کلیدهای NVDA + P را چند بار فشار دهید تا اسکرین ریدر بگوید all یا همه.

نکات مهم

نکته: باید وقتی از Gmail استفاده می کنید، صفحه‌خوان شما در حالت focus mode باشد. برای بردن اسکرین ریدر به این حالت کلیدهای NVDA + Space را بزنید اگر می خواهید بدانید روی کدام مد هستید با رفتن به حالت focus mode اسکرین ریدر صدایی شبیه تایپ کردن می دهد و با رفتن به حالت browse mode که حالت معمولی است که شما در آن صفحات وب را مطالعه می کنید صدای بوق کوتاهی می دهد.
نکته: بعضی از شرتکات ها به صورت کلیدهای پشت سر هم هستند. مانند g سپس i فشار داده می شوند. در چنین شرایطی، کلید دوم باید در عرض حداکثر 3 ثانیه پس از زدن کلید اول وارد شود. کلید اول را پایین نگه ندارید.

فعال کردن شرتکات های gmail

باید وقتی از Gmail استفاده می کنید، شرتکات های gmail فعال باشد برای بررسی فعال بودن یا فعال کردن مراحل زیر را انجام دهید:
توجه داشته باشید که این کار را فقط کافی است یک بار روی مرورگر خود انجام دهید، و تا زمانی که ویندوز یا مرورگر خود را تغییر ندهید نیازی به انجام مجدد آن نیست.
1. کلید Shift + / را فشار دهید تا پنجره شرتکات های gmail باز شود.
یک2. یک بار کلید tab را بزنید و اگر گزینه enable نوشته شده بود روی آن اینتر بزنید. اگر desable نوشته بود نیازی نیست کاری بکنید و کلید esc را بزنید تا پنجره شرتکاتها بسته شود.

دیدن لیست شرتکاتهای gmail

: در هر زمانی، می‌توانید به فهرست کامل شرتکات های gmail دسترسی داشته باشید وقتی اسکرین ریدر روی حالت focus mod است، کلید Shift + / را بزنید. این همان کاراکتر ? علامت سوال انگلیسی است.

بخش inbox و دیدن لیست ایمیلها

پس از ورود ب gmail کلیدهای g و سپس i را به ترتیب فشار دهید. توجه شود که برای زدن کلید دوم، کلید اول را پایین نگه ندارید.
می‌توانید در میان لیست ایمیلهای دریافتی که به آن مکالمات گفته می شود با جهتنماهای بالا و پایین حرکت کنید با زدن جهتنمای راست می توانید فرستنده و تاریخ و جزییات دیگر را بررسی کنید. و با زدن کلید اینتر وارد آن مکالمه شوید تا متن آن را مطالعه کنید.

select کردن مکالمات دلخواه

وقتی روی مکالمه هستید، x را روی صفحه کلید فشار دهید تا آن را انتخاب کنید. برای لغو انتخاب مجدد x را فشار دهید.
نکته: در این لیست با فشار دادن کلید کاما منویی باز می شود که می توانید به کمک آن مثلا تمام ایمیلها را select کرده یا همه را non select کنید. یا فقط مکالمات خوانده شده را select کنید. این منو با فشردن کلید esc بسته می شود.

انجام یک عمل روی مکالمات داخل لیست مکالمات

برای انجام یک عمل روی مکالمات انتخابی، مثلا حذف کردن، پاسخ دادن و غیره می توانید از یکی از دو روش فشردن شرتکات یا باز کردن منوی context استفاده کنید.

شرتکاتهای پر استفاده در لیست مکالمات

•فرستادن یک ایمیل به آرشیو: e
•گزارش اسپم: !
•delete کردن یک ایمیل: #
• علامت گذاری به عنوان خوانده شده: Shift + i
• علامت گذاری به عنوان خوانده نشده: Shift + u
• علامت گذاری به عنوان مهم: (+ یا =
• علامت گذاری به عنوان غیر مهم: –
•Move to (v): مکالمات انتخابی را به پوشه دیگری منتقل کنید.
•افزودن یک لیبل یا همان برچسب به یک ایمیل: l
•حذف کردن لیبل از روی یک ایمیل: y

انتخاب چندین ایمیل در لیست مکالمات

برای انجام انتخاب انبوه، کلید ستاره و سپس یکی از کلیدهای زیر را فشار دهید، برای مثال ستاره و سپس a:
•a: همه مکالمات را انتخاب کنید.
•n: انتخاب همه مکالمات را لغو کنید.
•r: مکالمات خوانده شده را انتخاب کنید.
•u: مکالمات خوانده نشده را انتخاب کنید.
•s: مکالمات ستاره دار را انتخاب کنید.
•t: مکالمات بدون ستاره را انتخاب کنید.

مطالعه یک پیام

وقتی در لیست مکالمه ها روی یک مکالمه اینتر می زنید و آن ایمیل باز می شود. باید توجه کنید که برای مطالعه متن آن ایمیل اسکرین ریدر خود را با فشردن کلیدهای NVDA + Space از حالت focus mode به حالت browse mode ببرید و سپس با فشردن جهتنمای پایین مانند یک صفحه وب معمولی متن ایمیل را مطالعه کرده و سپس دوباره اسکرین ریدر خود را به حالت focus mode ببرید تا بتوانید یک عمل خاص را روی ایمیل انجام دهید مثلا به آن پاسخ دهید یا حذفش کنید یا به لیست ایمیلها برگردید.

اقدامات در بخش متن یک ایمیل

وقتی روی یکی از مکالمات اینتر زده اید و آن را باز کرده اید می توانید یکی از این اقدامات را انجام دهید.
نکته: اگر در یک مکالمه چندین پیام بین شما و فرد دیگر رد و بدل شده باشد شما فقط آخرین پیام یا پیامهای خوانده نشده از آن فرد در این مکالمه را می بینید. برای مطالعه تمام ایمیلهای قبلی شما و آن فرد در این مکالمه باید این مکالمه را به شکل گسترش یافته expanded مطالعه کنید.
• expand کردن یا گسترش کل پیامهای مکالمه: ;
•collapse یا همان کوچک کردن کل مکالمه (:)
•پاسخ دادن ایمیل: r
•forward کردن: f
• علامت گذاری به عنوان خوانده نشده وقتی در داخل پیام هستیم: _

نوشتن و پاسخ به ایمیل ها

از این میانبرهای صفحه کلید برای نوشتن پیام یا پاسخ جدید استفاده کنید:
• C یک پیام جدید

رفتن به منوی اصلی gmail

در نسخه بیسیک gmail یک لیست وجود داشت که شامل ایمیلهای ارسال شده لیبل ها و draft, trash و غیره بود. این لیست هم چنان وجود دارد. برای رفتن به این لیست و انتخاب گزینه های آن، هنگامی که در لیست مکالمات هستید یا در بخش متن یک ایمیل هستید در حالتی که اسکرین ریدر شما در مد focus mode است جهتنمای چپ  را بزنید به این لیست منتقل می شوید و می توانید با جهتنمای بالا و پایین گزینه های آن را مرور کرده و با فشردن کلید اینتر گزینه مورد نظر را انتخاب کنید. با فشردن جهتنمای راست  به بخش اصلی صفحه باز می گردید.

کار با لیبلها

برای رفتن به فهرستی از تمام ایمیلها با یک برچسب خاص، از g سپس l استفاده کنید
فهرست برچسب‌ها اساساً مانند یک درخت عمل می‌کند، با جهتنمای بالا و پایین بر روی لیست برچسبها حرکت می کنیم، و با جهتنمای چپ و راست برچسب‌هایی را که دارای فرزند هستند جمع یا باز می کنیم. پس از یافتن برچسبی که می‌خواهید مشاهده کنید، Enter را فشار دهید تا به لیست مکالمات با آن برچسب بروید.

بخش all emails

برای رفتن به بخش all emails که تمام ایمیلهای قدیمی و آرشیو شده را نشان می دهد از کلیدهای g سپس a استفاده کنید.

بازگرداندن یک عمل یا undo

برای undo کردن یک عمل فقط کافی است در حالت focus mode کلید z را بزنید تا آن عمل بازگردانده شود. مثلا اگر ایمیلی را پاک کرده اید و همان لحظه قبل از اینکه کار دیگری بکنید پشیمان شده اید با فشردن کلید z آن ایمیل بازگردانده می شود.
کلید y نیز عمل redo را انجام می دهد.

جستجوی پیام ها

برای رفتن به قسمت جستجو، کلید اسلش را فشار دهید.

۱۵ دیدگاه دربارهٔ «به‌روز شد، روش استفاده از gmail جدید.»

سلام. متن آموزشتون رو مطالعه کردم خیلی کاربردیه برای دوستانی که میتونن استفاده کنن و خیلی تشکر میکنم.
ولی اگه شرت کاتهای صفحه کلید رو فعال نکنیم چی میشه؟
خب در حالت basic اصلا چنین چیزی نیاز نبود و مشکلی هم پیش نمی اومد.
در حالت focus mode
خودم هیچوقت کار با صفحه خوان رو یاد نگرفتم.
و فقط در موقع نوشتن هست که حالت focus خودش فعال میشه.
اصلا فکر نمیکردم بشه از امکانات وب در حالت focus mode هم با صفحه خوان استفاده کرد.

مورد بعدی که فقط مخصوص خودمه آیا شما سرویس دهنده دیگه ای به جز گوگل میشناسین که از حالت basic پشتیبانی کنه و من از سال آینده میلادی بتونم از اون ایمیل استفاده کنم؟
خب اگه یک نفر مثل من اونقدر لپتاپش قدیمی باشه که حتی توانایی باز کردن ایمیل استاندارد رو هم نداشته باشه تکلیفش چیه؟!
من هروقت حالت basic رو پیدا نکردم و خودش میرفت رو حالت استاندارد، نمیدونم لپتاپ هنگ میکنه و کیبورد از کار می افته یا اینکه فقط صفحه خوان از کار می افته.
کلا دیگه لپتاپم بطور کامل غیر قابل استفاده میشه!
و با کلی سختی باید اون صفحه استاندارد رو ببندم تا فشاری که به پردازنده اومده از بین بره و بعد بتونم دوباره حالت basic رو انتخاب کنم.

شادیار عزیز، ممنون از تو که زحمت تنظیم این نوشته مرتب و مفید رو کشیدی. من چندین ساله که دارم از نسخه استاندارد استفاده می‌کنم اما یکی دو ماهیه که با یه مشکل عجیب مواجه شدم. حرف C عمل نمی‌کنه و صفحه Compose باز نمی‌شه. البته جالبه که با موس هم امتحان کردم و بازم جواب نمی‌ده. با دو تا مرورگر مختلف هم امتحان کردم. اگه تجربه‌ای داشتی ممنون می‌شم به اشتراک بذاری. ضمناً شاید بهتر این بود که درباره خاموش کردن کلید‌های ناوبری سریع در JAWS هم یه کوچولو اشاره می‌کردی. دوستان می‌تونند با استفاده از میانبرِ JAWS + Z کلید‌های ناوبری رو خاموش کنند. دم شما گرم.

درود امید، ممنون برای توضیحت در مورد کلیدهای جاز، در مورد جاز راستش با جاز کار نمی کنم به همین دلیل شرتکاتهایش را فراموش کرده ام. در مورد مشکلی که گفتی پیشنهاد می کنم اول مطمئن شو که اسکرین ریدر تو در حالت فکوس مد است. دوم اگر از ان وی دی ای استفاده می کنی. این مراحل را امتحان کن. NVDA + F2 را بزن سپس بدونه این که کلید دیگری را فشار دهی. حرف c را فشار بده. ممکن است حرف سی توسط اسکرین ریدر یا یک افزونه از آن رزرو شده باشد. پیشنهاد دیگر این است که با اسکرین ریدری بغیر از آنچه استفاده می کنی امتحان کن. مثلا با نریتور ویندوز. یا جاز البته حالت فوکوس مد نریتور را نمی دانم باید کلیدهایش را پیدا کنی. نه برای این که همیشه از آن استفاده کنی برای اینکه منشع ایجاد مشکل را پیدا کنیم. بعد می شود برای رفع مشکل فکر کرد.

ممنون شادیار جان بابت توضیحت. اتفاقاً قبلاً هم چک کرده بودم این ماجرا رو اما محض اطمینان یه بار دیگه هم از Pass key استفاده کردم و هم صفحه‌خوان عوض کردم اما نشد که بشه. چیزی که برام عجیبه اینه که حتی از مرورگر دیگری هم استفاده کردم و نشده. نمی‌دونم سایر دوستان هم آیا تا به حال با چنین چیزی برخورد داشتند یا نه. من با edge و chrome امتحان کردم و متأسفانه جواب نگرفتم. عجایب داستانی است.

سلام و تشکر از این پست مفید و کاربردی؛ به اطلاع می‌رسانیم؛ انجمن موج نور هم یک کتاب با عنوان خودآموز GMail استاندارد برای نابینایان تهیه کرده که به صورت صوتی و عملی و با استفاده از صفحه‌خوان جاز تهیه شده و البته به صورت رایگان قابل دست‌رس است.
برای دریافت این کتاب از لینک
https://faradars.org/how-to-learn/blind
اقدام کنید و پس از باز شدن صفحه لینک آموزش این کتاب را پیدا کنید و بعد از باز شدن لینک آموزش خودآموز GMail استاندارد هر بخش را که خواستید فعال کنید یا از بخش دانلود یک جای کتاب کل کتاب را دانلود و مورد استفاده قرار بدهید.
با آرزوی موفقیت‌های روزافزون برای همه.

سلام. آیا سرویس دیگه ای جز جیمیل که ایمیل ساده رو پشتیبانی کنه وجود داره؟ من که هیچ مسنجری ندارم ایمیلم از دست بدم دیگه کلا هیچ راهی برای ارسال فایل برای دیگران ندارم!
و اینکه لینک هم برای من باز نمیشه میگه لطفا منتظر بمانید و هرچی هم صبر میکنم صفحه باز نمیشه.

خانم آیت می تونید از سرویسهای ایمیل خارجی دیگه استفاده کنید. مثلا
سرویس ایمیل یاهو که خیلی سر راست و راحت است. این آدرس مستقیم ثبتنام یا ورود به آن است.
https://login.yahoo.com
اگر هم خواستید از خود سایت
http://www.yahoo.com
برید وقتی سایت باز شد دنبال بخش mail بگردید و روی آن اینتر بزنید به همان صفحه لاگین می روید.
سرویس دیگر هم سرویس ایمیل ماکروسافت است که به آن outlook می گویند به این آدرس
http://www.outlook.com
این هم ویدیو آموزش چگونه استفاده کردن ز آن است به زبان انگلیسی:
https://support.microsoft.com/en-us/office/how-to-sign-in-to-hotmail-c378938b-c0eb-40c1-b99e-338dd9e776a8

سلام. خیلی ممنونم از راهنماییتون. دسترسپذیر هستن اینا؟
خب البته با اکانت مایکروسافت نسخه وب اکانت اسکایپ قبلا کار کرده بودم خیلی سنگین نبود که لپتاپم کلا از کار بیفته ولی خب بازم به سبکی و راحتی basic gmail نبود و جاوا اسکریپت هم نیاز داشت.
یاهو هم که کلا ندارم و میگن ایران رو تحریم کرده.
به فامیلمون گفتم برام ایمیل ایرانی درست کردن. ایمیل چاپار رو با تغییر تنظیمات تونستم استفاده کنم ولی ایمیل ایران همچنان برام باز نشد.

یاهو رو هم امتحان کردم سایتشو امتحان کردم نه خود ایمیلشو. سنگینه و یه عالمه تبلیغات میاره و همه چیز تو سایتش گیر میاد!
ای کاش ایمیلهای ایرانی فقط فضای ذخیره سازی بالایی داشتن که رایگان استفاده کنیم.
در این صورت ایمیل خارجی هیچ مزیتی برام نداشت و سالها قبل سراغ ایمیل ایرانی میرفتم و از محصول کشورم حمایت میکردم!

سلام مجدد.
نمیدونم بقیه هم این تجربه رو دارن یا نه؟
من چند روزی جیمیلم رو چک نکرده بودم و امروز که لازمش داشتم و سراغش رفتم،
متوجه شدم basic html از کار افتاده و یه مرورگر قدیمی داشتم با اون امتحان کردم، بازم در حالت استاندارد باز شد و فقط با غیر فعال کردن جاوا اسکریپت و به روز کردن صفحه با کلید f5, تونستم لینک basic رو پیدا و دوباره فعالش کنم!
خلاصه که جیمیل basic برای من کار نمیکنه مگه با مرورگرهای قدیمی و با کلی دردسر.
خلاصه که چند روزه رفتم سراغ ایمیلهای ایرانی و خیلی خوشحالم و خدا رو شُکر میکنم که دیگه به این شرکتهای بیگانه که یک ذره برای کاربرانشون ارزش قائل نیستن نیاز ندارم!

دیدگاهتان را بنویسید