جشنواره آشپزان نا‌کاربلد، تقدیم میکند

سلام،
آیا از این که تا حالا در امر آشپزی دست به سیاه و سفید نزدید احساس رنگین کمانی میکنید؟
آیا شما از اون دسته آقایانی هستید که معتقدید خانم باید تمام ۳۰ روز ماه رو به اندازه سه وعده غذایی با آشپز خونه قرارداد داشته باشه؟
آیا شما از اون دسته خانم های فمنیست افراطی هستید که آشپزی خانم ها رو منجر به از بین رفتن تساوی حقوق زن و مرد و در نهایت متلاشی شدن قانون جهان میدانید؟
خب جزو این گروه ها نباشییییییید، البته لطفا!
میپرسید چطوری؟
خب ببینید دوستان، بنده قصد دارم یه کلاس آشپزی راه بندازم بیشتر هدفم هم خانم ها هستند در مرحله بعدی آقایان که اگه همه کمک کنند امیدوارم چیز خوبی از آب در بیاد. پس چند نکته در همین ابتدا مهم به نظر میرسه که باید بگم:
یک لطفا از اونجایی که من زیاد تخصصی نیستم دوستان دیگه مثل تبسم ،خانم جوادیان ،پریسیما ،ترانه ، نخودی ،ملیساااا ، زهره ،پریسا،مادر بزرگمهر و اصلا تمام کسانی که در این زمینه تخصص دارید هرکجای آموزش من که دچار مشکل بود تذکر بدهید.
۲- ببینید دوستان ما آموزش آشپزی داشتیم اما تمام به روش بینایی بود. بیایید سعی کنیم نکات ریز رو که من نابینا با هاش درگیرم رو به چالش بکشیم.
۳-این پست جشنواره آشپزان ناکاربلد مخصوص من نیست و همه میتونند تجربیات خوبشون رو به اشتراک بذارند خب از اینجا دیگه وارد پست میشیم.

ببینید برنج یا پلو غذایی که خب ما ایرانیا به شدت طرفدارشیم و در یک مهمانی اولین چیزی که به چشم میاد پلو هست و از طرف دیگه یه غذای خیلی آسون اما پر نکته برای همه کسایی که آشپزی رو تجربه نکردند.
مواد لازم:
به تعداد نفرات، پیمانه برنج. نکته: هر خانواده پیمانه خاص خودش رو داره اما برای مثال پیمانه بنده یک لیوان هست.
یک آبکش از سبد هم میتونید استفاده کنید
طرز تهیه:
ابتدا برنج را با آب گرم شسته و شستن هم باید به این ترتیب باشد برنج را زیر آب گرم گرفته با کمک دستتان به حالت چنگ زدن دقت بفرمایید به حالت چنگ زدن نه خود عمل چنگ زدن سعی کنید آب به تمام برنج برسد بعد بار اول آب برنج جمع شده را سعی کنید به طوری از کاسه خارج کنید که برنج شما در سینک نریزد.
برخی برای این حالت، آبکش را پیشنهاد میکنند که من خودم زیاد دوست ندارم.
برای بار دوم هم شستن را به همین ترتیب ادامه دهید اما بار سوم پس از شستن دیگر آب برنج را خالی نکنید و بگذارید برنج با همان آب گرم به مدت یک ساعت قبل از پختن بماند.
خب. آب را در قابلمه مورد نظر خود ریخته و میگذارید تا به جوش بیاید در همین جا به حدی که آب شما شور شود به آن نمک اضافه میکنید البته من این را به یک دوستی گفتم رفت برای ۲ لیوان شش قاشق نمک ریخت نه دیگه شما این کار رو نکنید ببینید همیشه ۲ قاشق یا ۱ و نصفی قاشق نمک بریزید بعد شروع کنید آب را مزه مزه کنید نکته پیمانه من برای نمک از این قاشق های یک بار مصرف هست رنگش سفید هست پایان نکته.
زمانی که آب جوش آمد مدت تقریبی ۳۰ دقیقه علامتش برای بچه های کمبینا آب حالت حباب میشود میبینید بچه های نابینا آب یه صدای خاصی میکنه حالت اینکه یه سنگ ریز می افته تو آب صدای غلغل خب پس از این حالت آب برنج خود را ریخته و خود برنج را در آب جوش میریزیم.
بچه ها اینجا حساس هست پس قبل از اینکه برنج را بریزید تو آب جوش یه دونش را بذارید زیر دندون میبینید که خیلی سفت هست خب پس از ریختن برنج به مدت هفت دقیقه صبر کنید پس از هفت دقیقه با یه قاشق برنج رو بازهم بچشید باید نه نرم بشه و نه زیاد سفت باشه یعنی نرم تر از حالت قبل از ریخته شدن توی آب جوش و سفت تر از برنجی که سر سفره میخوریم بچه ها جان پدر بزرگ آقا محمد خان اینجا دقت کنید اصطلاحا اگر برنج‌تون دونش از دست بره یعنی زیاد نرم بشه کیفیت میاد پایین و برنج شفته میشه نکته مدت زمان اینکه برنج برای آب کش شدن آماده بشه از هفت دقیقه هست تا یازده دقیقه خب حس میکنیم که شما این مرحله رو خوب انجام دادید.
حالا برنج رو با آرامش، روی آب کش بریزید و آب ولرم رو روی آن باز کنید با همون حالت چنگ زدن آب رو به تمام برنج برسونید و اگر حس کردید برنج خیلی داغ هست با قاشق هم میتونید اینکار رو انجام بدید اما مواظب باشید برنج خورد نشه.
نکته: اگر برنج زیاد زیر آب بمونه نمک خودش رو از دست میده و اگر هم کم بمونه شور میشه خب حالا توی قابلمه به مقدار لازم روغن بریزید و نصف لیوان آب درباره روغن مایع ۴ یا ۵ قاشق.
راستی اگر اون مرحله بود گفتم برنج زیاد بمونه دونش از دست میره اگر برنج این حالت رو پیدا کرد دیگه به همراه روقن نمیخواد آب بریزید خب کلا دیگه همه برنج رو بریزید توی قابلمه اینکار رو برای راحتی میتونید با کفگیر هم انجام دهید حالا سعی کنید برنج را به حالت کوه کنید توی قابلمه و با قاشق، چند سوراخ در برنج ایجاد کنید.
در قابلمه را بگذارید و پنج دقیقه اول زیر برنج را زیاد کنیدو پس از آن به مدت ۵۰ دقیقه زیر برنج را کم کنید و پس از این مدت برنج آماده میشود.
پس از پخت، در قابلمه را بردارید و اجازه بدهید کمی سرد شود و بعد با کفگیر به هم بزنید چون اگر در همان حالت داغی اگر به هم بزنید حالت گلوله می گیرد برنج.
نکته آخر اینکه مواظب باشید در زمان آبکش کردن اگر به یکباره برنج را وارد آبکش کنید هرارت برنج دست شما را میسوزاند پس آهسته آهسته اینکار را انجام دهید و سوال این بار ما برای دوستان نابینا مطلق چه کنیم که تشخیص دهند شعله کم است یا زیاد من که راهی نیافتم و از این نظر از این دوستان عذر خواهی میکنم.

درباره فرشته حسینی

سلام من فرشته حسینی دانشجوی کارشناسی ترم شش علوم سیاسی نیم بینا به روز هستم اما تابع روز نیستم بسیار رئالیستم اگر کسی با من همراه باشد خیلی خوب بلدم شیطنت کنم و عاشق رایانه هستم و همچنین روابط بینالملل فکر کنم سنم هم که مشخص شد اهل اصفهان کسانی که با من تعامل ندارند فکر میکنند آدم مغروری هستم ولی اگر با من تعاملشان را افزایش دهند خود به عکس باورشان اعتراف میکنند بچه تقریبا شادی هستم در برابر آقایان جدی اما به تعامل اجتماعی افراد معتقدم به شدت موفق باشید
این نوشته در آموزش, آموزش های رایگان, رستوران محله نابینایان, صحبت های خودمونی ارسال و , , , , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

61 پاسخ به جشنواره آشپزان نا‌کاربلد، تقدیم میکند

  1. 1

    سلااام بر سرکار فرشته ی حسینی!
    به نظرم خونه ی خودشون، نابینایان میتونند با زدن برچسب دور فندک شعله، درجه‌بندیش کنند.
    کمو زیاد بودن شعله قلق داره که هر کسی چند بار که سوخت، دستش مییاد.
    مهمترین مرحله، اینه که نابینا رو ترسشو از آتیش بریزی!
    اگه خدا بخواد، اوولولولولولولول!

  2. 2
    فرشته حسینی says:

    سلام مدیر محله جناب آقای خادمی اول اینکه هرکی پست منو ویرایش کرده یه خسته نباشید جانانه آخه خیلی یه جوری بود و حالا خیلی یه جور دیگه شده نکته دوم اینکه درجه بندی خیلی خوب هست ولی آدم اگه رفت خونه خاله خواست آشپزی کنه چکار کنه مخصوصا اگه آدم خود شیرین هم باشه کلا با این حرفتون که میگید باید ترس رو بریزیم خیلی موافقم خودم هم همین قصد رو داشتم ولی از اونجایی که من تا به حرف زدن می افتم دیگه زمان و مکان ازدستم خارج میشه گفتم اگه از حاشیه بگم دیگه طومار میشه ولی خب تو همین کامنتا من از تجربه آشناییم با آتیش میگم براتون در کل بگم که اینکه اولش بچه ها مخصوصا تو سن ۱۵و ۱۶ سالگی از کبریت میترسن یه کم به خاطر این هست که خانواده ها مارو لوس کردن اما راستی اووووووولللللییییییییتون مبارک ولی متاسفم نیست نفت رو از بوجه خارج کردن دیگه پول نداریم براتون مدال بگیریم

  3. 3
    طاها تاها says:

    سلام یادتون رفت بگید ته دیگ نون لباش بزارید تا برنج ته نگیره
    با تشکر از آموزشتون
    شما این پست رو پسندیدید!

  4. 4
    فرشته حسینی says:

    سلام بسیار عالی این خیلی خوب هست که آقایون نکته وارد میکنند بله حق با شما هست میشه برای ته دیگه نون گذاشت اما من تجربه بدون نون هم داشتم اگه بیشتر از ۵ دقیقه زیاد نباشه ته نمیگیره ایشااللله تو پست های بعدی چندتا ته دیگم میگم ممنون از شما و نظر شما

  5. 5

    خودم ویرایشت کردم پس آفففففرییین به خودم! خخخ.
    در کل، وظیفه بود.
    در ادامه باید بگم این آشنایی با آتیش و این حرفها خعلی مهمه. خعلی.
    من بچه فامیل‌مون هفت سالش بود نیمرو و سیب سرخ کرده درست میکرد محشر!

    • 5.1
      فرشته حسینی says:

      خب بابا سپپپاااااس از شما و حالا آشنایی من با آتیش ببینید دوستان من ۱۳ سالم بود که خانواده در یک کودتای فامیلی روی نرو من رفتند که بچه چقد تو درس میخونی آخه زندگی که فقط درس نیست خب پس فردا ما رفتیم مسافرت تو تنها چکار میکنی نه کلا من هر وقت یکی یه پند بندسلیگاییی بهم میده تا ۲۴ ساعت تو خودم میرم بچه ها بعد از فرداش پیش خواهرم رفتم گفتم میخوام گاز روشن کنم بچه ها خب نخندید دیگه خب من بچه آخرم یه کم لوسم نه بچه به این صادقی دیده بودید بگذریم آقا روشن میکرد من ده سانتیش فرار میکردم خب تصمیم گرفتم از فندک استفاده نکنم و با کبریت گاز رو روشن کنم ببینید زیاد چیز وحشتناکی نیست اولش که یه ذره سرعتتون پایین هست سر انگشتتون میسوزه و یا اصلا کبریت قبل از باز کردن گاز خاموش میشه راستی خوب گفتم بچه ها خواهشا اول گاز رو باز نکنید بعد کبریت بزنید که خب کلا خونه میره رو هوا نتیجه اخلاقی البته واسه بچه های زیر ۱۵ ابتدا در حضور بزرگتر ترس خود را از آتیش و چگونگی روشن کردن گاز ریخته سپس روی به آشپزی بیارید شاید اولش کمی دستتون بسوزه ولی کلا بعدش دست پختتون دله همه رو میسوزونه و کلا مدیر این بچه دیگه آخر استقلال بوده فکر کنم ۱۸ سالش بشه میشه ورژن جدید سامان گل ریز

  6. 6
    عدسی بشاشadasi says:

    درود! موقع دم کردن برنج میتوانید شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید، برای ته دیگ سیب زمینی ورق شده را ته قابلمه بچینید،

    • 6.1
      فرشته حسینی says:

      سلام ممنون از حضورتون خب به شما میگن یه هم فکر و هم قدم با همسرتون که فکر کنم در وقتای آزاد البته اگر شیطنت کودک سیزده ساله اجازه بده نه خوب خلاقیت هایی دارید

  7. 7
    امین says:

    سلام خانم حسینی! من دوست دارم یاد بگیرم ولی شرایطش پیش نیومده

  8. 8
    فرشته حسینی says:

    سلام آقا امین شرایط نمیخواهد حالا که تعطیلی بین دو ترم هست یه روز برید پیش مامانتون بگید میخواهید از زحمتش کم کنید البته که آقایون یه کم خراب کاری میکنند ولی مطمئن باشید از شما استقبال میکنند یادتون باشه خواستن توانستن هست و اینکه آدم هر تجربه خوبی رو که کسب کنه یه جایی حتی ۱ روز مونده به زندگیش به دردش میخوره

  9. 9
    لیلا عظیمی says:

    سلام فرشته خانم کارتون عالیه. من هم بهتون کمک می کنم. در مورد شعله گاز وقتی دستتو با یه ارتفاع مناسب بالای گاز بگیری کاملا از حرارتش مشخص می شه. ضمن این که باید جهت کم و زیاد شدن شعله رو حفظ کنیم تا بتونیم تنظیمش کنیم. این برای من هم تو خوابگاه هم خونه جواب داده. البته معمولا گاز خوابگاه خیلی غیر استاندارده

    • 9.1
      فرشته حسینی says:

      سلام لیلا جان خیلی خوشحالم از آشناییت به شدت خوشحال میشم که این پست رو بار های دیگه شما اداره کنید طرح خوبی هست خوشم اومد خلاقانه بود موفق باشی

  10. 10
    تبسم چلوی says:

    سلام فرشته جان. آموزشت عالی بود. دست گلت درد نکنه. به نظر من نابیناها میتونن آشپزای کاربلد و ماهرتری نسبت به افراد بینا باشن. خیلی جاها دقت و حساسیتی که شماها دارین رو مثلاً من کم بینا ندارم.
    موفق باشی دوست گلم.

    • 10.1
      فرشته حسینی says:

      سلام تبسم جان خوبی عزیزم خیلی دلم تنگ شده بود آخه خدایی خیلی وقت هست نیومدم عزیزم ممنون میشم اگه همون طور که تو پست گفته بودم اگه تونستی مثل همیشه از مهربونیت خرج کنی و زمانی که من از این پستها میزنم نقاط اشکالم رو متذکر بشی دوست جونی منم مثل خودت نیم بینا هستم ممنون که وقت گذاشتی عزیزم

      • 10.1.1
        تبسم چلوی says:

        مرسی. منم خیلی وقت بود اینجا ندیده بودمت. دلم برات تنگ شده بود. ببخشید من شناسنامتو نخونده بودم. نمیدونستم نیمه بینایی. ولی دقتت قابل تحسینه.

        • فرشته حسینی says:

          عزیزم گفتن دل به دل لوله کشی هستا همینه عزیزم بخشش لازم نیست شخصیت تو هم قابل تحسین هست من خوشحالم که یه دوست مجازی موفق دارم البته در کنار همه گوش کنیا

  11. 11
    پریسیما says:

    سلام فرشته جان
    ممنون خوب توضیح دادی
    فرشته جان به نظر من با صدای گاز هم میشه تشخیص داد شعله کمه یا زیاد
    نظرات لیلا و مجتبی هم کاملاً درسته
    البته من یه روش ابداعی دارم که خم میشم نه زیاد خم بعد یه فوت میکنم تا ببینم شعله زیاده یا کم یا متوسط
    البته این فوت کردن من برای مواقعیه که خونه روشنه و زیاد نمیتونم ببینم
    فرشته جان من اگه نخوام برای برنجم تهدیگ در بیارم یه سینی یا در قابلمه ی کوچکتر یا یه کاسه رو میذارم داخل قابلمه زیرش آب میریزم طوری که آب نره داخل برنجی که میخوای بریزی روی سینی یا در قابلمه بعد برنجو میریزم داخل اون سینی بعد مراحلی که تو گفتی رو انجام میدم

    • 11.1
      فرشته حسینی says:

      سلام پریسیما جان عالی بود سینی خیلی جالب بود خوشم اومد یه بار امتحان میکنم درباره صدا بگم که وااای من اینقد خودم بچه شلوغیم که صدای شعله که چی بگم اگه بمب هم بترکه از بس حرف میزنم نمیذارم به گوش برسه بازم ممنون که هستی

  12. 12
    محب says:

    سلام فرشته خانم عزیز. البته من خانم کدبانویی نیستم و بیشتر واسه تبادل نظر اومدم.
    من واسه این که بدونم برنج آماده آبکشی شده یا نه زمان نمی گیرم. آخه برنج با برنج فرق می کنه. بیشتر همون روش میل کردن رو استفاده میکنم.
    راستی لیلا خانم عظیمی هم درباره شعله گاز همون چیزی رو گفتن که من همیشه عمل می کنم یعنی قبل از این که قابلمه رو روی شعله قرار بدم، با دستم میزان حرارت رو می سنجم و الان که دستم اومده که مثلا برنج چه میزان حرارتی واسه دم کشیدن نیاز داره دیگه به راحتی اونو تنظیم می کنم و بعد قابلمه رو روی شعله میزارم و کلا واسه تنظیم حرارت شعله از همین روش استفاده می کنم.
    راستی من برنج رو که آبکش کردم روش آب نمیریزم و دلیلش هم اینه که مامانم هم همین کارو میکرد. راستی لازمه که آب سرد روش بگیریم؟ البته این کارو واسه ماکارونی انجام میدم و حسابی با آب سرد خدمتش میرسم اما واسه برنج نه.
    کلا پست خیلی خوبی بود و من هم معتقدم که این یه مهارتی هست که نه تنها واسه خانما که واسه همه لازمه.
    یه خانم چه متأهل و چه مجرد و یه آقا چه متأهل و چه مجرد باید بلد باشه غذا بپزه و این طوری نیست که مثلا چون من مردم چه نیازی به آشپزی یا این که چون من مجردم چه احتیاجی هست که بتونم آشپزی کنم؟
    و من به شدت معتقدم که باید کلیشه ها رو شکست و این قاعده مرد سالارانه که هیچی هم پشتش نیست که مردا نباید و یا نمیتوانند آشپزی کنند رو از قواعد زندگی حذف کرد.
    دیگه بیشتر حرفای فمینیستی نزنم.
    دوستدار همه، زن ها و مرد های عاشق زندگی.

    • 12.1
      فرشته حسینی says:

      سلام عزیزم نه بابا نفرمایید بابا چقدر خانم اومدن تو محله به افتخار خودمون خانوما نه ببینید این که گفتم زمان به خاطر این هست که خب ما کلا با زمان راحت تر هستیم نه ما بلکه کلا بینا هم همین طور هست برای بار اول ولی خب بله من حتی تجربه برنجی داشتم که ۲۰ دقیقه دونش اومده اینکه آب نمیریزی روی برنج خب پس شوریش رو چطور از بین میبرید کاش میگفتید بعد آب سرد هم نمیدونم ما میگیم اصطلاحا برنج میترسه نمیدونم خراب میشه حالا شما دیگه تجربتون متفاوت هست ولی این که کلا زن و مرد باید آشپزی کنند منم موافقم ولی خودمونیما دست پخت ما بهتره

  13. 13
    امین says:

    سلام خانم حسینی!‏
    یه سوال بی ربط با پست بپرسم?‏
    خوب حالا فرض میکنیم شما موافقی.
    شما کتاب سری در نظریه های انقلاب دکتر ملکوتیانا دارید?‏
    البته قبلا هم بهتون ایمیل داده بودم.

    • 13.1
      فرشته حسینی says:

      سلام مجدد خواهش میکنم متاسفم که من ایمیل شما رو ندیدم حتما میبینم ولی درباره این کتاب من متاسفم چون بنده برای درس انقلاب کتاب آقای بشیریه رو پاس کردم ولی حتما فردا آرشیو دانشگاه رو برای شما اطلاع میگیرم و اگر موجود باشد حتما به شما اطلاع خواهم داد

  14. 14
    مهسا says:

    سلام فرشته جان. خیلی فکر خوبی کردی مرسی. من نابینای مطلقم، و مثل شما بچه آخری و یک‌کم لوس!
    دانشجو که بودم تو خوابگاه زندگی می‌کردم، تا قبلش هیچ وقت سمت گاز نرفته بودم: نه، اشتباه نکن، بعدش هم نرفتم!
    تو خونه یه پلوپز داشتیم که برداشتم بردمش خوابگاه، یه قابلمه اضافه هم براش خریدم که با دوتا قابلمه هم بتونم پلو درست کنم هم خورشتی چیزی گرم کنم. خوب بود کارم باهاش راه می‌افتاد ولی خوب کُند بود دیگه، طول می‌کشید.
    راستی بعدش یه چای‌ساز هم بردم که کار آب جوش رو راه می‌انداخت. این دیگه سریع بود و طول نمی‌کشید.
    ولی خیلی خوبه که دوستان تجربیاتشون رو اینجا میذارن و با مدل نابینایی آشپزی با گاز آشنا میشم.
    ممنون

    • 14.1
      فرشته حسینی says:

      سلام مهسا جان یعنی عاشقتم بابا آخر صداقت بودا این دیگه نهایت زندگی فست فودی هست البته از نوع دیگش دیگه چای ساز دیگه چرا ولی دوسم حالا که آموزش زدیم دیگه خدایی بردار پلو پذ رو بذار کنار اوکی دوست دارم عزیزم

  15. 15
    بانو says:

    سلااام بر فرشته جون گل گلابتون
    “ارشد ارشد ارشد …. كنكور كنكور كنكور …. خخخخ”
    چيزه بذار قبل اين كه الفرار بشم بگم كه من بانو خانمي عزيز يعني همون نخودي سابق بر اينم كه هيچ كمكي متأسفانه نمي‌تونم به شوما بكنم چرا كه بنده خب واقعيت زياد آشپزي دوست نمي دارم و نترسيد كه از گشنگي هم نمي ميرم چرا كه ميوه خور قهاري هستم حساااابي …..
    ولي در اين جشنواره ناكار بلدي خود را اعلام نموده كمال بهره را از توضيحات سركار خواهيم برد “چي گفتما ……”
    ديگه الآن الفرااااار

  16. 16
    بانو says:

    برنج رو هم كه عالي توضيح دادي خانمي فقط يادت رفت بگي يكي دو تا سيبزميني تقريباً متوسط رو به بزرگ رو هم قشنگ پوست بگيريد بعد به صورت دايره اي برش بديد و بعدي كه برش داديد دوباره قشنگ سيبزميني ها رو بشوييد بعدي بذاريد يه كم خشك بشه و قبلي كه برنج هاتون رو بريزيد تو قابلمه سيبزميني ها رو يه كم تو روغن ها تفت بديد “چيزه فكر كنم اسمش تفت نباشه ديگه يه كن سرخ كنيد “فقط يه كم ها” بعدي برنج ها رو بريزيد و باقي ماجرا …. “بعد تهديگ حاصله رو كه خورديد يه فاتحه هم به روح من بفرستيد كه عاشق ته ديگ سيب زميني هستم …..
    در مورد شعله گاز هم من خب بر اساس ميزان چرخش دسته گاز متوجه مي‌شم كم هست يا زياد البته گاهي هم با يه فوت كوچولو متوجه قضيه مي‌شم كه خوب نمي‌دونم چطوري توضيحش بدم در حالات مختلف شعله اون رو فوت كنيد خودتون ملتفت مي شيد “البته اون قدر فوتتون شدييييد نباشه كه شعله رو خاموش كنيد ها”

  17. 17
    فرشته حسینی says:

    بهبه سلام نه هویت جعل میکنیا میخوایی بگم بانو کیه نه بگم بچه ها بگم ,بگم ارشد که وااای به حالم امسال همه رو مسافرت بودم جات خالی رفتم کربلا رفتم مشهد رفتم تهران کلا به نظرت من درس خوندم درباره میوه هم امید که میوه های یخچالتون تموم بشه بابات نره میوه بخره هییشکی نباشه خونتون از گشنگی نه بعدش رو نمیگم دلم نمیاد دوستتت میدارم

  18. 18
    پریسیما says:

    زیارت قبول باشه عزیزم

  19. 19
    بانو says:

    واي فرشته جونم نكنه بري خونه خاله شيرين بازي در بياري ها يعني خخخخ يعني شيرين يعني خوخوخ…..
    تا حالا با دستم حرارت گاز رو هم اندازه نگرفته بودم كه بايد امتحانش بكنم…. و خب برام جالب اومد پريسيما خانمي هم مثل من از روش فوت استفاده مي كنه ….

    • 19.1
      فرشته حسینی says:

      عزیزم ممنونم پریسیمای گلم ایشالله قسمت شما بشه اما بانو اصلا کله محله چقد ته دیگ دوست دارید هرچی میخوام نگم نمیذارید که بابا میدونید هر کی زیاد ته دیگ بخوره شب عروسیش بارون میاد خب حالا اینقد ته دیگه بخورید که شب عروسیتون برف بارون شدید بگیره نه کلا اصلا من دیدی خود شیرین باشم نه دیدی ؟

  20. 20
    مادر بزرگمهر says:

    سلام به فرشته خانم دوست داشتنی
    عالی توضیح دادین و مطمئن هستم که آشپزی شما هم عالیست چون نکات ظریفی رو توضیح دادین ولی ی نکته بخصوص موقعی که مقدار برنج زیاد باشه اینه که در لحظه ی برداشتن برنج ی لیوان یا ی کاسه آب سرد روش بریزیم و تا ۳ بشمریم بعد آبکش کنیم هم نمک اضافی میره هم جلوی شفته شدن رو میگیره .بزرگمهر که عاشق آشپزیه و من عاشق استقلال انسانها،برای همین صندلی میزاره و میاد کنار گاز و مثلاً رشته ی آش رو میریزه و بخصوص عاشق هم زدن فرنی و آش و قورمه سبزیه و فکر کنم آشپز خوبی بشه ولی چون برای ی کودک خطرناکه ،موقع آشپزی بزرگمهر ،از شعله های عقبی گاز استفاده می کنم تا چیزی روی بدنش نریزه.با تشکر فراوان .پیروز باشید و سربلند

    • 20.1
      فرشته حسینی says:

      سلام بر مادر بزرگ مهر عزیز خیلی خوشحالم که اسم یه همنوع خودم از بزرگان ایران زمین هست شما نسبت به بنده لطف دارید کار خوبی هست حتما آب سرد رو اضافه میکنم چون خانم محب هم توصیه کردند و من عاشق پسرک فعال کوشای همنوع خود و مادری که همانند تمام مادران در کنار کودکش گام به گام ناهمواری های دنیا را برای ما و بزرگمهر هموار میکند

  21. 21
    غلط گیر says:

    سلام بر فرشته بانو.من معمولاً نمکو موقع خیس کردن اضافه می کنم موقع آبکشی هم تست می کنم اگه نمکش زیاد نباشه دیگه روش آب نمی ریزم.و روغنو داغ می کنم بعد ۵ دقیقه که شما گفتید شعله زیاده اضافه می کنم در واقع زمانی که بخار از برنج بلند می شه.مرسی آموزش خوبی بود.پاینده باشید.

    • 21.1
      فرشته حسینی says:

      سلام بر غلط گیر منم غلط دارم ؟خیلی خوشحالم که به پست من سر زدی درست هست مامان منم به برنج در همین زمان نم ک میزنه ممنون از شما

  22. 22
    غلط گیر says:

    سرم به آشپزی گرم شد یادم رفت بگم حرارت با ح

    • 22.1
      فرشته حسینی says:

      اجازه چند بار باید بنویسم راستی من درسم اون ترم تموم میشه و عاشق و مبتکر سر کار گذاشتن اساتید دانشگاه پس منتظر من باشید یه کم استاد میخوام اذیتتون کنم البته شوخی هست
      راستی شما البته اگه میشه بگیدا حالا برم مقشم رو بنویسم
      حرارت – حرارت -حرارت -حرارت
      امضا از طرف استاد غلط گیر ۲۰

  23. 23

    سلام.
    خب بالاخره شما رو بعد از مدتها زیارت کردیم.
    من کم یا زیاد بودن شعله رو از صداش راحت میفهمم.
    البته وقتی خلوت باشه خخخ.
    وقتی شلوغ باشه از روی دستگیره ی شعله حدودً حدس میزنم.
    البته من نهایتً یه کتری آب جوش درست کردماااااا!
    وگرنه انصافً تا حالا یه نیمرو هم درست نکردم.
    چرا خداییش چند باز تخم مرغ آبپز کردم خخخ.
    هنر کردم واقعً.
    راستی فردا حتمً به پست برنامه ی لحظه های خودمونی که امروز پخش شد و فردا منتشرش خواهم کرد سر بزنید.
    شدیدً غافلگیر خواهید شد.
    ممنون.

    • 23.1
      فرشته حسینی says:

      سلام آقای حسینی خب زیارت قبول از این که بگذریم نه خدایی من متوجه شدم شما بیشتر از من در اولویت رفتن به ناسا و کلا فرار مغز ها هستید کلا مواظب خودتون باشید خب زیاد نمیخواد فکر کنید شگفتانه زیادی دارید من که میدونم چی شده من حتما به عنوان وزیر امور خارجه دولت دوازدهم اسمم درومده بعد شما میخواهید تو برنامه فردا بگید کلا حواسم به بچه های گوش کن باشه ولی کلا فک نکنم امشب خوابم ببره یعنی چی میخواهید بگید میشه نشونیاش رو امشب بگید ۲۰ سوالی جواب بدم

  24. 24
    عدسی بشاشadasi says:

    درود! برو بابا آشپزی دیگه چیه؟! فعلا دارم لباسهارو پهن میکنم روی بند!

  25. 25
    پریسا says:

    سلام فرشته.
    هنوز کامنت ها رو نخوندم پس ببخش اگر۱زمانی نوشتهم تکراری شد.
    اول پست رو که دیدم خواستم بعد از خوندن کاملش بیام بگم آخه همه آشپزی بینایی رو توضیح دادن و کسی نگفت تکلیف نابینا های مطلق چیه. وقتی رسیدم به وسطش که شما خودت این نکته رو گفتی چنان خوشحال شدم که دلم خواست از خوشی آواز بخونم! نترسید بابا نمی خونم که! حالا من۱چیزی گفتم.
    درضمن، من خودم همیشه واسه اینکه بفهمم شعله کمه یا زیاد۲تا کار می کنم که معمولا جواب میده. یکی اینکه به صدای شعله روشن گوش میدم. شعله زیاد صدای فششششش بلند تری داره و شعله کم صدای فششش کمتری میده و شعله خیلی کم تقریبا صداش در نمیاد مگر اینکه خیلی گوش بدیم.
    دوم اینکه دستم رو تا حد مجاز و بی خطر می برم بالای شعله یا کنارش و سعی می کنم از اندازه حرارتش بفهمم الان شعله در چه وضعیه.
    این۲تا روی هم خطا هام رو کمتر می کنه. حالا برم کامنت ها رو بخونم شاید بچه های محله راه های بهتری نوشته باشن که به درد من هم بخوره.
    راستی، داشت یادم می رفت. این عالیه فرشته. آشپزی همراه نکات نابینایی رو میگم. ممنونم ازت. امیدوارم این کلاس به همین مدل ادامه پیدا کنه. به کار من که خیلی میاد. نمونهش همین توضیح برنج که از نظر من کاملا برای۱نابینا قابل درکه. اگر من توی عمرم۱بار هم برنج دم نکرده بودم و این پست رو می خوندم، شاید چون دفعه اولم بود کارم۲۰نمی شد ولی دقیقا می فهمیدم شستن برنج، جوش اومدن آب، آبکش کردن، و باقی مراحل چجوریه و با تمرین کارم بهتر می شد. مهم اینه که من فهمیدم و تمام مراحلش رو درک کردم.
    باز هم ممنونم فرشته.
    ببخش طولانی شد!.پیروز باشی!.

    • 25.1
      فرشته حسینی says:

      سلام پریسا جان واقعا خوشحالم کردی اولش که میخواستم پست بزنم فکر کردم زیاد استقبال نمیشه ولی خب خدا رو شکر که شما ها هستید و با هم مطالب رو به اشتراک میذارید ولی خیلی جالب بود این دو روشی که کلا به اون بیشتر بچه ها اشاره کردید عزیزم نظرتو هم مثل اکثر بچه ها بود و من بازم میگم دوست دارم خیلی زیاد

  26. 26
    cheshmak says:

    سلام بر شما
    شعله را خوب از روی صدا هم می شود تشخیص داد چقدر زیاد یا کم است
    من وقتهایی که با شعله کار کردم مشکلی معمولا توی تنظیم حرارت نداشتم البته اولهایش بعضی وقتها تا می آمدم کمش کنم خاموش می شد ها ولی خوب انگار تمرین اثر گذار است
    یکم زیاد تمرین کنیم می رویم تیم ملی
    مرسی از پستتان

    • 26.1
      فرشته حسینی says:

      سلام بر شما خوشحالیم که شما مشکلی ندارید شما تمرین کنید برای تیم ملی ما به همراه سایر گوش کنی ها هم قول میدهیم به عنوان هوادار تشویقتان کنیم

  27. 27
    رعد بارانی رعد بارانی says:

    پلام دخترم ، ببخشید برنج خوشمزتو که دیدم ، پلو و سلام با هم قاطی شد تبدیل به پلام شد .
    رعععد بزرگ بیناست ولی خیلی تنبلیو دوست داره .خخخخ. البت گفته باشم یکی تنبلیو دوست دارم دومیشم از دخترای زبرو زرنگ و دستو پنجه دار مثل فرشته جون خیییلی خوشم میاد.
    خیلی خوبه که نابیناها مستقل باشن . خوشحالم که این همه پر انرژی هستی.

    • 27.1
      فرشته حسینی says:

      سلام رعد جون نمیدونم که آخر هم متوجه نشدم کلا شما بابا بزرگ هستی یا مادر بزرگ ولی خب تنبلی من در برخی اوقات دوست میدارم خیلی زیاد ولی این که نظر لطف شما هست کلا ممنون که اومدید

  28. 28
    آریا says:

    سلام خانوم حسینی
    ممنونم از پست بسیار مفیدتون
    امیدوارم ادامه پیدا کنه
    من زیاد به آشپزی علاقه دارم
    ای یه چند جور غذا هم بلدم درست کنم از درست کردن دسر هم لذت میبرم
    موفق و سلامت باشید

    • 28.1
      فرشته حسینی says:

      سلام بر شما این خیلی خوب که شما آشپزی میکنید ولی از همه برام جالبتر این هست که شما دسر درست میکنید دیگه کمتر آقایی رو دیده بودم که تا این حد در این زمینه فعال باشه امید که تجربه های خوشمزه این رو در این زمینه به دست بیارید

  29. 29
    اصغر says:

    سلام فرشته خانم. کلاسهای جالبی میتونه باشه. امیدوارم که موفقیت آمیز باشه. من خودم جزو هیچ کدوم از دسته هایی که گفتید نیستم. الارقم اینکه آشپزی رو دوست دارم ولی در عین حال نمیتونم از دستپخت بینظیر خانمم بگذرم. معتقدم که نابیناها قطعاً میتونن که آشپزی بکنند چون خودم دو سال پیش که الهام مریض بود و نمیتونست آشپزی کنه این کار رو کردم. کم یا زیاد بودن شعله رو از صداش تشخیص میدم و همچنین جوش آمدن آب رو . فقط کاری که الهام به من گفته بود این بود که نمک رو هنگام خیس کردن برنج بهش اضاف کنم. وقتی الآن علتشو پرسیدم گفت که در این صورت برنج هم سفید میشه و هم خوب قد میکشه. مرسی از پست و موفق باشید.

    • 29.1
      فرشته حسینی says:

      سلام آقای خیر اندیش امید که واقعا مفید باشه البته من خودم که مفید بودنش رو با وجود همه بچه ها دارم حس میکنم منم اولا این کار رو میکردم ولی بعد دیگهه نمیدونم چرا دیگه نمک رو در آب میریزم خب دیگه دست پخت بانوی ایرانی همینه دیگه پس به افتخار الهام خانوم

  30. 30
    الهام هاشمی says:

    سلام فرشته ی عزیز. تبریک میگم به خاطر شروع این کلاسها. امیدوارم که موفق باشی.
    فقط یه نکته در مورد برنج میخوام با اجازهت بگم و اون این که اگه بخوای برنجت مخصوصاً اگه از این برنجهای هندی باشه خوب از کار در بیاد میتونی به آبش مقداری دوغ محلی یا یه قاشق ماست محلول در آب اضافه کنی. در این صورت برنج هم سفید میشه و هم بوی بد برنجهای هندی از بین میره و هم درصد امکان شفته شدنش بسیار پایین میاد. بین خودمون باشه هاااا: رستورانها هم همین کار رو میکنند. موفق باشی.

  31. 31
    فرشته حسینی says:

    سلام الهام جونم ممنون که هستی وااای یواشکی گوشت بیار جلو بلا همن کارامیکنی آقای خیر اندیش کلا فیلتر میکنه همه رستورانای شهرتون رو دیگه لایک به بودنت عزیزم کد بانوی نمونه ایرانی

  32. 32
    مهرداد چشمه محمدرضا چشمه says:

    سلام فرشته.
    با اینکه این موضوع بیشتر مربوط به فمنیستهای عزیز میشد ولی لازم دیدم یه تشکری از این پست بکنم.
    امیدوارم که این جور مطالب به رفع مشکلات احتمالی آشپزی برای نابینایان کمک کنه.
    ممنون.

    • 32.1
      فرشته حسینی says:

      سلام عمو یعنی میخواهید بگید که اصلا و ابدا هیچ مردی جزو گروه دوم نیست نه ,نه دیگه اصلا آقایون به اینن خوبی ممنون عمو چشمه من هم امیدوارم

  33. 33
    ملیسا says:

    سلااااآاام فرشته جوووونی،واییی یه مدت نبودی که جیگیلی جونم،اما بچهها به نکات ضریف و در عین حال ارزش مندی اشاره کردن،بسیار عااالی توضیح دادی طبخ پلو رو عزیییزم،این خیییلییی عالی هست،که انگاری داری به سبک نابینایی توضیح میدی،چون من که کمبینام تا حالا به این نکات شعله گاز و اینا رو میگم اصلا توجه نکردم،در هر صورت میسی زیاااادتر ترترترترا از پست خوشممزه و در عین حال مفیییدت،هوهوهوهووٱووو بووووس خدافسی

    • 33.1
      فرشته حسینی says:

      سلللللللللللللللااااااااااااممممممدوستی اییول به تو وسط شبی دیدمت خوشحال شدم آقا یعنی من دقتم بالا هست خب چکار میمیشه کرد دیگه خب آخه من آشپزی تو خونم هست شکلک فرشته بلا گرفته مغرو ر شده جیگلیی میگلی خب من نبودم یا مسافرت بودم یا داشتم خود کشی میکردم این ترم آخری معدل بالا تحویل ملت بدم نشد بیام به قول دوستی ممنان از حضورت و سپاس سپاس کلاسم از تعاریف ارزشمندت

  34. 34
    نرگس says:

    سلام به دوست عزیزم اول از همه تشکر به خاطر این پست مفید بعد چند اشاره و یک پیشنهاد اول این که از اونجایی که درست کردن برنج که به دو صورته که خودتون هم میدونید شما فقط به یک نوع درست کردنش که به صورت آبکش هست اشاره کردید و توضیح دادید دوم این که به نکاتی مثل اگر برنج شور شد چه طور شوری آن را بکاهیم یا در مورد گذاشتن ته دیگ توضیح ندادید ئ این که با توجه به این که امروزه غیر از قابلمه از پلوپز برای پخت برنج استفاده میشود در مورد استفاده و نحوه پخت در پلوپز اشاره نشد و این که راجع به کم یا زیاد بودن شعله گاز سوال داشتید این که من خودم همیشه از حرارت شعله متوجه زیاد یا کم بودنش میشم فکر میکنم اگر شما هم دقت داشته باشید بتونید از روش استفاده کنید و پیشنهاد من اینه که یک آموزش آشپزی مثلا در اسکایپ به سورت هقتگی بزاریم تا این که هر کس به این برنامه تمایل داره شرکت کنه مثلا هر هفته یک نوع غذا آموزش داده بشه و با هم فکر هم به نکات آشپزی و مشکلات هم دیگه بپردازیم و بعد به صورت یک پست در سایت گذاشته بشه و این که اگر موافق با این پیشنهاد هستید قبل از هر آموزش هفتگی روز و آموزش غذا تعیین بشه بازم به خاطر این پست خوب ممنون

  35. 35
    فرشته حسینی says:

    سلام نرگس عزیزم اول این که از آشناییت خوشحالم و این که اصلا قابل شما و بچه ها رو نداشت اما درست هست دو روش هست که خب متاسفانه متن پست طولانی هست من بهتر دونستم که روش اصلی که خودم ازش استفاده میکنم رو بگم و درباره شور شدن هم خب فکر کنم باید بیشتر توضیح میدادم که خب متاسفم اما خب نکته سنجیه شما بسیار عالی هست اما پلو پذ خب واقعاااا به فکرم نرسید که خب از بودن شما و تذکرت عزیزم ممنونم اما حرارت به نکته ای اشاره کردی که خوشبختانه اکثر بچه ها به این نکته اشاره کردند و این که برای پیشنهادتون من به شدت موافقم اما متاسفانه خودم نمیتونم این گروه رو همراهی کنم به خاطر این که پست های من در این محله اگر دقت کرده باشید حالت چرخشی داره و این که ایقدر هم توی اسکایپ نیستم و زیاد هم در ام آشپزی تخصص ندارم و نکته دیگه این که فقط عزیزم یه نکته رو حتما اگر گروهتون راه افتاد فراموش نکن من خودم یه نیم بینا هستم و خب ما به هر حال بینایی داریم و نکته ای که من خودم همیشه سعی کردم توی پستام باشه این هست که به بچه های نابینای مطلق بیشترین آگاهی برسه رااااااسسسسستی اگه پست هفته ای زدید منم بعضی هفتا ها تو بخش آموزشی راه بدیدااااااخوشحالم از بودنت

    • 35.1
      نرگس says:

      سلام فرشتهجان منم خیلی خیلی خوشحالم از آشناییت مرسی که کامنت رو خووندی جواب دادی منم بیشتر مد نظرم دوستان نابینا و کسانی هست که میخوان آشپزی رو از صفر شروع کنن برای همینه که میگم اگر به نکات آشپزی و پخت هر غذا در کنار آموزشش اشاره بشه خیلی عالیه من که خودم کانتکس زیادی ندارم که این گروه رو راه بندازم و به تنهایی هم نمیشه چون اینجور گروهی لازمش همکاریه و هم فکری که مثلا اگر کسی نکاتی از پخت یک غذا رو ندونست بقیه که بلدن بهش بگن کاری که معمولا توی آموزشگاههای آشپزی هست یک نفر آموزش میده بقیه سوال هم میپرسن هم نظر میدن و هم این که اگر چیز تازه ای بلدن به اطلاعات بقیه اضافه میکنن حالا منم نظرم اینه که بالا خره از اونجایی که نابیناهایی که غذا میپزن یا میخوان یاد بگیرن با روشهای خاص خودشون یاد میگیرن مثلا همین فهمیدن کم یا زیاد بودن شعله گاز و … از این قبیل چیزا بازم بابت جواب دادنت و آموزش و همهچی ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

nine + one =